Stratégiai játékok

Started by Isi101, 2004-05-16, 15:24:12

Previous topic - Next topic

roderick

HOI2 az realtime, de bármikor le lehet állítani (kb. mint a baldur's gate, csak itt még lehet a sebességet is állítani)
All human relationships are built upon interests.
But relations built on interests have their own aesthetics.

Damnatus

Hali!

dv-n meg tudom osztani, részleteket megbeszéjük majd pm-ben.

Feldin

Quote from: bpka000Akkor a Warhammer 40k biztos nem tetszene.
Pedig abban is van stratégia, csak máshol kell megfogni.
Nekem tetszik!!!!
Most próbálom begyakorolni az elfeket.
http://myanimelist.net/animelist/Feldin

topok:
anime film: Ghibli összes, Akira, Perfect Blue, Grave of the firefly
anime sorozat: Azumanga Daioh, School Rumble, Kare Kano, FLCL, Excel Saga, Kino no Tabi, Haibane
manga: I''s

Dragon

Quote from: FeldinNekem tetszik!!!!
Most próbálom begyakorolni az elfeket.
Miféle elfeket?
"And there was war in heaven.
Michael and his angels fought against the Dragon, and the Dragon fought and his angels, and prevailed not.
Neither was their place found anymore in Heaven.
And the Great Dragon was cast out, that old serpent called the devil and Satan which deceiveth the whole world,
he was cast out into the Earth and his angels were cast out with him."
[Revelations 12:7-9]

Feldin

Quote from: roderickHOI2 az realtime, de bármikor le lehet állítani (kb. mint a baldur's gate, csak itt még lehet a sebességet is állítani)
meg jó bonyolult...

topok:
anime sorozat: Azumanga Daioh, School Rumble, Kare Kano, FLCL, Excel Saga, Kino no Tabi, Haibane

Damnatus

Hali!
Quote from: bpka000Miféle elfeket?
Feldin elég érdekes WH40K-val játszhat. Eddigi ismereteim szerint eldák (angolul eldar) vannak. Elfet én sem láttam.

Fazék

Quote from: DamnatusHali!

Feldin elég érdekes WH40K-val játszhat. Eddigi ismereteim szerint eldák (angolul eldar) vannak. Elfet én sem láttam.
hogy ti milyen kötekedõsek vagytok :rolleyes:
WH40K-ban egyértelmûen ezek az eldar-ok töltik be az "elfek szerepét" õk a szép csiribú-csiribá faj... :)

roderick

Quote from: Blimphogy ti milyen kötekedõsek vagytok :rolleyes:
WH40K-ban egyértelmûen ezek az eldar-ok töltik be az "elfek szerepét" õk a szép csiribú-csiribá faj... :)

Jah, csak Warhammer világában eléggé más az elda meg az elf...

Fazék

Quote from: roderickJah, csak Warhammer világában eléggé más az elda meg az elf...
jó akkor most bevallom, hogy kvázi gõzöm sincs a WH40K világáról, szóval ott vannak külön ezek az eldar-ok és vannak elf-ek is a világban? mert ha igen, akkor bocsi, különben pedig egyértelmûen õk a "leg-elf-pótlóbbnak" kikiáltható faj a WH40K-ban :)

Damnatus

Hali!

Nincsenek elfek, eldarok vannak, elf-pótlók lehetnek. A kettõ nem ugyanaz. Nekem csak addig tetszett a játék, míg az egységeket végig nem néztem. Igazából a világ az erõssége a WH40K-s játékoknak, én még jó játékkal nem találkoztam. Bár a space hulkkal elvoltam egy ideig, míg csak génorzókat kellett nyírni, de az egyik pályán egy golyóálló káosz-gárdistán kellett volna átjutni.

Manitu

Nincsenek elfek, eldarok vannak, elf-pótlók lehetnek. A kettõ nem ugyanaz. Nekem csak addig tetszett a játék, míg az egységeket végig nem néztem. Igazából a világ az erõssége a WH40K-s játékoknak, én még jó játékkal nem találkoztam. Bár a space hulkkal elvoltam egy ideig, míg csak génorzókat kellett nyírni, de az egyik pályán egy golyóálló káosz-gárdistán kellett volna átjutni.
Ha jól emlékszem Tolkien valamelyik tündenyelvén az eldar jelentése tünde, vagyis angolul elf. Bár a játékot nem ismerem, de szerintem azok az eldarok mégis csak elfek lesznek...

Damnatus

Hali!

Nem, az eldarok nem elfek. Csak hasonlítanak rájuk! Olvastam már pár regényt.
És szvsz Tolkiennél sincs elda faj. De ezt majd megnézem.

roderick

Ách... 3szor írom újra.. mer tényleg nem lehet eldönteni, hogy az elda és az elf mien viszonyban áll egymással... az biztos, hogy én az eldát egy másik fajjal kevertem, amikor bizton mondtam, hogy nem elf (az Old Slannel,ígyencek kedvéért), de igazából mindegy... mert nincs olyan játék, ahol a 2 együtt szerepel.

Viszont Warhammer világában 1 nagyon jó játék van, csak már sajna túl jó a gépen hozzá, hogy elinduljon, ez pedif a Bloodbowl.
Ez az amerikai foci, helyi változata 40 000ben, persze a szabályok kimerülnek kb. annyiban, hogy ha megölöd az ellenfél játékosát, akkor ök jönnek bedobással  :__devil:
amúgy éppen ontopic, mert körökre osztott játék, ez is van táblásban, valami beteg elme a Games Workshopnál kitalálta, hogy a rendes játék szabályaival csináljanak ilyen sportjátékot.

edit:
http://en.wikipedia.org/wiki/Eldar_Outcast_(Warhammer_40,000)
(szvsz. az a hüyleség, hogy sima warhammerben vannak elfek, 40kban meg csak eldarok... és eldarból is ugyanúgy van sötét... uh. nem lett volna sztem. túl megeröltetö ha három mondattal összekötik a történetüket és 1 fajt csinálnak belöle, demindegy... ök biztos tudják miért van ez)

Dragon

Quote from: roderickhttp://en.wikipedia.org/wiki/Eldar_Outcast_(Warhammer_40,000)
(szvsz. az a hüyleség, hogy sima warhammerben vannak elfek, 40kban meg csak eldarok... és eldarból is ugyanúgy van sötét... uh. nem lett volna sztem. túl megeröltetö ha három mondattal összekötik a történetüket és 1 fajt csinálnak belöle, demindegy... ök biztos tudják miért van ez)
Hát ez meghaladja a befogadóképességemet így hirtelen, talán játszani kellett volna az eredeti táblás vagy mittoménmis játékkal, és abba a világba beleélni magam.
Egyébként pont ez a bajom a PC-s játékkal is: szép, meg jó, meg minden, de 4 ismeretlen izé harcát irányítom, azt sem tudom ki kicsoda, hol, mikor, miért.
Starcraftban legalább valahogy úgy kezdõdött hogy a kiebrudalt emberek rejtélyes idegenekkel találkoznak... és szépen megismertem mindet.
Itt meg: "júj, jönnek azok az izék, akikkel tudjátok, a múltkor is mekkora csatát vívtunk, meg õsi ellenségeink", .... persze, kik? mikor? mivan?
Dehát ez csak azért van, mert eddig kábé a nevét ismertem a játéknak, azt ennyi.
Michael and his angels fought against the Dragon, and the Dragon fought and his angels, and prevailed not.
And the Great Dragon was cast out, that old serpent called the devil and Satan which deceiveth the whole world,

Feldin

Quote from: roderickÁch... 3szor írom újra.. mer tényleg nem lehet eldönteni, hogy az elda és az elf mien viszonyban áll egymással... az biztos, hogy én az eldát egy másik fajjal kevertem, amikor bizton mondtam, hogy nem elf (az Old Slannel,ígyencek kedvéért), de igazából mindegy... mert nincs olyan játék, ahol a 2 együtt szerepel.

Viszont Warhammer világában 1 nagyon jó játék van, csak már sajna túl jó a gépen hozzá, hogy elinduljon, ez pedif a Bloodbowl.
Ez az amerikai foci, helyi változata 40 000ben, persze a szabályok kimerülnek kb. annyiban, hogy ha megölöd az ellenfél játékosát, akkor ök jönnek bedobással  :__devil:
amúgy éppen ontopic, mert körökre osztott játék, ez is van táblásban, valami beteg elme a Games Workshopnál kitalálta, hogy a rendes játék szabályaival csináljanak ilyen sportjátékot.

edit:
http://en.wikipedia.org/wiki/Eldar_Outcast_(Warhammer_40,000)
Nekem ezek elfek.
Úgyis jobban szeretem a wh fantasyt.

topok:

Damnatus

Hali!

A wh és a wh40k világa nem ugyanaz a világ 40.000 év múlva!
nekem a wh40k jön be nagyon, elég komor világ. És az eldák továbbra sem elfek ;).

roderick

A wh és a wh40k világa nem ugyanaz a világ 40.000 év múlva!
nekem a wh40k jön be nagyon, elég komor világ. És az eldák továbbra sem elfek ;).

Ahha, ez sok mindent megmagyaráz... mert én azthittem ugyanaz, a sok hasonlóság miatt... (de igazából nem értem miért nem tudták megcsinálni h. ugyanaz legyen ha a dolgok 95% megegyezik... namindegy nemcsoda, hogy egy szigetre lettek számüzve... bolondok ezek a brittek)

Manitu

Nem, az eldarok nem elfek. Csak hasonlítanak rájuk! Olvastam már pár regényt.
És szvsz Tolkiennél sincs elda faj. De ezt majd megnézem.
De van!
QuoteA tündék még valamikor az Óidõkben két fõ ágra váltak szét: nyugati tündékre (eldák) és keleti tündékre.
A gyûrûk ura (1981, Göncz Árpád fordítása) 3. kötet F függelék: A Tündék
Mégis csak elfek!

Damnatus

Hali!

Ok.
Tolkienen kívül más nem használja az elfekre az elda szót.
Bár ha valaki tud keltául...

Manitu

Ok.
Tolkienen kívül más nem használja az elfekre az elda szót.
Bár ha valaki tud keltául...
Tudtommal õ találta ki õket. Tehát ez elég jogot ad neki erre.

Bruce

Quote from: ManituTudtommal õ találta ki õket. Tehát ez elég jogot ad neki erre.
/Me bõszen bólogat... Fõleg hogy olvasta a Szilmarilokat, ami tulképp a Tolkien-alkotta világ teljes történelmét írja le, majd' a Gyûrûháború koráig, bizton állíthatom, hogy az elda az igenis elf, mégha nem, akkor is. De ez nem kezd kissé  :_off: lenni? :hehe:

And my soul from out that shadow that lies floating on the floor
Shall be lifted - nevermore!

Dragon

Quote from: Brucebizton állíthatom, hogy az elda az igenis elf, mégha nem, akkor is. De ez nem kezd kissé  :_off: lenni? :hehe:
Oké, de itt most nem inkább arról lenne szó, hogy ez az elda = az a Tolkien-féle elda, mert szerintem Tolkien nem mondta egy szóval sem a plazma-izé-pisztolyokat, meg ilyesmit.
Szóval WH40k-ban egyértelmû a nyúlás, de attól még nem egyezik minden részletében a dolog.

Damnatus

Hali!

Én is ezt akartam mondani, vagyis hogy koppintás, de nem elf. Az elfet semmiféleképpen nem Tolkien találta ki, az elda szót lehet. A lényeg: baromi jó a wh40k-s világ, de csak gyenge játékokat csinálnak belõle.

Manitu

Én is ezt akartam mondani, vagyis hogy koppintás, de nem elf. Az elfet semmiféleképpen nem Tolkien találta ki, az elda szót lehet. A lényeg: baromi jó a wh40k-s világ, de csak gyenge játékokat csinálnak belõle.
Szerintem viszont pont fordítva, kelta és közép-kelet európai nyelveket vett alapul a saját kitalált nyelveinek megalkotásához (Ha figyelmesen nézitek a Gyûrûk Urát, egy-két magyar szó is elhangzik, amikor tündéül beszélnek :D) de az elfeket az õ fantáziája agyalta ki tudtommal (régebbi mûrõl nem todok, amiben szerepelnének)
Szilmarilok rulez!
Ez már tényleg eléggé offra sikeredett...

Damnatus

Hali!

Az elf a kelta (ír) mondavilágban létezõ lény. Mint a lepracheun, vagy a banshee.
De kezdünk tényleg  :_off: lenni, ha akarjátok, akkor folytassuk máshol.

Rounin

Quote from: ManituSzerintem viszont pont fordítva, kelta és közép-kelet európai nyelveket vett alapul a saját kitalált nyelveinek megalkotásához (Ha figyelmesen nézitek a Gyûrûk Urát, egy-két magyar szó is elhangzik, amikor tündéül beszélnek :D) de az elfeket az õ fantáziája agyalta ki tudtommal (régebbi mûrõl nem todok, amiben szerepelnének)
Szilmarilok rulez!
Ez már tényleg eléggé offra sikeredett...

Tévedés. Az óír mitológia alakjairól, a sidhe-rõl (ejtsd: "sí" ) mintázta az elfeket. Vagyis a tündéket. :)

TurboK

nnna, utolsó pálya a Settlers 5-ben, és marhára unom. (csal a gép, random szivatások minden irányból, hiába van gigantikus hadsereged akkor is megszopod mert 8 sor ostromágyúval van a gép bázisa védve, stb.)

de akkor is kijátszom.

a többi pálya is ilyen szivatós volt ugyhogy már csak sikerül ez is idegbajkapás nélkül.

Vazze de hiányzik a Red Alert 2 ezután...

Jó lovag, velünk tartasz-e Camelotba a kerekasztal lovagjai közé?

http://www.saunalahti.fi/cse/foobar2000.php target=_blank>http://web.axelero.hu/fka2636/dwnld_fb2k.png>

TurboK

OK lenyomtam ezt is. Ekkora fos unalmas vontatott játékot.... Ha nincs ráírva hogy Settlers akkor ki se próbáltam volna.

Holnap keményen fogok nyomulni a RED ALERT 2 - YURIS REVENGE c. mestermûvel, és az is lehet hogy kijátszom végre legnehezebb fokozaton a Tiberian Sunt. (1600x1200 as felbontásban nagyon bulis - az elsó pályán királyul kiakad a scrollozódás mert az egész játéktér benne van a monitorban)

http://www.saunalahti.fi/cse/foobar2000.php target=_blank>http://web.axelero.hu/fka2636/dwnld_fb2k.png>

Suszi

Quote from: TurboKOK lenyomtam ezt is. Ekkora fos unalmas vontatott játékot.... Ha nincs ráírva hogy Settlers akkor ki se próbáltam volna.

Holnap keményen fogok nyomulni a RED ALERT 2 - YURIS REVENGE c. mestermûvel, és az is lehet hogy kijátszom végre legnehezebb fokozaton a Tiberian Sunt. (1600x1200 as felbontásban nagyon bulis - az elsó pályán királyul kiakad a scrollozódás mert az egész játéktér benne van a monitorban)
A Red Slert 2-t én is nagyon szeretem. Sokáig nyomtam. (most megjött a kedvem hozzá megint :) )

TurboK

hehehe. Egyik PC Gurus cédén volt hozzá egy "war in the city" pálya ami elég jó volt 8 playeres õrületben. Akkor meg pláne amikor 8 brutal szovjet harcol ellened szövetségben. Tizenkettesével jönnek a kirovok...