Írások

Started by Ramiz, 2004-02-26, 13:57:47

Previous topic - Next topic

Rounin

Quote from: MeskeKöszike!

Igen, általános iskola 2., bár lehet, hogy már harmadikos is voltam, de annál biztos, hogy nem több!
Amúgy eredetileg a kürtöm szó "kürtüm" volt, mert nem találtam olyat, ami rímmelne a gyûrümre, majd csak évekkel késõbb korrigáltam kürtömre.

Argh :) Akkor mentem. Én 5-ikben kezdtem el megjelentetni írásaimat suliújságban :/ Igaz, hogy össze-vissza lopkodott ötleteket gyúrtam még össze, de nem volt annyira vészes ^^

/me hamuszürke, kopasz fejjel ücsörög a sarokban ;)

Meske

Megjelentetni??
Én még ott nem tartok. Egyenlõre csak úgy irogatok, s majd ha lesz egy könyvre való, akkor majd talán kiadom... (Micsoda nagy álmok...)
Valahogy sose éreztem magam annyira jónak, hogy azt megjelentessem. Bár 1x-2x gondoltam már arra, hogy a mostani suliújságunkba 1-2 jobb mûvemet megjelentessem. De ahogy elnéztem ott szinte csak szerelmesversek vannak, én meg nem nagyon írok ilyeneket...
De leginkább attól félek, hogy leszólnák, nem tetszene nekik, s örökre eláshatnám magam...

EDIT: ja, amúgy ez az Elveszett gyûrüm volt életem elsõ verse. (De nem az elsõ mûve, mert már elõtte írtam egy igaz történetet BORZASZTÓ helyesírási hibákkal, s egy kis valamit a nõnapról, amit egy gagyi rajzzal is illusztráltam.)
Amúgy a 2. verset is postoltam már egyszer régebben, az az Anya címû volt. (Az oldalamon is fenn van.)

The secret to concentration is the acceptance of endless distractions.

Exo

Üdv újra Mûvészek! :)
(mostanában nem volt túl sok érdemes gondolatom, amit lejegyezhettem volna, de ma jött egy kis szikra...) :)
Mellesleg lustaság rox!

Majd visszaolvasok a mûveitek közt, ha lesz egy kis energiám, meg épp nem tanulással tolom el az idõt! :)

Ezt most írtam:

Harcom

Kekec, szívós dög. Folyton azon van,
hogy megtörje nem-belévetett hitem.
Fagyos dal az, mit róla égõ harc
indulójaként énekel szívem.

Nem játszik tisztán, hisz csalóhoz méltón
mocskos eszközeihez nyúlva próbál
megtört hívõihez csatolni, béklyón.
Belõlem nem csinálsz hitrabszolgát!

Sors, nem ismerlek el! Küzdj csak, mert ha kell
én dacolok veled, háborút szítok
s ellened lázítom megtévesztett
társaimat. Harcolj, én még nem sírok!

Élvezd most nyarad, mert rövidesen én
leszek kalauzod, ki mutatja a telet
s akkor majd könnyek közt, nevetve vén
véreddel szignálom a fegyverszünetet.

Damnatus

Hali!

Szép munka!
Bár nekem a tördelés miatt kicsit nehezen ment az olvasás, értelmezés!

Pandóra

Quote from: ExoEzt most írtam:

Harcom

Nekem tetszik. Azt hiszem, ez is az a vers, hogy akkor könnyû érteni, ha van kire gondolnod közben.  :)
"Ever wonder why I never really truly connect
Although my eyes are open
I can hold your gaze
But I am never connected
Never connected"
(D. Hayes: Darkness)

Zanador

Akartam ide valami felvezetõszöveget irni, hogy ne kezdjen el senki a szellemi épségem miatt aggódni, de valahogy nem jött össze, úgyhogy most túl sok elõzetes komment nélkül:

Megint én,
megint itt.
Megint a hülye, ki remélt,
és a bolond, aki hitt.

Megint a régi társak,
kikre számíthatok, hogy jönnek:
Magány és Bánat,
csak új ruhát öltöttek.

Elfuthatnék, de mit tegyek?
Mit ér az, ha a Magány sem követ?
Futni csak az õrült szokott,
kit már a bánat is kikacagott.

Csukd be a szemed, álmodj szépet!
Jobb neked, ha itt most vége.
  Látom hiába szólok...
De ha rám úgyse hallgatsz, miért csinálom?

-

Elegem volt, abbahagyom...
Több rímet nem akarok!
Legyen vége most már.
Itt befejezem
Jóéjszakát
Vége lesz,
talán
Nem
.
Following the tracks of an angel.
Csak az életét hosszabbitja meg az aki ébren tölti az éjszakáit.
A pohár lehet félig tele, de a tár mindig félig üres...

Exo

Köszönöm a kritikákat! :)
Zanador: bravó! :)

Egy friss darab:

Összetört idill

Legfájóbb seb az,
mit a szépség ejt.
Megsebzett tavasz,
nem más, csak selejt.

Hiába érint
finoman, lágyan,
tévhit lesz mégis
törékeny vágyam.

Hátranéz a tél,
szilánkok közt már
épet nem remél.
Átlátszó madár
múló képében
tûnt el egy angyal,
dobbanó hanggal
szívem mélyében.

Damnatus

Hali!

Zanador
Én nem értem ezt a verset, az elsõ versszak után elõször vmi szerelmi csalódás jutott eszembe, meg a Magány és a Bánat is ezt erõsítete meg bennem, de valahogy nem áll össze a dolog.

Exo
no comment, ez tetszik  :jee:

Rounin

Zanador : érdekes módon nekem tetszett, s érthetetlen sem volt - lehet, hogy ehhez tényleg kell valamilyen szintû 'elborultság', 'õrület' ;)

Exo : csak annyit, hogy már rég vártam visszatérésed. A tördelés hatott furának - ritmus szempontjából - de hamar belerázódtam :) szóval :tezsvir:

Rounin

Meske

Zanador: nekem is tetszett, nagyon! :)
Exo:Ez is tetszett, s nekem a tördelés sem hatott furának! :)

The secret to concentration is the acceptance of endless distractions.

noriko

Quote from: RouninÖnzés
nahát! ezek az angyalok! Pandóra, ha erre jársz, ezt mindenképp olvasd el!
 :jee:
"I wish I could, but I don't want to."

Damnatus

Hali!
Nekem nem nyitja meg :(

noriko

Quote from: DamnatusHali!

Nekem nem nyitja meg :(
try this: Önzés
(a jó mûvekért mindent!;) )

Damnatus

Hali!
Quote from: norikotry this: Önzés
Köszönöm :)

Tényleg jó volt, nekem végig az Angyalok városa jutott eszembe.

kisvirag

/me sikít a gyönyörûségtõl, és Rounin örülhet, hogy nincs /me közelében, mert valószínûleg széttépném.
Na jó, nem, mert akkor nem tudna hasonlóan csodás mûvekkel elkápráztatni :)
:*
Az emberek azért magányosak mert falakat építenek hidak helyett.

Exo

Csak gratulálni tudok, találó a téma, szép a megvalósítás. :jee:
Nagyon tetszik, bravó! :)

Pandóra

Quote from: norikotry this: Önzés
Ezt se.
I can hold your gaze
But I am never connected
Never connected"

noriko

Quote from: DamnatusTényleg jó volt, nekem végig az Angyalok városa jutott eszembe.
nekem is :)

Rounin

Juj :) Kisvirág, nem merek a közeledbe menni :D

Amúgy. Utólag nekem is Agyalok városa jutott eszembe, de elhihetitek, már elõtte is fogalmazódott hasonló bennem. Szegények.

És köfönöm -.-

kisvirag

Apróra összekucorodva gubbasztok a szoba legtávolabbi, legsötétebb sarkában. Tárdemet átkulcsolom, és a lábaim közé fúrom az arcom. Sírni szeretnék, de nem megy, már négy napja nem... négy napja... mennyire boldog, és szép volt akkor minden, milyen lelkes voltam, és mennyire vártam azt a piszok szombat estét. milyen szép is volt. Még másnap is csak azt hittem, hogy viccelnek. De nem valóság. Borzalmas, szörnyû, kétségbeejtõ, végnélküli valóság. Utálom, Utálom, Utálom! hogy én mekkora õrült voltam! még kíváncsi is. Vágyakozó! De nem így! MIért, MIért, MIért????
MIért én, miért ott, miért akkor, és miért tõle!? Egyáltalán, kitõl?!
Itt a szülinapom is. gyönyörû nap, hogy tervezgettük, Csaba, én... blah... és most mim van? semmim. Egy autóm. Valódi fogaim. Egy Attilám, akit alig találtam meg, és két hetem...
Felejtsenek már el! Én ezt nem akartam! Most sem akarom! Vissza akarom kapni a tépázott, szerencsétlen, szegény egyetemista életemet! Egyáltalán, az életemet! A Friss levegõ érzetét, a mindennél jobban szeretett napfényt! Én meg fogok õrülni! NEM. szerintem már most az vagyok... talán csak, álmodok. mingyárt felébresztenek! Na! Valaki! Rázzon meg, csíjen belém, hogy FÁJJON!
MIért MIért, miért? Utálom, utálom, utálom!
Én ehez kicsi vagyok... kicsi vagyok... csak egy aprócska virágszál... egy gyenge sziromcsomó, akire vigyázni kell, óvni, félni, sokaknak... nem így itthagyni, egyedül, magára, elvenni tõle mindent és mindenkit, és olyan dolgokba belerángatni, amihez neki semmi, de semmi köze!!!
Nem AKAROM! bármekkora élmény is... és finom, és lyally! de... öltem! megöltem... szárazra szívtam! kegyetlenül, mindenféle lelkiismeret nélkül, a vértõl megrészegülve... pedig megfogadtam, hogy soha, SOHA! nem leszek részeg... most mégis elveszítettem a fejem durván. Vajon hányszor teszem még majd meg? Megrémülök... valahogy mindig is rémisztett azért a vég nélküliség... mit csinálok én ennyi idõ alatt? Tépem a hajam, és kopasz leszek... vagy nem is tudom... akármi... kikutathatok mindent, ami érdekel, csak épp mi értelme... NEM AKAROM? ÉRTED! ne mtudom hol vagy, de megtalállak... meg én! Ez így... nem élet... annyira... ellentmondásos. De ha feladom, megfutamodom, akkor... ááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááá

nyílik az ajtó. összeszedem magam. Attila nem láthat így. Elvégre... mégiscsak... vámpír lettem. és talán az én hülye agyrémem. de egy vámpír nem esik így magába. és, hát, legaláb õ itt van nekem. az egyik legjobb ember erre a feladatra. hogy pátyolgasson, és segitsen. hogy minden kívánságom teljesítse...

-----------------
nah, hangolódás a holnapi vampire játékra :)

kisvirag

állott vágyakat
felkavarni öngyilkos
kísérlet lehet

Damnatus

Hali!

kisvirag
a szöveg és a vers is  :jee:

Pandóra

Quote from: norikonekem is :)
Csatlakozom.
De tetszik, hogy Ákos és egy angyal a fõhõs.  (Tudom, tudom, ez az Ákos nem az az Ákos.  :lul: )
I can hold your gaze
But I am never connected
Never connected"

Exo

Quote from: kisviragállott vágyakat
felkavarni öngyilkos
kísérlet lehet

Szép! :cool:

A próza is nagyon tetszetõs, gratulálok! :)

EDIT: Köszönöm szépen a korábbi kritikákat! :)

Exo

Két friss haiku:

Borús estén egy
csepp folyik le arcomon.
Könny ez, vagy esõ?

Suttog a Sátán
és én értem, beszélem
a Gonosz nyelvét.

Darkstar

Nagyon jók!  :appl:  (Nekem különösen a második tetszik)
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Damnatus

Hali!

Exo
nekem meg az elsõ tetszik jobban!  :jee:

Rounin

Exo: jó a hangulatok, nekem esõmániám miatt elsõ tetszik igazán ^^

Kisvirág: haiku remek ^^ Prózába meg kicsit túlságosan is sikerült magad beleélni ;) :cool:

Rin

De jó! Én is imádom az esõt, szóval nekem is az 1., de a mindkettõ tetszik!!! :)