Main Menu

Bittorrent

Started by Shadowolf, 2004-05-27, 23:31:08

Previous topic - Next topic

zsozso

Quote from: Phoeneixmegneztem a neveket +int az ftp-n, es copy-paste val kimasoltam, ha most se jo, akkor vegleg feladom a torrentkeszitest
Mostmar jo :p
Death is the only redemption

Moha

Quote from: NokiItt a gyakszihelyen szinte állandóan megy a gép ha megmondod hogy kell :lame: szivesen segítek.
Elõször is egy bittorrent kliens kell (Azureus, Bitcomet, Bittornado, stb), azon kívül ahhoz, hogy seedelj, természetesen meg kell lennie a gépen azoknak a file-oknak, amik a torrentben vannak. Tehát csak akkor mûxik a dolog, ha az animéket is fel tudod pakolni bent a gépre.

zsozso

Ha vki raszanna az idot, hogy irjon 1 olyan bittorrent faq ot amit a szerenyebb tudasu emberek is tudnak hasznalni, azt nagyon tudnam ertekelni. :)

zsozso

Ahogy latom ez a mostani vas nemnagyon birja el ezt a sok torrentet, ugyhogy par nap mulva szelektalni fogok a most futo torrentek kozul -_-

Marfy

Quote from: zsozsoHa vki raszanna az idot, hogy irjon 1 olyan bittorrent faq ot amit a szerenyebb tudasu emberek is tudnak hasznalni, azt nagyon tudnam ertekelni. :)
Azért én is nagyon hálás lennék mert /me :lame: :D.

Fazék

Quote from: zsozsoAhogy latom ez a mostani vas nemnagyon birja el ezt a sok torrentet, ugyhogy par nap mulva szelektalni fogok a most futo torrentek kozul -_-
bocsi az off-ért, de ez még a régi vas? hogy áll az újra a gyûjtés? nem kéne kihírezni újból a fõoldalon?

zsozso

Quote from: Blimpbocsi az off-ért, de ez még a régi vas? hogy áll az újra a gyûjtés? nem kéne kihírezni újból a fõoldalon?
Meg egesz sokaig a regi vas marad, foleg hogy az alaplapot szinte lehetetlen beszerezni mivel itthon nincs disztributor. Persze romaniaban lengyelorszagban csehorszagban es ukrajnaban van, de a magyarok ugyebar balkani nep -___-

Marfy

Találtam egy linket itt elég jól le van írva még én is megértettem :).

TurboK

Quote from: bpka000Találtam valami Google-alapú torrent keresõt: http://yotoshi.com
nézzétek meg, hátha jó valamire
http://torrentspy.com/

Ami az itteni trackert illeti, sztem a full sorozatokat úgy kéne feltenni hogy pont 1 DVDre jöjjön ki méretre. (4 700 000 000 byte, gigában 4,35 körül van)
Vagy akár az egészet lehet egyszerre is, a normálisabb kliensekkel meg lehet adni hogy csak XYZ fileok kellenek a százból.

Jó lovag, velünk tartasz-e Camelotba a kerekasztal lovagjai közé?

http://www.saunalahti.fi/cse/foobar2000.php target=_blank>http://web.axelero.hu/fka2636/dwnld_fb2k.png>

Xaga

Quote from: TurboKhttp://torrentspy.com/

Thx TurboK

.Attila

Mit akar az jelenteni, hogy nem látom a trackert?

Dragon

Quote from: TriviMit akar az jelenteni, hogy nem látom a trackert?
Hogy nincs kapcsolatod a trackerre, ilyenkor tudtommal annyi történik, hogy a tracker téged nem számol be a le/feltöltõk közé, nem hiszem, hogy komoly hátrányod származna belõle, legalábbis, ha a többi Seeder/Leecherrel fel tudod venni a kapcsolatot. Úgy gondolom, hogy egy teljesen halott trackertõl nem fogod megtudni, hogy kihez fordulhatsz a file darabjaiért, magyarul, ha még nem csatlakoztál sehova, és a tracker sem megy, akkor valószínûleg nem fog elindulni a letöltés.
"And there was war in heaven.
Michael and his angels fought against the Dragon, and the Dragon fought and his angels, and prevailed not.
Neither was their place found anymore in Heaven.
And the Great Dragon was cast out, that old serpent called the devil and Satan which deceiveth the whole world,
he was cast out into the Earth and his angels were cast out with him."
[Revelations 12:7-9]

Dragon

Na itt van egy kis leírás az egész rendszer mûködésérõl, nem túl részletes, de mégis valami.
http://sg.hu/cikk.php?cid=35160&lap=2

ja, és nézzétek meg, mit töltenek le éppen az egyik screenshoton ;)
"And there was war in heaven.
Michael and his angels fought against the Dragon, and the Dragon fought and his angels, and prevailed not.
Neither was their place found anymore in Heaven.
And the Great Dragon was cast out, that old serpent called the devil and Satan which deceiveth the whole world,
he was cast out into the Earth and his angels were cast out with him."
[Revelations 12:7-9]

TurboK

Quote from: TriviMit akar az jelenteni, hogy nem látom a trackert?
jelentheti azt hogy a szerver ami a trackert futtatja jelenleg nincs fellõve (timeout - idõtúllépés esetén)

jelentheti azt hogy nem tud kapcsolódni (abban az esetben ha a szerver megy, csak a tracker nem, vagy valamiféle kommunikációs gondok vannak a géped és a tracker között)

jelentheti azt is hogy a tracker IPje olyan tartományban van ami nem engedélyez adatfolyamot a te gépedre (pl ez jön ki egy külföldinek ha az USTeam szerverre próbál csatlakozni - habár ilyenkor szintén csak Timeout a hibaüzenet)

jelentheti azt hogy a tracker már nem is létezik, így a torrent nem is találhatja meg hiába keresi.

hagyjad menni a torrentet egykét napig, ha még mindig semmi akkor nézz utána a trackernek hogy él a még, és a torrent amit töltesz fenn van e rajta.

Jó lovag, velünk tartasz-e Camelotba a kerekasztal lovagjai közé?

http://www.saunalahti.fi/cse/foobar2000.php target=_blank>http://web.axelero.hu/fka2636/dwnld_fb2k.png>

zsozso

Phoenix valszeg hibas nalad a 10 es trigun resz, mert aztmondja mikor seedelnem hogy hash check failed. :o

Phoeneix

Quote from: zsozsoPhoenix valszeg hibas nalad a 10 es trigun resz, mert aztmondja mikor seedelnem hogy hash check failed. :o

:confused:  Most szedtem epp le, hogy kiirjam, miutan vegigneztem oket, azutan csinaltam meg a torrentet...
"A mesterseges inteligencia nem foghato a termeszetes hulyeseghez"
(Anonymus)

Fazék

Quote from: Phoeneix:confused:  Most szedtem epp le, hogy kiirjam, miutan vegigneztem oket, azutan csinaltam meg a torrentet...
tessék szépen lefuttatni egy sfv check-et és "pillanatokon" belül kiderül, hogy mi a helyzet :)

amúgy én is inkább azt támogatnám, hogy félbevágva legyenek a sorozatok torrent ügyileg, mert jelenleg egy 40 GB-os vinyóról mûködök, amin nem mindig van 4-6 GB-nyi hely, ami a teljes sorozat föltételéhez/ megosztásához kéne... és igaz, hogy nem nagy gond, hiszen még így is tudok segíteni peer-ként  megjelenve, ha csak a felét osztom meg a sorozatnak, és a többi file-t letiltom hogy véletlenül se kezdje el letölteni, de az úgy kevésbé néz ki jól... bár az is igaz, hogy nem a szépség-díjra megyünk...  :)

izriot

Jó dolog a bittorrent, szinte mindig azzal töltök ha tudok, örülök hogy végre zsozsónak is eszébe jutott. Általában innen szoktam tölteni (aki még nemismerné): http://torrentdb.ath.cx/ ,a maga kis 40 ezres gyûjteményével az egyik legnagyobb animés torrentgyüjtõhely.

Doggod

Jaja!
Nem tom mér nem jutott elõbb eszébe a zsozsónak, és miért kellett megvárni, hogy ennyire leterhelt legyen a szerver. Én személy szerint nem fogom használni ezeket a torrenteket, mert egyszerûen túl kevés a seed/peer(magyarul sz*r torrentek). A megoldás az lenne, ha valami nagy oldalra föl lennének töltve ezek a torrentek, ugyanis így irdatlan lassú (hála a sok USTEAM-es "összetartásának")
De örülnék, ha minél többen használnátok, hogy végre tudjak tölteni 60-80kb/s-kel. (mármint az FTP-rõl).
 :merci:  :lol:

.Attila

Quote from: DoggodJaja!
Nem tom mér nem jutott elõbb eszébe a zsozsónak, és miért kellett megvárni, hogy ennyire leterhelt legyen a szerver. Én személy szerint nem fogom használni ezeket a torrenteket, mert egyszerûen túl kevés a seed/peer(magyarul sz*r torrentek). A megoldás az lenne, ha valami nagy oldalra föl lennének töltve ezek a torrentek, ugyanis így irdatlan lassú (hála a sok USTEAM-es "összetartásának")
De örülnék, ha minél többen használnátok, hogy végre tudjak tölteni 60-80kb/s-kel. (mármint az FTP-rõl).
 :merci:  :lol:
Ha mindenki a másikra vár, mint te, akkor soha nem indul be. Szóval kezdd el használni, és reménykedj, hogy egyre többen jönnek fel, látva, hogy (veled együtt) egyre többen vannak fent.

Doggod

Quote from: TriviHa mindenki a másikra vár, mint te, akkor soha nem indul be. Szóval kezdd el használni, és reménykedj, hogy egyre többen jönnek fel, látva, hogy (veled együtt) egyre többen vannak fent.

you 're missing the point...

Én nem szoktam USTEAM-rõl ezerrel Leechelni mint egyesek. Nekem a fõ letöltési forrásom csupa torrentsite. Egyszerûen csak arra próbáltam meg rátapintani, hogy mivel senki sem használja, nem lesz gyorsabb a BT-n a letöltés. Aki meg használja, az csupa k*cs*g Leecher, és azonnal kinyomja a letöltést, ha végzett.

A zsozsó meg nem értem miért nem seedel. Elvileg az az ideális, és helyes, ha a tracker is seedel. Itt meg a torrentek felének nincs egy seedje sem. Akkor hogyan várod el másoktól, hogy letöltsenek, ha a torrent elérhetõsége nem éri el az 1.000-t sem?

izriot

Na ja, ezt én se értem mértne lehetne a torrenteket tobb oldalra is feltolteni, a kulfoldi kapcsolat manuálisan van letiltva vagy a server ennyire korlátolt?... Egyébként sztem ugy lenne érdemes torrentet felnyomni hogy a legujabb releseket kirakni, azt biztos mindenki szedné... habár aki torrentezik és ismeri a jo oldalakat az is tuti hogy nem innen szednéi...

Doggod

Eleve az a gond, hogy az Usteam-es torrentezés halálra van ítélve, pont abból az okból kifolyólag, amit izriot írt: "aki torrentezik és ismeri a jo oldalakat az is tuti hogy nem innen szedné..."

:teccik:  :(  :(

Fazék

ezért a pár zseniális hozzászólásért kár volt regisztrálnod...
Quote from: DoggodNem tom mér nem jutott elõbb eszébe a zsozsónak, és miért kellett megvárni, hogy ennyire leterhelt legyen a szerver.
és neked miért nem jutott eszedbe, és miért nem szóltál? és miért mondtad el minden havernak, hogy gyertek innen lehet tölteni, ha egyszer (hiszen, úgy tûnik zseni vagy és próféta) tudtad, hogy ettõl csak agyonterhelõdik a szerver? olyan jó az ilyen okos embereket hallgatni utólag...
Quote from: DoggodÉn személy szerint nem fogom használni ezeket a torrenteket, mert egyszerûen túl kevés a seed/peer(magyarul sz*r torrentek).
Quote from: DoggodDe örülnék, ha minél többen használnátok, hogy végre tudjak tölteni 60-80kb/s-kel. (mármint az FTP-rõl).
na pont az ilyen "..." emberek miatt nem lesz sohase sikere egy ilyen bittorrent-es megoldásnak, remekül képviseled õket, csak egy picikét következetlen vagy a prédikációdban...
QuoteÉn nem szoktam USTEAM-rõl ezerrel Leechelni mint egyesek. Nekem a fõ letöltési forrásom csupa torrentsite. Egyszerûen csak arra próbáltam meg rátapintani, hogy mivel senki sem használja, nem lesz gyorsabb a BT-n a letöltés. Aki meg használja, az csupa k*cs*g Leecher, és azonnal kinyomja a letöltést, ha végzett.
hát ezt nem hiszem el! :hahaha:  ezt a szöveget! hát akkor mi a franc vagy, ha nem leecher, amikor te is szoktál az ftp-rõl tölteni és sz*rsz bele, hogy a többieknek mi van, csak neked jó legyen?!? ezt ha megmagyaráznád, köszi... :grrr: és ne feltétlenül magadból indulj ki, én pl feltöltés után, seed-eltem is BT-n az új Ninja Scroll-t és aki tõlem töltötte, még seed-elte utánam egy jó ideig (bár ahogy láttam senki se akarta utána letölteni...)
QuoteEleve az a gond, hogy az Usteam-es torrentezés halálra van ítélve, pont abból az okból kifolyólag, amit izriot írt: "aki torrentezik és ismeri a jo oldalakat az is tuti hogy nem innen szedné..."
na végre, ebben az egyben véletlenül igazad van, csak ezt hagytad le: "...és az olyan emberek miatt, mint én, akik csak az ftp-rõl hajlandók szedni, a legkisebb áldozatot se vagyunk képesek hozni, hogy esélye legyen a BT-s terjedésnek" - tényleg sokkal egyszerûbb azonnal temetni valamit, mint kicsit a hátrányodra, de segíteni...

Moha

Quote from: DoggodA zsozsó meg nem értem miért nem seedel. Elvileg az az ideális, és helyes, ha a tracker is seedel. Itt meg a torrentek felének nincs egy seedje sem. Akkor hogyan várod el másoktól, hogy letöltsenek, ha a torrent elérhetõsége nem éri el az 1.000-t sem?
Éppen zsozso írta, hogy a szerver nem bírja el, hogy az összes torrent seedelve legyen. Éppen ezért volna jó, ha beállna seedelni az, aki tud.
Azon kívül: minden kezdet nehéz: nem lehet elvárni, hogy pár napon belül mindenki áttérjen ftp-rõl torrentre, annál is inkább, hogy a userek nagy részének még az ftp is gondot okoz, a torrent-rõl meg még nem is hallottak.
Nem értem, miért hurrogod le rögtön az egészet. Szerintem - és sokak szerint - igenis jó ötlet, csak persze idõ kell, hogy beinduljon. És ha más nem, legalább az használja, aki már otthon van a torrentezésben, aztán majd szép lassan jönnek a többiek.

Edit: Jól összefoglaltad, Blimp!

.Attila

No, akkor felvetek egy problémát:
Vannak olyanok, akiknek igen kicsi tárhelyük van, ezért nem képesek 3-4 gigás torrenteket elkezdeni leszedni, mert ugyebár a torrent kliens azonnal lefoglalja az egész helyet. Ilyen vagyok pl. én is, akinek jó esetben van 3 giga helye, namost a sorozatok nagy része ennél több. Javaslom, hogy azért vmennyire bontsuk le a torrenteket, mert én így nem tudok beszállni, és gondolom rajtam kívül vannak még egy páran ilyenek.
Seed-elni sajnos én nem fogok tudni, pont a kis tárhely miatt, én annyiban tudom csökkenteni a szerver terheltségét, hogy már letöltött és kiírt anime-ket kölcsönadok másoknak, hogy azoknak ne kelljen letölteni.

Fazék

Quote from: TriviNo, akkor felvetek egy problémát:
Vannak olyanok, akiknek igen kicsi tárhelyük van, ezért nem képesek 3-4 gigás torrenteket elkezdeni leszedni, mert ugyebár a torrent kliens azonnal lefoglalja az egész helyet.
jobb klienseknél meg lehet adni, hogy csak amire éppen szüksége van foglalja le, ne az egészet elõre. a teljes méret lefoglalásának elõre, csak fájl-töredezettség elkerülése miatt van haszna, legalábbis tudtommal...

Shadowolf

Blimp: hidd el megértelek, nekem se tetszik a srác hozzáállása (nagyon nem szeretem a hipokratákat), de azt már most kikötöm hogy flameelést nem fogom hagyni (mert tartok tõle hogy elõbb-utóbb az lesz).

Doggod: nem tetszenek az itteni körülmények, nem muszály innen tölteni.

izriot: 1. csomó ember azt se tudja mi az a bittorrent 2. eddig zsozso sikeresen fenn tudta tartani az ftp-t, ergó nem volt rá szükség hogy alternatívákat keressen 3. azok az animék lesznek torrentként kirakva, amiket az ftp-rõl leginkább töltenek

Moha

Quote from: Trivitorrent kliens azonnal lefoglalja az egész helyet.
Nem feltétlen. Az Azureus-nál pl beállítható az "incremental file creation". Így csak akkor foglalja le a helyet, mikor ténylegesen szükséges. Azon kívül ha nem tudod leszedni egyben az egészet, még mindig ott van az a lehetõség, hogy elõször az elsõ x file-t töltöd, utána a második x-et, és közben a többinek a letöltését leállítod (Azureus és BitComet is tudja). És ha más nem "félseedelést" meg tudsz oldani: megosztod azt, ami meg van. Az is több, mint a semmi. ;)
Ha jól sejtem, te a laptopodról netezel, azért nem tudsz vinyót bõvíteni, igaz? (Bár azért lehet kapni notebook HDD-t is :))