Infinity engine játékok (Baldur's Gate, Icewind Dale, Planescape Torment)

Started by Lt. Simoan Blarke, 2008-04-21, 14:11:12

Previous topic - Next topic

Melyik a kedvenc Infinity engine-nel készült játékod?

Baldur's Gate 1
0 (0%)
Baldur's Gate 2 (+ Throne of Baal)
10 (33.3%)
Icewind Dale 1 (+ Heart of Winter, Trials of the Luremaster)
3 (10%)
Icewind Dale 2
1 (3.3%)
Planescape Torment
6 (20%)
Nekem nem különül el a BG-saga részekre, mindkettő rész a kedvencem
1 (3.3%)
Ezekből több is a kedvencem.
9 (30%)

Total Members Voted: 30

Zen

Ma (most azonnal :D) van é kedvetek/időtök játszani?

Na jó, nekem sztornó.. lelassul/elmegy a net időként 1-1 percre. :/
Satan isn't the answer when one's in pain. It's god and candy.
In short, sex is great for the species, and it made me who I am today... as in, alive.
&fmt=1

Lythis

uhh..  :lame: nem ezt az ajtót néztem... de legalább tudom, hogy mi a gond. Akkor viszont van még egy ajtó a csatornákban, ami nem tudom, hogy hova vezet (közvetlen, ahol a törpés party megtámad - hogy én azokkal mennyit szívtam... Ha be is sütök egy silence-t előre, akkor is nekem jönnek de előtte felbuffolják magukat (silence-elve hogy?), aztán amikor harmadszor haltam azon, hogy egy spellből 3 emberemet öli meg 90%HP-ról, akkor majdnem hagytam a fenébe. Régen mintha nem lett volna ennyire nehéz... vagy csak korán mentem le...).
Shield of Balduran-ra mondják, hogy érdemes, de asszem nálam sincs nálam, szal meh... össze kéne szedni legalább azt a beszélő kardot, akkor megúszom a mind spelleket...
Sárkányoknak hanyas szinttől érdemes nekimenni amúgy? 8 körül nekimentem Thaxlliss... szal az árnyéksárkánynak, de elég hamar kiírtotta yoshimo-t meg aerie-t (Haer'Dalisnak meg van 45 nyamvadt hp-ja, és ráadásul közelharci is, és mégis vígan élt...).. sebaj, gondoltam, ebből még lehet valami, de aztán főkarit is gyak egy csapással másvilágra küldte, aminek már nem örültem annyira, szal elhatároztam, hogy majd később ledarálom...
(van egy tippem, hogy anno nem ilyen korán mentem neki, mert kétlem, h pont a sárkányokon nehezítettek volna)

Fazék

akkor pár tipp:
Quote from: Lythis on 2008-04-24, 21:57:32Akkor viszont van még egy ajtó a csatornákban, ami nem tudom, hogy hova vezet (közvetlen,
[spoiler]az a mind flayer terület, ahova Windspear Hills-nél lévő dungeon-ben szerzed meg majd a kulcsot[/spoiler]
Quote from: Lythis on 2008-04-24, 21:57:32ahol a törpés party megtámad - hogy én azokkal mennyit szívtam... Ha be is sütök egy silence-t előre, akkor is nekem jönnek de előtte felbuffolják magukat (silence-elve hogy?), aztán amikor harmadszor haltam azon, hogy egy spellből 3 emberemet öli meg 90%HP-ról, akkor majdnem hagytam a fenébe. Régen mintha nem lett volna ennyire nehéz... vagy csak korán mentem le...).
én is szívtam egy keveset velük... mocsok egy népség. olyan alacsony szinten nem is tudtam máshogy megölni őket, csak 1-1 kicsalogatásával és külön leölésével.
amúgy pedig fireball-t nekik sokat, jól. azt is lehet csinálni, hogy idézel pár szörnyet, láthatatlan karakterrel közel mész, és rájuk uszítod az idézetteket. pillanatok alatt lekaszálják őket, de legalább pár spell-t elsütnek és azok idővel elmúlnak róluk, addig fölfedezheted a terep egyéb részeit és olyan 2-3 perc múlva újból megnézheted hogyan állnak.
Quote from: Lythis on 2008-04-24, 21:57:32Shield of Balduran-ra mondják, hogy érdemes, de asszem nálam sincs nálam, szal meh... össze kéne szedni legalább azt a beszélő kardot, akkor megúszom a mind spelleket...
fölösleges a shield of balduran
[spoiler]egy egyszerű summoning spell megteszi helyette. én pl Jaheira-val megidéztem egy tűzelementált, (idézett lények ellen nem használják a nyomi beholder-ek a sebzéseiket, spell-jeiket, csak a közelharci támadásukat,) és így pillanatok alatt megdöglenek. csak annyit kellett csinálnom, hogy egy láthatatlan karakterrel közel mentem, hogy még lássam a tűzelementált biztonságos távolságból és irányítani tudjam. ráadásul olyan sokáig maradt megidézve az elementál, hogy mindenkit ki tudtam nyírni vele a szinten :D[/spoiler]
Quote from: Lythis on 2008-04-24, 21:57:32Sárkányoknak hanyas szinttől érdemes nekimenni amúgy? 8 körül nekimentem Thaxlliss... szal az árnyéksárkánynak, de elég hamar kiírtotta yoshimo-t meg aerie-t (Haer'Dalisnak meg van 45 nyamvadt hp-ja, és ráadásul közelharci is, és mégis vígan élt...).. sebaj, gondoltam, ebből még lehet valami, de aztán főkarit is gyak egy csapással másvilágra küldte, aminek már nem örültem annyira, szal elhatároztam, hogy majd később ledarálom...
(van egy tippem, hogy anno nem ilyen korán mentem neki, mert kétlem, h pont a sárkányokon nehezítettek volna)[/color]
azt hiszem én 12-13-as szint környékén ugrottam neki és akkor is csak másodjára sikerült.

Lythis

ok, benéztem a spoiler alá, és rájöttem, hogy erre nem emlékeztem, szal nem leszel megnyúzva :D (az igazat megvallva örülök is egy kicsit annak, amire nem emlékszem, mert így legalább megint van benne kihívás. Így is rengeteg hely van, ahol reflexből megállítom a partyt, mert tudom, hogy ott lesz csapda....
Shield of Balduran azért jönne jól, mert még nincs elemental summon-om . Lesser air van asszem, de az nem elég... egyébként én is előszeretettel használok summonokat. Pláne amikor táposabb ellenfelek ellen megyek.
Mondjuk most azon agyalok, hogy reroll-olom a karit valami tolvajfélévé, mert akkor kipakolhatom yoshimo-t, amúgysem veszem sok hasznát a csapdák hatástalanításán kívül. Detectelni spellel is lehet őket... Meg bogarat ültettek a fülembe avval, hogy állítólag a kensai/wizard kombóval röhögve lehet bealázni mindent, mert nagyon gyorsan sebez nagyon sokat - és állítólag a védelmi spellek miatt jobb védelmet lehet neki összeszedni, mint bármelyik páncélos kasztnak. Nemtom, nem próbáltam.

Manitu

Quote from: Lythis on 2008-04-24, 22:27:49
Mondjuk most azon agyalok, hogy reroll-olom a karit valami tolvajfélévé, mert akkor kipakolhatom yoshimo-t, amúgysem veszem sok hasznát a csapdák hatástalanításán kívül.
lolwut? Yoshimo az egyik legtápabb karakter, nagyon szívtam a fogamat amikor [spoiler]a sztori odáig jutott, hogy ellenem fordult.[/spoiler] A fajvadász csapdáival gyakorlatilag bármilyen termet ki tudtam pucolni, anélkül, hogy egy haja szála is meggörbült volna bármelyik karakteremnek.

Lythis

csapdaállítás az egyetlen dolog, amire NEM szoktam használni. Ált hanyagolom ezt az aspektusát a játéknak, nem tudom, hogy miért. Talán mert anno nagyon pepecsnek találtam. De egyébként frontvonaltól az íjászatig mindenbe beleerőltettem már, amibe csak lehet. Az igazság az, hogy vígan meglennék nélküle, az egyetlen, ami miatt nem tudom kivágni a retekbe, az az, hogy valakinek a csapdákat is semlegesítenie kell :D (ok, az is egy megoldás, hogy valakit belemasíroztatok, úgyis van resus item, de az ilyesmit nem szeretem...)
Also: a csapdái nem csak egy lényre hatnak? Én anno meg voltam győződve erről :)

Lt. Simoan Blarke

Úgy emlékszem, van robbanós csapdája is.
Ami nagyobb poén, az a 10d10-eket sebző abilityből tolt trap... na az nagyon durva, Watcher's Keep-ben volt olyan csata, amit enélkül nem bírtam megnyerni, de leraktam hármat és 7 helyett 4 monszter maradt...
In Raid_0 the zero stands for how many files you are going to get back if something goes wrong.

"It's easy to kill someone. Just forget the taste of sugar." - Monster

Lythis

hjam, télleg. Van Watcher's Keep. Mikortól érdemes meglátogatni? Az az a hely, ahol még sosem jártam. Fórumokon azt mondják, hogy az elején semmi értelme, mert nehéz, és ha sikerülne is, akkor az ott szerzett cuccok nevetségesre egyszerűsítik a játék többi részét (leszámítva a ToB-t gondolom).
Szóval tényleg elég a SoA küldetéssorozat vége felé nekimenni, vagy simán megoldható előtte is?
(vazz, és még mindíg nevetek a "majd áthozhatod a karidat a Neverwinter nights-ba" feliraton load screen alatt :D )

Lt. Simoan Blarke

Azt az NWN-es szöveget a patch amit Fazék mondott megoldja (konkrétan: kiszedi).

Watcher's Keep kb mindegy mikor lesz általad végigmészárolva, én olyan 11. szint környékén (pierce magic miatt) szoktam bemenni és mindenki fejlődik 3-4 szintet, mire a végére érek. Igazából az egész zömmel logikai játszogatás, de ami fight van, az iszonyatosan durva (beholder + drow papnő + durva fighterek, csúnyán be tudnak szopatni). Ha biztosra akarsz menni, 2 milla xp fölött menj. De semmiről nem maradsz le akkor sem, ha csak a ToB alatt oldod meg.
In Raid_0 the zero stands for how many files you are going to get back if something goes wrong.

Lythis

fixpack? nemtom, egyelőre a sima SoA+ToB van fenn, legújabb patch-el. Nem abba a feliratba fogok belehalni :D Szerintem majd buherálom, miután végigtoltam megin. Akkor majd felmegy dd is, mert elvben mostmár ToB kompatibilis, meg fixpack, meg amit még találok. Ahogy elnéztem mostanra van hozzá jópár mod.

Fazék

Quote from: Lt. Simoan Blarke on 2008-04-25, 13:41:40
Azt az NWN-es szöveget a patch amit Fazék mondott megoldja (konkrétan: kiszedi).

Watcher's Keep kb mindegy mikor lesz általad végigmészárolva, én olyan 11. szint környékén (pierce magic miatt) szoktam bemenni és mindenki fejlődik 3-4 szintet, mire a végére érek. Igazából az egész zömmel logikai játszogatás, de ami fight van, az iszonyatosan durva (beholder + drow papnő + durva fighterek, csúnyán be tudnak szopatni). Ha biztosra akarsz menni, 2 milla xp fölött menj. De semmiről nem maradsz le akkor sem, ha csak a ToB alatt oldod meg.
én most mentem, Sendai kinyírása után oda, 4,5-5,5 milla xp-vel :D (úgy rémlett, hogy hasonlóan bosszantó, mint a Durlag's Tower és azt nem szerettem különösebben, így a végsőkig halasztottam a meglátogatását...)
a monk tényleg hihetetlenül leegyszerűsítette sajnos(?) a játékot. 108% mágiaellenállás és -14-es AC-ja van (-16 lesz a max ha eléri a 40-es szintet)
varázslók szinte semmit sem tudnak ellene csinálni, mert persze lower resistance spell-t nem sütögetnek, minden más meg lepattan róla, a harci képességeit meg azt hiszem nem kell különösebben kifejtenem. +4-es ököl, 11-31, vagy még nagyobb alapsebzés. 2 harcos van a csapatban, mégis a monk thaco-ja a legjobb. csapdákon lazán végigsétálok vele, nem hatják meg. egyedül a szintszívás ellen kell időnként rá neg plane prot, de amúgy hibátlan vele a pályatisztogatás :D

a Watcher's Keep amúgy szintedhez megfelelő kihívásokkal szembesít, ha minden igaz. legalábbis a töltelékszörnyeket illetően.

szerk: viszont egy valamiért mindenképpen érdemes sztem odalátogatni és elindítani a Watcher's Keep küldetést, méghozzá a potion bag-ért, meg talán van még pár tárgy az ottani árus csajnál, aminek hasznát lehet venni :D

Manitu

Quote from: Lythis on 2008-04-25, 05:56:11
Also: a csapdái nem csak egy lényre hatnak? Én anno meg voltam győződve erről :)[/color]
Van ami többre is. Volt egy nagy terem valahol tele mindflayerekkel, ha bementem tíz másodperc alatt ledarálták a partymat. Lepakoltam a csapdáit az ajtóba, visszahúztam a csapatot, egy tank felbuffolva kinyitotta az ajtót, majd futott. Az utánna masírozó bandát mind egy szálig leszedték a csapdák :D
De ha csak egy csapdasemlegesítő kari kell, akkor ott van a tolvaj/mágus kiscsaj, csak pár szintje van tolvajban, de a célnak megfelel. Mondjuk mágusnak sem annyira erős, ha jól emlékszem, de sajnos tolvajból nem volt túl nagy választék a játékban.

Fazék

Zen

Miért is?:p
(Amúgy mondtam h csak hétköznap tudok játszani)
In short, sex is great for the species, and it made me who I am today... as in, alive.
&fmt=1

Fazék

Quote from: Zen on 2008-04-26, 16:32:40
pl Dreamcleaver látogatja a fórumot, de egy szót sem hajlandó ide írni. gondolom nem jött be neki a multi, inkább dota-zik iwd2 helyett is.
tolvaj nélkül meg nem igazán van értelme folytatni, 2 karaktert én nem fogok irányítani, az 100%.

Zen

Quote from: Fazék on 2008-04-26, 16:38:14
pl Dreamcleaver látogatja a fórumot, de egy szót sem hajlandó ide írni. gondolom nem jött be neki a multi, inkább dota-zik iwd2 helyett is.
tolvaj nélkül meg nem igazán van értelme folytatni, 2 karaktert én nem fogok irányítani, az 100%.
Hát én vihetem ha kell.
&fmt=1

Fazék

Quote from: Zen on 2008-04-26, 16:40:27
Quote from: Fazék on 2008-04-26, 16:38:14
Hát én vihetem ha kell.
az a baj, hogy elszúrtam a varázslómat... két skill-t lazán kimax-olhatok még, de én idióta a search után a move silently-be raktam a skill-pontokat, a disable device helyett...
így ugyan csak felét érhetem el skill-ben a tolvaj maximumának, de még mindig megoldhatta volna esetleg a tolvajhiányt. míg így előlről kéne kezdenem a karakterfejlesztést

Zen

&fmt=1

Dreamcleaver

erm, mentésnél fixen elmenti a hősőket is? mertha csak egy fix level hős kellés nem vagytok még nagyon magasak és már tényleg gyakás van, akkor singleben csinálok egy harc/tolvaj skill orientált rogue-t, mert a mostaninak nem sok értelme, hiszen blokkolva van az npc chatem, akkor meg minek a bluff meg dilpomacy. Amúgy meg jah, van DotA meg Exteel, szal elvagyok IWD2 nélkül is.

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

Zen

DC, még mindig a chat blockon lovagolsz, de már írtuk h le van véve. :/
És először is csak a lagg miatt volt, mer pl 10 percig tartott vennem egy xaros kardot, mer mindig mindenki megszólítgatott valakit.
&fmt=1

Fazék

Quote from: Dreamcleaver on 2008-04-26, 16:59:41hiszen blokkolva van az npc chatem, akkor meg minek a bluff meg dilpomacy.
már 1x mondtuk, hogy immár nincs blokkolva. csak első alkalommal, annál a brutális lag-nál kénytelen voltam egy főre korlátozni a beszélgetést, mert így is alig haladtunk vele. második játékalkalommal már mindenkinek engedélyezve volt a beszélgetés, mégis zökkenőmentesen ment a játék. és a továbbiakban is megmarad így, szóval nem hiába ment a bluff meg diplomacy-ra a skill pontod :)

Lt. Simoan Blarke

Nem, lockolva van a karakter, viszont a 6. helyre meg be tudod hozni, az előzőt meg ki lehet vágni a francba... na mindegy.

Fazék

ez elkeserítő... lehet hogy nem fogom még a főhősömmel se elérni a 8 000 000 xp-t :(
pedig az utolsó centiig mindent megcsináltam a játékban...
(1 millió xp-t még "csaltam" is, hogy egy respawn helyre odaállítottam a hőseim és hagytam, hadd írtsanak, míg a másik gépen filmet néztem...)
[spoiler]már csak abigazal, balthazar és throne of bhaal helyszínek vannak hátra...[/spoiler]

szerk: kérdés:
amennyiben a következő játékomban evil csapatot akarok irányítani és be van tervezve a 10-es alatti reputation, akkor fallen paladin-sággal pontosan mi is jár?
pl ha inquisitor-t választok, akkor fallen paladin-ként elveszti a dispel és true sight képességeit?

Lt. Simoan Blarke

Quote from: Fazék on 2008-04-28, 00:26:36amennyiben a következő játékomban evil csapatot akarok irányítani és be van tervezve a 10-es alatti reputation, akkor fallen paladin-sággal pontosan mi is jár?
pl ha inquisitor-t választok, akkor fallen paladin-ként elveszti a dispel és true sight képességeit?
Pontosan. Sima fighter lesz, aki nem nyomathat 2 pontnál többet semmire...

Fazék

Quote from: Lt. Simoan Blarke on 2008-04-28, 00:27:40
Quote from: Fazék on 2008-04-28, 00:26:36amennyiben a következő játékomban evil csapatot akarok irányítani és be van tervezve a 10-es alatti reputation, akkor fallen paladin-sággal pontosan mi is jár?
Pontosan. Sima fighter lesz, aki nem nyomathat 2 pontnál többet semmire...
nénikéjüket...
paladin only tárgyakat se használhat ezután? pl carsomyr és társai kizárva?

csak mert vacillálok, hogy milyen evil harcos legyek és egy fallen paladin-t elfogadtam volna. na mindegy...

szerk: mintha BG2-ben annyit számítana az a +3 pont a harcosnál... +1 hit +2 damage... vuhúúú... jól lebénították az első rész után :ejj:

Lt. Simoan Blarke

Quote from: Fazék on 2008-04-28, 00:31:10paladin only tárgyakat se használhat ezután? pl carsomyr és társai kizárva?
Ezt nem tudom, de Valygar nem tudta használni a kardját, szóval valószínűnek tartom... (Ez azt jelenti, hogy "ranger detto". Sajnos volt alkalmam véletlenül kinyírni a teljes várost...)

Fazék

Quote from: Lt. Simoan Blarke on 2008-04-28, 00:32:35Sajnos volt alkalmam véletlenül kinyírni a teljes várost...
ne aggódj, a legjobbakkal is megesik :D

szerk: szóval vagy barbár, vagy sima fighter leszek jelenlegi állás alapján...

Rounin

Fazék

Quote from: Rounin on 2008-04-28, 00:36:15
Quote from: Fazék on 2008-04-28, 00:34:42
ne aggódj, a legjobb, ami megeshet :D

Ugye? :angyali:
jogos :haha:

barbár rage-e az imprisonment ellen is véd? mert csak a maze-t írják a leírásában

Lt. Simoan Blarke

Quote from: Fazék on 2008-04-28, 00:38:27barbár rage-e az imprisonment ellen is véd? mert csak a maze-t írják a leírásában
Berzerkeré véd (Korganra nem hat, amíg dühöng), barbáré nem. (Alapból.)