Melyik mangát olvastad legutóbb? Hogy tetszett?

Started by Shiroi., 2004-08-23, 23:43:31

Previous topic - Next topic

NLZ

Quote from: Megmurdel on 2014-11-05, 09:18:48
Quote from: NLZ on 2014-11-04, 23:17:03
Qualia the Purple
Elején egy Yuri sztorinak indul némi különleges képességgel, de hamar átfordul a totális őrületbe, némi quantum fizikai zagyvaságon tálalva. Az elejét át lehet pörgetni (én is azt csináltam), könnyen lehet látni, hol lesz érdekes. Sajna a fordítás sanyarú sorsú, pedig már nincs sok hátra belőle.
Jött ki új fejezet, mert én nem találtam/olvastam újat a 15. óta
Nem, ezért mondtam a sanyarú sorsot. :(
[reserved]

Megmurdel

Akkor jó ... illetve nem, de akkor nem maradtam le. Amúgy dobta a fordító csapat? Ha jól emlékszem régen 2 heti vagy havi rendszerességgel jöttek új fejezetek.

NLZ

A fórum, ahol hobbi szinten fordították 14-15öt, már van egy nyers fordítása 16ra, reméljük hamarosan elkészül belőle valami.
[reserved]

Megmurdel

Az jó lenne. Sztem Mangahere már fel is rakta a fent említett fordítást a 16. fejezetről. :)

NLZ

Jah, de én várok vele, hátha korrigálnak rajta még.
[reserved]

Selmo

Omoide Emanon rövid 9 fejezetes cucc, de igen érdekes dolgokat feszeget. Aki látta a The Man from Earth című filmet, nézze meg. De annak is tudom ajánlani, aki egy kicsit szeret elgondolkodni mi lenne ha dolgokon.

A tökéletesség unalmas.

NLZ

Jah, Emanon aranyos sztori, bár a folytatással annyira nem vagyok kibékülve.
[reserved]

Megmurdel

Quote from: NLZ on 2014-11-05, 14:16:21
Jah, de én várok vele, hátha korrigálnak rajta még.
Szerintem, annyit már én is várok vele.

frozenstein

To Aru Majutsu no Index New Testament vol.11
A kötet főszereplője Shokuhou Misaki, ez így jó kis hiánypótló volt. A végére megint kaptunk pár Aleister utalást, remélem lassan arra a szálra is komolyabban rátérnek.

Selmo

A Mahou Tsukai Kurohime megy most, de valahogy nagyon az az érzésem, hogy húzzák, mint a rétest, ráadásul a mostani arc lezárása ööö. A pisztolygolyós varázslás amúgy egész jó ötlet és a történet is elmenne, de már nagyon keveri a mangaka. Ugyan csak 80 fejezetes, de fejezetenként ~50 oldal.
Apropó valaki valami normális ecchit nem tud? Listám

A tökéletesség unalmas.

Megmurdel

Quote from: Selmo on 2014-11-09, 21:51:07
Apropó valaki valami normális ecchit nem tud? Listám
Amiket én olvastam itt ki vannak kb gyűjtve, meg a pontozás is ott van mellettük. :)

Selmo

Elolvastam, volt benne egy nagy fordulat, de a vége, nekem már túl nagyszabású volt.
Kösz a listát. 251 db? Asszem esti program az ismertetők olvasása. :D

A tökéletesség unalmas.

Megmurdel

Nem lesz nagy meglepetés, de rengeteg van még ami nem completed. :D

frozenstein

Tonari no Kaibutsu-kun
Meglepő fordulatokra ne számítson senki, de az anime után jó volt megtudni a történet végét.
10/10

Selmo

Eden no Ori: Egy repülőgép lezuhan egy szigeten és mindenféle őslények támadják meg a túlélőket. A japán középiskolás diákok csoportokba verődve próbálnak túlélni. Jó hosszú volt és még érdekesnek is mondanám, ha nem lehetne lelőni az összes rejtélyt a manga egyharmadánál és bukkannánnak fel a legidiótább helyzetekben a legidiótább lények. Az meg nekem kevés ecchi, hogy a lányok 3 fejezetenként elmennek fürdeni a tóba. Arról nem is beszélve, hogy hónapok alatt nem jutnak odáig, hogy hé gyerekek, lehet itt halunk meg, nem kéne akkor jól éreznünk magunkat? Még csak nem is szexre gondolok.

Ore ga Doutei o Sutetara Shinu Ken ni Tsuite: Ez érdekes cucc, a főhőst kinyírja a legjöbb barátja 32 évesen, erre felébred 17 évesen a középiskolai éveiben. Megpróbál rájönni, miért is ölték meg és elkerülni az ide vezető eseményeket. Kár, hogy kevés romantika, és sci-fi került bele, még olvastam volna.

Van valami ezekhez hasonló befejezett cucc?

A tökéletesség unalmas.

Megmurdel

Eden no Ori-hoz hasonló a Let's Lagoon bár jóval rövidebb és még be sincs fejezve. Ráadásul a fordítás sem halad. Ha gondolod elolvashatod.

SaiyaGin

Quote from: Megmurdel on 2014-11-18, 01:25:22
Let's Lagoon
Ez az a manga, amire kb. évente egyszer ránézek, hogy halad-e a fordítás, majd konstatálom, hogy nem nagyon. ::)

Megmurdel

Quote from: SaiyaGin on 2014-11-18, 08:05:36
Let's Lagoon
Ez az a manga, amire kb. évente egyszer ránézek, hogy halad-e a fordítás, majd konstatálom, hogy nem nagyon. ::)
Nem tudom mikor kezdtem el, de igen, sajnos én is így vagyok vele egy ideje.  :frown:

NLZ

Quote from: Megmurdel on 2014-11-18, 13:29:38
Quote from: SaiyaGin on 2014-11-18, 08:05:36
Let's Lagoon
Nem tudom mikor kezdtem el, de igen, sajnos én is így vagyok vele egy ideje.  :frown:
Jah, de míg anno jött néhány hónaponta egy rész, most már több, mint egy éve nem volt semmi.
[reserved]

Megmurdel

A 29. fejezet fenn van ugyan raw verzióba, de abba se lapoztam bele, mert nem láttam sok értelmét.

-OJ-

Koe no Katachi

Nem tudom, az egyébként tökéletes oneshot után, mi szükség volt egyáltalán a teljes manga szériára?

Ígéretesen indult, de a közepe táján, a [spoiler]félresikerült szerelmi vallomást[/spoiler] követően menthetetlenül szétcsúszott az egész cselekmény, előtérbe kerültek az unalmas mellékszereplők és az ő ostoba gondjaik, míg a főszereplő páros semmit nem tudott együtt csinálni. A második fele jóformán alig szólt valamiről, csak műdrámás helyzetekről, és a befejezés is nélkülözött mindenféle kreativitást vagy érzelmi töltetet. Mintha egy lényegtelen ponton kaszálták volna el.

Kár érte,
rossz irányzékkal így elrontani egy korábban nagyszerű történetet.

4/10

Leara

Quote from: -OJ- on 2014-11-19, 14:43:25
Koe no Katachi
Kár érte,
rossz irányzékkal így elrontani egy korábban nagyszerű történetet.

4/10
Nekem is nagy csalódás volt a manga, leginkább azért, mert felvet érdekes és kényes kérdéseket, de egyikbe se merült bele mélyebben és így elég felszínesnek éreztem az egészet.
MAL

NLZ

[reserved]

Selmo

Velvet Kiss

Huh, eddig az egyik legjobb manga volt, amit olvastam. Már nézem is miket alkotott a mangakája.

A tökéletesség unalmas.

Megmurdel

Quote from: Selmo on 2014-11-26, 21:57:21
Velvet Kiss

Huh, eddig az egyik legjobb manga volt, amit olvastam. Már nézem is miket alkotott a mangakája.
:tezsvir:
Harumi Chihiro szinte összes munkáját olvastam ami MAL-on fel van tüntetve és nekem is tetszett eddig mind. :D

Selmo

Nana and Kaoru

Egyáltalán nem vagyok S&M kedvelő, de ez érdekes olvasmány. Az utolsó fejezetek mondjuk kezdtek meredekek lenni nekem, de szerencsére váltottak témát. Azt viszont el nem tudom képzelni, meddig húzza a mangaka, még van egy évük, és az előző fél évről már írt 121 fejezetet. :D Remélem marad ezen a színvonalon és akkor tovább tudom olvasni, nem akarok semmi durvábbat látni.

A tökéletesség unalmas.

Selmo

Bitter Virgin

Ha valaki komolyabb romantikus cuccot akar olvasni, tudom ajánlani. Elég keményen indít és később is komoly dolgokkal van megfűszerezve.

A tökéletesség unalmas.

Leara

Onani Master Kurosawa: sok jót hallottam már róla, szóval terveztem egy ideje... valóban több van benne, mint amennyit a cím sejtet. Mondjuk nem került be a kedvenceim közé, de megérte elolvasni. Azt az egyet bánom, hogy nem volt legalább 1-2 fejezet Kitahara szemszögéből is, mert nekem úgy tűnt, hogy [spoiler]sok mindenen keresztülment már, mire egyezséget kötött Kurosawával, ebből pedig csak néha kaptunk egy kis "ízelítőt". [/spoiler]
8/10
MAL

Selmo

Van hozzá egy "rövid" LN folytatásként, azt is olvastad?

A tökéletesség unalmas.

Leara

Quote from: Selmo on 2014-12-12, 21:43:42
Van hozzá egy "rövid" LN folytatásként, azt is olvastad?
Nem, de nekem a manga vége is elég jónak tűnt, nem tudom mennyit adhat még hozzá a light novel.
MAL