Infinity engine játékok (Baldur's Gate, Icewind Dale, Planescape Torment)

Started by Lt. Simoan Blarke, 2008-04-21, 14:11:12

Previous topic - Next topic

Melyik a kedvenc Infinity engine-nel készült játékod?

Baldur's Gate 1
0 (0%)
Baldur's Gate 2 (+ Throne of Baal)
10 (33.3%)
Icewind Dale 1 (+ Heart of Winter, Trials of the Luremaster)
3 (10%)
Icewind Dale 2
1 (3.3%)
Planescape Torment
6 (20%)
Nekem nem különül el a BG-saga részekre, mindkettő rész a kedvencem
1 (3.3%)
Ezekből több is a kedvencem.
9 (30%)

Total Members Voted: 30

Fazék

Quote from: Lt. Simoan Blarke on 2008-04-28, 00:39:31barbáré nem. (Alapból.)
?
mit értesz az alatt, hogy alapból?

én eddig semmi védelmet nem találtam a berserker rage-en kívül az imprisonment ellen. mágiaellenállás, isteni szintű mentődobások, semmi sem segít... :(

Lt. Simoan Blarke

Quote from: Fazék on 2008-04-28, 00:41:26én eddig semmi védelmet nem találtam a berserker rage-en kívül az imprisonment ellen. mágiaellenállás, isteni szintű mentődobások, semmi sem segít... :(
Protection from Magic (nem hat rád), Protection from Undead (nem lát...).

És a barbarian rage addig nem véd imprisonment ellen, amíg a megfelelő patchet fel nem hányod.
In Raid_0 the zero stands for how many files you are going to get back if something goes wrong.

"It's easy to kill someone. Just forget the taste of sugar." - Monster

Fazék

Quote from: Lt. Simoan Blarke on 2008-04-28, 00:42:43Protection from Magic (nem hat rád), Protection from Undead (nem lát...).
elder orb-ok is előszeretettel sütögetik, meg egyéb durva mage-ek is, szóval az utóbbi nem mindig hasznos.
de az előbbi-re vmiért nem gondoltam. pontosabban gondoltam, de úgy voltam vele, hogy mivel érhet többet, mint 108% mágiaellenállás? számomra úgy tűnt logikusnak, hogy ha immunis vagy a mágiára, akkor immunis vagy rá. de persze megszokhattam volna már, hogy d&d tele van kivételekkel...

Lt. Simoan Blarke

Magic resistance 100%+ nem egyenlő a magic immunityvel... Más kérdés, hogy egész játékban az a kettő prot from magic scroll van, amit az Adventurers' Martban lehet kapni, szóval jól be kell osztani.

Elder Orbokat meg mindig le tudtam lőni, mielőtt imprisonölhettek volna... varázsló ki tolja? :confused:
In Raid_0 the zero stands for how many files you are going to get back if something goes wrong.

Fazék

Quote from: Lt. Simoan Blarke on 2008-04-28, 00:51:29
Elder Orbokat meg mindig le tudtam lőni, mielőtt imprisonölhettek volna... varázsló ki tolja? :confused:
elder orb-okat nekem nem mindig sikerült, mert volt, hogy nem tűnt föl, hogy olyan is van a többi között, csak onnan, hogy egyszer csak 1-2 kör után eltűnt 1 emberem ill vége lett a játéknak...
varázsló konkrét példa nem ugrik be :redface: talán az underdark előterében a pálya közepén abból a gépezetből kiszabadítottak közül az egyik mintha sütött volna rám imprisonment-et... de lehet hogy rosszul emlékszem

Lt. Simoan Blarke

Quote from: Fazék on 2008-04-28, 00:54:31talán az underdark előterében a pálya közepén abból a gépezetből kiszabadítottak közül az egyik mintha sütött volna rám imprisonment-et... de lehet hogy rosszul emlékszem
Az szerintem maze-t tol. Arra emlékszem, hogy én összesen egyszer használtam Freedomot: Underdarkban... De lényegtelen :D Én erős varázslóknál általában azzal szoptam ki, hogy power word kill megölte a maxhp-s Imoent/Aeriet/Jant, aztán szidtam őket, mint a bokrot... Meg egyszer a sorcereremet is kinyírta így valaki. Na akkor mérges voltam. Szóval lev9 spellekből az Imprisonment az nem volt maradandó élmény... néhány csúnya Gate annál inkább :D

Fazék

Quote from: Lt. Simoan Blarke on 2008-04-28, 00:57:37
Quote from: Fazék on 2008-04-28, 00:54:31talán az underdark előterében a pálya közepén abból a gépezetből kiszabadítottak közül az egyik mintha sütött volna rám imprisonment-et... de lehet hogy rosszul emlékszem
Az szerintem maze-t tol. Arra emlékszem, hogy én összesen egyszer használtam Freedomot: Underdarkban... De lényegtelen :D Én erős varázslóknál általában azzal szoptam ki, hogy power word kill megölte a maxhp-s Imoent/Aeriet/Jant, aztán szidtam őket, mint a bokrot... Meg egyszer a sorcereremet is kinyírta így valaki. Na akkor mérges voltam. Szóval lev9 spellekből az Imprisonment az nem volt maradandó élmény... néhány csúnya Gate annál inkább :D
gate? eh. bárcsak azt sütögetné mindenki :D
az ilyen démonszerűségek nem húzzák tovább pár mp-nél. néha köpni-nyelni sincs idejük, van hogy még be se csukodott a kapu, amin inkább át se jött volna, és már halott :D

Lt. Simoan Blarke

Quote from: Fazék on 2008-04-28, 01:16:35az ilyen démonszerűségek nem húzzák tovább pár mp-nél. néha köpni-nyelni sincs idejük, van hogy még be se csukodott a kapu, amin inkább át se jött volna, és már halott :D
Láttam valami modot, ami lehetővé tette, hogy demogorgont idézz Gate-tel (nyilván véletlenül, de valami 20% eséllyel). Azon nem röhögnél szerintem :D

Manitu

Quote from: Fazék on 2008-04-28, 00:31:10
Quote from: Lt. Simoan Blarke on 2008-04-28, 00:27:40
Quote from: Fazék on 2008-04-28, 00:26:36amennyiben a következő játékomban evil csapatot akarok irányítani és be van tervezve a 10-es alatti reputation, akkor fallen paladin-sággal pontosan mi is jár?
pl ha inquisitor-t választok, akkor fallen paladin-ként elveszti a dispel és true sight képességeit?
Pontosan. Sima fighter lesz, aki nem nyomathat 2 pontnál többet semmire...
nénikéjüket...
paladin only tárgyakat se használhat ezután? pl carsomyr és társai kizárva?

csak mert vacillálok, hogy milyen evil harcos legyek és egy fallen paladin-t elfogadtam volna. na mindegy...
Viszont vannak olyan tárgyak is, amiket csak fallen paladin használhat. Volt például egy nagyon táp kard valahol, de a nevére sajnos nem emlékszem.

Fazék

Quote from: Lt. Simoan Blarke on 2008-04-28, 01:18:49
Quote from: Fazék on 2008-04-28, 01:16:35az ilyen démonszerűségek nem húzzák tovább pár mp-nél. néha köpni-nyelni sincs idejük, van hogy még be se csukodott a kapu, amin inkább át se jött volna, és már halott :D
Láttam valami modot, ami lehetővé tette, hogy demogorgont idézz Gate-tel (nyilván véletlenül, de valami 20% eséllyel). Azon nem röhögnél szerintem :D
hát eléggé izgultam a watcher's keep alján lévő demogorgon-tól, de nem sokáig élt :D
[spoiler]elsütöttem 2 elemental summoning-ot, egyikőjük képében szerencsére Chan herceg érkezett, aki kapásból ellenem fordított egy általam megidézett efreet-et, mert a késgyűrűje megsebezte, és erre nekiállt a varázslóim mellett tűzlabdát sütögetni, szóval előbb azt kellett leütnöm :D aztán elég ügyetlenül lebotladozva a lépcsőn, rárontottam a demogorgon-ra, két varázsló rásütött 1-1 kheldon's warding whip-et, harcosok végre odaértek, greater whirlwind mindhárommal, és 3-4 kör után már meg is pusztult a drága és mehetett vissza randalírozni a saját létsíkjára :)[/spoiler]

szerk: @Manitu: erre gondolsz? ez csak sima +5-ös és egyéb kétkezes kardot nem találok, amiről beszélhetsz :(

Zen

Egyesek mekkora luxusban élnek, h nekik a +5 nem számít tápnak. :P
Satan isn't the answer when one's in pain. It's god and candy.
In short, sex is great for the species, and it made me who I am today... as in, alive.
&fmt=1

Fazék

Quote from: Zen on 2008-04-28, 10:42:57
Egyesek mekkora luxusban élnek, h nekik a +5 nem számít tápnak. :P
akkor már inkább használok egy +3-asat extrákkal :p
+4 ill +5-ös tárgyakat nem sok szörny igényel a játék során, szóval max ellenük kapnék elő egy ilyen "sima" +5-ös kardot :D

más: ma IWD2 multi folytatás?

Zen

Részemről mehet. Csak jó lenne ha 10 körül végeznénk.
In short, sex is great for the species, and it made me who I am today... as in, alive.
&fmt=1

Lt. Simoan Blarke

Tanulok... szerdán majd mehet. (Utána én csütörtöktől vasárnapig melózok...)

Note: Anti-Paladin nem Fallen Paladin! Az Anti-Paladin egy TDD kit.

Fazék

Quote from: Lt. Simoan Blarke on 2008-04-28, 14:30:11
Tanulok... szerdán majd mehet. (Utána én csütörtöktől vasárnapig melózok...)
akkor majd szerdán.
többieknek megfelel a szerda?
Quote from: Lt. Simoan Blarke on 2008-04-28, 14:30:11Note: Anti-Paladin nem Fallen Paladin! Az Anti-Paladin egy TDD kit.
TDD az minek a rövidítése?
de akkor ezek szerint azt a kardot senki sem tudja használni BG2-ben?

Lt. Simoan Blarke

Quote from: Fazék on 2008-04-28, 14:38:49TDD az minek a rövidítése?
de akkor ezek szerint azt a kardot senki sem tudja használni BG2-ben?
The Darkest Day...
És nem, mivel BG2-ben alapból ez bent sincs tudomásom szerint. (TDD leírásban van a létező de játékba nem került cuccok között.) Azt elképzelhetőnek tartom, hogy valamelyik githyanki anti-paladinnál ilyen volt, de nem lett volna értelme droppolni...

Fazék

Quote from: Lt. Simoan Blarke on 2008-04-28, 14:40:11Azt elképzelhetőnek tartom, hogy valamelyik githyanki anti-paladinnál ilyen volt, de nem lett volna értelme droppolni...
igen, azt hiszem azoknál volt. tlaán amikor visszatértél az Underdark-ból és még mindig nálad volt a Silver Blade, akkor ultimátumot intézett hozzád pár a semmiből előbukkanó githyanki, hogy vagy azonnal odaadod nekik, és békén hagynak, vagy lemészárolod őket 2-3 kör alatt és akkor cserébe még droppolják a Silver Sword másik felét is, mert ők tulajdonképpen rendesek és magukkal cipelik :haha: szóval ha jól rémlik ők dobták az anti-paladin kétkezes kardot, és tényleg érdekes, hogy minek dobatnak ilyet velük

szerk:
Quote from: Lt. Simoan Blarke on 2008-04-28, 14:30:11
Tanulok... szerdán majd mehet.
Quote from: Lt. Simoan Blarke on 2008-04-28, 15:41:45Na jó, tanulás HELYETT Planescape Torment következik :D
:3x3: :__devil:

Lt. Simoan Blarke

Quote from: Fazék on 2008-04-28, 16:47:28
Quote from: Lt. Simoan Blarke on 2008-04-28, 15:41:45Na jó, tanulás HELYETT Planescape Torment következik :D
:3x3: :__devil:
Jóna. Szétmoddoltam a játékot, úgyhogy már az első dialógusban szabálytalan művelettel szétszállt a cucc, mostmár tényleg tanulás következik  ^^"

Manitu

Quote from: Fazék on 2008-04-28, 10:22:45szerk: @Manitu: erre gondolsz? ez csak sima +5-ös és egyéb kétkezes kardot nem találok, amiről beszélhetsz :(
Nem, mivel én semmiféle modot nem raktam föl hozzá (akkor még talán nem is voltak modok hozzá :)), és az alap játékban nincs is +5-ös fegyver, csak két +4-es (egy kard és egy staff). Úgy szép leacheket ölni :D
Mondom, sajnos nem nagyon emlékszem már rá, 5-6 éve toltam végig a játékot, de biztos hogy találtam benne valami fallen paladin cuccot.

Lt. Simoan Blarke

Quote from: Manitu on 2008-04-28, 20:04:36az alap játékban nincs is +5-ös fegyver
Carsiomyr tuti hogy +5 és tuti hogy benne van az alap játékban. (Igen, +6-osként az igazi :D De még mindig nem éri el az asztali játékok +7-es vorpal flail-jét :D )

Manitu

Most hogy mondod, tényleg :) Az volt a vörös sárkánynál igaz?

Fazék

első alkalom a játékban, hogy megszerezhettem végre a Bronz Pantalettes-t is.
ezek a készítők barmok :haha: :lul:
[spoiler]"Bondari reloads"[/spoiler]
:lul: :lul:

Lt. Simoan Blarke

Quote from: Manitu on 2008-04-28, 20:26:02
Most hogy mondod, tényleg :) Az volt a vörös sárkánynál igaz?
Jaja...

Fazék: mert vazeg ez az egész pantallós dolog meg adamantittá változás nem baromság? :D

Fazék

Quote from: Lt. Simoan Blarke on 2008-04-28, 21:04:57Fazék: mert vazeg ez az egész pantallós dolog meg adamantittá változás nem baromság? :D
dehogynem, de ettől a jelenettől már az asztal alá estem  :rotfl:

Lt. Simoan Blarke

Quote from: Fazék on 2008-04-28, 21:41:43dehogynem, de ettől a jelenettől már az asztal alá estem  :rotfl:
Azért ahogy előadja a taktikát, hogy "magic missle, and gogo", azé eléggé powergamer feeling :) Ismerős valahonnan.

Fazék

csak befejeztem :)
a végén már nem volt sok kedvem tökölni, hát rányomtam a főhősömre a Big Metal Armor-t vagy micsodát, ettől kapott extra -5 AC-t, így -20-as AC-val, már egész elviselhető volt :D
jó játék volt. na estét. :)

Fazék

Akkor ma este 8-tól 10-ig van esély IWD2 multi folytatásra?
kérem minden érintett reagáljon vmit érdemben.
köszönöm :)

Zen

Hát én jó eséllyel csak 10re érek haza.. :frown:
(fél 9kor indul a buszom, előtte meg órám van)
&fmt=1

Fazék

Quote from: Zen on 2008-04-30, 14:12:35
Hát én jó eséllyel csak 10re érek haza.. :frown:
(fél 9kor indul a buszom, előtte meg órám van)
hmm
mondjuk holnap munkaszüneti nap, szóval van esély rá, hogy Draconire sem kényszerül 10-kor eltűnni, de innentől még esélytelenebbnek látom a helyzetet...

Lt. Simoan Blarke

Quote from: Fazék on 2008-04-30, 14:17:51hmm
mondjuk holnap munkaszüneti nap, szóval van esély rá, hogy Draconire sem kényszerül 10-kor eltűnni, de innentől még esélytelenebbnek látom a helyzetet...
Én holnaptól dolgozok, 6-kor kelek :D (Igen, nekem a "munkaszüneti hosszúhétvége" a munkanap...)