Help Topic Hardver/Szoftver

Started by Nakahara, 2002-11-13, 20:06:43

Previous topic - Next topic

Fazék

Quote from: Próféta on 2011-11-17, 21:35:12
Quote from: Fazék on 2011-11-17, 08:23:11
a problémám az INBOX-on belül számomra látszólag teljesen értelmetlenül automatikusan létrehozott mappákkal van, amikre SEHOL nem találok beállítást egyelőre
Erre csak azt tudom mondani, hogy worksforme.
Nálam IMAP nem hoz létre semmit az inboxon belül, ha nem oda vannak a szent mappák beállítva.
Igaz nem is t-online.
szívesen csinálok neked egy t-online-os e-mail címet, megadom a beállításokat, és ha neked sikerül úgy használni TB alól, hogy nem hozza létre ezeket a mappákat, akkor utána talán ki tudjuk deríteni, hogy mi lehet a különbség. dobj egy PM-et, ha van kedved/időd :)

Puru²

max 10K-íg milyen egeret érdemes venni :főleg játékra meg netezésre lenne ,esetleg alkalmanként egy kis photoshop .

Kuroi Tenshi

Quote from: Puru² on 2011-11-20, 20:10:31
max 10K-íg milyen egeret érdemes venni :főleg játékra meg netezésre lenne ,esetleg alkalmanként egy kis photoshop .

En meg mindig az mx518-ra voksolok.

chilip

nekem Razer DeathAdder van (bár elég régi) de marha jó egér és máig úgy működik mint amikor megvettem :P 10k volt mikor vettem 2-3 éve

Cloud

Razer Abyssus-al tolom már két éve, az is jó egér.

TurboK

Nálam még mindíg az A4tech a kedvenc (7-8 éve), a hardver nem érzékelhetően rosszabb, de a driver tud 1-2 extrát (pl. egérgörgő a mutató alatti ablakot görgeti, nem az aktív ablakot).

Tetszik hogy mindenki mást javasol egyébként.

Jó lovag, velünk tartasz-e Camelotba a kerekasztal lovagjai közé?

http://www.saunalahti.fi/cse/foobar2000.php target=_blank>http://web.axelero.hu/fka2636/dwnld_fb2k.png>

NLZ

Egér az kifejezetten szubjektív téma és ráadásul nem is nagyon mérhető a minőség a kategóriáján belül.
Én most egy Razer Diamondback 3G-vel vagyok, mert erősen be vagoyk határolva a balkezességemmel.
[reserved]

Kuroi Tenshi

Quote from: NLZ on 2011-11-20, 22:16:02
erősen be vagoyk határolva a balkezességemmel.

Egeret jobb kézzel használom, ahogy ollót is.
Kanalat ballal, ha kés-villa, akkor villa ballal (úgyis ezt használja az
ember többet), kés jobbal; ha csak egyik, akkor bal (vagy ha a helyzet
úgy kívánja, jobb, még így is jobb vagyok vele, mint a jobbkezesek
döntő többsége ballal). Épp ma beszéltünk is erről unokatesókkal,
minden családban van egy balkezes, és a fentieket mind máshogy
csináljuk :)

/off

Cobra

Valami komolyabb MS egér.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Cloud

Végül is kényelemre is figyelj oda, az ajánlottak közül is jobb lenne ha ki tudnál egyet kettőt próbálni mert lehet hogy olcsón kapsz egy jó egeret, de szívás van ha utána derül ki hogy kényelmetlen neked.

Havernál voltam így a Rat7-el. Piszok drága egér, jó is elvileg, de nekem nagyon kényelmetlen.

chilip

Razor csinál 2kezes egereket is (asszem a legtöbb szériából) amik szimmetrikusak így bármelyik kézben kényelmesek :P

NLZ

Quote from: chilip on 2011-11-21, 00:48:59
Razor csinál 2kezes egereket is (asszem a legtöbb szériából) amik szimmetrikusak így bármelyik kézben kényelmesek :P
Jah, ezért szerepel a mondatomban az 'ezért' szó. :P
[reserved]

chilip

oh sorry, szövegértés egyes :D

Puru²

Valószínűleg Razer Abyssus lesz ,MX518-at már nem nagyon látok Logi játékos egerei meg nagyon drágák.MS-nek meg eltűntek a gamer egerei ???? . Ráadásul most is egy 5 éves Diamonback-et használok ,ami működik csak görgője ment tönkre.

NLZ

Jól látom, hogy Abyssuson nincs oldalsó gomb? Najó, ez nem feltétlenül baj, énis csak nagyritkán használom, de akkor jól jön (pl mmo-knál autorun).
[reserved]

Cloud

Quote from: NLZ on 2011-11-26, 11:13:19
Jól látom, hogy Abyssuson nincs oldalsó gomb? Najó, ez nem feltétlenül baj, énis csak nagyritkán használom, de akkor jól jön (pl mmo-knál autorun).

Nekem ez van. Csak sima 3 gombos egér, semmi extra. VIszont van két változata. A simának matt a felső része, a Mirror-nak meg fényes...  Nekem sima van, jobb az szerintem mint a Mirror.

Egér alján a következőket lehet állítani:

125HZ
1000Hz

450dpi
1800dpi
3500dpi

Én 1000hz-1800dpi-vel használom, így tökéletes szinte mindenhez...

kikuchiyo

Emergency helpu!!!'

Testvérem frissen összerakott gépénél panaszkodott a BIOS indításkor, hogy a SATA vezérlő IDE módban van, tegye-e át AHCI-ba. Mondtam, tegye. Erre a Windows (7) indítás helyett újraindult, majd a reboot után feldobott egy indító menüt. A javító indítást választva húsz percet tekerte a lemezt, majd közölte, hogy nem tudja kijavítani a hibát.

Pancser-e vagyok?

Visszaállítottam a SATA vezérlőt IDE-re, így elindul, de származik-e ebből valami hátrány?
Failure is the default option

Selmo

Azon kívül, hogy nem lesz AHCI semmi. Javítása: http://support.microsoft.com/kb/922976
Ja és megjegyez(tet)ni, hogy a rendszerwinyót Vista/Win7 telepítésekor mindig AHCI módba kell tenni, hogy ne szarozzon később.

A tökéletesség unalmas.

kikuchiyo

Nem én telepítettem.

A javítás azt jelenti, hogy a telepítése után át lehet kapcsolni AHCI-ra a SATA vezérlőt, és úgy is elindul a rendszer?
Failure is the default option

Selmo

Azt. Alapból ugye ezt a vezérlőt letiltja, mert nincs rá szükség, ezért engedélyezni kell, hogy betöltse, onnantól már megy AHCI módban is.

A tökéletesség unalmas.

Cloud

És egyébként miért is jó hogy AHCI módban működik? IDE módban sincs semmi gond nálam.  Vagy gyorsabb lesz tőle a rendszer?

Kuroi Tenshi

Quote from: Cloud on 2011-11-29, 21:30:07
És egyébként miért is jó hogy AHCI módban működik? IDE módban sincs semmi gond nálam.  Vagy gyorsabb lesz tőle a rendszer?

NCQ meg sok mas SATA-only ujitast nem fog tudni,
lassabb lesz. De attol meg mukodik ugy is.

NLZ

Volt ilyenhez nekem is szerencsém. IDE módba vissza és Msahci -ban a start kulcs 3-ról 0-ra állítva megoldotta. Nevetséges, hogy egy registry kulcs használhatatlanná tudja tenni a rendszert. :)
[reserved]

Raggie

Miért? Ha jó helyről csavarsz ki egy csavart akkor egy repülő is azonnal lezuhan(hülye példa de érzékelteti amit mondani akartam)... Minden rendszernek megvannak a létfontosságú kis elemei.
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

NLZ

Quote from: Raggie on 2011-11-30, 01:39:45
Miért? Ha jó helyről csavarsz ki egy csavart akkor egy repülő is azonnal lezuhan(hülye példa de érzékelteti amit mondani akartam)... Minden rendszernek megvannak a létfontosságú kis elemei.
Ahha. És leglaább win repair módja miért nem kezeli le? :D
[reserved]

Moha

Quote from: NLZ on 2011-11-30, 14:59:45
Ahha. És leglaább win repair módja miért nem kezeli le? :D
Azért, mert a Windowsban alapkoncepció, hogy ha a legkisebb apróság miatt nem indul a rendszer, akkor reinstall.
Én pl. pont tegnap szívtam, mert a cég egyik gépén megsérült a system32/config/system (az egyik registry állomány). Utánanéztem, a win csinál belőle másolatot egy repair mappába, de persze magától nem állítja vissza. Manuálisan visszaraktam, de kiderült, hogy egy évvel korábbi verzió volt, mert kedves win még véletlen se csinálna friss backupot.
Maga az egész rendszer úgy van összerakva, hogy ha valamiért nem indul el, könnyebb és gyorsabb újratelepíteni mindennel együtt, mint órákig szívni és keresgélni a hiba forrását.

Zsiga

Ez hülyeség. A Win úgy van összerakva, hogy ha a kedves júzer bármit elkúr, akkor a System Restore segítségével öt perc alatt visszaállítja az előző napi állapotot és kész. ::)

Moha

Quote from: Zsiga on 2011-12-01, 14:35:05
Ez hülyeség. A Win úgy van összerakva, hogy ha a kedves júzer bármit elkúr, akkor a System Restore segítségével öt perc alatt visszaállítja az előző napi állapotot és kész. ::)
Ami vagy sikerül, vagy nem. Hidd el, a júzerek nagyon találékonyak abban, hogy kúrják el úgy a rendszert, hogy csak reinstallal lehessen helyrehozni. Persze, ha megkérdezed, mit csináltak, akkor "nem tudom, egyszer csak leállt, én nem csináltam semmit"

Kuroi Tenshi

Quote from: Moha on 2011-12-01, 15:03:44

FYI, Linux különböző verziói többször szálltak el alattam spontán
módon (3), mint windows (1), miközben utóbbit használom 85-90%-
ban. (Ha kíváncsi vagy: egy jelentéktelen program törlése után a
HAL nem indult el, beragadt bootban; kétszer pedig a FS korrup-
tálódott szabályos leállításban, amit sehogy sem hagyott megja-
vítani, és adatokat visszahozni; míg windowsban a lemezen egy
bad sector pont a registry-fájlt ütötte ki, de minden más adatot
visszanyertem róla).
System restore-ral adminként már vagy egy tucat gépet hoztam
vissza. Az sem gyógyír mindenre, de sok esetben megkímél jóval
több szenvedéstől. Eddig teljes tönkremenés miatt (fenti bad
sectoros esetet is belevéve) még csak 2x kellett újrainstallálnom.

Flaser

Quote from: Kuroi Tenshi on 2011-12-01, 15:21:16
Quote from: Moha on 2011-12-01, 15:03:44

FYI, Linux különböző verziói többször szálltak el alattam spontán
módon (3), mint windows (1), miközben utóbbit használom 85-90%-
ban. (Ha kíváncsi vagy: egy jelentéktelen program törlése után a
HAL nem indult el, beragadt bootban; kétszer pedig a FS korrup-
tálódott szabályos leállításban, amit sehogy sem hagyott megja-
vítani, és adatokat visszahozni; míg windowsban a lemezen egy
bad sector pont a registry-fájlt ütötte ki, de minden más adatot
visszanyertem róla).
System restore-ral adminként már vagy egy tucat gépet hoztam
vissza. Az sem gyógyír mindenre, de sok esetben megkímél jóval
több szenvedéstől. Eddig teljes tönkremenés miatt (fenti bad
sectoros esetet is belevéve) még csak 2x kellett újrainstallálnom.

Különösen ezért tud irritálni, ha a szakbarbár "számítógépes" ismerős azt ajánlja a többségnek, hogy kapcsolják ki a System Restore-t, mert "eszi a helyet". Megspórol a user-nak kb 10-20 GiByte-ot, azten nem marad más választás mint a reinstall ha aztán a kedves user mégis elkutyul vlm-t. UAC, detto, a Win 7-ben én is bekapcsolva hagyom mert ott már sikerült normálisan belőni az ingerküszöbét, hogy mire kérdezzen rá és mire ne.
"Logically sound? How laughable. The only thing that people use logic for is to see what they want to see and disregard what they do not."