Offtopic - Archive #1 - 2003-09 - 2006-03

Started by Shock12, 2003-09-25, 01:10:44

Previous topic - Next topic

TurboK

Quote from: katzööö és akkor mi van?
Hát ha atombombát dobsz a vallási központjukra akkor minimum harmadik világháború.

Jó lovag, velünk tartasz-e Camelotba a kerekasztal lovagjai közé?

http://www.saunalahti.fi/cse/foobar2000.php target=_blank>http://web.axelero.hu/fka2636/dwnld_fb2k.png>

Necrid^

Quote from: TurboKHát ha atombombát dobsz a vallási központjukra akkor minimum harmadik világháború.
Harmadik világháború? es szerinted az elég? naon sziguruak vagyunk a vallás kapcsolatban...
Sry For my Bad Hungarian. I'm Not Magyar!

Xipe

Quote from: TurboKHát ha atombombát dobsz a vallási központjukra akkor minimum harmadik világháború.

akkor mar Masodik Keresztes Haboru.
az iszlam neppel nem jo kib...ni.
ha esetleg olvastad a Koránt akkor ertheto lenne miert is.
Es most nem a fanatikusokrol beszelek, hanem az igaz hivokrol.
in principio creavit Deus caelum et metal
You know the first time you get laid and you turn around and say "daddy, are you sure this is alright?".
_(๏̯͡๏)_

Necrid^

Quote from: Xipeakkor mar Masodik Keresztes Haboru.
az iszlam neppel nem jo kib...ni.
ha esetleg olvastad a Koránt akkor ertheto lenne miert is.
Es most nem a fanatikusokrol beszelek, hanem az igaz hivokrol.
Kiváncsiságból olvastad már a kóránt?

katz

Quote from: NecridKiváncsiságból olvastad már a kóránt?
Nem, de sokat hallot már róla a hittéritõktõl amerikában ;)

Tényleg. Van online magyar Korán, mint a Bibliából?

TurboK

Nem olvastam, de feltételezem hogy arra a részre gondolsz ami elõírja hogy az iszlám hívõ akár fegyverrel is terjessze a hitét.

De a harmadik világháború bõven elég lenne. Azon túl már csak kövekkel és botokkal háborúznánk, és ezt már Einstein is megmondta.

http://www.saunalahti.fi/cse/foobar2000.php target=_blank>http://web.axelero.hu/fka2636/dwnld_fb2k.png>

Necrid^

Quote from: katzNem, de sokat hallot már róla a hittéritõktõl amerikában ;)
Érdemes meg olvasni, mert azok isten szavjai.. van aki nem hiszi de ez az igazság.

katz

Quote from: TurboKNem olvastam, de feltételezem hogy arra a részre gondolsz ami elõírja hogy az iszlám hívõ akár fegyverrel is terjessze a hitét.

De a harmadik világháború bõven elég lenne. Azon túl már csak kövekkel és botokkal háborúznánk, és ezt már Einstein is megmondta.
és szerinted hogy kapcsolodnának bele az Indiaiak meg azon ázsiai területek akiknél egyik vallás sem elterjedt, ellenben a föld lakosságának jelentõs részét adják?

katz

Quote from: NecridÉrdemes meg olvasni, mert azok isten szavjai.. van aki nem hiszi de ez az igazság.
Editeltem az elõzö postot. Tervbe van véve az elolvasása, de pénzt nem adnék érte :) Össze akarom hasonlítani a forrásmunkáival Mohamed alkotását, kíváncsi vagyok mennyi a saját szöveg benne és mekkora mértékû a módosítás.

TurboK

Quote from: katzés szerinted hogy kapcsolodnának bele az Indiaiak meg azon ázsiai területek akiknél egyik vallás sem elterjedt, ellenben a föld lakosságának jelentõs részét adják?
Sugárbetegséget kapnak és lerohad a májuk, veséjük, tüdejük, stb, körülbelül így.
De akár állást is foglalhatnak valamelyik fél mellett hogy gyorsitsák a dolgot.

Necrid^

Quote from: katzEditeltem az elõzö postot. Tervbe van véve az elolvasása, de pénzt nem adnék érte :) Össze akarom hasonlítani a forrásmunkáival Mohamed alkotását, kíváncsi vagyok mennyi a saját szöveg benne és mekkora mértékû a módosítás.
Modósitás? ha az arabok meg halloták volna töled az a szót akkor imádkozhatsz az életetért.. ez most tök komoly. A Kóránon nincs modositás.

katz

Quote from: TurboKSugárbetegséget kapnak és lerohad a májuk, körülbelül így.
Ez kész. Akkora baromságokat irsz, h fetrengek a röhögéstõl :lul:

Alig egy hete lehet annak, h kitárgyaltuk az "atomos" témát. Egyébként egy szóval nem mondták az amik, h atomot robbantanának ott. Ha legalább alapszintû angol nyelvtudással rendelkeznél, akkor tudnád, kb ez volt a cikkben: - Mi lenne, ha a iszlám szélsõségesek (!) atomot robbantanának az USA területén (!)? - Lebombáznának (! NEM atomot dobnánk rá!!!) egy fontos vallási központjukat pl Mekkát.

katz

Quote from: NecridModósitás? ha az arabok meg halloták volna töled az a szót akkor imádkozhatsz az életetért.. ez most tök komoly. A Kóránon nincs modositás.
Látom még nem tökéletes a magyar nyelv értésed.
A Koránon nincs modositás, de a te vallásod is a zsidóból jön, mint ahogy az enyém is. Az enyém annak egy változata, a tiéd meg a kettõ keveréke. Én már megismetem a háromból kettõt, kíváncsi vagyok a harmadik változatra is.
Modositás = mennyiben modosult a zsidó-kersztény vallás az iszlámban :teccik:
Quote from: Necridha az arabok meg halloták volna töled az a szót akkor imádkozhatsz az életetért.. ez most tök komoly.
Ezek szerinte vagy nem vagy arab, vagy nem vagy igazhitû.

Xipe

Quote from: NecridModósitás? ha az arabok meg halloták volna töled az a szót akkor imádkozhatsz az életetért.. ez most tök komoly. A Kóránon nincs modositás.

szerintem ebbe ne kezdjunk bele megegyszer.
mindenkinek megvan a maga hite.
van aki meg nem hisz az ilyen dolgokban.
tartsuk tiszteletben mindenkinek a szemelyes vallasi nezeteit.

szerintem a tobbi meg mehet PM-ben.
You know the first time you get laid and you turn around and say "daddy, are you sure this is alright?".
_(๏̯͡๏)_

Necrid^

Quote from: katzLátom még nem tökéletes a magyar nyelv értésed.
A Koránon nincs modositás, de a te vallásod is a zsidóból jön, mint ahogy az enyém is. Az enyém annak egy változata, a tiéd meg a kettõ keveréke. Én már megismetem a háromból kettõt, kíváncsi vagyok a harmadik változatra is.
Modositás = mennyiben modosult a zsidó-kersztény vallás az iszlámban :teccik:
Ja most értem sry, ugy igazad van.

Quote from: katzEzek szerinte vagy nem vagy arab, vagy nem vagy igazhitû.
Az nem kellet volna meg mondani...inkább nem válaszolok.

TurboK

Quote from: katzEz kész. Akkora baromságokat irsz, h fetrengek a röhögéstõl :lul:

Alig egy hete lehet annak, h kitárgyaltuk az "atomos" témát. Egyébként egy szóval nem mondták az amik, h atomot robbantanának ott. Ha legalább alapszintû angol nyelvtudással rendelkeznél, akkor tudnád, kb ez volt a cikkben: - Mi lenne, ha a iszlám szélsõségesek (!) atomot robbantanának az USA területén (!)? - Lebombáznának (! NEM atomot dobnánk rá!!!) egy fontos vallási központjukat pl Mekkát.
Mért, szerinted a muszlimok nem ütnének vissza atomfegyverekkel ha az amcsik lebombáznák a vallási központjukat?

katz

Quote from: NecridAz nem kellet volna meg mondani...inkább nem válaszolok.
Csak mert önmagadnak mondtál ellent a postoddal. Ezek szerint nyelvi nehézségek. Sry

Közben elsiklottál a kérdésem felett: Van online magyar Korán, mint a Bibliából?

Xipe

Quote from: TurboKMért, szerinted a muszlimok nem ütnének vissza atomfegyverekkel ha az amcsik lebombáznák a vallási központjukat?

elnezest, de a Mekka reszt maga a riporter nyomta be nem az alany.
ha valaki lebombazna a Bazilikat, a magyarok mit csinalnanak?
_(๏̯͡๏)_

katz

Quote from: TurboKMért, szerinted a muszlimok nem ütnének vissza atomfegyverekkel ha az amcsik lebombáznák a vallási központjukat?
Hmm. Ez érdekes este lesz :) Mingyá postolok egy nagyobbat

Necrid^

Quote from: katzCsak mert önmagadnak mondtál ellent a postoddal. Ezek szerint nyelvi nehézségek. Sry

Közben elsiklottál a kérdésem felett: Van online magyar Korán, mint a Bibliából?
Nincs , de ha akarod tudnék adni kölcsönbe egy könyvet. ami kórán de magyarul.

katz

Quote from: Xipeelnezest, de a Mekka reszt maga a riporter nyomta be nem az alany.
ha valaki lebombazna a Bazilikat, a magyarok mit csinalnanak?
Nem mintha nagyon fel birtak volna ketten sorolni egyéb álataluk is ismert vallási központot :)

katz

Quote from: NecridNincs , de ha akarod tudnék adni kölcsönbe egy könyvet. ami kórán de magyarul.
1. Mekkora terjedelmû? Milyen vastag? (kb hány nap alatt lehet elolvasni)
2. Mennyi ideig lehet nálam?

Xipe

Quote from: katzNem mintha nagyon fel birtak volna ketten sorolni egyéb álataluk is ismert vallási központot :)

en is pont erre gondoltam, bar nem sok ember van aki tud meg Mekka mellett masik kettot.
_(๏̯͡๏)_

Necrid^

Quote from: katz1. Mekkora terjedelmû? Milyen vastag? (kb hány nap alatt lehet elolvasni)
2. Mennyi ideig lehet nálam?
1.olyan 600-700 oldalas.Pl én 30 nap allat olvastam végig ugyhogy napi 1-2 órát.
2.Hogy mennyit maradna nálad az még meg beszéljuk mert az nem tölem füg.

katz

1. Szóval amerika megtámadná Szaud Arábiát, a saját (méghozzá elég jelentõs) szövetségesét? Max akkor, ha "iszlám fundamentalisták" puccsal megdöntenék a király hatalmát. Fognának pár 100 000 katonát és mennének "baráti segítséget nyujtani". Szaud Arábia ugyancsak jelentõs befektetésekkel rendelkezik az USÁban. Az oljaból (nagyrészt az amiktól!) befolyó pénzt a legjövedelmezõbb üzletekbe fektetik be, s ez ma a háborús ipar. Az arab vezetõk jelenleg abból húznak hasznot, h USA ott háborúzik mellettük. Én nem nagyon lepõdtem volna meg azon sem, ha bejelentik: a háborû végeztével Irakot Szaud Arábiához csatolják, a helyett hogy gyarmatot csinálnak belõle (mostani állapot).
2. Muszlimok és atomfegyvet? Muhaha
Van a Pakiknak és van hozzájuk egy akkora rakétájuk amivel el tudnak lõni Indiáig, a fõ ellenségükig. Irán most pályázik egyre (én még mindig egy Izraeli bombázást várok, mint Irak esetén), de attól még nem lesz rakétája célbajuttatni. Persze lehet venni kisebbeket a feketepiacon, de azok hatása, khmm meglehetõsen korlátozott. Mindenkinek ott él a fejében ez a "atombomba = elpusztul egy egész ország egy darabtól" de ez marhára nem így van. Egy táska méretû bombával, amit esetleg be lehetne csampészni USÁba, max egy fél kerület nagyságû területen fejtené ki hatását, ami lélektanilag hatalmas ugyan, de taktikai szempontból nem nagy durranás. Szó szerint.

ööö kimaradt vmi?

.Attila

Quote from: NecridÉrdemes meg olvasni, mert azok isten szavjai.. van aki nem hiszi de ez az igazság.
Tartózkodjunk az ilyen ténykijelentésektõl, ha kérhetem. Engem nem zavar, hogy te ennyire hiszel benne, de azért, mert te ilyen szikla szilárdan hiszel benne, azért még nem tény. És sérti mások vallási nézeteit (én mondjuk nem hiszek semmilyen ilyesféle vallásban).
"Ez az igazság". Na majd ha vki bebizonyította, akkor elhiszem. De úgyse tudja senki sem bebizonyítani.

katz

Quote from: Xipeen is pont erre gondoltam, bar nem sok ember van aki tud meg Mekka mellett masik kettot.
Jah, mondjuk Medinán és Jeruzsálemen kívül én se tok mást mondani. Necrid, milyen jelntõsebb vallási központok vannak még?

katz

Quote from: BonciTartózkodjunk az ilyen ténykijelentésektõl, ha kérhetem. Engem nem zavar, hogy te ennyire hiszel benne, de azért, mert te ilyen szikla szilárdan hiszel benne, azért még nem tény. És sérti mások vallási nézeteit (én mondjuk nem hiszek semmilyen ilyesféle vallásban).
"Ez az igazság". Na majd ha vki bebizonyította, akkor elhiszem. De úgyse tudja senki sem bebizonyítani.
Az ateizmusod mélyen sértõ számomra kéretik az ilyen postok mellõzését a vita során.  :hehe: :D
Quote from: Necrid1.olyan 600-700 oldalas.Pl én 30 nap allat olvastam végig ugyhogy napi 1-2 órát.
2.Hogy mennyit maradna nálad az még meg beszéljuk mert az nem tölem füg.
1. Biblia 1400 oldal és 4 évig olvastam, ugy hogy max napi 10-15 oldalt
2. Nem tom. 1-2 hónap beleférne, hogy rendesen át tudjam olvasni és megrágni a tartalmát? Ha kérdésem van kihez fordulhatok?

Necrid^

Quote from: katzHa kérdésem van kihez fordulhatok?
Természetesen.. ;)

.Attila

Quote from: katzAz ateizmusod mélyen sértõ számomra kéretik az ilyen postok mellõzését a vita során.
Ezesetben menjetek a vallások topicba.