Bleach Manga (anime-nézőkre veszélyes spoilerekkel;) )

Started by Yakumo, 2006-07-31, 16:49:43

Previous topic - Next topic

Chronus

Spoilers from BA:

[spoiler=Chapter 344: The Pride]ヤミー、爆発した地面にできた穴に左手でつかまっている
Yammi comes out of the hole in the ground made by the explosion with his left hand.
石田に捕まっている手前の床を矢で撃たれて地上の階まで落ちたっぽい(石田はここに来る途中に 全ての階のい くつかの柱を壊した)
By firing an arrow at the alcove on his side, Ishida apparently caused the upper floors to collapse (On the way there Ishida broke some support pillars on every floor)
石田の登場に驚いてる苺に勝手にトーク。
Ichigo is surpised at Ishida's appearance and they talk.
苺は石田に井上を頼むと、虚化してウルキオラに挑む。
Ichigo says he'll leave Inoue to Ishida and that he'll take on Ulquiorra by using his hollow mask.
分が悪くなったウルキオラはラスノーチェスの天蓋の上まで逃げる。
Because the odds are against Ulquiorra, he escapes to above Las Noches' canopy. (? couldn't think of better phrasing and no idea what they mean anyway -__-; )

そこで第4刃以上の十刃は"天蓋の下での解放"を禁じられていると言うと
There, he says that Espada of #4 and above are not allowed to release under the canopy.
解号を唱えて次週。
Chapter ends with him chanting the release.
解号は「鎖せ(とざせ)」
The release is "Lock".[/spoiler]

Ja és Rukia color spread lesz.

LuckyDingo

Jézusom XDD
[spoiler]Ulqui menekül? :D Ezt megnézném : )))

Végülis releasel a dög... hmm.. Lock.. A release egy hatalmas lakat lesz  :eek:[/spoiler]

Chronus

Quote from: LuckyDingo on 2009-02-04, 15:31:04
Jézusom XDD

Végülis releasel a dög... hmm.. Lock.. A release egy hatalmas lakat lesz  :eek:[/spoiler]

[spoiler]Vagy csak simplán egy sárkány, és Kubo valami hülye esti mese klisét húz le megint

Tudod a gyík ami általában bezárja("Lock") a királylányt(Orihime) a toronyba(Tower no.5).

Persze lehet akármi. Ez a röhejes benne. Egy chapterre vagyunk attól, hogy lássuk, és még most is megjósolhatatlan. Fakk Kubo.[/spoiler]

LuckyDingo

Quote from: Chronus on 2009-02-04, 15:58:20
Quote from: LuckyDingo on 2009-02-04, 15:31:04
Jézusom XDD

[spoiler]Vagy csak simplán egy sárkány, és Kubo valami hülye esti mese klisét húz le megint

Tudod a gyík ami általában bezárja("Lock") a királylányt(Orihime) a toronyba(Tower no.5).

Persze lehet akármi. Ez a röhejes benne. Egy chapterre vagyunk attól, hogy lássuk, és még most is megjósolhatatlan. Fakk Kubo.[/spoiler]

Hallod ez egy tök jó ötlet :D Mondjuk Sárkánynak Hallibellt képzeltem :S

Junchi

Egész pörgős fejezetnek ígérkezik. Mondjuk az várható volt, hogy [spoiler]Yammy nem pusztult meg, viszont Julcsi-orra korai resurrecciónja kissé meglep. Ehh, vajon mi lesz belőle? Visítani fognak a fangörlök, vagy letörnek? :D[/spoiler]

SaiyaGin

Quote from: Junchi on 2009-02-04, 20:18:25
[spoiler]Visítani fognak a fangörlök, vagy letörnek? :D[/spoiler]

[spoiler]Az gondolom a borotvapengék mennyiségétől/méretétől függ. :D [/spoiler]

blackronin

Érdekes fejezet lesz!
(egyesek Ulqi megjegyzése folytán (miszerint nem lehet release-t nyomni a top 4-nek Las Noches-en belül) már VL cuccról beszélnek... Majd meglátjuk.)
Jó Ulqi sword release command-ja: "Lock" vagy "Imprison" (az utóbbi jobban tetszik)

Dreamcleaver

Hm, ez a canopy dolog gondolom arra az mesterséges kék égboltra utal, ami Las Nochest körülveszi. Jobban belegondolva nem nagyon volt megmagyarázva, hogy mit is szolgál, kivéve, hogy Aironeaseafasfdfa utálta, és ezért viselte a süveget.

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

Junchi

Ch 344

Ez most egész ütős volt (talán le is blogolom xD)...

Yammy tehát lecuppant a földszintre, ezzel még inkább növelve annak az esélyét, hogy összekerül Chaddal. Ishida meg... várható volt, hogy Orihimét jött védeni. Eperke hollow maszkja is végre előkerült, majd némi fogócska után az utolsó két oldal gyanús szövege Ulq szájából, majd lock bind. Nyehehe, de kíváncsivá tett most Cube-o papa xDD

Btw: visszatérve az utolsó két oldal gondolatmenetéhez... Szal, amit Ulq mondott, az mellett azért valóban nem mehetünk el szó nélkül. Mintha így akart volna apróbb hintet adni, hogy VL past, OMG, beware!! Amiben látok is fantáziát, szal elég, ha csak Nnoitrára koncentrálunk. Vajon miért mondta azt, hogy ő a legerősebb, holott csak az ötöske volt a bandában? Valószínű arra értette, hogy ő a legerősebb Adjuchas o.O

blackronin

Ez a fejezet egyszerűen  :eek:
Nagyon tetszett és minden része fantasztikus volt.
Szerencsére Ulqi reakcióit jól megcsinálták, nem úgy release-selt, hogy minden ok nélkül, hanem felmérte a helyzetet és döntött.
(nem dumált, hogy nem akar release-selni és hasonlók... Csak tette a dolgát és kész. Igaz, hogy Ichigo tényleg meglepte, de gyorsan alkalmazkodott. Nem beszélt arról, hogy micsoda megtisztelés Ichigonak, hogy látni fogja az igazi alakját, stb. Jól oldotta meg Kubo!)
Több epic pillanat is volt, ami nagyon bejött:
1. Ishida és Ichigo beszélgetése. (főleg a régi időkre emlékeztetett)
2. Ichigo 2 oldalas maszkos képe. (régen láttam ennyire brutálnak!)
3. Ulqi képe a hold alatt.

Eddig ez a harc nagyon jól és a Bleach egyetlen hibájának csak azt róhatom fel, hogy nem 3 naponta jön ki egy fejezet...  :D
(igen tudom, hogy jobban ki lehetne használni az oldalakat, vannak "statikus" fejezetek, de a panaszkodást én csak annak tudom tulajdonítani, hogy a rajongók már előre "lejátszották" a csatákat és így "lassúnak" érzik a plot menetét...
Be kell vallanom, hogy én is köpködtem elég gyakran Kubo-t, de sajnos én sem vagyok az a türelmes típus... Mindent akarok, de azonnal!  :D)

LuckyDingo

Elment..
2 dolgot vártam ettől a chapter-től, az egyiket megkaptam: Ichigo maszkos fanservice dupla oldalát.

Ulquiorra a Holddal viszont csapnivaló.. sokkal kúlabbnak gondoltam azt a jelenetet. Remélem jövőhéten pótolja Kubo ezt, bár van egy olyan sanda gyanúm, hogy visszatérünk Yammihoz, vagy Rukiához, vagy Ulqui flashback /bár annak még nincs itt az ideje/

Prof. William

A kétoldalas maszk kép tényleg iszonyat király volt.

+ Ulq tényleg mérlegelt és döntött. Ha marad sima formában akkor elverik...

Egy hülyébb espada - mondjuk yammi most el kezdett volna keménykedni és támadott volna és be is szerzett volna néhány szép sérülést... aztán ott hitetlenkedett volna hogy áááá ez lehetetlen csurom véresen majd jött volna a release. Emo-boy viszont azt tette amit egy normális helyzetben kell... azonnal fullpowerre kapcsol...

A release után vajon egyenlőek lesznek vagy megint Ulq ál majd jobban?

chilip

ishida arcát kár hogy nem mutatták ichigo maszk után :D azt megnéztem volna

LuckyDingo

Quote from: Prof. William on 2009-02-06, 12:10:24
A release után vajon egyenlőek lesznek vagy megint Ulq ál majd jobban?
Ulqui Áll majd jobban, Ichigo ledöbben, aztán vagy elkezd Ulqui arról beszélni, hogyha Ichi veszít, akkor Orihimének és a barátainak is annyi és akkor jön a mamoru feeling és overpower XD Vagy pedig Inner Hollow visszatér :D Eddig ez a két ismert plot képessége van Ichinek :D

Dreamcleaver

Elismerésem Kubo-nak. Ez a fejezet nagyon szépen volt rajzolva. Ichigo meg badass volt, mikor blokkolta Ulqi ceroját.

Edit. Most nézem, hogy az avámat sikerült úgy kivágni, hogy úgy néz ki, mintha Rukia-nak egy szépségfolt lenne az állán.  :D

over every mistake
You just keep on trying
- GLaDOS

Bishop

Jó rész volt, ez végre tetszett. Több szempontból is jobb volt. És nem csak unalmas harcolás. Remélem ígyis fog tovább haladni :smile:

Chronus

Egy hozzáfűznivalóm van.

[spoiler]
artwork pwnage[/spoiler]

smash++

Quote from: Chronus on 2009-02-06, 16:40:19
Egy hozzáfűznivalóm van.

[spoiler]
artwork pwnage[/spoiler]
Ez nagyon durva volt amikor olvastam a mangat!
Nagyon várok vmi minőségi munkát a PhotoS és egyéb guruktól...

SaiyaGin

Nem tudom, hogy másnak is feltűnt-e az utóbbi fejezetek címeinek az összefüggése:
341: The Envy (Loly és Menoly elindul)
342: The Greed
343: The Gluttony
344: The Pride (Ichigo és Ishida kemény dumákat nyomnak)

Mit gondoltok, megkockáztathatok egy olyan tippet, hogy a The Sloth című fejezet Starkról, a The Lust pedig Halibelről fog szólni? :D

blackronin

Hát igen... A 7 főbűn...
Az én tippem:
345: The Wrath (szerintem Ulqi alázni fog, de nagyon!)
346: The Sloth (itt pedig Hollow Ichigo lesz a lényeg, hiszen minek segítene csak úgy Ichigo-nak? Majd ha Ichigo szépen kéri, akkor talán...  :P)
347: The Lust (Hollow Ichigo ellentámadása... Durva lenne az biztos!)

Chronus

Kivételesen egyetértek blackronin álláspontjával. A köv chapter címe biztosan The Wrath lesz, már csak azért is, mert a másik kettő nem illene rá egy release-re semmiképp, kivéve persze ha lajhár, vagy debreceni utcalány alakja lesz.

Bishop

nem értem mirét gondolod hogy Hollow Ichigo fogja megint elmostni a  szenyest Ichigo után, sztem már meg tudja Ichigo maga is oldani a problémát.

Dreamcleaver

Régen szerepelt. Ráadásul valahova tovább kell fejlődnie Ichinek, ha Aizen ligájában akar játszani. Jelenleg a maszkos forma a maximuma, és lehet ez sem lesz elég Ulqi-hoz (bár sztem igen).
Szal kérdés, hogy hogyan fejlődhetne tovább Ichi?
1. Hichi-vel lesz megint egy szép monológ, jön valami über lore, és Ichi powerup.
2. Urahara csinál valamit.
3. Esetleg pont Ulqi tanít majd neki valamit?
4. passz.

A "The Sloth" részbe imho Chad elveri Yammy-t.

over every mistake
You just keep on trying
- GLaDOS

balu01

Quote from: Dreamcleaver on 2009-02-06, 21:04:50
Régen szerepelt. Ráadásul valahova tovább kell fejlődnie Ichinek, ha Aizen ligájában akar játszani. Jelenleg a maszkos forma a maximuma, és lehet ez sem lesz elég Ulqi-hoz (bár sztem igen).
1. Hichi-vel lesz megint egy szép monológ, jön valami über lore, és Ichi powerup.
4. passz.

Lehet előkerül Zangetsu.

Bishop

Quote from: balu01 on 2009-02-06, 21:23:16
4. passz.

Lehet előkerül Zangetsu.
az jó lenne, mindig is jobban bírtam mint Hollow Ichigot, sose jött be a láncon pörgetős kard forgatása. Ellenben Zangetsu garabb :D Persze izlések és pofonok ebben nem akarok viatkozni senkivel  ^^"

Prof. William

Quote from: Chronus on 2009-02-06, 20:58:54
Kivételesen egyetértek blackronin álláspontjával. A köv chapter címe biztosan The Wrath lesz, már csak azért is, mert a másik kettő nem illene rá egy release-re semmiképp, kivéve persze ha lajhár, vagy debreceni utcalány alakja lesz.

Ulq  - szopi szopi 5 dollár! - felkiáltással leátmadja ichit és ráragaszt egy jó kis herpeszt + 5 fajta nemibetegséget. :)  - nem semmi release lenne. :)

A maszkos kép pedig nagyon jól néz ki. Ilyenkor kívánom hogy bár lenne Bleach manga mo-n mert annak nem romlik a rajzolása sőt... bár mire ide elérne a sztori már nagypapik lennénk. :)

LuckyDingo

Én is a Wrathra szavazok.. De röhögnék, ha Ulqui átmenne valami őrjöngő fenevadba :D Bár szerintem megmarad a személyisége, csak +kegyetlenségi pontot kap :)

Chronus

Aizen még messze van. Jelenleg esélyük se lenne megküzdeni, a szó szoros értelmében egy világ választja el őket.

Emellett Ichigo fejlődéséhez már régóta nem kell <insert powerup>. Elég volt Grimmet levernie, és elég erős lett ahhoz, hogy releasre bírja Ulq-t aki a Grimm csata előtt puszta kézzel vájt lyukat a mellkasába. Ki tudja milyen erős lesz ha leveri Ulq-t is.

Nem kell se Hollow Ichgo se Zangetsu rizsa. Getsuga Tenshout se tanította neki senki, Zangatsu is csak a támadás nevét mondta el neki, a technika használatára Ichi maga jött rá. Megy ez ichinek annélkül is, most is kitalált egy új techet ezzel a kardban tartott Getsugával. Nem egy forradalmi újítás, de legalább próbálkozik.

Byakuya se valószínű, hogy a cseresznyefája alatt ülve meditálta volna össze Senbonzakura összes formáját....

blackronin

Szerintem a maradék 4-5 fejezet (ami hátravan a 40-es kötetből) Ulqi vs Ichi harcra fog koncentrálni, hiszen tudjuk, hogy Kubo szereti a fontos küzdelmeket (Ichi vs Bya, Ichi vs Grimm) egy kötet alatt lerendezni.
Talán az utolsó fejezet lesz az, amikor látjuk Yammy-t leérni a pincébe...
Ahol Chad és Renji várja...

Egyébként Hollow Ichigo-nak most kell jönnie (utoljára, mert nem lehet állandóan ezt erőltetni) vagy soha többet már nem lesz... Kötve hiszen, hogy az Aizen elleni harcban (amely ki tudja mikor lesz) Hollow Ichigo-nak bármi szerep jut.

Chronus

Quote from: blackronin on 2009-02-07, 09:54:01Egyébként Hollow Ichigo-nak most kell jönnie (utoljára, mert nem lehet állandóan ezt erőltetni) vagy soha többet már nem lesz... Kötve hiszen, hogy az Aizen elleni harcban (amely ki tudja mikor lesz) Hollow Ichigo-nak bármi szerep jut.

Úgy imádom ezeket a szavakat, hogy "kell" meg "soha". Mi a francért? Benne van a szabálykönyvben, hogy adott időközönként meg kell jelennie különben összeomlik a világegyetem? Én speciel kurvára leszarom Hollow Ichigot, akármilyen poén kari is.

Nem. Nem kell megjelennie. Miért kellene? Csak azért, hogy legyen? Nem kell, hogy legyen. Ichi leverte, pont. Sac/kb most egész jól elboldogul önmagában is. Ha Hollow Ichi elő akart volna jönni előjött volna mikor Ichinek egy lyukat nyomtak a mellkasába. Tökéletes alkalom volt.

Mintha Bleach véget érne 40 fejezeten belül és mindenki azt várná, hogy hátha még egyszer utoljára láthatja a kedvenc karaktereit. Bleach nem fog véget érni még jó hosszú ideig, még akkor se ha Aizent leverik.

Ez a folyamatos nyavalygás ez után a karakter után amit mindenhol látok már elrugaszkodik a valóságtól.

Mintha az emberek nem akarnák, hogy Ichigo végre értelmesen megnyerjen egy csatát, a saját erejéből, mert ha megtenné akkor már nem lehetne hőbörögni, hogy "hőőő, szar shounen".