Gitár és aki mögötte van

Started by Danhibiki, 2005-12-03, 22:03:50

Previous topic - Next topic

.Attila

Quote from: Ramiz on 2007-10-23, 18:32:00
Sima gitáron slap: ez elsőre furcsa volt, de baromi jó, meg akarom tanulni. :D
http://www.youtube.com/watch?v=PnDmlhoRIis

Háromszor nyomott egy kis "klasszikus" slap-et, azok jók is voltak, a többi felejtős nekem.

Ramiz

Nem tudom, hogy lehet linkelni, de van egy kib. jó Google Widget (nálam már a Google honlapom része, amit egy kattintás elérni), a neve guitar chord finder. Amit tud: megmondja, hogyha az általad beállított hangokat lefogod, milyen akkord az. Több hangnem szerint is kiírja, amiből általában egy-kettő értelmes, a többi valami nagyon elborult állatság tele fel- és leszállított hangokkal (a jó kis funky-s E7,9b például leírható D5b,sus4,9-nek is), de ez ugye senkit nem fog megzavarni?, elvégre szeretjük a zeneelméletet. :)
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Fubenalvo

Nah a következő helyzet állt elő. Haverral 3 éve zenélünk, de nem együttesbe hanem önképzés otthon. NAh és a lényeg, hogy együttesbe még nem játszottunk, de szeretnénk megtanulni legalább a két gitárral összejátszani. Viszont igazából nem tudjuk, hogy hogyan essünk neki a dolognak. Valaki tud tanácsot adni? Estleg olyan tabot amiben a két párhuzamos gitár is benne van és viszonylag egyszerű?
Hmm... jó mondjuk én is találnék ilyet, de inkább tanuló jellegűt keresnénk.

.Attila

Quote from: Fubenalvo on 2007-11-01, 10:41:42
Nah a következő helyzet állt elő. Haverral 3 éve zenélünk, de nem együttesbe hanem önképzés otthon. NAh és a lényeg, hogy együttesbe még nem játszottunk, de szeretnénk megtanulni legalább a két gitárral összejátszani. Viszont igazából nem tudjuk, hogy hogyan essünk neki a dolognak. Valaki tud tanácsot adni? Estleg olyan tabot amiben a két párhuzamos gitár is benne van és viszonylag egyszerű?
Hmm... jó mondjuk én is találnék ilyet, de inkább tanuló jellegűt keresnénk.

Guitar Pro programot szerezzétek be, ott a dalok az összes hangszer kottáját/tabját tartalmazzák.

szerk.: tervezz egyedi gitárt: http://www.prosoundcommunications.com/english/xotic/guitars/VCGS/index.html

[spoiler][/spoiler]

Fubenalvo

Nem rossz ez a gitár tervező, de olyan szépet nem lehet vele mint az én Stratom! :D Nameg olyan nehezet... nemtom milyen fából van a drágám de mintha tömör vasból lenne kb.  :rotfl:

Jah Lkezdtem letölteni a progit. Mellette a torrentben vannak ilyenek hogy RSE_BASS.exe RSE_guitar.exe, stb... ezek mire szolgálnak? Ezek lennének a tabok, vagy több hangszer vagy mi?

Lazzaret

Ezeket telepíteni kell és viszonylag elég élethű hangzást bíztosítanak a gitároknak bassokna és doboknak. Érdemes felrakni őket. Jobb mintha a midit halgatnád.

www.arkangyalok.uw.hu

.Attila

RSE = Realistic Sound Engine, ez generálja a hangokat.
Tabok külön vannak. Nekem van 64-65ezer.

Fubenalvo

ejha... :D
Gondolom nem foglalnak olyan nagy helyet. Valahova feltöltenéd őket? :)

.Attila

1,5 GB helyet foglalnak...

Fubenalvo

ehhlol. OK... akkor keresek vmi torrentet. Azt hittem valami kis parancsfájlok amiket lazán a századára lehet tömöríteni.

.Attila

Quote from: Fubenalvo on 2007-11-01, 22:12:32
ehhlol. OK... akkor keresek vmi torrentet. Azt hittem valami kis parancsfájlok amiket lazán a századára lehet tömöríteni.

Tömöríteni biztos lehet, mert 1 gigás pendriveon hoztam haza a programmal együtt vkitől.

Lazzaret

www.arkangyalok.uw.hu

Fubenalvo

Hűhűű, nagyon nagy. :)
Egy utolsó kérdés. A normál kotta részét ki lehet valahogy kapcsolni? mert ahoz én baromira nem értek és csak foglalja a helyet/széthúzza a sima tabot.

Lazzaret

Meglehet oldani habár nem sok értelme van (ugyanis legalább a ritmust is látod).

Megnyomod az F6-ot és ott jobb oldalt a legfelső pipát kell kikapcsolni.
Hosszabban:
Megkeresed a "Sáv tulajdonságai" menüt és ott jobb oldalt a Jelőlési mód alatt a "Hagyományos lejegyzés" pipát kikapcsolod.

www.arkangyalok.uw.hu

.Attila

A ritmust látni kéne, ahogy Lazzaret is mondta ;)

Fubenalvo

Hát a ritmust érezni kell, nem látni. :D

Lazzaret

Quote from: Fubenalvo on 2007-11-03, 01:40:59
Hát a ritmust érezni kell, nem látni. :D

Ez igaz :) De nem ez amit akartam ezzel jelezni. Hanem ugye tab-ban csak a lefogások vannak. Azt hogy milyen ritmusdban játszd azt nem látni belőle (vagyis a 95%-val igy van). Pl ha nincs meg valami felvételen akkor csak ebből lehet megtudni a ritmust. Azt hogy érzed a ritmust az csak könnyít a dolgokon.

Más:

A basszgityónak lehet venni mindenféle pedált. De nemtom mi mire jó. Pl a limiter vagy a szintetizátor az mire jó?

www.arkangyalok.uw.hu

Kuroi Tenshi

Nem sokra :haha:
Hever itt két multieffekt, az egyiket mindig cipelem magammal,
de ezek azok az effektek (többek között), amiket soha nem
használok, mert sztem vagy rosszak vagy feleslegesek.

Limiter asszem csak annyit csinál, hogy bizonyos jelerősség felé
nem engedi, tehát felül mint egy soft-clip compressor.
A szintihangok pedig elég bénák szoktak lenni pedálokban. Lehet
vele szenvedni, de sztem egy igazi szintivel úgyis sokkal jobb
hangokat ki lehet hozni, felesleges azt utánozni.

motifator

Régebben említettem itt, hogy beválogattak minket az ABC tehetségkutatóra. Nos, a mi fordulónk megvolt tegnap este az A38-on. Az első helyezett a zseniális debreceni Gonzo zenekar lett. A másodikak mi lettünk, így megyünk mi is Bécsbe tovább  :whoah: :whoah: :whoah: :whoah:
A poén az egészben egyébként az, hogy a mi dobosunk dobol a Gonzoban is, így ő tegnap este duplázott.
Nothing amazing happens here, and you get used to that: used to a world where everything is ordinary.
Every day we spend here is like a whole lifetime of dying slowly.

Ramiz

Quote from: motifator on 2007-11-05, 16:44:02
Régebben említettem itt, hogy beválogattak minket az ABC tehetségkutatóra. Nos, a mi fordulónk megvolt tegnap este az A38-on. Az első helyezett a zseniális debreceni Gonzo zenekar lett. A másodikak mi lettünk, így megyünk mi is Bécsbe tovább  :whoah: :whoah: :whoah: :whoah:
A poén az egészben egyébként az, hogy a mi dobosunk dobol a Gonzoban is, így ő tegnap este duplázott.

Wow, külföldi karrier máris? :D :hail: Grat!!!
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

.Attila

Fubenalvo

motifator

Nothing amazing happens here, and you get used to that: used to a world where everything is ordinary.
Every day we spend here is like a whole lifetime of dying slowly.

Lazzaret

Gratula :cool: Remélem majd mi is eljutunk eddig egyszer :)

www.arkangyalok.uw.hu

RedPriest

Minden elismerésem, fogadd teljesen őszinte gratulációm! :smile: Én egyenlőre csak a szomszédoknak játszok, ha kérik, ha nem. :D De van egy másik gitáros is, csak nem tudom, hogy mellettem, vagy fölöttem lakik. Nah, de ez most lényegtelen, sok sikert a bécsi emberkék előtt is majd!
"I thought what I'd do was, I'd pretend I was one of those deaf-mutes."
「耳と目を閉じ、口をつぐんだ
 人間になろうと考えたんだ。」

Lazzaret

Tudtok olyan oldalt ahol klasszikus gitárok kottáit találok? Főleg olyan kéne amit basszus gitáron is ki lehet gyakorolni.

www.arkangyalok.uw.hu

.Attila

Netes kottákkal vigyázni kell.
Guitar Pro-d van? Arra van egy rakat kotta, egy számra akár több is, le is játsza neked, hogy érezd a ritmust meg el tudd dönteni, hogy jó-e a kotta vagy sem.

Lazzaret

igen ismerem meg használom is mert ezen írjuk meg a számainkat is. csak eddig nem találtam olyan oldalt ahol lehetne leszedni kimondottan klasszikus kottát.

www.arkangyalok.uw.hu

.Attila

Keresel egy előadót, aki klasszikus gitáron játszik, és megkeresed a GP-ben :)
(csak klasszikus? akusztikus nem?)