Gasztronómia, főzőcske & jó helyek (kocsmák, éttermek)

Started by Ramiz, 2005-05-23, 17:01:58

Previous topic - Next topic

Djinn

Quote from: Raggie GordonDrogéria. :hehe:
:merci: , de én arra a helyre gondoltam ahhol csak parfümöt árulnak. Talán parfüméria lehet a neve  :rolleyes:
Quote from: Raggie GordonIllatra tulképpen a kedvencem minden hagymával készülõ hús illata! :rolleyes:
Na ehhez most Animal csatlakozik, csak baromi lusta, hogy írjon...
"If you want the rainbow, you gotta put up with the rain"

Raggie

Quote from: Djinn:merci: , de én arra a helyre gondoltam ahhol csak parfümöt árulnak. Talán parfüméria lehet a neve  :rolleyes:
Hopsz! Láma vagyok! Igazad van!  :)
Quote from: DjinnNa ehhez most Animal csatlakozik, csak baromi lusta, hogy írjon...
:lol: Nembaj, megjegyeztük! ;)
Jó öreg(lusta) Animal koma! :D
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

Ramiz

Italok közül egyértelmûen Unicum és a jobbfajta sörök. Vodka"illat": fúj! Pálesz: jófajtának jó a szaga, vacaknak vacak. Bor: jó illatok vannak, inni viszont nem szeretem, túl savas, rossz ízû lesz tõle a nyelvem. Édes likõrök: csak az illata jó. :) Az viszont általában igen.

/off: Djinn! Néha lökdösd Animal-t a gép elé! :) /
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Djinn

Quote from: Ramiz/off: Djinn! Néha lökdösd Animal-t a gép elé! :) /
Ok, csak figyelj...  :lazza:

Animal

Quote from: DjinnOk, csak figyelj...  :lazza:

Oké, oké. Szóval csatlakozom a "hagymán sülõ húsok" illatát imádók táborához, annyi finomítással, hogy a szabad tûzön, bográcsban, hagymán sülõ marhahús illata a No.1. (legalábbis az ételek illatai közül).  :jee:

Ramiz

Valóban figyelemre méltó illatot említettél. Kár, hogy én a "szabadban" vagy "szabad tûzön" kifejezésektõl idegrángást kapok, mert az agyamba belevisszhangzik a keringõ szúnyogfelhõ érzete... a sok füst is csak félmegoldás. Állítólag a vízbe kiáztatott cigaretta-lé a teljes bõrfelületet bekenve hatásos védelem a nikotintartalma miatt, de ezt még én sem próbáltam ki, pedig elég gusztustalanul hangzik.
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Fenrir

Quote from: RamizBecher, Jäger: jók, jók, de sosem érnek fel az Unicum szintjére. :D
Mikor kint voltunk Németo.-ban, egy délután épp Unikumozgattunk, mikor egy csoporttársam felhozott két belga srácot. Jó házigazdához illõen megkínáltuk õket "famous hungarian spirit"-tel. Lehúzták az Unikumot, 10 percig fuldokoltak, majd megkérdezték: It is legal?
Majd kértek még egyet... :haha:
For those who seek perfection there can be no rest in this side of the grave.

Ramiz

Ezt már mesélted. :D De még mindig tetszik. ;)

Fenrir

Quote from: Raggie GordonSebaj Rounin! Megbocsátunk neked! (één is szeretem a zsíírt!! :D )
Libazsír, házilag fõzve? Tepertõvel? Újhagymával?
Apropó, zsíros-hagymás cuccok. Jön a nyár, indul a a nyársalás.
Nem mondom hogy egészséges, de azt sem mondom hogy nem megy be fél kiló kenyér a hozzá tartozó szalonna és kolbászadaggal jó hagymásan uzsira...
Van itt a környékünkön egy célszerszám, máshol még nem láttam, ha ismerõs szóljatok. Két lapos henger az alsó peremmel, kivállóan alkalmas hogy belehelyezd a szalonna, kolbász szeleteket, majd összepréseld és bepakold a vígan lobogó tábortûzbe. Mikor kiveszed (pár perc) ropogós, és az értékes zsír egy cseppje sem vész kárba, mind rá lehet csepegtetni a fél vekni kenyérre. Jobb mint a nyársra szúrt kormos szalonna! (100*) :rolleyes:

Fenrir

Quote from: RamizEzt már mesélted. :D De még mindig tetszik. ;)
Ismétlés a tudás anyja :jee:

Fenrir

Quote from: PirulaAsszem ott bográcsolás is lesz, csak még nem tudom hogy melyik napon. Ha lesz akkor valószínû hogy chilis babot csinálunk, ahhoz nagyon értenek a szakácsaink.

Sokan meglepõdnek rajta, de nálunk ez a módi. Gombás rántotta az tényleg nagyon finom!
Fincsi....
Ja, és ha tejet teszel bele az már nem rántotta, hanem omlett. Próbáld ki tejszínnel is.

Ramiz

Quote from: FenrirVan itt a környékünkön egy célszerszám, máshol még nem láttam, ha ismerõs szóljatok. Két lapos henger az alsó peremmel, kivállóan alkalmas hogy belehelyezd a szalonna, kolbász szeleteket, majd összepréseld és bepakold a vígan lobogó tábortûzbe. Mikor kiveszed (pár perc) ropogós, és az értékes zsír egy cseppje sem vész kárba, mind rá lehet csepegtetni a fél vekni kenyérre. Jobb mint a nyársra szúrt kormos szalonna! (100*) :rolleyes:
Tetszik az eszköz elve, habár a szalonnáért nem vagyok oda, viszont a zsíros-májas kenyér vöröshagymával és sörrel az "egyszerû, de überelhetetlen" kategóriában van nálam. :D :cool:

Fenrir

Quote from: RamizTetszik az eszköz elve, habár a szalonnáért nem vagyok oda, viszont a zsíros-májas kenyér vöröshagymával és sörrel az "egyszerû, de überelhetetlen" kategóriában van nálam. :D :cool:
A szalonnáért natúrban én sem, de ha kisütöttek belõle majdnem minden zsírt, akkor nagyon fincsi. Ez az eszköz is ilyet készít...
Nekem nem a szívem csücske a máj (viszont érdekes módon a májkészítményeket imádom). Én inkább almával eszem a zsíroskenyeret, jó palóc szokás szerint.

Raggie

Nna, megjöttem az elsõ távollétembõl! A zsíroskenyér annyi hagymával jó, hogy ne látszódjon ki alóla a zsír, és májal meg a legjobb! (csatlakozom Ramizhoz)

És errõl az almával zsíroskenyérrõl jut eszembe, hogy mostanában a csirkehúsokat(fõleg sülteket) leginkább valami édessel szeretem enni. Pl a szilvalekvárral(ízlés szerint áfonyalekvárral) lezuttyantott rostonsült csirke naggyon jó. Meg pl az almás-szalonnás csirkemell! Nyammmm.....
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

Djinn

Quote from: Raggie GordonÉs errõl az almával zsíroskenyérrõl jut eszembe, hogy mostanában a csirkehúsokat(fõleg sülteket) leginkább valami édessel szeretem enni. .....
Ananászos sültcsirke, de õszibarackkal is nagyon jó (konzerv)  :jee:

Ramiz

Õszibarackot szeretem édesnek egyedül hús mellé én is, azaz csatlakozok Djinn-hez. Azért a konzervbarack néha nagyon ramaty (puha, szétesõs).
Ma viszont csináltam egy csomó hagymás-öntetes sült csirkét (na hogy lehet ezt szebben mondani?), és tök jó lett. Tudom, nem nagy kaja, de ha az ember tökegyedül csinálja, egész más érzés enni. :) Még a sör is jobban esett mellé. :D

Raggie

Quote from: RamizÕszibarackot szeretem édesnek egyedül hús mellé én is, azaz csatlakozok Djinn-hez.
Mér? Szvsz az áfonyalekvár is naggyon jóó! Még nem kóstoltad biztos!
Quote from: RamizMa viszont csináltam egy csomó hagymás-öntetes sült csirkét (na hogy lehet ezt szebben mondani?), és tök jó lett. Tudom, nem nagy kaja, de ha az ember tökegyedül csinálja, egész más érzés enni. :) Még a sör is jobban esett mellé. :D
Oksa! Akkor megyek át kajálni! :D

Well, do ya, punk?"

Djinn

Quote from: RamizAzért a konzervbarack néha nagyon ramaty (puha, szétesõs).
Ez igaz. Meg kell jegyezni, melyik fajat volt a finom és azt kell venni mindig :D
Én a lekvárt utálom. Egy két süteménybe elviselem, de nem jellemzõ, úgyhogy lekváros húst biztos nem próbálom ki  :rolleyes:

Fenrir

Szerintem a legjobb gyümölcs(sültekhez-süteményekhez) az alma. Jó kis Máglyarakás? Bejön valakinek?
Vagy egy kis brandyn gyengén megflambírozott banán...vaníliafagyival...

Darkstar

Quote from: FenrirSzerintem a legjobb gyümölcs(sültekhez-süteményekhez) az alma. Jó kis Máglyarakás? Bejön valakinek?

Éppen éhes vagyok, úgyhogy könyörgöm, hagyd abba! Az általad említett kaják mindegyikéért rajongok!  :)  A sima sült banán se rossz azzal a mézes szósszal, amit a kínai étteremben adnak hozzá! *nyálcsorgatós smiley*
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Fenrir

Quote from: DarkstarÉppen éhes vagyok, úgyhogy könyörgöm, hagyd abba! Az általad említett kaják mindegyikéért rajongok!  :)  A sima sült banán se rossz azzal a mézes szósszal, amit a kínai étteremben adnak hozzá! *nyálcsorgatós smiley*

A kínai gyorskajálda az egyetlen ahol néha eszem (gyorséttermek közül).
Van valami isteni mézes-csilis szósz, de ezt nem a csirkemellfalatkák mellé adják, hanem ezzel panírozzák. És sok szezámmaggal.
Isteni sziszéma...

animoni

Quote from: FenrirA kínai gyorskajálda az egyetlen ahol néha eszem (gyorséttermek közül).
Van valami isteni mézes-csilis szósz, de ezt nem a csirkemellfalatkák mellé adják, hanem ezzel panírozzák. És sok szezámmaggal.
Isteni sziszéma...

Ép most fogok menni a barátommal egy Kínai gyorsétterembe:) Nagyon szeretjük azt a helyet! Jól fõznek és elég olcsó! Ja és nagy adagot adnak!! Nagyon király hely!!!
You called me strong, you called me weak
But your secrets I will keep
[/COLOR]

Fenrir

Quote from: animoniÉp most fogok menni a barátommal egy Kínai gyorsétterembe:) Nagyon szeretjük azt a helyet! Jól fõznek és elég olcsó! Ja és nagy adagot adnak!! Nagyon király hely!!!
És persze megtartod a címet a te kis titkodnak, hm?  ;)

animoni

Aki JÁr szegeden és aki kiváncsi rá annak PMbe szívesen leírom. De talán itt a forumon nem reklámoznám, mert nem tudom, hogy szabad e, itt ilyet írni.
You called me strong, you called me weak
But your secrets I will keep
[/COLOR]

Ramiz

Quote from: Raggie GordonOksa! Akkor megyek át kajálni! :D
Várlak... :)

Quote from: animoniÉp most fogok menni a barátommal egy Kínai gyorsétterembe:) Nagyon szeretjük azt a helyet! Jól fõznek és elég olcsó! Ja és nagy adagot adnak!! Nagyon király hely!!!
Szerintem a kínai gyorsétkezdék minõsége elég egyenletes (pedig nem is gyorsétterem-lánc :D ). Attól függetlenül nyugodtan leírhatod a helyet, nem hiszem, hogy nem szabad.

Raggie

Quote from: FenrirSzerintem a legjobb gyümölcs(sültekhez-süteményekhez) az alma. Jó kis Máglyarakás? Bejön valakinek?
AAaaaz bizony!! :jee: A banán sem rossz, csak azt nekem otthon sohasem sikerült normálisan megcsinálnom! Én béna! :lame:

Djinn+Ramiz: próbáljátok ki egyszer egy jó kis közepesen fûszeres* húshoz valami enyhén savanyú és enyhén édes lekvárt! Naggyon jóó! Elõször én sem hittem el**, de aztán ez lett a kedvencem mostanra! ;)
_________
*:ha túl fûszeres, akkor a lekvárt nem érezni, ha meg túl kevéssé fûszeres, akkor meg csak azt érezni.
**: valahogy úgy, mint a tengeri herkentyûkkel. Télleg, pl rákot, kegylót, tintahalat vagy egyéb halat valaki nem szereti itt?? Abból is lehet isszonyú jó kajákat csinálni!! :rolleyes:

Well, do ya, punk?"

Ramiz

Quote from: Raggie Gordon**: valahogy úgy, mint a tengeri herkentyûkkel. Télleg, pl rákot, kegylót, tintahalat vagy egyéb halat valaki nem szereti itt?? Abból is lehet isszonyú jó kajákat csinálni!! :rolleyes:
Ezek közül még csak rákot ettem, abból is a kicsi fajtát pirított petrezselyemmel (a Pisti csinálta, mellé bor, finom volt :) ). (Kegylóról meg még csak nem is hallottam. :3x3: :D )

Raggie

Quote from: RamizEzek közül még csak rákot ettem, abból is a kicsi fajtát pirított petrezselyemmel (a Pisti csinálta, mellé bor, finom volt :) ). (Kegylóról meg még csak nem is hallottam. :3x3: :D )
Az a garnéla, és az télleg jó. Bár szvsz az a legjobb elkészítési módja: olajban, fokhagymával és petrezselyemmel mindkettõbõl jóó sok, ebben megpirítani egészben, és ezután már fogyasztható is(persze a kötelezõ feljevétel és hámozás után).
A másik(amit még ismerek) az csak megfõzni rendesen vízben, majd bármilyen mártást csinálni hozzá. De a másik eredetibb, meg jobb is az íze a sok fokhagymától!

Well, do ya, punk?"

Ramiz

Mazsom, a Franciaországban "nem megfelelõ fajta kagyló nyersen evése"-sztorit elmondod? (El szabad?)

Raggie

Quote from: RamizMazsom, a Franciaországban "nem megfelelõ fajta rák nyersen evése"-sztorit elmondod? (El szabad?)
Biztos! Nem valami extra mondjuk. Kagylóról van szó nem rákról de mindegy:
Kint éltem Fr.o.-ban egy évet a családdal, mert apám vmi félfrancia cégnél van, és kiküldték nemtommér. Ezalatt valamikor gondoltunk egyet és azt mondtuk magunkban, hogy: itt vagyunk Fr.o.-ban és még egy büdös tengeri herkentyût sem ettünk! Ez így nem mehet tovább! És fogtuk magunkat aztán a sarki közértben(ott mindenhol lehet kapni teljesen friss ilyesmiket :rolleyes: ) vettünk is vagy két kiló Moule(múl)* kagylót és egy kiló garnélát. De mi, mint okos mádzsárok nem kértünk senki ottani ismerõstõl tanácsot, hanem felcsaptunk egy szakácskönyvet és belenéztünk... Namost ott volt írva vagy húszféle kagyló és vagy ötféle garnéla... ennyit errõl gondoltam, de a szüleim nem tágítottak, mondván "pénzbe vót együk meg!" Kiválasztottunk hát egy receptet, és megnéztük, hogyan kell elkészíteni. Hát valahogy be kellett pácolni a kagylót(még zárva, tehát nem nagyon értem minek) és állni hagyni sokáig(három óra... asszem). Ezalatt a szüleim, meg egy magyar család szülõ tegjai, akik meglátogattak éppen akkor minket otthonról, felöntöttek kissé a garatra. Jóó kis francia vörösborok csusszantak sorban, a kagyló meg pácolódott. Aztán valakinek eszébe jutott, hogy meg is lehetne már enni, mer letelt a három óra. A szülõk nekiálltak, szétfeszegették(kínkeservesen, harapófogókkal, késekkel, meg minden**) és megették. Közben is fogyott a borocska, így senkinek sem tûntek fel az áruló jelek, pl a furcsán nehéz kinyitás, az iszonyú rágósság, stb... Nna másnapra mindenkinek ollyan hasmenése lett, hogy mindkét WC folyamatos használatban volt! Kiderült, hogy nem a jó receptet néztük, az persze egy másik kagylófajtához volt, és meg kellett volna fõzni... A garnélák, csak simán undorítóak voltak akkor, mert akkor még nem tudtuk a fokhagymás receptet. Meg az ilyesmikhez, mindíg kell egy kis bemelegítés az embernek: elõször szar, aztán már egyre jobban ízlik!
Ennyi...
________
*: fekete közepes méretõ kagyló, a leggyakoribb Fr.o.-ban
**:ha megfõzöd, szépen kinyílik, és minden erõfeszítés nélül kipattan a héjából!

Well, do ya, punk?"