Help Topic Hardver/Szoftver

Started by Nakahara, 2002-11-13, 20:06:43

Previous topic - Next topic

Fazék

Quote from: Zsiga on 2008-12-31, 13:35:15
Quote from: Fazék on 2008-12-31, 13:02:40
http://ittveddmeg.hu/products.php?id=22284]Toshiba NB100-10Y
ez mennyire jó gép? bírja aksival rendesen? csak mert lehetőségem lenne egy ilyen vételére elég olcsón
8,9" az nem túl kicsi még a netbook-ok esetében is?
sztetek mennyiért éri meg max?

szerk: itt részletesebb adatok vannak róla: http://www.usanotebook.hu/index.php?PHPSESSID=70a2fb0bec8da2cf3a61c2eed4d5&tpl=product&prid=9337
szerk2: találtam egy tesztet
QuoteNegatívum:
Rémes érintőpad és egérgombok, rosszminőségű és apró billentyűzet, nincsenek gyorsgombok
Ezt olvastad már?
http://prohardver.hu/teszt/toshibak_legkisebb_nb100/kulso.html
még nem olvastam, köszi.
sajnos nem győzött meg. még rákérdezek mennyire faragható le az ár...
ha sikerülne elérni hogy egy 75k-ért hozzám vágják, sztetek annyiért már megérheti?
szerk: azt hiszem hülye vagyok. lopom a ti és saját időmet is. mi szükségem nekem egy netbook-ra?? :gyagya:

Zsiga

Quote from: Fazék on 2008-12-31, 14:05:09
szerk: azt hiszem hülye vagyok. lopom a ti és saját időmet is. mi szükségem nekem egy netbook-ra?? :gyagya:
Ez lett volna a következő kérdés. :)

Fazék

Quote from: Zsiga on 2008-12-31, 14:08:46
Ez lett volna a következő kérdés. :)
csak elkapott a vásárlási láz, mert olcsóbban tudok kb mindenhez hozzájutni onnan és kétségbeesetten keresem hol tudnék 100k elköltésével akár 30-40k-t is "megspórolni" :haha:  ^^"

Kuroi Tenshi

Quote from: tasman_devil on 2008-12-31, 12:54:39
Beszereztem egy ilyen (ASUS WL-500G Prem. V2) routert, és a következő lenne a kérdésem:

Már V2 is van? Akkor az enyém ezek szerint V1 lett ;D
Kb 1.5-2 éve használom
Nálam oleg-féle, de 1-1.5 éve lett telepítve, azóta nem
látott új firmwaret, csak winyót cseréltem alatta 500G-ra.

Én csak fájl- és médiaszervernek használom, pl animét
ezen tartok, és laptopon hálózaton keresztül erről nézem.
Erre jó, írás-olvasásban olyan lassú, mint a többi (<5MB/s)

Torrent elvileg már akkoriban is volt hozzá, de nem tettem
fel, mert akkoriban még rohadt sok szívás volt vele, meg
én amúgy is nagyon ritkán torrentezek -- így erről nem
tudok nyilatkozni.

Quote from: Fazék on 2008-12-31, 13:02:40

Nem túl jó, messze elmarad a szokásos Toshiba minőségtől.

Akksi a legtöbb itt jelenleg kapható netbook gyenge pontja,
itt képesek azokat is kis 3cellással adni, amihez alapból 6-
cellásat adnak tőlünk nyugatabbra (Wind, Acer One), ami kb
a létének célját öli meg. Valamint a 9"-esekre (pontosabban
a nem-10"-es vázuakra, mert pl az Asus 904HD is 9"-es, de
a 10"-es 1000 vázában) szokták még mondani, hogy a kis
méret miatt kényelmetlen gépelni rajtuk.

Elvileg hamarosan ('09 Q1) jönnek olyan új modellek (Wind
U110 és 115, Sony netbook), amikben már végre nem Atom+
945GSE+ICH7M lesz 11.8W-tal, hanem Atom+US15W (Poulsbo)
4.3W-tal.
Meg talán valamikor kapható lesz itt is a Dell Mini 12, amiben
már most Atom+Poulsbo van, 12.1" 1280*800, és 6cellás

Én még ezekre várok. (Mondjuk ilyen modellekkel kellett volna
az egész netbookosdit kezdeni, hiszen eleinte erről volt szó...)

ha sikerülne elérni hogy egy 75k-ért hozzám vágják, sztetek annyiért már megérheti?

Nem. Asus 901 xp-st 82k-ért, 1000H xp-st 90k-ért kapni
újonnan, és azt költésgként le tudjátok írni, áfa, stb.

Fazék

loptam egy ilyet Zsigától: Aladdin.1992.720p.HDTV.x264-hV.mkv
ebbe szeretnék egy ilyet belerakni: trinity-aladdin.384kbps.hun.ac3
kérdés: hogyan?
(persze tudom, hogy előfordulhat, hogy a kettő véletlenül sem lesz szinkronban, de egy próbát megérne a részemről)

[spoiler=ami nem vált be]virtualdubmod-ban, ha megnyitom az mkv-t, akkor olyasmit reklamál hogy:

és láthatjátok, hogy az a csúszka szép hosszan húzható, szóval kb végig ugyanez a baja
azért megpróbáltam a stream list-be berakni a magyar hangsávot és direct stream copy-val elmenteni a file-t, de eztet mondta:

ötlet?

esetleg Zsiga le tudnád próbálni, hogy nálad is ezeket mondja-e a virtualdubmod?

vagy milyen más programot használhatnék még ehhez a művelethez?[/spoiler]

szerk: most leszedtem egy ilyet és ezzel próbálkozom: SmartLabs tsMuxeR v1.8.4(b)
már 30%-nál tart

szerk2: no úgy néz ki ez bevált, már csak szinkronba kéne hoznom a kettőt, mert a magyar hangnál sajnos van egy disney logo az elején, a videó file-ban viszont nincs, ezért röpke 14mp eltérés van a kettő között... ez jó játék lesz, már fut az első próba -14000ms delay beállítással :)

szerk3: na ez biza nagyon optimista elképzelés volt részemről, kicsit belepörgetve már durván elcsúszik az egész, ennyire meg már nem akarok szórakozni vele :)

ha esetleg mégis tudtok egy egyszerű módszert a megoldásra, szívesen teszek vele egy próbát, de valahogy kétlem, hogy létezne ilyen :(

Cobra

Nem lesz egyszerű, mert más fps-sel megy az US verzió, mint a magyar.
MKV összerakására meg a legegyszerűbb az Mkvtoolnix.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Moha

Quote from: Fazék on 2009-01-02, 01:55:17
szerk3: na ez biza nagyon optimista elképzelés volt részemről, kicsit belepörgetve már durván elcsúszik az egész, ennyire meg már nem akarok szórakozni vele :)

ha esetleg mégis tudtok egy egyszerű módszert a megoldásra, szívesen teszek vele egy próbát, de valahogy kétlem, hogy létezne ilyen :(
Szerintem hagyd a francba. Én anno a Mononoke Hime magyar TV-ből felvet szinkronját próbáltam rárakni a DVDrip verzióra, de mivel az 23.976 FPS-el ment, a TV-ben meg 25 FPS-el volt, így képtelen voltam szinkronba hozni. Még mikor Vegasba beraktam és megnyújtottam a hangsáv hosszát, akkor is kb. 5 percig szinkronban volt, utána viszont szépen elmászott. Végül feladtam.

Zsiga

Pedig nem nehéz. :)
Itt egy leírás:
[spoiler]Hozzavalok:

- 2 hangsav, egy Original Nyelvu, es egy Magyar (mily meglepo )
- kb 10-15GB szabad hely
- Programok:
  - AVINaptic - http://fsinapsi.altervista.org/ - Info
  - VirtualDubMod - http://virtualdubmod.sourceforge.net/ - Hangsav leszedesehez
  - BeLight (beszart a cime, sry) - AC3 hanghoz
  - DelayCut - http://jsoto.posunplugged.com/audiotools.htm - AC3 hang vagdosasa
  - TranzCode - http://tranzcode.byethost22.com/ - DTS-hez
  - Audacity - http://audacity.sourceforge.net/ - Vagas/FPS allitas/egyeb
  - AC3 encoder
      - Sonic AC3 Encoder
      - Aften - http://aften.sourceforge.net/
      - Besweet (beszart a cime, sry) <---- A legujabb nem jo, inkabb az elobbiekkel probalkozzal
  - Olyan Medialejatszo, ami kepes viszonylag egyszeruen hangot shiftelni:
      - MPC - http://sourceforge.net/projects/guliverkli/
      - BSPlayer - http://www.bsplayer.org/

Lepesek:

0.  - Feltetelezem, hogy Original Nyelven megvan a film HD-ban, es magyarul xvidben
1.  - VirtualDubMod segitsegevel leszeded a hangsavot az xvid filmrol
         - VDubMod elindit
         - File -> Open Video File (ha 2/3 CD-s a film, akkor ezutan Append Segment-el betallozod a kovetkezo CD-t )
         - Ha VBR MP3 van a filmen, akkor NEM-re kattintasz !
         - Streams -> Stream List
         - Kijelolod a hangsavot, majd Demux
2.  - Megnezed, hogy egyezik e a most lementett hangsav es a HD film FPS-e.
      Erre jo peldaul az AVINaptic, az MPC is kiirja (File -> Properties), a GSpot, es meg tonnanyi egyeb program.
3.  - Ha egyezik, GOTO 4.
    - Ha nem egyezik:
         - A magyar hangot alakitsd at, azert nem kar
            (mivel mindenkeppen lesz vmicske veszteseg (olyan minimalis, hogy eszrevehetetlen altalaban))
         - Bontsd szet a hangot Csatornakra:
              - DTS-hez (ritka, de van magyar DTS ) tranzcode (command line-os, kb "tranzcode.exe Audio.DTS")
              - AC3-hoz BeLight, file megnyit, Output Format -> WAV (5.1-nel 16 bit six mono waves, 2.0-nal 16 bit Stereo Wave) -> START
         - Audacity-vel nyujtsad, amennyire kell:
              - File -> Open, illetve Project -> Import Audio segitsegevel betallozol minden szukseges WAV filet
              - MIndegyiket kijelolod, majd Effect -> Change Speed
                (Ha a gyari DVD-n tokoltek a hangmagassag allitassal
                (tehat a magyar sav hangmagassaga MEGEGYEZIK az NTSC-evel), akkor Change Tempo, ez egyebkent ritka)
              - Beirod, mennyirol mennyire akarod allitani az fps-t, aranyt adjal meg (pl 25000 -> 23976)
              - Minden WAV filet elmentesz, File -> Export Selection As WAV
         - A kesz WAV fileokat kodolod vissza, amiben voltak, vagy kisebbe
           (Sonic AC3 Encoder, vagy Aften (meg sosem sikerult nekem mukodesre birni), vegso esetben BeSweet, de ez trukkos)
4.  - MPC segitsegevel megkeresed a pontos delay erteket.
         - Film kozben keresel egy eles, hangos, gyors lefolyasu hangot (ajtocsapodas, pisztolyloves, taps, kopogas, stb...)
         - View -> Options -> Audio Switcher -> Audio Time Shift, ezt addig allitgatod, amig nem lesz tokeletes
            (tul nagy erteket ne allitsal, mert nehezkes lesz az egesz)
5.   - A vegleges delay erteket felhasznalva MKVmerge-el osszemuxolod
         - MKVmerge indit -> Add, ide hozzatallozod az oszes filet (HD video, uj magyar audio, esetleg felirat is, ha akarod)
         - Tracks listaban magyar hang kijelol -> Format Specific Options -> Delay -> ide az elobb kiszamolt delay
         - Ha Pozitiv a Delay, akkor azt DelayCut-tal oldd meg, mert MKVMerge nem csendet tesz az elejere
         - A Trackeket el is illik nevezni, megjelolve a nyelveket (General Track Options)
         - Output filenam-nel megadsz egy masik filenevet -> Start Muxing[/spoiler]

Nakedape

olcsó, de normális. vezetékes fülhallgatót szeretnék, olyat ami teljes fület beborít/nagy/a.k.a. fülvédő.

tippek?
Nothing About Culture Makes Sense Except in the Light of Evolution

Cobra

Philip, Thomson, Panasonic. Az olcsó relatív, főleg ha a minőséget is nézzük.

Zsiga

AKG, Sennheiser? :)
Egyébként az olcsó forintra váltva kb. mennyi? Úgy egy kicsit egyszerűbb tippeket adni, kategóriánként változik hogy mit érdemes venni.

Nakedape

max5-7k ért már van ami nem esik szét, és azért hallgatható? :D nincsenek audiofil szándékaim, elvárásaim

Zsiga

Quote from: Nakedape on 2009-01-02, 14:07:48
max5-7k ért már van ami nem esik szét, és azért hallgatható? :D nincsenek audiofil szándékaim, elvárásaim
Sennheiser HD széria alja (HD 201 vagy 202) van ilyen árban, és nem rosszak.

Nakedape

Kuroi Tenshi

Még egy a HD201-re.
Anno kb 3.5 vagy 4k-ért vettem, de árához képest jól szól,
sokan dícsérik. Nem-audiofilnek kiváló. A HD202 viszont nem
annyira jó.

Nakedape

Quote from: Kuroi Tenshi on 2009-01-02, 15:56:08
Még egy a HD201-re.
Anno kb 3.5 vagy 4k-ért vettem, de árához képest jól szól,
sokan dícsérik. Nem-audiofilnek kiváló. A HD202 viszont nem
annyira jó.
shit..
hosszas tépelődésből kilépve , ennyit még áldozzunk rá, a hd202-t rendeltem meg :D

nno most már mindegy, azért köszönöm:)

Fazék

Domi, ha ez a HD201 fölkeltette a fantáziádat, akkor idézd föl a hi-fi nélküli filmnézéseinket, mert az a füles volt rajtad. de akár majd most vasárnap is megnézheted és eldöntheted, hogy jó lesz-e

egyedüli ami zavar ebben a fülesben, az a kábel. de nagyon. valami olyan szar anyagból van, hogy a lehető legrosszabbul tud összecsavarodni, egyszerűen kezelhetetlen. az előző Philips fülesemnek jóval normálisabb kábele volt.

szerk: elkéstem.

chilip

apám gépén elég sokszor előfordul, hogy bootoláskor nem találja a windows/system32/config/system fájlt. eddig mindig reinstall volt. valaki találkozott már ezzel? valami vírus műveli ezt?

Kuroi Tenshi

Quote from: Nakedape on 2009-01-02, 15:57:57
hd202-t rendeltem meg :D

Elkéstem :facepalm:
Te meg igazán kereshetnél netes teszteket rendelés előtt :hehe:

Nem tudod még visszamondani/módosítani a rendelést?

Fazék

Quote from: Kuroi Tenshi on 2009-01-02, 16:53:03
azt is kifejthetnéd, hogy miért rossz, mert ugyan kinézetre nekem se jön be, de képről a belbecs nehezen megítélhető és most teszteket se igazán van kedvem keresgélni és összevetni a 201-essel. thx :)

Nakedape

Quote from: Kuroi Tenshi on 2009-01-02, 16:53:03
Quote from: Nakedape on 2009-01-02, 15:57:57
hd202-t rendeltem meg :D

Te meg igazán kereshetnél netes teszteket rendelés előtt :hehe:

Nem tudod még visszamondani/módosítani a rendelést?
ill try  :P
jól van na csak elfelejtettem, hogy téged is meg kell várni, de ha te meg zsiga egyetértetek valamiben onnantól tök felesleges teszteket keresni

Kuroi Tenshi

Quote from: Fazék on 2009-01-02, 17:04:53
azt is kifejthetnéd, hogy miért rossz, mert ugyan kinézetre nekem se jön be, de képről a belbecs nehezen megítélhető és most teszteket se igazán van kedvem keresgélni és összevetni a 201-essel. thx :)

HD201
HD202

Hasonlítsd össze a frekvencia-jelleggörbéket, már ezeken is látszik.
A 201 gyenge a mély-mélyekben, de nagyon szép egyenletes a közepekben és
még egész szép, egyenletes a magasoknál is, csak 10kHz felett esik a magas
az átlaghoz képest.
A 202 nagyon, sőt, túl erős mélyekben, de magas-középben és magasban
sokkal gyengébb és egyenetlenebb, már ~1.5kHz után esik.
Azaz: a 201 ugyan nem megy nagyon mélyre, de szép tiszta a hangja.
Ezzel szemben a 202 jó a mélyekben, de másban nem: tompa, pontatlan a
hangja, hiányoznak belőle a magasak.

Fazék

tudnátok ajánlani az ingyenes programok közül valami jó download manager-t? csak mert a firefox-ból kezd elegem lenni. kb minden file letöltésének a végén képes több másodpercre is megfagyasztani a böngészőt, egyre többször csinálja, hogy nem korrekt kiterjesztéssel menti le a file-t, stb. flashget-tel ilyesmi gondok nem voltak, de nincs kedvem +1 tört programot használni a gépen és a reklámfeliratokat se kívánom túlságosan, kellene valami megbízhatóan működő program, de flashget-en kívül mást eddig nem volt alkalmam próbálni. thx.

NLZ

Az 1.73-as FlashGet verziót használd sztem, az tiszta, nem buznyákol torrenttel se, nekem nincs vele gondom. Igaz, általában csak 1 giga feletti fileokra használom, vagy ha lassan jön le, aztán több oldalról kell töltenem, több szálon.
FireFox-szal viszont nem kéne, hogy gond legyen, nem lehet, hogy a vírusirtó bekavar? FF újratelepítés? Valami kis segédplugin? Bár azokhoz nem értek, én csak a Download Statusbar-t használom.
[reserved]

Fazék

Quote from: NLZ on 2009-01-03, 03:15:30
Az 1.73-as FlashGet verziót használd sztem, az tiszta, nem buznyákol torrenttel se, nekem nincs vele gondom. Igaz, általában csak 1 giga feletti fileokra használom, vagy ha lassan jön le, aztán több oldalról kell töltenem, több szálon.
FireFox-szal viszont nem kéne, hogy gond legyen, nem lehet, hogy a vírusirtó bekavar? FF újratelepítés? Valami kis segédplugin? Bár azokhoz nem értek, én csak a Download Statusbar-t használom.
hmm. vírusírtó? ez eddig eszembe sem jutott. köszi a tippet.

nálam nod32 van. akinél szintén nod32 van nem szokott hasonlót tapasztalni?

Zsiga

NLZ

Próbáld ki azt, hogy csak kikapcsolod a védelmet. Bár ez nem túl egészséges, mondjuk énis ezt csinálom. :D Inkább egy Windóz újratelepítés érett meg nálad is.
FDM nekem nagyon nem jött be, baromi tapadós volt. Belemászott Firefoxba, torrentet is piszkálta, még főzni is akart rám. Biztos jó, aki szereti, ha tele van biz-baszokkal a gépe, de én amondó vagoyk, hogy egy letöltőprogi csak http/ftp letöltést tudjon több szálon, több szerverről, proxyval, azt csókolom.
[reserved]

motifator

Nothing amazing happens here, and you get used to that: used to a world where everything is ordinary.
Every day we spend here is like a whole lifetime of dying slowly.

Kuroi Tenshi

Quote from: Fazék on 2009-01-03, 02:55:35
tudnátok ajánlani az ingyenes programok közül valami jó download manager-t?
firefox
flashget
nincs kedvem +1 tört programot használni a gépen

Flashgot néven van beépülős flashget plugin FF-hoz, nekem semmi bajom
nem volt vele. Shellbe beépülős, tehát jobbklikk-menübe és a letöltéskor
megjelenő menübe is beépül. Engem csak egy dolog zavar benne, paradox
módon az, hogy gyakran frissítik -- ilyenkor ugyanis a FF előbb letölti a
frissítést, és csak utána indul -- de végülis jobb, mintha nem frissítenék :D

Másrészt, mint már mondták, a FF-nak nem kéne ilyen hülyeségeket
művelnie, ott valami nincs rendben.

Cobra

Free Download Managernek van Lite verziója, én azt használom. Ez nem tartalmaz torrent klienst, számomra jól átlátható a kezelőfelület, igaz a beállítások kicsit kuszán vannak, de azt ugye csak egyszer kell megcsinálni.
És természetesen 100% ingyenes és reklámmentes.