Négyszögletes, vékony, fa eredetû lapokból készített dolgok sok fekete jellel

Started by Ramiz, 2004-07-01, 18:29:24

Previous topic - Next topic

Fenrir

Quote from: DjinnNa jól van.  :)
Elõször is te tértél ki a válasz elõl a Shonen-ai topic-ban (hogy egyátalán láttál e olyat, mielött undorítónak titulálod...) másodszor nem is volt kérdés, ami elõl kitérhettem volna.  :rolleyes:  Én olvastam kb 16 éves koromban az említett könyvet. Nem mondhatnám, hogy oda voltam érte. Nem rajongok most sem a szadista és a (negatív értelemben vett) perverz dolgokért úgyhogy nem nem lett a kedvencem (pl megerõszakolni egy hullát és ez még egy enyhébb dolog volt ugye...) De az tény, hogy ha az ember nem veszi komolyan, akkor lehet rajta röhögni, elég röhejes és beteges is.. de hogy ízgató. Biztos velem van a baj, de nekem nem volt az.  :3x3:  
Akinek elég erõs a gyomra, az olvassa el egyszer mindnképpen megéri.  :)
Mindnesetre elolvastam mert híres könyv és tudni akartam, hogy mi van benne. Én már csak ilyen vagyok. Megismerem a dolgokat mielött véleményt mondnék róluk :hehe:
Ja és ha megtalálom valahol természeretsen szólok!
Nem olvastam az említett könyvet, és szerintem nem is fogom, de egyszer a kezembe került Philip Jozé Farmer egyik mûve. Õ ír még ilyen perverz és beteg könyveket.
For those who seek perfection there can be no rest in this side of the grave.

Djinn

Quote from: syerenHát, ez most nem papír..
Nem tudom szeretitek-e az ebook-okat? Én igen, mert így hozzájutok a legtöbb jó könyvhöz NAGYON olcsón!  :lul:
Itt van két jó cím: (magyarok)
http://networq.hu/hpirate/
http://f451.host.sk/

Jó olvasgatást! :)
http://slp.dwalin.ru/
Ezt most találtam, úgy tünik elég sok dolog van itt is :)

edit: Philip José Farmer "perverz és beteg" könyveket ír? Ez biztos???  :eeek:
"If you want the rainbow, you gotta put up with the rain"

Ramiz

Ez a Hyperion elég furcsa könyv lehet. :) Történet alapján.
Elkezdtem egy könyvet: Larry Niventõl a Gyûrûvilágot. A stílusa elég egyszerû, néhol zavarnak a nem túl érthetõ megfogalmazások. A történet kicsit erõltetetten indul.
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Sinistro

Quote from: DjinnOrson Scott Card...
Terry Pratchett...
Orson Scott Card: Engem leginkább a Végjáték sorozata fogott meg. Az elsõ részrõl olvashattok némi infót itt: http://lka.hu/cikk.php?sorszam=128&kategoria=8   . Nagyon érdekes könyv (sorozat), gyakorlatilag nem tudtam letenni. Érdekesek a kérdések, amiket feszeget és ami a legfurcsább, a fõszereplõ egy (kis)gyerek! Ezen a könyvön kívül nem is emlékszem más olyan Sci-fi-re, ahol a fõszereplõ gyerek lett volna. Tele van meglepõ fordulatokkal...a malackák pedig aranyosak :).
Terry Pratchett-tõl eddig A mágia színe tetszett a legjobban (az elsõ korongvilág regény).

Quote from: DjinnApollinaire: Tizenegyezer vesszõ...
Középiskolában az irodalomtanárunk olvasott fel belõle részleteket. Utána pedig rögtön a Canterbury mesékbõl olvasott fel. Nem mondom, volt ízlése. Hm, az osztály 3/4-e lány volt, lehet hogy ezért?

Quote from: FenrirHyperion...
Most már ketten vagyunk, akik ajánlották ezt a könyvet, nem ismétlem magam, tessék elolvasni! Csak annyit fûznék hozzá: a könyv megírása után az író azt nyilatkozta, hogy ezek után bármit meg tud írni. El is hiszem neki... :rolleyes:

Quote from: Fenrir...egyszer a kezembe került Philip José Farmer egyik mûve. Õ ír még ilyen perverz és beteg könyveket.
A fenevad száma volt a címe, és ha jól emlékszem, valaminek a második része volt. Elég durva szexjelenetek voltak benne  :ejj: .

És hogy én is ajánljak valamit: Robert A. Heinlein: A galaxis polgára. 1957-ben írta, de ettõl még nagyon jó könyv. És ha Heinlein, akkor még egy könyv tõle: Starship Troopers (jobban tetszett a könyv, mint a film).

Ramiz

Quote from: SinistroMost már ketten vagyunk, akik ajánlották ezt a könyvet, nem ismétlem magam, tessék elolvasni! Csak annyit fûznék hozzá: a könyv megírása után az író azt nyilatkozta, hogy ezek után bármit meg tud írni. El is hiszem neki... :rolleyes:
Az író még furcsább, mint a könyv sztorija... milyen furcsa mondás ez.
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Djinn

Quote from: SinistroOrson Scott Card: Engem leginkább a Végjáték sorozata fogott meg. ....
Igen az szerintem is nagyon jó!!! Egyik kedvencem  :jee:
Quote from: SinistroEzen a könyvön kívül nem is emlékszem más olyan Sci-fi-re, ahol a fõszereplõ gyerek lett volna.
J.T.Dhipendale: A nagy világ - Regatta. Gyerekek mentik meg a világot a tudtokon kívül...  Nagyon jó könyv  :jee:  A fõszereplõ ugyan nem gyerek, ha jól emléxem, de gyerekekrõl szól.
Quote from: Sinistro
Quote from: Fenrir... egyszer a kezembe került Philip Jozé Farmer egyik mûve. Õ ír még ilyen perverz és beteg könyveket.
A fenevad száma volt a címe, és ha jól emlékszem, valaminek a második része volt. Elég durva szexjelenetek voltak benne  :ejj: .
A fenevad száma tudtommal  Robert A. Heinlein könyve. De az biztos, hogy az õ könyvei nem éppen... szeplõtelenek  :rolleyes:
Quote from: SinistroÉs hogy én is ajánljak valamit: Robert A. Heinlein: A galaxis polgára. 1957-ben írta, de ettõl még nagyon jó könyv. És ha Heinlein, akkor még egy könyv tõle: Starship Troopers (jobban tetszett a könyv, mint a film).
Mégegy Heinlein-t, ha szabad ajánlani: Angyali üdvözlet. Kötelezõ darab véleményem szerint.  :)

Ramiz

Quote from: DjinnJ.T.Dhipendale: A nagy világ - Regatta. Gyerekek mentik meg a világot a tudtokon kívül...  Nagyon jó könyv  :jee:  A fõszereplõ ugyan nem gyerek, ha jól emléxem, de gyerekekrõl szól.
Kár, hogy utálom a gyerekeket, fõleg könyekben, filmekben, képeket meg élõben.

Quote from: DjinnIgen az szerintem is nagyon jó!!! Egyik kedvencem  :jee:
Ezt viszont szeretném elolvasni.

syeren

Quote from: Djinnhttp://slp.dwalin.ru/
Ezt most találtam, úgy tünik elég sok dolog van itt is :)
Ezt is ismerem, csak épp nem volt kéznél anno...  :)

Ramiz

Djinn

Quote from: RamizDe a Tizenegyezer vesszõ itt sincs fent. :) :(
Antikváriumban  690-ért lehet venni asszem. Valamelyik netes helyen láttam. ha annyira szereted, akkor ez nem nagy ár. :)

Ramiz

Tényleg nem, csak utálok feleslegesen antikváriumokban egy-egy könyvet keresni, mert általában elköltöm minden pénzemet az elsõ kettõben, a harmadikban pedig, ahova csak kíváncsiságból megyek be, meglátom tök olcsón a keresett könyvet. :__devil:
Egyébként is, Boris Vian-t még sehol sem láttam! Semmit tõle! Ez egyszerûen sz.r!

Kvikveg

Emilio Salgari: A fekete kaloz /dwalinrol/
Istenem ments meg a pocsek konyvektol. Mert ez az. Az alapotlet tokjo, de ahogy megirta... Igy mar kb en is iro vagyok. Tipikus sablon kaloztortenet, sablon nemesi dumakkal, hosi becsuletes kalozokkal, stb. A kozepebe beszurva egy kis szarazfoldi uldozes tobb fejezeten keresztul, kacagtatoan bugyuta es szinvonaltalan allatleirasokkal. Raadasul a vegen nem fejezi be, hanem huzza az olvasot a kovetkezo konyvig. Anyaja. Brrr. A folytatas meg persze csak olaszul van fent a neten. Sokat erek vele. :mad:
Anyam, de jo, hogy nem a Sandokannal kezdtem. Tiszta mazli. Ezek utan bele nem nezek! :eeek:
A film egyebkent ma megy aaaa a Cinécinéma Famiz francia adon. Valaki igazan belenezhetne, ha tud, hogy az is ilyen sikitanivaloan idegorlo, vagy meg a nezheto kategoria? Bar ennel csak jobb lehet. Link ld alairasban.

Reszkessetek, a sci-fi konyvesboltos hozzamvagott nehany hete par krimit. Ingyen!!! Ez is mar nagyon gyanus volt. Eddig csak egybe olvastam bele, de ledobbentett a konyv szinvonaltalansaga. Az ember egy ilyen konyv utan tudja igazan elvezni Maigre-t, Poirot-t, es Sherlock Holmes-t. Mert az o iroik tudtak irni. Megvan: J D Carr: A gyilkos ora. Hat gyilkos ora volt. Nem szoktam konyveket kihajigalni, de ezzel ez fog tortenni. Vagy elsozom antikvariumba. Aztan ugy jarunk vele, mint a mergezett sutivel, ami tovabb utazik...
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Djinn

Quote from: RamizEgyébként is, Boris Vian-t még sehol sem láttam! Semmit tõle! Ez egyszerûen sz.r!
Szerintem azért ha körülnézel pl. itt , lehet találni Vian-t  ;) Pl ezeken a helyeke van:
Régikönyvek.hu
Bookline.hu
Többet nem néztem meg, de tuti, hogy lehet többet is találni!!!!  :)

Orion

Quote from: DjinnRégikönyvek.hu

Imádlak drága hölgy! Egy már oly régóta keresett könyv köszönt vissza az ajánlott oldalról. Jövök neked egyel (bár nem tudom, hogy mivel), de ezer köszönet! :hail:
Liberate tuteme ex infrenis!

Orion

Csak ajánlani tudom azoknak, akik szeretik a jó thrillereket. Az ötlet nem 100%-osan eredeti, de aki nem ismeri a "régi" klasszikusokat, azoknak nem fog feltûnni. Összeségébe véve így is tökéleteset alkotott az író. Egy lebilincselõ történet néhány nyaralni vágyó párról, családról, barátokról és egy rejtélyrõl... :jee:
Liberate tuteme ex infrenis!

Ramiz

Quote from: DjinnSzerintem azért ha körülnézel pl. itt , lehet találni Vian-t  ;) Pl ezeken a helyeke van:
Régikönyvek.hu
Bookline.hu
Többet nem néztem meg, de tuti, hogy lehet többet is találni!!!!  :)
Imádlak, drága hölgy!!! :hail: :appl:  :merci:

Djinn

Nahát, hogy megnõtt a népszerûségi indexem  :rolleyes: :D
Örülök, hogy tudtam segíteni.

Ramiz

Megrendeltem 3 Vian-t. :cool: :hopp:
(És nektek is csak ezt tudom javasolni. :lazza: :D )

RE@L

Olvastátok a Szarvasvadászt? Vagy a Hú nemjuteszembe a címe, :bruhuhu:  Amiben nitroglicerint szállítanak nulla körülmények között a semmi közepén egész éjjel, asszem klumbia söpredékei.  Mind2 bõl film is készült, régen olvastam már õket de kíváncsi vagyok mi a véleményetek rólu ha olvastátok..

"The past is the past... and the future is the future. A man is a man, and a woman is a woman. I am who I am, and you are who you are. Like it really matters anyway....
" - Faye Valentine (Cowboy Bebop)
Van ami kell van ami nem / újra itt, újra ott  remélem nem elkapkodott.

Ramiz

Én nem olvastam, csak filmen láttam, ahogy a Keresztapát is, amit szeretnék bepótolni (Mario Puzo). Valaki olvasta?

RE@L

Csak a rövidített 1részt angolul, amikor még 9. es voltam ^^
De érdekes mert engem az ilyen maffiatörténetek nem a Keresztapától fogtak meg, lehet azért mert nem ezt láttam 1x hanem a Mafia nevü játékkal jáccotam ^^
Apropó BTW, eszembejutott a második könyv címe csak a szerzõ nemtiszta még: A Félelem Bére... ezis 1960 akárhányas film/könyv nagyon jó, elég elborult.
Sajnos ez OFF, mert nememléxem az író nevére :(: http://www.imdb.com/title/tt0046268/  de ez a nitroglicerines film.

"The past is the past... and the future is the future. A man is a man, and a woman is a woman. I am who I am, and you are who you are. Like it really matters anyway....

Fenrir

Quote from: RamizÉn nem olvastam, csak filmen láttam, ahogy a Keresztapát is, amit szeretnék bepótolni (Mario Puzo). Valaki olvasta?
Igen, nagyon-nagyon jó. Egy az egyben ugyanaz a zseniális hangulat. De próbálld ki ugyanattól az írótól A szicíliait is. Nem fogod megbánni.

Fenrir

Quote from: RamizEz a Hyperion elég furcsa könyv lehet. :) Történet alapján.
Elkezdtem egy könyvet: Larry Niventõl a Gyûrûvilágot. A stílusa elég egyszerû, néhol zavarnak a nem túl érthetõ megfogalmazások. A történet kicsit erõltetetten indul.

Nem írtam körül valami jól...olyan mintha az NGE-rõl akartam volna írni egy rövid történet-összefoglalót...a sztori legalább annyira mély és bonyolult.

Ramiz

Quote from: FenrirNem írtam körül valami jól...olyan mintha az NGE-rõl akartam volna írni egy rövid történet-összefoglalót...a sztori legalább annyira mély és bonyolult.
Ez rossz példa volt. Kezdek rájönni, hogy az NGE nem is olyan mély és bonyolult. :__devil:

Fenrir

Quote from: RamizEz rossz példa volt. Kezdek rájönni, hogy az NGE nem is olyan mély és bonyolult. :__devil:
Akkor átfogalmazom.
110-es IQ alatt nem ajánlom.

.Attila

Keresek alábbi témájú könyveket:
- Japán legendák, istenek történetei
- Japán történelem
- Ragnarok, ill. északi istenségek történetei
- Chtulthu legendák (elnézést, tuti rosszul írtam)

Ilyen sorrendben.

RE@L

Culthulu asszem =) H.P Lovecraft vonatkozik ide, de nemolvastam még sajna tõle....

Pirula

Vizsgaidõszak lezárultával ismét belevetettem magam az olvasásba és rá kellett döbbennem hogy Katona László (Akela "énekes":)) tévedett amikor a következõ sorokat írta: "Disznóságot nem közvetít a világirodalom..."
Következõ mûvek döbbentettek rá:
Robert Merle: Mesterségem a halál
Gabriel García Márquez: Száz év magány
John Steinbeck: Édentõl keletre
Ennyi kurvát, perverziót, szadizmust, hideg és számító gonoszságot egy helyen, egy hét alatt...
Ha kicsit összeszedem majd a gondoloataimat - különben is utolsóból van még pár oldal - leírom majd az élményeimet. Addig is ajánlom ezeket. Ha meg netán olvastátok akkor lehet nekiesni a következõeknek Émile Zola: Tisztes Úriház valamit Állat az emberben c. mûveit. Viráglelkek kerüljék, jó kis dekadens mocsokban gázolós hangulat jellemzi mindkettõt.

Mattanja

בטחו בו בכל עת עם שפכו לפניו לבבכם אלהים מחסה לנו סלה׃
8]]=((

.Attila

Quote from: ShiroiKezdésnek...
Aha, tehát Cthulhu hívása az elsõ.
Btw. azért érdekel, mert a másik topicban említett játék (Persona2: Eternal Punishment) az egyik kedvenc játékom, és van benne jópár a Cthulhu legenda (vagy micsoda) körbõl, arról ugyebár nem is beszélve, hogy Nyarlathotep a fõellenség a játékban :)
Hátha maga az eredeti történetek is lekötnek, bár õszintén szólva az antik istenségek (fõleg a japán és a germán) történetei jobban érdekelnének, de arra még senki nem reagált :(