Vallás, filozófia, ezoteria

Started by noriko, 2004-03-09, 22:07:48

Previous topic - Next topic

katz

Quote from: ShiroiMivel te is tudod, hogy buzi vagyok, ezért biztosra veheted, hogy nem... ;) :haha:
:lol: Ez ütött

Fenrir

Quote from: ShiroiValóban, ezek a csatornák még jók is lehetnének, bár amikor nézni akartam mindig II. világháborús filmek mentek csak... :( :) Na jó, ezek tényleg érnek valamit.
Tényleg, Gyõzikét is néztem! Nyilván nagy nyomott hagyott bennem, ha nem jutott kapásból eszembe. Pedig most lett vége. :rolleyes:
Viszont nosztalgiázásból most azt hiszem újra elkezdem nézni a Rém rendes családot. Bár a sorozatot annak idején arra találták ki, hogy a szerencsétlen önsajnáltató emberek azt higgyék, hogy van valaki, aki náluk is szánalmasabb, nekem nem ezért tetszett. Kicsit tartok tõle, hogy most már nem lesz az igazi.

Jó az még...Al Bundy felûlmúlhatatlan.
Én inkább az amerikai "út" kritikját látom benne...
For those who seek perfection there can be no rest in this side of the grave.

katz

Quote from: ShiroiValóban, ezek a csatornák még jók is lehetnének, bár amikor nézni akartam mindig II. világháborús filmek mentek csak... :( :) Na jó, ezek tényleg érnek valamit.
Ne  hidd. Most néztem pár ilyen Discoverys TV rippet. Angol propagandaszemét "gonosz nácik, gyilkos németek" stílusban. Egyoldalú és fröcsögös. Egy dukomentumfilmnél ez megbocsájthatatlan... :ejj:

Fenrir

Quote from: katzNe  hidd. Most néztem pár ilyen Discoverys TV rippet. Angol propagandaszemét "gonosz nácik, gyilkos németek" stílusban. Egyoldalú és fröcsögös. Egy dukomentumfilmnél ez megbocsájthatatlan... :ejj:

Ezzel nem tudok vitatkozni. És engem is dühít.
De nem segíthetsz rajta. A németek veszetettek. Így õk a gonoszok. Mindegy hogy a Wehrmachtnak (ami a német hadsereg) semmi köze ahhoz amit az SS (a párthadsereg) csinált.

katz

Quote from: FenrirEzzel nem tudok vitatkozni. És engem is dühít.
De nem segíthetsz rajta. A németek veszetettek. Így õk a gonoszok. Mindegy hogy a Wehrmachtnak (ami a német hadsereg) semmi köze ahhoz amit az SS (a párthadsereg) csinált.
Láttam Waffen SS-ról is egy "dokufilmet". Az sem volt jobb. Egybemosta a harcoló alakulatokat az Einsatzgruppékkal és a táborok õrségével. Aztán meg bemutatta egy alakulat taktikáját, közben meg fröcsögött, h ilyen gonoszok, olyan kegyetlenek. A képernyõn egyébként egy mai harckocsitaktika volt, amit minden fejlett állam katonai akadémiáján oktatnak. No comment, v talán mégis egy: Szánalmas. Ilyen színvonalon õk sem többek egy II.vh-s náci propagandaszemétnél az ária fajról.

Fenrir

Quote from: katzLáttam Waffen SS-ról is egy "dokufilmet". Az sem volt jobb. Egybemosta a harcoló alakulatokat az Einsatzgruppékkal és a táborok õrségével. Aztán meg bemutatta egy alakulat taktikáját, közben meg fröcsögött, h ilyen gonoszok, olyan kegyetlenek. A képernyõn egyébként egy mai harckocsitaktika volt, amit minden fejlett állam katonai akadémiáján oktatnak. No comment, v talán mégis egy: Szánalmas. Ilyen színvonalon õk sem többek egy II.vh-s náci propagandaszemétnél az ária fajról.

Gondolom olvastál már Sven Hasselt

katz

Quote from: FenrirGondolom olvastál már Sven Hasselt
Még nem, de már rajta van a listámon. Említették már páran.

Fenrir

Quote from: katzMég nem, de már rajta van a listámon. Említették már páran.
Alapmû. Ha sokan emlegették már akkor nem propagálom. Nekem is volt II. vh-s németbarát korszakom, azalatt összegyûjtöttem majd mindet.

Ramiz

Quote from: katzNe  hidd. Most néztem pár ilyen Discoverys TV rippet. Angol propagandaszemét "gonosz nácik, gyilkos németek" stílusban. Egyoldalú és fröcsögös. Egy dukomentumfilmnél ez megbocsájthatatlan... :ejj:
Le kell venni a hangot és zenét hallgatni, mert viszont az archív felvételek nagyon érdekesek, és máshol még nem láttam olyanokat.
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

katz

Quote from: RamizLe kell venni a hangot és zenét hallgatni, mert viszont az archív felvételek nagyon érdekesek, és máshol még nem láttam olyanokat.
Ezzel meg az a baj, h sok benne az ismétlés (sorozaton belül), meg a semmitmondó képek, amire vmi kiragadott szöveg kerül felmondásra, vacak szinkronnal :(
Quote from: FenrirAlapmû. Ha sokan emlegették már akkor nem propagálom. Nekem is volt II. vh-s németbarát korszakom, azalatt összegyûjtöttem majd mindet.
Engem elsõsorban a technika érdekel, nem a háború, és a II vh-s cuccokat majdem mind ismerem már. kinõttem a témát.

Kezdünk naon Off lenni

Miura

Quote from: ShiroiValóban tapasztalható a javulás, ha megfosztja magát az ember ettõl a fajta "élménytõl". Kevesebb baromság jut az eszébe, ráadásul több ideje marad minden másra, ami sokkal fontosabb.
Én már csak a Vészhelyzetet nézem (néztem... :( ), illetve a Barátok Közt-öt, de azt sem azért, mert jó. Jókat szoktunk röhögni rajta, és beszélgetünk az emberek sötétségérõl. Arra jó a sorozat, hogy sokan rájöjjenek, hogy hogyan NEM szabad viselkedni.
én már évek óta nem nézek tvt(mert nincsen ,) )számolgassak..hmm 4-6 éve..kb..
"A szeretet hiányát az ember soha nem pótolhatja; ám a szeretet minden mást pótol."
(P. Matteo)

Ramiz

Egyszerû kérdés:
Ha istenek lennétek, de legalábbis minimum azt illetõen, hogy a Föld felett végtelen hatalmatok lenne, mit tennétek vele?

Én két megoldás között vergõdök:
1. Szétmorzsolnám gyorsan és fájdalommentesen.
2. A saját erkölcsi elveim alapján kiválogatok annyi "rosszat", amennyi nélkül a maradéknak van elég helye nyugodtan élni, és elpusztítom õket az összes fegyverrel és katonai eszközzel egyetemben le egészen a kések-bárdok szintjéig (az kell a konyhába).
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Dragon

Ezt ugye nem kell megválaszolnom?  :rolleyes:
"And there was war in heaven.
Michael and his angels fought against the Dragon, and the Dragon fought and his angels, and prevailed not.
Neither was their place found anymore in Heaven.
And the Great Dragon was cast out, that old serpent called the devil and Satan which deceiveth the whole world,
he was cast out into the Earth and his angels were cast out with him."
[Revelations 12:7-9]

Pirula

Quote from: RamizEgyszerû kérdés:
Ha istenek lennétek, de legalábbis minimum azt illetõen, hogy a Föld felett végtelen hatalmatok lenne, mit tennétek vele?
Egyszerû válasz: Én növesztenék egy igényes, jó konyhával megáldott zenés szórakozóhelyet itt Jánossomorján, mellé meg egy buszmegállót. Aztán fognám a végtelen hatalmam és kivágnám a kukába.

Ramiz

"Ehh, komolytalan népség, azt már látom..." (Hofi) :)

Pirula

Quote from: Ramiz"Ehh, komolytalan népség, azt már látom..." (Hofi) :)
Fenetudja. Mégis, mit kezdenék én ekkora hatalommal? Falusi suttyó vagyok, semmi kedvem beleavatkozni olyan dolgokba amikhez nem értek.
Egy olyan hely amit én elképzeltem, számomra a legmagasabb eszmei és fizikai jót testesíti meg. :D

Ramiz

Quote from: PirulaFenetudja. Mégis, mit kezdenék én ekkora hatalommal? Falusi suttyó vagyok, semmi kedvem beleavatkozni olyan dolgokba amikhez nem értek.
Egy olyan hely amit én elképzeltem, számomra a legmagasabb eszmei és fizikai jót testesíti meg. :D
És az a szemétség, hog tök igazad van, és a tenyeres-talpas falusi gyakorlatias hozzáállással tökéletesen és véglegesen megfúrtad a hulla komoly filozófiába hajló vitát ébresztõnek szánt felvetésemet... :o
Pukkadj meg! :__devil:

Fenrir

Quote from: PirulaFenetudja. Mégis, mit kezdenék én ekkora hatalommal? Falusi suttyó vagyok, semmi kedvem beleavatkozni olyan dolgokba amikhez nem értek.

Gondolom nem kell bemutatnom Regõs Bendegúzt (Indul a bakterház).
"...az ország vászontarisznyájára lakatot tétetnék, hogy ki ne lopják belõle a pénzt..."
 :rolleyes:

Pirula

Quote from: RamizÉs az a szemétség, hog tök igazad van, és a tenyeres-talpas falusi gyakorlatias hozzáállással tökéletesen és véglegesen megfúrtad a hulla komoly filozófiába hajló vitát ébresztõnek szánt felvetésemet... :o
Pukkadj meg! :__devil:
Pukk! :haha:
Lehet folytatni ettõl még, mert ez csak az én véleményem. Katz szerintem egészen mást csinálna például.

Fenrir

Quote from: PirulaPukk! :haha:
Lehet folytatni ettõl még, mert ez csak az én véleményem. Katz szerintem egészen mást csinálna például.
Ja, az összes homokost kasztrálná, és az összes jogi könyvet lecserélné a bibliára.

katz

Quote from: FenrirJa, az összes homokost kasztrálná, és az összes jogi könyvet lecserélné a bibliára.
:lol: :jee:
Quote from: ShiroiÉn meg lemennék a Földre, és AKKOR semmisíteném meg...Ez persze vicc.
Rettegett Shiroit az Alvilág Urát halloták.
Quote from: bpka000Ezt ugye nem kell megválaszolnom?  :rolleyes:
De, én kíváncsi vagyok mi van a pokolban, ha már ugyis csak felülrõl fogom látni :D

2. A saját erkölcsi elveim alapján kiválogatok annyi "rosszat", amennyi nélkül a maradéknak van elég helye nyugodtan élni, és elpusztítom õket az összes fegyverrel és katonai eszközzel egyetemben le egészen a kések-bárdok szintjéig (az kell a konyhába).
1. Miért? Utánna nem lenne min uralkodnod. Csinálnál helyette egy másikat? Egy borral és sörrel folyó kánaánt?
2.
a) "saját erkölcsi elveid alapján blabla": Szóval csak azok a dögös, nimfomán nõk maradnának életben akik kedvelik az SM-et?
b) mi alapján tekintesz vkit rossznak és hogy döntöd el, mennyi az "elég"?
c) Nem a fegyver õl, hanem az ember. Késekkel és bárdokkal is ki birják csinálni egymást, csak kevésbé hatékonyan
d) ha nem vagy ott és nem teszel folyamatosan csodákat, akkor a hitük is csökken.
e) elõbb-utobb a jók között is megjelennek a rosszak
Elvileg maga a gondolat is Istenkáromlás, de egy gondolatkisérlet elejéig tekintsünk el ettõl, majd este meggyónom.
Eddig álmaimban a legmagasabb "pozició" amit betöltöttem, az Isten seregeinek egyik tábornoka, aki a gonosz démonok ellen vezeti seregeit.

Elgondolkodtam a témán és az alábbira jutottam:
Ha én uralkodnék a Földön isteni hatalommal, akkor valószínüleg elhoznám rá az Ítélet napját, és utasítanám az angyalokat a pecsétek feltörésére és a harsonák megfújására. Megitélném az embereket és kiválogatnám közülük az igaz életûeket, majd hagynám békében élni õket.
Aztán tovább gondolkoddam:
Isten ezt már egyszer (részben) eljátszotta (ld.:Noé), és mire jutott... Az ember Káintól (is) származik igy a vérében van a gonoszság. Ha ki is válogatja õket akkor is elõbb utóbb gonoszságokat tesznek, ellenszegülnek az akaratának. Az emberek, h teljesen higyjenek egy felsõbb lény létezésében, annak folyamatosan csodákat kell tennie, különben az emberek elkezdenek elfordulni tõle, hitük megrendül. Megtartják ugyan szokásait és névleg tisztelik õt, de a szivükben nem lesz ott Isten (farizeusok, szeduceusok régen, ájtatosok ma). Isten úgy gyözödhet meg leginkább a hitükben, h magára hagyja õket. Ha a szenvedések közepette is kitartanak mellette, akkor megfelelnek a tesztnek, ha nem, elbuknak. De ha ki is válogatja a jókat, azok gyermekei elõbb-utóbb gonoszságokat kezdenk el elkövetni és visszajutunk a kör elejére.
Ennek analógiáján én inkább csinálnék egy restartot, az ember 2.0-val. Az emberben annyi hiba van, h a javitgatások helyett szvsz egyszerübb lenne, egy uj fajt létrehozni és tiszta lappal indulni.

Fenrir

Quote from: katzRettegett Shiroit az Alvilág Urát halloták..

Jeah, félelmetes...(ásít)
Quote from: katzDe, én kíváncsi vagyok mi van a pokolban, ha már ugyis csak felülrõl fogom látni :D.

"A menyország biztos nagyon szép hely lehet, de a pokolban több az ismerõs."

Quote from: katzElvileg maga a gondolat is Istenkáromlás, de egy gondolatkisérlet elejéig tekintsünk el ettõl, majd este meggyónom.
Eddig álmaimban a legmagasabb "pozició" amit betöltöttem, az Isten seregeinek egyik tábornoka, aki a gonosz démonok ellen vezeti seregeit.

Elgondolkodtam a témán és az alábbira jutottam:
Ha én uralkodnék a Földön isteni hatalommal, akkor valószínüleg elhoznám rá az Ítélet napját, és utasítanám az angyalokat a pecsétek feltörésére és a harsonák megfújására. Megitélném az embereket és kiválogatnám közülük az igaz életûeket, majd hagynám békében élni õket.
Aztán tovább gondolkoddam:
Isten ezt már egyszer (részben) eljátszotta (ld.:Noé), és mire jutott... Az ember Káintól (is) származik igy a vérében van a gonoszság. Ha ki is válogatja õket akkor is elõbb utóbb gonoszságokat tesznek, ellenszegülnek az akaratának. Az emberek, h teljesen higyjenek egy felsõbb lény létezésében, annak folyamatosan csodákat kell tennie, különben az emberek elkezdenek elfordulni tõle, hitük megrendül. Megtartják ugyan szokásait és névleg tisztelik õt, de a szivükben nem lesz ott Isten (farizeusok, szeduceusok régen, ájtatosok ma). Isten úgy gyözödhet meg leginkább a hitükben, h magára hagyja õket. Ha a szenvedések közepette is kitartanak mellette, akkor megfelelnek a tesztnek, ha nem, elbuknak. De ha ki is válogatja a jókat, azok gyermekei elõbb-utóbb gonoszságokat kezdenk el elkövetni és visszajutunk a kör elejére.
Ennek analógiáján én inkább csinálnék egy restartot, az ember 2.0-val. Az emberben annyi hiba van, h a javitgatások helyett szvsz egyszerübb lenne, egy uj fajt létrehozni és tiszta lappal indulni.

1-Nem hiszem hogy lenne olyan gondolat ami istenkáromlás. A gondolat a tiéd, amíg ki nem mondod. Senkinek semmi köze hozzá. Gondolom ennyi magánszférát isten is megenged. Ha már kimondod az más kérdés.
2-Isten azért teremtette az embert hogy jó legyen? Nem inkább szabad akaratot adott neki, hogy elgöntse akar-e jó lenni? Ha mindenkire ráerõlteti az akaratát, ha mindenki csak azt akrná amit isten, mi értelme lenne a mennynek, mint túlvilági jutalomnak, és a pokolnak mint visszatartó erõnek? Hiszen akkor mindenki a mennybe jutna.
3-Nagy mániám a szabad akarat. Ehez kapcsolódóan olvastam valamit, amit csak úgy emlegettek, mint Ábrahám dilemmáját. Isten megparancsolta Ábrahámnak hogy áldozza fel neki a fiát, Izsákot. Az utolsó pillanatban azonban visszafogta Ábrahám kezét.
Felmerül a kérdés: Milyen ember volt ez az Ábrahám, hogy feláldozta volna a saját fiát?
Hiszen isten nem elégedett volna meg egy hamis elhatározással, Ábrahámnak valóban késznek kellett lennie arra hogy feláldozza a fiát.
De akkor istennek mi haszna lett volna a dologból? Ábrahámból gyilkos lett volna.
A konklúzió:nem isten tatta próbára Ábrahámot, hanem Ábrahám istent.
Kész volt feláldozni a fiát, de ha isten engedte volna, akkor nem lett volna méltó hogy Ábrahám istene legyen.
Nem hiszem hogy jól körülírtam a problémát, régen olvastam. De a lényeg átjött.

katz

Quote from: Fenrir1-Nem hiszem hogy lenne olyan gondolat ami istenkáromlás...
2-Isten azért teremtette az embert hogy jó legyen?...
3- Ábrahám dilemmája...
1. Ha gondolsz rá és nem bûnnek tekinted még a gondolatot is, onnan csak egy lépés választ el attól, h megtedd. Gondolj bele: pl: pedofil v homokos dolgokról álmodozol és elvárod Istentõl, h ne rúgjon seggbe?
2. Miért a mondanivalómból ez jött le? :eeek: Arra utaltam, h mivel az embernek szabad akarata van, így tud úgy is dönteni, h elfordul Istentõl. Ez viszont Isten szempontjából nem jó.
3. "Milyen ember volt ez az Ábrahám, hogy feláldozta volna a saját fiát?" istenfélõ aki kérdés nélkül végrehajtotta volna Isten bármilyen parancsát.
Ez egy teszt volt. Isten nem azt akarta, h Ábrahám áldozza fel a saját fiát, hanem arra volt kíváncsi, h Ábrahám hite mindenek felett áll-e. Jézus is igy volt vele. Elvárta a közvetlen tanítványaitól, h mindenek fellett álljon a hitük, még a családjuk felett is.

A lényeg átjött, ebbõl leszürhetõ, h egy kicsit félreértetted a tanítás lényegét, de majd én helyrehozom ezt a kis tévedést ;)

katz

Quote from: Shiroi:wtf: Ti most tényleg nem értitek, vagy mi? :confused:
Dehogynem, értjük mi. Vicces akartál lenni csak nem jött össze. Mi csak segíteni akartunk, h ne égj akkorát :D

Egyébként ON-ként vmi konkrét választ is adhatnál :rolleyes:

katz

Quote from: ShiroiB*sszál már le. Egyébként adtam: lemennék a Földre, és akkor semmisíteném meg, így legalább én sem élnék.
Gondoltam van vmi konkrétabb/bõvebb. Mit csinálnál utánna, etc... Vmi eredetibb. Majd mindenki csak simán elpusztitaná osz csá.

katz

Quote from: ShiroiMiután meghaltam?
Hmm. istenként hogy akarod kinyirni magad? Halhatalan vagy? Miért akarsz meghalni?

Pirula

Quote from: ShiroiÉn inkább szenvednék tovább számtalan korokon át szégyenben.
Az mér' jó?

Djinn

Quote from: PirulaAz mér' jó?
Ezért  :D

Ha én isten lennék tuti felmondanék. Kell a fenének egy ilyen meló. Az a rengeteg idegesség meg gyomorfekély....  :lazza:
Egyébként is baromi unalmas lehet, hogy mindent megtehetsz akadály nélkül, amit csak akarsz.   :3x3:
"If you want the rainbow, you gotta put up with the rain"

Pirula

Quote from: DjinnEzért  :D
Vagy úgy! Nem is tudtam hogy Shiroi ilyen élvhajhász! :haha:
Quote from: DjinnHa én isten lennék tuti felmondanék. Kell a fenének egy ilyen meló. Az a rengeteg idegesség meg gyomorfekély....
Mélységesen egyetértek. :jee:

Miura

hamár így kérdezed..építetnék a Holdra egy kastélyt oxigénbúrával a családomnak,meg nekem..
és a Földdel csak foglakozzanak a nagy okosok..nince egyeduralom..elõbb utóbb letaszítanának ;)

na egyébként..megszüntetném a 2 utcával leljebb lévõ diszkót,mert nyáron olyan hangosan dübörög a (xar) zene,hogy nem lehet aludni sem..

amúgy nem tötök a világ uralomra..minek az nekem??csak sok sok ellenséget szereznék magamnak..és nem élhetnék nyugton egy percet sem...
ja és igen..kitisztattanám a tengert azokkal az olajvállalatottkal.akik sok sok olajt "öntöttek" a tengerbe
"A szeretet hiányát az ember soha nem pótolhatja; ám a szeretet minden mást pótol."
(P. Matteo)