Offtopic - Archive #1 - 2003-09 - 2006-03

Started by Shock12, 2003-09-25, 01:10:44

Previous topic - Next topic

Kvikveg

Quote from: katzEgy kis adalék a multkori golyoállo mellény cikkhez irakból és hozzá a video
Azta. Azert milyen ciki. Full eltalalod, erre folkel. Kejlfeljancsi.
Nem semmi. Meg az se, hogy utana ellatta.
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

sirtomi

Megnéztem egy kb 40 perces K1 Knock Out válogatás videót  :jee:

Majdnem minden meccset láttam is, de így összegyûjtve a kiütések nagyon jók. Bírom ezt a sportot :D

Szokott még valaki K1 -et nézni?

Dragon

Quote from: KvikvegAzta. Azert milyen ciki. Full eltalalod, erre folkel. Kejlfeljancsi.
Nem semmi. Meg az se, hogy utana ellatta.
Hát igen, a Dragunov arra való, hogy célozzanak vele, nem anti-tank ágyú :D
"And there was war in heaven.
Michael and his angels fought against the Dragon, and the Dragon fought and his angels, and prevailed not.
Neither was their place found anymore in Heaven.
And the Great Dragon was cast out, that old serpent called the devil and Satan which deceiveth the whole world,
he was cast out into the Earth and his angels were cast out with him."
[Revelations 12:7-9]

katz

Quote from: bpka000Hát igen, a Dragunov arra való, hogy célozzanak vele, nem anti-tank ágyú :D
Nézegetve az amcsi lövedékálló felszerelést, ma már alig van esélye egy sima felkelõnek/lázadónak/terroristának/szabadságharcosnak (megfelelõ aláhúzandó), hogy lelõljön egy amcsit. Gyakorlatilag alig van rajta olyan felület, amit sima lövedékkel meg lehet lõni.

Xipe

Quote from: katzNézegetve az amcsi lövedékálló felszerelést, ma már alig van esélye egy sima felkelõnek/lázadónak/terroristának/szabadságharcosnak (megfelelõ aláhúzandó), hogy lelõljön egy amcsit. Gyakorlatilag alig van rajta olyan felület, amit sima lövedékkel meg lehet lõni.

ja, azert kell az M4-es.
in principio creavit Deus caelum et metal
You know the first time you get laid and you turn around and say "daddy, are you sure this is alright?".
_(๏̯͡๏)_

katz

Quote from: Xipeja, azert kell az M4-es.
Nem egészen értem mit akarsz ezzel mondani :confused:

Aki volt ma a kinai kajáldában az felrakhatna pár képet a képgalériába. Most, h végre kezd leülepedni bennem a takonygombócos polipmártás szeretnék irni egy kisebb beszámolott és azt szeretném képekkel is illusztrálni elrettentésül ;)

.Attila

Quote from: katzkinai kajáldában
Japán :rolleyes:

katz

Quote from: BonciJapán :rolleyes:
Csak ezért a postért írtam kinait :__devil: :D Most pedig sipirc felrakni a képeket ;)

.Attila

Quote from: katzCsak ezért a postért írtam kinait :__devil: :D Most pedig sipirc felrakni a képeket ;)
Ööö... majd holnap.

Meske

Quote from: BonciÖöö... majd holnap.
Ahhoz már nem kell sokat várni... :hehe:

The secret to concentration is the acceptance of endless distractions.

zsozso

Ize ideis beirom mert ugylatszik senki se olvassa :o
http://usteam.hu/forum/showthread.php?t=635 <- nezni velemenyezni esetleg rendelni, hogy ne haljak ehen :p
Death is the only redemption

Kvikveg

Quote from: katzAki volt ma a kinai kajáldában az felrakhatna pár képet a képgalériába. Most, h végre kezd leülepedni bennem a takonygombócos polipmártás szeretnék irni egy kisebb beszámolott és azt szeretném képekkel is illusztrálni elrettentésül ;)
Takonygombocos polipmartaaaaas??? :eeek:  :eeek:  :eeek:  :eeek:  :eeek: :eek:
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

katz

Quote from: KvikvegTakonygombocos polipmartaaaaas??? :eeek:  :eeek:  :eeek:  :eeek:  :eeek: :eek:
Jah. összeedtünk mindenféle szutykot, csak addig nem szeretnék cikket irni róla, amig nincsenek fönt a képek. Vki még :_piszka: Bonci, Vili, Animal/Djinn és akkor meglesz

HVp213

Tessék itt az emlitett Takonygomboc
"Aki tud, és tudja hogy tud, az veszélyes, tőle óvakodjatok! Aki tud, de nem tudja, hogy tud. Az bölcs, tőle tanuljatok. Aki nem tud és tudja, hogy nem tud. Az okos, őt tanítsátok! Aki nem tud és úgy tudja, hogy tud. Ő a hülye őt hagyjátok!"

katz

Quote from: HVp213Tessék itt az emlitett Takonygomboc
igen ám, de hol a többi kép? Azt ne mond, h Rin-chan fanyar képe nincs meg, v mindegyik képen csak én vagyok?

HVp213

Elég sok képen te vagy mert mindig akkor nyultál a kajáért amikor fényképezni akartam! :rolleyes:

HAMI!
"Aki tud, és tudja hogy tud, az veszélyes, tőle óvakodjatok! Aki tud, de nem tudja, hogy tud. Az bölcs, tőle tanuljatok. Aki nem tud és tudja, hogy nem tud. Az okos, őt tanítsátok! Aki nem tud és úgy tudja, hogy tud. Ő a hülye őt hagyjátok!"

katz

Quote from: HVp213Elég sok képen te vagy mert mindig akkor nyultál a kajáért amikor fényképezni akartam! :rolleyes:

HAMI!
Ezen a képen épp bealszok a kaja felett? Az ilyenek mehetnek a nagyon LOL-ba is :D

HVp213

Quote from: katzEzen a képen épp bealszok a kaja felett? Az ilyenek mehetnek a nagyon LOL-ba is :D
Ennyire szorakoztatott téged a társaság :haha:

Sok fura izé jah meg a kaják
Egy két maradék
Ez az amit nem kostoltunk meg asszem!

sirtomi

Quote from: HVp213Tessék itt az emlitett Takonygomboc
Tényleg úgy néz ki mint egy takonygombóc. :)
Milyen íze volt?

HVp213

Quote from: sirtomiTényleg úgy néz ki mint egy takonygombóc. :)
Milyen íze volt?
A fehér kulimásznak nem egészen tudom leirni az izét! (de nagyon nyulos rágos cucc) a belsejébe közös megállapodás szerint mák volt vagy vmi olyasmi izü cumo!

sirtomi

Quote from: HVp213A fehér kulimásznak nem egészen tudom leirni az izét! (de nagyon nyulos rágos cucc) a belsejébe közös megállapodás szerint mák volt vagy vmi olyasmi izü cumo!
Hát elég gusztustalan a kinézete, de azért megkostolnám.

Kiváncsi leszek katz beszámolójára a kajákról. :)

.Attila

Mit láttál legutóbb topicból:
Quote from: sirtomiAkkor nincs manga :(
A játék milyen gépre készült?
PS-re, ha jól emlékszem, de PC-n emulátorral tökéletesen játszható.

katz

Hosszú lesz, de megéri elolvasni ;)

Pénteken a fórum ízlelõbrigádja felszerelkezett minden földi jóval és elindult tesztelni egy elegánsabb kínai kajáldát. Boncók (gyk.: a Bonci szó többesszáma ;)) szokás szerint késtek, természetesen Baldy hibája miatt. Mit is mondhatnék? Biztos nem a fürdõszobában töltötte az elvesztegettett idõt, amit szõrös feje és meglehetõsen ápolatlan külseje csak nyomatékosított. Ha várunk egy kicsit a Margit Híd alatt, szerintem egy kis pohárkában össze is gyüjtötte volna az ebéd árát. Természetesen egy percet nem bírt ki cigi nélkül, de vmi hatalmas véletlen folytán mégis sikerült idõben odaérnünk. Ha én szervezek majd vmit, õt tuti fél órával mindenki elõtt rendelem oda. A helyszinen már csak ránk várakoztak a többiek: az ifjú pár (bocs, az elõbb rossz képet linkeletem be ;)), Darkstar és Rin-chan (juuj ne fényképezzetek, szégyenlõs vagyok), és hvpv3211321213211 (szóval Vili). Nagy örömömre Djinn kiadta a Feldin nevû, körözött, Azu otaku azonosítása után járó bérem 1 azaz egy darab nagy méretû, piros pöttyös TúróRudi formájában, aminek segítségével nyomban teszteltem és kalibráltam izlelõbimbóimat (és lekiekben felkészültem az elõttem álló szörnyûségekre).
A puszilkodás után anime kommandónk letámadta a helyet, s némi várakozás után asztalhoz is ülhettünk. Az étterem nagyon hangulatos, vannak kisebb termek, ahol az asztalhoz térdelve lehet fogyasztani szusit és szakét lehet vedelni anélkül, hogy kívülállók zavarnák az embert, illetve a 20m hosszú kajaszállítószalagot is körbe lehet ülni két oldalról. Halk, ázsiai stilusú zene szól, szerencsére nem holmi Jpopnak nevezett macskanyávogás, hanem lágyabb, nyugtató dallamok, amely nagy mértékben segíti az evés élvezetét. A szállitószalag (ha vkit esetleg érdekel a különbözõ dolgok neve az Attilát nyaggasa, én egyet nem birtam megjegyezni) fölsõ során a meleg ételek (sült, rántott herkentyûk, tészta, rizs) vándorolnak, alul pedig a hidegek (köretek, szusik, levesek). Mivel nem volt túl nagy fogalmam a japán konyhamûvészetrõl, ezért vegyesen pakoltam befelé mindent és az egyes dolgokról is csak vegyesen fogok tudni irni. Kezdésnek próbálta mindenki elsajátítani a pálcikakezelés helyes használatát. Ez Rinnek és Djinnek az elején nem nagyon ment, de a nyársalós taktika szinte mindig bevállt. Az elején még rendeltünk italt, de a késõbbiek során az 500 Ft-os teácskáról (volt vagy 1,5-2 deci az edénykében amibõl 0,5-1 deciket lehetett kitölteni a kis csészécskékbe) áttértünk a levesek és gyümölcsök begyüjtésére. Rendelni akartam sakét is, de amikor megláttam, hogy 880 pénzbe kerül akkor meginigtam, egészen addig amig meg nem láttam, h ennyi pénzért csak 0,1decit (!!!!!!!!!!! :ejj: ) adnak. Nagyobb mennyiséget 5500-ért vesztegetnek. Ennyi pénzbõl annyi HP-t vehetek, hogy egy hétig elõ nem jövök tõle a barlangból. Majd szuvenyirként küdetek haza Boncival japánból :D

Gyakorlatilag alig volt olyan dolog amibe nem ettem bele. Volt amelyik izlett, volt amelyik nem, de az utobbi elég ritkán fordult elõ.
Ime a teljesség igénye nélkül az elfogyasztott dolgok:
Levesek:
3 féle volt. Az elsõ vmi édes, sárgadinnyés volt. A második vmi kokusztejszerû lé halikra darabokkal az alján. Attila megkérdezte mi az, az egyik ázsiai nõ azt mondta... ööö. manióka... libikóka... tápióka vagy vmi hasonló. Ezután Attila nagy büszkén kijelentette, hogy az nem halikra hanem tápióka. - És az mi? Állat vagy növény? - :confused: - volt a válasz. Szóval bilógiai ismereteink alapján leginkább a halikrához állt legközelebb amit a csésze alján találtunk, de mind közül ez volt a legfinomabb. A harmadik leves egy neonzöld lé volt, ami leginkább az olvasztott takonyhoz hasonlított, és piciny fel nem olvadt takonydarabok úszkáltak benne. Rin kishijján kiakadt rajta, szegény elõször próbálkozott ezzel és szemmel láthatólag nehezen sikerült legyûrnie. Kóstolás után kiderült, hogy zöldalma leves és nekem nagyon ízlett.
Sült,rántott dolgok:
ööö, na ebbõl rengetekféle volt, mindenféle alapból: tengeri izék, disznó, marha. Tengeri izék közül izlett minden ami próbáltam. Jól nézett ki és finom volt pl. a rántott gombóc, amelynek egyik végébõl vagy egy rák ollója, vagy egy hal farka lógott ki. Ebbõl többet is befaltam. Fincsi volt még a rántott halkarika, meg a rántott halfilé amelyet vékony sajtos rántással készitettek el. (Bonci sok mindent kigyüjtött maga elé, így gyszerre több dologt is le lehetett fényképezni) Voltak egy tálkában kicsiny, egészben kisütött halacskák, ennek olyan halas-chips ize volt. Garnéla. Majdnem elfelejtettem. Remélem Animal belinkeli majd róla a képet. Ez olyan hüvelykuj méretû sült rákocska. Nagyon ropogósak a lábacskái és aranyos gülüszeme van. Finom volt :D
Édességek:
- Sült, bundázott banán édes mártással
- Rántott tallérok (azt ne kérdezzétek mi volt kirántva de finom volt)
- Takonygombóc avagy szemgolyó: Na ez igazi különlegesség volt. kinézetre.. nos nem is tudom. Leginkább ezek jutottak eszembe róla: fehér takonygolyó, vmi állat szemgolyója, vmi hímnemû állat megcsomosodott örökítõanyaga (makigeci). Levettünk egyett és mivel nem nagyon merte senki bevállalni, ezért én esetem neki. Azaz estem volna, ha meg lehetett volna fogni. Rövid gyürközés után már a számban érezhettem az édeskés izt. Leginkább mákosrétesre hasonlít a mákos töltelék miatt, de ez vmi nyúlós tésztából készült. Vili kemény 10 percig (!!!) rágódott rajta, míg le bírta küldeni, de Rin-chan is megszenvedett vele.
- Szójagolyó: Amikor Séfbácsi meghallota, h Baldy milyen átszellemülten ácsingózik a szembejövõ sorban lévõ golyók után, külön csinált nekünk pár darabot. Kinézetre ez egy 4-5 centis szójagolyó szezámaggal beszórva és vmi lekvárszerû beltartalommal. Nagyon édes és nagyon nagyon finom.
- Makikaki: Attila az egyik szusiszerú izére mondta, hogy Muki/Miki/Kuki/vagy vmi hasonló és amikor megláttam ezt a dolgot, ami leginkább egy, az embernér kissebb ánusszal rendelkezõ emlõsállat hosszukás, csigavonalban lerakott végtermékére hasonlít, rögtön elneveztem MakiKakinak. Finom volt.
Egyéb:
- Gyümölcsök minden mennyiségben. Bonci lesöpörte a polcról a barackokat, Vili meg apránként letolt egy egész dinnyét. Van aki azért fizet 3k-t, hogy 60 forintos dinnyét egyen (Mutsumi-san). Egész jó üzlet. :D volt még vmi "Ricsi" (?) nevû kinai gyûmölcs. Furcsa, idegen, de finom ize volt. Én amolyan barackfélénak mondanám.
- Vmi töltött sült táska(-szerû izé). Jó volt.
- Asztali dolgok. Vmi káposztaszerû izé. Wasabi, ez sima házitorma (nem a bolti szutyok), csak gyengébb és zöld. Bambuszdarab, ezt érthetõ okoból nem kostoltam meg.
- Ajándékcsomag. Na ezt Vili akarta bevállalni, de csak akarás lett belõle. Egy halas rizsgolyó volt vmi levélbe csomagolva és cérnával átkötve, igy az egész nagyon melegen érkezett. Vilinek nem izlett, én pedig akkora már kiraktam a Full táblát.
Dolgok amelyek nem izlettek:
- Szójaszósz. Az elõttünk lévõ kicsiny tálkába lehetett kitölteni és mártogatni bele dolgokat. Kettõt mártogattam, aztán rájöttem minek van ilyen rossz ize.
- Ramen. Tészta japcsiul. Nem is tudom. Talán sült tészta lehet szójaszósszal és egyéb darabokkal. Én imádom a tésztát, kedvencem az olasz konyha (is), de ha ezzel akarnánek betörni az olasz piacra a sárgák, csõdbemennének. Ez volt a legrosszabb amit ettem. Egy Barillához viszonyítva olyana volt az ize, mint a... Nem lehet összehasonlítani. A japik nem tudnak tésztát készíteni!
- Szusi: nem hittem volna, de annyira nem izlett. Lehet az alagatekercs miatt, amibe csomagolva volt
- Rizs: izesített risz, szerintem szójaszósszal. Nem jött be az ize.
- Algák: Mind közül a leges legrosszabb. Képzelj el fûcsomót, amit 1 hétig tengervízbe áztatnak utánna meg löntenek vmi hányászósszal. Na olyan ize volt. Ha ilyet kellene ennem az emberek tulszaporodása miatt, akkor inkább a kannibalizmust választanám.

Ha vki részletesebben kíváncsi az étlepra nyugodtan kérje el Djinn fölsõjét, gyakorlatilak minden megtalálható rajta. Ott voltunk kb 2-5-ig. Én aznap pontban éjfélkor éheztem meg egy könnyû kis vacsora erejéig. Figyelembe véve, hogy én általában 3-4 óránként eszek, ez elég jó arány.

Összegzés:
Bõven megérte az árát. Mindenkinek ajánlom, hogy legalább egyszer látogasson el oda és egyen végig 2x15-20 méter :D (szusikkal, algákkal, tésztával vigyázni!!!)

Az USteam Receptklubbot olvashatták kedves forumiták. Legközelebbi adásunkban (remélhetõleg) egy lovagi étterem kerül terítékre. ;)

Összeirtam ezt a sok micsurin kaját (mama TM anyám egzotikus fõsztjeire) és meg is éheztem, ahogy visszagondoltam rájuk.

Rin

Grat Katz, ez nagyon jó kis beszámoló! :jee:

De azért ennyit nem szenvedtem:
1., a takonygombóc kifejezetten ízlett, csak szétrágni nem tudtam, és ennek következtében hevesen küzdöttem a megfulladás ellen :)
2., az a neon zöld színû lötty is finom volt (amit te megkóstoltál, majd megettél, az az én második adag levesem vagy mim volt, amit pont azért szedtem mert ízlett elõre is; szerencsére két másodperc múlva megint jött egy tányérnyi), csak nem igazán bíztam a benne keringõ darabkákban
3., a mogyoróval valóban bénáztam egy ideig, a dinnyét meg eleve kár volt pálcával megpróbálnom :p

katz

Quote from: RinGrat katz, ez nagyon jó kis beszámoló! :jee:
katz köszöni ;)
Quote from: RinDe azért ennyit nem szenvedtem:
1.,
2.,
3.,
1. mint mindannyian
2. izlelõbimbóim szerint almadarabok voltak benne.
3. Volt mogyoro is? :haha:

Moha

Quote from: katzaz ifjú pár
Eeeh, kösz, de az incesztus nem kenyerem... :rolleyes:
Quote(makigeci)
:lul:
QuoteBõven megérte az árát.
Mennyibe került? És, hogy volt ez? Fizettetek egy fix összeget, és azt vettetek le a futószalagról, amit akartatok?

katz

Quote from: MohaEeeh, kösz, de az incesztus nem kenyerem... :rolleyes:
Bocs, nem bírtam kihagyni, olyan szépen mutattok együtt ;) :haha:
Quote from: MohaMennyibe került? És, hogy volt ez? Fizettetek egy fix összeget, és azt vettetek le a futószalagról, amit akartatok?
3000 pénz volt + extrák. Ennyiért esete 6-ig azt eszik az ember amit akar, utánna vacsiidõ van.

Ja, egyébként a hely legnagyobb hátránya, hogy nincs projektoruk igy nem tudjuk átteni oda a vetítéseket...

.Attila

Quote from: katz3000 pénz volt + extrák. Ennyiért esete 6-ig azt eszik az ember amit akar, utánna vacsiidõ van.
5-ig, és a futószalagról bármit levehetsz. Italért kell külön fizetni.

Kvikveg

"Ricsi" az nem licsi volt? Meg nem mondom hogy nez ki, de mint egzotikus gyumolcs nevet mar hallottam.
Makikaki :D A takonygombocert minden elismeresem, en nem mertem volna bevallalni.
Asszem a kovetkezo menetben benne vagyok.

.Attila

Quote from: Kvikveg"Ricsi" az nem licsi volt? Meg nem mondom hogy nez ki, de mint egzotikus gyumolcs nevet mar hallottam.
De az, licsi.