Help Topic Hardver/Szoftver

Started by Nakahara, 2002-11-13, 20:06:43

Previous topic - Next topic

Moha

Konfigurációs felülete van, de ott csak az upstream frekvenciát tudod állítani (amit ha elcsesze, a modem nem fog feltalálni a fejállomásra), az összes többi konfigot a központból kapja TFTP-vel, amit nem tudsz befolyásolni. Motorola modemen nincs reset, csak egy standby gomb, MAC filter meg nincs a modemben.

Quote from: Próféta on 2009-10-25, 22:40:21
Legalábbis UPC-nél asszem nem ússza meg az ember, hogy Moha kollégáival ne érintkezzen (ami negyed óra telefonnál várakozást jelent).
Elhiheted, hogy nem rajtunk múlik... Mi csak droidok vagyunk.
Mellesleg augusztus óta nem kell regisztrálni, csak a modemet resetelni és megy a net. Meg ha valaki tudta a jelszót, eddig se kellett minket felhívni.

Kvikveg

Quote from: Selmo on 2009-10-25, 22:22:53
A modemen. UPC is MAC címhez kötötte a netet, ha másik gépet dugtál a modemre, nem volt net.
Ismetlem: anyam gepe volt itt amikor bekotottek. En csak radugtam az enyemet, foleg, mivel az itteni szerzodespapirokon SEMMI beallitasa utalo informaciomorzsat nem talaltam.
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Próféta

Quote from: Kvikveg on 2009-10-26, 00:20:34
A modemen. UPC is MAC címhez kötötte a netet, ha másik gépet dugtál a modemre, nem volt net.
Ismetlem: anyam gepe volt itt amikor bekotottek. En csak radugtam az enyemet, foleg, mivel az itteni szerzodespapirokon SEMMI beallitasa utalo informaciomorzsat nem talaltam.
Ismétlem: anyád gépének MAC címéről tud a modem, csak azzal fog működni. Ha a modem hard reset nem oldja meg, akkor a szolgáltató is tud róla, ezért a szolgáltatót kell megkérned, hogy állítsák át a mostani géped MAC címére.

Írd be, hogy ifconfig, a megfelelő ethernet interfész bejegyzésénél HWaddr néven fog szerepelni a MAC cím.
(EDIT: Végszükség esetén ezzel tudod meghamisítani is anyád MAC címét)

Kvikveg

Quote from: Próféta on 2009-10-26, 00:25:54
Quote from: Kvikveg on 2009-10-26, 00:20:34
Ismétlem: anyád gépének MAC címéről tud a modem, csak azzal fog működni. Ha a modem hard reset nem oldja meg, akkor a szolgáltató is tud róla, ezért a szolgáltatót kell megkérned, hogy állítsák át a mostani géped MAC címére.

Írd be, hogy ifconfig, a megfelelő ethernet interfész bejegyzésénél HWaddr néven fog szerepelni a MAC cím.
Ismetlem: sajat PCmmel XPvel megy, sajat laptoppal ubuntuval nem. De megnezem majd a mac cimet is amint raerek ha tudom behazudom a PCm  mac cimet a laptopra.
Es megnezem a modem hard resetet is biztos ami biztos. :) Szadiiii!
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

TurboK

De volt, csak előbb regisztrálni kellett a mac címet. De ha ezt nem tetted, minden átirányitott egy chellos oldalra.

Ha XP alatt megy és ubuntu alatt nem, akkor nincs beállitva valami az ubuntudon. Kénytelen leszel alkotni vele egy sort.

Jó lovag, velünk tartasz-e Camelotba a kerekasztal lovagjai közé?

http://www.saunalahti.fi/cse/foobar2000.php target=_blank>http://web.axelero.hu/fka2636/dwnld_fb2k.png>

Kvikveg

Nos, ha jol sejtem mac addresshez koti... legalabbis en igy ertettem.
Quote>> Tisztelt Előfizetőnk!
>
> Ubuntu alatt sincsen más dolga, mint a kábelmodemet és a számítógépet utp kábellel összekötni és DHCP szervertől kérni az IP címet. (automatikus beállítás) Azt azonban célszerű ellenőrizni, hogy a rendelkezésre álló egy darab IP címet nem vitte-e el egy korábban modemre csatlakoztatott eszköz. Ilyen esetben akár 3 órát is várni kell, az új IP címre. Tudniillik ekkor jár le a cím bérleti ideje.
>
> webadmin
>
> --------------------
> Köszönjük hogy megkeresett minket kérdésével!
A valaszidoert meg elismeresem, nem szamitottam ra, hogy ilyen gyorsan reagalnak.

Moha

Quote from: Kvikveg on 2009-10-26, 17:07:44
A valaszidoert meg elismeresem, nem szamitottam ra, hogy ilyen gyorsan reagalnak.
Valószínű ott nem agyonhajtott droidok dolgoznak... :)

Btw, kicsit gagyi a rendszer, ha a lease time lejárta előtt nem ad másik eszköznek IP-t...

Raggie

Gyerekek!! Kurvanagy szarban vagyok!!!

Következő történt: otthon netezek laptopon(küzben megy a torr3nt, meg háttérben egy-két program), egyszer csak a képernyő ilyen furcsa rikító színes téglalapokkal eltorzulva kifagy, a proci sem tölt semmit(a wifi led-je még villogott, gondolom a torrent még ment). Mivel olyan egy perc múltán sem állt vissza a dolog kikapcsoltam a gépet(poer gomb hosszan nyomvatartásával).

Miután újraindult a gép a windows nem látja a D: partíciómat. Egy 250Gigás vincsi van benne, aminek az elején egy 60 gigáson van a win7 és utána egy 180 gigás volt az adat. Nna és ezt nem látja mostmár... kurvára beparáztam, hogy minden adatom el fog veszni, mivel énnekem most nincsen asztali gépem és mindenem ezen volt.

Mit lehet csinálni?
Mi lehet a probléma?
(segítsééég ááááááá.....)
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

Próféta

Van haverember, akihez elviheted a beteget?
Ha igen, akkor őnála nagy vinyóra 1:1 le kéne menteni a tiedet (simán dd-vel vagy valami GUI-s ghostolóval), hogy utána nyugodtabban garázdálkodhass a tieddel. De egyébként is megfontolandó a vinyó újabbra cserélése, és az adatmentés utáni átköltözés.

Utána mondjuk GetDataBack for NTFS

Kicsit bővebb lére eresztve: http://palacsint.hu/doksik/adatmentes-otthon

Cobra

Nem lesz egyszerű leszedni az adatokat egy 2,5"-os HDD-ről, főleg ha az még IDE-s lenne. Satás talán rádugható sima asztali lapra (nem láttam még közelről 2,5"-os Sata-s HDD-t), de IDE-shez kell átalakító. Saját gépeden ne állj neki semminek, mert csak kárt okozol.
Fontos adatokat meg tessék menteni másik tárolóra is.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Zsiga

Tuti hogy SATA-s (minden újabb noti SATA-t használ), az pedig ugyanazt a csatlakozót használja mint az asztali.
Vinyót cserélni felesleges, olyan hardverhiba nincs ami csak egy partíciót öl meg teljesen, a másikat meg érintetlenül hagyja.
Megoldás: be asztali gépbe és adatmentés; aztán rá lehet tolni egy chkdsk-t első körben; és ha az nem támasztja fel akkor format, reinstall, adatok visszamásolása backupból.

Próféta

Quote from: Zsiga on 2009-10-31, 20:32:56
öl meg teljesen
Nem kell teljesen megölnie, elég az MFT-t, naplófájlt, a $Volume-ot, vagy egyéb sérülékeny részeit. Azt nem vágom, hogy melyikre reagál pont ilyen tünettel a win7, hogy nem is mutatja a kötetet.

EDIT: Az mondjuk jogos, hogy csak akkor érdemes kidobni a vinyót, ha tényleg bad sector volt az oka, ezt valóban célszerű leellenőrizni.

Quote from: Zsiga on 2009-10-31, 20:32:56
aztán rá lehet tolni egy chkdsk-t első körben
Ha a kötet maga nem látszik, akkor a chkdsk tud egyáltalán segíteni? Erről nem tudtam.

Moha

Quote from: Raggie on 2009-10-31, 18:00:53
Gyerekek!! Kurvanagy szarban vagyok!!!
Kérdés, hogy a rendszer mit lát a partíció helyén:

a.: Nincs meg a d: meghajtó, de a lemezkezelésnél ott van a partició. (ez esetben adsz neki egy betűt és kész)
b.: Lemezkezelésnél nincs meg a partíció, hanem üres helynek jelöli. (akkor bootolsz egy Hiren-ről, és partition recovery)
c.: Megvan a partíció, de ismeretlen fájlrendszer van rajta. (na ilyenkor lehet MFT hiba, ami kínosabb, de Hiren CD ill. Chkdsk segíthet).

Raggie

Az az igazság, hogy nem rég jött vissza a noti a garanciális szervízből, ahol elvileg minent átnéztek rajta.

Nem nagyon szeretném szétszedni, ezért az átmentéses megoldás nélkül próbálkoznék először ha lehet.
A lemezkezelőben látszik a "helye" a partíciónak(át van satírozva vékony szürke vonallal), de nem tudok neki betűt adni(sem a "tulajdonságok"-almenüjét előhívni), mert azt írja ki hogy:

"A műveletet nem lehetett befelyezni, mert a lemezkezelés  konzolnézete nem tükrözi az aktuális adatokat. A frissítési feladattal frissítse a nézetet. Ha a probléme továbbra is fenn áll, zárja be a lemezkezelés konzolt, majd indítsa újra a lemezkezelés alkalmazást, vagy magát a számítógépet."

Nos, mindkét variációt kipróbáltam eddig, semmi sikerrel... :( Egyszerűen olyan mintha az egész másik partíció meghibásodott volna.

letöltöttem az Easeus Data recovery Wizard-ot (sajnos nem találtam működő cr*ck-et hozzá), és szépen megtatlálta a hiányzó partíciót minden fájllal együtt, de a demó változat csak elemezni tud, ténylegesen visszaállítani nem...

Mi az a Hiren????? Úgy látom, hogy ez a hiren az uccsó reményem a laptop szétszerelése nélküli vátozatok között...

Ja meg a chkdisk-ről sem tudom egészen pontosan hogy mi... :rolleyes: bocsi de eddig (szerencsére) ilyesmivel nem kellett foglalkoznom.
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

Zsiga

Ha az a program látja, akkor szerezz valami olyan adatmentő programot ami vagy ingyenes vagy találsz hozzá cracket is, és hozd vissza azzal.

A szétszedés egyébként nem egy nagy művészet, a vinyókat általában olyan helyre rakják ahonnan egyszerű kioperálni. Persze ha garis akkor inkább ne szedd szét, csak végső esetben.

Kuroi Tenshi

Quote from: Zsiga on 2009-11-01, 10:44:07
A szétszedés egyébként nem egy nagy művészet, a vinyókat általában olyan helyre rakják ahonnan egyszerű kioperálni. Persze ha garis

Amúgy a legtöbb esetben (néhány egybe-fenéklemezes modellt
kivéve) a winyót garancia-matrica elszakítása nélkül ki lehet
venni, külön ajtaja van, hogy pont az ilyen esetekben cserélni
lehessen garancia-vesztés nélkül.

A hiba szoftveres, keres valami adatmentő programot, avval
lehet a legegyszerűbben megoldani.

kikuchiyo

Linuxos livecd-ről bebutulva mit látsz?

Mert még talán az lenne a legegyszerűbb, hogy az alatt rádugni egy usb-s vinyót és arra rámenteni a hibás(?) partíció tartalmát.
Failure is the default option

Moha

Quote from: Raggie on 2009-11-01, 06:51:19
Mi az a Hiren????? Úgy látom, hogy ez a hiren az uccsó reményem a laptop szétszerelése nélküli vátozatok között...
Hiren's Boot CD - egy nagyon hasznos programkészlet adatmentéshez ill. diagnosztikához. Innen le tudod szedni, kiírod egy CD-re, bebootolsz róla és valamelyik particiómentő progival visszaállítod. Ha a letöltött demo verzió látta a particiót, akkor ezen a CD-n lévő progik is fogják és szépen helyre is teszik neked az egészet.

Raggie

Hogyan kell használni ezt a hirenes cuccot?? Bebootolok róla meg minden, de csak valami saját maga által létrehozott 100 megás R: meghajtóra tudok adatokat menteni, amire meg nem fog ráférni a 150 giga... eléggé balfasz vagyok tudom, de nem tudom használni ezeket a dos-alapú cuccokat... :(

Well, do ya, punk?"

Selmo

Kezd a legalapabbal, indítsd el rajta a mini XP-t és nézd meg látod-e a partícióidat. Mert ha igen, akkor szoftveres probléma lesz.

A tökéletesség unalmas.

Próféta

Quote from: Raggie on 2009-11-01, 22:12:28
Hogyan kell használni ezt a hirenes cuccot?? Bebootolok róla meg minden, de csak valami saját maga által létrehozott 100 megás R: meghajtóra tudok adatokat menteni, amire meg nem fog ráférni a 150 giga... eléggé balfasz vagyok tudom, de nem tudom használni ezeket a dos-alapú cuccokat... :(
Have you tried turning it off and on again?
Na, szóval csatlakoztattad azt a vinyót, amire menteni fogsz? Ha nem, akkor mégis hova mentené ki a hibás partíció tartalmát?

Moha

Tök fölösleges mentéssel kínlódni. Egyértelmű, hogy a winyó hardveresen rendben van. A windowsos demo particiós porgram meg látta az elveszett particiót. Szóval egyszerűen csak el kell indítani a CD-ről valamelyik particiómentő programot és azon melegében a meglévő winyóra vissza tud mindent hozni. 2 perc az egész, mert ráadásul még csak nem is boot partició, ha jól értem.

Próféta

Quote from: Moha on 2009-11-01, 22:49:10
azon melegében a meglévő winyóra vissza tud mindent hozni
Wow, erről nem tudtam. Mondjuk amúgy sem merném így csinálni.

Raggie

Nem, nem boot partíció. De én visszaállító funkciót egyik programnál sem találtam(megint lehet... sőt valószínű, hogy csak balfaszságom miatt), hanem csak mindíg adatmentést ajánlottak fel. Avval nincs is gond, mert sztem újrainstallálom a win7-et rá és akkor majd az installálásnál leformázom azt a 170 gigát, csak az adataimat nem akartam elveszteni. Mondjuk természetesen az volna a legjobb ha az egész hercehurcát meg lehetne úszni...

Meg tudnád esetleg mondani Moha, hogy melyik programot keressem?? Mármint a visszaállításhoz.

Próféta: igen, a windows látja azt a partíciót amire menteni akarok, csak ezek a dos-os progik nem.

Egyébként ha a Mini XP látja teljesen jól a "halott" partíciót is, akkor az hogy a p*csába lehetséges???

Well, do ya, punk?"

NLZ

Másik gépről nézve mit ír a vinyóról?
[reserved]

Moha

Quote from: Próféta on 2009-11-01, 22:51:29
Quote from: Moha on 2009-11-01, 22:49:10
azon melegében a meglévő winyóra vissza tud mindent hozni
Wow, erről nem tudtam. Mondjuk amúgy sem merném így csinálni.
Semmi extra nincs benne. Az eddig leírtak alapján csak a partíció fejléce sérült meg, az adatok mind ott vannak. Ilyenkor ráereszted a programot, az végigscanneli a hdd-t, aztán helyreállítja a partíció fejlécét és voila: minden a helyén van. Nem egyszer csináltam már ilyet (szerencsére nem a saját gépemen... :P )

Quote from: Raggie on 2009-11-01, 22:56:02
Meg tudnád esetleg mondani Moha, hogy melyik programot keressem?? Mármint a visszaállításhoz.
Mondjuk: Recovery Tools / Active Partition Recovery :)
Próféta: igen, a windows látja azt a partíciót amire menteni akarok, csak ezek a dos-os progik nem.
NTFS Dos-t ugye betöltötted, mikor kérdezte?
Egyébként ha a Mini XP látja teljesen jól a "halott" partíciót is, akkor az hogy a p*csába lehetséges???
Nos, akkor viszont az is lehet, hogy összeszedtél egy rootkit-et / egyéb malware-t, ami szépen eltűntette neked a partíciódat. Ez esetben boot partíció format, win reinstall és minden oké.

Selmo

Quote from: Raggie on 2009-11-01, 22:56:02
Kinyomtad a wint és valami elszállt, szerintem első körben a hardverek közül távolítsd el a lemezmeghajtót és indítsd újra a gépet.

A tökéletesség unalmas.

Raggie

Végül meguntam a bizonytalanságot és kiszedtem a vinyót, a asztali PC-re mini XP-vel átmentettem a fontosabb 30 gigámat úgyhogy most lehet kicsit szabadabban garázdálkodnom. Egyébként az asztalimon Vista Business van és az is csak a rendszerpartíciót látja a laptopvinyón.

Moha: NTFS Dos .... WTF ??? :D megpróbálom mégegyszer úgy hogy figyelek erre.

Nem hiszem, hogy vírus lenne, egyébként COMODO-t használok tűzfalnak és vírusirtónak is és mindig jó volt eddig.

Selmo: Ha eltávolítom a lemezmeghajtót be fog tudni bootolni utána a win7?? Csak mert minden ugyanazon a vincseszteren van, csak más partíción...

Most toltam Mini XP-ben valami easeus partition manager-ben egy általános ellenőrzést és chkdisk-et és nem talált semmi hibát a partíción, persze win7 továbbra sem látja... :(

Well, do ya, punk?"

Selmo

Be kell neki, a boot partíciót automatikusan hozzárendeli a C: meghajtóhoz, a másik meg gondolom D: lesz, de az is lehet, hogy neked kell hozzárendelni, vagy nem itt van a hiba és minden marad a régiben. Ugye nem konvertáltad át a másik partíciót dinamikus lemezzé? Első lépésben szerintem mini XP alól eressz rájuk CHKDS-et.

A tökéletesség unalmas.

Moha

Quote from: Selmo on 2009-11-02, 05:04:32
Ugye nem konvertáltad át a másik partíciót dinamikus lemezzé?
Igen, nekem is ez jutott most eszembe... faterom egyszer elkövette ezt és onnantól semmi nem látta a partíciót. Szerencsére azt partition recovery egyben visszahozta.