Offtopic - Archive #1 - 2003-09 - 2006-03

Started by Shock12, 2003-09-25, 01:10:44

Previous topic - Next topic

sirtomi

Quote from: norikohát, ha nyitva hagyjátok a bejárati ajtót és idegen emberek is betévednek akkor már a nyilvános vetítés felé közelít a dolog :p
de amúgy, igen, az legális.
Ok, kösz!

Megnyugodtam :)

Necrid^

Quote from: sirtomiEbben is van valami kavarás, mert nem mindent lehet letölteni, vagy mi.

És a kérdésem is rosszul tettem fel, tényleg fáradt vagyok már.
Ha itthon haverokkal nézek egy filmet az nyilvánosnak számít?
fix.tv-n azt monták hogy minden lehet letölteni kivéve Pedó-os cucc az legális de tóvább irni, terjeszteni.. az már nem. szóval ha te letöltötted és otthon haverokkal nézed sztem az nem illegális. De az csak szvsz.
Sry For my Bad Hungarian. I'm Not Magyar!

Fazék

Quote from: sirtomiÍgy este már lassú a felfogásom :)
Ha én itthon a haverokkal megnézek egy filmet, akkor az legális?
amennyiben mondjuk 10 fõ körül vagytok (fogalmam sincs a pontos határról) akkor az már nyílvános vetítésnek számít, engedély kell rá. az már más dolog, hogy ha ezt otthon csinálod, ingyen barátoknak, akkor vszleg senkit sem érdekel a dolog, de ennek ellenére büntethetõ lenne

sirtomi

Quote from: Fazékamennyiben mondjuk 10 fõ körül vagytok (fogalmam sincs a pontos határról) akkor az már nyílvános vetítésnek számít, engedély kell rá. az már más dolog, hogy ha ezt otthon csinálod, ingyen barátoknak, akkor vszleg senkit sem érdekel a dolog, de ennek ellenére büntethetõ lenne
Ezért kérdeztem. Én is hallottam valami létszám korlátról, vagy mirõl.
De ezek szerint, ha otthon csinálom, akkor nem érdekel senkit.

zsozso

Annyi a helyzet gyerekek, hogy total elfogyott a penzem, es a havi koltsegek elerik a 100k-t -_- Fogjatok fel az egeszet tamogataskent csak a 'semmin' kivul meg kaptok tarhelyet meg emailcimet is. Azlenne a legjobb ha akit erdekel az jelezne a webhostban aztan adna 1 mailcimet ahova tudok kuldeni 1 szerzodest ezt pl doc ban fogom atkuldeni kitoltitek visszakulditek en kinyomtatom es pl rendeznenk 1 meetet ahol ossznepi szerzodes/stb alairas lenne meg beszelgetes.
Az a baj, hogyha nemtudok osszeszedni legalabb 20-30 embert 1-2 honap alatt akkor olyan szinten elfogok adosodni a kedves allambacsi es az o adopolitikaja miatt, hogy nemfogom tudni se a hostingot se a kajamat fizetni.
Death is the only redemption

.Attila

Quote from: zsozsoAnnyi a helyzet gyerekek, hogy total elfogyott a penzem, es a havi koltsegek elerik a 100k-t -_- Fogjatok fel az egeszet tamogataskent csak a 'semmin' kivul meg kaptok tarhelyet meg emailcimet is. Azlenne a legjobb ha akit erdekel az jelezne a webhostban aztan adna 1 mailcimet ahova tudok kuldeni 1 szerzodest ezt pl doc ban fogom atkuldeni kitoltitek visszakulditek en kinyomtatom es pl rendeznenk 1 meetet ahol ossznepi szerzodes/stb alairas lenne meg beszelgetes.
Az a baj, hogyha nemtudok osszeszedni legalabb 20-30 embert 1-2 honap alatt akkor olyan szinten elfogok adosodni a kedves allambacsi es az o adopolitikaja miatt, hogy nemfogom tudni se a hostingot se a kajamat fizetni.
Részemrõl pont rosszkor jön ez (nem mintha neked jól jönne, nem errõl van itt most szó). Most nem tudok fizetni, legalábbis elõre 1 évet nem. Késõbb meg külföldön leszek. Esetleg a tesóm tudna fizetgetni. De a nagyobb baj az, hogy kint szükségem lesz minden pénzre...

zsozso

Quote from: BonciRészemrõl pont rosszkor jön ez (nem mintha neked jól jönne, nem errõl van itt most szó). Most nem tudok fizetni, legalábbis elõre 1 évet nem. Késõbb meg külföldön leszek. Esetleg a tesóm tudna fizetgetni. De a nagyobb baj az, hogy kint szükségem lesz minden pénzre...
Mivel a szerzodes hatarozatlan idore szol ezert annyi idore fizettek be ammennyire jolesik. (Vagyis min negyedev de utanna mar mind1) Azert negyedev mert ha havonta kene szamlazzak meg postan feladni a szamlakat akkor mar azzal is elmenne a bevetel x% a -_-
Death is the only redemption

Kvikveg

Quote from: ItachiAkkor te még nem voltál az R 517 ben...Ott az a helyzet amit leírtam.Télen nincs fûtés, nyárom meg üvegház.
Nekem elso evben minden nap volt ott 1-2 oram. Szetfagytunk es kozben neha megcsodaltuk az uvegteton leszankazo galambokat. Welcome to BME, the very modern egyetem!  :mad:
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Necrid^

"Dragon knight 4" megy most a VOX-on németul.
Sry For my Bad Hungarian. I'm Not Magyar!

Moha

Quote from: KvikvegA szoftverszabadalmak... most augy erted, hogy ha en irok egy jatekprogramot? Vagy a linkeket mint olyat?
Most ez kicsit zavaros volt...
Annyi a lényeg, hogy az usa-ban már mûködõ szoftverszabadalmi rendszert akarták az EU-ban is érvényesíteni. Ha sikerült volna, akkor minden csip-csup dolgot levédhetnének (algoritmusokat, ötleteket, stb). Namost, ha te 0-ról megírsz egy olyan programot, amiben felhasználsz (akár tudtodon kívül) egy szabadalmaztatott eljárást (ez lehet pl olyan triviális dolog is, mint pl egy progress-bar), akkor is perkálnod kell a szabadalom tulajdonosnak, mert "õ találta ki" azt az eljárást... :rolleyes:
Ez pedig nyilvánvalóan eléggé ellehetetlenítette volna a szabadszoftvereket...
Szerencsére leszavazták a kérelmet, de szinte biztos, hogy pár éven belül újra terítékre kerül majd az ügy... M$ nem nyugszik. :ejj:

noriko

Quote from: Fazékamennyiben mondjuk 10 fõ körül vagytok (fogalmam sincs a pontos határról) akkor az már nyílvános vetítésnek számít, engedély kell rá. az már más dolog, hogy ha ezt otthon csinálod, ingyen barátoknak, akkor vszleg senkit sem érdekel a dolog, de ennek ellenére büntethetõ lenne
hmm...keresgéltem, de sehol nem találtam olyan szabályozást, ami a jelenlevõk létszámára utalna.. A nyilvános elõadásról csak a már említett bekezdést találtam. Pedig ha lenne még róla más, arról kéne hogy legyen legalább valami utalás a szerzõi jogi törvényben.
"I wish I could, but I don't want to."

.Attila

Quote from: norikohmm...keresgéltem, de sehol nem találtam olyan szabályozást, ami a jelenlevõk létszámára utalna.. A nyilvános elõadásról csak a már említett bekezdést találtam. Pedig ha lenne még róla más, arról kéne hogy legyen legalább valami utalás a szerzõi jogi törvényben.
Jogász hallgató? :)
(--> Location) Huhh! :eek: Megijedtem :o

.Attila

Quote from: White SeeDValentin nap:

Jó lenne, ha nálunk is így lenne. Valami egyensúly lenne a nõnapra. Nem tudom, kissé kényelmetlennek érzem, hogy mi férfiak ki vagyunk rekesztve, és mindíg csak mi adunk a nõnek. nõnap, anyáknap, valentinon is nekünk kell adni... Nekünk meg mi van? hmmm, semmi...
Vagy csak én gondolom így? Ha meg minden kötél szakad, akkor bevetem a Keitaro-s módszert:p
Nem csak te gondolod így ;)
Mi az a Keitaro-s módszer?
Btw. erre a nõk mindig azt mondják, hogy "minden nap férfinap". Na az ilyeneken szoktam jókat röhögni.

Fazék

Quote from: White SeeDJó lenne, ha nálunk is így lenne. Valami egyensúly lenne a nõnapra. Nem tudom, kissé kényelmetlennek érzem, hogy mi férfiak ki vagyunk rekesztve, és mindíg csak mi adunk a nõnek. nõnap, anyáknap, valentinon is nekünk kell adni... Nekünk meg mi van? hmmm, semmi...
Vagy csak én gondolom így? Ha meg minden kötél szakad, akkor bevetem a Keitaro-s módszert:p
oh szegény férfiak, mindjárt sírva fakadok értünk... szegény kizsákmányolt férfiak... :rolleyes:
most mit akartok a nõknél van minden fegyver :D nincs ajándék, nincs szex :hehe:

.Attila

Quote from: Fazékoh szegény férfiak, mindjárt sírva fakadok értünk... szegény kizsákmányolt férfiak... :rolleyes:
most mit akartok a nõknél van minden fegyver :D nincs ajándék, nincs szex :hehe:
Ahogy elnézem manapság ez már nem csak a nõk fegyvere lehet ;)

Darkstar

Kis elemezgetés a multkori fájlcserélõs perrõl, és a várható jövõrõl.
Ez meg inkább érdekes: Spywares
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Meske

Quote from: White SeeDvalentinon is nekünk kell adni...
Nem tudom, te milyen világban élsz, de én úgy tudom, hogy valentin napon nem csak a férfiak adnak szerettett nõjüknek ajándékot, hanem fordítva is, vagyis a nõk is adnak a párjuknak ajándékot.
Anyák napja: talán azért van, mert az anyák általában "egy kicsit" jobban foglalkoznak a gyerekeikkel, mint az apák, na meg mégis csak az anyád szült, nem? Akkor nem illendõ néha felköszönteni anyák napján. Na meg itt is nem csak a fiúk adnak ajándékot az anyjuknak, hanem a lányok is...
Nõknapja: errõl meg annyit, hogy legalább ezen az egy napon legyen egy kis nyugtuk a nõknek a férfiak kívánságaitól. Mert micsinál egy feleség egész nap: mos, fõz, takarit a férjre!!
Általában erre azt szokták mondani, hogy na igen, de a férj/apa keresi meg a betevõre való pénzt. Na de kérem, modern világban élünk, ahol a nõk is dolgoznak, tehát nem csak a munkehelyükön kell dolgozniuk, hanem a házkörüli dolgokat is meg kell csinálni. Ebbõl is látható, hogy egy nõ többet dolgozik egy férfinál... (na meg ha példaként vesszük a mi családunkat, ahol még apukám azt a kis melót, amit neki kéne csinálni, átpasszolja anyukámra, vagy valaki másra...)
Jó, persze vannak olyanok is, ahol a férjek is bõségesen kiveszik a részüket a házi munkákból, de még akkor is ott vannak a gyerekek gondjai, amikkel egy anyának foglalkozni kell.

Szóval nekünk igenis kell az a nõk napja!!

Na meg az olyan romantikus, ha egy férfi ajándékot ad egy nõnek... :)

(Bocs, de egy kicsit feldúlt vagyok mostanában ilyen dolgokkal kapcsolatban, mivel a névnapomról is elfelejdkeztek  n é h á n y a n. . . :grrr: )

The secret to concentration is the acceptance of endless distractions.

.Attila

Quote from: MeskeNem tudom, te milyen világban élsz, de én úgy tudom, hogy valentin napon nem csak a férfiak adnak szerettett nõjüknek ajándékot, hanem fordítva is, vagyis a nõk is adnak a párjuknak ajándékot.
Ebben igazad van, White Seed-nél úgy látszik a lányok nem adnak :P
QuoteAnyák napja: talán azért van, mert az anyák általában "egy kicsit" jobban foglalkoznak a gyerekeikkel, mint az apák, na meg mégis csak az anyád szült, nem? Akkor nem illendõ néha felköszönteni anyák napján. Na meg itt is nem csak a fiúk adnak ajándékot az anyjuknak, hanem a lányok is...
Tehát eszerint az apát, aki gürcöl a pénzért, hogy a gyereknek legyen mit ennie, legyen ruhája etc. nem illeti a tisztelet, szeretet ilyen módon. Köszönjük szépen!
Btw. apák napja létezik, csak x@runk rá, hogy létezik.
QuoteNõknapja: errõl meg annyit, hogy legalább ezen az egy napon legyen egy kis nyugtuk a nõknek a férfiak kívánságaitól. Mert micsinál egy feleség egész nap: mos, fõz, takarit a férjre!!
Férfi nap szintén létezik. Legalább erre az egy napra legyen nyugtunk a nõktõl! Mert mi (elnézést, én még nem, de elõbb utóbb...) keressük a pénzt, amibõl a nõ fõz, mos, takarít. De nekünk ez nem adatik meg...
QuoteÁltalában erre azt szokták mondani, hogy na igen, de a férj/apa keresi meg a betevõre való pénzt. Na de kérem, modern világban élünk, ahol a nõk is dolgoznak, tehát nem csak a munkehelyükön kell dolgozniuk, hanem a házkörüli dolgokat is meg kell csinálni. Ebbõl is látható, hogy egy nõ többet dolgozik egy férfinál... (na meg ha példaként vesszük a mi családunkat, ahol még apukám azt a kis melót, amit neki kéne csinálni, átpasszolja anyukámra, vagy valaki másra...)
Jó, persze vannak olyanok is, ahol a férjek is bõségesen kiveszik a részüket a házi munkákból, de még akkor is ott vannak a gyerekek gondjai, amikkel egy anyának foglalkozni kell.
Szóval azért, mert vannak lusta férfiak, akik nem dolgoznak etc. a rendeseket nem illeti meg, hogy legyen egy nekik szánt napjuk... éljen az egyenjogúság!
Vannak rossz anyák is, sõt! Nézzük csak meg a világot, milyen sok rossz ember van benne. A legtöbbet nõ nevelte! - Ez most szándékosan szélsõséges volt, de van benne egy kis igazság. Sajnos sok anya rosszul nevel. De azért nekik jár az az egy nap, az apáknak nem...
QuoteSzóval nekünk igenis kell az a nõk napja!!
Nekünk meg a férfinap!
QuoteNa meg az olyan romantikus, ha egy férfi ajándékot ad egy nõnek... :)
Tudjuk. Vannak olyan férfiak, akik szeretik látni ezt az örömöt. Ehhez mondjuk nem kell egy külön nap szvsz.
Quote(Bocs, de egy kicsit feldúlt vagyok mostanában ilyen dolgokkal kapcsolatban, mivel a névnapomról is elfelejdkeztek  n é h á n y a n. . . :grrr: )
Semmi gond, de azt ne felejtsd el, hogy egyes esetekbõl nem lehet általánosítani. Azért mert vannak felejtõs és lusta férfiak, vannak jók is, akik megérdemelnék. A felejtõs, lusta férfiak miatt azok nem kaphatnák meg azt, amit a nõk kikövetelnek maguknak?

Meske

Quote from: BonciTehát eszerint az apát, aki gürcöl a pénzért, hogy a gyereknek legyen mit ennie, legyen ruhája etc. nem illeti a tisztelet, szeretet ilyen módon. Köszönjük szépen!
Btw. apák napja létezik, csak x@runk rá, hogy létezik.
Ingen ám, de nem csak az apák gürcölnek a pénzért, hanem az anyák is, tehát nekik duplaannyit kell dolgozniuk...
Az apák napját meg van, ahol meg szokták ünnepelni. :)

QuoteAzért mert vannak felejtõs és lusta férfiak, vannak jók is, akik megérdemelnék. A felejtõs, lusta férfiak miatt azok nem kaphatnák meg azt, amit a nõk kikövetelnek maguknak?
De igen. Viszont szerintem az ilyen férfiak meg is kapják, hiszen a férfiak is kaphatnak "csak úgy" ajándékokat, mint ahogy a nõk is. És ha egy nõ igazán szereti a páráját, na meg a férfi meg is érdemli (tehát nem egy bunkó állatt, vagy ilyesmi), akkor minden bizonnyal fog neki adni ajándékotnaptól függetlenül is.

Egyébként ez a helyzet is azért alakult ki, mivel régen a nõknek egyáltalán nem volt semmi joguk, csak arra voltak jók, hogy gyereket szüljenek, és a házkörüli dolgokat elvégezzék. Ezért persze lázongtak egy idõ után, mert megelégelték a nyomort, amit a férfiak erõlködtek rá. Mert hát miért ne lehetne egy tudós pl. egy nõ. És így lassan, de végre a nõk is kaptak jogot. De még most is vannak olyan helyek, ahol lenézik az embert csak azért, mert nõ vagy, akárhogy is "egyenjogúak" vagyunk...

De bármikor bármit is próbálnánk tenni, úgyse lehetne megcsinálni a tökéletes egyenjogúságot, mert mindig voltak, vannak és lesznek olyan emberek, akik egy kicsit "egyenlõbbek" a többinél. Pont ahogy semmi sem lehet tökéletes, úgy nem lehet ez sem. Valahol, valaki/valami mindig ki fog lógni a sórbol.
Hogy miért? Mert az ember ilyen...

The secret to concentration is the acceptance of endless distractions.

.Attila

Quote from: MeskeIngen ám, de nem csak az apák gürcölnek a pénzért, hanem az anyák is, tehát nekik duplaannyit kell dolgozniuk...
Az apák napját meg van, ahol meg szokták ünnepelni. :)
Errõl volt szociológiai felmérés. Eredmény az lett (még régen), hogy a nõk heti 2 órával többet dolgoztak... tehát emiatt az átlagosan 2 óra miatt a nõket több jog illeti meg ezen a téren. Éljen az egyenjogúság, amit a nõk emlegetnek állandóan!
QuoteDe igen. Viszont szerintem az ilyen férfiak meg is kapják, hiszen a férfiak is kaphatnak "csak úgy" ajándékokat, mint ahogy a nõk is. És ha egy nõ igazán szereti a páráját, na meg a férfi meg is érdemli (tehát nem egy bunkó állatt, vagy ilyesmi), akkor minden bizonnyal fog neki adni ajándékotnaptól függetlenül is.
Ha ezt most fordítva értelmezném, akkor ezt kapnánk:
Minek a nõk napja, hisz' aki megérdemli (és jó férje, fia etc. van), az úgyis kap elég figyelmet, nem kell neki ez a külön nap. Ha nem kell férfinap, nem kell nõnap sem.
QuoteEgyébként ez a helyzet is azért alakult ki, mivel régen a nõknek egyáltalán nem volt semmi joguk, csak arra voltak jók, hogy gyereket szüljenek, és a házkörüli dolgokat elvégezzék. Ezért persze lázongtak egy idõ után, mert megelégelték a nyomort, amit a férfiak erõlködtek rá. Mert hát miért ne lehetne egy tudós pl. egy nõ. És így lassan, de végre a nõk is kaptak jogot. De még most is vannak olyan helyek, ahol lenézik az embert csak azért, mert nõ vagy, akárhogy is "egyenjogúak" vagyunk...
Akárhogy is egyenjogúak vagyunk, férfi sosem lesz titkár beosztásban (vagyis legalább 90%-ban nõk a titkárok). Hogy miért? Mert vannak olyan feladatok, munkakörök, amiket az egyik nem a másiknál jobban el tud végezni, pusztán az adottságai miatt. Ezért van az, hogy pl. a pilóták 99%-a férfi.
A nemi alapú diszkrimináció mindkét oldalon jelen van, csak míg a férfiak felfogják, hogy ennek mi az alapja, a nõk nem hajlandók elfogadni, hogy bizonyos munkakörökhöz a férfiak jobb tulajdonságokkal rendelkeznek (és ehhez hozzátartozik, hogy más munkakörökben meg a nõk rendelkeznek jobb adottságokkal).
Ez most csak az én véleményem, egy gondolat, lehet, hogy nincs alapja:
Munkára jelentkezik egy 25 éves férfi és egy 25 éves nõ. Ilyenkor ugye mi történik? El kell dönteni, kit vesznek fel, be kell tanítani, majd annak önállóan kell tudnia dolgozni. A férfi stabil munkaerõ (ha nem egy lusta paraszt, de ebbõl aligha lehet kiindulni). A nõ viszont nagy valószínûséggel elõbb-utóbb teherbe esik. Leesik a munkavégzõ képessége, ill. bizonyos idõre nem lesz képes ellátni a munkáját. Te, mint a cég vezetõje, felelõs vagy a tulajokkal szemben, hogy minél nagyobb profitot produkálj, különben repülsz az állásodból. Melyiket veszed fel? A férfit, vagy a nõt (ha a nemükön kívül nincs más különbség, ugyanolyan okosak, szorgalmasak etc.)?
QuoteDe bármikor bármit is próbálnánk tenni, úgyse lehetne megcsinálni a tökéletes egyenjogúságot, mert mindig voltak, vannak és lesznek olyan emberek, akik egy kicsit "egyenlõbbek" a többinél. Pont ahogy semmi sem lehet tökéletes, úgy nem lehet ez sem. Valahol, valaki/valami mindig ki fog lógni a sórbol.
Hogy miért? Mert az ember ilyen...
Lásd fentebb, hogy miért is fordulhat elõ, hogy egyes munkakörökben nemi alapú diszkrimináció figyelhetõ meg. Ha a nõk egyszer s mindenkorra felfognák ezt, akkor talán nem lenne ekkora feszültség (és ezen úgysem tudnak változtatni).

Xipe

ezek a retardalt unnepek mint valentin nap(Szent Valentinus kivegzese) es anyak meg apak napja egy dolgot szolgal.
Penz. ilyen egyszeru a dolog.
ha valaki ajandekot vagy oromet akar szerezni parjanak vagy szuleinek,gyermekeinek nem kell kituzott nap.

magyarorszagon peldaul nem is tudom miota divat valentin nap,merthogy divat amit nem az emberek hanem a marketing cegek vettek at es nepszerusitettek.
in principio creavit Deus caelum et metal
You know the first time you get laid and you turn around and say "daddy, are you sure this is alright?".
_(๏̯͡๏)_

Damnatus

Még egy indok a meleg mellett! A lányok kevesebb ruhát hordanak! :P

HVp213

úgy akartad mondani hogy az egyetlen... :hehe:
"Aki tud, és tudja hogy tud, az veszélyes, tőle óvakodjatok! Aki tud, de nem tudja, hogy tud. Az bölcs, tőle tanuljatok. Aki nem tud és tudja, hogy nem tud. Az okos, őt tanítsátok! Aki nem tud és úgy tudja, hogy tud. Ő a hülye őt hagyjátok!"

sirtomi

.Attila

Megint kaptam egy szürke repet. Ez most valszeg pozitív akart lenni, de se comment, se név. Így nem tudom mire vélni a repet :S

katz

Quote from: BonciMegint kaptam egy szürke repet. Ez most valszeg pozitív akart lenni, de se comment, se név. Így nem tudom mire vélni a repet :S
Szürke? Biztos Meskétõl kaptad, mert szamárnak tart :D Egyébként jó kis irás lett, mindjárt kapsz érte egy zöldet :jee:

Moha

Quote from: Xipeezek a retardalt unnepek mint valentin nap(Szent Valentinus kivegzese) es anyak meg apak napja egy dolgot szolgal.
Penz. ilyen egyszeru a dolog.
Hmmm, a karácsonyról is így vélekedsz?
A valentin nappal egyetértek, igazából csak egy átvett hülyeség és az utóbbi idõben tényleg nagyon pénz szaga lett.
Viszont pl. a karácsony az én szememben mégis más. Leginkább azért, mert akkor többnyire nyugi van itthon, nincs az a szokásos cirkusz...

Xipe

Quote from: MohaHmmm, a karácsonyról is így vélekedsz?
A valentin nappal egyetértek, igazából csak egy átvett hülyeség és az utóbbi idõben tényleg nagyon pénz szaga lett.
Viszont pl. a karácsony az én szememben mégis más. Leginkább azért, mert akkor többnyire nyugi van itthon, nincs az a szokásos cirkusz...

igen, a karacsonyrol is igy velekedem.
vegulis egy olyan unnep ami kisgyerekek tomeges meggyilkolasan alapszik.
You know the first time you get laid and you turn around and say "daddy, are you sure this is alright?".
_(๏̯͡๏)_

Moha

Quote from: Xipeigen, a karacsonyrol is igy velekedem.
vegulis egy olyan unnep ami kisgyerekek tomeges meggyilkolasan alapszik.
És van olyan ünnep, amit szeretsz? Mert szerintem akármennyire is összeszövõdtek az ünnepek a pénzzel, azért az embernek szüksége van rájuk.
Bár, az embereknek leginkább egymásra van szükségük, de az ünnepek összehozzák az embereket és szerintem szegényebb lenne a világ, ha nem lennének.

(ez megint elég zavaros lett... látszik, hogy csak 5 órát aludtam)

Xipe

Quote from: MohaÉs van olyan ünnep, amit szeretsz? Mert szerintem akármennyire is összeszövõdtek az ünnepek a pénzzel, azért az embernek szüksége van rájuk.
Bár, az embereknek leginkább egymásra van szükségük, de az ünnepek összehozzák az embereket és szerintem szegényebb lenne a világ, ha nem lennének.

(ez megint elég zavaros lett... látszik, hogy csak 5 órát aludtam)

igazabol nincs.
mondjuk az ujevvel nincs kulonosebb bajom.
_(๏̯͡๏)_