Nanatsu no Taizai (Seven Deadly Sins)

Started by blackronin, 2014-10-29, 10:22:36

Previous topic - Next topic

ogre

csak azt nem értem, hogyan vannak kilencen, ha galan off, és gowther meg közéjük tartozik, de nem harcol meliodas ellen? és persze a kulcs valszeg elizabeth lesz, mert miért ne ő lenne? :) az tuti, hogy a "tévéközvetítés" a többi szereplővel kicsit unalmas.

chilip

azé mer az a tag aki a holy knight commander volt (nem ugrik be a neve) az csak placeholder. az gowther "helye"

ogre

arra emlékszem, de frankón helyettesíti gowthert, az nekem még mindig fura.
az pedig még inkább, hogy eddig csak szegény galan pusztult el, pedig ő volt a legjobb arc az összes közül, fight meg volt jópár...

blackronin

175
Király fejezet volt, Meliodas megpróbálta bevetni újra a Revenge Counter-t, de erről Estarossa-nak más véleménye volt...
Kérdés, hogy ezek után ki menti meg őt?

ogre

egyre inkább úgy néz ki, hogy a maradék 6 sin, plusz matrona beleavatkozik, aztán legyen belőle 3-4 fejezetnyi fight :) és elizabeth még mindig nem csinált semmit, pedig a druidapóver elég jó ellenpontja lehet a démonoknak...

blackronin

176
Nagyon informatív fejezet volt, rengeteg minden kiderült Meliodas múltjából.
Végre láthattuk azt is, hogy miként néz ki a Goddess klán.
A vége pedig... nem tudom, hogy Ban milyen módon próbálja megfordítani a csata menetét.

ogre

ha már végre kiderülnek dolgok, igazán fordíthattak volna rá több energiát. a diane+king párosról is volt külön fejezet, a ban+elaine is volt, csomó mindenre szakítottak időt, még full mellékszereplőkre is, ami meg elvben ennek a commandment-es mizériának a lényege, elintézik foghegyről. :( lehet, túl sokat várok ettől a mangától... :)

blackronin

177
Drámai fejezet Meliodas "halálával" és Ban felrobbanásával.
Merész húzásnak tűnik elsőre, de kötve hiszem hogy végleges bármelyik halál is.
Meliodas a manga főhőse, Ban pedig az egyik legnépszerűbb karakter.
De azért jól volt tálalva, megvolt a kellő izgalom.

LuckyDingo

Quote from: blackronin on 2016-06-06, 16:03:15
177
Drámai fejezet Meliodas "halálával" és Ban felrobbanásával.
Merész húzásnak tűnik elsőre, de kötve hiszem hogy végleges bármelyik halál is.
Meliodas a manga főhőse, Ban pedig az egyik legnépszerűbb karakter.
De azért jól volt tálalva, megvolt a kellő izgalom.
Ban magától helyreáll, Meliodast meg megkönnyezi Elizabeth és hipphopp feléled még erősebben.

blackronin

178
Hmm... érdekes fordulatot vett a történet.
Semmi csoda és feltámadás, helyette egy rövid timeskip és a démonok uralma.
Kíváncsi vagyok, hogy Suzuki milyen irányba tereli tovább a dolgokat.

edit:
179-180
Igen, duplafejezetet kapunk a hétre, color page-el.
Tetszett, hogy Arthur is próbál tenni valamit a kialakult helyzet ellen.
Zalatras feltűnése pedig elég érdekes... mégis miként magyarázza majd el Suzuki az állítólagos "halálát".
Ami ugye elindította az egész lavinát.

edit2:
181
Zalatras egy elég fura arc, néha elszalad vele a ló.  :P
Maga a fejezet érdekes volt, de a flashback-re vagyok inkább kíváncsi.

182
Egy kis múltidézés, de semmi extra.

chilip

múltidézés? melodias hallhatatlan, megölhetetlen. mindig vissza fog térni LOL hogy izguljak ezekután érte? :D

blackronin

Quote from: chilip on 2016-07-04, 21:57:52
múltidézés? melodias hallhatatlan, megölhetetlen. mindig vissza fog térni LOL hogy izguljak ezekután érte? :D
Nekem nem abból jött le, hogy halhatatlan és megölhetetlen, mert a fejezetben mondták...
Onnan tudom, hogy ő a manga főszereplője.  :P

edit:
183
Király fejezet volt!
Meliodas beszélgetése az apjával, vagyis a Démon Királlyal elég érdekesnek bizonyult.
A vége pedig... Escanor nagyon ért a hatásos belépőkhöz és hogy miként süsse el a legkirályabb dumákat.  :whoah:

edit2:
184
Az Estarossa vs Escanor harc nagyon EPIC volt a fejezetben, így nincs okom a panaszra.
De sajnos nem hiszem, hogy a végén Escanor fog kikerülni győztesen...

blackronin

185
EPIC chapter.

Escanor ugrott párat előre a kedvenc karaktereim névsorában.  :P
Minden tette és mondata aranyat ér.
Estarossa-t is bírom nagyon, de Escanor messze felülmúlta őt ebben a küzdelemben.

edit:
186
Újabb király fejezet, a vége eléggé kellemesen meglepett!
Persze ennek semmi köze a gigantikus, szinte meztelen megjelenő Goddess-nek...  ::)

edit2:
187
Jó fejezet volt, Derrerie stílusa eléggé bejön.
Nem köntörfalaz és nem húzza az időt, csak teszi amit jónak lát.  :P

A Goddess klán tagjai vajon mind ilyen kétszínűek, mint aki megszállta Denzel-t?
Egyébként eléggé az angyalokra hasonlítanak, főleg annak fényében hogy náluk is van 4 Arkangyal, akik valószínűleg hihetetlenül erősek lehetnek...

Isley

187

Derrerie stílusa tényleg elég lényegretörő. Az istennőkről inkább még nem mondok véleményt, ez most elég furcsa bekezdés volt tőlük. Jó fejezet volt, bár kevesebb dolog történt, mint szokott.

188

Relatíve kevésbé eseménydús fejezet, annyiban kimerül, hogy...

[spoiler]Meliodas visszatért,[/spoiler]

ami most egy körre elég is.

blackronin

188
Tetszett a fejezet.
Akciódús volt és Meliodas is visszatért végre.
Derrerie megjegyzése nagyon érdekel... vajon kire ismerhetett rá Elizabeth-ben?

edit:
Kijött egyébként egy databook is, amiben vannak érdekes dolgok!

[spoiler]
Pl.
Ten Commandments erőszintek:
                 Magic        Strenght     Spirit    Összesen
Zeldris   10000   47200   3800       61000
Estarossa   3000           53000   4000       60000
Melascula   31500   500           2000      34000
Drole           14000   36500   3500      54000
Gloxinia   47000   0           3000      50000
Monspeet   34000   16000   3000      53000
Derieri   1500           48000   2500      52000
Grayroad   26500   10000   2500      39000
Fraudrin   13000   15000   3000      31000

Képességeik:
Derieri the Purity: Combo Star (52,000)
Drole the Patience: Ground (54,000)
Estarossa the Love: Full Counter (60,000)
Fraudrin the Selflessness: Full Size (31,000)
Galand the Truth: Critical Over (27,000)
Gloxinia the Repose: Disaster (50,000)
Grayroad the Pacifism: Curse (39,000)
Melascula the Faith: Hell Gate (34,000)
Monspeet the Reticence: Trick Star (53,000)
Zeldris the Piety: God (61,000)
[/spoiler]

ogre

Quote from: blackronin on 2016-08-26, 12:51:35
188
Derrerie megjegyzése nagyon érdekel... vajon kire ismerhetett rá Elizabeth-ben?

szerintem simán most powerful goddess :D

blackronin

189
Ööö... remélem, hogy azért nem ennyi volt Monspiet és Derrerie.
Remek páros és nagyon sajnálnám, ha Suzuki kiírná őket ilyen hamar.

Meliodas pedig valamennyire megváltozott a Démon Királlyal való találkozó után.

Isley

189

Meliodas kicsit idősebbnek tűnt a végén, ahogy széttépte a két Parancsolatot. Egyébként ritka unalmas fejezet volt. Lassan jöhetne vissza Escanor vagy valami. Nekem Monspiet meg a dühös csaj elég semmilyen.

ogre

nekem merlin hiányzik leginkább, de diane és ban is.
ez a külön-külön harcolós dolog annyira nem fun.

blackronin

Quote from: ogre on 2016-08-31, 02:51:22
nekem merlin hiányzik leginkább, de diane és ban is.
ez a külön-külön harcolós dolog annyira nem fun.
A mostani fejezetben visszatért Merlin és Ban is csinált valamit.
Már 66%-ban jól jártál.  :P
Diane-t én is hiányolom már egy ideje.

190
Nem volt rossz fejezet, megtudtuk hogy Greyroad egy mutáns, ami több démon egyesülése.

Isley

190

Remek fejezet. Tetszett ez a démontojás dolog. Greyroad képessége pedig ugyanaz, amivel a Bleachben minden Hollow bírt: sima Menosok és a Gillianok is. Attól függetlenül nem rossz. Merlin jöttének én is örülök.

blackronin

191
Hát ez frenetikus fejezet volt!
Merlin cheat kódot használt, természetesen így könnyű.  :P
Greyroad egy kicsit hamar került ki a képből, de legalább Merling megmutatta, hogy nem szabad félvállról venni.

Isley

191

Ütős fejezet volt, a legjobb az elmúlt időszakban!
Merlin eddig is érdekesnek tűnt, de most már értem, miért ő az egyik legnagyobb még a Sinek között is. Greyroadból ennyi elég volt, mehetünk tovább.

ogre

azért az funky, hogy a sins-ről lassan kiderült, hogy a hét tagból nem öt ember, hanem csak kettő (lassan már ebben sem lennék biztos), ráadásul kettő biztos ami biztos démon, és nem a gyenge fajtából.
plusz ahogy néztem, már jobban állnak, mint a commandments.

blackronin

Quote from: ogre on 2016-09-13, 21:56:13
azért az funky, hogy a sins-ről lassan kiderült, hogy a hét tagból nem öt ember, hanem csak kettő (lassan már ebben sem lennék biztos), ráadásul kettő biztos ami biztos démon, és nem a gyenge fajtából.
plusz ahogy néztem, már jobban állnak, mint a commandments.
Hát igen...
Elég sokan felvetik, a külföldi fórumokon, hogy a Commandments tagok elég gyorsan hullanak.
Ebben nem keveset játszik közre az, hogy Meliodas, Merlin és Escanor hihetetlenül erős, talán túlzottan is.
King-et és Ban-t egy-egy képessége teszi veszélyessé, de közel sem akkora tényezők.
Gowther kimarad a buliból, aminek biztos komoly oka van.
Mondhatni Diane az, aki kilóg a sorból.
Nem harcolt igazán egyik démonnal sem komolyan (csak Dolor egyik klónjával), valamint ereje messze elmarad a várakozásoktól (hiába jött Matrona, eddig nem láttuk a gyümölcsét az edzésnek).

ogre

ahogy Galan elhullott, az még jól volt kitalálva, sikerült ötletet csempészni bele, a többibe meg nem. óverpóver hentelés, meg szájkarate vegyesen, igazából nem izgalmas. a sins képességei eléggé hamar kiderültek, kb amint találkoztunk velük, a commandmentnél ez még mindig nincs meg, azt leszámítva, hogy a saját parancsolataik ultimate működnek. (jó, utána lehet olvasni a neten, de a mangából még nem tiszta minden, ami szerintem gáz)

blackronin

192
Egy rövid, de akciódús fejezet Fraudrin-nal, Hendrikson-nal és Zalatras-sal.
De ennek ellenére nem hagyott nagy nyomott bennem.  ^^"

Isley

192

Átlagos fejezet. Hendriksen és Fraudrin (Dreyfus) harca érdekes, csak az a bajom az egésszel, hogy Hendriksen, ahogy most Fraudrin is rávilágított, teljesen más volt. Nem azt mondom, hogy nem lehet neki megbocsátani, hanem azt, hogy ő éppen sokkal menőbb volt korábban. Ezért is van az, hogy vannak olyan esetek, amikor nem a (test) halál(a) a karakter igazi halála...

Isley

193

Nem volt rossz fejezet, de nem volt egy kicsit túl egyszerű?

[spoiler]Dreyfus meg is szabadult Fraudrintől és még hatásosan meg is támadta? o.O[/spoiler]

blackronin

Quote from: Isley on 2016-09-26, 15:10:03
193

Nem volt rossz fejezet, de nem volt egy kicsit túl egyszerű?

[spoiler]Dreyfus meg is szabadult Fraudrintől és még hatásosan meg is támadta? o.O[/spoiler]
Hát igen, Suzuki elég kényelmes megoldást választott...  ^^"
Fraudrin pedig azért remélem ennél többet tud, mert szinte csak Dreyfus képességeit használja állandóan.

194
Fraudrin nem volt képes érdekessé válni, a Full size képessége is elég komolytalan...
Nagy vagyok és kész, ezért féljél tőlem.  ^^"
Zaratras meghalt, gondoltam hogy nem lesz sokáig a sorozatban újra.
Meliodas pedig alázta Fraudrin-t, de a fejezet végi vigyorgás nem sok jót jelent.