Bleach Manga (anime-nézőkre veszélyes spoilerekkel;) )

Started by Yakumo, 2006-07-31, 16:49:43

Previous topic - Next topic

Chronus

lol :D

[spoiler=394]7 :ohana ◆IR7jauNn4E :2010/03 /03(水) 18:03:02.00 ID:/XwP1lwx0
着たよ~

爺が頑張るよ~
山ジー 剣はあきらめ拳で戦う。
山ジー ワンダーの腕もぎ取る
最後に、両手でパンチ。

本物???

The old guy is going all out.
Yama Ji fights with his fists.
It ends with him punching Wonderweiss hard with both hands.[/spoiler]
[spoiler=képek]
[/spoiler]

Junchi

Spoilerz~

[spoiler=394]Yama ököllel harcol WW ellen, utóbbinak pedig a vállán elhelyezkedő két micsodájából rengeteg kéz mászik elő. Troll.jpg?[/spoiler]

(Meh, I was too slow... ^^")

Chronus

[spoiler=full trans]

150 :69るま ◆KENseIuXK2 :2010/03/03(水) 19:03:42 ID:2j9vpF9a0
おーやっとつながった
ワンダーワイスはじじいの能力封じるためだけにつくられてその引き換えに
言葉も知識も記憶も理性も失った。
じじいのピンチかと思われたが右の拳で殴り飛ばす(一骨という技名ぽい)。WWの腹に穴ができ るほど。
「流刃若火を封じればワシを討てると思うてか」
さらに自分が千年も総隊長を務めてるのは自分より強い死神が千年生まれてないからだという。
愛染の懐に飛び込み拳を放つがWWが邪魔をする。
激しい戦闘が繰り広げられるが、WWに両手をつかまれ、さらに両肩から生えた無数の手によって 連続で殴打さ れる。
が、じじいには効いてない。「終いか?」とWWに尋ねたあと、WWの両手を引きちぎる。
「せめても 童の姿でなくなってよかった。心後らず 打ち殺せる。」
その言葉にWWがいつもどおりのうめき声をだすが、その声にはじじいに対する恐怖。
両の手の拳でWWの腹を衝いた(双骨という技)ところで次週へ

あれ?六車どこいった?

here's the full translation:

-wonderweiss exchanged speech, knowledge, memory and reason for the ability to seal yama's RJ

-yama knocks away wonderweiss using his right hand and opens a hole in his stomach (the move is iterally called single bone)

-yama: "you think you can defeat me by sealing RJ? i've been the captain commander for 1000 years. it'll take another 1000 years before there's a shinigami as strong as i am"

-yama tries to fight aizen in close-quarter combat but was stopped by wonderweiss

-the battle is fierce, wonderweiss's hands are caught, but umpteen hands spawn from his shoulders hitting yama

-the attacks were completely useless

-yama: "is that all?"

-yama tears both hands off wonderweiss

-yama:"at least you don't look like a kid anymore. i can kill you without remorse"

-wonderweiss makes his usual nonsensical noise but his scream is filled with fear

-yama does his double fisted attack (double bone)[/spoiler]

Chronus

Junchi

Quote from: Chronus on 2010-03-03, 15:26:04
LQ camrip RAW: http://www.megaupload.com/?d=EP2F75ZA

THX.

Btw vagy a minőséggel volt gond vagy én voltam balfasz, de egy-két panelen pölö nem nagyon sikerült kiigazodnom, hogy mi is történik... ^^"

Member

WW átment dicloniusba?
Meg Aizen nem vágja le Yamát addig, vagy mi van?

Prof. William

Majd levágja amikor már éppen nyerne amolyan klasszikus "Just as Planned" -esen.  :D

De aztán kiderül hogy Ichigó darknesse nagyon erős és mégis ő győz...

Amúgy ebből max megfutamítás lehet vagy hacsak Aizen nem megy el miután mindenkit kinyír... izé legyőz és ott hagyja  Ichit amolyan igazi főgonoszos... "Höh höh úgy sem tud ártani" stílusban...

Zen

Maradok a saját teóriámnál* köszönöm. :P

*Kishi, Kubo = Oda kivetett hibás aspektusai. Think FMA.
Satan isn't the answer when one's in pain. It's god and candy.
In short, sex is great for the species, and it made me who I am today... as in, alive.
&fmt=1

LuckyDingo

Nah ez egy egész fasza chapter volt :) Végre nem volt komolyabb bajom a bleach-el XD Egy kis Aizen fényezés helyett Yamamoto info és fényezés XD

Chronus

Edit.: A rész ahol azt mondja, hogy 30. Captain Commander, csak félrefordítás.

[spoiler][/spoiler]

QuoteBuilding on what czeliate has already provided:

Nanyue washi ga sennen mo
Gotei Juusantai no soutaichou wo tsutometoru to omoutoru?

It's in Yamamoto's "old man speak" with a couple of archaisms (e.g. naze / nande "why" written out nanyue "(for) what reason"), and pretty blurry, but it seems clear:

"Why do you think I've
served as all-captain of the Thirteen Court Guard troops for 1000 years?"

Then he goes on to say something *like* "Because in a thousand years, a Shinigami stronger than me has yet to be born." Will his boast prove true? His prowess is already spectacular in this chapter especially, but he has likely never faced a foe quite like Aizen. When Leviathan and Behemoth strive one with the other, may the world beware...

十三 = juusan "thirteen" = the Thirteen in Thirteen Court Guard troops.

And could be confused for 三十 = sanjuu "thirty."

And like Corpus said, as long as Mangastream is using Binktopia's translators, you should trust them about as much as wooden nickels.

LuckyDingo

Quote from: Chronus on 2010-03-04, 11:00:17
And like Corpus said, as long as Mangastream is using Binktopia's translators, you should trust them about as much as wooden nickels.

Ouch... touché!

Member

Quote from: LuckyDingo on 2010-03-04, 07:46:35
Nah ez egy egész fasza chapter volt :) Végre nem volt komolyabb bajom a bleach-el XD Egy kis Aizen fényezés helyett Yamamoto info és fényezés XD
De továbbra is shinigami fényezés, b*sszameg. Nem hiszem el, hogy ennyire nem tud ártani a karaktereknek, akiket szeret.

Junchi

Quote from: Member on 2010-03-04, 19:21:00
Quote from: LuckyDingo on 2010-03-04, 07:46:35
De továbbra is shinigami fényezés, b*sszameg. Nem hiszem el, hogy ennyire nem tud ártani a karaktereknek, akiket szeret.

Dehát Hitsugayának is lenyisszantották a karját, meg a lábát is. :)

Chronus

Junchi

Quote from: Chronus on 2010-03-04, 20:53:24
[spoiler][/spoiler]

Ezt a képet kábé két percig néztem szótlanul/mozdulatlanul, ugyanennyi ideig óbégattam rajta, majd ezt újabb két perc üres bámulás követte. xDDDD

Titkos

Quote from: LuckyDingo on 2010-03-04, 13:54:40
Quote from: Chronus on 2010-03-04, 11:00:17

Ouch... touché!

Ja, akartam is mondani, hogy oké, hogy Mangastreamen hamarabb szokott kint lenni a cucc, de nem véletlen, hogy inkább várok a Onemangásra, valahogy nem teljesen szokott egyezni a kettő, hogy finom legyek. :D (És nem csak ennél a mangánál.)
"Look, Kodomo No Jikan fans, we know how you like to go on about how it's not Lolicon. Please justify the sheer amount of time the young girls are naked or topless without using the phrase "Fanservice". We can wait." 

Member

Quote from: Junchi on 2010-03-04, 20:28:57
Dehát Hitsugayának is lenyisszantották a karját, meg a lábát is. :)
Egy shinigami vágott le shinigami-t. Éppen Aizen volt fényezve.

Prof. William

Majd Ichi megint átmegy berserkbe és alaposan megszorongatja Aizent de aztán letépi maszkját egy "Én nem így akarok győzni!" ordítással...

Aizen: Ez szép dolog... - Majd egy mozdulattal kockákra vágja Ichit. :)
Komoly lenne.

Junchi

o___O

[spoiler=Early spoilerz;Junchi lieks it]WWを倒したところからで
WW has been defeated.
余裕の愛染さん あなたが出した火はどこにいったんでしょうか~?
Aizen: Where do you suppose the fire that you released went to?
WWの遺体をみる爺さんWWの遺体が爆発
Yama looks at WW's corpse and it explodes.
爆発を最小限に抑えるため自らの体でかばった爺さん
In order to minimize the explosion Yama throws his body on top of it.
愛染 いあ~ありがとう爺さん私の世界を守ってくださって
Aizen: Well, thank you Yama for protecting my world.
爺さんに止めをさそうと近寄る愛染さん
Aizen approaches Yama to finish him off.
爺さん 小童が!
Yama: You brat!
瀕死の爺さんに足を捕まれ 第96?のなんちゃら一刀なんちゃら~
The dying Yama grabs him by the foot and uses # 96, and a swipe of the sword. [I'm not sure what Nja is trying to say here.]
で地面から刀の様な炎が吹きだし やけどしながらなんとか逃げた愛染さん
Out of the ground spouts a flame-like blade. Aizen gets burned and tries to escape.
愛染 くっ...
Aizen: Damn.
と炎から脱出した所にイチゴの仮面姿が斬り込んで 来た所で 完です...
As Aizen escapes from the fire vizard Ichigo barges in. The end.
これ以外は記憶がないっす
That's all I remember

補足です
Supplement
爺さんが瞬時にかばったのは自分の技の威力を知っていた為
Yama threw himself on the explosion because he knew it was his own power.
それが一気に爆発したら結界を壊し現実世界まで被害が及んでしまう為
But had it exploded the barrier would have been destroyed and Aizen' illusions, too.
それを皮肉って愛染が 私の世界を守ってくれてありがとう
That's why Aizen was sarcastically thanking him for protecting his world.
だったと思う。
That's what I think[/spoiler]

[spoiler]Hell yeah, WW-t végre kinyírták. :D[/spoiler]

Chronus

Aizentől várható tervezés és magatartás.
A hadoura kíváncsi vagyok.
Illetve, hogy Ichi mire lesz most jó, és hogy Gin miafaszt csinál ezalatt.
Így, hogy Yama minuszban, már csak Ichi és Unohana van talpon, illetve Hachi fél karral.

Lehet, hogy jöhet egy Ichi-vs-Aizen és Unohana-vs-Gin.

LuckyDingo

Én azon sem lepődnék meg, ha Gin semmit sem csinálna.. Aizen a végén beszenvedne és hívná, az meg vigyorogva elsétálna :D

Kassh

igazából Gin yama beépített embere meg Gin teljes neve nem Ichimaru Gin hanem Yamamoto Genryuusai Shigekuni the Second és a Gin az a Genryuusai becézése. :szemuveges:

Junchi

Én csak egy dolgot furcsállok a fejezet kapcsán, az pedig [spoiler]Yamamoto túúúl gyors "leszereplése". Mondjuk elképzelhető, hogy az animében hozzáraknak majd egy-két további okfejtést/jelenetet, szal spec az is lehet, hogy Kubo az oldalszám miatt nem tudta bővebbre ereszteni a témát, de ez így nekem valahogy nagyon gyors.[/spoiler]

Btw biztos vagyok benne, hogy [spoiler]Yama nem halt meg...[/spoiler]

Member

Quote from: Junchi on 2010-03-09, 20:09:19
Btw biztos vagyok benne, hogy [spoiler]Yama nem halt meg...[/spoiler]
Akkor mire volt jó ez a kapkodás WW-vel? Nem volt semmi célja, csak hogy megdögöljön? Elég nagy csalódás volna nekem, egy egész jó karit így elpazarolni.

LuckyDingo

Nem hót meg, csak rendesen lesérült, ha jól értem. De az is fix, hogy Yama papa ezután nem szerepel. És még ez volt a legjobb módja annak, hogy a Bankai-át ne tudja megmutatni :)
Most Ichigon van a sor, hogy megint bebukjon.. XD

Chronus

Yama nem halt meg, a spoilerben még leanyázza Aizent, rálő egy 95ös spellt, csúnyán megsebzi, és a menekülő Aizenre ront rá Vaizard Ichi hátulról. Persze szerintem őt se kell félteni, de Yama meg végképp messze van még a haláltól.

Chronus

Junchi

Ch (Mangastream-en fent van már)

Elégedettségem ismét a maximumon, azaz, hogy majdnem... Igazából csak egyetlen dolgot sajnálok, hogy a 96-os hadóból nem láttunk mást, mint egy nagy robbanást. Azért ennél kreatívabb is lehetett volna a dolog, pláne, ha egy ekkora hadóról beszélünk. Mondjuk azt azért furcsálltam, hogy Aizen komolyabb sérülések nélkül úszta meg a dolgot, de legalább Ichigo ismét tettre kész.

Btw ennyi: Gin kivételével ezzel elfogyott Aizen oldaláról az összes szövetséges.

Prof. William

Azért az viszont gáz hogy a több ezer éves Yamamoto szupertájcsótól nem telt másra mint egy  majomképű kis retard legyőzésére meg aztán egy Kamikaze robbantásra.
Kicsit berozsdásodott már az öreg. :)