Help Topic Hardver/Szoftver

Started by Nakahara, 2002-11-13, 20:06:43

Previous topic - Next topic

kikuchiyo

Meg lehet nezni, hogy az alaplapi kondik nem puposak-e. Ha azok, az siman okozhatja a tapasztalt instabilitast.
Ki lehet oket cserelni (ha nem valami speci kondik vannak az alaplapon, hanem a szokasos hengeres elektrolitok, akkor egesz olcson is), kerdes, megeri-e foglalkozni vele.
Failure is the default option

Selmo

Másik VGA nincs kéznél? Mert azzal baromi egyszerűen lehetne szűrni.

A tökéletesség unalmas.

Kvikveg

Quote from: kikuchiyo on 2016-08-14, 22:48:49
Meg lehet nezni, hogy az alaplapi kondik nem puposak-e. Ha azok, az siman okozhatja a tapasztalt instabilitast.
Ki lehet oket cserelni (ha nem valami speci kondik vannak az alaplapon, hanem a szokasos hengeres elektrolitok, akkor egesz olcson is), kerdes, megeri-e foglalkozni vele.
Nem puposak.

Sajna nincs masik VGA, es alaplapi sincs, ES nem tudom eloidezni a problemat, szoval igy jartak.
Legalabb a driverrol volt panaszkodo dump, ennyi biztos, de ezt meg uti az elmult nyocev harom honap info.

SSD firmwaret meg lehet frissiteni, talan az segitene a rebootprobleman, de en sem vagyok mazochista. :)

BIOS elem: naigen, csak meg kene neznem mit kell utana beallitanom - a horror.  :zomg:
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Cobra

Azért egy 2008-as lap nem olyan buta, megy az auto módban is.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Kvikveg

Na, kozben visszakerult a gep az eredeti tulajdonosahoz.
Talaltam valami cikket ahol masnak is volt gondja a Windowssal+alaplappal, ami shutdown/boot-tal mukodott rendben, rebootra meg ugyanugy csak a sotetseg jott. Megoldas nem volt. Nekem meg mar pakolnom kellett. :)

Szociortip: eddig sem voltak illuzioim, de mindig meglep amikor valaki enyhen politikailag inkorrekt citromail emailcimet hasznal facebook bejelentkezeshez, es semmi jelszot nem torol a chromebol amikor idegennek odaadja a PCjet.
Hatize.  :_piszka:
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

NLZ

Quote from: Kvikveg on 2016-09-03, 18:14:17
Na, kozben visszakerult a gep az eredeti tulajdonosahoz.
Talaltam valami cikket ahol masnak is volt gondja a Windowssal+alaplappal, ami shutdown/boot-tal mukodott rendben, rebootra meg ugyanugy csak a sotetseg jott. Megoldas nem volt. Nekem meg mar pakolnom kellett. :)

Szociortip: eddig sem voltak illuzioim, de mindig meglep amikor valaki enyhen politikailag inkorrekt citromail emailcimet hasznal facebook bejelentkezeshez, es semmi jelszot nem torol a chromebol amikor idegennek odaadja a PCjet.
Hatize.  :_piszka:

Örülj, hogy nincsenek kint fotók az asztalon, amiken félmeztelenül pózol a tükör előtt :D
[reserved]

Kvikveg

Quote from: NLZ on 2016-09-04, 00:10:39
Örülj, hogy nincsenek kint fotók az asztalon, amiken félmeztelenül pózol a tükör előtt :D
:zomg:

chilip

volt egy olyan esetem most, hogy egy régi routert a szomszédban a hivatalos oldalról letöltött firmware-el használhatatlanná tettem :/

tp link wr741nd volt amíg élt szegény. az volt vele hogy elfelejtették a jelszót hozzá, így toltam rá egy resetet a gombbal, újra beállítottam a cuccot. ment a net rajta meg minden csak a sebessége kissebb lett. ezért gondoltam a firmware upgrade-re hátha azt is legyalultam a factory resettel. nekünk is tp link van és a mienket erről az oldalról simán upgrade-eltem szóval nem si értem a dolgot.

Damnatus

Windows XP rendszeren futó Word XP nagyon lassú indításkor és fájl betöltésekor. Korábban gyorsabb volt. Van ötletetek, hogy hogyan lehet újra "felgyorsítani"?

Cobra

Damnatus: valami normális töredezettségmentesítő programot kéne lefuttatni (pl Raxco Perfectdisk), az jó eséllyel segít. Ha nem, akkor chkdsk a lemezre, lehet döglődik.
chilip: érdekes, fw frissítés után semmit nem csinál? Ahogy nézem van 7 verziója, lehet nem megfelelő fw került rá.

NLZ

Esetleg új júzer profil.

Vagy Tron Script is megér egy próbát.

Bár lehet egyszerűbb újrahúzni, mint ilyenekkel szórakázni.
[reserved]

chilip

Quote from: Cobra on 2016-10-12, 21:43:04
Damnatus: valami normális töredezettségmentesítő programot kéne lefuttatni (pl Raxco Perfectdisk), az jó eséllyel segít. Ha nem, akkor chkdsk a lemezre, lehet döglődik.
chilip: érdekes, fw frissítés után semmit nem csinál? Ahogy nézem van 7 verziója, lehet nem megfelelő fw került rá.

5 verziót láttam a weboldalon, magán a routeren V4.3 volt írva így a 4es verziót raktam rá

NLZ

Pedig van 4.2-es is, hátha azzal több siker lett volna.
[reserved]

Kvikveg

Monitort keresek szeretett es alig hasznalt PS3asomnak. Kesobb PCnek/TV helyett ha megtortenik a csoda es lesz valamikor PCm megint. Nem vagyok manias kepminosegre ugro, szoval ha egy ev mulva nem csucsminosegnek szamit majd, tulelem.

A maximum szelessege az egesznek keretestul 80 cm lehet.

Ha jol ertettem PCre lehet 60Hznel magasabbra celozni, de PS3ra ertelmetlen. Kerdes PS3 mit kezd a tobb, mint 60Hz-cel vagy lehet-e 60ra visszaallitani addig. De ahogy nezem az amazonon 60Hz lesz, mert 120ra keresve ilyen 4-500 EURba keruloket mutogat, de abbol is csak kettot...

HDMI nyilvan.

1080p=1920x1080 ha jol latom ami kell/jo neki.

Otlet? Annyi van hogy kiesnek a szemeim mire vegignezem az osszeset.

Ja es nyilvan nem felmillioert keresek...

edit: hangszoro nem erdekel benne, bar kesobb TVre meg jol johet.

Ilyeneket latok ha random rakeresek ilyesmire a nemet amazonon:

ASUS VS247HR - 23.6 Full HD 1920 x 1080, 2ms, 16.7M, HDMI, D-Sub, DVI-D, Kensington
Phys. Dimension with Stand(WxHxD) :561.8x410.6x200mm
https://www.asus.com/Monitors/VS247HR/specifications/
EUR 123.99, ez most jo ar es oruljek, vagy szegyelljem magam amiert ilyen pocsek monitorra vetettem szemeimet?

ASUS VN247H 23.6-inch Widescreen LED Multimedia Monitor (1920 x 1080, 1 ms, 2x HDMI, VGA, Full HD 1080p, Super Narrow Frame)
Phys. Dimension with Stand(WxHxD) :548.6x394.9x194.2mm
http://www.asus.com/Monitors/VN247H/specifications/
EUR 221

BenQ RL2455HM LED 24 inch W Gaming Monitor (1920 x 1080, 1000:1, 12M:1, 1 ms GTG, DVI/HDMI) - Black
WxHxD 579 x 435 x  189 mm
http://zowie.benq.com/en/product/monitor/rl/rl2455.html#specification
EUR 171.99

Asus VS248HR 24 inch 1 ms Gaming Monitor, 1920 x 1080, HDMI, DVI, VGA, 250 cd/m2
Phys. Dimension with Stand(WxHxD) : 573.2x412.3x205.5mm
http://www.asus.com/Monitors/VS248HR/specifications/
EUR 137.89

Valahogy a vasarlas izgalma helyett a specifikaciok keresesenek es a trukkos reklamparametereknek ellenallas borzalma fog el.  :_piszka:

:mittomen: :hai:

Cobra

Szégyelld magad, hogy TN paneleseket nézel :P

Ha TV-nek is szánod később, akkor lehet jobb lenne egy 27"-os, amin van audio kimenet. oylat keress, ami 6-8ms válaszidős, az IPS vagy LS paneles. Samsung, Dell, HP, BenQ, LG-k között nézelődj elsősorban. Asus monitorban inkább felejtős kategória.

ez pl egész jónak tűnik: http://oaziscomputer.hu/termekek/monitorok/27-28/benq-ew2750zl-9hldelbqbe
ez ronda, de legalább "olcsó": http://oaziscomputer.hu/termekek/monitorok/27-28/lg-27mp48hq-p-hivatalos-magyar-garancia
itt egy Asus: http://oaziscomputer.hu/termekek/monitorok/27-28/asus-vx279h-fekete

24" olcsóbb, de azt nem érdemes 1 méternél messzebbről nézni.
Vagy veszel egy 32"-os TV-t, ha elfér. A jobbak jók Pc monitornak is.

NLZ

PS3 nem fog semmit se kezdeni 120Hz-el. Most jön ez a PS4 Pro, amire azt hazudják, hogy majd kihasználja.
De elsődlegesen ez ilyen normál TVkre van tervezve, sztem 60Hz se kell neki (cinematic 30fps limit gyakori).
Méret is egy furfangos téma, mert mivel úgy van tervezve, hogy nagy kijelzőre, messziről nézve, így lehet a UI sem úgy van összerakva, hogy jól nézzen ki 1 méterről egy kis 23" monitoron (fél képernyőt eltakaró fegyvermodell).

Persze ez csak mind dilettáns konyhafilozófia, nem játszottam annyit monitoron, hogy biztosan lebeszéljelek róla, de érdemes utánajárni, vagy inkább magadnak kipróbálni.
[reserved]

Kvikveg

Koszi az otleteket.
Kozben ilyeneket talalok: http://pcpartpicker.com/list/  ^^

edit:
...es amikor vegre dontok:
"Sajnos az Ön által rendelt termék jelenleg nincsen készleten beszállítónknál, várható érkezési időt sem tudtak megadni."
:/

Cheesy

Help me plíz.

1 éve van domainem az Interhostnál, hozzá használok egy mailt is.
domainnevem.hu és mail@domainnevem.hu

Az első részével semmi gond, ez az egész post-írás annak a hatására jutott eszembe (hovaa?), hogy megkaptam a következő 1 évi számlát, amit ma el is utalok.
Ámde!
Mind a mai napig nem sikerült beállítanom se a Win7-es PC-n az Outlookban, se a Win8-as mobilomon a levelezőben, se a céges Androidos telefonon a KIMENŐ levelezést. A bejövőket megkapom. De utána egészen addig nem tudok rájuk válaszolni, míg gép elé nem ülök és az egyébként kevésbé barátságos, ám letisztult :) RoundCube felületen meg nem írom és el nem küldöm. Ez kényelmetlen.
Az Interhost főoldalán a kimenő levelek esetében ez van megadva: "A kimenő levelek kezelőjéhez az Internet-szolgáltatója által megadott címet kell megadni."

T-Homeos netem van otthon.
A szolgáltató oldalán ez van megadva (http://www.telekom.hu/static-th/sw/file/Email_beallitasok_windows_mail.pdf)
@netquick.hu,
@aldomain.t-online.hu és @domain.hu
esetén a fióknév a teljes e-mail cím!
Jelszó a kapott vagy beállított jelszó.

SMTP szerver tehát: mail.t-online.hu
user: mail@domainnevem.hu
pass: ??? (itt csak az interhostos jelszavamat tudom megadni, a t-homeos e-mail címet soha nem használtam még)

Windows Mobileon a fentieken kívül megpróbáltam a "mail.t-email.hu"-t is.

A céges telefonom Telenoros. (T-Mobilról váltott a cég Telenorra, megjegyzem sokkal rosszabb hívás"élmény")
Itt megpróbáltam ezen leírás szerint. Hasztalan. :zomg:

"A hitelesítés sikertelen." üzenetet kapok Androidon. Ezek szerint rossz user/pass párost adok meg, de nem tudom mit lehetne még...

Kérdésem, hogy Ti, akik interhostos e-mailt használtok, milyen beállítások mellett teszitek ezt?  :confused:

Cobra

A Telekomos e-mail loginneved és jelszavad kell a kimenő levelezéshez. A szerződésen rajta van. (mivel kimenőnek a T szerverét használod)

zsozso

Quote from: Cheesy on 2016-10-28, 20:27:47
Help me plíz.

1 éve van domainem az Interhostnál, hozzá használok egy mailt is.
domainnevem.hu és mail@domainnevem.hu

Az első részével semmi gond, ez az egész post-írás annak a hatására jutott eszembe (hovaa?), hogy megkaptam a következő 1 évi számlát, amit ma el is utalok.
Ámde!
Mind a mai napig nem sikerült beállítanom se a Win7-es PC-n az Outlookban, se a Win8-as mobilomon a levelezőben, se a céges Androidos telefonon a KIMENŐ levelezést. A bejövőket megkapom. De utána egészen addig nem tudok rájuk válaszolni, míg gép elé nem ülök és az egyébként kevésbé barátságos, ám letisztult :) RoundCube felületen meg nem írom és el nem küldöm. Ez kényelmetlen.
Az Interhost főoldalán a kimenő levelek esetében ez van megadva: "A kimenő levelek kezelőjéhez az Internet-szolgáltatója által megadott címet kell megadni."

T-Homeos netem van otthon.
A szolgáltató oldalán ez van megadva (http://www.telekom.hu/static-th/sw/file/Email_beallitasok_windows_mail.pdf)
@netquick.hu,
@aldomain.t-online.hu és @domain.hu
esetén a fióknév a teljes e-mail cím!
Jelszó a kapott vagy beállított jelszó.

SMTP szerver tehát: mail.t-online.hu
user: mail@domainnevem.hu
pass: ??? (itt csak az interhostos jelszavamat tudom megadni, a t-homeos e-mail címet soha nem használtam még)

Windows Mobileon a fentieken kívül megpróbáltam a "mail.t-email.hu"-t is.

A céges telefonom Telenoros. (T-Mobilról váltott a cég Telenorra, megjegyzem sokkal rosszabb hívás"élmény")
Itt megpróbáltam ezen leírás szerint. Hasztalan. :zomg:

"A hitelesítés sikertelen." üzenetet kapok Androidon. Ezek szerint rossz user/pass párost adok meg, de nem tudom mit lehetne még...

Kérdésem, hogy Ti, akik interhostos e-mailt használtok, milyen beállítások mellett teszitek ezt?  :confused:

A legegyszerubb mod, ha nem a szolgaltato smtpjet hasznalod, hanem az interhostosat. (Van par szolgaltato pl upc aminel valami elbaszott myupc menuben kell engedelyezni a kulsos smtp-t. Csak utana megy...)
Az smtp beallitasokhoz, a kovetkezoket hasznald:
Server: smtp.interhost.hu
Port: 25
Felhasznalonev: emailcimed@domaincimed.hu (igen kell a teljes emailcimed)
Pass: ugyanaz amit a webmailhez is hasznalsz.

Udv,
zsozso
Death is the only redemption

kikuchiyo

Ez hiányzott az életemből!

Ellenben azt mondja: hogy Can't connect to smtp.interhost.hu:25: connection reset by peer. Titkosítást nem kell beállítani?

zsozso

Quote from: kikuchiyo on 2016-10-29, 17:24:08
Ez hiányzott az életemből!

Ellenben azt mondja: hogy Can't connect to smtp.interhost.hu:25: connection reset by peer. Titkosítást nem kell beállítani?

Fogadni mernek, hogy a szolgaltato blokkolja a kulsos smtp-t. Melyiknel vagy?
Az ugyfeloldalon kell legyen valami eldugott menuben smtp engedelyezese.

kikuchiyo

digi

szerk: a gmailos smtp megy, igaz, az a 465-ös porton van SSL-lel.

zsozso

Quote from: kikuchiyo on 2016-10-30, 00:59:26
digi

szerk: a gmailos smtp megy, igaz, az a 465-ös porton van SSL-lel.

Igen a szolgaltatok a 25ot tiltjak csak....

Kvikveg

Valaki latott mar ilyet?
http://clickykeyboards.com/product/ps2-to-usb-adapter-converter-for-keyboards/
Blue cube neven emlegetik, de beazonosithatatlan kb.

[spoiler=Kis magyarazat, hogy miert nem jo otszazert a sarki boltbol:]
Question: My cheap ps/2-USB green or purple adapter is not auto-detected by Windows plug and play and I can't get it to work. Where can I download the drivers?

Answer: The vast majority of commonly available ps2 to USB converters are simple passive ADAPTERS that simply change the plug shape to match the outlet. These ADAPTERS only function to connect the ps/2 wires to the approximate USB wires. Simple ps/2 to USB adapters do not use specific software drivers.

In general, most users having trouble connecting their keyboard to newer computers are looking for a ps/2 to USB signal CONVERTER. These devices use an integrated circuit (pre-programmed chip) to actively translate the ps/2 keyboard signal and convert it into a USB keyboard signal.

This allows the vintage ps/2 keyboard to be automatically recognized by the operating system as if it were a standard, modern USB keyboard. A well-designed active ps/2 to USB converter will use the built-in operating system drivers for a USB keyboard (for example in Microsoft Windows XP, kbdclass.sys and kbdhid.sys).
http://www.microsoft.com/whdc/device/input/default.mspx[/spoiler]

Cheesy

Quote from: zsozso on 2016-10-29, 12:56:13
A legegyszerubb mod, ha nem a szolgaltato smtpjet hasznalod, hanem az interhostosat. (Van par szolgaltato pl upc aminel valami elbaszott myupc menuben kell engedelyezni a kulsos smtp-t. Csak utana megy...)
Az smtp beallitasokhoz, a kovetkezoket hasznald:
Server: smtp.interhost.hu
Port: 25
Felhasznalonev: emailcimed@domaincimed.hu (igen kell a teljes emailcimed)
Pass: ugyanaz amit a webmailhez is hasznalsz.

Udv,
zsozso
Drága Mester, emlékszel hogy anno Skypeon is próbáltuk mi lehet a helyes beállítás?  ::) Csak nem akart működni.
Én felhívtam a T-Homeot, hogy WTF de nem tudtak segíteni. Biztos nálam van a hiba.
Olyan mintha a 25-ös portot alapból blokkolnák és külön engedélyre oldanák fel. De erről az egyszeri 1430-as tudakozón meg nem tudnak.  :zomg:

Mod:
Androidon a nem titkosított (25-ös port) működik és végre tudok emailt küldeni:kocc: :Kiraly:
A titkosított 465-ösön timeoutol az interhost.hu.

chilip

édesanyámnak kéne laptop karácsonyra. keret az ~80-90k max.

tárhely jó lenne ha nagy lenne, amúgy böngészés, letöltés, filmezés. játékok terén max a kőkeresős, meg ilyen keresgélős fapados játékok, semmi extra.

sajnos nem értek nagyon a laptopokhoz. manapság van márka amit illik elkerülni? lenovo-ról hallottam hogy a szervizük borzalmas.

Cobra

Ennyi pénzért inkább használtat vennék, mert a Pavillon billentyűzete elég  :comp: (meg a Celeron is).

Cheesy