Nanatsu no Taizai (Seven Deadly Sins)

Started by blackronin, 2014-10-29, 10:22:36

Previous topic - Next topic

Isley

275

Jó harci jelenetek ismét. Sariel pozitív értelemben lepett meg. Kíváncsi vagyok fog-e találkozni Sunshine jelenlegi mesterével a későbbiekben a szupererős Mael.

Quote from: blackronin on 2018-07-18, 20:00:17
Ja és anno egy elég durva foreshadowing-ot kaptunk a 113-ik fejezetben (tehát Suzuki alaposan eltervezte ezt is)
[spoiler]

[/spoiler]

Igen, ez elég ködös megfogalmazás volt, de én is szeretem hinni, hogy Suzuki is ennyire előre gondolkozott és tervezett már. Zseniális fordulatok vannak ebben a sorozatban, annyi biztos.

blackronin

276
A múlt heti kettő sidestory után, egyik se volt nagy szám így kár bővebben beszélni ezekről, folytatódott a Mael elleni küzdelem.
Dererrie valószínűleg halott, a terve nem biztos hogy be fog válni...
Én azt mondom, hogy Mael-t nem az Arkangyalok és King, hanem Meliodas fog leverni (felerősödve a Parancsolatok elnyelése után), ezzel is bizonyítva hogy méltó a Démon Király címére.
De ez csak egy tipp.

edit:
277
Derirei halott, Mael/Estarossa egy újabb Parancsolattal gazdagabb.
Ja és meghalt Tarmiel és Sariel is...
Egyre biztosabb vagyok benne, hogy az átalakult Mael-t már csak a felerősödött Meliodas tudja majd legyőzni.

Az Arlong Park-on pedig terjed egy hír, miszerint Suzuki jövőre be akarja fejezeni a sorozatot, de konkrét forrás nélkül csak pletykaként kezelendő.

blackronin

278
Mael új formája elég jó lett és az ereje is félelmetes.
Kíváncsi vagyok, hogy meddig hozzák ellene a többiek...
A tippem továbbra is az, hogy Meliodas fogja leverni Mael-t, miután elnyelte a saját Parancsolatait.

edit:
279
A Sins csapat próbált helytállni, de Mael túl erős.
Jók voltak a képességei, eléggé elintézte a többieket.
Oslo áldozata pedig érdekes volt a végén.

edit2:
280
King összeszedte magát, kár hogy az új alakja elég béna lett...
Gloxonia design-ja jobban bejött, olyasmit vártam volna inkább.

Isley

280

King rég várt ereje felébredt végre. Szerintem rendben van az alakja. De arra leszek kíváncsi, mennyire lesz ez elég Mael ellen.

blackronin

281
King tarolt a fejezetben, epic volt!  :whoah:
Az alakjával még mindig nem vagyok kibékülve, szerintem rossz a frizura és jól álltak volna Kingnek a hegyes fülek, de kezdem megszokni.
Mael meglepő módon gyengül, nem képes már sokáig ellenállni...
King remek támadásai ellenére még mindig azt gondolom, hogy Meliodas fogja a végén megölni Mael-t (Gowther hiába próbálkozik, esélytelen hogy megmeneküljön a bukott angyal).
De majd kiderül.

edit:
282
Látszólag megmenekült Mael Gowther-nek hála.
Jó volt a kis backstory, így már mindent tudunk az igazi Gowther szándékairól.
Nagy happy dologra a következő fejezetben nem számítok, annak ellenére hogy látszólag nyertek egy új szövetségest.

Isley

281-282

Jó fejezetek voltak. Örültem annak, hogy összeállt Gowther története és motivációja. Az igazi Gowther szerelméről és külsejéről eddig is tudtunk, de Mael történetével való összefonódása sok mindent megmagyarázott. Egyébként nagyon haladunk, jövőre simán befejezhető lesz így a sorozat.

blackronin

283-284
Kijutottunk végre a Purgatóriumból, de sajnos ehhez valakinek fel kellett áldoznia magát.
Ban, Wild és Meliodas jó csapatot alkottak, viszont a Démon Király túl erős volt még így is.
Jövő héten break, a folytatásra sajnos emiatt várni kell.

Isley

284

Kicsit ötlettelennek tűnt nekem a megszabadulásuk módja, de jó így is. Végre folytatódhat a fősztori.

blackronin

285
Új fejezet, az események felgyorsulnak igen komolyan.
Ludociel-Merlin-Escanor banda szembetalálja magát az átalakuló Meliodas-t védő Zeldris-Cusack-Chandler trióval.
Az eredmény egy király spread és felfokozott várakozás a következő hetekkel kapcsolatosan.  :smile:

edit:
286
Elkezdődött a küzdelem Meliodas megmentéséért, kíváncsi vagyok hogy miként folytatódik.
Chandler, Cusack és Ludociel erejét is megismertük, hát valóban jóval erősebbek mint a többiek (leszámítva talán Escanor-t és King-et).

Isley

287

Zeldris képessége elég figyelemre méltó. Kíváncsi vagyok, hogy mi lesz a terv ellene és mi lehet a gyengepontja.

blackronin

287-288
A Zeldris elleni küzdelem érdekes, de annak azért örülök, hogy megint Escanor szerepvállalásán fog múlni a győzelem.  :smile:
A megállíthatatlan THE ONE újra a színtéren!  :whoah:

Isley

288

Zeldris képessége továbbra is érdekes. Amit nagyon várok az az Escanor vs Zeldris. Egyik legjobb harc lehet a sorozatban.

blackronin

289
Escanor vitte a fejezetet megint, de azért Zeldris egész jól állta a sarat.
Persze Ludociel-t ez különösen nem érdekelte.  :P

edit:
290
Inkább csak egy átvezető fejezet volt, de abból is a jobb fajtából.
Merlin képessége továbbra is kemény, de úgy látom hogy jövő héten rátesz még egy lapáttal...  :P

Isley

290

Szimpla átvezető volt csak. Merlinre leszek kíváncsi, hogy mit talál ki a két ősöreg ellen.

blackronin

291
Merling eléggé félelmetes, főleg azok után, amit a fejezetben tett.
Így képes játszadozni ilyen magas rangú démonokkal...
Még jó, hogy a jófiúk közé tartozik!  :P

A fejezet vége pedig sok kérdést vet fel:
Mael/Estarossa titka az előnyére vagy a hátrányára válik-e Merlin-nek és a többieknek?
Vagy pont most jön Meliodas (a burokban lévő) és rendet rak a démonok javára?

edit:
292
Jó fejezet volt, az erőegyensúly egyelőre megmaradt, hiszen míg a démonok oldalán megkaptuk az egyesült Sinner-t, addig a Stigma sorai között újra ott van Ban (aki durván megerősödött a Purgatórium után).
Érdekes volt az is, hogy Escanor képes Rhitta-ban tárolni a Nap erejét, így bármikor átváltozhat az erős formájává, ha a szükség úgy hozza.
Várom a folytatást, viszont tényleg érződik már hogy a manga vége fele járunk.

Isley

Quote from: blackronin on 2018-11-27, 18:42:55
292
Jó fejezet volt, az erőegyensúly egyelőre megmaradt, hiszen míg a démonok oldalán megkaptuk az egyesült Sinner-t, addig a Stigma sorai között újra ott van Ban (aki durván megerősödött a Purgatórium után).
Érdekes volt az is, hogy Escanor képes Rhitta-ban tárolni a Nap erejét, így bármikor átváltozhat az erős formájává, ha a szükség úgy hozza.
Várom a folytatást, viszont tényleg érződik már hogy a manga vége fele járunk.

292

Egyetértek mindenben. Ez az Escanor erejével kapcsolatos fejlemény nekem nagyon tetszett. A megerősödött Banra, és a megjósolhatatlan erejű Sinner-re nagyon kíváncsi vagyok.
Bár a fejlemények összességében tetszettek, de nem bántam volna, ha Merlin kis játékát nem zavarják még meg egy darabig.

Edit:
293

Végre elérte Ban a célját. Jó, hogy behozta Suzuki a "Gift"-et, és a módszer is, ahogy Elaine-t feltámasztotta Ban. Szép volt.

blackronin

293
Ban megérdemelten kapta vissza Elaine-t, szenvedett nem is keveset, így jó volt.
Ennek ellenére remélem a következő fejezetben visszatérünk a Sinner-hez és a többiekhez.

blackronin

294-295
King elég jól szerepelt a harcban, de a manga vége már nagyon érződik:
Úgy látszik Meliodas hamarosan megkapja azt, amire (érzelmek nélküli énje) vágyik és eldönti a küzdelmet:
A Tíz Parancsolat segítségével Démon Királlyá válhat.

Persze jó kérdés, hogy a Supreme Goddess mikor lép be a képbe...

chilip

van egy olyan érzésem hogy mindkét főmufti le akarta passzolni csak a munkáját, és a 2 utódot ezért "átkozta" meg. Melodiasét nem is tudnám átoknak hívni, démonok marha sokáig élnek és erre megkapta a képességet hogy legyőzhetetlen (ha megölnék feltámad)

blackronin

Quote from: chilip on 2019-01-12, 10:54:29
van egy olyan érzésem hogy mindkét főmufti le akarta passzolni csak a munkáját, és a 2 utódot ezért "átkozta" meg. Melodiasét nem is tudnám átoknak hívni, démonok marha sokáig élnek és erre megkapta a képességet hogy legyőzhetetlen (ha megölnék feltámad)
Hmm... érdekes ötlet.

296
Kijött az őj fejezet is, szegény Escanor-ral elég durván elbántak.
Merlin még próbálkozik, de ami igazán érdekes hogy a végén feltűnik Mael is.
Kíváncsi vagyok, hogy mit tud tenni ebben a helyzetben, főleg az extra erők nélkül.

edit:
297
A Sinner egyre erősebb lesz, arról nem is beszélve hogy már a saját élete se érdekli...
Mael erejére kíváncsi leszek, főleg annak fényében hogy Escanor "kölcsönbeadta" neki a Sunshine-t.

Isley

298

Érdekes látni, hogy milyen az, amikor Sunshine-t eredeti gazdája használja. Meglepődnék, ha kitartana Mael.

blackronin

Quote from: Isley on 2019-01-30, 11:38:11
298

Érdekes látni, hogy milyen az, amikor Sunshine-t eredeti gazdája használja. Meglepődnék, ha kitartana Mael.
:tezsvir:

Kicsit túl simán mennek a dolgok eddig.
Jó lenne, ha valami még segítené Zeldris-t, mert így egyelőre nem valami fair a küzdelem összeségében.

edit:
299
És megmondtam.
Meliodas szerintem most eléggé elveri az egész bandát, de ez várható a történtek fényében.
Zeldris-t pedig eléggé meglepő volt látni ilyen zavarodottnak, mondjuk érthető volt az oka.

Jövő héten a 300-ik fejezet, Suzuki biztosan méltó lesz ehhez a mérföldkőhöz.  :smile:

Isley

Quote from: blackronin on 2019-01-30, 18:42:16
Quote from: Isley on 2019-01-30, 11:38:11
298

:tezsvir:

Kicsit túl simán mennek a dolgok eddig.
Jó lenne, ha valami még segítené Zeldris-t, mert így egyelőre nem valami fair a küzdelem összeségében.

edit:
299
És megmondtam.
Meliodas szerintem most eléggé elveri az egész bandát, de ez várható a történtek fényében.
Zeldris-t pedig eléggé meglepő volt látni ilyen zavarodottnak, mondjuk érthető volt az oka.

Jövő héten a 300-ik fejezet, Suzuki biztosan méltó lesz ehhez a mérföldkőhöz.  :smile:

299

Igen, kicsit kiszámítható volt. Vagy Mael nem bírja elég ideig, vagy Meliodas egyszerűen hamarabb jön ki. Zeldris itt-ott tényleg a szétesés jeleit mutatta, kicsit méltatlan is volt hozzá, de hát ez van. Igazából Zeldris már egy ideje felfedett titka, amivel Meliodas maga mellé állította, nem volt rossz, illeszkedik is a sorozatba, a legtöbbször valami romantikus indok vezeti a (ellen)hősök tetteit.

blackronin

300
Hát ez eléggé kiábrándító fejezet volt, nem hittem hogy Suzuki ennyi klisés húzást vesz elő.
Meliodas testében a Démon Király, aki a 10 Parancsolat összegyűjtésével minden gond nélkül átvette az irányítást...
A Démon Király ezek után gonosz dolgokat mond és tesz, hú de meglepő...
A többiek nekitámadnak és hát természetesen mindenkit gond nélkül lever. Mégis valaki számított valami másra?
Ban a végén persze feltűnik, ami szintén várható volt, szóval az is elég gyengére sikerült.

Egyébként mi történt a Sinner-el? A múlt heti fejezetben sem tűnt fel, talán csak messziről nézi a többieket?  :confused:

Sajnos Suzuki-nak is vannak gyengébb napjai, ez a fejezet remek bizonyíték erre.
Hátha a jövő heti jobbb lesz...

Isley

300

Suzuki nem tudott mit kezdeni a Démon Királlyal és ez lett az eredménye. Nem tudom, hogy mi lett volna a jobb forgatókönyv, ha csak ott ül a pokolban tovább, az sem a legérdekesebb ötlet, de ez így elég kiszámítható volt. Főleg a démonkirály viselkedése és az ereje. Sinner eltűnése is fura, nem ezek a legerősebb fejezetek.

chilip

és ezt a goddess istennő csak hagyta vagy a bögyös glóriafejjel mi van? :D

blackronin

Quote from: chilip on 2019-02-14, 18:07:42
és ezt a goddess istennő csak hagyta vagy a bögyös glóriafejjel mi van? :D
Az lenne a poén, ha ő meg Elizabeth-et szállná meg valamilyen módon...
Mindenki vs Elizabeth (Supreme Goddess) és Meliodas (Démon Király)  :P

edit:
301
Ban-t bírom, így jó volt látni megint harc közben, de kb. ennyi jó volt a fejezetben.
Nagyon kiszámítható egyébként most a Nanatsu, a végét igazából nem is kellett volna elolvasnom, annyira tudtam hogy Meliodas-sal zárul...  :comp:
Sinner megint sehol, mintha elfelejtette volna Suzuki, hogy létezik...  ^^"

Jövő héten break, szóval most pihenünk egy kicsit.
Suzuki-nak pedig át kellene gondolnia, hogy akarja-e folytatni ezt a kliséhalmazt, amit a múlt hetivel elkezdett.

Egyébként amit még nem értek, hogy mi lett a Merlin és Escanor Gaiden-el?  :confused:
Rég be lettek jelentve, de utána mély csönd.

Isley

301

Kis Démonkirály vs Ban bunyó, és Meliodas megjelenése. Elég egyszerűen oldja meg most a dolgokat Suzuki. Mintha már túlságosan siettetné a befejezést. Jól jön szerintem most ez az egy hét pihenő.

blackronin

302
Nem volt nagy szám (talán az art miatt volt picivel élvezetesebb mint az utóbbi), megint azért, mert kiszámítható volt.
Az eleje, a közepe és a vége, csak egy egyszerű "iparosmunka" volt, nulla lélekkel.
Szép-szép az utolsó spread, de összességében üresnek érződött.

Eddig masszív csalódás a Démon Király elleni küzdelem, az pedig röhejes, hogy a Sinner lényegében felszívódott a történetből minden komolyabb ok nélkül.
A 298-as fejezetben szerepelt utoljára, amikor Mael Greater Sun támadása elnyelte őt.
Valóban ennyit bírt ki?  :confused:

edit:
303
Nem volt nagy szám a fejezet, de valamivel jobb volt, mint a korábbiak.
A Sinner magam részéről leírtam, mert most se szerepelt...

edit2:
304
Semmi extra, haladunk lassan, de biztosan a végkifejlet felé.
Ez lenne elvileg az "utolsó" sorosdöntő harc, de továbbra se érzek semmit.
Kellene valami, ami felrázza a dolgokat, mert a lebegő fej, meg ez a másik izé komolytalan volt.

blackronin

305
Az első olyan fejezet, mióta elkezdődött a Démon Király elleni csata, hogy tényleg kezdtem valamit érezni.
Hogy elkezdtem drukkolni a csapatnak, hogy verjék le Meliodas apját.
A Démon Király "pattogása" érdekes volt, ilyesmi dolgokat vártam volna Suzuki-tól, vagyis merjen egy kicsit merészebb lenni a küzdelem során.
Meliodas támadása is kemény volt, remek art-tal.
Szóval mindenképpen nagy előrelépés volt a mostani fejezet, az elmúlt hetek "kliséhalmaza" után.