Main Menu

Bittorrent

Started by Shadowolf, 2004-05-27, 23:31:08

Previous topic - Next topic

motifator

Este frissítettem én is uTorrentet. Nekem se tetszik az új ikon  :ejj:

De végülis leszarom, letöltésre használom, nem arra, hogy az ikonjában gyönyörködjek.
Az már sokkal zavaróbb, hogy a teljes baloldali sávot elfoglalják a kategóriák. Mondjuk nem nagyon kategorizálom a torrentjeimet, de inkább kikapcsoltam azt a nézetet, mert zavart, hogy az alsó részletes nézet nem ér el a képernyő bal széléig.
Nothing amazing happens here, and you get used to that: used to a world where everything is ordinary.
Every day we spend here is like a whole lifetime of dying slowly.

Kazenokizu

Én is frissítettem 1.8-ra, azóta nem jön semmi... O.o Se egy seed, se egy peer, senki. És nem tudom, mitől.

De ami a legdühítőbb: egyszerűen nem tudok passzívból átmenni aktívba, sehogy nem vagyok képes azt a szerencsétlen portot megnyitni, ami a utorrentnek kéne. Legszívesebben már a falhoz vágnám a routerrel együtt a gépet is... :( (esetleg valakinek vmi tippje, hasonló élménye, felajálnható szabad válla, amin kibőghetném magam van-e?)

... mert boldogság nincsen, hiszen minden vágyad a megvalósulás pillanatában eltorzul, s inkább nyűg már, mint öröm. Ilyen az ember.

Cobra

Router pontos típusát és az internetelérés fajtáját kérnénk, illetve hogy van-e fent tűzfal a Windows sajátján kívül. :)
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Kuroi Tenshi

nem emlékszem fejből, hogy melyik menüpont alatt, de
van egy speedtest gomb, és azon a panelen alul egy
rész a jelenleg használt porttal, és mellette egy gomb,
hogy "Test if current port is forwarded properly". Ha az
oldal errort ír, akkor a beállítással nem stimmel valami;
és akkor meg is jelenik alatta egy link a portforward.com
oldalra, ahol nagyon sok routerhez szép alaposan leírják,
hogy hogyan kell beállítani.

Kazenokizu

Tenshi: ezeket mind meg is csináltam, pontosan úgy állítottam be a routert, ahogyan a portforwardos leírásban szerepelt, ráadásul a Windows tűzfalon is engedélyezve van a port (UDP és TCP egyaránt -na nem, mintha tudnám, hogy ez mit jelent, mindenesetre betettem őket a kivételek közé), ennek ellenére mindig az errort kapom a port-átirányítás tesztelésénél, és a uTorrent-es kis ikonom sem akar bezöldülni, hol piros, hol sárga, ez a 2 váltakozik. A router-en meg ki van kapcsolva a tűzfal. (Be sem volt kapcsolva, ha jól tudom.) Szóval több ötletem nincs, hogy miben lehet a hiba. Viszont marha idegesítő, hogy Ftp-ről simán töltök 3000 kbyte/s-mal, a torrent meg alig 10-zel vánszorog, ha egyáltalán vánszorog, mert legtöbbször piros, és nincs semmi bejövő adat.
Esetleg az nem lehet, hogy a vírusírtónak van vmi tűzfala, ami nem engedi megnyílni a portot? Ősrégi Nod-om van ezen a gépen, és próbáltam már rajta megkeresni, hogy a port engedélyezését hol kell beállítani, de nem találtam sehol. Meg arra is gondoltam, hogy leszedem a jelenlegit, és rárakom a gépre a legújabb Nod-ot, de nem tudom, hogy ennek lenne-e értelme...

Cobra: TP-LINK WR340GD a routerem, a net pedig 30/20 kábeles internet.

... mert boldogság nincsen, hiszen minden vágyad a megvalósulás pillanatában eltorzul, s inkább nyűg már, mint öröm. Ilyen az ember.

Member

Nekem is ősrégi Nod-om van (mert ez még kontatibilis az oprendszerrel) és a legújabb Utorrent, más lesz ott.

Cobra

Régebben ment ezzel a nettel a torrent? Legújabb Nod-ban van csak tűzfal, a routerben meg alapból megy egy hardveres védelem, amit ki lehet kapcsolni, ha nagyon muszáj (nem ajánlom). Mindjárt utánanézek a routernek.
edit: érdekes, ezen alapból le van kapcsolva a tűzfal. Mindegy, lényeg, hogy elsőnek nézd meg, hogy a Forwarding/Upnp alatt az Upnp be vna-e kapcsolva, és ha elindítod az uTorrentet, akkor megjelenik-e itt a listában.

Kazenokizu

Nem ment régebben vele, mert tegnapelőtt köttettük be lakótársaimmal a netet, rögtön routerrel szétosztva. (3 gép közt)
És az a vicc az egészben, hogy tegnapelőtt még úgy-ahogy ment a torrent, habár sárga volt, nem zöld, de jött a cucc olyan 200-zal kb. Viszont feltölteni már akkor sem akart. (És igazából ez idegesít nagyon, mert ugye előbb-utóbb bannolni fognak az asiandvdclub-ról, ha marad ilyen gyér az arányom.) De aztán ma frissítettem 1.8-ra, és azóta semmi. Néha, pár percre elkezd csordogálni olyan 10-zel, de az sem tart sokáig, feltölteni meg még mindig semmit nem tud.

Cobra

Akkor sajnos a hálózaton van tiltva a torrent (valószínűleg a portok nagy része, mivel az 1.8 elég jó titkosítást használ). Azért nem ártana kipróbálni a router nélkül, de valószínű nem ott lesz a gond. Esetleg megpróbálhatod még átrakni a portot az az ftp portjának közelébe, bár az uTorrent is 5 számjegyű portokat használ.

Kazenokizu

Igen Cobra, engedélyezve van az UPnP, és meg is jelenik a uTorrent a router-beállításoknál.

Kipróbáltuk router nélkül, de akkor meg net sem volt, nemhogy torrent. :)

Esetleg az nem lehet a probléma forrása, hogy dinamikus az IP-m?

Meg nekem gyanús, hogy mióta 1.8 van a gépemen, azóta a port így be van szürkülve, eddig nem ilyen volt. De ezen sem tudok hol állítani:

Cobra

uTorrentben a Connections alatt lehet állítani. És itt a randomize porton kívül legyen mind kipipálva.
Meg kéne a router Status ablakáról és a WAN beállításokról egy kép.

Próféta

Quote from: Kazenokizu on 2008-08-21, 23:26:44
Esetleg az nem lehet a probléma forrása, hogy dinamikus az IP-m?
Hogy az internetszolgáltatódtól dinamikus IP-t kapsz-e, az nem számít.
Ha a router mögött nem mindig ugyanazt az IP-t osztod a gépednek, az már probléma lehet, megnehezítheti a portátirányítás beállítását, bár az uPnP elvileg pont ennek az áthidalására lenne.

Be tudnád mutatni egy ipconfig /all eredményét, illetve a router DHCP és port forward beállításait, a Cobra által kérteken felül?

Kazenokizu

Quote from: Cobra on 2008-08-21, 23:30:39
uTorrentben a Connections alatt lehet állítani. És itt a randomize porton kívül legyen mind kipipálva.
Ez megvan, mégis kiszürkült: [spoiler][/spoiler]

Router-beállításokról a képeket meg elküldöm nektek pm-ben.

Próféta: én megmutatok bármit, csak mondd meg, hogy csináljam az ipconfig/all-t?  :redface:

Cobra

Elindítasz egy Command Promptot (Dosbox) és oda beírod, hogy ipconfig/all.

Próféta

Quote from: Kazenokizu on 2008-08-21, 23:42:16
Router-beállításokról a képeket meg elküldöm nektek pm-ben.
Virtual Serversnél érzésem szerint az IP address helyére a géped helyi hálózaton belüli 192.168. kezdetű címe kellene.

Quote from: Cobra on 2008-08-21, 23:46:24
Elindítasz egy Command Promptot (Dosbox) és oda beírod, hogy ipconfig/all.
Start/Futtatás, és oda beírod, hogy "cmd", és futtatod. Kapsz egy úgynevezett parancssort. Ide kell beírni többek közt ezt a parancsot is, és ő cserébe kiköp mindenféle tájékoztató jellegű kimenetet. Mondjuk ebből lehet leszűrni, hogy mi a géped helyi (192.168. kezdetű) címe, amire fent szükség van.
De érdemes lehet megnézni a Hálózati beállításokat (Vezérlőpult), és a helyi hálózati kapcsolat TCP/IP tulajdonságainál megnézni, hogy automatikus(DHCP)-e, vagy fixen be van írva valami 192.168.1.100 jellegű.

Kazenokizu

m(_ _)m  :merci:
Tényleg annyi volt a baja, hogy az a 192.168. kezdetű ip kellett a forwardinghoz, most már kizöldültem. :D

[Viszont ugyanezt kijavítva a lakótársam gépén, az ő torrentjén még mindig átjárhatatlan a port. (Az övéhez van a router csatlakoztatva, nála is azt a 192.168. kezdetű ip-t kell írnom, vagy nála mást?)]

Cobra

Képek alapján PPoE-s kábelnet... Ez nem túl bíztató. A Virtual server így nem lesz jó, azt kapcsold is ki teljesen.
Minden gépnek a saját IP-jét. De próbáljátok ki sima UPnP-vel, port forward nélkül.

Próféta

Quote from: Cobra on 2008-08-22, 00:55:33
Képek alapján PPoE-s kábelnet... Ez nem túl bíztató. A Virtual server így nem lesz jó, azt kapcsold is ki teljesen.
Miért nem?  :confused:

Ugye jól értem, közös routert használtok, mindkettőtök gépe ugyanazzal a routerrel van összekötve egy-egy kábellel, és abba a routerbe érkezik kívülről a net?

Ha így van, akkor a két gépen használjatok különböző portot a torrentezésre; az egyik portot az egyik gép IP címére, a másikat a másikra forwardoljátok a routerben, és a torrent programokat is az adott géphez irányított portra állítsátok be. Ettől függetlenül nem feltétlenül bölcs egy router mögül két géppel torrentezni; ha nem vigyáztok, megölitek egymást.

Kazenokizu

Quote from: Próféta on 2008-08-22, 01:01:49
Ugye jól értem, közös routert használtok, mindkettőtök gépe ugyanazzal a routerrel van összekötve egy-egy kábellel, és abba a routerbe érkezik kívülről a net?
Pontosan.

QuoteHa így van, akkor a két gépen használjatok különböző portot a torrentezésre; az egyik portot az egyik gép IP címére, a másikat a másikra forwardoljátok a routerben, és a torrent programokat is az adott géphez irányított portra állítsátok be.
Így csináltam, neki is a saját ip-jére forwardoltam, és nem működik.

QuoteEttől függetlenül nem feltétlenül bölcs egy router mögül két géppel torrentezni; ha nem vigyáztok, megölitek egymást.
Ezt pontosan hogy érted?

Próféta

Quote from: Kazenokizu on 2008-08-22, 01:05:22
QuoteHa így van, akkor a két gépen használjatok különböző portot a torrentezésre; az egyik portot az egyik gép IP címére, a másikat a másikra forwardoljátok a routerben, és a torrent programokat is az adott géphez irányított portra állítsátok be.
Így csináltam, neki is a saját ip-jére forwardoltam, és nem működik.
Egészen pontosan hogyan nem működik?
Lehetséges volna, hogy a torrent protokoll nem tűr két azonos IP című peert?  :confused: Ezt tudja valaki?
Viszont ha nem kapcsolódtok azonos torrentekhez / trackerekre / peerekhez, akkor ebből nem kéne bajnak származnia.

Quote from: Kazenokizu on 2008-08-22, 01:05:22
QuoteEttől függetlenül nem feltétlenül bölcs egy router mögül két géppel torrentezni; ha nem vigyáztok, megölitek egymást.
Ezt pontosan hogy érted?
Mindketten jó sok más peerhez kapcsolódnátok, és így egymás elől veszitek el a sávszélességet, maximális aktív NATolt TCP kapcsolatokat, illetve a router és a nethozzáférés minden egyéb fizikai paraméterét. Minthogy két külön torrent kliens üzemel, nem lehet központilag bekorlátozni / bekalibrálni a torrent éhségét. Ennek következtében egyikőtöknél se megy igazán jól a torrent, bedühödtök, és véget vettek egymás életének.

Kazenokizu

Quote from: Próféta on 2008-08-22, 01:22:07
Egészen pontosan hogyan nem működik?
Hát, hogy szaknyelven fogalmazzak: nála nem zöldül ki a uTorrent. :D
QuoteViszont ha nem kapcsolódtok azonos torrentekhez / trackerekre / peerekhez, akkor ebből nem kéne bajnak származnia.
Ebből nagy gondok szerintem nem lesznek, mert teljesen más dolgokat töltene ő, mint én, ráadásul nem is egy időben torrentezünk/nénk. (Vagy csak én gondolom nagy naívan, hogy ebből így nem lesz sok gond? ::) )

QuoteMindketten jó sok más peerhez kapcsolódnátok, és így egymás elől veszitek el a sávszélességet, maximális aktív NATolt TCP kapcsolatokat, illetve a router és a nethozzáférés minden egyéb fizikai paraméterét. Minthogy két külön torrent kliens üzemel, nem lehet központilag bekorlátozni / bekalibrálni a torrent éhségét. Ennek következtében egyikőtöknél se megy igazán jól a torrent, bedühödtök, és véget vettek egymás életének.
Hehhe, ebből legalább biztosan én kerülnék ki győztesen, és akkor repülne a router, enyém lenne az egész sávszél, és jöhetne a teljes boldogság. :D

Na de köszönöm szépen a sok segítséget és a türelmet egy ilyen pc-s szerencsecsomaghoz, mint amilyen én is vagyok. Cserébe viszonzásul nemigen tudok mit felajánlani, de ha gondoljátok, jövőre ingyen kiveszem a vakbeleteket. ;)

Selmo

TP-Linknél elég egy címre beállítani a portot, és működik minden gépen, de ehhez kell a fix IP, vagyis a DHCP letiltása és a DNS beírása (a DNS címe(ke)t a router Status menüjéből egyszerűbb leolvasni, mint ipconfiggal). A DHCP menüben tiltsd le a DHCP-t. Használjátok mindkét gépen ugyanazt a portot, vagy szomszédost pl.: 993-994 és akkor elég ennyit megadni a Virtual servernél.
Továbbá a Security->Firewall szekcióban engedélyezd a firewallt, a többihez ne nyúlj, és az Advanced security oldalon állítsd át a 4 sort enabledre. Ezek után indítsd újra a routert. Ja igen, amíg ez nem történik meg, ne okézd le a TCP/IP beállításokat, szóval csak töltsd ki a mezőket, aztán a router, majd újraindítás és ekkor okézd csak, hogy ne legyen kavarodás belőle.

A tökéletesség unalmas.

TurboK

Quote from: NLZ on 2008-08-14, 01:18:19
A bal oldali könyvjelzősáv még mindig leér az ablak legaljáig? Mert az első bétákban úgy volt.

pref -> advanced -> gui.tall_category_list *false

más, nem tudjátok hogy mért ír "connection closed by peer" feliratot majd az összes torrentem? Egy havernél szintén hasonló probléma van. utorrent 177 és 18 szintén csinálja, az egyetlen közös hogy mindketten chellosok vagyunk.

edit: tegnap este óta van a hiba (kb éjfél utántól)

Jó lovag, velünk tartasz-e Camelotba a kerekasztal lovagjai közé?

http://www.saunalahti.fi/cse/foobar2000.php target=_blank>http://web.axelero.hu/fka2636/dwnld_fb2k.png>

motifator

Quote from: TurboK on 2008-08-29, 12:33:14
wow,  :merci:
Nothing amazing happens here, and you get used to that: used to a world where everything is ordinary.

Selmo

A bal oldali könyvjelzősáv még mindig leér az ablak legaljáig? Mert az első bétákban úgy volt.

más, nem tudjátok hogy mért ír "connection closed by peer" feliratot majd az összes torrentem? Egy havernél szintén hasonló probléma van. utorrent 177 és 18 szintén csinálja, az egyetlen közös hogy mindketten chellosok vagyunk.

Minden chellosnak ez van, szóval szolgáltatói bibi lesz.

A tökéletesség unalmas.

TurboK

Jajdejó.

Még nem tudni hogy direkt baszakodnak vagy csak átépités van?

http://www.saunalahti.fi/cse/foobar2000.php target=_blank>http://web.axelero.hu/fka2636/dwnld_fb2k.png>

motifator

Nekem bátyám emlegetett nagyobb bővítéseket(ő headend engineer a UPCnél ^^), de már nem vágom, hogy azoknak most kellene-e lennie, vagy már túl vannak rajta. Ha a hétvégén összefutok vele, akkor rákérdezek, otthon Nyíregyházán nekem is chello van.

RedPriest

Quote from: Selmo on 2008-08-29, 15:42:43

Minden chellosnak ez van, szóval szolgáltatói bibi lesz.

Én Vuze-t/Azureus-t használok. Csoda, ha tudok kapcsolódni a trackerekhez, amúgy timeout. Ha sikerül végre kapcsolódni pár emberkéhez, utána már teljes sávszéllel jön/megy. Nagyon bízok benne, hogy átmeneti a hiba.

szerk.: Nekem úgy néz ki, már minden okés (*lekopogom*).
"I thought what I'd do was, I'd pretend I was one of those deaf-mutes."
「耳と目を閉じ、口をつぐんだ
 人間になろうと考えたんだ。」

TurboK

Quote from: RedPriest on 2008-08-29, 18:27:12
szerk.: Nekem úgy néz ki, már minden okés (*lekopogom*).
dettó

csacsa

hála az égnek nekem is elszállt a utorrent vmiért. Azt hallottam, hogy a UPC letiltotta az összes magyar torrent oldalat, vagyis hogy nemtud letölteni torrentről. viszont én külföldi szerverről akarok tölteni és az se megy. most nem vágom mi lesz. vmi ötlet hogyan lehetne kijátszani?  :confused:
"Az ördög nem alszik. Fülig csipás lehet már a rohadék. Nagy, gyulladt szemekkel bámul ki a fejéből, mindegyre azt lesve, hol árthatna."(Vavyan Fable)