Négyszögletes, vékony, fa eredetû lapokból készített dolgok sok fekete jellel

Started by Ramiz, 2004-07-01, 18:29:24

Previous topic - Next topic

Djinn

Quote from: Raggie GordonA Galaktika tényleg naggyon jó, de én sajna semmilyen SW regényt/könyvet nem olvastam. Nekem valahogy kimaradtak. Ezek szerint kár volt mellõzni a könyveket. Mostanában szándékozom elkezdeni ilyeneket olvasgatni, ki mit tud ajánlani?(kedvencek vagy ilyesmi)
Ami alap: :D
George Lucas: Csillagok háborúja
Donald F Glut: A birodalo visszavág
James Khan: A Jedi visszatér

Timothy Zahn : A birodalom örökösei; Sötét erõk ébredése; Az utolsó parancs
Dale Avery : Han Solo a birodalmi ügynök; Han solo és a fejvadászok; Han Solo háborúja

Kevin J. Anderson : Mos Eisley mesék

Szerintem ezek a legjobbak. Persze vannak még jók, de nekem ezek a kedvenceim  :rolleyes: Mondjuk ujabbakat nem olvastam még...
"If you want the rainbow, you gotta put up with the rain"

Raggie

Köszi! :merci:
(látod Ramiz, egy ilyesmi dologra gondoltam, és elõbb gondolkodj mielõtt leszúrsz valakit!)*
_________
*:jójó, tudom, hogy már megint bagoly mondja...
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

Pirula

Star Wars Juniorhoz volt egyszer szerencsém olvasni. Ti ne tegyétek. Elég vaskos ugyan, de értéke gyakorlatilag semmi. Az egyes fejezetek elõtt fel vannak sorolva a szereplõk, nevük mellett kis arckép és elrendezve hogy kik a jók és kik a rosszak... hát... Egy "Hogyan rettentsük el a gyereket az olvasástól" antológiában biztos kiemelkedó helyet kapna.

Rejtõt szereti még valaki errefelé? Anno egyhuzamban olvastam ki az életmûvének a 3/4-ét.  Alapvetõ hatással volt a gondolkodásmódomra. :)

Ramiz

Quote from: PirulaRejtõt szereti még valaki errefelé? Anno egyhuzamban olvastam ki az életmûvének a 3/4-ét.  Alapvetõ hatással volt a gondolkodásmódomra. :)
Nyissunk egy topicot... õ is megérdemli... :hail:
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Raggie

Quote from: PirulaRejtõt szereti még valaki errefelé? Anno egyhuzamban olvastam ki az életmûvének a 3/4-ét.  Alapvetõ hatással volt a gondolkodásmódomra. :)
Miazhogy! Rejtõ volt az egyetlen dolog, aminek köszönhetõen átvészeltem a htosik-hetedik-nyolcadik osztályt! :jee: De még mindmáig nagyon szeretem, és a humorát azóta irigylem. Egyetlen .... nem bizts, hogy negatív dolog, de mégis olyasmi.... az hogy egyáltalán nem volt az afrikai-, de még máshol sem, idegenlégióban! Attól függetlenül árad a könyveibõl az a jó kis hangulat, fõleg amikor felhangzanak a legendás "peloton", "áááá...os", "ááá...roá" és a "pá dö zsimnásztik" parancsszavak. Szóval nemtom, hogyan sikerült neki személyes élmények híján ilyen zseniálisat alkotni, de valószínûleg zseni volt! :D
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

Djinn

Micsoda kérdés. Van, aki nem szereti?  :rolleyes:

Pirula

Quote from: DjinnMicsoda kérdés. Van, aki nem szereti?  :rolleyes:
Persze. Biztos vannak még olyan emberek akik nem olvasták. :haha:

Ramiz

12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Djinn

Quote from: PirulaPersze. Biztos vannak még olyan emberek akik nem olvasták. :haha:
Na igen. Természetesen úgy értettem olyan nincs, aki olvasta és nem szereti.  :)
OK, biztos olyan is van de ilyesmire nem szeret gondolni az ember...

Ramiz

Djinn

Quote from: RamizAzt gyûlölöm, amikor leponyvázzák... :morci:
Ugyan. Ezen ne kapd fel a vizet. Lem-et is leponyvázzák, meg Asimovot. Nem mi leszünk tõle kevesebbek/szegényebbek, nem igaz? ;)

Ramiz

Quote from: DjinnLem-et is leponyvázzák (...)
MELYIK BAROMÁLLAT MOND ILYET?!?!?!?! :morci:  :hogyaza: (Már bocsánat. De Lem a Sci-fi istenei közt van nálam.)

Djinn

Quote from: RamizMELYIK BAROMÁLLAT MOND ILYET?!?!?!?! :morci:  :hogyaza: (Már bocsánat. De Lem a Sci-fi istenei közt van nálam.)
Hmm. Hát elég sokan. Nekem minden irodalomtanárom ezt mondta pl. (pedig össz. volt 9 db). Na igen, mikor olyan ifjú voltam, mint te még én is vitatkoztam velük. Nem is volt olyan irodalomtanár, aki szeretett volna...  :lazza: :D
De az egész világot nem lehet megváltani, és én büszke vagyok rá, hogy a környezetem nagyrészét olvasó emberré tettem. Már egész technikáim vannak arra, hogy mivel lehet õket rászoktatni  :haha:

Pirula

Quote from: RamizMELYIK BAROMÁLLAT MOND ILYET?!?!?!?! :morci:  :hogyaza: (Már bocsánat. De Lem a Sci-fi istenei közt van nálam.)
Nyugi, csak azért ponyvázzák le hogy ne érje esõ.

Ramiz

Quote from: DjinnMár egész technikáim vannak arra, hogy mivel lehet õket rászoktatni  :haha:
Mesélj. Ismerek egy-két embert, akire ráférne. :)

Quote from: PirulaNyugi, csak azért ponyvázzák le hogy ne érje esõ.
Oh. Az más. :lazza:

Djinn

Itten egy nagy tévedés történt. Tessék kijavítani!! Igazán nem akarok más humorérzékével ékeskedni!  :haha:

Raggie

Quote from: RamizMesélj. Ismerek egy-két embert, akire ráférne. :)
Reélem én eszedbe sem jutotam! :D

Pirula: te is közelítgeted Ramizt a debilség terén lassan! :)

Az én módszerem arra, ha valaki leponyvázza ezek közül valamelyiket és én meg akarom gyõzni: megkérdezed, hogy olvasta-e.(az irodalomtanárok, meg ilyesmi fõ okosok nem olvasnak ilyen jó könyveket), ezután meg nekem mondhat akármit...

Well, do ya, punk?"

Ramiz

Quote from: Raggie GordonRemélem én eszedbe sem jutotam! :D
Nem, de pl az öcsédre igen. :) Bár vannak fejlõdésre utaló jelek (22-es csapdája, Rejtõ a kezében).

Quote from: Raggie GordonPirula: te is közelítgeted Ramizt a debilség terén lassan! :)
Nem csak közelít! :D
Van egy marha durva poénos post-ja a Metál topicban, már régóta akarok rá egy hatalmas rep-et adni, csak nem engedi a fórummotor...

Quote from: Raggie GordonAz én módszerem arra, ha valaki leponyvázza ezek közül valamelyiket és én meg akarom gyõzni: megkérdezed, hogy olvasta-e.(az irodalomtanárok, meg ilyesmi fõ okosok nem olvasnak ilyen jó könyveket), ezután meg nekem mondhat akármit...
Van, amelyik elolvassa csak azért, hogy lehúzhassa... utálom a magyartanárokat. Egyetlen egy normálissal nem találkoztam még. Amelyik a legjobban megközelítette a normálisságot, az megmondta nekünk, hogy nem szeret tanítani és nem rajong a gyerekekért, valamint az irodalomért, de így nyáron nem kell dolgoznia, és máshol talán nem is találna rendes állást. Ez legalább õszinte. Ez beszélt a legkevesebb hülyeséget órákon (mert csak a tankönyvet tanította, nem a mindenféle személyes elméleteit és véleményeit traktálta ránk).

Raggie

Quote from: RamizVan, amelyik elolvassa csak azért, hogy lehúzhassa...
Na itt jön a következõ módszer, a "háátrak*rok mostmááá'!"*  :nagyere:
______
*: egy õsrégi T2 átszinkronizálásból idézve! :)

Well, do ya, punk?"

Fenrir

Quote from: RamizVan, amelyik elolvassa csak azért, hogy lehúzhassa... utálom a magyartanárokat. Egyetlen egy normálissal nem találkoztam még. Amelyik a legjobban megközelítette a normálisságot, az megmondta nekünk, hogy nem szeret tanítani és nem rajong a gyerekekért, valamint az irodalomért, de így nyáron nem kell dolgoznia, és máshol talán nem is találna rendes állást. Ez legalább õszinte. Ez beszélt a legkevesebb hülyeséget órákon (mert csak a tankönyvet tanította, nem a mindenféle személyes elméleteit és véleményeit traktálta ránk).
Nekünk is ritka angy tapló irodalomtanárunk volt...de én szerettem az óráit.
Majdnem minden órán elejtett egy-két megjegyzést amibe bele tudtam kötni...és csak ritkán nem csaptam le a labdát.
Nem is csoda ha majd' minden tanár útált középiskolában. :rolleyes:
For those who seek perfection there can be no rest in this side of the grave.

Ramiz

Quote from: FenrirÉs én még sosem hallottam hogy leszólta volna Stokert, vagy bárki mást a "régiek" közül.
A Három klasszikus rémtörténet (vagy valami ilyesmi) címû kötet elõszavában.

Quote from: FenrirKét könyv alapján én nem mondanék ilyesmit egy íróról.
Ezért választottam két jónak mondott könyvét (Hasznos holmik boltja, Kedvencek temetõje).

Sinistro

Quote from: RamizCrichton-t olvastatok? Egy idõben szerettem, de igazából csak igényesebb ponyva.

Chrichton-nak van egy könyve, ami nagyon tetszett. Mondjuk nem kedvelem õt igazán (mint írót), ezt a könyvét is mások ajánlották, elolvastam és nagyon érdekes, a címe: Ködsárkányok. Érdekes, mert megtörtént eseményeket dolgoz fel. A regény háttéranyagául szolgáló napló részleteit 11 éven keresztül gyûjtögették össze, de még így nagyon sok részlet hiányzik. Mindenesetre az író a gyûjtést végzõ professzor kérésére (dokumentum)regényt írt az anyagból. Régen olvastam már, nem tiszták a részletek, de tömören muszáj leírnom a tartalmából egy kicsit:

Egy kora középkori iszlám államban (volt CCCR déli részén található most az a terület) van 1 ember, egyfajta tisztviselõ. Egyik nap ellátogat egy nagyon idõs kereskedõhöz hivatalos ügyben, a kereskedõ azonban épp akkor nem tartózkodik otthon, csak a fiatal és gyönyörû felesége. Ahogy az ilyenkor lenni szokott, a két fiatal közt romantikus szálak szövõdnek, ami sajnálatos módon az öreg kereskedõ tudomására jut (ne nevessetek!). Ráadásul a kereskedõ nagy befolyással bír az udvarnál, így a tisztviselõ egy nap kap egy hivatalos utasítást, hogy menjen el egy távoli országba diplomáciai küldetésre. Az akkori utazási körülmények miatt ez szinte a biztos halált jelenti (tényleg ne nevessetek, valóban megtörtént!). A tisztviselõ az útjának minden egyes napjáról kínos pontossággal naplót vezet (Az általa leírt helyszíneket még ennyi év után is sikerül beazonosítani). A sors szeszélye folytán az odaút során az egyik folyón vikingekkel találkoznak, akik tolmácsot keresnek és erõszakkal magukkal viszik a tisztviselõt. A történet itt lesz igazán érdekes, a viking vezetõnek meghal az apja és emiatt haza kell térnie. Az út során elhangzik, hogy hogy az adott csoport otthoni tagjai folyamatosan harcban állnak a "köd népével". Mindig éjszaka támadnak, iszonyúak, félelmetesek, erõsek, gyorsak, miegymás. A hazaérésük után át is esnek egy (több) ilyen támadáson, és sikerül megölniük 1 ilyen lényt. A tisztviselõ leírja a formáját, a kinézetét, stb. és a mostani tudósok közül többen valószínûsítik, hogy a köd népe nem más, mint 1 Neander-völgyi embercsoport (igen, a nagyon korai középkorban!). A regény végül is folytatódik, és sikerül legyõzni a csoportot -persze csak nappal. Nem akarom lelõni a végérõl a legérdekesebb részeket, tessék elolvasni :). A könyv végén megtalálhatóak a kutató hozzáfûzései a regényekhez ill. a napló eddig fellelt részeinek a listája (most hol található).

Quote from: DjinnMondjuk én szinte az összes könyvet kiolvastam, de volt egy, "A Jedi hatalma" címû, ami negatív irányba magasan viszi az elsõ helyet!!!

A Jedi Hatalmára én is emlékszem, tényleg vacak volt, és a végén az ysalamirik már nem gátolták, hanem erõsítették az erõt:). Legalábbis Luke számára :haha: . Amúgy a könyv hamisítvány volt, egy magyar író írta álnéven. A következõ hivatalos SW könyv elején volt egy nyilatkozat, amiben az USA-beli kiadó (eredeti kiadási jogokat birtokló) vezetõje leírta, hogy az egész világon egyedül csak Mo.-on jutott egyáltalán valakinek az eszébe, hogy SW témában hamisítson...Meg a következõ regény írója is hozzáfûzött valamit, azt hiszem Timothy Zahn volt az...

Quote from: RamizGalaktika rulez!

Szerintem is. Az öt sors öt novellájára emlékszik valaki? Nagy kedvenc... :rolleyes:

Quote from: Raggie GordonA Galaktika tényleg naggyon jó, de én sajna semmilyen SW regényt/könyvet nem olvastam. Nekem valahogy kimaradtak. Ezek szerint kár volt mellõzni a könyveket. Mostanában szándékozom elkezdeni ilyeneket olvasgatni, ki mit tud ajánlani?(kedvencek vagy ilyesmi)

Bár ezek nem SW regények, de ott van még amit Djinn az offtopic-ban már ajánlott: David Brin -Csillagdagály; és amit én ajánlottam: Dan Simmons -Hyperion és Hyperion bukása.

Quote from: DjinnDale Avery : Han Solo a birodalmi ügynök; Han solo és a fejvadászok; Han Solo háborúja

Dale Avery nagyon jól ír, a kedvenceim között van (ráadásul magyar író) és ha kedvet kapnál tõle egy fantasy-hez akkor feltétlenül olvasd el A Renegát-ot! (Magus regény, de nagyon jó!).

Quote from: PirulaRejtõt szereti még valaki errefelé?

Rejtõ Jenõt mindenki szereti...Meg Kockás Pierre-t és Charles Lorre-t is... :jee:

Quote from: DjinnUgyan. Ezen ne kapd fel a vizet. Lem-et is leponyvázzák, meg Asimovot. Nem mi leszünk tõle kevesebbek/szegényebbek, nem igaz?

Sajnos. Pedig tanítani kellene õket a(z) (közép)iskolában, mint modern irodalmat. De a legtöbb mai "komoly" írónak (és az oktatási minisztériumban dolgozó illetékeseknek) a Sci-fi és a Fantasy káromkodási szinonima  :mad: .

És a végén szeretnék még 1 fantasy írót ajánlani: Robert Jordan (Az idõ kereke ciklus). Nálam rögtön Tolkien után következik a 2. helyen :) .

Djinn

Quote from: SinistroÉs a végén szeretnék még 1 fantasy írót ajánlani: Robert Jordan (Az idõ kereke ciklus). Nálam rögtön Tolkien után következik a 2. helyen :) .
Most olvasom az Új tavaszt éppen. Elõzményregény és egész jó. (Moiraine, Siuan és Lan a fõbb szereplõk :) )
Idõ kereke valóban jó bár megmondom õszintén nekem kicsit már rétestésztának tûnik. Meg mire megjelent egy ujabb félkönyv (ugye nálunk nem adtak ki egybe 1 könyvet  :mad: ), addigra nem tudtam mi volt az elõzõkbe pontosan. A rengeteg szereplõ és cselekményszál sem segítette az átláthatóságot. Azonkívül eléggé zavar, hogy egy-egy fõbb szereplõvel akér 2 könyvön keresztül nem foglalkoznak szó.  :rolleyes:
 Na jó, nem csak a hibákat emelem ki.  Valóban nagyon jó, izgalmas történet.  Fantasztikusan ki van dolgozva a világ és új ötletek is vannak benne bõven.
Ja és ne feledkezzünk mag a kapcsolódó game-rõl sem :D

ha már fantasy én is ajánlanék pár  új(abb) kedvencet:
David Gemmell : Legenda (és társai :))
Robin Hobb : Látnok ciklus
David Farland : Rúnalovagok, Farkasok szövetsége
George R. R. Martin : A Song of Ice and Fire és a Lázálom is jó ( vámpíros, most fejeztem be :D)

edit: Természetesen még sorolhatnám a jobbnál jobb írókat és mûveket oldalakon keresztül, de senkit nem érdekelne  :rolleyes:

Sinistro

Quote from: DjinnJa és ne feledkezzünk mag a kapcsolódó game-rõl sem :D

ha már fantasy én is ajánlanék pár  új(abb) kedvencet:
David Gemmell : Legenda (és társai :))
Robin Hobb : Látnok ciklus
David Farland : Rúnalovagok, Farkasok szövetsége
George R. R. Martin : A Song of Ice and Fire és a Lázálom is jó ( vámpíros, most fejeztem be :D)

Igen, ismerem a játékot, szerintem nem sikerült túl jól, de azért végigvittem és a végén a pecsétek elhelyezésével a világ egy kis idõre ismét megmenekült:).

Ez nem ér, neked is majdnem ugyanazok a könyvek tetszenek, mint nekem :rolleyes: . Gemmell nagyon jó, mostanában folyamatosan jönnek ki a könyvei. Martin is nagyon tetszik, a Song...-nak most írja a 4. részét :) . Hobb-nak elkezdték kiadni egy új sorozatát, jó magyar szokás szerint egy kötetet 2 részre darabolva; ebbõl az 1. fél jelent meg, Az Éneklõ Hajó címen. Farland könyvei viszont nem jönnek be...
Ha Martint szereted, akkor tudok ajánlani 1 hasonló kvalitású írót: Steven Erikson: A malazai bukottak könyvének regéje. 4 részes, ebbõl 3 megjelent, a részek nagyon vastagok, de biztos tetszeni fog! :haha: . Csak ne kövesd el azt a hibát, mint én, hogy vizsgaidõszakban kezded el olvasni...

Ramiz

Quote from: SinistroDale Avery nagyon jól ír, a kedvenceim között van (ráadásul magyar író) és ha kedvet kapnál tõle egy fantasy-hez akkor feltétlenül olvasd el A Renegát-ot! (Magus regény, de nagyon jó!).
Elsõre nagyon tetszett, másodikra nagyon sablonosnak találtam (aquirok, fejvadászok (abszolút kötelezõ kellék minden MAGUS könyvbe... :ejj: ), sötét elf...). Különben a legtöbb MAGUS regénnyel ez a bajom. De kaptam pár jó (MAGUS) tippet Shiroitól, meg talán más is mondott nem hasonló MAGUS regényt... csak nincs kedvem futkározni meg sok pénzt perkálni. :__devil:

Quote from: Sinistro, aki valójában Edit, azaz Kvikveg, illetve Djinn Editje. Vagy valaki más. Keressétek vissza.edit: Természetesen még sorolhatnám a jobbnál jobb írókat és mûveket oldalakon keresztül, de senkit nem érdekelne. :rolleyes:
Mivel itt nincs semmilyen Edit, úgy veszem, hogy ezt nem nekünk szántad.
Miért ne érdekelne senkit? Miért járunk ide, ha nem könyvek miatt?
Az viszont igaz, hogy a címek nem sokat árulnak el (stílus stb).

Djinn

Quote from: SinistroHa Martint szereted, akkor tudok ajánlani 1 hasonló kvalitású írót: Steven Erikson: A malazai bukottak könyvének regéje. 4 részes, ebbõl 3 megjelent, a részek nagyon vastagok, de biztos tetszeni fog! :haha: . Csak ne kövesd el azt a hibát, mint én, hogy vizsgaidõszakban kezded el olvasni...
Köszi õt még nem ismerem :kipirult arcú, izgatott smiley:, de majd csak akkor veszem meg, ha már megjelent a 4. is. Annyira utálom, hogy kiadnak valamit és nem folytatják. Az ember meg a legjobb rész közepén tart  :grrr:  (Élõhajók ugyebár :()
"Régebbieket" is olvasol? Pl. Raymond E Feist, Roger Zelazny, Marion Zimmer Bradley, R. A. Salvatore vagy Michael Moorcock (stb, stb..)?? Esetleg Jeffrey Stone-t és John Caldwell-t? :D
na jó, befejeztem, bocsi, de ha könyvrül van szó, akkor elszalad velem a paci... :o

A vizsgaidõszak nem fenyeget, már dolgozok  :haha:

edit: Ramiz, megint elirtad a nevet.  :lul:

Ramiz

Quote from: Djinnedit: Ramiz, megint elirtad a nevet. :lul:
... Biztos? Biztosra mentem.

Djinn

Quote from: Ramiz... Biztos? Biztosra mentem.
Azt látom. Ravasz. Nagggyon ravasz!  :lazza:

Ramiz

Azt hiszem, Salingerrõl még nem beszéltünk, pedig nagyon szeretem, és valakinek az aláírásában, valakinek pedig az avatarjában van egy jellemzõ idézet tõle (méghozzá nagyjából ugyanaz). Rejtvény. :lazza:

Segítség: az egyik kedvenc anime sorozatomban több dolog kapcsán is elõjön Salinger: az egyik az a bizonyos idézet, a másik egy (király) novellájának fiktív szereplõje, akinek a nevét használja valaki az animében.)

Sinistro

Quote from: Djinn"Régebbieket" is olvasol? Pl. Raymond E Feist, Roger Zelazny, Marion Zimmer Bradley, R. A. Salvatore vagy Michael Moorcock (stb, stb..)?? Esetleg Jeffrey Stone-t és John Caldwell-t?

Igen, mindegyik írótól olvastam könyveket. Feistnek megvan az egész sora, Zelazny-tól az Amber Hercegei 2 része, MZB-tõl 1 könyv (és pár novella, ami még anno az Atlantisz magazinban jelent meg), Salvatore-tól minden :), Moorcock ugyanez  :jee: .
Nemes István..hm...a korai mûvei jók voltak, de most már nem tetszenek. Valahogy túl sok bennük a "burleszk" elem (nem akartam csúnyábban megfogalmazni). Túl sokat poénkodik a regényeiben, azt hiszi, ez vicces, de közben agyoncsapja az egészet hangulatilag.
Azért a Skandar Graun féle sor végig megvan - és a Hajnal Hadura sorozat is :) .