Main Menu

Toriko

Started by blackronin, 2012-06-04, 15:39:40

Previous topic - Next topic

Isley

221

http://www.mangareader.net/toriko/221

Enyhén szólva is király fejezet volt. Mitsutoshi tényleg ki tett magáért.

Mansam csak kicsit durva. Azt hiszem őt sem kell nagyon félteni. Rin ellenfelei közül érdekes, hogy már mind szerepelt korábban, de olyan rég, hogy pl. Dohsára szerintem senki sem emlékszik. Rin valóban fejlődött: izmosabb, és a karddal meg a maszkkal jól is néz ki.

A szakácsok is jók voltak. Gondoltam, hogy Tengu Buranchi néhány vadállat elsöprése után kap majd egy erős Bishokukai tagot. Így is történt, ott van neki Elg. De... Azért gondolom Elg még feláll... : D Mindenesetre Buranchi lassan az egyik kedvencemmé válik.  :)

A végével meg teljesen egyetértek. Megérkezett sok rég nem látott, Bishokukai tag, ami fantasztikus. Bogie Woods visszatérésének nagyon örülök, őt nagyon király ellenfélnek tartom, remélem fejlődött ő is eleget. Cedrére és Jerry Boyra pedig nagyon kíváncsi vagyok.

A végén még annyi kemény tag jelent meg mindkét oldalt, hogy ez az arc könnyen lehet, hogy a legjobb lesz a Century Soup óta.

Blackronin: ne aggódj, az szinte biztos, hogy legalább 20 fejezetig még tartani fog ez az arc. A Négy Mennyei Király közül még Zebrának nincs is ellenfele. Plusz az, hogy Toriko harcát most nem mutatták, plusz várhatóan pár fejezetig nem is látjuk (vagy csak egy-két képkockára, azt sejteti, hogy nagyon hosszú arc elé nézünk.

Fantasztikus arc ez, az sem tudom, melyik harcra vagyok a leginkább kíváncsi!  ^^

blackronin

222
http://www.mangareader.net/toriko/222

Setsuno egy szörnyeteg, a szó pozitív értelmében.
Olyan munkát végzett azokon az ellenfeleken, hogy csak na.
Setsuno vs Chiyo pedig evidens volt.

A fejezet legnagyobb meglepetése természetesen az áruló kilétének kiderülése volt, valamint hogy az IGO-n és a Bishokukai-on kívül van még egy harmadik oldal is, aki egyelőre csak figyeli az eseményeket.
Erre nem is számítottam.

A vége pedig...
Gondoltam, hogy jönnek, de akkor is ütött!

EPIC chapter, természetesen.  :smile:

Isley

222

A zsák megtalálta a foltját. Mokkoi már régebben is bizonyította, hogy csak a saját érdekeit nézi. Összeállva a dúsgazdag Moi-jal, Darnil Kahnnal és Kousairouval nem tudom, mit forralhatnak. Utóbbi árulása azért meglepő, mert eddig úgy tűnt, épp Kuriboh az áruló.

Makubee elég rosszul nézett ki a végén. Bár gondolom nem halt meg, mivel a cél az összegyűjtés, s nem a kiiktatás számukra.

Setsuno főzőcskéje látványos, lazán ver mindenkit. Azt sem hiszem, hogy sok gondot okozna neki majd Chiyo.

A végén a két Nitro, plusz a gólemek megjelenése kezdi kiegyenlíteni az erőviszonyokat. A lebilincselt Nitro nagyon keménynek tűnik. Akár Zebra is mehetne ellene.

blackronin

Ez a fejezet egyébként beindította a fantáziámat, így akkor jöjjön pár elmélet/ötlet/gondolat a részemről:

1. A három oldal harca
A fejezetben kiderült, bár eddig is volt utalás rá, hogy nem csak az IGO és Bishokukai harcol egymás ellen, hanem van egy harmadik fél, aki szintén tevékenykedik a háttérben. Hiszen eddig is tudtuk, hogy vannak nem IGO tag országok.
Már megismerhettük Moi-t, Mokki-t és Darnil Kahn-t (meg a titokzatos szakácsát Joa-t) is korábbi arc-okból, akik nem illettek bele se az IGO, se a Bishokukai arculatába.
Tehát előjelek voltak bőven, amik most tisztázódtak le.
De hogy a 0. Biotop egyik legerősebb tagja, Kousairou is közéjük tartozik? Ez durva.
És ki tudja, hogy ki szövetkezett még velük?  :eek:
Így már tényleg komoly tényezőt jelenthetnek a jövőben.
Esetleg a Gourmet World és a GOD harcába is beleszólhatnak majd?

2. Most jön a három oldallal kapcsolatban még egy merész gondolatmenet, párhuzamokat állítva:
Top harcos / Főnök
IGO - Ichiryuu
Bishokukai - Midora
Új szövetség - ? (ide, ha követnénk a többit, elvileg Jirou jönne, hiszen így meglenne a 3 Acacia tanítvány a szervezetek élén, akik nagyjából egyforma erősek... azonban Jirou-ból nem nézek ki ilyesmit, így ez a dolog gyenge lábakon áll)
Top harcos / fiatal
IGO - Toriko
Bishokukai - Starjun
Új szövetség - ? (jó kérdés... ha Buranchi átállna, akkor elképzelhető lenne ide, de megint gyenge lábakon áll. Így valószínűleg egy olyan karakter jönne ide, akit még nem ismerünk)
Kiemelkedő szakácsképviselő (fiatal generáció)
IGO - Komatsu
Bishokukai - Ootake
Új szövetség - Ume (szinte 100%, hiszen sajnos ő már Moi magánszakácsa)
Idősebb szakácsképviselő
IGO - Setsuno
Bishokukai - Chiyo
Új szövetség - Joa/Zaus (egyre több jel utal arra, hogy a Joa = Zaus megtörténik, gyanúsan eltűnt az öreg, s a mostani fejezetben megint egy hasonló csizmájú embert lehetett látni, mint ő... ha tényleg ő az, akkor itt is megvalósulna az, hogy három egyenlő fél állna egymással szemben)
Saiseya
IGO - Teppei
Bishokukai - Kaitora
Új szövetség - ? (megint egy teljesen új karakter)

Tudom, hogy egyelőre nem tudunk eleget, de érkedes ízt adna a folytatásnak, ha ez a hármas erőtér dolog bejönne.

3. Nitro-k megjelenése
Jó látni, hogy már viszonylag hamar feltűntek a harctéren, s az is kellemes volt, hogy azért a szakácsok is meglepődtek a jelenlétüktől.
Ki tudja, hogy a Bishokukai mennyit "idomított be", de jelenlétük komoly gondot okozhatnak majd az IGO embereinek.

4. A dolgok állása
MINDEN elő van készítve egy remek csatához, ami akár 20-30 fejezeten keresztül is elhúzódhatna majd.
Tényleg nem zavarna, ha minden fontosabb szereplőt (jól van, azért az ÖSSZES szakácson nem kell végigmenni  :P ) láthatnánk komoly küzdelemben, vagyis a 4 Király vs a 4 Legerősebb (jelenlévő) Bishokukai tag, Mansam, Rin, Branch Chief-ek vs Legerősebb Szakácsok, Setsuno vs Chiyo, stb.
Ezekre mind kíváncsi vagyok, s Shima szerintem remekül be tudná mutatni a küzdelmeket.
A lényeg: ne kapkodjunk, nem kell sietni sehová!
A Gourmet World még várhat...  :D

Yuuki

A 222. fejezeti is hihetetlenül jó volt, Setsuno kivételes erőről tett tanúbizonyságot. Kicsit meglepett Chyo azon kijelentése, hogy ha Setuno nem lenne ő kapta volna meg a ,,National Tresaure" címet, azonban ,,idegtépő" izgalmakat ígérő fejezetek elé nézünk. Véleményem továbbra is az, hogy Setsuno erősebb, azonban majd meglátjuk, hogy pontosan hogyan is alakul a küzdelem.

A harmadik oldal megjelenése számomra teljes meglepetés volt, azonban mennyire életszerű, mint a Torikoban sok minden. Három milliárdos összefog, hogy a két szervezetet megelőzve ők szerezhessék meg God-ot, s szerteágazó kapcsolataik révén, - gondolom –olyan szövetségesekre is szert tettek, mint Kousairou.

Isley: Én is arra számítottam, hogy Kuriboh lesz az áruló, így azonban talán még érdekesebben alakulnak az események.

blackronin: Nagyon érdekes okfejtésekbe kezdtél. Sok tekintetben egyetértek veled, - a főnökök felsorolásánál valóban meredek lenne Jirou az új szervezet fejének. -  azonban Ume szerintem Komatsuhoz hasonlóan ártatlan ember, ezért úgy gondolom, hogy szólni fog Torikoéknak az új szervezkedésről és az árulóról.

Valóban érdekes dolog a Nitro-k bevetése. Kíváncsi vagyok tényleges erejükre. Egy ősi faj kiemelkedően erős harcosi ők, s remélem, hogy több tagjukat lesz szerencsénk harcolni látni. Valóban el tudnám képzelni ellenfélként Zebrát, főleg, hogy a Mellow Cola Arc-ban már találkozott egy példánnyal.

,,People bring the small flames of their wishes together... since they don't want to extinguish the small flame... they'll bring that small flame to a bigger fire. A big flame named Griffith. But you know... I didn't bring a flame with me. I think I just stopped by to warm myself by the bonfire."/Guts/

Isley

Blackronin

Nekem kicsit erőltetett, amit leírtál. Túlmenve azon, hogy Tengu Buranchi még csak le se köpné ezeket a mihasznákat, plusz, hogy Jirout kb. semmi sem foglalkoztatja a piáláson kívül, egyszerűen nincsenek emberek a harmadik oldalon. Néhány áruló mégis mit tehetne egy olyan kiépült szervezet mint az IGO ellen?

Ez a harmadik oldal véleményem szerint csak az IGO - Bishokukai erőviszonyok részleges és ideiglenes befolyásolására kész. Nyilván egy az egy elleni harcot nem igazán akarnak, nekik az a lényeg, hogy valahogy kijátsszák a nagyokat egymás ellen, s valahogy megszerezzék közben GOD-ot. Esélyük mindeközben természetesen semmi.

Yuukival egyetértve, kizárt, hogy Ume-chan a továbbiakban bármiképp is támogassa főnökét.

blackronin

Quote from: Isley on 2013-02-15, 23:13:22
Blackronin

Nekem kicsit erőltetett, amit leírtál. Túlmenve azon, hogy Tengu Buranchi még csak le se köpné ezeket a mihasznákat, plusz, hogy Jirout kb. semmi sem foglalkoztatja a piáláson kívül, egyszerűen nincsenek emberek a harmadik oldalon. Néhány áruló mégis mit tehetne egy olyan kiépült szervezet mint az IGO ellen?
Azért azt ne felejtsük el, hogy ezen árulók között van Joa (aki az elmélet szerint Zaus, a legjobb szakács a világon), valamint Kousairou is, aki pedig a 0. Biotop egyik legerősebb tagja... Szóval szerintem ezt az oldalt "mihasznának" nevezni eléggé elhamarkodott döntés.
És hogy nincsenek emberek nagyon a 3. oldalon?
Pénz beszél, s már rögtön jönnek is.
Arról meg fogalmunk sincs, hogy ez a szervezet mennyire kiépített, vagy hogy egyáltalán hány nem IGO ország van.
Lehet, hogy az összes ide tartozik.

chilip

http://www.mangareader.net/toriko/171/7

hát igen, egy gyenge szervezet jobb információs hálózattal mint az IGO vagy a bishokukai (szerintük), most olvastam újra ezt a részt  :angyali: azt megtaláltam újra

Isley

Mihasznák az árulók általában. Több tiszteletre ne számítsanak. Tengu Buranchi inkább megöli majd őket, mintsem összeálljon velük.

De ahogy mondod, Zaus egyenlő Joa csak elmélet. S a világ legerősebb séfje Setsuno, hiszen kizárólag csak a távollétében tudott győzni Zaus. Azt viszont nem tudjuk, hogy akkor is távol volt-e Setsuno, amikor Buranchi győzött. Feltételezem, igen.

Abban egyetértek, hogy pénzzel szert tehetnek nagyon sok emberre. Azonban én ember alatt harcban használható, emberre gondoltam. Mert az azért evidens, hogy gyűjthetnek pénzzel 10000 embert is, akkor sem lesz semmi esélyük pl. Sunny ellen. S azok, akik olyan erővel és reputációval rendelkeznek mint a Négy Mennyei Király, a legkiválóbb séfek, Saiseyák, O. Biotóp tagok, ínyencvadászok, nem foglalkoznak nagyon a pénzzel, hisz nekik is van.

Persze, lehetnek majd köztük árulók később is, de nem annyi hirtelen, hogy egy az egy ellenben legyen Moi-jéknak esélyük az IGO ellen. Szerintem ők, csak a nagyok csatáját akarják úgy befolyásolni, hogy az számukra a legkedvezőbb lenne. Ilyen esetben, nincs is igazán szükség sok emberre, inkább a titok megőrzése, a meglepetés ereje lenne a fontos. Amitől most Ume-chan, vagy adott esetben Kuriboh (nem tudjuk, hogy hűséges maradt-e) meg is foszthatja őket.

Yuuki

Buranci szerintem sem lenne áruló. Alapból megzabolázhatatlan és önfejű természete nem engedné, hogy valaki más eltérítse az általa képviselt elvektől. Lehet, hogy ingerlékeny, azonban egyenes embernek tűnik, aki társai mellett minden körülmények között kiáll.

Valóban Setsuno a világ legerősebb séfje, szerintem Chyo sincs az ő szintjén, ez azonban még kiderül a folytatásból. Valamint ezt a Zaus egyenlő Joa dolgot én is kissé erőltetettnek tartom. Lehetséges, hogy vannak hasonlóságok a megjelenésükben, azonban az még nem eléggé meggyőző számomra. Valóban ért már el ő is első helyezést, azonban Setsuno sokkal többször. Gondolom a továbbiakban majd erre is fény derül.

Erről az új szervezkedésről az a véleményem, hogy valóban pénzük révén akarnak és fognak is sikereket elérni, azonban – ahogy azt Isley is írta – pénzzel nem tudnak megvenni erős, erkölcsös, öntörvényű harcosokat szerintem inkább az ármánykodás lesz számukra jelentő eszköz, az események saját szakállukra való alakításának szempontjából.

,,People bring the small flames of their wishes together... since they don't want to extinguish the small flame... they'll bring that small flame to a bigger fire. A big flame named Griffith. But you know... I didn't bring a flame with me. I think I just stopped by to warm myself by the bonfire."/Guts/

blackronin

223 spoilers:
Képek
http://juinjutsuteam.forumcommunity.net/?t=53731657

Belenéztem és durva lesz... :eek:
Itt már nem babra megy a játék.
És még új Bishokukai tagok is megjelentek, akiket szintén nem lehet félvállról venni!
Az egyik szerintem simán elmenne Dragon Ball karakternek is.

Isley

223

http://www.mangareader.net/toriko/223

Ez most a Bishokukai köre volt. Livebearer-től mindenesetre többet vártam.

Chiru pedig...

[spoiler]lány? Ezt már másodszor játssza el Mitsutoshi. Furcsa...[/spoiler]

Jövő héten Coco vs Grinpatchra számítok. Kemény harc lesz, az biztos. Sunny lehet Grinpatchot is tartaná annyira undorítónak most már mint Tommyrodot! : D

Blackronin: Zaragirára gondoltál? Elég démoni kinézete van tényleg. Összességében Zaragira és Nitro elég könnyen nyomják le a séfeket, ami azért meglepetés.

blackronin

Quote from: Isley on 2013-02-21, 10:20:29
223

http://www.mangareader.net/toriko/223

Ez most a Bishokukai köre volt. Livebearer-től mindenesetre többet vártam.

Chiru pedig...

[spoiler]lány? Ezt már másodszor játssza el Mitsutoshi. Furcsa...[/spoiler]

Jövő héten Coco vs Grinpatchra számítok. Kemény harc lesz, az biztos. Sunny lehet Grinpatchot is tartaná annyira undorítónak most már mint Tommyrodot! : D
Livebearer dolgán nem lepődtem meg annyira, hiszen egy Nitro legyőzése azért komoly feladat lenne a Királyoknak is.
Ő pedig simán kikapott Coco-tól.
Tehát várható volt a kimenetel... csak az nem, hogy kettészakad.  ^^"

Chiru jó, hogy lány, kicsit erősíti a viszonylag kicsi női oldalt.  :P

Bishokukai simán nyerte ezt a kört, s ha nem lennének a Királyok, Mansam, Buranchi és Setsuno, akkor a küzdelemnek már vége is lenne.
A szakácsok többsége nem jelent a Bishokukai számára problémát.

Grinpatch pedig nagyon durva, remélem hogy jövő héten vele folytatjuk!

Quote from: Isley on 2013-02-21, 10:20:29
Blackronin: Zaragirára gondoltál? Elég démoni kinézete van tényleg. Összességében Zaragira és Nitro elég könnyen nyomják le a séfeket, ami azért meglepetés.
Igen, rá gondoltam.
Látok benne fantáziát, remélem hogy ő is szerepel többet.

Yuuki

Egy újabb izgalmakkal teli fejezet. A Nitrok valóban különösen veszélyesek, s valóban nem sokan vannak akik képesek szembeszállni velük. Mindazonáltal blackronin, Livebearer-t csupán a játékban tudta legyőzni Coco. Azért nem is próbálkoztak közelharccal, mert tudták, hogy úgy valóban semmi esélyük nem lett volna vele szemben.

A jövő héten akkor bizonyára szemtanúi lehetünk Coco és Grinpatch izgalmakkal teli harcának. Annak örülök, hogy feltűnt a Négy Mennyei Király közül az egyik ebben a fejezetben, már hiányoltam őket.

A szakácsokról, lehetséges, hogy én vagyok naiv, azonban úgy gondolom, hogy fognak még meglepetéseket okozni. Igaz, most tanúi lehettünk annak, hogy pár kiemelkedő séf megsebesül, azonban szerintem erejük még nem teljesen bemutatott. A száz legjobb között valóban kiemelkedő képességekkel rendelkező szakácsok vannak.

Számomra élmény volt még látni Komatsu-t Yunyunnal menekülni.Jó tudni, hogy mindketten jól vannak és bízom benne, hogy ez így is marad.

blackronin

Quote from: Yuuki on 2013-02-21, 12:53:12
Mindazonáltal blackronin, Livebearer-t csupán a játékban tudta legyőzni Coco. Azért nem is próbálkoztak közelharccal, mert tudták, hogy úgy valóban semmi esélyük nem lett volna vele szemben.

Bocsi, Yuuki, de ezt most rosszul tudod.
Pont Livebearer az, akinek nem volt semmi esélye Coco ellen a közelharcban.
Lásd:
http://www.mangareader.net/toriko/169/15
és
http://www.mangareader.net/toriko/169/16

Más:
A szakácsok erősek, de nem annyira hogy a komolyabb Bishokukai tagokat és a Nitro-kat leverjék.
Sajnos ennyi telik tőlük.
A mostani fejezet példázza ezt.
A kivételek: Zaus, Setsuno és Buranchi. A többiek nem igazi ellenfelek a Bishokukai-nak és a Nitro-nak.

Yuda-t egy ütéssel küldte padlóra a Nitro, aki Damala-t is leverte, majd kettészakította Livebearer-t.
Zaragira leverte Reishun-t (a kínai szakácsot), míg Gur (a felderítő) Yuuji-t és Rikiya-t.
És csak meg se izzadtak.
A felsorolt szakácsok nem a top 50-ben, hanem a top 30-ban vannak benne.
Vagyis ők a legjobbak közül valóak.

Yuuki

Igazad van, azonban a tapasztalatai alapján akkor is kicsit többet vártam volna tőle. Mondjuk a fejezet végén ő volt az aki felvilágosította a körülötte állókat a Nitrokról.

Az is igaz, hogy a szakácsok nem nyújtanak túl meggyőző teljesítményt. Valóban súlyos vereségeket szenvednek egymás után. Ez azonban meglehetősen meglepett engem, főleg a mai fejezetben Yuda gyors eleste. Mondjuk már a Mellow Cola Arc-ban történelmi betekintést kaptunk a Nitro faj eredetébe és szó volt hihetetlen képességeikről és egyedülálló erejükről. Mindezek után egy kivételes erejű népről kaptunk képet - ha lehet rájuk ezt mondani-, akik már régtől a Földön éltek, szóval nagyok az elvárások velük szemben.

Én el tudnék képzelni egy harcot a Nitro és Zebra között. Szívesen látnám összecsapni ezt a két kivételes, gigászi erőt.

A Chiru-val kapcsolatos ,,felfedezés" engem nem ,,sújtott le". Valamiért, már akkor gondoltam ezt, amikor először láttam. A megjelenése és alkata, valamint az animés hangja voltak, amik erre engedtek következtetni.

Remélem a következő fejezetben is sok harcra számíthatunk. Valamint jó lenne látni – ha csak egyetlen képkoca erejéig is – Toriko-t vagy Sunny-t.

Bishop

Remélem Coco nyerni fog végül. Mint kedvencem kicsit zavar, hogy mindenki immunis a mérgére. Még ha az Grimpatch is.

Isley

Yuuki: Az tényleg jó lenne látni, ha Zebra szétrombolna egy Nitrot. Már ha képes rá. Szerintem is kézenfekvő lenne, ha Zebra egy Nitroval harcolna, miután az ilyen könnyen veri le a séfeket.

Livebearer és Yuda csalódást keltett. Azt gondoltam, még ők az erősek. Ezek után abban sem vagyok biztos, hogy Zaus fizikailag erős. Csak akkor, ha áruló.

Quote from: blackronin on 2013-02-21, 13:10:24
Más:
A szakácsok erősek, de nem annyira hogy a komolyabb Bishokukai tagokat és a Nitro-kat leverjék.
Sajnos ennyi telik tőlük.
A mostani fejezet példázza ezt.
A kivételek: Zaus, Setsuno és Buranchi. A többiek nem igazi ellenfelek a Bishokukai-nak és a Nitro-nak.

Yuda-t egy ütéssel küldte padlóra a Nitro, aki Damala-t is leverte, majd kettészakította Livebearer-t.
Zaragira leverte Reishun-t (a kínai szakácsot), míg Gur (a felderítő) Yuuji-t és Rikiya-t.
És csak meg se izzadtak.
A felsorolt szakácsok nem a top 50-ben, hanem a top 30-ban vannak benne.
Vagyis ők a legjobbak közül valóak.

Ezt alapul véve, azt kell mondjam, hogy már az IGO tűnik hátrányban lenni. Mindenesetre, az erőviszonyok kiegyenlítődtek. Az IGO oldalán 7 kemény harcos van, míg a Bishokukainál ez több, mint 10. Bár Setsunot számíthatjuk 10-nek is. : D

SZERKESZTÉS

Bishop: Én Coco miatt nem aggódnék. Nekem kb. ő a legbiztosabb győztes. Legyőzhetetlen a srác, Grinpatchnak csak nagy a szája. : D

blackronin

Quote from: Yuuki on 2013-02-21, 18:52:32
A Chiru-val kapcsolatos ,,felfedezés" engem nem ,,sújtott le". Valamiért, már akkor gondoltam ezt, amikor először láttam. A megjelenése és alkata, valamint az animés hangja voltak, amik erre engedtek következtetni.
Szegény Chiru eddig meg se szólalt az anime-ben...  :P
Egyszer mutatták őt főzés közben, de ennyi.
Ő még csak most fog jönni az anime-ben (még hivatalos szinkronszínésze sincs).

Őszintén szólva nekem se a megjelenése, se az alkata nem engedett arra következtetni, hogy nő.
Normálisan viselkedett, semmi nőies vonása nem volt neki eddig.
Így számomra meglepő.

Quote from: Bishop on 2013-02-21, 19:06:29
Remélem Coco nyerni fog végül. Mint kedvencem kicsit zavar, hogy mindenki immunis a mérgére. Még ha az Grimpatch is.
Hát szegény Coco emiatt tényleg néha kellemetlen helyzetbe kerül...  ^^"

Isley

Chiru érdekes, mert amikor először megláttam, én épphogy nőnek gondoltam, csak nagyon hamar tisztázva lett, hogy férfi. Aztán már ki foglalkozott volna az egésszel? Hasonló volt a helyzet, mint Melk II-vel. Nekem az egész inkább azért furcsa, mert ilyen sokat várt Mitsutoshi hogy tisztázza a dolgokat.

NLZ

Én mindig lánynak gondoltam Chirut, nemtom miért. :)
[reserved]

Isley

Közben kijött a Toriko 23. kötete. Még február elején.

Borítókép

[spoiler][/spoiler]

Spine character (ami a könyv gerincén van)

[spoiler][/spoiler]

Hátsó borító

[spoiler][/spoiler]

blackronin

224 spoiler pics
http://mangahead.com/Manga-Raw-Scan/Toriko/Toriko-224-Raw-Scan

A color page nagyon bejön!
Tetszik az is, hogy a párokat egymással szembe helyezi.
Ez alapján, akkor [spoiler]Zebra ellenfele egy Nitro lesz? Felőlem jöhet![/spoiler]
Valamint végre megismerhettük Buranchi színes kinézetét is...
Ami remekül illik hozzá.  :jee:

A fejezet ütős lesz, de az OP szintjét nem éri el a héten.

Yuuki

Ezek a képek mind csodálatosak, Isley. Hihetetlenül látványosak és profiul vannak beállítva is. A borítóképen a szörny a háttérben, szerintem szintén telitalálat. Valamint nem utolsó szempont számomra, hogy tökéletes rálátás nyílik ebből a szemszögből Sunny hajára. A Toriko mindig lenyűgöző képekkel kápráztat el.

blackronin

Kijött a fejezet is.
http://mangafox.me/manga/toriko/vTBD/c224/1.html

Kellemes fejezet, sok akcióval, valamint, érdekes volt Coco beszédét hallani a csata közben.
Sunny pedig kifogta a lehető legjobb ellenfelet.  :P

Isley

224

http://www.mangareader.net/toriko/224

A színes kép alapján a Nitro lesz Zebra ellenfele, ami nem meglepő.

Tengu Buranchi azt gondoltam, hogy fehér lesz, mint normális esetben mindenki, de jó ez a színválasztás, mert démoninak tűnik, amire a neve is utal. A kép tanulsága alapján Elg még visszatér. Csak nem múlt ki olyan könnyen... : D

Coco beszéde tetszett. Igazából jól összefoglalta az Ínyenc Korszak lényegét.

Sunny harca pedig elég kilátástalannak tűnik. Már a végén feltűnt 105-ös elejtési szintű bogár egy maga jó ellenfél lenne. Hogy tud majd ennyi ellen harcolni?

Yuuki

Fantasztikus fejezet volt! Hihetetlenül izgalmas és ismét fordulatokkal teli. Coco hihetetlenül jó karakter és eddig is kedveltem, de most valahogyan még jobban megszerettem. Nemcsak erős, hanem bölcs is. A tudása egészen egyedülálló, még azt is meg merem kockáztatni, hogy a Négy Mennyei Király közül, ő rendelkezik a legnagyobb háttértudással. Valóban nagyon megindító volt a beszéde a szakácsokat illetően. Tetszett, hogy ilyen nagy jelentőséget tulajdonítanak nekik. Elvégre, az Ínyenc Korszaknak nevezett időszaktól, nem is vár mást az ember és itt alaposan meg is van a háttere.

Tengu Buranchiról valahogy gondoltam, hogy vörös színe lesz, mert a mangában is látszott, hogy sötétebb tónusokat használtak nála. Valamint a természetéhez is ez a szín illik a legjobban.

Sunny harca is rengeteg izgalmas fordulatot ígér. Tommyrod-nál nem is lehetne számára gusztustalanabb és egyben megfelelőbb ellenfél. Látványosan szokat fejlődött ő is az utóbbi időben.
[spoiler]Ilyen magas elejtési szintű bogarat ekkora mennyiségben eddig nem tudott ,,előállítani", azonban Sunny is sokat javított képességein. Talán neki az lehet az előnye, hogy az érintésével egyszerre több bogarat is le tud győzni, úgy hogy közben ő az erősebbekre összpontosít. [/spoiler]

Remélem a következő fejezetben is fel fognak tűnni.

Isley

Coco beszéde nagyon tartalmas volt, de lehet nem Komatsunak kellett volna elmondania ezt. Ha Komatsu egyetért és Zebra megtudja, Komatsu halott. : D Még hogy jelentéktelenek a vadászok? Ez lenne aztán Zebra szemszögéből az arcátlanság csúcsa. Először megölné érte, aztán otthagyná, hogy harcoljon magáért, ha már az őket védő vadászok annyira jelentéktelenek.

Összességében egyetértek azzal, hogy a séfek kiemelten fontosak az Ínyenc Korszakban, de azért én azt nem mondanám, hogy egyedüliként a legfontosabbak: én a vadászokat ugyanolyan fontosnak tartom. A Four Beast Arc egyik fő tanulsága épp az volt, hogy mindenki hozzátette a magáét a világ megmentéséhez. Hiába lett volna Komatsu tehetsége, ha Torikoék nem győzik le a szörnyet, vagy a kereskedők nem segítenek a hozzávalók beszerzésében.

Cocohoz hasonlóan Toriko ugyanezt vallja, Sunny kérdéses, Zebra pedig egyértelműen nem. Buranchi pedig ugyancsak egyértelmű, hisz maga is séf. : D

A harcokat illetően:

Cocoban egyre inkább biztos vagyok. Említett valami különleges mérget. Szerintem az ő harca lesz végül a legkönnyebb.

Mindenesetre, jövő héten Sunny jön. Amennyire vicces lesz, annyira problémás is. Az ő harcára vagyok Toriko és Buranchi mellett most a leginkább kíváncsi.

Yuuki

Igazad van, valóban jó, hogy Zebra ezt nem hallotta. Én is úgy vélem, hogy az, hogy a vadászok jelentéktelenek, az túlzás volt. Mindenképpen jó, hogy a séfek fontosságát kiemelték, azonban nem kell csökkenteni a vadászok érdemeit. Ők is kiemelkedően fontos munkát végeznek. Azonban a Toriko tökéletesen felépített világában minden tökéletes összhangot alkot.

Coco bölcsessége és furfangos esze fiatal kora ellenére egy tekintélyparancsoló karakterré teszi őt, aki mindemellett még hihetetlenül erős és különleges képességekkel is rendelkezik. A Négy Mennyei Király képessége hihetetlenül el lett találva. Toriko a színtiszta, pusztító nyers erő, Zebra romboló hangtechnikái különösen passzolnak meglehetősen agresszív természetéhez, Coco mérgei kiváló elmét kívánnak és Sunny hajában rejlő ereje egyértelműen passzol a szépségközpontú világnézetéhez. Véleményem szerint, nagyon jól összerakott és kiváló koncepcióval létrehozott karakterek ők.

Valóban kiemelkedő fontosságú az összefogás és együttműködés, ami az előző arc-okban is fontos szerephez jutott. Tetszik, hogy mindenki hozzáteszi a magáét ahhoz, hogy egy rendkívüli eredményt érhessenek el, ami akár még a világ megmentését is jelentheti.

A harcokat illetően is egyetértek. Szerintem is Coco a méreggel fog tudni nyerni, mert meg fogja találni a módját és Sunny-val kapcsolatban meg egy humorral fűszerezett drámai fordulatokkal teli összecsapásra számítok. Azonban Toriko-ra is kíváncsi vagy már, remélem hamarosan az ő küzdelmét is láthatjuk kismért, kíváncsian várom Starjun technikáit.

Isley

Toriko szerintem még néhány fejezetig nem igazán lesz. Következő fejezet legalábbis mindenképp Sunny harcáról lesz majd, aztán pedig valószínűleg Zebra jön. Utána jön majd vagy Buranchi vagy Toriko.

A Négy Mennyei Király koncepcióban az a legjobb, hogy mindegyikhez kapcsolódik egy-egy érzékszerv. Zebra hallása, Toriko szaglása, Sunny tapintása és Coco látása abszolút egyedülálló. Az ízlelés pedig egyértelmű.

Egyébként Buranchi színe adta magát.

Itt egy kép egy Tengu (mennyei kutya) maszkról.

[spoiler][/spoiler]

A jellegzetes hosszú orr és a vörös arc is összhangban van a Tengu klasszikus megjelenítésével.