Offtopic

Started by Lt. Simoan Blarke, 2006-10-23, 21:38:47

Previous topic - Next topic

Én

- Szia, bocsi, van itthon valaki, aki elmúlt 18 éves?
- Igen. Én.
Tudtam, hogy ezt utálni fogom... :D

Nakedape

Quote from: Én on 2009-01-08, 16:38:36
- Szia, bocsi, van itthon valaki, aki elmúlt 18 éves?
- Igen. Én.
Tudtam, hogy ezt utálni fogom... :D
never answer that!!

visszakérés milyen ügyen

- bla bla

köszönöm ez most nem aktuális

,  ha közv kutatás, és van kedved időd akkor persze válaszolhatsz :D
Nothing About Culture Makes Sense Except in the Light of Evolution

Én

Aláírásgyűjtésvolt valami üres iskolaépület ABC-vé alakításának érdekében, mondom felőlem :P Bár nem tudom miért jöttek ide, a nevezett suli nincs olyan közel.

Nakedape

jahogy  nem telefon, az neccesebb, de gyorsabb is tud lenni:)

rant: egyetemisták nem tudnak tesztet kitölteni. mármint felmérőset  se.. azaz nincsenek rossz válaszok, csak pl fel kéne fogni, h ha számot kell írni, pl azt h 500 000 akkor ott nem tudok mit kezdeni  egy "szülők, testvérek" kitöltéssel.. meg hasonlók

aggódom

NLZ

Mi volt a konkrét kérdés, amire 500000 helyett azt írták, hogy szülők, testvérek? :D
[reserved]

Én

Quote from: Nakedape on 2009-01-08, 16:46:55
jahogy  nem telefon, az neccesebb, de gyorsabb is tud lenni:)
Á, a hangomra meg mindig azt hiszik, hogy apám... :D
NLZ: "Hány főből áll a romániai oláh kolónia?" :D

Nakedape

Nyertél a lottón 5 millió forintot. Szívesen adnál-e belőle ajándékba, és ha igen, akkor kinek? (Írj be egy konkrét összeget, ha igen;nem kell semmit beírni, ha nem. Az összeg nyilván nem lehet több, mint 5 millió Ft.)

• [] Közeli rokon(ok)                                         ..........................
  • [] Közeli barát(ok)                                          ..........................
  • [] Ismerősök                                                 ..........................
  • [] Jótékonysági intézmények (UNICEF, stb.)        ..........................
  • [] Egyéb................... (nevezd meg)                ..........................

de sok más is volt

Fazék

Quote from: Nakedape on 2009-01-08, 17:03:46
Nyertél a lottón 5 millió forintot. Szívesen adnál-e belőle ajándékba, és ha igen, akkor kinek? (Írj be egy konkrét összeget, ha igen;nem kell semmit beírni, ha nem. Az összeg nyilván nem lehet több, mint 5 millió Ft.)

• [] Közeli rokon(ok)                                         ..........................
  • [] Közeli barát(ok)                                          ..........................
  • [] Ismerősök                                                 ..........................
  • [] Jótékonysági intézmények (UNICEF, stb.)        ..........................
  • [] Egyéb................... (nevezd meg)                ..........................

de sok más is volt
argh

NLZ

:facepalm:
Ha ennél szájbarágósabban írnád a használati útmutatót, az már sértő lenne? :D
[reserved]

Moha

Quote from: sirtomi on 2009-01-08, 12:34:32
Tudna nekem valaki némi jogi infót adni?
Augusztus közepe környékén megbírságoltak tilosban parkolásért. Erről most kaptam egy 30 ezres csekket.
Van valami határidő amin belül kell küldeniük a csekket? Vagy küldhetik akármikor az ember meg szívjon emiatt? Mert rohadtul nincs erre anyagi keretem jelenleg és eléggé idegesít is hogy majdnem fél év elteltével akarnak velem kifizettetni valamit.
Az új objektív felelősségvállalás izé miatt a tulajnak küldik a csekket a szabálysértésről, tehát nem lehet arra hivatkozni, hogy nem te vezetted a kocsit.
Ha megállni tilosban parkotál, akkor azért jelenleg 30ezer a bünti, se több, se kevesebb (az már más kérdés, hogy enyhén szólva meredek összeg, pláne ha figyelembe vesszük, hogy sokkal veszéleyebb dolgokat meg szoktak úszni, ill. a megállni tilos tábla is sokszor értelmetlenül van kint). Viszont én úgy tudom, hogy a csekket 3 hónapon belül kell kiküldeniük. Legalább is, mikor bevezették ezt az új díjtétel sort, akkor úgy mondták, hogy 3 hónap a határidő, utána már hiába. Szerintem nézz utána alaposan.

Engem úgy 4 éve kaptak el egy posta előtt, ahol ráadásul fel volt festve a beállás rendjét jelző vonal, csak épp azóta kiraktak egy megállni tilos táblát, hogy büntethessenek. Akkor megúsztam 3000 HUF helyszínivel.
Illetve 2007 nyarán álltam meg rossz helyen (sorra álltak ott a kocsik), amiről egy "távollétében feljelentem" papírt kaptam a szélvédőmre, büntetőcsekket viszont azóta sem. :P

sirtomi

Holnap utánajárok mik a lehetőségeim a bírsággal kapcsolatban, talán van némi esélyem csökkentésre vagy hogy megússzam.
Bírság összege meg 3-tól 30ezerig terjed ilyen esetben, eddigi infóim alapján, elég durva mindjárt a maxot adni egy kis dorgálás helyett :)

Jó ez a teszt, néztem hogy hova lehetne beírni hogy "szülők, testvérek", de szerintem tök egyértelmű hogy mit hova kellene írni :)

Cobra

Sirtomi, rendőrség vagy közterület felügyelet küldte a bűntetést?
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Draconire

sirtomi

Quote from: Cobra on 2009-01-09, 01:05:24
Sirtomi, rendőrség vagy közterület felügyelet küldte a bűntetést?
Rendőrség.

Cobra

Az problémásabb. Azért próbálj meg velük beszélni, hogy mik voltak a körülmények.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

sirtomi

Felhívtam a rendőrséget. Meglepődtem egy nagyon kedves nő vette fel a telefont, első csöngés után.
Elmondta hogy tilosban parkolásért 30 ezer a bírság minden esetben. 60 napon belül kell elbírálniuk az esetet és 5 éven belül kell kiküldeni a csekket róla.
Valami kedvezményre vagy méltányosabb összegre szinte esély sincs. Szerinte is elég szar ez így, de inkább nem mond semmit a döntéshozóikról :)

Asszem megszívtam. Hónap hátralévő részében nem eszek és gyalog járok.

Flaser

Quote from: sirtomi on 2009-01-09, 11:31:13
Felhívtam a rendőrséget. Meglepődtem egy nagyon kedves nő vette fel a telefont, első csöngés után.
Elmondta hogy tilosban parkolásért 30 ezer a bírság minden esetben. 60 napon belül kell elbírálniuk az esetet és 5 éven belül kell kiküldeni a csekket róla.
Valami kedvezményre vagy méltányosabb összegre szinte esély sincs. Szerinte is elég szar ez így, de inkább nem mond semmit a döntéshozóikról :)

Azt nem kérdezted, hogy mennyi időn belül vagy köteles kifizetni a bírságot ill. lehetőség van-e vlm. részletfizetésre? (Az utóbbi valószínűtlen inkább bankok ill. egyéb "tárgyaláskész" cégeknél szokott működni, de az előbbinél talán még van lehetőséged sporólni 1-2 hónapon át és akkor marad pénzed kajára).
"Logically sound? How laughable. The only thing that people use logic for is to see what they want to see and disregard what they do not."

Nakedape

Quote from: Flaser on 2009-01-09, 11:48:42

Azt nem kérdezted, hogy mennyi időn belül vagy köteles kifizetni a bírságot ill. lehetőség van-e vlm. részletfizetésre? (Az utóbbi valószínűtlen inkább bankok ill. egyéb "tárgyaláskész" cégeknél szokott működni, de az előbbinél talán még van lehetőséged sporólni 1-2 hónapon át és akkor marad pénzed kajára).

pénzért lehetett részletet  kérni anno, rendőrségtől, x ezres illetékbélyeges kérelem indoklás

50 e ft-ra így kaptam 6 havi részletet

Xzone

Yay, szerintem életem legfaszább órarendjét hoztam össze. Még a Mikrokontrollerek alkalmazástechnikája is belefért :whoah:

(Mondjuk pár olyan tantárgy is jelen van még benne, ami erősen FAIL-re utal a részemről. O hi Mikro és makroökonómia :redface: )

sirtomi

Quote from: Flaser on 2009-01-09, 11:48:42

30 napon belül kell befizetni. 15 nap áll rendelkezésre fellebbezésre, de ez jogász barátnőm és a telefonos hölgy szerint is tök fölösleges. Marad a részletfizetés ha van rá lehetőség, ezt még megérdeklődöm.

Quote from: Nakedape on 2009-01-09, 12:05:46
pénzért lehetett részletet  kérni anno, rendőrségtől, x ezres illetékbélyeges kérelem indoklás

50 e ft-ra így kaptam 6 havi részletet
Akkor fizetnem kellene még 5 ezret hogy a 30 ezret 6 részben fizessem :) Tök jó.

Nakedape

jja,  többe fájt valóban, de akkor nem volt, de nem volt annyim egybe akkor :)

én gondolkodtam napi 5k-s közunkán, meg napi 1k-ért le is lehet ülni :)

de azt mondták, h ez nem választgatós dolog, csak ha nem fizet ez lehet :)

motifator

@Nakedape: No offense, ne értsd félre, de te sose tudtál épkézláb postokat írni, csak eddig nem vettem észre, vagy mostanában történt valami, ami megakadályoz, hogy érthető mondatokat alkoss?
Nothing amazing happens here, and you get used to that: used to a world where everything is ordinary.
Every day we spend here is like a whole lifetime of dying slowly.

NLZ

Ugyan, mi a baj a drogokkal?
[reserved]

sirtomi

Quote from: Nakedape on 2009-01-09, 14:51:28
jja,  többe fájt valóban, de akkor nem volt, de nem volt annyim egybe akkor :)

én gondolkodtam napi 5k-s közunkán, meg napi 1k-ért le is lehet ülni :)

de azt mondták, h ez nem választgatós dolog, csak ha nem fizet ez lehet :)
Körmunka és leülés nem opció, nem mehetek szabira melóhelyen :D

Makos

Quote from: motifator on 2009-01-09, 14:53:48
@Nakedape: No offense, ne értsd félre, de te sose tudtál épkézláb postokat írni, csak eddig nem vettem észre, vagy mostanában történt valami, ami megakadályoz, hogy érthető mondatokat alkoss?
Szerintem teljesen érthető amit ír.
(miután 20szor elolvastam) :angyali:

Fazék

Quote from: motifator on 2009-01-09, 14:53:48
most éppen dolgozik bent az egyetemen és ilyenkor sietve gépel, két poénos/rövidfilm/klipp youtube videó fárasztó adatbevitel között, aminek eredményeképp a szokásosnál is értelmezhetetlenebb az egyszeri olvasó számára, amit ír.

Nakedape

:Kiraly:

amúgy fazék got the truth:)

de tippre sose voltam érthető.

i call it feature, not bug.

but im probably wrong

Rounin

>_>
Na ne már, hogy nem érthető.
Szörnyű, igen.
De érthetetlen..? Ugyan már.

Bicskei

Képek Gázából csak erős idegzetüeknek..
bocsánat h ilyennel is rontom itt a levegőt...

Nincs politika a fórumon!
Ultras liberi

Kvikveg

Nincs bocsanat. Mashol eld ki magad.
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.