Négyszögletes, vékony, fa eredetû lapokból készített dolgok sok fekete jellel

Started by Ramiz, 2004-07-01, 18:29:24

Previous topic - Next topic

Fenrir

Quote from: RamizMég nem. Melyik kötetben van? Vagy önállóan kiadták?
Én a Rejtelmes Történetek c. Poe-antológiában olvastam. De biztos vagyok benne, hogy bármelyik könyvtárban a kezedbe nyomják.
For those who seek perfection there can be no rest in this side of the grave.

Pirula

Quote from: RamizMindent bele lehet magyarázni, de hát ettõl szép az irodalom. :)
Ámen. Én meg feljett belemagyarázó képességgel rendelkezem mint látszik és ezt szeretem kiélni. :)
Quote from: RamizMesének lehet éppen mese, ha úgy tetszik, de nagyon gusztustalan egy mese... :rolleyes:
:lol: Van benne valami. Bár emlékszem még olyan mesére ahol a sárkány 33 darabba vágta a királyfit és zsákba rakta a lova hátára. Nagyon gore metal. :whoah:

Djinn

Ma hazafelé a metrón láttam egy kisfiút, aki a Végtelen történet  olvasta. Eszembe jutott, mikor én olvastam annó még az utcán sem raktam el, neki is mentem mindennek, ami szembejött.  :haha: Nekem Michael Ende valahogy a szívem csücske.  Elõször a fent említett Végtelen történetet olvastam tõle. Az egyik legszebb "mese", amit valaha olvastam. Persze több, mnt mese, de mégis az  :3x3:
Nem tudom, olvasta-e valaki (a film csak egy gyenge árnyék :(), de szerintem megéri mindenkinek, még nem találkoztam emberrel, akinek nem tetszett!!  :jee: Ja és rengeteg embert szoktattam rá az olvasásra ezzel a könyvvel. Talán beijedtek, hogy ha nem fejlesztik a fantáziájukat, akkor eltünnek  :)
Ha már Michael Ende, akkor még pár könyvét megemlíteném, hátha olvasta vki õket, vagy kedvet kap hozzá....
- Momo : "Mese az elveszett ídõröl". És igen errõl szól a könyv szó szerint és természetesen szimbolikusan is. Szinte fájdalmas, mennyire
"If you want the rainbow, you gotta put up with the rain"

Djinn

ÁÁÁÁÁ, írtam egy maxi-giga Michael Ende ajánló postot, erre kitöröltem, nem létezik, hogy újból bepötyögjem...  :bruhuhu:  :bruhuhu:  :bruhuhu:

Na mindegy a lényeg, hogy Végtelen történet, Momo, Tükör a tükörben ( rövid történetek, egyátalán nem mesekönyv!!!) , A sátánármányosparázsvarázspokolikõrpuncspancslódítóbódítóka (legkirályabb címû mesekönyv a világon  :cool: ja és nincs benne space csak ez a .... belerakja ) és Varázslóiskola (mese gyüjtemény)
Én sajnos ennyit olvastam csak, de majd igyekszem pótolni a lemaradást.
Az utolsó kettõ már jóval közelebb áll a gyerekmeséhez, mint a többi, de akkor is nagyon jók szerintem (imádom a meséket  :haha: ).
Nem tudom, isemeri e valaki õket de az elsõ kettõt mindenképpen érdemes elolvasni!!!! Rengeteg embert szoktattam rá az olvasásra a Végtelen történettel. Talán beijedtek, hogy ha nem fejlesztik a fantáziájukat, akkor eltünnek.  :lul:

Képtelen vagyok újból beírni az "értekezésem", tehát, megint a könnyebb utat választom :o: Michael Ende, Végtelen történet, Sátánármányos..., Momo 1 2  

A Bocsáss meg címû írás a Tükör a tükörben -bõl (de hûlyén hangzik ez  :3x3: )Érdemes elolvasni elég rövid, úgyhogy gyorsan megvan, egyébként ez az elsõ a könyvben. Mondjuk nem jó, "példa" olyan szempontból, hogy a többi könyve egyátalán nem hasonlít ehhez, de mindegy, már nem törlön ki...

Ramiz

Quote from: Pirula:lol: Van benne valami. Bár emlékszem még olyan mesére ahol a sárkány 33 darabba vágta a királyfit és zsákba rakta a lova hátára. Nagyon gore metal. :whoah:
Hát ez messze nem undorító. :)

Én a tükrösön kívül mindet olvastam, nagyon szerettem... gyerekkoromban.
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Djinn

Quote from: RamizÉn a tükrösön kívül mindet olvastam, nagyon szerettem... gyerekkoromban.
Szóval szerinted kifejezetten gyerekkönyv mondjuk a Végtelen történet vagy a Momo?

Ramiz

Mondjuk inkább úgy, hogy 18 év alatt a leginkább ajánlott.
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Djinn

Quote from: RamizMondjuk inkább úgy, hogy 18 év alatt a leginkább ajánlott.
Szerintem nem. Csak annyi kell, hogy legyen belõled a gyerekbõl, aki voltál. De maga a mondanivaló felnõttekre talán jobban érvényes, amint gyerekekre. Persze ez csak az én véleményem. Én most 26 évesen is szeretek mesét (gyerekeknek szóló mesét) olvasni vagy nézni idõnként. Én már csak ilyen gyerekes vagyok :p
De ettõl függetlenül Ende bizonyos könyvei nem csak gyerekeknek szólnak!!!  :)

Ramiz

Quote from: DjinnSzerintem nem. Csak annyi kell, hogy legyen belõled a gyerekbõl, aki voltál.
Hát ez az... De én megtagadom magam! :__devil: Mert sokszor megtagadtam már a jövõbeli magamat is ("én nem fogok dohányozni", "én mindig meghallgatom majd a gyerekeket", "ezen a meeten nem fogom fárasztani Vilit" stb).
Cipõt a cipõboltban! Gyerekkönyvet a gyerekeknek! :__devil:

Ramiz

Kérdés: ti is könyvjelzõ-mániások vagytok, mint én, vagy nem jellemzõ?
Fontos, hogy milyen könyvjelzõt használtok? (Anyag, alak, arányok.)
Én pl minden könyvhöz újat "csinálok" (hajtogatok: egyszer félbehajtott papír, úgy, hogy kb 1:5 arányúak legyenek az oldalai).

Fazék

Quote from: RamizKérdés: ti is könyvjelzõ-mániások vagytok, mint én, vagy nem jellemzõ?
Én pl minden könyvhöz újat "csinálok" (hajtogatok: egyszer félbehajtott papír, úgy, hogy kb 1:5 arányúak legyenek az oldalai).
az én könyvjelzõim általában rettentõen egyszerûek :) egy félbevágott/-hajtott post-it cédulaszerûség és ráírom, hogy "Könyvjelzõ" :) Bár tény, hogy, amikor nem elég gyorsan váltok a könyvek között, akkor hajlamos eltûnni :D

Djinn

Quote from: RamizKérdés: ti is könyvjelzõ-mániások vagytok, mint én, vagy nem jellemzõ?
Általában névjegykártya, naptár vagy egy hatalom kártyái lap, ami a kezembe kerül  :haha:
Idõnként mikor rámjön a kreativitás én is csinálok, de azokat mindig elkunyizzák, úgyhogy meg sem éri a fáradtságot :D ez csak vicc volt, szívesen csinálom

Ramiz

Quote from: DjinnIdõnként mikor rámjön a kreativitás én is csinálok, de azokat mindig elkunyizzák, úgyhogy meg sem éri a fáradtságot :D ez csak vicc volt, szívesen csinálom
Hát az enyémhez nem kell sok kreativitás. :D Csak üres papír.
Kártyalap nem lenne rossz, csak az arányai nem stimmelnek (túl széles), valamint a lap hangulata néha ütheti a könyv hangulatát.

RE@L

Nekem sokáig 1 eredeti 1 $ os volt  :lazza:  de vhol L hagytam, aztán megint megkerült :)

"The past is the past... and the future is the future. A man is a man, and a woman is a woman. I am who I am, and you are who you are. Like it really matters anyway....
" - Faye Valentine (Cowboy Bebop)
Van ami kell van ami nem / újra itt, újra ott  remélem nem elkapkodott.

Sidney

anime-s könyvjelzõ, és persze minden könyvhöz újat  :)
még jó, hogy az ismerõsömnek nyomdája van...

Meske

Nekem egy egész rakat könyvjelzõm van a szekrényemben. :)
Én is szoktam csinálni néha másoknak, de nekem már nem kell, mert van jó sok, és ha kell utánpótlást is tudok szerezni. :D

És ált. úgy van, hogy más könyvjelzõt használok a kötelezõkhöz, mást azokhoz, amit csak úgy, hobbiból olvasok és megint más azokhoz a könyvekhez, amik a tanuláshoz kellenek. (Ez utóbihoz egy aranyos kis "serkentõ" könyvjelzõt szoktam használni, amin egy kisgyerek van, aki éppen tanul, s a táblára fel van írva:
"Az Úr az én segítségem, nem félek..." (Zsidók 13,6)) :)

The secret to concentration is the acceptance of endless distractions.

Sidney

Ez utóbbi könyvjelzõm nekem is megvan, de már elszakadt...
Van még egy aranyos Garfield-os: Ne tanulj, inkább aludj! - Ez aztán tényleg nagyon tud serkenteni...

Meske

Quote from: SidneyVan még egy aranyos Garfield-os: Ne tanulj, inkább aludj! - Ez aztán tényleg nagyon tud serkenteni...
:lol:
Nekem is van Garfield-os könyvjelzõm, az is serkentõ:

"Fejest ugrok a tudományba!" (És repül egy könyv felé :D)

The secret to concentration is the acceptance of endless distractions.

Sidney

Djinn

Quote from: SidneyLehet, hogy már kérdezte vki: Szoktatok origami-zni?
Én szoktam néha, mikor anyukám elémnyom pár könyvet, amiben minték vannak. Az az igazság, hogy türelmetlen vagyok hozzá és ha nem negy másodszorra, akkor otthagyom az egészet :haha:
De ezt miért itt kérdezed?  :3x3:

Ramiz

Quote from: Sidneyanime-s könyvjelzõ, és persze minden könyvhöz újat  :)
még jó, hogy az ismerõsömnek nyomdája van...
Mázlista... :rolleyes:

Quote from: SidneyNe tanulj, inkább aludj! - Ez aztán tényleg nagyon tud serkenteni...
:lol:

Quote from: DjinnDe ezt miért itt kérdezed?  :3x3:
Papír, papír. :D Akkor én most megkérdezem: a dörzsis vagy a puha toaletpapírt kedvelitek jobban? :lol: (Nem, nyugi, nem kérdezem meg. :) )

Ramiz

Csináljunk egy kis magyar sajtó kritikát/áttekintést, mit szóltok?
Én a Kretént vettem sokat, de egy-két éve folyamatosan csökken a színvonal, sok az ismétlés és a filler. A Garfield még régebb óta csak ismételgeti önmagát, amúgy szeretem. Komolyabb témák: Top Gun-t vettem egy darabig, volt egypár kedvenc cikksorozatom, aztán meguntam a száraz adatokkal teletömött érdektelen cikkek miatt. Magyar Horgász: a jobbik magyar pecás lap (az unokatesóm a Sporthorgászra esküszik, de a mahor sokkal jobb :) ), viszont túl nagy kedvet csinál, ezért csakis konkrét, lefixált peca elõtt érdemes venni/olvasni. :D HVG: unalmas, felnõtt lap, gondoltam mindig is, de a kezembe akadt egy a múltkor és egész érdekes cikkek is voltak benne. Még az IPM vagy mi a szösz is érdekes tud lenni. Édes anyanyelvünk: lol, lol, lol!!! Olyan erõltetett ökörségek vannak benne, hogy az már fáj. Filmvilág: egyedüli olvasható mozis magazin. PC-s játékokkal foglalkozó magazinok közül az 576 Kbyte volt isten, aztán elromlott (CoVboy távozása után), a Guru is jó brancs volt, megszûnt az is. Chip => PC Magazin: minõség. Jó újság, még járattuk is. Nemtom, van-e még.

katz

Quote from: RamizCsináljunk egy kis magyar sajtó kritikát/áttekintést, mit szóltok?
HVG: Jó cikkek vannak benne, csak baloldali, mint majd minden magyar sajtótermék. Idõnként ferdítenek benne, de általában korrekt.
Néphazugság(Népszabadságként is ismerik): Nagyon el szokott szállni velük a ló a hírek ferdítésével.
Aranysas: Repülõs magazin. A Top Gun volt szerkesztõi csinálják. elég színvonalas, de persze 90%-ban repüléssel foglalkozik
Regiment: Az elõzõ szerkesztõgárda adja ki ezt is. Színvonal tekintetán nincs éppen a csúcson, de megéri az árát.
Haditechnika: Az ilyen jellegû magyar lapok közül a legjobb, bár messze nem tökéletes. Idõnként vannak ebben is hibák és sok érdektelen, száraz cikk, de a tartalom bõséges és a lap olcsó.
Kaliber: Az árához képest túl vékony. Ennyi pénzért lazán 2-3x ennyit kellene irniuk. Színvonal jó.

Pirula

Quote from: SidneyLehet, hogy már kérdezte vki: Szoktatok origami-zni?
Majd holnap. Nyári ovis táborban vagyok gyakorlaton, fognak neki örülni a gyerekek. Régen én is elhajtogattam egy-egy kisebb ligetnyi faanyagot kitevõ papírmennyiséget de most már sokat felejtettem. Talán sikerül valamennyit felfrissítenem.
Lapzsemle:
Metal Hammer: Mi más... :rolleyes: 12-17 éves rokkerfiatalság alapvetõen ízlésformáló havilapja. Ennyi idõs koromban én is vettem, tetszett is mint az állat. Mostanában csak egy-két cikkért olvasgatom el a régieket. (Mayhem, Black Label Society, Akela interjúk, meg minden amiken röhögni lehet) Emberfia inkább olvasson webzine-ket ha kíváncsi az ilyen újdonságokra, bár ott is szelektálni kell.
Zenész: Túl sok reklám, rövid de jó cikkek. Egy ideig rendszeresen vettem, de mostanában inkább eszek. Imádom a hangszerteszteket, csak a végük szomorít el, mert ott közlik általában az árakat. Jelen gitáromat és multieffektemet is itt pillantottam meg elõször és azóta is együtt vagyunk. Volt egy érdekes cikksorozat is ami a magyar könnyûzene helyzetét tárgyalta, nagyon tanulságos volt. Akinek van rá pénze vegye. Vagy fizessen elõ rá nekem. Méginkább dobjon meg egy Peavey XXX erõsítõfej+ládával. Köszönöm.
Tiszta Dili: Egyik legjobb képregény volt, sajnos már megboldogult. Kázmér és Huba, Hagar hajh, emlékszik még valaki?

Ramiz

Quote from: PirulaTiszta Dili: Egyik legjobb képregény volt, sajnos már megboldogult. Kázmér és Huba, Hagar hajh, emlékszik még valaki?
Szerintem az összes többi pocsék volt benne, viszont Kázmér és Huba :cool: (Sosem értettem, hogy miért nem kapnak saját újságot? Minden szám meglenne! :D), Hagar pedig az egyik legkirályabb fej a világon! HAGAR ROCKS!!! :whoah: Imádom azt a fazont... akkora viking... az a "normális rokker"-fazon (azaz tiszta Pirula :__devil: )... :D

Fenrir

Quote from: PirulaTiszta Dili: Egyik legjobb képregény volt, sajnos már megboldogult. Kázmér és Huba, Hagar hajh, emlékszik még valaki?

Igen.
Sirály volt, kár hogy vége. De Kázmér még mindig van, a Metróban.
Én régen a Morbidot vettem, az 5.-tõl meg is volt mind. Csak aztán Ono elhagyta a fedélzetet, onnantól kezdve rohamosan csökkent a színvonal...
a másik amit vettem a Spawn volt, csak azt is megszüntették...
For those who seek perfection there can be no rest in this side of the grave.

Damnatus

Én egyetlen újságot vettem, igaz annak minden száma megvan, ez pedig a Rúna. :)
Fõként a MAGUS miatt, de jók voltak a novellák is. Egyes számok gyengébbre sikerültek, mások nagyon jók voltak. Csakhát sajnos rendszertelenné vált a kiadása, majd meg is szûnt.

Fazék

Quote from: sirtomiLehet hogy erõt veszek magamon én is :)
Addig elolvasok valami mást. Még a Galaxis utikalauz 4. és 5. könyvét sem olvastam el :)
akkor a dolog nem is kérdéses, tessék nekik ugrani :)

nem tudom tettem-e már, de ajánlanám Neil Gaiman könyveinek olvasását.
Terry Pratchett rajongóknak jó kezdés lehet a Good Omens, mivel közösen írták. vállalkozóbb kedvûek kezdhetnek a Tükör és füst magyarul is megjelent novellás-kötetével. de amennyiben nagyon óvatosak vagytok pénzkiadás tekintetében, közzétehetek egy pár novellát angolul tartalmazó pdf file-t a Tükör és füstbõl, azoktól sztem biztosan kedvet kaptok :) legalábbis remélem, mert nekem kedvenc írómmá avanzsált elõ a jóember :)

sirtomi

Fantasy kedvelõknek én meg ajánlanám a Trónok Harca sorozatot George R. R. Martin -tól.

Még csak az elsõ könyvet olvastam, de nagyon jó. Mondjuk ez még csak bevezetõ, de már most nagyon érdekes a történet, és nagyon jó stílusban van megírva, szerintem :D

Fazék

rosszul emlékeztem, fent van a honlapján is, szóval itt van egy pdf kivonat a Smoke and Mirrors-ból, illetve az oldalon a többi könyveibõl is, csak ezért gondoltam inkább a Tükör és füstöt ajánlani, mert így végigolvashattok pár rövidebb novellát, nem csak pár oldalt egy hosszabb könyvbõl :)

edit: pár ajánló:

Quote"Highly imaginative... Readers will find echoes of H.P. Lovecraft, Harlan Ellison, Ray Bradbury, and Stephen King, but the voice is all Gaiman."
Dallas Morning News

"Neil Gaiman is a postmodern Brother Grimm... spinning contemporary fairy tales and myth from the darker regions of fantasy and illusion."
Cinescape

"A box of bonbons for dark fantasy fans... Poe would love him."
Booklist

"Gaiman is fast becoming one of the most important of modern writers. In American Gods he has crafted a novel that is unique, literate, and highly readable. Don't miss it.... A+"
Denver Rocky Mountain News

"Charming.... Neil Gaiman takes us on a trip back to that world once frequented by the likes of Lord Dunsany, C.S. Lewis, Hans Christian Andersen, and the Brothers Grimm... Stardust can be read in one sitting. Preferably by candlelight or firelight."
The Globe and Mail, Toronto

"Neil Gaiman is a postmodern Brother Grimm ... spinning contemporary fairy tales and myth from the darker regions of fantasy and illusion."
Cinescape

"Gaiman is a treasure house... we are lucky to have him."
Stephen King

"The sort of book Terry Pratchett might produce if he spent a month locked in a cellar with Franz Kafka"
Wired (Neverwhere)

Coraline c. könyvérõl:

"I think this book will nudge Alice in Wonderland out of its niche at last. It is the most splendidly original, weird, and frightening book I have read, and yet full of things children will love."
Diana Wynne Jones

"This book will send a shiver down your spine, out through your shoes, and into a taxi to the airport. It has the delicate horror of the finest fairy tales, and it is a masterpiece. And you will never think about buttons in quite the same way again."
Terry Pratchett
[/SIZE]