Help Topic Hardver/Szoftver

Started by Nakahara, 2002-11-13, 20:06:43

Previous topic - Next topic

kikuchiyo

Kis lépés egy embernek, hatalmas ugrás az emberiségnek  :haha:
Failure is the default option

.Attila

Nem mondod, hogy úgy hivatkoztál egy workbookra, hogy az nem volt nyitva...

Kvikveg

Quote from: .Attila on 2013-03-09, 23:10:42
Nem mondod, hogy úgy hivatkoztál egy workbookra, hogy az nem volt nyitva...
Ennel mar csak az "Es aram alatt van a gep?" jobb.  :lul:
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

chilip

lehet attól korrupt egy excel fájl hogy párszor bele nyúkáltam makróval de a végén nem mentette el a cucc mert kifagyott? a magammal hozott cuccokat nem tudom megnyitni, de a zsírúj excel táblákat gond nélkül

ed.: még szokni kell nagyon azt hogy mit lehet és mit nem  :P

Darkstar

HTPC help
AMD A8-5600K (Trinity) bőven elboldogul a legvadabb 1080p 10bit agyament bitstream-ű bloatgirls release-ekkel is, ugye?
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

chilip

KÉSZ! MŰKÖDIK IS!

Sub FOMAKRO()
    Application.ScreenUpdating = False

Dim path As String
    Dim seged As String
    path = ThisWorkbook.path
    Dim wb1 As Excel.Workbook
    Set wb1 = ThisWorkbook
    Dim ws1 As Excel.Worksheet
    Set ws1 = wb1.Worksheets("órajelentés")
    Dim wb2 As Excel.Workbook
    Set wb2 = Workbooks.Open(path & "\Munkanaplo " & wb1.Sheets("órajelentés").Cells(9, 5).Value & ".xls")
    Dim ws2 As Excel.Worksheet
    Set ws2 = wb2.Worksheets("órajelentés")

Dim napc As Integer
    napc = 1
    Dim nap As Integer
    Dim oszl As Integer
    Dim sor As Integer
    Dim oszl2 As Integer
    Dim sor2 As Integer
    oszl = 1
    sor = 10

'Hivatalos távollét, szabadság és a betegszabi oszlop-száma, a cel_ előtagúak a havi összesítőben levők
    Dim hivtavol As Integer
    Dim beteg As Integer
    Dim szabi As Integer
    hivtavol = 7
    beteg = 8
    szabi = 9
    Dim cel_hivtavol As Integer
    Dim cel_beteg As Integer
    Dim cel_szabi As Integer
    cel_hivtavol = 20
    cel_szabi = 21
    cel_beteg = 22

Do While napc < 3
        If ws2.Cells(sor, oszl).Value = "" Then
            napc = napc + 1
            Else
            napc = 1
            nap = ws2.Cells(sor, oszl).Value
            End If
        If ws2.Cells(sor, oszl + 1).Value <> 0 Then
        'Itt van tárolva hogy melyik kód melyik céloszlopba kerül majd
            Select Case ws2.Cells(sor, oszl + 1).Value
                Case "KÓD1"
                    oszl2 = 2
                Case "KÓD2"
                    oszl2 = 4
                Case "KÓD3"
                    oszl2 = 6
                Case "KÓD4"
                    oszl2 = 8
                Case "KÓD5"
                    oszl2 = 10
                Case "KÓD6"
                    oszl2 = 12
                Case "KÓD7"
                    oszl2 = 14
                Case "KÓD8"
                    oszl2 = 16
                Case "KÓD9"
                    oszl2 = 18
            End Select
            sor2 = 15 + nap
            ws1.Cells(sor2, oszl2).Value = ws2.Cells(sor, oszl + 5).Value
            ws1.Cells(sor2, oszl2 + 1).Value = ws2.Cells(sor, oszl + 3).Value
            End If
        If napc < 3 Then
            If ws2.Cells(sor, hivtavol).Value <> 0 Then ws1.Cells(15 + nap, cel_hivtavol).Value = ws2.Cells(sor, hivtavol).Value
            If ws2.Cells(sor, beteg).Value <> 0 Then ws1.Cells(15 + nap, cel_beteg).Value = ws2.Cells(sor, beteg).Value
            If ws2.Cells(sor, szabi).Value <> 0 Then ws1.Cells(15 + nap, cel_szabi).Value = ws2.Cells(sor, szabi).Value
            End If
        sor = sor + 1
    Loop

wb1.Save
    wb2.Close (False)
    Application.ScreenUpdating = True
End Sub

:kocc:

Kvikveg

Nem tud valaki svg-hez olyan export toolt (Inkscape) ami
- csak <path -okat exportal
- az abszolut koordinatakat megoldottam, tehat M -mel kezdodnek
- nincs "menetkozben" C L vagy barmi mas, tehat 1 elem 1 path (a menetkozbeni M-eket nem nehez megoldani, az megvan)
- nincs benne csak M es poligon, tehat nincs L (line) A (elliptical arc) C (cubic bezier curve)
  Megj: a modify path/flatten  beziers kicsinalja az Inkscapet, pedig elvileg akkor poligont kapnek belole. :(
  Elvileg gondolom a path/break apart megoldana a menetkozbeni vackokat, azt meg kiprobalom...
- a groupokkal most nem foglalkozom, de majd ha nagy leszek, azt is kezelem.

Az L-t meg talan megoldanam, de az hetszentseg hogy nem fogok ellipsziseket meg bezier iveket szamolgatni.

Az ember azt hinne, hogy ez egy trivialis keres az Inkscapetol, de nem. :(

Tulkepp ami kene, az:
- pontsorozatok abszolut koordinataval
- filled vagy nem (z a vegen, ez oke, megvan)
- szin (ez is megvan, stroke:, vagy fill: alapjan)
- groupok (a jovoben)
osztamen.

En tulkepp tudok zart filled poligont, zart poligont, meg multilinet, es ez nekem eleg is.
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

kikuchiyo

A plain SVG-be mentés nem pont azt (vagy annak egy részhalmazát) csinálja, amit kérsz?

"Inkscape's shape objects, such as ellipses or stars, remain editable as shapes; in plain SVG they become paths (looking the same but losing some of their editing capabilities)."

Szerk: amúgy miféle ordas gányolás már ez megint?
Failure is the default option

chilip

Quote from: kikuchiyo on 2013-03-10, 18:23:49

:lol:

Cobra

Quote from: Darkstar on 2013-03-10, 12:47:58
HTPC help
AMD A8-5600K (Trinity) bőven elboldogul a legvadabb 1080p 10bit agyament bitstream-ű bloatgirls release-ekkel is, ugye?
GPU-ból a béna kódolást nem kezeli, de CPU erő szerintem elég lesz, hacsak nem valami nagyon elbénázott agyontömörített release.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Kvikveg

Quote from: kikuchiyo on 2013-03-10, 18:23:49
A plain SVG-be mentés nem pont azt (vagy annak egy részhalmazát) csinálja, amit kérsz?

"Inkscape's shape objects, such as ellipses or stars, remain editable as shapes; in plain SVG they become paths (looking the same but losing some of their editing capabilities)."

Hat nem, mert ellipse lesz pont az egyik amit utalok es nem jo. Poligon egy fraszt... speci poligon maximum...

svg to rave ganyolas amugy. Csak nem ohajtok olyan dolgokat feldolgozni amit nem muszaj.

Próféta

Quote from: Darkstar on 2013-03-08, 21:07:02
Miért lehet, hogy a gépről gépre másolás wifin lassú? Elvileg n-es minegyik eszköz, letöltés gyorsan megy mindegyiken, de ha file-t másolok köztük, az elég lassú (400 mega / 5 perc). Belőttem olyan csatornára a routert, amin mások nincsenek a közelben (ez amúgy sokat gyorsított), mi lehet még?
Csak pár észrevétel:
0. A "másolás két gép között" pontosan mit takar? Ha HTTP szervert / torrentet üzemeltetsz az egyiken, és annak a tartalmát töltöd le a másikra, akkor azonosak a feltételek a külvilágból történő webes/torrentes letöltéssel. Gondolom nem ez a helyzet - nagyon sok múlik az alkalmazás szintű protokollon.   
1. A wifi half-duplex, az adás és a vétel ugyanazon a csatornakapacitáson osztozik.
2. A wifi kommunikáció nem közvetlenül a két gép között van, hanem úgy működik, hogy X gép elküldi a routernek, router meg az Y gépnek. Tehát a router csatornakapacitását ilyen forgatókönyv mellett kapásból felezheted.
3. A wifi erősen szublineárisan skálázódik az adók számában. Ha egy wifi hálózatra kétszer annyi végpont kezd adni, akkor az általuk együtt összesen ténylegesen kihasználható kapacitás nem marad ugyanannyi, hanem kevesebb lesz, tehát egyenként kevesebb, mint fele jut rájuk.
4. HTH elméleti maximumok ideális laboratóriumi terepviszonyoknál

chilip

nos a 2. nagyobb makróm már gyerekjáték volt, csak az alapokat kellett megismernem :) olyan bűvészkedéseket raktam már be a végén hogy 1000 dolgot csinál feltételesen csak úgy hogy egy cellát átírok

itt szeretnék köszönetet mondani a segítségnek azoknak akik segítettek amit kaptam ^^

NLZ

Quote from: chilip on 2013-03-11, 20:57:03
nos a 2. nagyobb makróm már gyerekjáték volt, csak az alapokat kellett megismernem :) olyan bűvészkedéseket raktam már be a végén hogy 1000 dolgot csinál feltételesen csak úgy hogy egy cellát átírok

itt szeretnék köszönetet mondani a segítségnek amit kaptam ^^
Ne a segítségnek mondj köszönetet, hanem azoknak, akiktől kaptad. :P
[reserved]

chilip

Selmo

Quote from: .Attila on 2013-03-06, 23:29:59
Szerintem megoldható. Így elsőre azt mondanám, hogy kell csinálni az adott munkalapra egy eventet, amely bizonyos eseménykor megvizsgálja a cella értékét és az alapján berakja az objektumot, azaz a képet, miután az előző képet eltávolította a munkalapról.
Ha minden igaz, be lehet állítani, hogy csak adott cella változásakor fusson le az esemény, maga a kód pedig az lenne, hogy törli a korábban berakott objektumot, ha az létezik és rakja be az újat. Azt mondjuk helyből nem tudom, hogy egy berakott képet hogyan lehet felismerni, hogy ott van már-e.

Ha nincs senki, aki kapásból tudná a megoldást, akkor dobd át nekem a fájlokat és megnézem valamikor.
Nem ígérem, hogy a héten, mert hétvégén van a második fele a CCNA tanfolyamnak, azt kéne olvasgatnom.
Az eredetin dolgozok, de felteszem, ha ezen működik, azon is fog. Bárki más is beszállhat. :)

A tökéletesség unalmas.

.Attila

Quote from: Selmo on 2013-03-11, 21:41:36
...

Nos, csináltam egy változatot, ami működik.
Semmi egyebet nem csinál, mint megnézi, hogy A1 értéke változott-e és ha igen, törli a korábbi képet és B2-be beilleszti az újat.

Van viszont egy érdekes probléma.
Amit te eredetileg beraktál nem tudom milyen dobozt, azt töröltem, erre ugyanis elegánsabb megoldás egy sima data validation, ebben az esetben ráadásul még hivatkozni is lehet a cella értékére.
Működik is, az első választásig, ugyanis valami miatt a droplist egész egyszerűen eltűnik, hiába aktív még a data validation szerkesztésénél.
Ennek utánakérdezek.

Szóval maga a makró működik, kézzel beütve az értéket a beszúrás megvan, a beírt érték érvényességét vizsgálja is, viszont a droplist az első választás után eltűnik.

szerk.: no, állítólag az a hiba, hogy a droplist nyila is shape, így azt is törli.

Selmo

Ezzel csak az a probléma, hogy nincs az az isten, hogy case-be beírjak többszáz képet. Valami olyan kéne, hogy az A1 cella változására törli a képet és beszúrja A1.png-t.
Amúgy kísérletezés közben sikerült beszúrnom egy csomó private sub baromságot, azokat hogy tudom törölni? :D

A tökéletesség unalmas.

Darkstar

Simán törlöd, de az se baj, ha ottmarad.
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

.Attila

Quote from: Selmo on 2013-03-13, 20:15:22
Ezzel csak az a probléma, hogy nincs az az isten, hogy case-be beírjak többszáz képet. Valami olyan kéne, hogy az A1 cella változására törli a képet és beszúrja A1.png-t.
Amúgy kísérletezés közben sikerült beszúrnom egy csomó private sub baromságot, azokat hogy tudom törölni? :D

Simán lehet csinálni rá egy változót és string összefűzéssel hozod létre az útvonalat.
De pl. azt is simán megcsinálhatod, ahogy most van, hogy a file neve = a cella értékével.
És akkor ennyi:

wPath = ThisWorkbook.Path & "\" & Range("A1").Value

Csak jelenleg ugye az a gond, hogy a Shape-ek törlésével a legördülő lista nyilát is törli. Excel2003-ra mondtak megoldást, de ugyanez már nem működik 2007től felfelé.

Darkstar

Quote from: Darkstar on 2013-03-10, 12:47:58
HTPC help

Followup: milyen lapot ajánlanátok hozzá? Nem muszály kicsinek lennie, mert rendes fekvő házba akarom tenni, hogy lehessen tömi mellé rendesen vinyót.
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Cobra

Asrock vagy Asus. Ha sok HDD-t akarsz, akkor A75 chipset. A85-re szerintem nincs szükséged.

Raggie

SOS help!
A hd 7950-esemen ilyen hangot hallatnak a ventik 48%-os és 68%-os sebességei között folyamatosan.
LINK

Ez mindenképpen venticsere vagy azért érdemes mondjuk szilikonsprével próbálkozni?
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

.Attila

Az én 5770-em úgy zúgott, mint egy morzsaporszívó.
Hogy ez feature vagy bug, passz. Jobban jársz, ha pl. a prohardveren kérdezel rá.

.Attila

Quote from: Selmo on 2013-03-13, 20:15:22

Tessék, ennél a kódnál már nem törlődik a droplist, ill. nem select case szerkezettel megy.
Csak arra kell figyelni, hogy akkor a fileneveknek meg kell egyezniük az A1 cella értékével és .png kiterjesztésűeknek kell lenniük. Persze meg lehet oldani más kiterjesztésre, csak akkor be kell dobni még egy filenév vizsgálatot minden egyes lehetséges kiterjesztésre.

Itt a kód:

Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)

Dim ShapeDel As Shape
    Dim wPath As String

If Target.Address = "$A$1" Then

For Each ShapeDel In ActiveSheet.Shapes
            If ShapeDel.Type <> msoFormControl Then
                ShapeDel.Delete
            End If
        Next

Range("B2").Select

wPath = ThisWorkbook.Path & "\" & Range("A1").Value & ".png"

If Len(Dir(wPath)) = 0 Then
                MsgBox "File missing!"
                Exit Sub
        Else
            ActiveSheet.Pictures.Insert (wPath)
        End If

Range("A1").Select

End If

End Sub

És az excel file:

Raggie

Quote from: .Attila on 2013-03-14, 10:40:51
Az én 5770-em úgy zúgott, mint egy morzsaporszívó.
Hogy ez feature vagy bug, passz. Jobban jársz, ha pl. a prohardveren kérdezel rá.
Megvolt. Ott azt mondták, hogy szilikonspré felejtős, inkább fehér zsírral vagy csere.
De rohadtul nem akarom cserélni, mert németországból van és eléggé bonyodalmas lenne. :(
Mindegy, körbenézek otthon, hátha akad valami zsírzó spray.
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

Selmo

Az a vicces, hogy dummyban minden működik, az eredetiben meg nem. :eek: Dummyba átmásolva is minden működik. Ha nem jövök rá az okára, legfeljebb átmásolok mindent.

A tökéletesség unalmas.

Kuroi Tenshi

Quote from: Raggie on 2013-03-14, 10:36:25
SOS help!
A hd 7950-esemen ilyen hangot hallatnak a ventik 48%-os és 68%-os sebességei között folyamatosan.
LINK

Ez mindenképpen venticsere vagy azért érdemes mondjuk szilikonsprével próbálkozni?
Quote from: Raggie on 2013-03-14, 10:36:25
szilikonsprével

:zomg:
Azt ne. Ha mindenképpen akarsz valamit, akkor műszerolaj.
Simán lehet a rezonancia is, úgy láttam, hogy nincs rendesen odacsavarozva
a házhoz? Nem úgy hangzik, mintha a venti lenne csapágyas. Esetleg nézz
bele, hogy nem lóg-e be a venti vezetéke, bár a hang nem pont olyan, de
egy próbát megér.

Cobra

Mondjuk lehet egy kiegyensúlyozatlan ventillátor is, amitől az egész kártya berezeg. Ott meg nem segít a műszerolaj sem.

NLZ

Ám tényleg csak 48-68% között adja ki a hangot? Ha valami mechanikai hibásodás lenne, az nem kéne még zajosabb legyen 100%-on?
[reserved]