Main Menu

Bittorrent

Started by Shadowolf, 2004-05-27, 23:31:08

Previous topic - Next topic

Moha

Quote from: DoggodA zsozsó meg nem értem miért nem seedel. Elvileg az az ideális, és helyes, ha a tracker is seedel. Itt meg a torrentek felének nincs egy seedje sem. Akkor hogyan várod el másoktól, hogy letöltsenek, ha a torrent elérhetõsége nem éri el az 1.000-t sem?
Éppen zsozso írta, hogy a szerver nem bírja el, hogy az összes torrent seedelve legyen. Éppen ezért volna jó, ha beállna seedelni az, aki tud.
Azon kívül: minden kezdet nehéz: nem lehet elvárni, hogy pár napon belül mindenki áttérjen ftp-rõl torrentre, annál is inkább, hogy a userek nagy részének még az ftp is gondot okoz, a torrent-rõl meg még nem is hallottak.
Nem értem, miért hurrogod le rögtön az egészet. Szerintem - és sokak szerint - igenis jó ötlet, csak persze idõ kell, hogy beinduljon. És ha más nem, legalább az használja, aki már otthon van a torrentezésben, aztán majd szép lassan jönnek a többiek.

Edit: Jól összefoglaltad, Blimp!

.Attila

No, akkor felvetek egy problémát:
Vannak olyanok, akiknek igen kicsi tárhelyük van, ezért nem képesek 3-4 gigás torrenteket elkezdeni leszedni, mert ugyebár a torrent kliens azonnal lefoglalja az egész helyet. Ilyen vagyok pl. én is, akinek jó esetben van 3 giga helye, namost a sorozatok nagy része ennél több. Javaslom, hogy azért vmennyire bontsuk le a torrenteket, mert én így nem tudok beszállni, és gondolom rajtam kívül vannak még egy páran ilyenek.
Seed-elni sajnos én nem fogok tudni, pont a kis tárhely miatt, én annyiban tudom csökkenteni a szerver terheltségét, hogy már letöltött és kiírt anime-ket kölcsönadok másoknak, hogy azoknak ne kelljen letölteni.

Fazék

Quote from: TriviNo, akkor felvetek egy problémát:
Vannak olyanok, akiknek igen kicsi tárhelyük van, ezért nem képesek 3-4 gigás torrenteket elkezdeni leszedni, mert ugyebár a torrent kliens azonnal lefoglalja az egész helyet.
jobb klienseknél meg lehet adni, hogy csak amire éppen szüksége van foglalja le, ne az egészet elõre. a teljes méret lefoglalásának elõre, csak fájl-töredezettség elkerülése miatt van haszna, legalábbis tudtommal...

Shadowolf

Blimp: hidd el megértelek, nekem se tetszik a srác hozzáállása (nagyon nem szeretem a hipokratákat), de azt már most kikötöm hogy flameelést nem fogom hagyni (mert tartok tõle hogy elõbb-utóbb az lesz).

Doggod: nem tetszenek az itteni körülmények, nem muszály innen tölteni.

izriot: 1. csomó ember azt se tudja mi az a bittorrent 2. eddig zsozso sikeresen fenn tudta tartani az ftp-t, ergó nem volt rá szükség hogy alternatívákat keressen 3. azok az animék lesznek torrentként kirakva, amiket az ftp-rõl leginkább töltenek

Moha

Quote from: Trivitorrent kliens azonnal lefoglalja az egész helyet.
Nem feltétlen. Az Azureus-nál pl beállítható az "incremental file creation". Így csak akkor foglalja le a helyet, mikor ténylegesen szükséges. Azon kívül ha nem tudod leszedni egyben az egészet, még mindig ott van az a lehetõség, hogy elõször az elsõ x file-t töltöd, utána a második x-et, és közben a többinek a letöltését leállítod (Azureus és BitComet is tudja). És ha más nem "félseedelést" meg tudsz oldani: megosztod azt, ami meg van. Az is több, mint a semmi. ;)
Ha jól sejtem, te a laptopodról netezel, azért nem tudsz vinyót bõvíteni, igaz? (Bár azért lehet kapni notebook HDD-t is :))

zsozso

Quote from: Doggodyou 're missing the point...

Én nem szoktam USTEAM-rõl ezerrel Leechelni mint egyesek. Nekem a fõ letöltési forrásom csupa torrentsite. Egyszerûen csak arra próbáltam meg rátapintani, hogy mivel senki sem használja, nem lesz gyorsabb a BT-n a letöltés. Aki meg használja, az csupa k*cs*g Leecher, és azonnal kinyomja a letöltést, ha végzett.

A zsozsó meg nem értem miért nem seedel. Elvileg az az ideális, és helyes, ha a tracker is seedel. Itt meg a torrentek felének nincs egy seedje sem. Akkor hogyan várod el másoktól, hogy letöltsenek, ha a torrent elérhetõsége nem éri el az 1.000-t sem?
Nezdmeg nyugodtan, hogy hany helyen figyel a seedeknel a server ipje.
Ha lattam, hogy vki olyat akart tolteni ahol nemvolt seed akkor elkezdtem aztis seedelni. Mellesleg az baromsag hogy nemjon olyan gyorsan mint az ftprol, hisz ugyanonnan seedelek... Es ha meg van ott 1-2 kliens is akkor meg mar gyorsabb is mint az ftp joval...
Death is the only redemption

Fazék

Quote from: ShadowolfBlimp: hidd el megértelek, nekem se tetszik a srác hozzáállása (nagyon nem szeretem a hipokratákat), de azt már most kikötöm hogy flameelést nem fogom hagyni (mert tartok tõle hogy elõbb-utóbb az lesz).
igen, ezt tökéletesen megértem, csak néha nem tudok uralkodni magamon, hogy az ilyenek mellett elmenjek, utána kétszer is megnyitottam "edit'-re, hogy ne legyen annyira provokatív, de nem tudtam finomítani rajta... :rolleyes:  de megígérem, hogy én nem szállok bele egy flame-war-ba :)

And Now For Something Completely Different:
most vettem észre, hogy pl Bitcomet-ben egy torrent indításakor be lehet állítani, hogy seed legyek és ilyenkor nem igényli, hogy feltételenül olyan nevû könyvtárban legyen, mint amilyen a torrent-ben van :) - bár tény hogy a file-nevek továbbra is kell hogy egyezzenek, de így legalább dvd-rõl is tudok seed-elni, nem kell fölmásolnom a gépre, ami azért dob a seed-elési esélyeimen jelenleg :)

edit:
Quote from: Moha(Bár azért lehet kapni notebook HDD-t is :))
aha, csekély min 3x-os áron :D akkor már jobb megoldás 10K-ért (akár Sulinetben) venni egy külsõ usb-s rack-et, és venni bele egy 3,5"-ös vinyót :)

Fazék

Quote from: Moha(Bár azért lehet kapni notebook HDD-t is :))
aha, csekély min 3x-os áron :D akkor már jobb megoldás 10K-ért (akár Sulinetben) venni egy külsõ usb-s rack-et, és venni bele egy 3,5"-ös vinyót :)

Doggod

Nos...
Blimp:

ÉN miért szóljak ZSOZSÓNAK? én abszolút ritkán használom az Usteamet.. nálam tényleg csak végszügség esetén létezik, ha valamit már nem találok BT-n, vagy E-mule-lal. Szal alaptalan az a vád, hogy én és a haverjaim (szintén BT és E-mule pártiak, és nem egymástól tudunk az Ustamrõl) hozzájárulunk ahhoz, hogy terheltebb legyen az FTP.

Ami pedig a leechelést illeti: FTP-rõl mi a rákot csináljak? az arra van, hogy letöltsek. BT-n pedig lelkiismeretes seeder vagyok (látnád az azureusomat; mindig van vagy 20-30 torrent seedelve), legalább 1.000 de van, hogy akár 3.000 a megosztási arányom. Úgyhogy nekem ne prédikáljon senki arról, hogy Seedelni kell. Nem egyszer volt már olyan eset, hogy majd egy hétig én tartottam életben egy torrentet, egyetlen seedként (mellettem vagy 40 peerrel). Tehát csupa alaptalan váddal nekemtámadsz, mikor megpróbálok rávilágítni a hibákra?
Talán gondold végig, moket írsz, mielõtt rámtámadsz. Én is ezt tettem. Az pedig hogy egy kis humort nem értessz, nem én tehetek róla. Bocs a személyeskedésért.

Moha:

Sajnos a tapasztalt Torrentesek lesznek azok, akik pont nem jönnek ide....

Viszont most megpróbálok picit segíteni a Usteam-torrentek helyzetén:

...---!!!FELHíVÁS!!!---...

Mindenki, aki letöltötte azt ami most föntvan torrentben is, annyit kell tennie, hogy a torrent tartalmának megfelelõ könyvtárszerkezetbe helyezi a fileokat, aztán letölti a torrentet, és a torrent letöltési útvonalának ezeknek a fileoknak az útvonalát adja meg... elvileg ekkor átvált seedelésbe, és egybõl több seedje lesz a torrenteknek.. adakozó kedvûek ezt a tortúrát végigjárhatják.

Remélem ez segíteni fog.

Doggod

Melleselg ha teszemazt tényleg beindulna az USteam Bittorrent trackerje (ezalatt a gördülékeny letöltésmenetet értem), akkor szépen lassan átavanzsálhatna a server rikaságok hostolására. Tehát a gyakorta keresett, meglehetõsen elterjedt animék majd mind torrentbe, a ritkaságok, egyebek, új cuccosok pedig maradnának megosztva az FTP-n(természetesen torrent formában is elérhetõek lehetnének). Ezzel tényleg elkerülhetõ az, hogy a sok kényelmeskedõ user leterhelje a servert. Ez persze beletellik 1-2 évbe, mire ezt a státuszt sikerülne elérni...

Én pl megfigyeltem (és szerintem nem csak nekem tünt fel) hogy a különbözõ fordítócsapatok úgy kezdik el terjeszteni a cuccust (legyen az anime, vagy manga) hogy IRC-n, vagy FTP-n áttölik a csapattagok egymásnak (ezért is élveznek prioritást mindenféle letöltésnél), aztán egyszerre kezdik seedelni vagy 10-en. (vagy letöltésre kínálni IRC-n; itt is egyfajta hierarchia figyelhetõ meg).

Szal az, hogy beszáll néhány user seedelni, akinek már megvan a cuccos FTP-rõl, szerintem teljesen elfogadhatónak tûnik.

.Attila

Ugye azért megtehetem, hogy estére kikapcsolom a gépem? :rolleyes:
Raktam én is fel torrentet, habár nem tudom, jól csináltam-e. Az Azureus kért vmi linket, megadtam a http://usteam.uw.hu:6969 -et, remélem nem csináltam hülyeséget... ha igen, vki elmondaná, hogy hogyan kell létrehozni torrentet és azt helyesen megosztani?

Ja igen, feltöltés után lehet editelni a linket? Nem raktam info linket hozzá.

Moha

Quote from: TriviJa igen, feltöltés után lehet editelni a linket? Nem raktam info linket hozzá.
Fentebb ajánlotta zsozso a MakeTorrent nevû progit. Azzal létrehozás után is tudod szerkeszteni a torrent file-t. Én is csináltam 2 torrentet, ezzel a programmal, egyelõre nem mondott rá zsozso semmit, de remélem mûködõképesek.

izriot

Hát én egy trackerben több fantáziát látok mint egy "átmeneti alternatíva", sztem egy minõségi torrentsiteá nõhetné ki magát az oldal, mint pl a http://tokyotosho.com/ (<-- télleg, ezt ismeritek?), csak hát meg kell találni a modszerét annak hogy sok seeder legyen. És akkor most mégegyszer megkérdem: nem lehetne torrentek számára  kulfoldi kapcsolatot biztosítani? Kiraknátok kulfoldi torrentsitera egybol lenne hozzá rengeteg peer, késöbb seeder, aztán ha megoldódna a sávszél probléma akkor meg szabadon lehetne a trackert használni és saját torrenteket feltolni, ahogy doggod említette, persze a server besegítése nélkül (értem: server nem seedel). Mertha arra vártok hogy magyarországi fanok nekiálljanak seedelni- véve azt hogy az anime/manga fanok kevesen vannak itthonn (persze ez relatív), fõleg azok akiknek van net elérhetõségük, ezek közül is azok akiknek elfogadható kapcsolata van és ezek közül is azok akik nem leecherek- akkor nemlesz az egészbol sok...

Dragon

Quote from: izriotnem lehetne torrentek számára  kulfoldi kapcsolatot biztosítani? Kiraknátok kulfoldi torrentsitera
Itt szerintem a szerzõi jogokkal van gond.

Kis gonoszság:
mi lenne, ha a legnagyobb forgalmú animék könyvtárába FTP-n be lenne másolva a torrent, és az animéhez tartozó file-okra pedig egy erõsebb sávszélesség-korlátozás lenne (habár ez utóbbi már elég profi szervert igényel...) viszont így a usernek egy idõ után feltûnne, hogy "miért csak 5k-val jön???" , és lehet, hogy megpróbálná a torrentet.
Vagy ez már túl gonosz?
"And there was war in heaven.
Michael and his angels fought against the Dragon, and the Dragon fought and his angels, and prevailed not.
Neither was their place found anymore in Heaven.
And the Great Dragon was cast out, that old serpent called the devil and Satan which deceiveth the whole world,
he was cast out into the Earth and his angels were cast out with him."
[Revelations 12:7-9]

.Attila

Quote from: MohaNem feltétlen. Az Azureus-nál pl beállítható az "incremental file creation". Így csak akkor foglalja le a helyet, mikor ténylegesen szükséges. Azon kívül ha nem tudod leszedni egyben az egészet, még mindig ott van az a lehetõség, hogy elõször az elsõ x file-t töltöd, utána a második x-et, és közben a többinek a letöltését leállítod (Azureus és BitComet is tudja). És ha más nem "félseedelést" meg tudsz oldani: megosztod azt, ami meg van. Az is több, mint a semmi. ;)
Ha jól sejtem, te a laptopodról netezel, azért nem tudsz vinyót bõvíteni, igaz? (Bár azért lehet kapni notebook HDD-t is :))
Azureust használok, és megtaláltam, amit mondasz, de nincs bekapcsolva. Valszeg el kezdett letölteni mindent, amit éppen talált. Bár a Get Backers-nél el se kezdte, mondván nincs neki elég hely, pedig nincs is kijelölve a teljes méret lefoglalása, na mind1.
Notebook vinyóról: terveztem egy újnak a vételét, de nem hely miatt, hanem sebesség miatt, mert ugyebár az alap vinyó 2MB cache-es, és ami nagyobb baj, hogy 4200-on pörög. Van is egy 60GB-os, 8MB cache-es, 7200 rpm. Csakhogy most meg a japán útra kéne gyûjteni...

Moha

Quote from: bpka000Vagy ez már túl gonosz?
Szerintem igen. Nem úgy ismerem zsozso-t, mint aki ennyire brutálisan lekorlátozná az elérést. Szerintem aki csak leechelni tud és más nem érdekli, az akkor se fog torrentezni, ha 1K-val jön az ftp, max otthagyja.
Én amire lehet a torrentet fogom használni. Végül is a mi érdekünk.

Marfy

Nem igaz én még mindig annyira sötét vagyok ehhez a torrent témához  :o

Pharaoh

Quote from: izriot. És akkor most mégegyszer megkérdem: nem lehetne torrentek számára  kulfoldi kapcsolatot biztosítani? ...

Egyszerûen a szervernek csak belföldi sávszélessége van.

Nem csak a seedelésen van a láényeg, ha valaki csak leechel és miután leszedte ki is lövi a torrentet az is jobb, mitha simán ftp-vel szedne, mert lagalább addig is amíg letöltött fel is töltött valamenniyt.

izriot

Quote from: PharaohEgyszerûen a szervernek csak belföldi sávszélessége van.

Miért hol van a server elhelyezve, melyik fovonalra van rákapcsolva? vagy ez nem helyfüggõ? egyszerüen csak olcsobb így a hosting csomag vagy mi? Télleg mennyibe fáj a server hostingja?

Phoeneix

Quote from: MohaÉn amire lehet a torrentet fogom használni. Végül is a mi érdekünk.
Ezzel en is igy vagyok, mivel torrent szerintem sokkal biztonsagosabban tolt...

doggod, es  az animek legnagyobb resze torrentrol lett leszedve, es feltoltve ide, csak tudod zsozso azert csinalta ezt az oldalt, hogy ha vkinek kell, es nem ismeri az ftp-t, vagy jobban szereti torrentet, akkor is le tudja szedni mivel nemhiszem hogy olyan konnyu lenne megtalalni a dvdrippeket torrenteken(pl gundam seedet dvdripkent csak ircrol tod letolteni, torrenten nincs)
"A mesterseges inteligencia nem foghato a termeszetes hulyeseghez"
(Anonymus)

Doggod

Most nem akarok kötözködni, de Gundam Seed is föntvan torrenten, csak keresni kell :)
pl. itt: http://kaa.animeconnection.net/torrentpage/  12 DVD-rip rész
vagy itt: http://torrentdb.ath.cx/?search=gundam+seed

Szal BT-n "MINDEN" föntvan ami anime.
Magyar cuccost (zene, film) viszont tényleg nem tudtam eddig találni torrentren. :(

Doggod

Quote from: izriotTélleg mennyibe fáj a server hostingja?

Tényleg, erre én is kiváncsi vagyok!
 :hopp:
Csak mer szeretnék képbe lenni, és az Usteam server viszonyítási alapnak szerintem megfelelõ.  :lul:

Cobra

Nagyon off, de leírom: 15e Ft havonta a 100Mbit belföldi sávszélesség. További beszélgetést az Offtopic threadben plz.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Pharaoh

Quote from: izriotMiért hol van a server elhelyezve, melyik fovonalra van rákapcsolva? vagy ez nem helyfüggõ? egyszerüen csak olcsobb így a hosting csomag vagy mi? Télleg mennyibe fáj a server hostingja?

Részletes hosting árak:
http://www.myhosting.hu/index.php?content=shosting#packet

Phoeneix

Quote from: DoggodMost nem akarok kötözködni, de Gundam Seed is föntvan torrenten, csak keresni kell :)
pl. itt: http://kaa.animeconnection.net/torrentpage/  12 DVD-rip rész
vagy itt: http://torrentdb.ath.cx/?search=gundam+seed
De az milyen dvdrip, hogy a 12 resz 1utt 988mb?? Szerintem annal meg a regi fansubok is sokkal jobb minoseguek...
Dvdrip-es animet nagyon nehezen fogsz talalni torrenten (foleg olyat ami mar licenszelve van)...
(Anonymus)

Doggod

Quote from: PhoeneixDe az milyen dvdrip, hogy a 12 resz 1utt 988mb?? Szerintem annal meg a regi fansubok is sokkal jobb minoseguek...
Dvdrip-es animet nagyon nehezen fogsz talalni torrenten (foleg olyat ami mar licenszelve van)...
A méretét nem néztem, mert nekem nem kell  :hehe:
Egyébként meg nyugodtan megnézhetted volna a torrentdb-t is mert ott viszont tényleg jó minõségben van fent.

.Attila

Ha vki talál Parasite Eve 2 torrentet, az lécci szóljon, mert én keresek, de amit találtam, az nem mûködik már, egy csomó helyre meg regisztálni kell, amit nem akarok addig, amíg nem tudom, hogy ott van-e, amit keresek.

edit: ha nem ismerõs: ez elég jó oldalnak tûnik ---> http://70.85.9.138:6969/index.html

Fazék

Quote from: TriviHa vki talál Parasite Eve 2 torrentet, az lécci szóljon, mert én keresek, de amit találtam, az nem mûködik már, egy csomó helyre meg regisztálni kell, amit nem akarok addig, amíg nem tudom, hogy ott van-e, amit keresek.

edit: ha nem ismerõs: ez elég jó oldalnak tûnik ---> http://70.85.9.138:6969/index.html
itt nekem kidobott pár eredményt, de azt már nem próbáltam ki, hogy mûködnek-e...

edit: bocsi, errõl mindig megfeledkezem, de szóval természetesen vannak felugró ablakok, érdemes pop-up blocker-es böngészõvel nézegetni az ilyen oldalakat, a fölösleges bosszankodás elkerülése végett... :)

Phoeneix

Quote from: DoggodA méretét nem néztem, mert nekem nem kell  :hehe:
Egyébként meg nyugodtan megnézhetted volna a torrentdb-t is mert ott viszont tényleg jó minõségben van fent.
nekem nem hozta be azt az oldalt, csak vmi omlesztett szoveget, amibol kivettem a torrentek adatait, es azok az uj sorozat fansub rippjei voltak.
amugy en isohunt.com -ot hasznalom torrentkeresesre
(Anonymus)

.Attila

Vki megnézné, hogy mûködik-e a Chrno Crusade 1-13 torrent? Csak hogy tényleg mûködik-e, vagy vmit rosszul csináltam.

Btw. jön le a Dance Dance Revolution Best Hits és a Rurouni Kenshin - Ishin Gekitouhen PS játékok :D Kíváncsi vagyok, milyenek :)