Melyik mangát olvastad legutóbb? Hogy tetszett?

Started by Shiroi., 2004-08-23, 23:43:31

Previous topic - Next topic

Alkyra

Quote from: chilip on 2009-01-05, 13:56:40
Quote from: Alkyra on 2009-01-05, 13:17:59
Quote from: chilip on 2009-01-05, 01:57:39
Midori no Hibi maraton tanulás helyett  :jee: 10/10 vicces volt, szórakoztató és a drámaibb részeket se baszták el (már ami kevés volt benne).

:tezsvir:

Ajánlom az Ai Kora-t(Love College) az új műve az írónak. Hasonló hatalmas őrültség , mint az előbbi műve.:)
tanulni kéne...

Nekem is.XD 7-én vizsgázom. Ehelyett meg ZnT novellát olvasok... :lul:

Én

Ai Korát én is ajánlom :D Tanulásnál biztos jobb :D
Na jó nem pofázok mert a végén még miattunk nem tanulsz tényleg és megvágnak :P

White SeeD

Otaku no Musume-san.

Főhősünk egy magányosan élő Otaku, ki éli mindenapjait. Majd betoppan hozzá egy 9 éves lány, aki azt állítja hogy a lánya.
Kiderül, hogy ez igaz (főhősünket ugyanis megrapelték, innen a lány.)
És a lány pénz és maffia okok miatt kjénytelen együttélni Otaku apjával, egy Otakukkal teli apartmanban
Egy kis ízelítő:
http://www.onemanga.com/Otaku_no_Musume-san/2/09/
:ejnye:
Eredeti windóz 7 aktiválások száma: 6

KeLa

Quote from: White SeeD on 2009-01-07, 14:53:32
Otaku no Musume-san.

Főhősünk egy magányosan élő Otaku, ki éli mindenapjait. Majd betoppan hozzá egy 9 éves lány, aki azt állítja hogy a lánya.
És a lány pénz és maffia okok miatt kjénytelen együttélni Otaku apjával, egy Otakukkal teli apartmanban
Egy kis ízelítő:
Jól kezdődik, már rég olvastam ilyen jót :D

Ja és közben kijött egy új fejezet is :smile:

chilip

Quote from: White SeeD on 2009-01-07, 14:53:32
Otaku no Musume-san.

Egy kis ízelítő:

AHAHAHA

ed.: ez nagyon jó :D

Alkyra

Nyo, elég nagy őrültség ez az egész. Most olvasom az első chaptert, de gondoltam megosztom veletek is. A történet? Röviden ennyi.

Egyb. ez a Otaku no Musume-san is fergeteges...bár az aparól nem tudom eldönteni, hogy most konkrét otaku-e vagy csak "megjátsza"(azaz rákényszeríti az író a szerepet). Ez az utolsó chapter kicsit zavaró volt számomra emberileg. Nekem sosem voltak előbbre a játékok+hobbim, mint a családom/barátaim valószínűleg azért nem értem, hogy miért döntött így.
Lehet kicsit túl komolyan vettem ezt mangát most. (5 vizsgám lesz a közeljövőben egymás után  s kicsit lapos most a hangulatom.-_-)

White SeeD

Yakuza Girl, őrültség? Főleg az elején. Mit gondolsz majd, ha meglátod ami most megy. Na, az az őrültség ;) Az első chapok csak könnyed játékok gyerekeknek, nade ami utána jön :jee:
Flying battleship yamato nadeshiko   :zomg: :he: Tiszta Kiss Dumm engage planet feeling.
Eredeti windóz 7 aktiválások száma: 6

KeLa

Quote from: Alkyra on 2009-01-08, 22:06:58
Ez az utolsó chapter kicsit zavaró volt számomra emberileg. Nekem sosem voltak előbbre a játékok+hobbim, mint a családom/barátaim valószínűleg azért nem értem, hogy miért döntött így.
Gondolom ezért nevezik őket otakunak. Ott akkor úgy gondolta h neki a játék a fontosabb, bár látszott rajta h nehezen tud dönteni, mégis kivárta a sorát :/ (talán ez volt az a pont ahol úgy tűnt nekem h "igazi otaku" - vagy egy idióta O_o)
Persze ha jobban belegondol az ember, akkor elég egyértelmű h a fickó még nincs benne annyira ebben az apa szerepben és nem fogta fel h egy 9 éves gyereknél még egy egyszerű megfázásra is oda kéne figyelni...

Bishop

Jó ez a manga de mindig utáltam ezt az otaku témát, nem értem hogy miért lehet csak az otaku aki idétlen loli figurákat gyűjt, perverz, és ero gamekkel játszik. Egyszer mutatnának egy olyan otakut akit csak az igényesebb animek érdeklik. De ezt leszámítva nagyon jó manga, de az elején hozzá kell szokni a rajzoláshoz, vannak benne 2009es mangahoz képest nagyon erajzolt képek, de emelett vannak nagyon igényesek is.

minuszmiki

Freesia v01-08:
QuoteFreesia is set in an alternative Japanese society that is at war, and has passed a law legalizing retaliatory killings. If somebody kills your loved one, you are legally sanctioned to kill, or hire someone to kill, the victimizer. The manga is set around a character who works for a firm that specializes in these retaliatory killings.

Matsumoto Jiro mangája, ennek megfelelően kapunk jó adag erőszakot, explicit szexualitást, elborult elmét és remek látványvilágot. A történet kifejezetten eredeti, izgalmas, emellett érdekes kérdéseket boncolgat. A karakterek sem szokványosak, és természetesen egytől-egyig elmebetegek. Nekem nagyon bejön a CUCC, mondjuk nem bánom, hogy csak nyolc kötet van eddig lefordítva, rá tud telepedni az ember agyára. Egyelőre 9,5/10.

Dreamcleaver

Quote from: Bishop on 2009-01-09, 00:27:04
Jó ez a manga de mindig utáltam ezt az otaku témát, nem értem hogy miért lehet csak az otaku aki idétlen loli figurákat gyűjt, perverz, és ero gamekkel játszik. Egyszer mutatnának egy olyan otakut akit csak az igényesebb animek érdeklik.

Mert pontosan ez az otaku eredeti jelentése. Aki csak igényesebb animékat néz és mellesleg "got a life aswell" az nem otaku, hanem egy anime kedvelő.  :smile:

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

Bishop

Tény, de olyat sose látni animekbe vagy mangaba. Valaki vagy utálja az animeket mangakat, vagy über otaku.

Zen

Kanau nem sorolható pont ebbe a mangakedvelő kategóriába?
Btw, nem tudom milyen élőben egy otaku, de ez az utolsó ch nekem szörnyen erőltetettnek jött le. De amúgy jó sorozat, eddig tetszik. :jee:
Satan isn't the answer when one's in pain. It's god and candy.
In short, sex is great for the species, and it made me who I am today... as in, alive.
&fmt=1

Dreamcleaver

Kannagi-ban a szőke srác vagy a klub-vezető csajszi? Úgy értem manga/anime rajongók, de van normális életük is és szociálisan nem izoláltak. Bár még mindig sokkal extrémebb esetek, mint mondjuk egy átlag nyugati anime fan.

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

LuckyDingo

Quote from: minuszmiki on 2009-01-09, 02:01:41
Freesia v01-08:
QuoteFreesia is set in an alternative Japanese society that is at war, and has passed a law legalizing retaliatory killings. If somebody kills your loved one, you are legally sanctioned to kill, or hire someone to kill, the victimizer. The manga is set around a character who works for a firm that specializes in these retaliatory killings.

Matsumoto Jiro mangája, ennek megfelelően kapunk jó adag erőszakot, explicit szexualitást, elborult elmét és remek látványvilágot. A történet kifejezetten eredeti, izgalmas, emellett érdekes kérdéseket boncolgat. A karakterek sem szokványosak, és természetesen egytől-egyig elmebetegek. Nekem nagyon bejön a CUCC, mondjuk nem bánom, hogy csak nyolc kötet van eddig lefordítva, rá tud telepedni az ember agyára. Egyelőre 9,5/10.

Érdekesnek tűnik :O Valami torrent vagy direkt lehetőség van hozzá, mert találtam egyet, de azt nem seedeli senki :S

Otaku no Musume témához annyit, hogy Kouta megutáltatta magát, bár eddig se kedveltem :D Van egy tök aranyos, jól nevelt lánya, akivel b**zik normálisan törődni.. remélem megváltozik.. bár ha nem tenné, akkor nem haladna sehova a manga :D
A

KeLa

Quote from: LuckyDingo on 2009-01-09, 21:15:49
Érdekesnek tűnik :O Valami torrent vagy direkt lehetőség van hozzá, mert találtam egyet, de azt nem seedeli senki :S
Innen

LuckyDingo

Quote from: KeLa on 2009-01-09, 23:13:35
Innen
Árigátó  :hopp: ^^

chilip

Otaku no Musume témához annyit, hogy Kouta megutáltatta magát, bár eddig se kedveltem :D Van egy tök aranyos, jól nevelt lánya, akivel b**zik normálisan törődni.. remélem megváltozik.. bár ha nem tenné, akkor nem haladna sehova a manga :D
A

25+ évet leélt, de csak úgy hirtelen nyakába pottyan egy lány. nem azt mondom hogy nem volt parasztság amit művelt, de nem fog totálisan megváltozni egyik napról a másikra. meg a szomszédja is baszott közölni vele hogy a magas láz mellett olyan rosszul van hogy kórházba viszik... nekem is volt magas lázam sokszor mégse vittek kórházba egyikkel sem.

LuckyDingo

Quote from: chilip on 2009-01-10, 00:25:44
A

25+ évet leélt, de csak úgy hirtelen nyakába pottyan egy lány. nem azt mondom hogy nem volt parasztság amit művelt, de nem fog totálisan megváltozni egyik napról a másikra. meg a szomszédja is baszott közölni vele hogy a magas láz mellett olyan rosszul van hogy kórházba viszik... nekem is volt magas lázam sokszor mégse vittek kórházba egyikkel sem.
Azért nem egyik napról a másikra, itt azért már együtt élt vele jó időt, nem emlékszem pontosan, hogy 2 hét, vagy 2 hónap volt, de írták.
És minket azért nem vittek kórházba, mert:
1. Ereinkben erős magyar vér csörgedezik.. a halálnak is ellenállunk :D
2. Ha bevsiznek a kórházba itthon, betegebb leszel, mint mikor bementél :P

Darkstar

A mostanában megemelkedett Biribiri igényemet levezetendő olvastam eme két alkotást:

To Aru Kagaku no Choudenjibou (dl)

Ugyanaz rajzolja, mint a To Aru Majutsu no Index-et. Nekem ez a szál jobban tetszik több okból is. Az egyik ugye nyilvánvaló, amellett Touma is sokkal inkább badass, mint a másik sorozatban, meg a story is pörgőssebb kicsit.

A másik meg az Ichaicha Railgun című szösszenet, aminek a második része most jött ki a C75-ön a fordítása pedig ma.
1. - http://www.mediafire.com/?wx1x1ymepdw
2. - http://www.mediafire.com/?m9mm3gymjgt

Egy szóval összefoglalva: HHHHHHHHHNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNGGGGGGGGGGGGGGGGGGG

Kicsit hosszabban: Ez leginkább csak Biribiriről meg Toumáról szól, semmi eltúlzott storyja nincs, de a rajzolása nekem tetszik és olyan szinten cute, hogy arra nehezen találok szavakat. Tipikusan az a "I'm feeling warm inside" jellegű cucc. Nagyon remélem, hogy lesz még több belőle.
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Alkyra

HNNNGGGGGGGGGGGGGGGGGGG....(even thou' i already got those... :smile:)

Quote from: Darkstar on 2009-01-10, 03:07:45
A mostanában megemelkedett Biribiri igényemet....

:tezsvir:  Kár, hogy a novellát nem fordítja senki...(elvileg ott se jönnek össze, de Biribiri van a legközelebb Touma-hoz ott is s ahogy olvasgattam a véleményeket Index csak egy poén figura lesz a történet vége felé)

edit: Hmm.Keresgéltem a neten de nem találtam több railgun raw-ot. Ennyi jött ki összesen?

minuszmiki

Quote from: KeLa on 2009-01-09, 23:13:35
Innen
Vagy innen.

Ezeket a To Aru...-ket meg csekkolnom kéne lassan. :)

Darkstar

Quote from: Alkyra on 2009-01-10, 09:09:31
edit: Hmm.Keresgéltem a neten de nem találtam több railgun raw-ot. Ennyi jött ki összesen?
Ha a IR-ra gondolsz, abból csak kettő van egyelőre.
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

chilip

http://www.onemanga.com/Kami_to_Sengoku_Seitokai

lol :D ennyi shounen klisét egy rakáson :D 16. chapterben egyik jött a másik után, poén olvasni

LuckyDingo

Franken Fran kivégezve.. addig amíg van :)

Umisho-ból még van pár chapter

Mindkettő jó :D A Fran az tiszta poén amilyen aranyosan brutális XD
Umisho, meg kellemes ecchi-sport?? manga :) De mikor az animés színeket megláttam, aszittem beájulok.. hogy lehet olyan szar hajszíneket választani  :S Mindegy :D MInd a kettő remek manga :)

Draconire

Quote from: LuckyDingo on 2009-01-11, 20:34:50
hogy lehet olyan szar hajszíneket választani

Egyrészt legalább egyediek valamelyest, másrészt meg tökéletesen mennek a karakterekhez, nem tudom mi bajod van velük.

LuckyDingo

Quote from: Draconire on 2009-01-11, 20:42:03
Quote from: LuckyDingo on 2009-01-11, 20:34:50
hogy lehet olyan szar hajszíneket választani

Egyrészt legalább egyediek valamelyest, másrészt meg tökéletesen mennek a karakterekhez, nem tudom mi bajod van velük.

Hát most sorolhatnám, hogy Zöld helyett világosbarna vagy rózsaszínes barna (Amuro), Kék helyett vörös (Momoko) jobban illett volna hozzájuk XD Sőt barna helyett lilás /pedig az sem egy normális szín/ (Shizuoka-san :)) de lényegtelen, hiszen a mangában úgyis én döntöm el milynen színűnek képzelem a hajukat XDDDD

KeLa

http://www.onemanga.com/Seikon_no_Qwaser/

Sztem nagyon jó manga :jee:

A sztori lényege, h vannak kölünleges képességű emberek, akik mind egy-egy elemet képesek irányítani, de előbb-utóbb elfogy az erejük és ilyenkor csajok melléből szívják magukat fullra :D De ne valami poénkodós ecchit képzeljetek el, mert egyáltalán nem az, viszont néha vannak benne nagyon perverz dolgok és a fightok is jók. Tele van némi vallásos maszlaggal is, de jól belemagyarázzák a dolgokat a történetbe, szal sztem nem gáz. A harc az egyház és a magukat Adepteknek nevező rosszfiúk között zajlik egy titokzatos ikonért. Néhányan viszont nem csak ezért harcolnak, hanem más célok is vezérlik őket.

Alkyra

Quote from: KeLa on 2009-01-13, 20:16:07
http://www.onemanga.com/Seikon_no_Qwaser/

Sztem nagyon jó manga :jee:

A sztori lényege, h vannak kölünleges képességű emberek, akik mind egy-egy elemet képesek irányítani, de előbb-utóbb elfogy az erejük és ilyenkor csajok melléből szívják magukat fullra.

Itt megálltam az olvasásban.

KeLa

Quote from: Alkyra on 2009-01-13, 23:09:19
Itt megálltam az olvasásban.
Az elég nagy baj, nem tudod mit hagysz ki ::)