Main Menu

Fotopic

Started by Feldin, 2004-11-29, 12:24:12

Previous topic - Next topic

Xzone

Ezt még jópár éve találtam egy blogon, és most ismét rácsodálkoztam. Gondolom, itt sokan lesznek, akiknek nem új a dolog.

Mit gondoltok, mikor készült az alábbi kép?

http://i.imgur.com/FgyYD.jpg

Nem valami nagy szám, ugye? Valami okostelefonnal készíthette valaki... 1912-ben.

A képen maga a fotós, Sergey Prokudin-Gorsky látható, a Wikipedia-szócikkben pedig mégtöbb kép.

Sry, ha voltmár itt is, de nagyon jó volt újra belefutni ebbe a szócikkbe teljesen random módon ^^"

Próféta

Quote from: Xzone on 2010-12-30, 03:19:49
Sry, ha voltmár itt is
living up to my fame

Nem ugyanazok a képek vannak beválogatva tőle, szóval van újdonságértéke. És tényleg baró, továbbra is.

Xzone

Quote from: Próféta on 2010-12-30, 03:54:28
Quote from: Xzone on 2010-12-30, 03:19:49
Sry, ha voltmár itt is
living up to my fame

Nem ugyanazok a képek vannak beválogatva tőle, szóval van újdonságértéke. És tényleg baró, továbbra is.

Bah, az OC posztolására tett szánalmas kísérleteim előtt azt hiszem, el fogom neked küldeni először PM-ben a kontentot.

Próféta

Quote from: Xzone on 2010-12-30, 07:07:22
Bah, az OC posztolására tett szánalmas kísérleteim előtt azt hiszem, el fogom neked küldeni először PM-ben a kontentot.
Ne vedd így a szívedre  :haha:

Kvikveg

WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Acchan

Nakedape

Nothing About Culture Makes Sense Except in the Light of Evolution

Makos

Tesómat fényképezgettem szaltózás közben:
Már megint moha ragadt a cipőmre
Rádeseeeeeek

NLZ

[reserved]

Moha

Makos

Uuupsz :D
Ez jobban sült el mint gondoltam :D

Kvikveg

WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Member

Géppel kapcsolatban kérdeznék. Nem tudom, mennyire vagytok otthon az alsó-kategóriában, de szeretnénk cserélni a gépet, bizony eljárt felette az idő. Akkumulátorosat preferálnánk a szétforgácsolódó tölthető elemekből tanulva, illetve, hogy támogassa a mini-SD kártyát (már ha van ilyen, itt pusztul egy a polcon, mert drága okos húgom jól berendelte :D). Max 25k-t szánnánk rá.

Eddig ezt tűnt az elvárásainknak legközelebb esőnek: http://www.electropark.hu/index.php?option=com_virtuemart&Itemid=3&category_id=630&flypage=flypage.tpl&lang=hu&page=shop.product_details&product_id=18521

Lehet röhögni. :D

Acchan

A színe miatt választottátok?  :_piszka:

.Attila

Quote from: Member on 2011-01-25, 12:36:07
...

Már rég nem követem a fotós dolgokat, de itt egy oldal, ahol sok teszt/értékelés van:
http://dpreview.com/

Néhány ötlet:
- minél kevesebb megapixel, annál jobb, de legalábbis nem rosszabb, mint a több
- optikai zoom jó, a digitális parasztvakítás
- olyan gépet keres, aminek a zoomtartományának első száma minél kisebb, a linkelt gépnél a 27mm már teljesen korrekt (még kisebb sem árt amúgy)

Sajnos sok dolgot nem lehet adatlap alapján megmondani, pl. hogy milyen a képminőség. Szintén fontos volna, hogy milyen képeket produkál magasabb ISO-n, ami szintén csak tesztképekből derül ki.

Member

:merci:

Quote from: Acchan on 2011-01-25, 12:38:39
A színe miatt választottátok?  :_piszka:
Árukereső ezt adta ki, amúgy ha más betű van a végén, az a modell színét jelenti, ha jól látom. :)

Moha

http://www.imaging-resource.com/

Nekem ultimate hely, ha digit fényképezőről van szó. Tesztképek, leírások, technikai specifikációk olcsó gépektől a profi kategóriáig. Szerintem böngészgess itt.

noriko

"I wish I could, but I don't want to."

Kuroi Tenshi

A japán úttól felbuzdulva (felhergelődve, hogy mennyire alkalmatlan a
jelenlegi gépem gyengébb fényviszonyok között képek készítésére, és
amúgy is mennyire korlátoz) vettem decemberben egy E-PL3 m4/3-os
gépet. Karácsonyra magamnak "meglepetésként" halásztam az ebayről
egy játéklencsét: Fujian 35/1.7-es, eredetileg 2/3"-es CCTV-khez
készült lencsét plusz adaptert. Jó móka :)
Csütörtök éjjel a Gellért-hegyen. Úton hazafelé, vékony kabátban
átfagyva, egyszercsak megláttam a sejtelmes, a ködöt színesre festő
fényt, s vonzani kezdett, mint egy bogarat. A képeket kézből lőttem,
de a fényerős lencsének és a díszkivilágítás által megfestett ködnek és
a hónak hála még éjszaka ellenére is kevésbé voltak bemozdulva a képek,
mint a kitobival sokkal jobb fényviszonyok között is.
A fényes köd és a lencse által elmosott szélek egyfajta álomvilág-
hangulatot kölcsönöz néhány képnek. Pl.

Próféta

Cloud

Wow, szép...

Acchan

Kvikveg