Bleach Manga (anime-nézőkre veszélyes spoilerekkel;) )

Started by Yakumo, 2006-07-31, 16:49:43

Previous topic - Next topic

Chronus

Karakter (értsd.: személyiség) szinten nekem bejönnek, de a pontos szerepüket én se látom még, ha lesz is egyáltalán, persze azon túl, hogy Ichi erejét visszaszerzik, lehetőleg egy tehetős poweruppal egybekötve. Nem illenek az eddigi Bleach.... hangulati világághoz.

... ugyanakkor, én ugyanígy éreztem az Arrancarok iránt is, anno; tehát ez az én előítéleteimen kívül semmit se jelent.

NLZ

"Nem az volt a Vizardok szerepe, hogy ne csalódások legyenek"
[reserved]

Chronus

Nekem nem is okoztak csalódást. Kubo okozott. A Vaizardok mindent megtettek az eléjük rakott szituáció fényében. Csalódást az okozott volna, ha mindenki bankai-t ránt, hogy Aizen-t - aki úgyis csak kicsúszott volna minden alól egy illúzióval - csak tovább gazdagítsák a végső powerupjuk minden információjával, hogy ezen túl már arra is tervezhessen.

Az egy dolog, hogy az egész harc SS részéről egy szervezetlen szar volt, de nem mintha annyira sok lehetőségük lett volna, Yamamoto ötletén túl, hogy mindenki terelje el Aizen figyelmét, amíg ő felkészül hogy a Jupiterig robbantsa az egész várost. Ha jól emlékszem, mikor az egész elkezdődött, mi is valami ilyesmit ötöltünk ki itt a fórumon, hogy igazából ez lenne az egyetlen kézzel fogható nyerési opció, ami 100%-osan működne, és nem Deus Ex Machnára alapul. Persze az idő kicsúszott alóluk, és a nagy mérlegelésbe belebuktak, de a másik variációs lehetőség se volt túl kecsektető, a frontális húsdaráló, amiben meg csak egymást darálták vola be, mert lolKyoukaSuigetsu.

De nem a Vaizardok vagy SS ítélőképességével volt itt gond... inkább Aizen lett egy kicsit túlon-túl overpowered. Ha egy fokkal gyengébb lett volna, élvezhetőbbé lehetett volna varázsolni ezt az egész "háborút". Mondjuk én így is élveztem, csak más szempontból::)

U.I.:... de persze a belegondolok, igazából ez is az Executive Meddling eredménye lett, szóval igazából Kubo-ra se tudok mérges lenni miatta, mert marhára nem úgy sült el az évad, ahogy ő akarta. A sarkára viszont ráállhatna, mert igazán pazarlás ebből a világból csak annyit kihozni (vagy arra összpontosítani) amit Editor-san anyagilag jövedelmezőnek" gondol.

Member

Én továbbra is az "új karakterek helyett a régieket gazdagítsuk" dolgot erőltessük. Nem kell 3 mangára elegendő baromságot belesüllyeszteni egybe.

Junchi

Quote from: Chronus on 2011-03-23, 19:45:02
Mondjuk én így is élveztem, csak más szempontból::)

Adj hozzá engem is.

FKT-arc tetszett idáig SS után a legjobban. Nem is értem, miért prüszköltek(/prüszkölnek?) miatta az emberek. Jó, aláírom, volt nem is egy faszság benne (Yammy, "vágd le a lábaimat", kabóca!Tousen, etc.), de kérdem én: Melyik arc-ban nem volt eddig?

Btw nekem van egy olyan érzésem, hogy Ginjou-groupnak csak erre az egy arc-ra van "szerződése", utána vagy felszívódnak vagy... dunno.

Chronus

Ezzel meg az a gond Member, hogy az executivosan elbaszott évad végébe kapott Kubo egy fenyegetést, hogy lehet, hogy cancelezik a mangát, és csináljon egy olyan befejezést a Decide végére, ami akár a teljes manga vége is lehetne. Ímígyen, hősünk elvesztette erejét, amely szarból (ha jól nézzük) most éppen a francishe kihalászása folyik, szóval az eddigi karaktereket most nem igazán tudná gazdagítani Kubo, lévén, hogy plotwise jelenleg nem szerves részeik a sztorinak, mivel nem látjuk őket.

Szóval őszintén szólva, ezzel én még várnék, amíg végre minden visszaáll a megszokott kerékvágásba, mert addig úgyis minden ilyen idegennek fog hatni, mert az is.

Quote from: Junchi on 2011-03-23, 20:06:37Btw nekem van egy olyan érzésem, hogy Ginjou-groupnak csak erre az egy arc-ra van "szerződése", utána vagy felszívódnak vagy... dunno.

Nekem is. A powerleveljük a filler modsoulokéval és a bountokéval vetekszik. Nincs helyük ebben az exponenciálisan növekvő veszélyhezetben ami akár egy Aizennél hatalmasabb erő is lehet. Szerintem ezért is rakta a bázisukat Kubo egy másik városba. Ha majd nem kellenek, ott már nem is lesznek útba.

NLZ

Az a ciki, hogy mintha most szarabbul állna az értékelése, mint eddig.
http://community.livejournal.com/weeklyjump
[reserved]

Junchi

Quote from: Chronus on 2011-03-23, 20:10:35
Nekem is. A powerleveljük a filler modsoulokéval és a bountokéval vetekszik. Nincs helyük ebben az exponenciálisan növekvő veszélyhezetben ami akár egy Aizennél hatalmasabb erő is lehet. Szerintem ezért is rakta a bázisukat Kubo egy másik városba. Ha majd nem kellenek, ott már nem is lesznek útba.

Na meg, ha ezután tényleg valami nagyobb arc jön mondjuk a zéróbandával vagy SS királyával, akkor az újra shinigamikat jelent, SS-t és társaikat (+ shinigami!Ichigót), Ginjóék meg nem illenének imho bele a történet ezen részébe.

Gyakorlatilag az jelenti az egyetlen "kapcsolatukat a Bleach-csel", hogy hollow-szerű képességeik vannak, de a hollow-ok kora már rég leáldozott, mikor bedarálták az espádákat, szal innen már csak úgy lenne értelme újra elővenni őket, ha kiderülne, hogy Barraganék mégsem voltak VL-ek, aminek a valószínűsége meg valahol 0,0001 és 0,0002% között lehet, szal... jah. ^^

Tsukishima még, aki jó hint, nekem egyelőre ő sem tűnik többnek, mint ideiglenes arc-főboss.

Bishop

Nem voltak nagy marhaságok FKT-ba? Tudom hogy Te meg Junchi mást néztek mint én de azért álljunk már meg egy kicsit.

FKT hibái:
-Soifon Bankai, nincs rá mentség akár hogy akarjátok kimagyarázni.
-Hueco mondo  legjobb karaktereinek teljesen meg nem érdemelt halála. (Barragan, Stark)
-Halibel halála "you are not usefull for me" WTF
-Több kapitány szintű Vaizard alacsony szerepeltetése (Kensei)
- Sinji epic shikaia amit Aizen játszi könnyedséggel kijátszik
-Mosquito Tousen és az egész karakterének 180fokos megrapelése
-Wonderwais wtf
-Megbeszélik hogy egyszerre támadják Aizent és majd Ichi szól ha gáz van, de már csak akkor szól mikor Hinamorit már kibelezték.
-Isshin megjelenik egy pöccintéssel elveri Aizent aztán még jóval báb Aizen elött már egy teljes Getsuga Tenshou sem ér semmit.
-Yoroichi kb csak fanservice miatt volt ott.
-Gin megint csak értelmetlen halála.
És még biztos volt de most csak ezek jutottak eszembe. Erre most Kubo mikor esélyt kap hogy a sok fűves cigi után készült plotot 0ázza és visszatérjen a gyökerekhez, ugyanazokat a hibákat kezdi el megint elkövetni. Új karaktereket hoz be mint ha már eddig se lenne sok. De fele se fog 2 arcnál tovább tartani. Az ellenségen már most látom hogy Aizen wannabe.

Junchi

Quote from: Bishop on 2011-03-23, 20:47:58
-Soifon Bankai, nincs rá mentség akár hogy akarjátok kimagyarázni.

Ez ízlések és pofonok kategória...

Quote from: Bishop on 2011-03-23, 20:47:58-Hueco mondo  legjobb karaktereinek teljesen meg nem érdemelt halála. (Barragan, Stark)

Mindkettő halála bejövős volt, épp csak nem szerepeltek annyit, mint Ulq meg Grimmjow.

Quote from: Bishop on 2011-03-23, 20:47:58-Halibel halála "you are not usefull for me" WTF

Ezzel agree.

Quote from: Bishop on 2011-03-23, 20:47:58-Több kapitány szintű Vaizard alacsony szerepeltetése (Kensei)

Szerintem ezzel sem volt különösebb gond...

Quote from: Bishop on 2011-03-23, 20:47:58-Sinji epic shikaia amit Aizen játszi könnyedséggel kijátszik

Kyoukasuigetsu >>> Sakanade

Quote from: Bishop on 2011-03-23, 20:47:58-Mosquito Tousen és az egész karakterének 180%os megrapelése

Ezt írtam én is

Quote from: Bishop on 2011-03-23, 20:47:58-Wonderwais wtf

Max csak azt tudnám itt felhozni, hogy seggből lett előrántva ez az anti-Yama weapon dolog, de egyébként szerintem megvolt a helye a történetben.

Quote from: Bishop on 2011-03-23, 20:47:58-Megbeszélik hogy egyszerre támadják Aizent és majd Ichi szól ha gáz van, de már csak akkor szól mikor Hinamorit már kibelezték.

Aizen végig használta KS-t, így gyakorlatilag azt is manipulálhatta, hogy a kapitányok MIT hallanak, mikor, honnan.

Quote from: Bishop on 2011-03-23, 20:47:58-Isshin megjelenik egy pöccintéssel elveri Aizent aztán még jóval báb Aizen elött már egy teljes Getsuga Tenshou sem ér semmit.

Wat? Átküldte pár házon, de az miért számít elverésnek?

Quote from: Bishop on 2011-03-23, 20:47:58-Yoroichi kb csak fanservice miatt volt ott.

Ezt még úgy alá is írom.

Quote from: Bishop on 2011-03-23, 20:47:58-Gin megint csak értelmetlen halála.

Nem volt az értelmetlen - szintet léptetett Aizennel, megtudtuk, hogy ki ő, meg stuff.

Btw most kezdjem el sorolni neked, hogy HM-arc-ban hány faszság volt? :D

Chronus

Quote from: NLZ on 2011-03-23, 20:25:50
Az a ciki, hogy mintha most szarabbul állna az értékelése, mint eddig.
http://community.livejournal.com/weeklyjump

Kicsit felbaszták most az agyam, szóval lehet, hogy ez a post a szokásosnál agresszívebbnek tűnik majd, ezért előre szólok, hogy nem ehhez a témához kötődően, illetve nem emiatt/miattad/miattatok.

A WSJ sorrend nem rating, hanem üzletpolitika. A frissen induló mangákat pl mindig előre rakják, hogy több figyelmet kapjanak, mint pl ebben az esetben is. Ha megnézed a korábbi heteket, mást látsz, amúgy nem, nem rosszabb a rating, de jobb se (Viszont ez megint olyan, hogy véleményem szerint túl sok figyelem van neki szentelve, mert mint mondtam, nem rating).

Quote from: Bishop on 2011-03-23, 20:47:58
Quote from: Bishop on 2011-03-23, 20:47:58-Soifon Bankai, nincs rá mentség akár hogy akarjátok kimagyarázni.
Foreshadowolva volt Soifon volume poemjében, ezerhatszázmillió évvel ezelőtt. Pukk.
Quote from: Bishop on 2011-03-23, 20:47:58-Halibel halála "you are not usefull for me" WTF.
Aizen character establishement.
Quote from: Bishop on 2011-03-23, 20:47:58-Hueco mondo legjobb karaktereinek teljesen meg nem érdemelt halála. (Barragan, Stark).
-Több kapitány szintű Vaizard alacsony szerepeltetése (Kensei)
-Sinji epic shikaia amit Aizen játszi könnyedséggel kijátszik
-Wonderwais wtf
Ezeket megadom neked. teljesewn egyetértek.
Quote from: Bishop on 2011-03-23, 20:47:58-Mosquito Tousen és az egész karakterének 180fokos megrapelése
Overzealous revenge-riden retard turns into overzealous revenge-ridden monster.
Mi volt a gondod? (és hol a 180° fordulat?) Ne gyere nekem a "baaaw power of friendship de gáz" szöveggel. Akkor ne olvass shonent.
Quote from: Bishop on 2011-03-23, 20:47:58-Megbeszélik hogy egyszerre támadják Aizent és majd Ichi szól ha gáz van, de már csak akkor szól mikor Hinamorit már kibelezték.
Ha találsz nekem egy oldalt ahol mutatják, hogy Aizen mikor váltott Hinamorira, én keresek neked egyet ami bizonyítja, hogy Aizen kifilterezte Ichigo szövegelését a többiek számára Kyouka Suigetsuvel (egyik se létezik). Hozzáállás kérdése, és azé, hogy mit akarsz hinni.
Quote from: Bishop on 2011-03-23, 20:47:58-Isshin megjelenik egy pöccintéssel elveri Aizent aztán még jóval báb Aizen elött már egy teljes Getsuga Tenshou sem ér semmit.
Ichigo húzott már nagyobb poweruppokat.
Quote from: Bishop on 2011-03-23, 20:47:58-Yoroichi kb csak fanservice miatt volt ott.
Welcome to 5 years ago.
Quote from: Bishop on 2011-03-23, 20:47:58-Gin megint csak értelmetlen halála.
Na EZ tényleg elsietett volt. De megint, timeline, editor, executive meddling, manga may end panic. Derp.

Quote from: Bishop on 2011-03-23, 20:47:58ugyanazokat a hibákat kezdi el megint elkövetni. Új karaktereket hoz be mint ha már eddig se lenne sok. De fele se fog 2 arcnál tovább tartani. Az ellenségen már most látom hogy Aizen wannabe.
Keress egy poharat ami még félig teli.

Dirk

Sztem meg az SS is a vaizard sorsra jut mert aizen-hez képest csak yama van olyan erőszinten hogy
szerepelhessen. A vaizardok is ezért lettek elbaszva; mert elvileg ők a kapitányoknál még 1 maszkkal erősebbek és hogy 100 éve vaizardok és  100 év alatt csak annyit csináltak hogy +3 perc hollowizáció ez szerintem röhejes, tudom hogy ott még őket gyógyítani kellett de kérem 100 évig??

Halibel halálához meg csak annyit hogy aizen-nek tényleg nem volt szüksége rá. Az összes espada-t leszarta és jogosan mert neki gyakorlatilag csak emberek voltak. A nála sokkal erősebb FGT-s ichigo-t túlélte, ezek után nem meglepő hogy levágta.

Wonderweis meg aizen intelligenciáját bizonyítsa, hogy még ő se mert kikezdeni yama-val így csinált 1 lényt pont ellene, jobban belegondolva lehet ennyi értelmük volt az arrancaroknak.

Member

Quote from: Chronus on 2011-03-23, 20:10:35
Szóval őszintén szólva, ezzel én még várnék, amíg végre minden visszaáll a megszokott kerékvágásba, mert addig úgyis minden ilyen idegennek fog hatni, mert az is.
Igazad van, ezt elfelejtettem. :) De ettől függetlenül az erő visszaszerzésére kereshetett volna más módot is, mint új karik.

QuoteNincs helyük ebben az exponenciálisan növekvő veszélyhezetben ami akár egy Aizennél hatalmasabb erő is lehet. Szerintem ezért is rakta a bázisukat Kubo egy másik városba. Ha majd nem kellenek, ott már nem is lesznek útba.
Kubo trollkodott eddig is eleget, ki tudja, hogy van-e még valami a tarsolyukban? ::)

Chronus

Nem az erejükkel van a bajom, hanem az állóképességükkel. Egyszerű emberek, mint Inoue. Belepusztulnának bármelyik random kardcsapásba vagy Kidou-ba, főleg kapitányi szint fölött.

Dirk

Quote from: Chronus on 2011-03-24, 01:20:27
Nem az erejükkel van a bajom, hanem az állóképességükkel. Egyszerű emberek, mint Inoue. Belepusztulnának bármelyik random kardcsapásba vagy Kidou-ba, főleg kapitányi szint fölött.

Ez azért még nagy kérdőjel, hogy mit is bírnak ezek. Chad is ember és azért őt se mondanám gyengének.

Btw ezen a héten lesz manga? mangastream-en nem látom pedig van hogy szerda este kikerül.

Chronus

Junchi

^Ez egész jó!  :cool:

Látványos stílusváltás, de mindenképp pozitív. (*sigh* mire ViZ-ék eljutnak ide...  ::))

chilip

nothing fucking happens: the manga

ed.: ezen mondjuk jót röhögtem

Chronus

Jó volt.

Jackie fulbringje érdekes. Meglátjuk mi lesz belőle. Ichigo reakcióján nevettem én is. A többi esemény intermisszió.

Junchi

Quote from: chilip on 2011-03-31, 01:58:28

Ez se volt rossz, de mikor Shishi Tsuki képébe tüsszentett, ott felröhögtem. xD

Btw úgy tűnik, igaznak bizonyult az "Orihimét megjelölték" dolog.

LuckyDingo

Quote from: Junchi on 2011-03-31, 09:17:09
Quote from: chilip on 2011-03-31, 01:58:28

Ez se volt rossz, de mikor Shishi Tsuki képébe tüsszentett, ott felröhögtem. xD

Btw úgy tűnik, igaznak bizonyult az "Orihimét megjelölték" dolog.
Szerintem Tsuki képességét csak azért nem hívták facebooknak, mert drága lett volna utána perre vinni a dolgot, de ha jól látom, akkor azt csinálja, hogy "barátokat" jelöl be a kardjával. :D

Member

Nekem is az az érzésem támadt, hogy megszünteti az iránt érzett negatív érzelmeket.

NLZ

Remélem valami szexrabszolgává teszi, az legalább érdekes lenne.
[reserved]

Member

Quote from: NLZ on 2011-03-31, 13:39:12
Megmagyarázná, hogy mi a terve Ichigo-val? :D

NLZ

Quote from: Member on 2011-03-31, 16:40:49
Quote from: NLZ on 2011-03-31, 13:39:12
Megmagyarázná, hogy mi a terve Ichigo-val? :D
Szexrabszolgából sose elég.
[reserved]

Chronus

Kint van.

A fight izgalmas volt. Jackie erejét őszintén nem tippeltem volna meg. Egyébiránt benne volt minden ami kell.  :jee:

Member

Mondjuk jó volna, ha Ichigo hamarosan szintet lépne, ezzel a lunáris frizbizéssel nem sokra fog menni később. :)

Junchi

Legjobb az volt, mikor Ichigo Jackie képébe röhögött, majd lerúgta. :3

A végén a cliff érdekes.

Dirk

Quote from: Member on 2011-04-07, 08:28:30
Mondjuk jó volna, ha Ichigo hamarosan szintet lépne, ezzel a lunáris frizbizéssel nem sokra fog menni később. :)

Fokozatosan lépi a szinteket. Csak kicsiket lép előre de akkor is halad :). De legalább látunk live-ban edzéseket, nem sok edzés mutattak eddig ilyen részletesen, és ezt a fullbringet is igen magyarázzák szal lehet tényleg komolyan gondolják új erőnek ichigonak, csak az hogy most emberként küzd akkor most nagy mínusz vagy sem.

És nagyon kíváncsivá tettek hogy ki szólt ichigonak. Zengetsu vagy a hollow alakja? :D

Junchi

Spoilers: http://mangastream.com/read/bleach/78742560/1

Egész jó volt, bár remélem, Ichigo ezzel végleg visszakapta a shinigami-erejét. (Habár kétséges, szal a gamer csávó még nem csinált semmit...)

Tsukishima belépőjére nyomok egy lájkot.