Main Menu

Toriko

Started by Isley, 2012-03-17, 10:53:49

Previous topic - Next topic

Isley

TORIKO



A Toriko Shimabukuro Mitsutoshi hasonló nevű mangájából készülő, jelenleg futó anime sorozat, amelyet a Toei Animation állít elő. 2011. április 3-ika óta sugározza Japánban minden vasárnap reggel a Fuji Televízió.

A történet középpontjában a névadó Ínyencvadász, Toriko áll, aki a legkülönlegesebb hozzávalókat keresi szerte a világon, hogy megalkothassa a világ legjobb Összfogásos Menüjét. Torikohoz társul Komatsu is, az Ínyenc Hotel feltörekvő séfje, aki ekképpen szeretné konyhai képességeit fejleszteni.

A történet ütemezése, az anime grafikája, a csata jelenetek mind-mind lenyűgözőek. A karakterek szerethetőek, a sorozat koncepció újszerű, nem másolja a többi shounen sorozatot, ezért is érdemes megnézni. Bár van egy-kettő meglepő változás a mangához képest, összességében azonban nagyszerű anime adaptációról beszélhetünk.


Az anime sorozat jelenleg a 47-ik résznél jár, ezenkívül már kijött egy-egy speciál, OVA és mozifilm.

Magyar anime fordítás itt
Angol anime fordítás itt

blackronin

Már hosszú ideje kerestem egy sorozatot, ami hangulatával, világával és szereplőivel képes olyan kellemes élményeket adni nekem, mint a One Piece.
Kijelenthetem nyugodt szívvel, hogy a Torikoban megtaláltam mindezt.  :smile:

Remek kezdés, telitalálat főszereplők, remek filler kiegészítések (igen, már az elejétől is, de aki nem olvassa a mangát, az észre sem veszi), jó harcok, izgalmas világ és technikák.
Minden benne van, ami egy fantasztikus shonen sorozathoz kell.

Szóval érdemes belevágni, mert jogosan lett népszerű ilyen hamar!

Én már túl vagyok 16 részen, s alig várom a következőt.  :D

És köszi Isley a linkeket, s azt hogy megnyitottad a topicját végre.

szpeter

#2
Csodálkoztam is, amiért ennek a remek kis animenek nincsen topicja usteamen.  Végre  = )

Torikoból találtam egy régebbi anime adaptációt is, épp csak belenéztem de már megfogott a zene. Annak ellenére, hogy a mangától sokkal jobban eltér, egy darabig nehezen tudtam átállni az újra. Régen minden animet úgy készítettek, hogy b@sztak követni a manga vonalát de igényes és hangulatos zenét tudtak fabrikálni alá?  :confused:
No de aki nem ismeri az nézzen bele mert jó.  :smile:  (ne a régibe)

szerk: Nem mintha a mostani szériának a zenéivel bármi baj lenne... a félreértések elkerülése végett.

Isley

Örülök, hogy vannak itt mások is. Érdekesnek találtam én is, hogy nincs témája. Japánban már nagyon népszerű, de itthon még csak a Naruto-kun kezdett vele el foglalkozni, mintha nem is ismernék még sokan az országban.

Blackronin
hoz hasonlóan, én is csak jót mondhatok a szériáról. A Dragon Ball utáni akció-harc-shounen műfajban egyenesen a kedvencemnek tartom.

Szpeter: te hol jársz az animében? A legújabb, 47. résznél? A mangát olvasod?

A régebbit még nem láttam. Abban, ha jól tudom Torikonak a hangja is más volt még. A mostani, Ryotaro Okiayu (Bleach-ből Byakuya) szerintem főnyeremény, mert kellőképp ki tudja hangjával is domborítani Toriko karizmatikus jellemét. A többi hanggal is meg vagyok elégedve.

blackronin

#4
Egy kicsit haladtam előre a sorozatban, most a 25-ik résznél járok.
Nem panaszkodom továbbra sem, nehéz ellenállni annak a kényszernek, hogy ne nézzek meg 10-12 részt egyszerre.  :P

Ja és egy érdekesség:
Most szombaton volt a második Toriko x One Piece crossover, ahol feltűnik
[spoiler]
Zebra is a börtönben, aki mond pár mondatot és ellő egy technikát is.
Én egyelőre nem tartok még ott a sorozatban, ahol megjelenik, így eléggé meglepődtem, hogy a crossover-ben látható volt.
De az biztos, hogy ő is nagyon bejövős karakter, kemény, vagy talán keményebb, mint a többi Király.
[/spoiler]

edit: most végeztem a 30-ok résszel.
A történet továbbra is jó, az állatok kinézete telitalálat, a karakterek is szerethetőek.
Az animáció rendben van, a zene szintén (még a mostani bugyuta ending is  :D )

Egy kis megjegyzés az eddigiekhez:
Azt tudom, hogy Tina karaktere teljesen filler, leszámítva a mangában egy cameo szereplést. S mint megszokott a filler karaktereknél, megpróbálják mindenhová beerőltetni. Tehát ez a "azért én is itt vagyok, bár sok vizet nem zavarok" féle szerepe van neki itt... ami már kezd nevetségessé válni számomra.
Tina bőven elég lett volna, ha már mindenképpen akarják hogy szerepeljen, hogy a Gourmet News részleget vezesse és elmondjon pár vicces dolgot, meg hasznos információt.
A rész elején lévő kajás bevezető, a kommentátorral, telitalálat, tehát az nyugodtan maradhat, de Tina-val kezdeni kell valamit.
Ugye még nem tartok a jelenlegi részeknél, de remélem, hogy a szerepeltetését fokozatosan mellőzik majd.
Max. a teljesen filler részeknél jöjjön elő, ott tündökölhet.
De a canon story-t ne rontsa már el az állandó lábatlankodásával.

edit2: na megvolt a 34-es is.
Továbbra is minden oké, a fent említett probléma viszont továbbra is áll.
Több dolgon is meglepődtem egyébként
[spoiler]
1. Tommyrod milyen rohadt erős.
2. Toriko elveszítette az egyik karját Tommyrod támadása miatt.  :eek:
Nem is emlékszek olyan shonen sorozatra ahol a főhős ilyen hamar szerzett ilyen durva sérülést!
[/spoiler]

Ja és miért van az, hogy rajtam és Isley-n kívül nem ír ide senki?  ^^"
Szerintem nagyon jó sorozat...

blackronin

#5
Hát akkor eljött az idő...
Jön egy összegzés az eddigiek alapján, hiszen a mai napon eljutottam az 52-ik részig, vagyis behoztam az anime-t.

Röviden először:
Toriko egy nagy kedvenc lett számomra.
Ezt az anime-t várom legjobban hetente a szokásos One Piece után.
Gondolom, hogy ez azért sokat elmond...  ^^

Egy kicsit bővebben:
[spoiler]
Opening: telitalálat, OPIC és kész.  :D
Ending: az első és második ending jó volt, illett a Toriko világához, de a harmadik és negyedik szerintem gyenge lett.
Zene a részek alatt: néha kiemelkedően jó, de általában megfelelő, pont illik a sorozathoz.
Karakterek: Toriko OPIC főszereplő, Komatsu is könnyen megszerethető, Coco és Sunny szintén nagyon jól eltalált karakterek, szóval EPIC. Tina ugye filler, vele kapcsolatban már leírtam a problémámat az előző postban.
Rin meglepő módon a szívemhez nőtt, örülök hogy többet szerepel az anime-ben! Aranyos a beszédhibája, s stílusában eléggé emlékeztet Boa Hancockra, hiszen Rin bele van bolondulva Toriko-ba, aki ezt észre se veszi.  :D
A mellékszereplők nagyon jók (Bishokuai arcok és a IGO emberei, meg Match és Tagimaru), mindegyikük rögtön belopja magát a szívedbe, szóval ők is EPIC mind.
Történet: nagyon leköt, alig várom, hogy mi történik legközelebb. Alig 7-8 rész alatt jött az a régi érzés, mind anno az OP-nél, hogy "Tudni akarom, hogy mi lesz velük... sőt, alig várom a következő kalandjukat!"
[/spoiler]

A lényeg újra:
Gyakori látogatója leszek a Toriko topicnak.  :smile:

NLZ

Lehet el kéne kezdenem, ha már a mangát olvasom egy jó ideje.
[reserved]

Isley

Nagyon jó, hogy te is beérted a sorozatot.

Ha eddig ilyen jó a véleményed a történetről, akkor ezután sem fog változni. A most következő Melkes sztori nagyon jó, de - spoiler nélkül - az azutáni kb. olyan jó lesz, mint az Évszázad Leves sztori. Pedig, például az olyan érdekfeszítő ellenfél miatt mint Tommyrod, az az arc nagyon erős volt.

Tinával kapcsolatban megkaptad azóta a választ. S a mangát még nem is olvasod, úgy hidd el, szereplése még inkább furcsább. Engem nem zavar egyébként.

Toriko karjáról: a visszaszerzés módja, időtartama szerintem fantasztikusan volt megoldva. Egy - az adott világ ismeretében - teljesen logikus koncepció volt, plusz sokat számít, hogy shounen mangához képest nagyon sok időt vett igénybe. Ez garantálja azt, hogy később sem fog hétköznapivá válni az ehhez fogható felgyógyulás. Másrészt pedig kellő komolyságot ad az efféle sérüléseknek. Emlékezz csak vissza Hiyori esetére. Ichimaru kettévágta, de nem számít. Itt ilyen nincs, a mangaka kellőképp kreatív és igényes. Ez egy kiváló példa szerintem erre.

Örülök annak is, hogy Toriko karakterét ennyire megkedvelted. Leginkább az teszi őt különlegessé, hogy shounen főhős létére karizmatikus és rendkívül tájékozott és intelligens.

Két dolog még: NLZ - szerintem kezdj bele. Kár volna kihagynod, mert kiváló az adaptáció. Blackronin - remélem a mangát is elkezded majd. Készülj fel rá, hogy elég tartalmasak a fejezetek. ;) Elég sok a szöveg.

blackronin

#8
Quote from: Isley on 2012-04-21, 23:24:09
Két dolog még: NLZ - szerintem kezdj bele. Kár volna kihagynod, mert kiváló az adaptáció. Blackronin - remélem a mangát is elkezded majd. Készülj fel rá, hogy elég tartalmasak a fejezetek. ;) Elég sok a szöveg.
A mangát is elkezdtem, de csak addig olvastam el, ameddig az anime tart jelenleg.
Tehát megnézem a heti részt, s elolvasom a hozzá tartozó fejezeteket is.
Így megtudom, hogy mi a különbség a manga és az anime között.
Egyébként
[spoiler]a manga art is teljesen rendben van, s az animációs csapat is remek munkát végzett, hogy az anime minél jobban hasonlítson arra. Tehát ezzel is maximálisan elégedett vagyok.
Pár észrevétel a manga alapján:
1. Toriko a mangában komoly dohányos és elég sokat iszik. Ez főleg az első fejezetből derül ki, de utána is többször látható.
Gondolom azért cenzúrázták ezt az anime-ben, hogy a "gyerekek" számára ne legyen követendő példa...  :P
2. Az anime is elég durva néhány helyen, pl. Toriko karjának elvesztése, de a manga sokkal durvább! Néhol patakokban folyik a vér Toriko-ról...   :eek:
3. Az egyik anime rész végén kiderült, hogy a "Someone once said..." részekben szereplő lények és kaják is a mangaka kitalációi, vagyis nem az anime csapat agyából pattant ki... ennek örülök, hiszen annyira eltalálták a bevezetőt.
[/spoiler]

Isley

Na, azért ez erős túlzás. ;) Például a 60 és 140. fejezet között 3-4 alkalommal fordult elő. S egyébként is: ez egy fantasy manga, szerintem a Cigar Tree - hasonlóképp számos dologgal a Torikoban, eltérően világunk szabályától - valószínűleg nem is káros. Torikonak a célja elérése érdekében a legerősebbé kell válnia, nem tartom valószínűnek, hogy úgy csinálna ilyet, hogy tudná, hogy erejére, állóképességére, teherbírására rossz hatással van.

Ezeket azért írtam le, mert eleinte engem zavart a dolog. Azután később erre a megnyugtató következtetésre jutottam. : D

[spoiler]Teljesen igaz. A mangaka nem hezitál kemény jelenetek megrajzolásában. :) Jól is teszi. : )[/spoiler]

blackronin

#10
Toriko 53-54-55:
Mit is mondhatnék?
Az új arc érdekes, izgalmas a helyszín, Melk és tanítványa remek karakterek, a poénok is jók.
Az animáció és az art is teljesen rendben van.
Szóval mindennel meg vagyok elégedve!  :smile:

Komolyan mondom, hogy nehezebb kibírni a heteket, mint az OP esetében.

Toriko 56:
Remek rész volt, fura hogy ez az arc már véget is ért.
Eléggé rövid volt, de legalább jön Zebra.  :whoah:

Isley

Igen, a Melk Stardust Arc tényleg rövid volt, de szerintem is rendben volt. Hihetetlen, hogy Melk észre sem vette, hogy senki sem hallotta eddig, hogy mit mond. :) Melk II hangja pedig előre jelezte, hogy mégis csak lány ő valójában, a mangában ez azért nem volt ennyire egyértelmű.

A következő arcra nagyon kíváncsi vagyok. Elég hosszú volt a mangában, s az egyik legjobb.

blackronin

#12
Toriko 57:
Ez is jó rész volt, s szerencsére teljesen filler rész se jön még...
De azt is látom, hogy a következő részben lesz egy kis bohóckodás, ami nem volt a mangában.
Szóval lehetséges hogy azt a rendszert követik, mint az OP esetében:
Nem lesz teljesen filler story külön, hanem a canonba raknak bele filler elemeket, így mindig haladni fogunk majd, csak lassabban.
Nekem az jobban bejönne, mintha filler arc-okat néznénk.

edit:
Toriko 58:
Jó rész volt, s szerencsére Tina és Zonge sem volt idegesítő... annyira.  :P
De jövő héten jön a Gourmet Prison Warden Love-val!
És persze Zebra-val.

Isley

Jó rész volt. Folytatják a kisebb filler elemek berakását a fősztoriba. Ami kellőképp lassítja az animét, de nem rontja a színvonalat érzékelhetően. Néhol még érdekes is.

Gondolom már Zebrát nagyon várod. ;) Ha beleférnek az ő akciói is, akkor a 59-es nagyon élvezhető lesz. Egyébként is, a börtön bemutatása nagyon látványos kell, hogy legyen.

Mellesleg, ezt a negyedik endinget (News - Love Chase) sikerült megkedvelnem, és a képmontázsok is elég jók lettek alatta.

blackronin

Isley:
:tezsvir:

Zebra nagy kedvenc, szóval persze hogy várom. És az ending is remek, a képmontázsokat én is jónak találtam.

Az anime hatására már elkezdtem a manga fejezeteket is "bekebelezni", hiszen annyira érdekel a történet.  :smile:
Már a 155-ös fejezetig jutottam, s hát nem panaszkodhatok.
Minden nagyon érdekes és izgalmas, nem tudok belekötni... talán csak annyit, hogy egy részeknél még elidőztem volna többet, annyira tetszettek.  ^^

Isley

Ezt már nevezem. :) Ezek szerint már csak a két legújabb arcot kell elolvasnod. Ha rájuk gondolok...Nos, nagyon jó történetek várnak rád, annyi biztos. ;)

Quote from: blackronin on 2012-05-31, 14:08:49Minden nagyon érdekes és izgalmas, nem tudok belekötni... talán csak annyit, hogy egy részeknél még elidőztem volna többet, annyira tetszettek.  ^^

Az anime eddigi filler megoldásaiból feltételezhetjük, hogy talán épp azokkal a részekkel fognak hosszabban elidőzni.

blackronin

Toriko 59-60:
Remek részek voltak, természetesen Zebra miatt.   :smile:
Meg Warden Love-ot is megkedveltem, aranyos ahogyan állandóan Zebra-ra gondol.  :P

Isley

A 60. részben Toriko és Zebra között az erődemonstráció nagyon kemény. Amikor Komatsuval szórakozik Zebra, és Toriko megragadja a haját. : D

Warden Love is jó. Vicces, hogy Zebrának fogalma sincs a feromonokról. "What's that? Can you eat them?" : D

blackronin

#18
Toriko 61-63:
Élveztem ezeket is (jó a módosított OP Zebra-val!  :whoah: ), de azt sajnos észrevettem, hogy néha eléggé furán rajzolják a fejeket...
Pedig nem kéne a minőségből visszavenni, mert eddig teljesen rendben volt.
Ráadásul pont a Mellow Cola arc-nál.  ^^"
Nekem ez a kedvenc arc-om, kár lenne, ha az anime-ben nem lenne jó a gyenge art miatt. 
Az Ending is remek volt... egészen a mostani részig.
Valamilyen hihetetlenül bugyuta dolgot sikerült összehozni sajnos...

edit:
Toriko 64-66:
Remek részek voltak, nem tudok belekötni.
Szerencsére nem rontották el a Sphinx elleni harcot.
Most már csak a Nitro jön.

edit2: 67-70
Lezárult a Mellow Cola arc, valamint volt 2 filler rész is, de nem voltak vészesek.
Szerencsére a 71. résztől visszatérünk a canon story-hoz!
Jó lesz [spoiler]Stayjun-t is látni újra.  :whoah:[/spoiler]

Isley

Megnéztem én is a legújabb részeket.

Miközben élvezem az animét, egyedül a grafika minősége miatt aggódok. Hosszú távon remélem a sorozat nagy részére jellemző kifogásolhatatlan minőség lesz a jellemző. Az utolsó két filler rész mindenesetre érdekes volt és a grafika is visszaállóban van. Ezt kellene folytatni.

[spoiler]Stayjunt már várom én is. ; )[/spoiler]

blackronin

71-76:
Én nem találtam semmi kiemelnivaló problémát, simán csak élveztem a részeket.
Az art jó volt, a hangulat, a zene és a pacing is teljesen rendben van.
Csak így tovább!  :jee:

chilip

hol tart az anime?

blackronin

Quote from: chilip on 2012-10-09, 20:15:43
hol tart az anime?
Shining Gourami arc kezdete.
Ahol Suni és Toriko összedolgozik.

Isley

72-74

A break részek nagyon jók voltak. Az animációval sem volt semmi probléma,sőt! Érdekes volt, hogy egy-egy manga fejezetből tudtak egy teljes anime részt készíteni.

75-78

A Shining Gourami arc is élvezetes. Tetszik, ahogy Toriko és Sunny együtt dolgozik. Guemon a visszaemlékezésben nagyon kemény. : D

blackronin

79:
Jó rész volt ez is!
És a végén még láthattuk
[spoiler]Chin Chin-t is.[/spoiler]

A jövő heti rész filler lesz ugyan, de valamiért a Toriko esetében ez nem zavar.  :smile:
Talán azért, mert eddig minden rendben van az anime feldolgozással.

Isley

Tényleg jó volt a 79-es. Sunny nevetései. : D

Chin-chin viszont nem tudom, mit keresett ott. Mangában nem volt ilyen. A hangja viszont okés.

Hány filler lesz? Csak egy? Tényleg nem zavar engem sem, azonban a következő arc nagyon várós. ;)

blackronin

Isley:
Nem tudom, hogy hány filler lesz, sajnos nem látok a jövőbe.  :P
Gondolom, hogy Chin-chin csak "étvágygerjesztőnek" volt ott.  :D
Hogy tudjuk, hogy milyen király arc jön hamarosan.

Isley

A Meteor Garlic se lesz piskóta! ;)

Nem néztem meg az előzetest, és azt hittem, valahonnan máshonnan olvastál infót. Ezért volt a kérdés, Ronin Úr! : D

blackronin

80-81:
Filler részek voltak ugyan, de el lehetett őket viselni.
Jövő hét is filler lesz még.

blackronin

82:
Igaz, hogy filler volt, de egészen élveztem a részt!  :smile:

Ja és jövő héttől újra canon story-hoz megyünk vissza.
Végre.