Help Topic Hardver/Szoftver

Started by Nakahara, 2002-11-13, 20:06:43

Previous topic - Next topic

Fazék

ha úgy érzed ehhez gondolatolvasás kellett volna, akkor pihenjél inkább.

a post-od maradék részéből meg látható hogy nem érted mit mondok, illetve nem követted az eddigi hozzászólásokat a problémával kapcsolatban. de végülis nem várható el, hogy mindent átolvasson az ember, szóval érthető.

szerk: videó+touchy - hát izé, sztem kb ez volt az egyetlen lehetséges reakció a humor próbálkozásodra.

Selmo

Tudom, spanyolviasz, de próbáltad csökkentett módban, minden kiegészítő letiltásával? Mert ha úgy is csinálja, akkor az biza nem kiegészítő bűnősség lesz.

A tökéletesség unalmas.

Nakedape

Nothing About Culture Makes Sense Except in the Light of Evolution

Fazék

Quote from: Selmo on 2010-05-09, 23:58:22
Tudom, spanyolviasz, de próbáltad csökkentett módban, minden kiegészítő letiltásával? Mert ha úgy is csinálja, akkor az biza nem kiegészítő bűnősség lesz.
próbáltam minden kikapcsolásával, meg egyenként leállítással, de továbbra is látszólag random módon jön elő, nem minden letöltés után jelentkezik azonnal, nem tudtam eldönteni, hogy csak kellő mennyiségű / idejű próbálkozás hiányában nem jelentkezik a hiba, vagy azért, mert azon kiegészítőkkel nem jön elő... vacak egy jelenség
ha mondjuk eltörném a lábam és nem lenne jobb dolgom, akkor lehet hogy hosszabban is leállnék tesztelni, de mostanában nem érzek erőt ilyesmivel fél-1 óránál hosszabban eltökölni.

még a netbook-omon is meg kéne oldanom, hogy a DXVA támogatású hiperszuper GMA500-as tényleg jól működjön és ne akadjanak a videók teljes képernyőn, de ennek a megoldását is folyton csak halasztgatom...

Selmo

Próbáld meg egy friss profillal is, hátha a te profilodban van valami bibi. Ha hosszú távon is, jó, akkor a hiba megoldva, ha nem, akkor viszont szvsz nemigen van értelme a FF-ot újrarakni. Registry takarítás is megvolt gondolom. Azt próbáltad, hogy a letöltéseket eltávolítod a sorból? Nekem ugyan sose volt ilyen gondom 20+ letöltött fájlnál se, de nem is a beépítettet használom.

A tökéletesség unalmas.

Fazék

Quote from: Selmo on 2010-05-10, 00:08:36
Próbáld meg egy friss profillal is, hátha a te profilodban van valami bibi. Ha hosszú távon is, jó, akkor a hiba megoldva, ha nem, akkor viszont szvsz nemigen van értelme a FF-ot újrarakni. Registry takarítás is megvolt gondolom. Azt próbáltad, hogy a letöltéseket eltávolítod a sorból? Nekem ugyan sose volt ilyen gondom 20+ letöltött fájlnál se, de nem is a beépítettet használom.
letöltési listát az esetek 99%-ában már letöltés végeztével törölni szoktam
ff újrarakás megvolt profil meghagyással, most folyamatosan indítok újabb letöltéseket, egyelőre nem jelentkezett újra.
ha jelentkezik ismét, akkor kipróbálom új profillal, nem rossz ötlet, thx

kikuchiyo

Failure is the default option

chilip

CheckPlaces addon mozillához átnézi a könyvjelzőket hogy érvényesek-e még, van-e üres könyvtár stb., SQLite adatbázist és az orrodat is tixtítsa mindenféle konzolparancsok nélkül :)

Próféta

Fazék

Quote from: Próféta on 2010-05-13, 23:33:01
Nem lehet, hogy a letöltéskori vírusellenőrzés száll valahogy el néha?
http://fluppe.wordpress.com/2008/08/05/firefox-disabling-automatic-virus-scan-on-downloaded-files/
:borul: :borul:

lehet hogy a jelenlegi hibát is ez okozza, de hogy már régóta a frász kitört ettől a letöltés után ellenőrzéstől, az biztos, szóval már csak emiatt is hálás vagyok hogy fölhívtad rá a figyelmemet, hogy ezt akár ki is lehet kapcsolni :borul:
eddig azt hittem, hogy ezt a vírusírtóm csinálja, de persze kis gondolkodással rájöhettem volna, hogy ha egyszer teljesen kikapcsolom és úgy is ellenőrzi letöltés végén a FF, akkor talán a FF a ludas  ^^"

White SeeD

Az egerem/egerek totál bekattantak a gépemen.
fel és le csatlakozik egyfolytában 1-2 óra gép használat után jön rá a roham. Próbáltam több egeret is, de mindegyikkel ezt csinálja usb és ps2 porton is. Már az össze portot kipróbáltam hasztalan. Billentyűzettel nincsen gond és a más rácsatlakoztatott eszközt sem veszíti el. (mp3 player, pendrive)
Alaplap halál előjele vagy win7 agybaj?
Érdekesség még, hogy  a nagy microsoft egérrel sokkal rosszabb mint a kicsi genius-al.
Eredeti windóz 7 aktiválások száma: 6

Cloud

Miért van az hogy laptopon Win7 alatt elállítódik az óra? Be van állítva, de délután  már mondjuk a délelőtti időt mutatja. Beállítom manuálisan, vagy szinkronizálom internetes órával, de pár óra után megint ugyanez a helyzet. :(

Selmo

Szar a belső óra, az asszonynál is ugyanez van, annyit siet az órája, hogy 1 óránként kell szinkronizálni.

A tökéletesség unalmas.

Kuroi Tenshi

Quote from: Cloud on 2010-05-16, 15:23:49

Lemerült a cmos eleme

Quote from: White SeeD on 2010-05-16, 13:30:30
Alaplap halál előjele vagy win7 agybaj?

több port, több busz, akkor miért az alaplap lenne?
valami jó kis trójait, vírust, egyéb malware-t nem szedtél össze?
esetleg driver telepítését megpróbálhatod még.

White SeeD

avast-al most nézem. első 3 meghajtón semmi beleértve a rendszermeghajtót is.
Keresek még valami spéci only anti-malware progit.
De furcsa elektromos kisülési hangok is jönnek egyre gyakrabban a gépből. Meg valamiért a router is többször ujjra indul a kelleténél... valami itt nem úgy működik ahogy kéne. pedig végre leszokott a winfos a folyamatos aktiválási mániájáról.

Anti-malware-vel is semmi. gondolom ezek a dögök főleg rendszermeghajtón tanyáznak. Mondjuk a full verzió felpakolása óta a legmagasabban van az user védelem, ha másolni akarok már akkor is szol. Meg nem is látogatok olyan oldalakat ahol ezek a cuccok tenyésznek. torrent is csak anime, + néhány újabb game, de ha az vírusos lenne nyomban kürtölnék már a torrent oldalán.

Olyan mintha a gép elvesztené a az egérrel egy pillanatra a kapcsolatot. pár secre rá pedig újra telepíti. Már 3 egérrel próbáltam, minél nagyobb az egér annál hamarabb veszti el a kapcsolatot. És főleg csak game közben, de a legnagyobb az mindenhol.

Cloud

Cobra

WS: bár kicsi az esélye, hogy összefüggne, de ha a router is újraindulgat, meg a géped is csinál furcsákat, akkor nem ártana megnézni a konnektorból jövő feszültséget.

Egyébként én is most raktam fel W7-et és nekem meg állandóan magától beindul Sleep-ből a gép. Egyelőre nem jöttem rá mi okozhatja, mindenesetre most letiltottam a WOL-t meg az egér általi beindítást.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

White SeeD

A bejövő áramellátással nem hiszem hogy túl nagy gond lenne. Mérni nem tudom mert nincs mivel, meg ha gond lenne vele akkor sem tudnék túl sokmindent tenni. A tápom amúgy is jobb fajta, eddig nem volt semmi gond vele.

Ahogy nézem a winfos update naplót a 12-edikei volt ami úgy jelentősebbnek tűnik, kb azóta szarakodik az egér.

Az egyetlen ami problémás az valami drivert blokkol ami az online soulitionra ezt hozza fel: http://www.tagesprotection.com/main.htm De hogy ezt miért és honnan fogalmam sincsen. ::) De ez már több hónapos, és semmit nem zavar.

Most hogy kiterkesztettem a keresést az xp-s rendszerhelyre talált 2 trojait egyik képnézöcrack másik daemon tools amit hivatalos oldalról szedtem le. Holnap úgy sem leszek otthon, berakok mindent ellenőrzésre.

Meg veszek egy új egeret, már úgy is unom a mikrosoftos egér görgőjének dübörgését ami gyak hangosabb mint maga a gép.

Ha ez sem segít akkor marad a ghost in the machine. ha eröm lesz rá akkor meg win7 újrarakás.

Kuroi Tenshi

Quote from: White SeeD on 2010-05-16, 18:57:06
A bejövő áramellátással nem hiszem hogy túl nagy gond lenne. Mérni nem tudom mert nincs mivel, meg ha gond lenne vele akkor sem tudnék túl sokmindent tenni.

Dehogynem, veszel egy szünetmentes tápot.

Liquid Snake

Hali!

Vettem a minap egy AMD Phenom II X4 955 processzort illetve rá egy Arctic Cooling 64 LP hűtőt és játék alatt 66 fokra is felmegy akár. Ez túl sok nem? Nem tudom viszont mi lehet a baj mert rosszul nem lehet felrakni a hűtőt, be is van csavarozva, hűtőpaszta is van rendesen, illetve a hűtőborda 2 oldalán van 2 ventilátor az egyik szív a másik fúj. Talán meg kéne fordítanom őket? Azért nem gondolom h ez lenne a baj mert az egyik a tápra néz a mnásik pedig az alaplapi chipset hűtőre, így nem gondolom, hogy ez lenne a gond. De akkor mi lehet? Everesttel nézek hőmérsékletet, a BIOSban mindig 51c a CPU Temperature, abban se vagyok biztos h annyi amennyit mutat. Segítsen valaki aki ért hozzá pls

NLZ

Biztos olyan meleg? Elvileg így olyan forrónak kéne lennie a bordának, hogy ha megérinted, rögtön elkapod az ujjad reflexből.
[reserved]

Kuroi Tenshi

Quote from: Liquid Snake on 2010-05-19, 22:40:51
Vettem a minap egy AMD Phenom II X4 955 processzort illetve rá egy Arctic Cooling 64 LP hűtőt és játék alatt 66 fokra is felmegy akár.

Ezen csodálkozol?
LP = low profile = htpc-kbe (házimozi-pcbe) való,
kis fogyasztású procikhoz tervezett kis méretű, halk
hűtő. Te meg egy batár négymagosra teszed...

Liquid Snake

Rátettem az ujjam meleg, de messze van attól h elkapjam a kezem reflexből. Esetleg vmi progi ami jól mutatja milyen meleg? Mellesleg azért vettem ezt a hűtőt mert a gyári annyira sípolt, hogy lehetetlen volt tőle akármit is csinálni, még csukott ajtó mellett is hangos volt, kb mint egy porszívó... Ezért vettem egy halkat de azt nem írták h nem hűti le a tetves procit normálisan.... Esetleg valaki ajánlana egy másik hűtőt vagy tényleg egy progi ami JÓL megmutatja h mennyi a hőmérséklet?

Kuroi Tenshi

A hőmérséklet szerintem simán van annyi, vagy annál csak
kicsivel alacsonyabb, ha nem annyira meleg a borda széle;
sőt, meglepő, hogy csak ennyi, ilyen borda mellett többre
számítottam volna. Amúgy nem vészes, 6x°C még belefér,
70 már nem szép dolog, de sokan úgy is járatják.

Quote from: Liquid Snake on 2010-05-20, 00:13:37
azt nem írták h nem hűti le a tetves procit normálisan....

Dehogyisnem.
http://www.arctic-cooling.com/catalog/product_info.php?mID=132&cPath=1_43
Special Design for Low Profile PC Case
Up to 90 Watts

A 955 pedig 125W...

Quote from: Liquid Snake on 2010-05-20, 00:13:37
Esetleg valaki ajánlana egy másik hűtőt

http://usteam.hu/forum/index.php?topic=917.msg443659#msg443659

Liquid Snake

Kuroi Tenshi

Nincs mit.
S javaslom inkább előtte nézz utána, kérdezz.
Felesleges kiadásokat, extra utánajárási-cserélési
köröket spórolhat meg.

Kuroi Tenshi

Most én halp.
Fel kéne egy videórészletet töltenem utoobra.
Doovd .vob-jából már sikeresen kiszerkesztettem
mpeg4 + mp3 kódolású aviba (utoob ezt ajánlotta,
én meg nem szoktam feltölteni, még acc-om sincs.
Meg az eredeti is ebben volt). A videó elején van
8-10mp szünet, amit ki kéne vágnom, leszedtem
hozzá virtualdubot, de valamilyen értelmezhetet-
len hibakódot ad, amikor meg próbálom nyitni
(couldn't locate decompressor for format '┐).
Manualja, knowledgebase-e nem segített.
Mit akar a szerencsétlen, vagy mi más eszközt
próbáljak meg? Csak annyira kell, hogy kivágjak
pár másodper szünetet az elejéről, ill. a hangra
még lehet egy low-pass filtert ráengednék, mert
van benne egy kis sistergés.

Cobra

VDub elég hiányos formátumkezelés szempontjából, esetleg VirtualdubMod-ot nézd meg. Biztos van valami jobb szerkesztő is, de én se szoktam ilyenekkel foglalkozni, így nem tudok többet mondani.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Kuroi Tenshi

Virtualdubmodot sourceforgeról letöltve, hiányolja a
corona.dll-t. Virtualdub-nál sem találtam ilyen fájlt.

Moha

AviDemux - Ez inkább szokta kezelni a mai formátumokat.