Help Topic Hardver/Szoftver

Started by Nakahara, 2002-11-13, 20:06:43

Previous topic - Next topic

kikuchiyo

Kéne vennem egy jó minőségű agybadughatós fülhallgatót. Legyen kényelmes (alig érezhető), jó hangminőségű és izolációjú.

Melyik márka, típus ajánlott?
Failure is the default option

Selmo

Quote from: Dreamcleaver on 2010-05-29, 01:39:19
Köszi, megnézem, bár nem tudom pontosan, hogy mit is keresek.
A régi routerben PPPoE authentication volt, az újban PPPoE: connect to ISP. Szóval valami PPPoE sorokat nézz.

A tökéletesség unalmas.

Kuroi Tenshi

Évek óta egy Sennheiser CX300-at használok, de most
nem vagyok képben, hogy mi más jött azóta; ez elég
jól ellátja feladatát, s a hangja is egész jó, bár mélyekben
kicsit gyenge. Viszont fél-/ál-IEM léte ellenére egész jól
tompít külső zajokat, és egy igazi IEM-nál kényelmesebb,
könnyebben megszokható.

Moha

Quote from: Selmo on 2010-05-29, 01:53:24
A régi routerben PPPoE authentication volt, az újban PPPoE: connect to ISP. Szóval valami PPPoE sorokat nézz.
Kivéve, ha kábeles DIGI-je van, mert az DOCSIS rendszerű és nem PPPoE kapcsolat, hanem dynamic IP.
Szóval ha tényleg modemed van (nagy valószínűséggel webstar modem lesz), akkor 192.168.100.1 és nézd meg a jelszinteket. Ha a TX (Transmit Power Level) megszakadás előtt/után 40 alatti vagy 53 feletti, akkor verjed az asztalt a DIGI-nél, mert ők lesznek a hibásak.

Dreamcleaver

Quote from: Moha on 2010-05-29, 10:33:35
Quote from: Selmo on 2010-05-29, 01:53:24
Kivéve, ha kábeles DIGI-je van, mert az DOCSIS rendszerű és nem PPPoE kapcsolat, hanem dynamic IP.
Szóval ha tényleg modemed van (nagy valószínűséggel webstar modem lesz), akkor 192.168.100.1 és nézd meg a jelszinteket. Ha a TX (Transmit Power Level) megszakadás előtt/után 40 alatti vagy 53 feletti, akkor verjed az asztalt a DIGI-nél, mert ők lesznek a hibásak.

Oh, kösz! Igen, Webstar modem. Ennek utánanézek.

Amúgy még az is fura, hogy a megszakadásoknál a Windows nem észlel semmit. Nem írja ki, hogy nincs kapcsolat, és a státusznál is folyamatos netkapcsolatot jelez.

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

Member

Tudtok mondani egy egyszerűbb videószerkesztőt, amiben be tudok helyezni a videó elé egy gif képet a sarokba?

Moha

Quote from: Member on 2010-05-31, 10:11:11
Tudtok mondani egy egyszerűbb videószerkesztőt, amiben be tudok helyezni a videó elé egy gif képet a sarokba?
Úgyérted, hogy watermark-ot akarsz rá tenni?
Elvileg VirtualDubMod megcsinálja, de én sosem próbáltam.

TurboK

Miért van az, hogy a GA-P35-DS3 alaplapom BIOS menüjében lehet választani SATA AHCI módot az összes sata portra, annak ellenére hogy az alaplap 82801IB ICH9 Base tipusú kontrollert használ - ami NEM tud AHCI-t?

Jó lovag, velünk tartasz-e Camelotba a kerekasztal lovagjai közé?

http://www.saunalahti.fi/cse/foobar2000.php target=_blank>http://web.axelero.hu/fka2636/dwnld_fb2k.png>

Kuroi Tenshi

Mert a simában le van tiltva, az ICH9R-ben viszont nincs, s lehet,
hogy a bios az egész családhoz készült? Belehalsz?
Amúgy úgy tűnik, hogy a letiltást meg lehet kerülni.

TurboK

Quote from: Kuroi Tenshi on 2010-06-02, 10:21:26
Belehalsz?
Nem kérdeztem volna, ha nem lenne vele konkrét probléma. Egyes, windows fájl-cache-elést megkerülő programok (pl utorrent) megkavarodnak ha az AHCI engedélyezve van. Ilyesmi probléma hogy véletlenszerűen 1-1 lemezolvasási művelet megfagy (és így nem is tud se fel se le tölteni), egészen addig ameddig manuálisan nem inditok lemezműveletet a meghajtón (megnyitok egy akármilyen mappát), vagy a lemezművelet timeoutol (1 perc után). Ezek a "fagyások" gyakrabban jelentkeznek ha éppen magas a feltöltési sebesség, ami a gyakorlatban annyit tesz hogy freeleech alatt többet áll a torrent mint amennyit tölt.

Csak akkor nem csinálja ha AHCI mód helyett legacy IDE módban vannak a sata portok, ennek próbálok utánajárni (miért csinálja, hogyan lehetne kijavitani, ilyenek). A következő lépésem az lesz hogy átkötöm a két torrentes hddt a gigabyte raid vezérlős sata portokra, ami 100% kezel AHCI-t, és megnézem úgy is kifagy-e. Ha nem, akkor az ich9 lesz a ludas.

Egyébként amit belinkeltél az Win XP alá behekkelhető AHCI driver, én Vistát használok amiben alapból benne van ugyanaz.

http://www.saunalahti.fi/cse/foobar2000.php target=_blank>http://web.axelero.hu/fka2636/dwnld_fb2k.png>

SaiyaGin

Át akartam másolni a hordozható merevlemezre egy öt gigás fájlt, erre a TC kiírta, hogy nem megy és szüntessem meg az írásvédettséget. A Sajátgép>Tulajdonságok szerint viszont nem is írásvédett. Ezután megpróbáltam a Free Commanderrel átmásolni, erre azt írta ki, hogy a fájl túl nagy a cél fájlrendszeréhez. Ezután csináltam egy másolatot a fájlból, amit a Total Commanderrel szétdaraboltam és a darabokat a crc fájllal együtt áthelyeztem a hordozhatóra. Ez sikerült, de a fájlegyesítés már nem, a vége felé ismét hibát írt ki.
Ötlet?

Kuroi Tenshi

Nincs véletlenül FAT32-re formázva? Az max 4GB-os
fájlokat tud kezelni, nagyobbat nem.

SaiyaGin

Quote from: Kuroi Tenshi on 2010-06-03, 14:35:59
Nincs véletlenül FAT32-re formázva? Az max 4GB-os
fájlokat tud kezelni, nagyobbat nem.

De, most nézem, hogy arra van.

Squazee2005

Sziasztok, azt hiszem egy klasszikus hibám van, ennek ellenére nem találtam még rá megoldást.

Helyzetjelentés: Van egy jó, régebbi scannerem (CanoScan FB630Ui), amit egy jó ideje már nem használtam. Múlt héten szükségem volt rá és valahogy sikerült telepítenem is. És természetesen scanneltem is vele, jó volt. USB-csatlakozója van, s mivel egy másik eszközt kellett a helyére dugnom, kihúztam. Így egy hét múlva, hogy visszadugom, kiírja, hogy "Az USB-eszközt nem lehet felismerni". És valóban nem ismeri fel. Bedugtam más csatlakoztatóba, minden, de semmi. Csináltam egy reg-tisztítást a gépen (1-click programmal) és után kiírta, hogy felismerte a CanoScan FB630Ui scannert, új hardver és szuper. Ezután azonban hiába akartam scannelni, nem engedte, s még az Eszközkezelőben sem méltóztatott megjelenni. Amikor nem működött, ismeretlen eszköz volt az USB-k között. Újraindítás után a gép ismét nem ismeri fel az USB-eszközt, azóta hiába próbálom csatlakoztatni, pedig fontos lenne. Nyilván Murphy, de... tudna valaki segíteni? Vagy ez a scannerem hibája, mert régi és labilis?  :confused:

Előre is köszönöm, addig is próbálkozom.

Továbbra is rejtély, de most működött és sikerült a dolog. ^__^

Dreamcleaver

Tudtok olyan jó hangminőségű, aktív, sztereo (2.0?) kb 30w-s hangfal szett-et, amire több mint 1 év garancia van?

over every mistake
You just keep on trying
- GLaDOS

TurboK

Quote from: Dreamcleaver on 2010-06-03, 17:30:40
Tudtok olyan jó hangminőségű, aktív, sztereo (2.0?) kb 30w-s hangfal szett-et, amire több mint 1 év garancia van?
Geniusnak van asszem sztereo hangfala ebben a kategóriában, barna fadobozos és elég jól szól. Garanciát nem tudom, ez sokszor attól is függ hogy honnan veszed.

Dreamcleaver

Quote from: TurboK on 2010-06-04, 01:07:11
Quote from: Dreamcleaver on 2010-06-03, 17:30:40
Geniusnak van asszem sztereo hangfala ebben a kategóriában, barna fadobozos és elég jól szól. Garanciát nem tudom, ez sokszor attól is függ hogy honnan veszed.

Igazából több mint 12 hónapos gari-t szerettem volna, de végül is egy Genius SP-HF 2000A mellett döntöttem. Elég jól szól imo, ráadásul 60w-hez képest nem is nagy. 12-13k-t simán megér.

Kösz az ajánlást.

over every mistake
You just keep on trying
- GLaDOS

Alkyra

valaki tudja esetleg, hogy miként is tudnám optikai kábel nélkül a ps3-mat egy 5.1 hangredszerre kötni úgy, hogy a videó hdmi-n keresztül megy?

chilip

nos ma estig semmi baja nem volt a gépnek, elkezdtem tolni starcraft 2-t. semmi baj (korábban sem volt). Egyszer csak elkezdett laggolni, még játszható volt épphogy szóval akkora gáz nem volt de gondoltam újraindítom a gépet. újraindításnál bekapcsol a paragon bootmagic (tudni kell róla hogy fél éve akartam bekapcsolni, de soha nem jelent meg). furcsálottam mert az XP tag szar helyre mutatott és a win7es részen a win7 bootja jön be ahol választható az XP vagy a win7. ezek után beléptem a win7be és kikapcsoltam a paragon bootmagicet a programban, kiírta mindent visszaállított az eredetibe, újraindítás.... és innentől nem megy semmi. próbáltam XP-t rátenni a letörölt és újracsinált partícióra de nem engedi, win7el ugyanez. oprendszert nem tudok telepíteni. van még az hogy a vinyót máshol megformázom de kicsit szkeptikus vagyok ennél, mert a fájlrendszer nem lehet sérült varázsütésre mindenhol. amúgy gondoltam arra is hátha túlmelegedett valami és hagytam fél-3/4 órát hűlni és utána is ez volt az eredmény.

ötletek?

ed.: ja meg van egy furcsaság még régebbről. win7 telepítéskor 2-3 ponton vagy 5-20 percet kell várni hogy továbblépjen  :zomg: miért? az egyik mikor az alap menünek kéne bejönnie, szóval rögtön az elején

ed.2.: tippre a partíciós tábla összekuszálódott, ismerős mondta megpróbál segíteni majd holnap de azért ötleteket, tippeket nyugodtan elfogadok :)

Kuroi Tenshi

fixmbr-re guglizz, hátha ad ötletet
tölts le vmilyen szimpatikus linux-disztro telepítőt,
azok egyben ált. live-cd-k is, tehát kiírod cdre vagy
ráteszed pendrivera, és arról bootolva kész oprendszer-
képet kapsz, majd az ottani eszközökkel ránézhetsz a
lemezedre. Win vonalon asszem a hiren's boot cd lát el
hasonló funkciókat (erről bootolva livecd rendszer, és
diagnosztikai eszközök). Én nem csak a partíciós táblára,
hanem a lemez állapotára is ránéznék.

TurboK

fixmbr-t a vista és win7 telepitője is tud, diagnosztika/javítás alatt válassz parancssort.

Egyébként a win7 telepitőben van egy automata javítás, ami nem is annyira gagyi - nekem már sok hasonló problémát kijavitott magától. Egy próbát megér.

Moha

Tudtok olyan vektoros programot, amiben dinamikusan lehet oldalakat létrehozni egy sablon doksi alapján? KB. olyasmire gondolok, mint a word-ben a körlevél.

Adott egy Illustrator doksi (konkrétan egy klubkártya design), ebből kellene pár napon belül olyan 1500 db-ot nyomtatni, mindet külön névvel természetesen. Se kedvem, se időm nincs, hogy egyenként írjam át a nevet és nyomtassam. Tudtok valami megoldást erre?
Próbáltam Inkscape-be áttenni és ott az svg-ben (ami lényegében egy mezei xml) át tudom írni a nevet, csak a pozicionálás nem jó, mivel ugye a nevek hossza eléggé változó.
A forrásadatok most excelben vannak, de gyak. bármibe át tudom tenni, ha kell, csak eddig nem találtam olyan funkciót a vektoros programokban, mint a körlevél.

Any ideas?

kikuchiyo

Én (La)TeX-ben csinálnám. Ott egyszerű csinálni egy sablont, aztán valami scripttel behelyettesítgetni a neveket és sorban legyártani a pdf-eket.

A helyzetet bonyolítja, hogy neked már van egy kész Illustrator sablonod...
Talán azt lehetne, hogy a sablont - név és az egyéb változó adatok nélkül - elmented pdf-be, a TeX sablonba \includegraphics-szal behívod, és addig pöcsölsz a pozícionálással.
Ha a TeX betűtípusai nem jók, mert valami spéci font kell esztétikai okokból, akkor LaTeX helyett XeTeX-et kell használni, az tetszőleges TTF fonttal ki tudja szedni a szöveget.
Your mileage may vary.

Én az Inkscape-féle SVG útját sem adnám fel, az egyszerűbb, mint a fenti, és lehet, hogy meg tudod oldani a pozicionálást. Nem értek hozzá, de az SVG szabvány szerint akár tetszőleges útvonalra lehet igazítani a szöveget, és a scripted, ami a szövegeket behelyettesíti, a hosszuk alapján kiszámolhatja vagy módosíthatja az útvonalat. De az is lehet, hogy egy text-anchor="middle" is elég.

Member

Quote from: Moha on 2010-05-31, 21:58:15
Úgyérted, hogy watermark-ot akarsz rá tenni?
Elvileg VirtualDubMod megcsinálja, de én sosem próbáltam.
Nem, egy kis visszaszámlálót szeretnék elhelyezni. :)

Moha

Quote from: kikuchiyo on 2010-06-10, 16:21:40
Én (La)TeX-ben csinálnám. Ott egyszerű csinálni egy sablont, aztán valami scripttel behelyettesítgetni a neveket és sorban legyártani a pdf-eket.
Közben megoldottam. Áttettem InDesign-ba (de jó, hogy nem olvassák egymás formátumát, copyzni kellett), az fel tudja tölteni dinamikus adatokkal...

Kvikveg

meld-hez kene pyhon regexp text filterre
"      0x........, 0x........, 0x........, 0x........"
ilyesmit ahol a pontok valami hexa szamok, ezt nem kene kulonbsegnek vennie
0x.* ok mukodik 0x.*, na ez mar nem, de a fenti sem.
Mi a vesszo pythonban? Vagy a meld-ben van valami elizelas?
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

kikuchiyo

A .*-ba az összes 0x utáni karakter beleértődik a string végéig.

Neked az kéne, hogy "bármilyen karakterből, ami nem vessző, tetszőlegesen sok, aztán egy vessző", ami kb. 0x[^,]*,, vagy még inkább "tetszőlegesen sok hexa számjegy és egy vessző", ami meg [0-9a-f]*,

Azt nem tudom, hogy ez a bigyó, amit használsz, milyen típusú regexpet támogat, de ha valamennyire is értelmeset, akkor a * helyett használhatsz +-t, ami a "nulla vagy több" helyett "egy vagy több" jelentésű, szerintem az adott helyzetben értelmesebb.

Kvikveg

\o/ Na mindjart megnezem
olyan van, hogy az akarmilyen karakterbol 8?

edit: hat nem, kozolte, hogy a cucc, megvaltoztatta a fileban levo sorok szamat WTF???

es ez sem megy
0x[^,][^,][^,][^,][^,][^,] <- mert 6 darab, hulyeee hulyeeee faradt vagyok. Ez megy 0x[0-9A-Z][0-9A-Z][0-9A-Z][0-9A-Z][0-9A-Z][0-9A-Z][0-9A-Z][0-9A-Z]   most pedig keresek egy kulturaltabb megoldast a copy-pastenel...
:(

peldak amik beepitettek
leading whitespace ^[ \t\r\f\v]*
c comment /\*.*?\*/
c++ comment //.*
CVS keywords \$\w+(:[^\n$]+)?\$
script comment #.*

Ok egyszeruen ha a fenti passzolo sor vegere biggyesztek egy vesszot, meghal. Pedig nem kene.
Meld utalni vesszot, es kiszurni kicsi faradt programozoval.

0x[0-9A-Z]{8} szep jo kulturalt :)
Csak epp folderosszehasonlitasnal nem veszi figyelembe  :falba:
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

kikuchiyo

Gyerünk!
Nem adhatod fel!
Kitartás!
Meg tudod csinálni!
</edző mode>

amúgy kisbetűk (a-f) nem fordulhatnak elő?

Kvikveg

Koszi a biztatast!
A verzo fejjel allo Rocky Balboa-fej: es igen, a parancssoros diff csodakra kepes. Vegre kaptam egy 8 filebol allo listat, na azokat kell osszefesulnom.
Weee are the champions, wee are the champions! :hopp:

Nem, nincsenek kisbetuk szerencsere. Egyszeruen a meld opcioi es regexpkezelese nemigazan jok.

edit: Berosalok... veletlenul kilottem a meldet, es most ujrainditva a folderosszehasonlitasnal is hasznalja a file regexp opciot. de akkor siman frissites kerese utan miert nem?  :gyagya: :falba:
Mindenesetre glorious victory!