Animax (A+) csatorna

Started by Suszi, 2004-12-08, 12:24:34

Previous topic - Next topic

.Attila

Örülnék neki, ha nem csak ezek a B,C etc. kategóriás anime-k lennének, hanem a CB-hez hasonló minõségi anime-k is jönnének.

Necrid^

Quote from: BonciÖrülnék neki, ha nem csak ezek a B,C etc. kategóriás anime-k lennének, hanem a CB-hez hasonló minõségi anime-k is jönnének.
Egyetértek.. pl Trigun jó lenne.
Sry For my Bad Hungarian. I'm Not Magyar!

Raisu-Sama

Nem lehet a legjobbakkal kezdeni. Az amcsik is ilyenekkel kezdték... Ami meg az amerikai rajzfilmeket illeti, állítólag egy csomagban voltak némelyik animével, úgyhogy muszáj leadniuk, különben veszteséges lenne számukra a vásár...

Rev

Quote from: TitkosVéleményem a két új animérõl:

F-zero: Ez valami hihetetlenül gyenge. :ejj:  Az egy dolog, hogy autoversenyzõs, így engem nem érdekel, de az egésznek olyan béna amerikai grafikája van, és ahogy azok az autók is kinéznek... :wtf:

Captain Tsubasa: Ezzel semmi bajom, teljesen korrekt, csak a témája miatt nem érdekel (sportanime ;) ). De a zenéje tetszik. :)

Teljesen egyetértek veled Titkos! (Kivéve hogy engem azért kissé érdekelnek az autóversenyzõs animék...) De sport anime nem érdekel, F-Zero meg silány, amerikai kölyköknek készült ál-anime... :)
Az anime NEM rajzfilm. Az anime az ANIME. Mégha ezt kicsit nehéz is elhinni elsõre... :teccik:  :)

Necrid^

Most nézem ez az nem is az igazi japán captain Tsubasa hanem vmi Amerikai át csinált anime.

Relunx

Új véleményem az F-Zero-val kapcsolatban:
Grafika:
egész jó (kivéve a kocsiké, az vmi nagyon gyenge)
Zene:
legyûgõzõ! Nekem bejött ez a pörgös zene. Fõleg az intró zenéje tetszik, meg amikor a reklám-ként mutatjaák, az ottani zene RULZ!
Történet:
közepes, bár ha még vmi csoda folytán meg is találja az "elvesztett" csaját (vagy vmi hasonmását), akkor még nõvekedhet a szememben, de addig, maradok az átlagosnál
Összhatás: 6/10

Relunx

Necrid^

Quote from: RelunxÖsszhatás: 6/10

Relunx
:wtf: 3/10 is sok..

Raisu-Sama

Necrid: ami nálunk meg Captain Tsubasa, az a Road to 2002-es verzió, 100%-ig japán feldolgozás/folytatás...

Necrid^

Quote from: Raisu-SamaNecrid: ami nálunk meg Captain Tsubasa, az a Road to 2002-es verzió, 100%-ig japán feldolgozás/folytatás...
Értem akkor et az uj.. mert én anno a 1983-mas láttam.

Rev

Quote from: RelunxÚj véleményem az F-Zero-val kapcsolatban:
Grafika:
egész jó (kivéve a kocsiké, az vmi nagyon gyenge)
Zene:
legyûgõzõ! Nekem bejött ez a pörgös zene. Fõleg az intró zenéje tetszik, meg amikor a reklám-ként mutatjaák, az ottani zene RULZ!
Történet:
közepes, bár ha még vmi csoda folytán meg is találja az "elvesztett" csaját (vagy vmi hasonmását), akkor még nõvekedhet a szememben, de addig, maradok az átlagosnál
Összhatás: 6/10

Relunx

Én ennyire nem merültem bele... De nekem elég gagyinak tûnik, tipikusan olyan animének, amit amerikai kiskölyköknek terveztek... Akkor pedig már egy Bátor a gyáva kutya 100x szórakoztatóbb.
Ami nekem rögtön ellenszenvemet váltja ki, amint elkezdõdik, az a gagyi számítógépes grafikájú "autók", meg az élethû ide-oda csúszkáló mozgásuk... Aztán késõbb pedig a karakterek piszkálják a csõrömet... Egy komoly animébe nem tennének egy fehérruhás, extra dagadt, bajuszos idiótát, a hátán egy hülye szerkezettel, nem beszélve a másikról, akinek szintén lehetetlen formája van, idióta pofával, és még beszélni se tud... Ilyen hülyére tervezett "karakterek" pl. a Pokémonra jellemzõek, de az legalább vicces is... Szóval karaktertervezés tekintetében nem mindig alkottak értelmeset. Látszik, hogy nem az élethû megjelenésen van a hangsúly. Most mondhatjátok, hogy más animékben is így van, de AZOK igazi animék, és mellesleg nem komolyabb témát (jelen esetben autóversenyzés) dolgoznak fel.

Ugyanmár, az F-Zero alapötlete jó, de a megvalósítás selejt... véleményem szerint.
Az anime NEM rajzfilm. Az anime az ANIME. Mégha ezt kicsit nehéz is elhinni elsõre... :teccik:  :)

Tonya

Egyet nem értek: mi az, hogy az F-Zero álanime? Lehet, hogy nem tetszik (nekem se nagy kedvenc), lehet hogy az amerikaiak újravágták az epizódokat, de ez bizony egy igazi anime, nem anime stílusú amerikai rajzfilm, mint az MKA, TMNT vagy Teen Titans.

Raisu-Sama

Tonya: Te csak ezt nem érted? Én azt se értem, hogy minek nézik ezeket az emberek, ha utálják õket? -_- !Tisztelet a kivételnek!

.Attila

Quote from: Raisu-SamaTonya: Te csak ezt nem érted? Én azt se értem, hogy minek nézik ezeket az emberek, ha utálják õket? -_- !Tisztelet a kivételnek!
Nem nézzük. Azon bosszankodunk, hogy itt egy anime csatorna, amin általában gyatra minõségû mûsorok mennek. Eddig kivétel a Yu Yu Hakusho és a CB.

pniko

Azért a Slayers és az Inuyasha is értékelhetõ.
De ami igaz az igaz, berakhatnának valami jót is nemcsak MKA féle gagyiságokat.
Folytathatnák a Yu-Gi-Oh -t és a Slayers-t is, de azért megnézném a Detektív Conan-t és a One Piece-t is magyarul!

Rev

Quote from: BonciNem nézzük. Azon bosszankodunk, hogy itt egy anime csatorna, amin általában gyatra minõségû mûsorok mennek. Eddig kivétel a Yu Yu Hakusho és a CB.

A Kiddy Grade-et kihagytad... :D Az remek sci-fi anime.
De azért a Blue Gender is egész jó... szerintem...

Tonya: Jó, lehet hogy az F-Zero színtiszta anime, de a színvonala alapján elég amerikanizált animének mondanám (lásd érveimet). Mintha nem vették volna a fáradtságot a megtervezésre és kivitelezésre... pl. a grafikai stílus is évekkel ezelõttinek tûnik a készítés dátumánál. Szerintem a CG autók is lehettek volna "élethûbbek"...

Raisu-Sama: Szerinted én nézem az F-Zero-t, és emellett szídom? Természetesen nem nézem (csak ha nincs más csatornán értelem, és pont várom hogy vége legyen, akkor nyilván kínomban, de nézem), de meg kellett néznem 1-2 részt - a grafikához min. 1, a történethez min. 2 - hogy legyen róla véleményem, nem? És leírtam a véleményem, ami negatív. Csak le szabad írnom ide a fórumba a véleményemet egy animérõl?? :mad:

Rev

Nem tudom, mért nem lehet elhinni, hogy vannak olyan animék, igen animék, amik egyszerûen sz@rok. Vagy rosszak. Színvonaltól függ minek hívjuk. Mindenben van jó és rossz, nem tudom miért épp az anime, mint mûfaj lenne kivétel ez alól? El kell ismerni, hogy egy anime is lehet olyan, hogy a döntõ többségnek nem jön be... Ezt persze tovább lehet bontani, hogy miért. Na mindegy.

Röviden: Attól hogy anime valami, attól még örvendhet közutálatnak.

Csak hogy ne kössetek belém, hogy "egy anime kinek tetszik, kinek nem, az csak ízlés kérdése"... Tudtok mondani olyan sci-fi anime rajongót, aki kifejezetten utálja pl. a Kiddy Grade-et? Nincs olyan, mert azt nem lehet kifejezetten _utálni_, köszönhetõen többek között a színvonalas megvalósításnak (pl. kornak megfelelõ grafika)... Amivel (gy.k. megvalósítási színvonallal) az F-Zero szerény véleményem szerint nem nagyon rendelkezik...

Ennyi. Elõre elnézést kérek, ha valakinek a lelkébe gázoltam volna... mivel még nem vettem le a hóláncot...

Raisu-Sama

Quote from: Raisu-Sama!Tisztelet a kivételnek!

Ezt észre vette valaki? Igen, érdemes egy animébõl legalább 2-3 részt megnézni, hogy ítélkezz felette. De van aki 2-3 rész után sz@rnak találja, és mégis nézi, utána meg csak nyafog, hogy milyen sz@r stb. Én az ilyenktõl akadok ki. Aki meg megnéz 2-3 részt, és az után dönt, annak tiszteletben tartom a döntését.

Rev: Egy szóval sem mondtam, hogy nem lehet magánvéleményed. Persze, hogy lehet.

Rev

Rendben Raisu, ezzel letudtuk... :) Csak tudod, mivel senki másra nem ismertem rá, max. magamra, ebben a 2 mondatban (lévén az én és Tonya hozzászólása közül az enyémre reagálhattál lényegében):

"Én azt se értem, hogy minek nézik ezeket az emberek, ha utálják õket? -_- !Tisztelet a kivételnek!"

Na ezért álltam át egyébként nem aktív agresszív módba... :)

Hmmm... azt a hóláncos szöveget beteszem aláírásnak... :D

Necrid^

Quote from: pnikoDetektív Conan-t magyarul!
Amen , Bár még nem láttam magyar váltózatot még..

Raisu-Sama

Rev: Nem, ez csak Tonya kérdése kapcsán jött elõ. Már rég óta idegesített, nem rád reagáltam. Egyébként Botannak megint új ruhája volt. Nekem eddig ez tetszik a legjobban *.* Bocsi az OFF-ért :)

Emarsharae

Quote from: RevTudtok mondani olyan sci-fi anime rajongót, aki kifejezetten utálja pl. a Kiddy Grade-et? Nincs olyan, mert azt nem lehet kifejezetten _utálni_, köszönhetõen többek között a színvonalas megvalósításnak (pl. kornak megfelelõ grafika)... Amivel (gy.k. megvalósítási színvonallal) az F-Zero szerény véleményem szerint nem nagyon rendelkezik...
Én?
Ámbár ez nem kifejezetten utálat, csak egyszerûen méla undor, és átkapcsolok ha látom, bár már rég néztem az A+ csatornát mostanság és nem tudom, megy-e még. Most valahogy nem vagyok ilyen hangulatban.
Miért nem tetszik? Ez összetett. Maradjunk annyiban, hogy nem érdekel a témája. A grafikáról meg annyit, hogy a nagymellû nõk akiknek dekoltázsán kipotyognak a görögdinnyék, sosem tartoztak a kedvenceim közé, emellett pláne akkor, ha velük vannak a nagy szemû jailbait kislányok akiknek a ruhája inkább hasonlít valami lolita magazin alsónemû ajánlatára. (És igen, volt szerencsém pár számhoz a Gothic & Lolita Bible nevezetû divatújságból, ami engem a gothic miatt érdekelt.)
És én is elnézést kérek, ha valakinek a lelkébe gázolok vagy gázoltam, nem állt szándékomban. Egyszerûen csak a Sailor Moon mint nagyon lányos anime jobban bejött, mint a Kiddy Grade. Tudom, más téma, de... számomra mégis összehasonlítható. "Lunáris Prizma" vagy Rúzs... nekem egyre megy. :rolleyes:

PS: az endingje viszont tetszik. Mint zene.
"Cute things kill people."
"But for heaven's sake—you're wizards! You can do magic! Surely you can sort out—well—anything!"
"The trouble is, the other side can do magic too, Prime Minister." - J. K. R. (HP & THBP)

Relunx

Én úgy vagyok vele hogy inkább nézem az F-Zerot, mint 100x-orra a Megaman-t .

Relunx

Rev

Emarsharae: Én speciel mechákra is gondoltam grafika alatt... :) De egyébként más sci-fi mechás anime tetszik, és csak ez nem jön be?

Relunx: Látod én meg az elõbb említett érveim miatt, inkáb nézek 100x Megaman-t, mint színvonaltalan F-Zero-t... :D
A Megaman lehet, hogy Pokémon-Digimon-szerû klón, de legalább netharcról szól... Nekem pedig akkor is "animésebb" animének tûnik, mint az F-Zero, nem tudom, értitek-e mire gondolok? (Persze most csak errõl a 2 animérõl van szó, tehát nem azt mondtam, hogy a Megaman az istenkirály!!)

Necrid^

Quote from: RelunxÉn úgy vagyok vele hogy inkább nézem az F-Zerot, mint 100x-orra a Megaman-t .

Relunx
Én Inkább le passzolom mind kettö, inkább maradok csak yu yu hakoshonél..

SaiyaGin

Quote from: NecridAmen , Bár még nem láttam magyar váltózatot még..

Attól tartok, hogy ez nem túl valószínû. Vagy ha meg is venné az A+, szerintem akkor is az amerikai változatot adnák.  :rolleyes:

pniko

Quote from: RelunxÉn úgy vagyok vele hogy inkább nézem az F-Zerot, mint 100x-orra a Megaman-t .

Relunx

Inkább egyiket se, a jelenlegi mûsorok közül maradok a Yu Yu Hakushonál és a Slayers ismétlésénél. A többi valahogy nem tud lekötni, se történetileg se grafikailag.

Necrid^

Quote from: pnikoInkább egyiket se, a jelenlegi mûsorok közül maradok a Yu Yu Hakushonál és a Slayers ismétlésénél. A többi valahogy nem tud lekötni, se történetileg se grafikailag.
Egyetértek..

pniko

Nemtudom más hogy van vele, de engem zavarnak hogy a poénok nem igazán jönnek vissza a magyar szinkronnal.
Pl. néztem a Yu Yu Hakusho-ban a kõ-papír-olló jelenetet elõször angolul, majd mikor nemrég leadták teljesen másként jött le magyarra fordítva (de lehet hogy én vagyok rosszul beállítva poénok terén).

Darkstar

Quote from: pnikoNemtudom más hogy van vele, de engem zavarnak hogy a poénok nem igazán jönnek vissza a magyar szinkronnal.
Pl. néztem a Yu Yu Hakusho-ban a kõ-papír-olló jelenetet elõször angolul, majd mikor nemrég leadták teljesen másként jött le magyarra fordítva (de lehet hogy én vagyok rosszul beállítva poénok terén).

Ez biztos sorozat és fordítóföggõ. A Slayers poénjai pl jól átjöttek...szerintem. :)
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

pniko

Igen a Slayers-nél visszajöttek. Viszont kár hogy nem adják a Try-t belõle. A Xellos és Phyria (Filia, nem tudom hogy melyiket használják igazán) páros szolgáltat néhány poént.