Ez nagyon lol :DD - Archive #1 - 2003-12 - 2006-03

Started by SlEePwAlKeR, 2003-12-14, 17:20:14

Previous topic - Next topic

.Attila

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy öreg háromszög, ennek volt három szöge: Alfonzó, Bétamás és Gammatyi. A legöregebb - Alfonzó - és a legkisebb - Gammatyi között a korkülönbség pí/2 volt. Az öreg háromszög, amikor úgy érezte, hogy rövidesen átköltözik a másik félsíkba, magához hívatta három fiát.

- Én rövidesen meghalok - mondta - és halálom után arra hagyom értelmezési tartományomat, aki a legszebb pótszöget veszi feleségül.

Elindult hát a három fiú a végtelenbe: Alfonzó az x, Bétamás az y, Gammatyi pedig a z tengelyen, széjjel a nagy térbeli koordinátarendszeren, mindhárman + irányba, egyenes vonalú egyenletes mozgással. Amikor elérték az elsõ irracionális számot, pihenõt tartottak.

Alfonzó egy hatalmas integráljel árnyékában pihent le, hogy falatozzon valamit. Alig vette elõ azonban intervallum-skatulyájából a hamuban sült intervallumot, megjelent egy hatalmas differenciálegyenlet, és így szólt

hozzá:

- Te mit keresel itt? Nem tudod, hogy aki itt leül, az halál fia, mivel nem teljesíti a Chauchi-féle konvergencia kritériumot? Ezzel se szó, se beszéd, megragadta és bezárta az an sorozat pontos alsó és felsõ korlátja közé.

- Innen ki nem szabadulsz, csak majd ha a differenciálhányadosod nullával lesz egyenlõ - mondta a félelmetes differenciálegyenlet és elkonvergált.

Bétamás sem járt különben, õt egy zord trigonometrikus alakú komplex szám támadta meg, megragadta és bezárta két abszolutérték jel közé.

- Itt fogsz az óramutató járásával egyezõ irányúvá válni - mondta haragosan és elment.

Gammatyi szerencsésen járt. Amikor megéhezett, leült egy Pascal- háromszög tetejére és falatozni kezdett. Alig nyelte le az elsõ részsorozatot, amikor észrevette, hogy a szomszéd értelmezési tartomány ura, a gonosz Diszkrimináns vágtat feléje almásderes négyzetgyökén, amelynek patkói lineáris egyenletrendszereket szórtak.

- Mit keresel az én epszilon sugarú környezetemben - kiáltotta már messzirõl negatív elõjelét forgatva. Mindjárt n-edik gyököt vonok belõled és nullává redukállak!

Gammatyi látta, hogy ennek egykettede sem tréfa, elõrántotta értékkészletébõl pozitív elõjelét, és megsemmisítette vele a gonosz Determinánst. Azután visszaült a Pascal-háromszög tetejére és elfogyasztotta a magával hozott sorozat majdnem minden elemét.

Ezután útrakelt.

Estére egy véges halmazhoz érkezett, átkelt az alsó korláton és igyekezett a felsõ korlát felé. Útközben bekerült egy torlódási pontba, amelynek tetszõleges sugarú környezetében ott volt a halmaz végtelen sok eleme.

Ezek igen kedvesen fogadták, ellátták étellel itallal és négyzetre emelték, hogy jobban bírja a hosszú utat. Gammatyi megköszönte és tovább transzformálta magát. Amikor megvirradt, csodálatos látvány tárult két tetszõleges pontja elé: nem is olyan messze egy rotációs mozgást végzõ n-ed rendû determinánst látott.

No ezt megnézem - gondolta Gammatyi és elindult.

Csakhogy nem könnyû ám egy ilyen determinánsba bejutni! Amikor odaért, látta, hogy minden kapuban egy m x n tipusú mátrix áll, n dimenziós vektorokkal felfegyverkezve, amelyek élesre voltak köszörülve.

Gammatyi tudta, hogy õ ezek ellen tehetetlen, furfanghoz folyamodott

tehát:

megpróbálta meghatározni az egyik mátrix rangját. Hosszú órák és veszélyes átalakítások után végre sikerült az egyik sort nullává tenni, és ekkor nagy dübörgéssel kinyílt a kapu, Gammatyi belépett.

Az n-edik sorban elemrõl elemre haladva csodálatosabbnál csodálatosabb látvány tárult a szeme elé: a falakon Weierstrass, Cantor, Rolle, Heine-Borel és Chauchi tételei függtek aranyozott keretben, a padlót pedig díszes szövésû Leibniz és Taylor formulák díszítették. Gammatyi csak az i-edik sor k-adik elemében tért észhez, de csak azért, hogy még nagyobb ámulatba essen. A sorokban egy gyönyörûséges pótszöget látott, aki szomorúan énekelt..

Amikor meglátta Gammatyit, rémülten kérdezte:

- Mit keresel itt, ahol még az 1/n sorozat határértéke is ritkán fordul elõ?

Jó lesz, ha minél hamarabb elmégy, mert ha hazajön a várúr, a gonosz hétismeretlenes, meg fog ölni.

- Én innen el nem megyek - mondta Gammatyi, mert tudta, hogy ez a pótszög az, aki õt egy életen át ki tudja egészíteni 90°-ra.

- Jössz-e velem?

- Nem mehetek - mondta a szépséges pótszög. Én az öreg Tangens király lánya vagyok. Hárman voltunk testvérek: Amália, Beáta és Cecilia, amikor ez a gonosz hétismeretlenes egyenletrendszer elrabolt apánk értelmezési tartományából, és azóta itt raboskodunk. Nem mehetek hát, mert õ úgyis utolér és visszahoz.

Gammatyi elhatározta, hogy ha törik, ha szakad, magával viszi Ceciliát.

Egyszer csak egy hatalmas dörrenés rázta meg az egész determinánst.

- Fuss! - mondta neki Cecilia - mindjárt itthon lesz, most dobta haza a szabad tagok oszlopát.

De alig hogy ezt kimondta, már meg is jelent az ajtóban a hétismeretlenes egyenletrendszer, és ráordított Gammatyira:

- Mit keresel itt, te geometriai féreg? Tudod, hogy aki ide belép, az halál fia? Te is meg fogsz halni.

S már rá is rohant Gammatyira. Csakhogy Gammatyi nem hagyta

magát: Többet ésszel mint ész nélkül - kiáltotta és megkezdte az ismeretlenek kiszámítását.

Elõször az ismeretlenek együtthatóiból és a szabad tagok oszlopából képzett kibõvített mátrix rangját határozta meg. Ennek rangja r lett.

Ezután kiválasztott egy r-ed rendû determinánst és kiszámította ennek az értékét. Azután már könnyû dolga volt, mert - mivel csak annyi ismeretlen volt, mint amennyi egyenlet, - csak a Cramer szabályt kellett alkalmaznia.

Amikor az egyenletrendszernek már csak egy ismeretlene volt, könyörgésre fogta a szót:

- Legalább ezt az egy ismeretlenemet hagyd meg.

Gammatyi azonban nem kegyelmezett, behelyettesítette a szabad tagok oszlopát a hetedik oszlopba is.

Ezután kézen fogta Ceciliát, kiszabadították két nõvérét is, és elindultak.

Útközben kiengedték börtönükbõl Alfonzót és Bétamást is.

Hazaérve nagy lakomát csaptak, a - végtelentõl a + végtelenig folyt bor, sör és a pálinka. A királyságot természetesen Gammatyi kapta, mivel Cecilia volt a legszebb a három pótszög között. Õk most is boldogan élnek és létre is hozták a legkisebb közös többszöröst.

Shadowolf

A legnagyobb :lol: az egészben az, hogy az összes kifejezést ismertem és nagyjából tudom is használni. :D

katz

Quote from: ShadowolfA legnagyobb :lol: az egészben az, hogy az összes kifejezést ismertem és nagyjából tudom is használni. :D
:lol:  De jó, hogy már nincs többé matek...

A férfi felfedezte a puskát és feltalálta a vadászatot. A nõ felfedezte a vadászatot és feltalálta a bundát.
A férfi felfedezte a színeket és feltalálta a festészetet. A nõ felfedezte a festészetet és feltalálta a sminket.
A férfi felfedezte a Világot és feltalálta a beszélgetést. A nõ felfedezte a beszélgetést és feltalálta a pletykát.
A férfi felfedezte a jatékot és feltalálta a kártyát. A nõ felfedezte a kártyát és feltalálta a jóslást.
A férfi felfedezte a barátságot és feltalálta a szerelmet. A nõ felfedezte a szerelmet és feltalálta a házasságot.
A férfi felfedezte a nõt és feltalálta a szexet. A nõ feledezte a szexet és feltalálta a migrént.
A férfi felfedezi a kereskedelmet és feltalálja a pénzt. A nõ felfedezi a pénzt és utána megette az egészet a fene.

Exo

Quote from: katzA férfi felfedezte a puskát és feltalálta a vadászatot. A nõ felfedezte a vadászatot és feltalálta a bundát.
A férfi felfedezte a színeket és feltalálta a festészetet. A nõ felfedezte a festészetet és feltalálta a sminket.
A férfi felfedezte a Világot és feltalálta a beszélgetést. A nõ felfedezte a beszélgetést és feltalálta a pletykát.
A férfi felfedezte a jatékot és feltalálta a kártyát. A nõ felfedezte a kártyát és feltalálta a jóslást.
A férfi felfedezte a barátságot és feltalálta a szerelmet. A nõ felfedezte a szerelmet és feltalálta a házasságot.
A férfi felfedezte a nõt és feltalálta a szexet. A nõ feledezte a szexet és feltalálta a migrént.
A férfi felfedezi a kereskedelmet és feltalálja a pénzt. A nõ felfedezi a pénzt és utána megette az egészet a fene.

Kegyetlen!!! :D :lol:  :lul:  :muhahah:  :haha:  :hahaha:  :rotflol:  :__devil:  :cool:

Djinn

Quote from: BonciEgyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy öreg háromszög...
...Õk most is boldogan élnek és létre is hozták a legkisebb közös többszöröst.
Hát ez nagyon :lol:
Úristen és tényleg mind tanultuk. Már nem szivesen foglalkoznék ilyesmivel. :rolleyes:
"If you want the rainbow, you gotta put up with the rain"

Meske

Quote from: DjinnHát ez nagyon :lol:
Úristen és tényleg mind tanultuk. Már nem szivesen foglalkoznék ilyesmivel. :rolleyes:
Szerintem is nagyon :lol: És én még foglalkoznék is ilyesmivel. :p Ugyanis nekem a kedvenc tantárgyam a matek. :hehe:

The secret to concentration is the acceptance of endless distractions.

Djinn

Quote from: MeskeSzerintem is nagyon :lol: És én még foglalkoznék is ilyesmivel. :p Ugyanis nekem a kedvenc tantárgyam a matek. :hehe:
Nekem sem volt bajom a matekkal, csak már nagyon rég tanultam ezeket. Ha most bedobnának a mélyvízbe, hát lenne egy-két dolog, ami nem menne kapásból.  :o
Már vén, öreg, szenilis nyanya  vagyok.  :hehe:

Pirula

Quote from: Noki:rotflol: :lul:  :rotflol:

Pirula: Minek az neked, max ráhúzhatod a fejedre :D.
Pontosan, a hajamat meg kitõrhetem a lábak helyén, nagyon baba lenne! :D
Quote from: Xipeazt mar megvettuk neked.
Majd szülinapomra adjátok át.
Ezt meg énekeljétek addig is:
Finn metál karaoke

Moha

Quote from: katzA férfi felfedezi a kereskedelmet és feltalálja a pénzt. A nõ felfedezi a pénzt és utána megette az egészet a fene.
Jóóóóó!! :lul:
Quote from: MeskeSzerintem is nagyon :lol: És én még foglalkoznék is ilyesmivel. :p Ugyanis nekem a kedvenc tantárgyam a matek. :hehe:
Kérlek! Ezen ne múljon, csak szólj, és beviszlek kalkulus vagy diszkrét matek elõadásra! :D:D
Quote from: PirulaFinn metál karaoke
Ez kiráááály! :jee: :lol: :rotflol:
Valami olyasmi, mint Shaggy-tõl az "Az mi?" címû szám... :)

Xipe

Quote from: PirulaPontosan, a hajamat meg kitõrhetem a lábak helyén, nagyon baba lenne! :D

Majd szülinapomra adjátok át.
Ezt meg énekeljétek addig is:
Finn metál karaoke

Pirula akkor mar inkabb ezt enekelem.

edit:
video itt van akkor
Inquatitis
in principio creavit Deus caelum et metal
You know the first time you get laid and you turn around and say "daddy, are you sure this is alright?".
_(๏̯͡๏)_

Moha

Nem biztos, hogy jó ötlet ezt így belerakni a postba! Szerintem inkább csak linkeld be!

Xipe

Quote from: MohaNem biztos, hogy jó ötlet ezt így belerakni a postba! Szerintem inkább csak linkeld be!

linkelve nem megy mivel kifejezetten ilyen dolgokra van irva a kodja, de kiveszem akkor es linkelem a sajat oldalamrol.
You know the first time you get laid and you turn around and say "daddy, are you sure this is alright?".
_(๏̯͡๏)_

.Attila

Ezzel a kijelentéseddel várjál, mert az egyetemi matek kicsit más szinten mozog ;)

teraflare

Quote from: MohaEzen ne múljon, csak szólj, és beviszlek kalkulus vagy diszkrét matek elõadásra!
Édes jó kalkulus és dimat. Tavaly végre átengedett Szabó Tamás kalkulusból (4 évig próbáltam átmenni). Ezt lehet el kellene neki küldeni hagy örüljön.

.Attila

Xipe

Quote from: teraflarehttp://www.kreten.hu/km/017.mpeg

csaltakozom a kannibal Trivizabalo Boncihoz.

MEGA :lol:
_(๏̯͡๏)_

Moha

Sorry! Sorry! :lul: :lol: :rotflol:
Hát ez fetrengõs! :D

Animal

Dúúúúúúúúrva. Mintha magamat láttam volna  :hopp:  :rotflol:

Assassin

Quote from: XipePirula akkor mar inkabb ezt enekelem.

edit:
video itt van akkor
Inquatitis

Még mindig tele van "helyesírási" hibákkal :lol: ..jó az edited..vazze...Xipe, ezt tutira leverem rajtad :morci: , vigyázzá!!!!
" There is no sin to know their sins."

Feldin

Quote from: teraflare
http://www.animetests.com/tests/peropero-372883970625.shtml">What Azumanga Daioh character are you?
by peropero

You are Osaka!
http://www.animetests.com/tests/images/peropero-372883970625_5.jpg" alt="You are Osaka!">
You are Osaka!

You try real hard at everything, but you're just so out of it nothing really comes from your efforts.

:lol:  Pedig csak az igazat jelöltem be, és a kedvencem lettem  :rotflol:
What Azumanga Daioh character are you?
by peropero

You are Tomo-chan!

Hihi!!!
Azért rásegítettem :)
http://myanimelist.net/animelist/Feldin

topok:
anime film: Ghibli összes, Akira, Perfect Blue, Grave of the firefly
anime sorozat: Azumanga Daioh, School Rumble, Kare Kano, FLCL, Excel Saga, Kino no Tabi, Haibane
manga: I''s

Feldin

teszt: 5/11 ******* ez a teszt.
http://myanimelist.net/animelist/Feldin

topok:
anime film: Ghibli összes, Akira, Perfect Blue, Grave of the firefly
anime sorozat: Azumanga Daioh, School Rumble, Kare Kano, FLCL, Excel Saga, Kino no Tabi, Haibane
manga: I''s

Chronos

Quote from: Feldinteszt: 5/11 ******* ez a teszt.
:ejnye: A káromkodás rossz dolog...:)

CHRONOS

Itachi

What Azumanga Daioh character are you?
by peropero

You are Yukari-sensei!
http://www.animetests.com/tests/images/peropero-372883970625_4.jpg" alt="You are Yukari-sensei!">
You are Yukari-sensei!

You are loud, lazy and a mooch.  Nothing beats sleeping all day then waking up for an all night marathon of video games.

Én ez lettem.Tök poén mert õ a kedvencem amúgy is. :hopp:
And then the Mighty Dragon said: "lol noob"

Djinn

Asszem itt valami HTML bibi van    :)
Vagy csak nálam?

Xipe

Quote from: DjinnAsszem itt valami HTML bibi van    :)
Vagy csak nálam?

mi van, hianyzik egy frame?
_(๏̯͡๏)_

Djinn

http://www.animetests.com/tests/peropero-372883970625.shtml">What Azumanga Daioh character are you?
by peropero

You are Sakaki!
http://www.animetests.com/tests/images/peropero-372883970625_9.jpg" alt="You are Sakaki!">
You are Sakaki!

You're a bit intimidating to look at, but deep down you're a softie.

Kár. Hazudni kellett volna és akkor lehetnék Chiyo-chan.  :rolleyes:

Rounin

You are Tomo-chan!

You are very energetic, extremely competitive and everyone knows when you are in the room.

Háááát..... ha õk mondják. Az utolsó kifejezetten nem igaz. :) Hajlamos vagyok beleolvadni az árnyakba és megszólalásig fel sem tûnök (akkor viszont nagyon )

EDIT:

Hogy lehet gyorsítani a Windowst?
Magasabbról ejted, vagy nagyobb erovel dobod

"A rendör jelentést ír: -Az áldozat jobb szeme alatt egy, 5 forintosnál nagyobb, 10 forintosnál kisebb, olyan 7 forint nagyságú..."

És egy hímsoviniszta :p
Két férfi beszélget: -Azt hiszem, meghalt a feleségem. -Mi az, hogy azt hiszed? -Hát, az ágyban ugyanolyan, mint eddig, de gyulik a szennyes

Damnatus

Hali!
Quote from: RouninKét férfi beszélget: -Azt hiszem, meghalt a feleségem. -Mi az, hogy azt hiszed? -Hát, az ágyban ugyanolyan, mint eddig, de gyulik a szennyes
Nagyon nekrofeelinges!

Rounin

Quote from: DamnatusHali!

Nagyon nekrofeelinges!

Tehetek róla? Mostanában egyre inkább nekro feelingem van :rolleyes: