Vallás, filozófia, ezoteria

Started by noriko, 2004-03-09, 22:07:48

Previous topic - Next topic

Djinn

Quote from: White SeeDUnalmas, hogy megtehetsz mindent? Én inkább kényelmesnek mondanám:)
Amiért te magad dolgozol meg, annak sokkal nagyobb értéke van számodra, mint annak, amit csak úgy hozzádvágnak!  :)
Ha mindened megvan/bármit megtehetsz, akkor nincs is miért küzdeni.  Ha nincs cél, akkor nincs boldogság se...Asszem ezért is ilyen ez a világ. Az istenek mind depressziósak és unalmukban szórakoznak az emberekkel   :lazza:
"If you want the rainbow, you gotta put up with the rain"

Ramiz

Quote from: katz1. Miért? Utánna nem lenne min uralkodnod. Csinálnál helyette egy másikat? Egy borral és sörrel folyó kánaánt?
Nem, asszem csak egyik füves cigit szívnám a másik után, és azt képzelném, hogy isten vagyok. :lazza:

2.
a) "saját erkölcsi elveid alapján blabla": Szóval csak azok a dögös, nimfomán nõk maradnának életben, akik kedvelik az SM-et?
b) mi alapján tekintesz vkit rossznak és hogy döntöd el, mennyi az "elég"?
c) Nem a fegyver õl, hanem az ember. Késekkel és bárdokkal is ki birják csinálni egymást, csak kevésbé hatékonyan
d) ha nem vagy ott és nem teszel folyamatosan csodákat, akkor a hitük is csökken.
e) elõbb-utobb a jók között is megjelennek a rosszak.[/QUOTE]
a) Azok biztos... de teremtenék elf csajokat meg catgirl-eket is... :D
b) Erre mondtam, hogy saját erkölcsöm alapján => ahogy érzem.
c) Kevésbé hatékonyan... az épp elég nagy haladás! (Nem véletlenül ellentétes az emberi törekvésekkel (katonai-technikai "haladás"...).)
d) Nem baj! Nem kell, hogy higgyenek bennem, sõt! Talán felvennék egy Bruce Lee-szerû alakot, és szétcsapnám a rosszak képét! :lazza:
e) Lásd d) (nekem is kell egy kis móka :D )
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Fenrir

Quote from: katzHmm. istenként hogy akarod kinyirni magad? Halhatalan vagy? Miért akarsz meghalni?
Senki sem halhatatlan. Egyszer még maga a galaktikus mag is meg fog semmisülni(egy gigászi szupernóvarobbanásban) talán már meg is történt, csak a lökéshullám még nem ért ide, és akkor fények le, záróra. Akkor az isteneknek is végük. Hít nélkül ami táplálná õket mindenképpen. Aztán persze a mókuskerék újra mozgásba lendül, csak mi már nem fogjuk látni(mi, emberiség).

Vissza az elõzõ témára. Nem javíthatod meg az emberiséget. Akkor az már nem emberiség lenne, hanem agy horda zombi, aki mind ugyanazt gondolja, ugyanazt érzi. Miért lenne az bárkinek jó? Hol lenne ott az értékrend, ha mindenki "jó" lenne? Ha mindenki betartaná isten szabályai, mi értelme lenne a létnek? Vigyorogni és csupa jót gondolni?
Más. Azok a dogmák amiket a bibliában olvasol emberek álltal lettek lejegyezve. Mi a biztosíték hogy tényleg az isten szava? Hiszen a keresztes hadjáratokat és a "szent" inkvizíciót is isten nevével "törvényesítették", de senki nem gyõz meg arról, hogy ezek a keresztény isten szája-íze szerint lettek volna. A zsidó istennel már inkább összeegyeztethetõ...
Megint más:belegondoltál már milyen rohadt unalmas lehet a menyország? Az öröklétig lantzenét hallgatni és az isten mosolyában fürödni...nagyon hamar beleõrülnék...
For those who seek perfection there can be no rest in this side of the grave.

Fenrir

Ja és ha én lennék az überalles, akkor:
1-felmarkolnám a lóvét
2-beintenék mindenkinek
3-és mellesleg végeznék minden ellenségemmel.
 :haha:

katz

Quote from: Ramiza) Azok biztos... de teremtenék elf csajokat meg catgirl-eket is... :D
c) Kevésbé hatékonyan... az épp elég nagy haladás! (Nem véletlenül ellentétes az emberi törekvésekkel (katonai-technikai "haladás"...).)
d) Nem baj! Nem kell, hogy higgyenek bennem, sõt! Talán felvennék egy Bruce Lee-szerû alakot, és szétcsapnám a rosszak képét! :lazza:
e) Lásd d) (nekem is kell egy kis móka :D )
a) Jó gondolat :D
c) He?
d) Azért teremtenél, h lerombold amit épitettél?
Quote from: FenrirAkkor az isteneknek is végük. Hít nélkül ami táplálná õket mindenképpen.
Miért? Ha egy Isten teremtette az embereket és az emberek meghanak - az Õ teremtményei - akkor Õ miért is halna meg?
Quote from: FenrirAztán persze a mókuskerék újra mozgásba lendül, csak mi már nem fogjuk látni(mi, emberiség).
Elpusztul a világ (Istennel együtt), aztán Isten nélkül ujraszületik? :wtf:
Quote from: FenrirVissza az elõzõ témára. Nem javíthatod meg az emberiséget. Akkor az már nem emberiség lenne, hanem agy horda zombi, aki mind ugyanazt gondolja, ugyanazt érzi. Miért lenne az bárkinek jó? Hol lenne ott az értékrend, ha mindenki "jó" lenne? Ha mindenki betartaná isten szabályai, mi értelme lenne a létnek? Vigyorogni és csupa jót gondolni?
Ezt most konkréten halvány fogalmam sincs, hogy kapcsolodik azokhoz, amit mondtam :confused:
Quote from: FenrirMás. Azok a dogmák amiket a bibliában olvasol emberek álltal lettek lejegyezve. Mi a biztosíték hogy tényleg az isten szava?
A hitem. Mi a biztosíték arra, h forog a föld? Láttad a saját szemeddel kívülrõl, a naprendszer egy távolabbi pontjáról? Nem hiszem, akkor pedig csak a hited marad. Elhiszed azt amit más mondott.
Quote from: FenrirHiszen a keresztes hadjáratokat és a "szent" inkvizíciót is isten nevével "törvényesítették", de senki nem gyõz meg arról, hogy ezek a keresztény isten szája-íze szerint lettek volna. A zsidó istennel már inkább összeegyeztethetõ...
Még azzal sem. Egyszerû politikai huzás volt, melyel az egyház (és nem a vallás) meg akarta erõsíteni hatalmát. Kicsit olyan ez mint a kommunizmus. Mindenki nagyon szép eszmének tartotta, de a komminista uralom gyakorlati alkalmazása ugyancsak sok kétséget ébresztett az emberekben.
Quote from: FenrirMegint más:belegondoltál már milyen rohadt unalmas lehet a menyország? Az öröklétig lantzenét hallgatni és az isten mosolyában fürödni...nagyon hamar beleõrülnék...
1) Honnan tudod milyen a menyország és egyáltalán van e?
2) Mibõl gondolod, h a másik oldal jobb? Mostanában hajlamosak idealizálni a poklot, de ha megnézzük mit irnak róla... Én nem akarnék oda kerülni.
3) Amit te unalmasnak találsz az a saját véleményed. Az emberek nem egyformák és bizony vannak olyan emberek, akinek az a jó amit te unalmasnak találsz/megvetsz/elitélsz és viszont. Elég visszagondolnod a buzis/pedo vitára.

Ramiz

Quote from: katzd) Azért teremtenél, h lerombold amit épitettél?
Alap kiindulógondolatom volt, hogy az emberek elõbb-utóbb elrosszulnak, némelyik eléggé ahhoz, hogy rászolgáljon a fent említettre. Magyarul nem azt pusztítanám el, amit teremtettem. Egyébként én úgy gondoltam, hogy nem én teremtettem, én csak átveszem a kormányrudat. Ha én teremtettem volna, az emberek képtelenek lennének a rosszra, és köpnék a szabad akaratra. Unalmas, unalmas... nézném az animéket naphosszat. :D
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

roderick

Quote from: ShiroiAz anti nem azt jelenti, hogy "ellentét", hanem hogy "valami helyett". Én legalábbis így tudom.
De szerintem pont az jelenti, hogy ellentét... de attól még nem lesz az antikrisztus nö... részecskéknél is a cuccos szinte teljesen megegyezik az antianyagával, csupán a töltésük ellentétes. Felteszem az antikrisztusnak is az a lényege, hogy mindekivel elhiteti, hogy ö egy új Jézus, csak a végén derül ki a turpisság, igaz nemvagyok nagy bibliaszakértö.
All human relationships are built upon interests.
But relations built on interests have their own aesthetics.

Ramiz

Quote from: roderickDe szerintem pont az jelenti, hogy ellentét... de attól még nem lesz az antikrisztus nö... részecskéknél is a cuccos szinte teljesen megegyezik az antianyagával, csupán a töltésük ellentétes. Felteszem az antikrisztusnak is az a lényege, hogy mindekivel elhiteti, hogy ö egy új Jézus, csak a végén derül ki a turpisság, igaz nemvagyok nagy bibliaszakértö.
Ha tudományos szóhasználattal élünk, akkor az Antikrisztus és Krisztus találkozásakor mindketten megszûnnek, és sok foton szétsugározódik... ez valahogy nem passzol a Biblia szellemiségébe. :)

roderick

Quote from: RamizHa tudományos szóhasználattal élünk, akkor az Antikrisztus és Krisztus találkozásakor mindketten megszûnnek, és sok foton szétsugározódik... ez valahogy nem passzol a Biblia szellemiségébe. :)

pedig mennyivel jobban nézne ki mint egy világvége, legalábbis én szivesebben megnézném :)

anti : valami ellentéte, ugye antivírus, az nem vírus helyett van (habár a Norton Antivirus legalább annyi gondot okozott nekem anno:) ) stb. stb.
Rémlik valami latin izé a "valami helyettre" is, de istennek se ugrik be.

katz

Quote from: ShiroiHamarosan kiderül. Igaz-e, katz?

Az anti nem azt jelenti, hogy "ellentét", hanem hogy "valami helyett". Én legalábbis így tudom.
Anti az vminek az ellentéte.

A Biblia szerint eljön az Antikrisztus és Jézus helyére lép (az emberek hitére épitett vezetõ lesz; talán egy pápa, vagy szektás vezetõ vagy esetleg USA államfõ szerintem). Az egyház teljesen elfordul a vallástól és a hívektõl, a hívõk körében az Istenhit helyett csak képmutatás lesz, blabla (kb mint most csak rosszabb).
Nem hiszem h nõ (lesz). Egy férfi sokkal jobban érvényesíteni tudja nagy tömegeknek az akaratát, de ettõl még persze az Antikrisztus lehet Hillary Clinton is.
Uralkodni fog az emberek fölött, üldözni fogja az igazhitûeket, aztán visszajön a Földre Jézus és jól szétcsap köztünk. Ítélet napja etc.

katz

Quote from: RamizHa tudományos szóhasználattal élünk, akkor az Antikrisztus és Krisztus találkozásakor mindketten megszûnnek, és sok foton szétsugározódik... ez valahogy nem passzol a Biblia szellemiségébe. :)
Okfejtésed nem áll fönt az emberekre. Gondolj bele: Te mekkora marha vagy! Ha találkozol egy értelmes, inteligens emberrel - mint pl szerény személyem - akkor mindkettõnknek meg kellene semmisülnie és ez eddig még nem következett be. Ebbõl vagy az következik, h amit mondasz tévedésen alapul, vagy az, h te valójában inteligens létforma vagy. Az utobbi eleddig nem nyert bizonyitást, sõt a nagyarányú hülyeségfaktorod majdhogynem kizárja ennek lehetõségét, következésképpen jelöljük meg az a) választ. A fentiek alól csak az lehet kivétel, ha te egy ördögi gonoszsággal megáldott démon vagy, aki az ostobaság álcáját felvéve tör a világuralomra, és lelkünk megrontására.

Dragon

Pont ma olvastam a fõ bulvárpletyka index.hu-n az utolsó pápával kapcsolatos jövendöléseket, vajon lehet, hogy a magát pápának kiadó antikrisztus lesz az utolsó pápa, akit meghurcolnak és megölnek?
"And there was war in heaven.
Michael and his angels fought against the Dragon, and the Dragon fought and his angels, and prevailed not.
Neither was their place found anymore in Heaven.
And the Great Dragon was cast out, that old serpent called the devil and Satan which deceiveth the whole world,
he was cast out into the Earth and his angels were cast out with him."
[Revelations 12:7-9]

katz

Quote from: bpka000Pont ma olvastam a fõ bulvárpletyka index.hu-n az utolsó pápával kapcsolatos jövendöléseket, vajon lehet, hogy a magát pápának kiadó antikrisztus lesz az utolsó pápa, akit meghurcolnak és megölnek?
Gondoltam rá én is, de nem hiszem. A pápa ma már túl kicsi világi hatalommal rendelkezik. Sztem egy USA elnök lesz az.

Dragon

Egyébként azért jók ezek a "jövendölések" meg "bibliakódok" mert faya kis Vampire-sztorikat lehet belõlük írni, aminek a végén szokás szerint kiderül, hogy semmi sem igaz az egészbõl és csak az antediluvianok egy újabb lépése a sakkjátszmában.
"And there was war in heaven.
Michael and his angels fought against the Dragon, and the Dragon fought and his angels, and prevailed not.
Neither was their place found anymore in Heaven.
And the Great Dragon was cast out, that old serpent called the devil and Satan which deceiveth the whole world,
he was cast out into the Earth and his angels were cast out with him."
[Revelations 12:7-9]

Fenrir

Quote from: katzMiért? Ha egy Isten teremtette az embereket és az emberek meghanak - az Õ teremtményei - akkor Õ miért is halna meg?
És ha nem az isten teremtette az embert, hanem az ember az istent? Ha az emberek Kollektív tudata alkot egyfajta "magasabbrendû" entitást?

Quote from: katzElpusztul a világ (Istennel együtt), aztán Isten nélkül ujraszületik? :wtf:
Új világ, új faj, új isten.

Quote from: katzMég azzal sem. Egyszerû politikai huzás volt, melyel az egyház (és nem a vallás) meg akarta erõsíteni hatalmát. Kicsit olyan ez mint a kommunizmus. Mindenki nagyon szép eszmének tartotta, de a komminista uralom gyakorlati alkalmazása ugyancsak sok kétséget ébresztett az emberekben.

Nem igazán vágom hogy az inkvizíciós témához hogy jön a politika, mikor akkoriban feudalizmus volt, és a kommunizmus?

katz

Quote from: FenrirÉs ha nem az isten teremtette az embert, hanem az ember az istent? Ha az emberek Kollektív tudata alkot egyfajta "magasabbrendû" entitást?
Gaia?
Még nem gondolkoztam el ilyesmin...
Quote from: FenrirNem igazán vágom hogy az inkvizíciós témához hogy jön a politika, mikor akkoriban feudalizmus volt, és a kommunizmus?
Vonatkoztass el a konkrét "eszmétõl" és a helyzetét/módszereit vizsgáld!
"Mindenki nagyon szép eszmének tartotta, de a gyakorlati alkalmazása ugyancsak sok kétséget ébresztett az emberekben."

Ramiz

Quote from: katzOkfejtésed nem áll fönt az emberekre. Gondolj bele: Te mekkora marha vagy! Ha találkozol egy értelmes, inteligens emberrel - mint pl szerény személyem - akkor mindkettõnknek meg kellene semmisülnie és ez eddig még nem következett be. Ebbõl vagy az következik, h amit mondasz tévedésen alapul, vagy az, h te valójában inteligens létforma vagy. Az utobbi eleddig nem nyert bizonyitást, sõt a nagyarányú hülyeségfaktorod majdhogynem kizárja ennek lehetõségét, következésképpen jelöljük meg az a) választ. A fentiek alól csak az lehet kivétel, ha te egy ördögi gonoszsággal megáldott démon vagy, aki az ostobaság álcáját felvéve tör a világuralomra, és lelkünk megrontására.
:lol: :cool: Szép! :lazza:

Pirula

Elõzmény
Történt egy szép napon hogy vizsgázni mentem Gyõrbe és mire végeztem a kocsi szélvédõjén találtam egy ingyenes IQ és személyiségteszt kitöltésére jogosító kupont. Meg is örültem neki, gondoltam most majd papírom is lesz róla hogy milyen hülye vagyok. Titkon persze arra vágytam hogy majd csillivilli értékek lesznek és akkor majd felkarolják az egómat jól. :haha:
Nade a lényeg: nagyon apró betûkkel fel volt jegyezve, hogy ez bizony a gyõri dianetika központban van. Ennek nagyon megörültem, mert pár héttel elõtte egy buddhista elõadáson hallottam hogy nem a legfényesebb társaság. Meg szcientológusokkal még  úgysem vitáztam, jószerével az egész egyházról sem tudtam semmit, ez meg bántotta persze amatõr valláskutatói hiúságomat. :)
Lényeg a lényeg, bementem hogy tesztelnék egy jót. Volt egy személyiség meg egy IQ teszt a papírnak megfelelõen, kitöltöttem, aztán idõpontot egyeztettünk hogy kiértékelik és akkor megbeszéljük utána a dolgokat.
Összvissz egy nõ csinálta az egészet, és végig nagyon normálisan viselkedett, nem volt erõszakos. Személyiségtesztem pocsék lett, viszont nagyon eltalált jellemzést nyújtott rólam. Direkt figyeltem hogy ne a saját szavaimat fordítsa rám, meg ilyen apróságok. Jó volt, mert ugye nem csak õ akart minél inkább belém látni, hanem én is próbáltam ügyesen puhatolózni hogy mire is megy ki a játék. Aztán ez persze hamar kibukott. Ajánlott tanfolyamokat amivel leküzdhetem a negatív tulajdonságaimat, természetesen pénzért és a szcientológia módszerei szerint. Miután megtudtam hogy hogyan megy az egész udvariasan megköszöntem és nem kértem belõle. :)
Viszont ami nagyon nyomasztó volt utána hogy baromi szuggesztív volt számomra az egész. A tesztet értékelõ nõ - gondolom jó felkészítést kapott pszichológiából - értelmesen érvelt, nem volt erõszakos és látszott hogy érti a dolgát. Fura volt na. Ilyen hatással még talán egy egyház képviselõje sem volt rám, pedig wiccától a kereszténységen át a krisnásokig sok emberrel beszélgettem már.
Mondjuk ha tényleg megfelelnek a róluk terjengõ híreknek akkor viszont nagy hülye az aki belép. Csak picit észnél kell lenni és tudni határozottan nemet mondani.

roderick

Nos igen, a szcientológia az pont olyan egyház, ahova pszichológusokat nem engednek belépni, mert állítólag "ök túl sok negatív energiát birtokolnak" vagy valami ilyesmi, de gyakorlatilag azért, mert ök nagyon jól át tudnak látni azokon a módszereken, amivel manipulálják a népeket.
Amúgy gonoszok azt szokták felemlegetni az egész dianetika dologgal kapcsolatban, hogy  a scifi-írónak se túl jó L. Ron Hubbard találta ki az egészet, de csak azért hogy adómentességet szerezzen, mertugye amerikában nagyon szabadosak az egyházügyi törvények (lsd. Rém rendes család)

Kvikveg

A treadwheel.hu -n van 2 cikk a temaban, meg linkek, ott erdemes korulnezni. A xenu.net egy ellenzo oldala, ott vannak (vagy link van) a helyes valaszok arra a bizonyos tesztre, ami szerintem nagyon szemet. Es olyan nem letezik, hogy vki a helyes valaszokat ikszelje be. Legalabbis ha normalis. Es a kerdesek elegge furcsak, persze nem feltunoen. Tipikusan azt vettem eszre az irasokbol, hogy olyan embereket szippantanak be, akik valami valsaghelyzetben/utana vannak, vagy eppen "utkeresnek". Ha tenyleg ilyenek, akkor nagy genyok. Jelemzo, hogy Gorogorszagban es Nemetorszagban betiltottak oket (a xenu.net-en irtak valahol).
A technikaikat meg allitolag meg lehet ismerni egy freezone vagy vmi hasonlo nevu oldalon/forumon ingyen.
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Damnatus

Egyébként logikus, hogy az egyházi vallási támogatás iránt azok érdeklõdnek, akiknek vmi gondja van. A jólétben sokszor elfelejt az ember hálát adni. Nameg Jézus is azt mondta, hogy õ a betegeket jött gyógyítani. Szal szerintem nem baj, ha egy vallás a válságban levõkhöz fordul. A kérdés az, hogy vajon segíteni akar nekik, vagy kihasználni õket?

TearOfAngel

Quote from: roderickFelteszem az antikrisztusnak is az a lényege, hogy mindekivel elhiteti, hogy ö egy új Jézus, csak a végén derül ki a turpisság, igaz nemvagyok nagy bibliaszakértö.
Ajánlott irodalom: Biblia/jelenések könyve.
Bár ott se írj le egészen pontosan, hogy milyen.
YOU'RE GONNA CARRY THAT WEIGHT (4 EVER)

Ramiz

Szkientológia: undorító dolog. Morális szempontból kb egy kategóriába esik a gyerekektõl hazugsággal és csalással való pénzkihúzással. Az ostoba és akaratgyenge emberek könnyen bedõlnek a hazugságoknak. Olyan, mint a drog: senki nem menthet meg, ha te nem küzdesz (nem akarsz kilépni).

Damnatus

Megdöbbentõ méreteket ölt az emberek tudatlansága. Nem tudom, hogy az információhalmaz olyan nagy, vagy az emberek lustultak el információt szerezni, gondolkozni. Vagy csak egyszerûen szeretünk mindenhez hozzászólni, még az olyanhoz is, amihez gõzünk sincs.

katz

Quote from: DamnatusMegdöbbentõ méreteket ölt az emberek tudatlansága. Nem tudom, hogy az információhalmaz olyan nagy, vagy az emberek lustultak el információt szerezni, gondolkozni. Vagy csak egyszerûen szeretünk mindenhez hozzászólni, még az olyanhoz is, amihez gõzünk sincs.
Az ostoba embereket könnyebb irányítani, ezért szvsz szándékosan butitják a népet annak "vezetõi" (és teszik mindezt: felzárkózunk Európához/USA-hoz címszó alatt, közben pedig mi sûllyedünk az õ szintjükre, de mint a Titanic :ejj: )
A módszerek mások ugyan, de a cél ugyanaz, csak régen nemzetszocializmusnak hívták, ma meg liberalizmusnak.

Damnatus

de az iskolában elvileg tanítják az önálló, kritikus gondolkodást, a véleménnyilvánítást. + ott vannak a szülõk is. Vagy õk is már "agymosottak?"
Vagy a média, számítógép ilyen erõs?

katz

Quote from: Damnatusde az iskolában elvileg tanítják az önálló, kritikus gondolkodást, a véleménnyilvánítást.
:lul:
Ezt ugye most te sem gondoltad komolyan? Az iskolában azt tanitják meg, hogyan kell sumákolnod, puskáznod, hogyan kell kibújnod a felelõsség és a munka alól. A való életre nevelnek.
Quote from: Damnatus+ ott vannak a szülõk is. Vagy õk is már "agymosottak?"
Igen, nem, nem tudom. Embere válogatja. A szülõknak ma már közel sincs annyi idejük gyereknevelére, mint régen. Az egész média jön ezzel a valósitsd meg önmagad maszlaggal, meg, hogy legyél divatos etc. Ezek mind pénzt igényelnek, és ahhoz, hogy több pénzed legyen többet kell dolgoznod. Többet dolgozol kevesebb idõd jut a gyerekre. Mit teszel? Berakod a TV elé. Pontosabban ez ma a társadalmilag elfogadott dolog. Ez a természetes. Aztán meg csodálkozik mindenki, ha a gyerek elbutul, erõszakos, idegbeteg...
Quote from: DamnatusVagy a média, számítógép ilyen erõs?
Média? Igen. Vizsgáld csak a környezetedben azokat az embereket akik sok idõt töltenek a TV elõtt, figyeld mikrõl beszélgetnek, mi körül járnak a gondolataik. Észre fogod venni, hogy milyen felszinesek és tompák.
Számitógép? Nem tudom. Errõl még a pszichomokusok is vitáznak, de tény, hogy az internetnek számos elõnye van a hagyományos médiával szemben. Több forrásból tudod beszerezni az infót és nagyobb esélyed van, hogy téged érdeklõ dolgokkal találkozz, nem erõltetik rád más véleményét (ellenben a TV-vel és az ujságokkal). Hátránya, hogy a sok használattól elszoksz az emberektõl és a való életben komunikációképtelen leszel (talán a geek a jó szó rá). Az információbõség is okozhat zavart, de sokkal nagyobb teret ad arra, hogy kifejezd önmagad és egy olyan közösség tagja legyél, amely hozzád hasonló emberekbõl áll pl.: ez a fórum, én a környéken nem ismerek 1 embert se aki animét néz, haditechnikárol nem is beszélve, lassan eljutok oda, hogy nickrõl ismerem az összes olyan internezetõt aki többet tud nálam a témában

Fazék

Quote from: Damnatusde az iskolában elvileg tanítják az önálló, kritikus gondolkodást, a véleménnyilvánítást.
akkor te rohadtul szerencsés iskolába jártál, rohadtul szerencsés tanárokkal. ahova én jártam, ott betû szerint kellett tudni az anyagot. vélemény? az utolsó 2 évben az új irodalomtanárunk volt kíváncsi a véleményünkre, kár hogy akkor már késõ volt hogy megkedveljem az irodalmat. kb az van amit katz írt.

Quote+ ott vannak a szülõk is.
a szülõk nincsenek ott. csak nagyritkán. sztem a családok min. 80%-ban a szülõknek nincs elég idejük a gyerekekre. el van cs*szve az egész manapság.

katz

Quote from: Fazéka szülõk nincsenek ott. csak nagyritkán. sztem a családok min. 80%-ban a szülõknek nincs elég idejük a gyerekekre. el van cs*szve az egész manapság.
Régen ugy müködött, hogy mivel a szülõknek akkor sem volt sok idejük a munka mellet, ezért a gyereket a nagyszülõk nevelték föl, akiknek amugy sem volt nagyon más dolguk. Ma vhogy ez nagyon nem divat, inkább odarakják a TV elé a gyereket, vagy a kezébe adják a kulcsot osz csá. Jáccá magaddal.

sirtomi

Quote from: katzRégen ugy müködött, hogy mivel a szülõknek akkor sem volt sok idejük a munka mellet, ezért a gyereket a nagyszülõk nevelték föl, akiknek amugy sem volt nagyon más dolguk. Ma vhogy ez nagyon nem divat, inkább odarakják a TV elé a gyereket, vagy a kezébe adják a kulcsot osz csá. Jáccá magaddal.
Manapság sokaknál csak a tv marad, mert a sok munka, az önmegvalósítás, a pénz keresés mellett csak késõn vállalanak gyereket, és esetleg ekkor már nincsenek nagyszülõk, vagy nagyon idõsek.