Nem lol, de érdemes megnézni

Started by Selmo, 2006-07-05, 23:38:08

Previous topic - Next topic

Zsiga

LiaLia

Quote from: Fazék on 2009-08-26, 14:43:18
A vezetés közbeni SMS eredménye

Elég sokkoló, de nem ártana néhány emberel végignézetni, mielőtt beül a kocsiba. És azzal egyetértek a cikkben írtakkal, hogy egy valóságos baleset ilyen, ezen nincs mit szépíteni, meg azt emlegetni, hogy milyen durva tartalom. Napi szinten történnek ilyenek, és nemcsak sms-ezés miatt.

Cobra

Megint olyanra fogják, aminek semmi köze a valós okhoz. Ha nem lennének mobiltelefonok, akkor is figyelmetlenül vezetne jónéhány ember és ugyanúgy átmenne a szembejövő sávba, mint pl velem megesett jópár éve, hogy a szembejövő egyszercsak elindult balra. Szerencsére még elég messze volt, úgyhogy dudáltam és észhez is tért a másik sofőr (gondolom leejtett valamit és azt kereste).
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Zsiga

Fenét. Nyilván akkor is lennének akik figyelmetlenek, de ettől függetlenül még akármit is csinálsz vezetés közben a telefonoddal, valamennyire mindenképp elvonja a figyelmed a vezetéstől, vagyis balesetveszélyes. Én simán betiltanám a headsetes vezetést is.
(Meg magamből kiindulva a Dragonforce CD-ket is... :D)

Fazék

Quote from: Cobra on 2009-08-26, 22:10:49
Megint olyanra fogják, aminek semmi köze a valós okhoz. Ha nem lennének mobiltelefonok, akkor is figyelmetlenül vezetne jónéhány ember és ugyanúgy átmenne a szembejövő sávba, mint pl velem megesett jópár éve, hogy a szembejövő egyszercsak elindult balra. Szerencsére még elég messze volt, úgyhogy dudáltam és észhez is tért a másik sofőr (gondolom leejtett valamit és azt kereste).
:gyagya: ? igen, egy csomó egyéb dolog van, ami miatt balesetek történnek. csomó egyéb dolog van, ami elvonja az emberek figyelmét. de a telefon az esetek 100%-ban teszi ezt és rohadtul veszélyes. egyre több embert látok vezetés közben beszélgetni. legtöbbjükről már akkor tudom hogy telefonálnak, hogy még nem is látom őket közvetlenül, egyszerűen már a kocsi mozgásából ki lehet találni. még egy kurva headset-re se hajlandók pénzt áldozni, nem hogy egy kihangosítóra, így ráadásul egy kézzel vezetnek. sztem nagyon jól teszi a rendőrség, hogy szeptembertől rászállnak az ilyenekre. elhiszem sok emberről, hogy faszán vezet telefonálás közben is, de túl sok ember hiszi ezt magáról, hogy tud vezetni és kurvára komoly balesetek történhetnek így.
az hogy kiemelik a mobiltelefonálókat nem azt jelenti, hogy csak ők okozzák a baleseteket, csak egyszerűen azt, hogy ez egy újabb egyre komolyabb mértékben terjedő veszélyforrás. és erre próbálják felhívni a figyelmet. és sztem nagyon jól teszik.

ahogy én is mondtam, meg Zsiga is, még a headset/kihangosító is ténylegesen elvesz az ember figyelméből bőven annyit, hogy veszélyes legyen. én se szeretem, de annyit vezetek a városban, hogy kell vezetés közben is telefonálnom, nem mindig van lehetőség félreállni.

Cobra

Magamból indulva ki, elsősorban nem a telefon kézben tartása a gond, hanem maga a telefonálás. Persze kézi váltós autóban okozhat gondot a telefon fogása is, de ennyi erővel a dohányzás és az evés/ivás ugyanolyan problémás. Sajon tény, hogy nagyon sok ember kap úgy jogosítványt, hogy alkalmatlan az autóvezetésre, de nem a rendesen vezetni képeseket kéne szivatni, hanem átalakítani a vezetői engedély megszerzésének lehetőségét, nem pedig a vizsgadíj 2-3x befizetése után szinte alanyi jogon osztogatni.

Darkstar

Quote from: Zsiga on 2009-08-26, 22:22:22
Vezetés közben?  :zomg:
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Zsiga

Quote from: Darkstar on 2009-08-27, 00:25:53
Quote from: Zsiga on 2009-08-26, 22:22:22
Vezetés közben?  :zomg:
Gyorshajtás közben. :D Ha sietek valahova bedobom az egyik albumot, sportmód be, elektronika ki, és onnantól csak piros lámpánál megy 5000 alá a fordulatszám. Életveszélyes. :) De kurvajó. :angyali:

Darkstar

Erre akartam kilukadni. Valahogy elképzelhetetlennek tartom a DF melletti araszolást. :D
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Selmo

Quote from: Cobra on 2009-08-27, 00:10:22
Magamból indulva ki, elsősorban nem a telefon kézben tartása a gond, hanem maga a telefonálás. Persze kézi váltós autóban okozhat gondot a telefon fogása is, de ennyi erővel a dohányzás és az evés/ivás ugyanolyan problémás. Sajon tény, hogy nagyon sok ember kap úgy jogosítványt, hogy alkalmatlan az autóvezetésre, de nem a rendesen vezetni képeseket kéne szivatni, hanem átalakítani a vezetői engedély megszerzésének lehetőségét, nem pedig a vizsgadíj 2-3x befizetése után szinte alanyi jogon osztogatni.
Én meg mindenkitől elvenném a jogsit ott helyben, aki telefonál, eszik, iszik, cigizik, maszturbál, anyámkínját csinál a másik kezével és mellé egy 800 000-es csekket is adnék. Mert nincs olyan, hogy félkézzel rendesen vezet.

A tökéletesség unalmas.

Cobra

Én városban csak 1 kézzel fogom a kormányt (persze 45 foknál élesebb kanyarban már 2 kézzel.)

Zsiga

Quote from: Cobra on 2009-08-27, 23:37:43
Én városban csak 1 kézzel fogom a kormányt (persze 45 foknál élesebb kanyarban már 2 kézzel.)
+1. Vagy jobb kéz váltón bal a kormányon, vagy jobb a kormányon bal az ablakban.

Fazék

Quote from: Zsiga on 2009-08-27, 23:47:42
Quote from: Cobra on 2009-08-27, 23:37:43
+1. Vagy jobb kéz váltón bal a kormányon, vagy jobb a kormányon bal az ablakban.
igen, de ez még mindig nem az, mint amikor egy szendvics, vagy telefon vagy akármi elfoglalja az egyik kezed. veszélyhelyzetben az a pár tizedmásodperc is rohadt sokat számíthat, amíg elhajítod a második kezedből az előbb említetteket...

szerk: jó, mondjuk én meg már évek óta mindig viszek magammal könyvet a városba és ha éppen dugóba kerülnék, vagy lassan araszolgatunk előre, vagy éppen piros lámpa van, akkor olvasok :redface:

Zsiga

Nagyon ritka Pesten az olyan veszélyhelyzet amihez a váltóra van szükséged, illetve 45°-nál nagyobb irányváltásra, a jobb lábaddal meg gondolom nem szoktál mást csinálni. :)
Egyébként meg ha mégis kell a másik kezem is a kormányra akkor tökmindegy mi van benne, mert egyrészt amíg elérek vele a kormányig addig bőven kiejtem belőle (nem dobálom oldalra az anyósülésre ha tényleg gáz van), másrészt meg mobillal/cigivel/sajtburgerrel a kezemben is kényelmesen meg bírom fogni a kormányt. Ja és aki nem tud egy kézzel hirtelen akármikor 180°-ot fordítani a kormányon az legyen szíves adja le a jogosítványát a legközelebbi okmányirodában...
Ettől függetlenül telefonálni csakis úgy szoktam vezetés közben hogy beszorítom a vállam és a fülem közé (ja és nem hívok senkit max felveszem ha keresnek, szóval az sincs hogy a telefonkönyvben keresgélek).

Szerk.: Arról nem is beszélve hogy nekem papírom van róla hogy kiemelkedően jók a reflexeim, ami ad annyi előnyt egy átlag sofőrhöz képest hogy beleférjen az a pár tizedmásodperc ha arról van szó...

Ramiz

Quote from: Fazék on 2009-08-27, 23:51:08
szerk: jó, mondjuk én meg már évek óta mindig viszek magammal könyvet a városba és ha éppen dugóba kerülnék, vagy lassan araszolgatunk előre, vagy éppen piros lámpa van, akkor olvasok :o

Ezt én is bepróbáltam néha, de aztán leszoktam róla, mert ideges vagyok, hogy vagy folyton fel kell pillantanom, vagy ha belefeledkezem, akkor mindig dudálásra riadok fel a könyvből... :D

Quote from: Zsiga on 2009-08-28, 00:05:12
Szerk.: Arról nem is beszélve hogy nekem papírom van róla hogy kiemelkedően jók a reflexeim, ami ad annyi előnyt egy átlag sofőrhöz képest hogy beleférjen az a pár tizedmásodperc ha arról van szó...

Ilyen soha nem mondhatsz. Mi van, ha a jó reflexeidhez még kéne pár tizedmásodperc előny, hogy NE ütsd el azt az óvodást? Lehet, hogy nem a te hibád, mert ő lépett le, de nem akarod úgy eltölteni a hátralevő életedet, hogy éjszakánként arra riadsz fel, hogy bárcsak ne telefonáltam volna... Nem ellened beszélek amúgy, mert én is fogom a kormányt cigivel a kézben is, és nyilván ha hirtelen tekerni kell, akkor nem fog érdekelni a hamu...
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Nakedape

Nothing About Culture Makes Sense Except in the Light of Evolution

Kuroi Tenshi

Jól néz ki, néhány kép nagyon király  :cool:
(A helyet meglátogatnám, de nem élnék ott)

Lythis

Quote from: Kuroi Tenshi on 2009-08-31, 14:38:49
Jól néz ki, néhány kép nagyon király  :cool:
(A helyet meglátogatnám, de nem élnék ott)
+1

Member

Az a tükröződés valami félelmetesen szép.

Lythis

az.. egyszerűen elképesztő.. ráadásul ezt élőben látni... hűű...

Damnatus

Lehet, hogy már volt linkelve, de biztos ami biztos: The Guild
Mmorpg játékosoknak és WoWozóknak erősen ajánlott, nagyon jó! ;)

Lythis

Quote from: Damnatus on 2009-09-02, 13:59:51
Lehet, hogy már volt linkelve, de biztos ami biztos: The Guild
Mmorpg játékosoknak és WoWozóknak erősen ajánlott, nagyon jó! ;)
volt, csak nem ebben a topicban. Asszem webcomicoc közé dobtuk be még anno :)

"Kaliforniában sosem esik az eső." Csak az erdő ég.

Fazék

http://inforadio.hu/hir/belfold/hir-302033

[spoiler]it's one hell of a commute for some murder and raep...[/spoiler]

NLZ

Quote from: Fazék on 2009-09-08, 21:17:46

Nem is tudtam, hogy a Rebisznek van dél-afrikai kirendeltsége. :D
[reserved]

Nakedape

Quote from: NLZ on 2009-09-08, 21:23:01

nem kirendeltség, ez országon belül van, belföld rovat..nézd meg, (kiskunságnél balra aztán ott van dél afrika egy fa mögött)
Nothing About Culture Makes Sense Except in the Light of Evolution

NLZ

Quote from: Nakedape on 2009-09-08, 21:31:59
Quote from: NLZ on 2009-09-08, 21:23:01

nem kirendeltség, ez országon belül van, belföld rovat..nézd meg, (kiskunságnél balra aztán ott van dél afrika egy fa mögött)
Ohh, tényleg, kösz a figyelmeztetést. :)
[reserved]

Kvikveg

WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.