Help Topic Hardver/Szoftver

Started by Nakahara, 2002-11-13, 20:06:43

Previous topic - Next topic

Cobra

Quote from: Ramiz on 2009-01-06, 20:09:29
Na, közben a lelkiismeretem megszólalt és meggugliztam a dolgot, hogy nincs slave SATA, mindig master, mármint hogy akkor az IDE-ket kell mind slave-re állítani. De abból nem lesz gond, hogy beállítja C:-nek az SATÁ-t, amin nincs windows?...
Már miért menne C-nek a Sata-s meghajtó? Ha később raktad be, mint a többit, akkor a soron következő meghajtóbetűt fogja kapni alapból, amit utána arra állítasz, amire akarsz.
Szerintem valamit nagyon kavarsz. A Master/slave csak az IDE-nél van, ahol 2 meghajtó lehet 1 vezérlőn, és ezzel adod meg neki, hogy melyik melyik. Tehát 1 IDE kábelen kell 1 Master és egy Slave meghajtónak lennie (már ha 2db van rajta, ha csak 1, akkor az Master legyen).
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Moha

Quote from: Ramiz on 2009-01-06, 20:09:29
Quote from: Darkstar on 2009-01-06, 20:05:37
Sata-nal nincs master és slave.

Ed.: különben is, egy kábelre csak 1 vinyó megy, nem?

Na, közben a lelkiismeretem megszólalt és meggugliztam a dolgot, hogy nincs slave SATA, mindig master, mármint hogy akkor az IDE-ket kell mind slave-re állítani. De abból nem lesz gond, hogy beállítja C:-nek az SATÁ-t, amin nincs windows?...
A SATA esetében nem létezik a master és slave fogalma. Egy kábelre egy eszköz megy és tök mindegy, hogy mellette az IDE eszközök master-en vagy slave-en vannak-e.
SP2 fent van az XP-n? Mert ha nincs, akkor azért nem látja a SATA-t.
Ha a BIOS-ban a korábbi IDE rendszervinyó van beállítva boot eszköznek, akkor nem fog összekavarodni a rendszer. Ha meg a SATA-ra akarod a rendszert áttenni, akkor érdemes telejesen újratelepíteni.

TurboK

Az is előfordulhat hogy biosban nincs engedélyezve a sata, vagy esetleg sata natívra van állítva amit az oprendszer nem kezel. De láttam olyan alaplapot is ahol 4 ide csatorna volt ÖSSZESEN, és be kellett állitani hogy vagy a 2 ide menjen (4 pata eszköz), vagy 1 ide + 2 sata (2 pata + 2 sata eszköz).

Jó lovag, velünk tartasz-e Camelotba a kerekasztal lovagjai közé?

http://www.saunalahti.fi/cse/foobar2000.php target=_blank>http://web.axelero.hu/fka2636/dwnld_fb2k.png>

Moha

Quote from: TurboK on 2009-01-06, 20:09:38
Csak akkor megy ha switchnek használom a routert (digis utpt bedugom a lan dugóba), és manuálisan hozok létre kapcsolatot a wnidowsból.

Szerintem a dhcp kavarja meg (a routerem nagyon szépen kezd kiosztani hálózati ip címet a házban a többi digisnek, nyitott switchet használnak ugye).
Hogy a francba oszt a routered DHCP-je a ház többi gépének IP-t? Az max akkor lehet, ha a digis kábel nem a WAN, hanem valamelyik LAN portban van. Wan port felé nem szabad IP-t osztania, és normál PPPOE kapcsolattal mennie kellene.

Edit: mármint ha switch-ként használod a routert akkor kapcsold ki a DHCP-t rajta, PPPOE kapcsolathoz úgy sem kell, hogy a hálókártyádnak osszon IP-t.

Kuroi Tenshi

Quote from: Flaser on 2009-01-06, 17:22:59
Quote from: Kuroi Tenshi on 2009-01-06, 12:05:36
Inteles alaplapból mATX int.grafos G31 vagy ATX P31 kb 11-12k ill. 15k.

Ilyen lap volt is készleten. Az egyetlen bajom az volt vele, hogy csak 1, azaz 1 db PCI bővítő aljzat van rajta.

Nem értem, hogy mint jelent az, hogy "C2D", csak más a neve. Én egy dual-core Pentium processzort vettem 2x2,5 GHz-eset, 2x1 MByte cache-el.
Igen ez valóban, "dual core", de nem Core2Duo, mert nem az az architektúra.

Az ATX-méretű P31-eseken 7 slot van, ebből ált.
1 x16 és 1 max 2 x1 vagy x4 pci-e, a többi 4-5 pci.

A "Pentium Dual-core Exxxx" ugyancsak Core mikro-
architekúrájú, mint a többi Exxxx C2D; nem-core
alapú kétmagos intelt (Pentium Dxxx) már szinte
nem is kapni (végre...)

Quote from: NLZ on 2009-01-06, 17:52:59
Jahm, ha a procid típusa E5200 (ha jól sejtem ez az), akkor az egy butított Wolfdale magos C2D. Kb mint egy Celeron.

Ne sértegesd azt a jó kis procit :hehe:
Az E5200 most kb a best-buy proci
Messze veri a kétmagos E1xx0 Celeronokat :hehe:

Quote from: Ramiz on 2009-01-06, 20:02:22
Ennek a vincsinek ugyanis csak 4 (2*2) pinje van a 8 (4*2) megszokott helyett, de akkora vájatban, mint a 8 pin szokott... furcsa.
wut?
ide/pata: 40 (39) tűs adat (2 sor), 4 tűs táp
sata: 7 "tűs" adat (1 sorban), 15 "tűs" táp

Quote from: Ramiz on 2009-01-06, 20:02:22
Ez nagyon láma kérdés lesz, de miért lehet, hogy a két, master ill. slave státuszú IDE vincsimet felismeri a vindóz, míg az alaplap "SATA1" csatlakozójára dugott, slave státuszú SATA vincsit már nem?
a.) régi alaplapod van, aminél külső chipen van a
sata-vezérlő (ha több ide csatid van, mint sata,
akkor az egy erős jel), és nem telepítetted a
sata-vezérlő driverét (tippre ez lesz).
b.) valamit rosszul csinálsz, nincs jól bedugva, vagy
a tápodon nincs sata-táp csati és nem kötötted be.
Nézd meg megint a kábeleket, indítsd el és nézd,
hogy elindul-e a sata winyó is
c.) a winyó halott.

Fazék

Quote from: Moha on 2009-01-06, 21:06:17Hogy a francba oszt a routered DHCP-je a ház többi gépének IP-t? Az max akkor lehet, ha a digis kábel nem a WAN, hanem valamelyik LAN portban van. Wan port felé nem szabad IP-t osztania, és normál PPPOE kapcsolattal mennie kellene.
sztem úgy hogy a digi-t azt a lan portba kell dugni, mert nem adsl/kábel, hanem LAN Internet-szolgáltatás. bár ez csak tipp, még nem volt szerencsém hozzá.

Zsiga

Ha uj gépet épitesz, akkor az lga775 messze a legjobb választás
Azért én a helyedben utánanéznék az áraknak platform-szinten (tehát lap is, nem csak proci) mielőtt ilyen merész kijelentéseket teszek. ;) Arról nem is beszélve, hogy AM2+ socketbe lehet venni az inteleknél jelentősen kisebb fogyasztású procikat is, pl. 4850e (2,5Ghz, 45W max). Hardcore videokódoláson kívül mindenre elég, cserébe feleannyit fogyaszt platformszinten (egy 780-as lappal megtámogatva pl.) mint egy hasonló teljesítményű intel konfig (=kevesebb hő =kevesebb zaj), ráadásul talán még olcsóbban is kijön.

NLZ

Quote from: Zsiga on 2009-01-06, 21:34:18
Ha uj gépet épitesz, akkor az lga775 messze a legjobb választás
Azért én a helyedben utánanéznék az áraknak platform-szinten (tehát lap is, nem csak proci) mielőtt ilyen merész kijelentéseket teszek. ;) Arról nem is beszélve, hogy AM2+ socketbe lehet venni az inteleknél jelentősen kisebb fogyasztású procikat is, pl. 4850e (2,5Ghz, 45W max). Hardcore videokódoláson kívül mindenre elég, cserébe feleannyit fogyaszt platformszinten (egy 780-as lappal megtámogatva pl.) mint egy hasonló teljesítményű intel konfig (=kevesebb hő =kevesebb zaj), ráadásul talán még olcsóbban is kijön.
De Flasher pówerjúzer, azok meg mind tudják, hogy az AMD büdös, mert nincs benne cache. ^_^

Egyébként igazad van, ráadásul az AM2+ lapok jó része (ha nem az összes) kompatibilis lesz az AM3as procikkal (legalábbis az első szériák), szal bővítéskor elég olyat venni, aztán legközelebb lehet AM3as lapot venni DDR3-mal, így két lépcsőben mehet a frissítés, ami jóval kevésbé megterhelő anyagilag. :)
[reserved]

Cobra

Phenom sajnos tényleg nem egy jól sikerült darab, az Athlon X2-k meg jóval elavultabbak, mint a C2D-k, ezért azonos teljesítmény mellett több áramot fogyasztanak. És ezt írom úgy, hogy AMD párti vagyok. Jelenleg sajnos én is úgy gondolom, hogy egy Inteles rendszer jobb választás olyan gépnek, amin processzorigényes programokat futtatnak, főleg úgy, hogy a legtöbb szoftver Intelre van optimalizálva. Ezért is várok a gépcserével jövő őszig, addigra remélhetőleg kijön a 8xx-es AMD chipset meg az asztali 45nm-es processzorok.

Ramiz

Quote from: Moha on 2009-01-06, 20:59:00
SP2 fent van az XP-n? Mert ha nincs, akkor azért nem látja a SATA-t.
Ha a BIOS-ban a korábbi IDE rendszervinyó van beállítva boot eszköznek, akkor nem fog összekavarodni a rendszer. Ha meg a SATA-ra akarod a rendszert áttenni, akkor érdemes telejesen újratelepíteni.

Fent van az SP3 is!

Quote from: TurboK on 2009-01-06, 21:03:24
Az is előfordulhat hogy biosban nincs engedélyezve a sata, vagy esetleg sata natívra van állítva amit az oprendszer nem kezel. De láttam olyan alaplapot is ahol 4 ide csatorna volt ÖSSZESEN, és be kellett állitani hogy vagy a 2 ide menjen (4 pata eszköz), vagy 1 ide + 2 sata (2 pata + 2 sata eszköz).

Fú, hát akkor kénytelen vagyok megturkálni a BIOS-t, bár ezt a SATA natív dolgot nem ismerem.

Quote from: Kuroi Tenshi on 2009-01-06, 21:28:53
a.) régi alaplapod van, aminél külső chipen van a
sata-vezérlő (ha több ide csatid van, mint sata,
akkor az egy erős jel), és nem telepítetted a
sata-vezérlő driverét (tippre ez lesz).
b.) valamit rosszul csinálsz, nincs jól bedugva, vagy
a tápodon nincs sata-táp csati és nem kötötted be.
Nézd meg megint a kábeleket, indítsd el és nézd,
hogy elindul-e a sata winyó is
c.) a winyó halott.

a) Ez esélyes lenne, de Zsiga előző SATA vincsijét, amin adatok is voltak, már egyszer felismerte!
b) Vettem táp átalakítót, úgyhogy az rendben.
c) Az szar lenne. De még a Windows hardver-varázslója is látja, felismeri... csak semmi más nem.

Kösz a helpet mindenkinek, asszem ezzel a master-slave dologgal lesz gáz.
Csak nem tudom, hogy a jumpert hogy kell a pin-ekre rakni (a jumperezhető 2*4 pin-re gondoltam, K_T, nem az adat/táp kábel pinjeire...).
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

kikuchiyo

Quote from: Cobra on 2009-01-06, 21:49:44
főleg úgy, hogy a legtöbb szoftver Intelre van optimalizálva.

Ezt nem teljesen értem. Ha egyszer ugyanaz az utasításkészlete a két processzorcsaládnak, akkor hogy lehet egyikre vagy másikra optimalizálni? A legtöbb programnál pedig nemhogy a legújabb utasításkészlet-kiterjesztéseket, de még a sima SSE-t sem szokták bekapcsolni fordításkor, épp azért, hogy mindenen elfusson.
És épp ezért nem hiszem, hogy a különböző architektúrákból következő hajszálnyi különbségeket (egyes utasítások más végrehajtási ideje, különböző utasítás-predikciós sémák vagy cache-kezelés) olyan nagyon ki tudnák vagy akarnák használni.
Failure is the default option

Moha

Quote from: Ramiz on 2009-01-06, 21:51:02
c) Az szar lenne. De még a Windows hardver-varázslója is látja, felismeri... csak semmi más nem.
Úgy érted, hogy pl. megjelenik az eszközkezelőben is? Mert akkor lehet, hogy csak nincs bemountolva (nincs hozzá meghajtó rendelve).
Jobb klikk a sajátgépre -> kezelés és a lemezkezelés ablakban nézd meg, van-e hozzá rendelve meghajtó betűjel.

Ramiz

Quote from: Moha on 2009-01-06, 22:21:55
Úgy érted, hogy pl. megjelenik az eszközkezelőben is? Mert akkor lehet, hogy csak nincs bemountolva (nincs hozzá meghajtó rendelve).
Jobb klikk a sajátgépre -> kezelés és a lemezkezelés ablakban nézd meg, van-e hozzá rendelve meghajtó betűjel.

You're my hero! :merci:

De hülye helyen volt... én meg régen csináltam ilyet. :D (Zsiga a "faszláma" szót használná, ha jól sejtem... :lame:)
Az R: meghajtó nevet kapta a fél terás vincsi és az "Interzone" label-t (aki Google nélkül megmondja, hogy miért, az kap 2 üveg Staropramen-t a következő Filmmaratonon).
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Flaser

Quote from: Moha on 2009-01-06, 18:39:26
Quote from: Flaser on 2009-01-06, 17:22:59
Ilyen lap volt is készleten. Az egyetlen bajom az volt vele, hogy csak 1, azaz 1 db PCI bővítő aljzat van rajta. Na most vagy 5.1 hangkártya, RAID controller vagy egy jó Realtek hálókártya  menjen bele? Mi van, ha ebben az életben még vlm. mást is bele akarok tenni? (Pl. USB 3 vezérlő kártya ami nem egy a valóságtól elrugaszkodott és baromi spéci elvárás).
RAID kártyát simán kapsz PCI-express csatolóval, a mai integrált hangkártyák már elég jók, többsége 5.1-es, hálókártyából meg nem értem miért akarsz másikat. Pl. Gigabyte lapokon mostanában gigabites Realtek ethernet van, az meg elég jó szerintem.
- Az említett alaplapon 2.1-es kártya volt integrálva
- 1 db 16x PCI-express ajzat
- 1 db sima PCI ajzat volt rajta...oszt ennyi.
- Egyes routerek/kábel/ADSL modemek fura dolgokat produkálnak egy gigabites kártyával. Namármost, ha ezt az én 500 Ft-os Realtek kártyám kivédi, akkor az sokkal egyszerűbb mind bármi más megoldás....és mint mondtam egyszer itt lesz az USB 3 is és valamikor RAID-et is szeretnék.

De hadd mondja el mégegyszer: nem volt választék. Lehet, hogy ki tudtam volna lőni mondjuk 16-18k-ért egy alaplapot ami "pont jó", de nekem sürgősen kellett a gép mert egy rakás jegyzetem ill. munkám csak azon tudom olvasni/csinálni.
"Logically sound? How laughable. The only thing that people use logic for is to see what they want to see and disregard what they do not."

Kuroi Tenshi

Ezek régen igazak voltak, de mára sajnos egyik sem.
A C2D és akár (tuning nélkül) C2Q procik alá is elég
egy 10k-s G31 lap, de P35-öt is olcsón kapni. Ennél
komolyabb lap csak nagy tuningosoknak vagy CF-et
építőknek kellhet reálisan.
AMD-hez sem olcsóbb hasonló képességű lap.

Fogyasztásban sincs már előrébb az AMD. Én is azt
hittem, hogy az (akkor új) BE2400 mennyivel jobb
lesz ezen a téren, aztán kijött az első tesztet, ahol
a BE2400+690G nemcsak teljesítményben, de még
fogyasztásban is alulmaradt E4300+G35-tel szemben.
Azóta már a 45nm-esek is piacon vannak, amiknek
nem csak a maximális fogyasztásuk lett alacsonyabb,
hanem a készenléti is, méghozzá óriási mértékben:
akkor alig fogyasztanak pár wattot.
A Core mikroarchitektúra egy mobil chip, az egész
intel paletta a Nehalem nemrégi megjelenéséig egy
mobil procira alapult, amik még az asztali verzióban
is megtartották a fogyasztás-csökkentő trükköket.
Az AMD paletta pedig egy szerver-chipre alapult,
ami a P4-et még elverte, de Core ellen már kevés
volt.

Quote from: Cobra on 2009-01-06, 21:49:44
Phenom sajnos tényleg nem egy jól sikerült darab, az Athlon X2-k meg jóval elavultabbak

Ezért is várok a gépcserével jövő őszig, addigra remélhetőleg kijön a 8xx-es AMD chipset meg az asztali 45nm-es processzorok.

Phenom jó lett volna, HA
- két évvel korábban jön
- rendesen skálázódik frekvenciában
PhenomII-ről jó híreket hallani: javult a teljesítménye,
és sokkal magasabb frekvenciákat tudtak vele elérni.
C2D/C2Q-hoz sokkal közelebb teljesítenek, csakhát
már ott a Nehalem is...
Az a 45nm-es processzorok a PhenomII, és néhány
darab már a tavalyi év végén került boltokba, bár a
nagy hivatalos bejelentés és bemutató a hétvégén
lesz a CES-en.
K8 Athlon jó szolgálatot tett, de már nyugdíjas: 2003-
ban jelent meg, ha jól emlékszem?

Flaser

Quote from: Ramiz on 2009-01-06, 22:45:55
Quote from: Moha on 2009-01-06, 22:21:55

You're my hero! :merci:

De hülye helyen volt... én meg régen csináltam ilyet. :D (Zsiga a "faszláma" szót használná, ha jól sejtem... :lame:)
Az R: meghajtó nevet kapta a fél terás vincsi és az "Interzone" label-t (aki Google nélkül megmondja, hogy miért, az kap 2 üveg Staropramen-t a következő Filmmaratonon).

Meztelen Ebéd?
"Logically sound? How laughable. The only thing that people use logic for is to see what they want to see and disregard what they do not."

Ramiz

Quote from: Flaser on 2009-01-06, 22:53:19
Meztelen Ebéd?

Akkor te is jössz majd Filmmaratonra, ugye? :D Király, még úgysem találkoztunk.

Flaser

Hol és mikor? (...és milyen "perception enhancement drug"-ok ajánlottak?)

Kvikveg

Quote from: Ramiz on 2009-01-06, 23:01:06
Quote from: Flaser on 2009-01-06, 22:53:19
Meztelen Ebéd?

Akkor te is jössz majd Filmmaratonra, ugye? :D Király, még úgysem találkoztunk.
Uncle Flaser's House of perversions lesz?  :lul:
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Cobra

Cloud

Tudtok  ajánlani olyan programot amivel egy pdf fájlt tudunk módosítani?
(egy  éttermi étlapon akarom megváltoztatni az árakat de sehogy se tudom szerkesztésre  megnyitni a rohadt pdf  fájlt.)

Próféta

Quote from: Cloud on 2009-01-07, 01:31:17
(egy  éttermi étlapon akarom megváltoztatni az árakat de sehogy se tudom szerkesztésre  megnyitni a rohadt pdf  fájlt.)
Nem az Adobe Acrobat (mármint a teljes pénzes program, nem a Reader) való erre? Ha nem akarsz pénzes programot, akkor például az OpenOffice.org Draw a megfelelő kiterjesztéssel állítólag tud PDF-et importálni.

De legrosszabb esetben képlopás, képszerkesztőben megretusálod, és utána pdf-be kinyomod :)
A legjobban természetesen úgy jársz, ha eleve a forrásdokumentumot szerkeszted, nem a belőle exportált pdf-et.

Fazék

Quote from: Cloud on 2009-01-07, 01:31:17
én a foxit pdf editor programot szoktam használni ilyen célokra

Ramiz

Ha három-négy vincsi van egymáson (egymás felett) közvetlenül, azoknak nem kell külön hűtés 0-24 üzem esetén sem, ugye?

Zsiga

Quote from: Ramiz on 2009-01-07, 02:30:57
Ha három-négy vincsi van egymáson (egymás felett) közvetlenül, azoknak nem kell külön hűtés 0-24 üzem esetén sem, ugye?
De, nem is kevés. Nálam a 8 vinyóra 3 92mm-es venti fúj 1000rpm körüli sebességen, ez kb. duplája a procihűtőm légszállításának.

NLZ

Jól szellőző ház mellett is ajánlott szerintem. Meg kell nézni, hogy milyen meleg az üzemi hőmérsékletük. Ha nem lehet hozzájuk érni, akkor kell a hűtés, az a pár forint a ventillátorra megéri a hosszabb élettartamot.
[reserved]

Moha

Ha csak a hely engedi, ne tedd szorosan egymás felé a winyókat, nem jó ötlet. Ha viszont hagy közöttük helyet, akkor egy 8 centis venti kettő, egy 12 centis akár 3 winyót is tud hűteni. Nekem most egy 12 centis venti hűt 2 winyót, mindkettő 33-34 fok körül szokott lenni.

Hűtés nélkül nem ajánlott hagyni a winyókat. Nekem hűtés nélkül simán felmennek 47-48 fokra, bár nekem még egész jól szellőzik a ház.

Ja igen: a winyó aljára szerelhető hdd hűtőket viszont kerüld. Nagyon hangosak, telefújják porral a winyót, ráadásul hamarabb tönkremennek, mint egy nagyobb házhűtő venti.

TurboK

Az amd egyetlen előnye hogy törpre törp olcsó per pillanat, főleg ha figyelembe veszed a bővithetőségét (am2 -> am3, stb). De teljesítményben nem éri el a core kettőt még a legjobb napján sem.

A phenom II-ről tényleg sok jót mondanak (már sikerült felhúzni 6 gigára), de teljesítménybe állitólag még mindíg nem éri be az erősebb core 2-t. A Nehalemet meg pláne nem. De ha annak is 30e ft körül lesz a csúcsmodellje, akkor nem is lesz olyan rossz választás, arra mindenképpen elég jó lesz hogy pl lehozza a nehalem árát (ami most egy szívinfarktussal egyenlő).

Quote from: Moha on 2009-01-06, 21:06:17
Hogy a francba oszt a routered DHCP-je a ház többi gépének IP-t? Az max akkor lehet, ha a digis kábel nem a WAN, hanem valamelyik LAN portban van. Wan port felé nem szabad IP-t osztania, és normál PPPOE kapcsolattal mennie kellene.

Edit: mármint ha switch-ként használod a routert akkor kapcsold ki a DHCP-t rajta, PPPOE kapcsolathoz úgy sem kell, hogy a hálókártyádnak osszon IP-t.
Lan portba volt dugva, mert először csak úgy tudtam kapcsolódni, a windowsból. De azóta sikerült beállitani hogy a router is kapcsolódjon hozzájuk, ugyhogy visszatettem wan portba, így nem osztogat dhcpt.

Quote from: Fazék on 2009-01-06, 21:33:42
sztem úgy hogy a digi-t azt a lan portba kell dugni, mert nem adsl/kábel, hanem LAN Internet-szolgáltatás. bár ez csak tipp, még nem volt szerencsém hozzá.
A digi szabvány pppoe kapcsolat mint az adsl, annyi különbség van hogy nincs modem (behoznak egy utpt a lakásba és annyi), a házon belül tényleg lanra hasonlít (nyitott switch-csel osztják szét az optikait, erre vigyázni kell biztonsági szempontból is), és iszonyú retek gyors (egy éjszaka alatt felnyomtam 50-60 gigát).

Fú, hát akkor kénytelen vagyok megturkálni a BIOS-t, bár ezt a SATA natív dolgot nem ismerem.
Sata natív kb. annyit jelent hogy rendesen sata meghajtóként használja az eszközt (ncq, ilyesmi). De lehet olyat tenni hogy IDE eszköznek emulálja a sata meghajtót, ez régi szoftverek miatt kell, például windows xp telepitő nem látja a natív satát alapból, csak akkor ha ide legacy módban fut. Természetesen így elméletben lassabb, de jóval kompatibilisebb.

http://www.saunalahti.fi/cse/foobar2000.php target=_blank>http://web.axelero.hu/fka2636/dwnld_fb2k.png>

TurboK

Quote from: Kuroi Tenshi on 2009-01-06, 22:49:36
Az athlon a K7 volt, a k8 az az athlon 64.

Kuroi Tenshi

Quote from: TurboK on 2009-01-07, 09:29:09
Quote from: Kuroi Tenshi on 2009-01-06, 22:49:36
Az athlon a K7 volt, a k8 az az athlon 64.

Hogy pont ebbe köss bele, mintha nem lenne egyértelmű
abban a mondatban, hogy a K8-generációs Athlonról
beszélek... És különben sincs igazad: ugyanis nem minden
K8-ast hívtak/hívnak Athlon64-nek. :hehe:

"sem, ugye?"?! Persze, hogy a francba ne kéne :hehe: