Help Topic Hardver/Szoftver

Started by Nakahara, 2002-11-13, 20:06:43

Previous topic - Next topic

Fazék

bios fail-safe settings, új vinyó és dvd-rw lehúzva, xp indult
most jön a további kísérletezés, egyesével minden visszaállítása...

szerk: 99%, hogy vhogyan az új vinyó okozza a gondot. megint nem hajlandó elindulni a windows. csak futkároz szépen a csík és egy idő után föladja, újraindul a gép, és még csökkentett módban sem hajlandó elindulni. rohadtjó

igen. új vinyóról sata kábel lehúzva, gép azonnal indul hibátlanul. fasza

3x újrapróba és csak az új vinyó csatlakoztatásától akad ki a gép. ezzel most mi legyen? a 3 nap hogyan számít? a vétel napja is már 1 napnak számít, vagy onnantól +3 napon belül kötelesek cserélni hosszabb bevizsgálás nélkül, ha hibás?
vagy előtte érdemes lenne más gépben is letesztelnem a vinyót? kár hogy senkit nem ismerek a közelben, akinek lenne sata csatlakozó a gépében...

Zsiga

Quote from: Fazék on 2008-01-12, 18:02:06
3x újrapróba és csak az új vinyó csatlakoztatásától akad ki a gép. ezzel most mi legyen? a 3 nap hogyan számít? a vétel napja is már 1 napnak számít, vagy onnantól +3 napon belül kötelesek cserélni hosszabb bevizsgálás nélkül, ha hibás?
A garjegyen elvileg rajta van, tudtommal a vétel utáni nap az első, és természetesen csak azok a napok számítanak bele amíg az üzlet nyitva van.

Fazék

Quote from: Zsiga on 2008-01-12, 18:03:57
Quote from: Fazék on 2008-01-12, 18:02:06
A garjegyen elvileg rajta van, tudtommal a vétel utáni nap az első, és természetesen csak azok a napok számítanak bele amíg az üzlet nyitva van.
sajnos a "rohadékok" ma is nyitva voltak 1-ig, ezért aggódom, mert csütörtökön vettem. és nincs kedvem heteket várni, míg bevizsgálják...

most még kipróbálom, hogy csak ez az új vinyó van a gépben és xp telepítőcd-ről formatálom

Zsiga

Sajnos ez az 5000AAKS elég beteges sorozat, két hónap alatt kettő döglött meg nálam, az egyik 3 napon belül.
Ha csütörtökön vetted, szerintem hétfőn még cserélniük kell, ha nem akkor hívd majd fel a fogyasztóvédelmet, de minimum írj be a vásárlók könyvébe. De ha normális helyen vetted akkor szerintem nem lesz belőle probléma.

Fazék

egyelőre csak a partíciót töröltem róla, gép kikapcs, rendszervinyó visszacsatlakoztatva, gép indít, és elindult a windows. (szerencsére direkt nem raktam rá még semmilyen adatot, csak pár dolgot fölmásoltam cd/dvd-ről...)
tud valaki bármilyen magyarázattal előállni?

Selmo

Húzd le a kábelt és csináld meg az átdugós tesztet ismét, ha megint kiakad a win, akkor a winyó hibás, ha nem, akkor szellem a gépben.

A tökéletesség unalmas.

Zsiga

Quote from: Fazék on 2008-01-12, 18:12:49
egyelőre csak a partíciót töröltem róla, gép kikapcs, rendszervinyó visszacsatlakoztatva, gép indít, és elindult a windows. (szerencsére direkt nem raktam rá még semmilyen adatot, csak pár dolgot fölmásoltam cd/dvd-ről...)
tud valaki bármilyen magyarázattal előállni?
XP Lemezkezelővel partícionáltad, sima egyszerű partíciónak? Ha a HD Sentinellel nem megy (egyébként is csak a regisztrált verzió tud felületellenőrzést) akkor ezt próbáld ki: http://www.hdtune.com/

Fazék

amikor beraktam a gépbe, akkor xp lemezkezelővel partícionáltam egybe az egészet (nem szeretem szétdarabolni a vinyókat) és gyorsformatáltam

két vinyó sata kábelt ismét fölcseréltem továbbra is indul a windows. most elindítok egy teljes formázást a vinyón, hátha talál vmi hibát.

de előbb próbaként egy portpárra dugtam a két vinyót és így már mindkettő smart adatait látják a hd* programok
most jön a partícionálás és format

Cobra

Biost figyeld bootolásnál, hogy rendesen írja-e ki a WD adatait. Illetve a tápcsatlakozót cseréld meg, ha tudod. A Sata csatlakozókból elvileg mindegy mi min van, de a legjobb ebben az esetben, ha a rendszerlemez az 1-es porton van, az 500-as meg a 2-n.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Fazék

rendszer 2-esen van 500-as 3-ason. még sikerült rájönnöm, hogyan számozták ezeket a port-okat :haha: (gyanús, hogy kettestől indul a számozás és elsőnek az egy darab pata port számít)

boot-olásnál úgy rémlik, hogy jól írta, de majd megnézem legközelebbb.
jelenleg végigfutott az 500-ason a format gond nélkül. most folyik a hdtune-os error scan és egyelőre nem talált hibát.
lehetséges, hogy elsőre valamit rosszul csináltam, mert most nincsen ott az eltávolítható egységek között.
így hogy már lassan 2 órája pörög hibaellenőrzéssel a vinyó, 48 fokosnak írja. az még rendben van?

Kuroi Tenshi

Meleg, de belefér. Mondjuk valami hűtés, vagy légáramlat a házban
nem ártana...

Fazék

Quote from: Kuroi Tenshi on 2008-01-13, 02:33:10
Meleg, de belefér. Mondjuk valami hűtés, vagy légáramlat a házban
nem ártana...
sajnos unalmas részletekkel teli okokból nem tudtam megvenni a 12 centis ventit ezen a héten, de jövő héten mindenképpen sort kerítek már rá.
illetve a vinyók melletti 2 db így első mérésre 7-8 centis (mennyi a szabvány?) ventihelyre is lehet hogy berakok 2 vacakot, ha ti is jó ötletnek tartjátok.

Kuroi Tenshi

70-80-92-120. Doboz/gyártó oldalán is biztos ott lesz.
Én csak ezért nem vennék egy ilyen kisvackot, valszeg
elég lesz a 120-as; a kicsiknek meg nagyon pörögniük
kell rendes légszállításhoz, és akkor zajosak.

Cobra

Nem tudom milyen háza van fazéknek, de nekem a CT-ben oldalt van egy ventillátor a merevlemezek mellett és alap sebességen valóban zavaró hangja volt, de most a Zalman ellenállással hangtalan és a hőfokok ( a 2 HDD) csak 1 fokot emelkedtek.

Fazék

Quote from: Cobra on 2008-01-13, 12:05:04
Nem tudom milyen háza van fazéknek, de nekem a CT-ben oldalt van egy ventillátor a merevlemezek mellett és alap sebességen valóban zavaró hangja volt, de most a Zalman ellenállással hangtalan és a hőfokok ( a 2 HDD) csak 1 fokot emelkedtek.
chieftec bh02 b-b-b (sajnos csak a b-b-sl-t találom a honlapjukon, pedig 100x szebb a b-b-b sztem :rolleyes:)
és úgy látom félremértem, mert 1db 12-es és 4 db 9 centis ventinek van hely a leírása szerint.
milyen 9 centis ventit javasolnátok?

chilip

Quote from: Fazék on 2008-01-13, 12:17:01
chieftec bh02 b-b-b (sajnos csak a b-b-sl-t találom a honlapjukon, pedig 100x szebb a b-b-b sztem :rolleyes:)
pont ilyen van nekem is :D jó kis ház (persze tiszta fekete)

Cobra

Zalmant érdemes, mert ahhoz van a lassító ellenállás. Ha csak 2 HDD-d van, akkor meg elég 1db 9-es, plusz hátra természetesen kell a 12-es (ez is lehet Zalman vagy Glacialtech).

Fazék

Quote from: Cobra on 2008-01-13, 13:39:08
Zalmant érdemes, mert ahhoz van a lassító ellenállás.
adnak hozzá ilyen lassító ellenállást? fiinom :)

Kuroi Tenshi

Zalmant nem érdemes, mert a 80-as és 92-es ventijeik asszem
BigRed vagy valami egyéb zörgős kínai borzalom. Zm-ből csak a 12-es
a jó. Inkább vegyél hozzá 5V-os elosztót asszem zm-mc1 a neve, és
párszáz forintért kapni; valamint egy Chieftec (azaz Yate Loon, de
Nexus matricával is kapható) vagy Glacialtech ventit.

Zsiga

Quote from: Kuroi Tenshi on 2008-01-13, 14:48:39
Zalmant nem érdemes, mert a 80-as és 92-es ventijeik asszem
BigRed vagy valami egyéb zörgős kínai borzalom. Zm-ből csak a 12-es
a jó. Inkább vegyél hozzá 5V-os elosztót asszem zm-mc1 a neve, és
párszáz forintért kapni; valamint egy Chieftec (azaz Yate Loon, de
Nexus matricával is kapható) vagy Glacialtech ventit.
A kis Zalmanok tényleg borzalmasak. A 92-es Chieftec jó lenne (van is itthon kettő belőle, valahol a szekrény mélyén), de még 5V-ról is hangos. Bár a 2900Pro mellett talán fel se tűnne... :D

Fazék

Quote from: Zsiga on 2008-01-13, 15:24:28A kis Zalmanok tényleg borzalmasak. A 92-es Chieftec jó lenne (van is itthon kettő belőle, valahol a szekrény mélyén), de még 5V-ról is hangos. Bár a 2900Pro mellett talán fel se tűnne... :D
jól értem? aszondod van 2 használatlan ilyen 9 centis chieftec ventid? mennyiért szabadulnál meg tőlük és mennyit engedsz a feliből?

Kuroi Tenshi

Seggitseg!
Látott már vki olyan programot/oldalt, ami egy adott képnek
megkeresi a forrását? Van egy nagyon jó grafikon-kép még
vmikor régebbről, de már nem találom, hogy honnan szedtem.
Free Intarwebz for teh winrar.
Kösz!

kikuchiyo

Ha az esélytelenségnek lenne mértékegysége, biztosan a K_T lenne az...
Failure is the default option

Manitu

Quote from: Kuroi Tenshi on 2008-01-13, 20:17:47
Seggitseg!
Látott már vki olyan programot/oldalt, ami egy adott képnek
megkeresi a forrását?
/r/ ? :D

Kuroi Tenshi

Quote from: Manitu on 2008-01-13, 20:53:29
/r/ ? :D
Ha pron lenne vagy animu, akkor nyilván.
Viszont gazdasági grafikonokat nem hinném, hogy gyűjtenék.
F@$zom a gúgölbe, hogy régen még fájlnév alapján is lehetett
keresni, de most már a webcímrészletekkel együtt elűnt ez
belőle, pedig hasznos volt.

Próféta

Quote from: Kuroi Tenshi on 2008-01-13, 20:58:55F@$zom a gúgölbe, hogy régen még fájlnév alapján is lehetett
keresni
Továbbra is lehet...
Mondjuk ha 3.jpg a kép neve, akkor ez se segít sokat.
A bájtra pontos méret szerinti kereséssel többre mennél.

Kuroi Tenshi

Hogyan? Nekem nem hajlandó egy jó ideje weboldalakat és
fájlokat megkeresni.
can_energy&gdp.gif; 7997 bájt, 452×336 pixel; kb 2006. 4.hó
körül szedtem le.

(Tudom, hogy nem szép dolog attacholni, de gyors, és a 8k
remélem nem vészes...)

Mindegy, nem halok bele hiányába, csak Kanada lenne az egyik
legjobban viselkedő példa, és most nincs időm még a kanadai
statisztikai hivatalnak is nekiállni.

Kvikveg

WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Zsiga

Quote from: Fazék on 2008-01-13, 20:13:16
jól értem? aszondod van 2 használatlan ilyen 9 centis chieftec ventid? mennyiért szabadulnál meg tőlük és mennyit engedsz a feliből?
Jól érted. :) Hát nemtom, 1k meg egy sör? :)