Heroes / Hősök (SPOILEREK!!!)

Started by Cobra, 2007-03-04, 23:18:06

Previous topic - Next topic

Solid Snake

Quote from: noriko on 2007-05-10, 12:29:07
Nem is értem, hogy hogy lesz abból világmegmentés, ha felrobban fél NY... Főleg, hogy a jövőbe pillantva, csak rosszabb lesz utána a helyzet. Meg hülyeség, hogy akkor az emberek egyesülnek, mert éppen hogy emiatt fogják üldözni a "mutánsokat", és félni tőlük, szóval nem tudom, mit akarnak ezzel elérni.

Ebben igazad van, azonban a jövőben nem Nathan volt az elnök, hanem Sylar. Linderman pedig ugye Nathan-t akarta elnöknek. Ha Nathan életben maradt volna, akkor lehetséges, hogy valóban képes lett volna a világot egyesíteni, "meggyógyítani". De mivel Sylar "lopta el" az elnöki pozíciót, így ő -- hatalmát féltve, akárcsak a történelem diktátorai -- potenciális , rá veszélyt jelentő ellenfeleit igyekezett kiirtani (a.k.a. a hozzá hasonló "mutánsokat"). Valószínűleg azért nem akart további képességet szerezni, mivel a világ vezetőjeként már nincs is szüksége több hatalomra. Ezért lett a jövő sötét.

Randal

Solid Snake: Látom megelőztél. Az érettségi meg ahogy látom könnyű volt.
A 20-as részben mondja Sylar/Nathan Claire, nek hogy ő fontos számára (gondolom a gyógyító képessége miatt) és nincs szüksége több konkurenciára.
Sylar egyetlen bűne az volt hogy elkezdte irtani a maga fajtáját, ettől függetlenül szépen építgette a várost újra, talán. Igaz ez a diktatórikus irányvonal.
Amit Lindermannék akarnak az ugyanez, csak őnáluk a "mutánsok" rejtve maradtak volna, vagy valamiféle titkos szervezetbe léptek volna. Franc tudja mit akarnak.
Peter meg "csak" annyit akar, hogy ne robbanjon fel New York. Ebben egyezik a terve Sylarével, valszeg ebből lesz a konfliktus és az amit a 20-as részben beszéltek, hogy Peter és Nathan/Sylar tudja az igazságot, hogy Nathan feláldozta volna Petert mint a bombát.

Itt mondjuk még képbe jön a Láthatatlna ember, aki valamennyire megtanította Petert uralkodni magán. A másik jövőben ez nem volt.

noriko

Mondjuk, ha Nathan marad végig az elnök, én akkor sem látom, hogy a robbanás hogy segíthetne bármin is. És ha rejtve maradnak a "mutánsok" utána is, akkor meg pláne nincs az egészben semmi egyesítő. Legalábbis nem teljes egység teremtés...vagymi. Bár már Nathant félig sikerült meggyőzniük erről, úgyhogy nem tudom, hogy várhatunk-e bővebb magyarázatot még...
"I wish I could, but I don't want to."

Randal

Lindermannéknek valszeg az elnöki pozíció hiteles és jogos megszerzése a cél és ezzel együtt a többi irányító pozícióé is. Hogy mivégre azt nem tudni, de valszeg nagyon akarják és valszeg tudnak valamit ami fontosabb még New Yorknál is. Hisz ha belegondolunk azért a Lindermann féle társaság simán megtalálhatta és kinyírhatta volna Sylart. Főleg amiatt amit megtudtun Mollyról.
Szóval ők tuti tudnak valamit és nem akarnak belekeverni az idővonalakba, hanem szépen terelgetik a dolgokat.

Solid Snake

Quote from: Randal on 2007-05-10, 12:39:56
Solid Snake: Látom megelőztél. Az érettségi meg ahogy látom könnyű volt.

Bizony, nem volt nehéz.  :jee:

Quote from: Randal on 2007-05-10, 12:39:56
Itt mondjuk még képbe jön a Láthatatlan ember, aki valamennyire megtanította Petert uralkodni magán. A másik jövőben ez nem volt.

Aww, kedvenc karakterem, annyira sajnálom, hogy tényleg felszívódott (?). Christopher Eccleston amúgy is nagy arc, de ezzel a szereppel végleg szimpatizáns lettem vele kapcsolatban.  :appl:

Sztori szempont: Invisible Man célja nem csupán Peter képességeinek "kordában tartása", hanem pont az ellenkezője, a tudattal elért FELSZÍNRE HOZÁSA is volt. Nézzétek újra az 16. - Unexpected című részt, abban van az, hogy pont ezt tanítja Peter-nek. Mivel a jövőbeli Peter szintén tudta a tudatával alkalmazni az addig elnyelt képességeket, így evidens, hogy a jövőbeli Peter szintén az Invisible Man tanítványa volt. Ergó így az a feltételezés nyer értelmet, miszerint Hiro ABBA a jövőbe teleportált, amelyben az addigi 19 rész alatt történt események már mind-mind megtörténtek (save the cheerleader - mission objective completed), a választási napon kialakuló konfrontációval (ami a robbanást eredményezte) pedig ugye még Hiro nem volt tisztában közvetlenül a jövőbe történő teleportálás után (ahogyan mi nézők sem, a dolgok valódisága a jövőbeli utalások alapján fog megváltozni vagy ugyanúgy bekövetkezni, majd ez a következő részek során fog kibontakozni).

Solid Snake

Episode 22 - Landslide

[spoiler]A hangulat és a tétek tovább növekednek, a sötét jövő képe is egyre jobban kezd kirajzolódni. Drámai jelenetek és eddig nem tapasztalt mennyiségű halálesetek jellemzik az utolsó előtti felvonást.

Ahogy sejtettük, Micah-t választási csalásra használták fel, hogy Nathan sikeresen bejuthasson a kongresszusba. Nathan-t Linderman most már végképpen "átcsalta" a sötét oldalra felesége meggyógyításával, a Hiro-Nathan jelenetben Nathan magabiztossága és felelősségérzete erről mindent elárul (I can't stop the bomb. Nobody can). Hiro replikázása is a helyén volt (You are really a bad man! Villain! Villain!).

Ahogy sejtettük, Sylar is elkezdte hadjáratát a világuralom megszerzéséért. Nekem valahogy a Ted-et szállító páncélkocsi szaltója erősen az X-Men 3 konvojtámadási jelenetére emlékeztetett.  :ejnye:

Ahogy sejtettük, Mr. Bennet (egyáltalán kiderül valaha is a keresztneve?) és Parkman elkapta Molly-t, bár Mohinder állja a sarat (bár nem tudom, ezek egész délután ott áltak estig pisztollyal sakkban tartva egymást? Nem zsibbadt el a karjuk?  :haha:).

Ahogy sejtettük, DL és Niki/Jessica villámlátogatást tettek Lindermannél. Bebizonyosodott, hogy DL kiváló pszichológus (agyturkász  :__devil:).

Amit nem sejtettünk: Hiro papa felbukkanását, ami még engem is meglepett. Hát még amikor az öreg elkezdte kardpárbajra tanítani Hiro-t.  :eek:
És itt elérkeztünk a rész legorbitálisabb logikátlanságához, ami piszkosul szúrta a szememet: Ando szökésére gondolok. Ezek szerint Hiro és a kedves papa egész álló nap gyakoroltak a hátsó szobában? Ha már Hiro egy Hős, akkor mi az atyaúristenért nem fagyasztotta le az időt, hogy az apjával nyugodtan gyakorolhassanak (plusz így Ando sem lett volna türelmetlen, hogy marha módon egyedül elinduljon megkeresni Sylart, mikor ráadásul tudomása van arról, hogy elvileg úgyis meg fog halni...), pláne ha rohamosan közeleg a világvége "newyorkvége"? Oké, hogy drámai helyzetkialakulás, Ando-t, világot meg kell menteni, de akkor is...  :grrr: Ezzel egyáltalán nem vagyok kibékülve, hatalmas marhaság.  :ejj:

Ezen "aprócska" negatívum ellenére határozottan várom a duplarészes évadzárót.  :jee:
Lesznek itt még meglepik, úgy érzem.[/spoiler]

chilip

végre meghalt az a tetű :D az aki Mohindert beszervezte a gyógyításra, nagyon nem bírtam a búráját...

noriko

#157
Á köszi Solid Snake! El is felejtettem, hogy már kijött az új rész!

[spoiler=reakció az egyik felvetésedre]Szerintem Hiro nem tudja úgy megállítani az időt, hogy ne csak rá ne hasson. Vagyis, ha a kardgyakorlásnál megállította volna, az apja sem mozgott volna. Egyedül eddig Peterre nem hatott ("Save the cheerleader, save the world"-jelenet), és Sylar-re (ezt viszont még azóta sem értem, hogy miért...). A többi esetben, pl amikor az elején kimentette az autóbalesetből DL-éket, pont ezért kellett cipekednie. Meg a képregényben is beszélik Peterrel, amikor szöktetik a rabokat, hogy nem jó ötlet megállítani az időt, mert túl sok embert kéne kicipelniük.

Ja és engem abban a jelenetben, ami persze jól nézett ki azért, az zavart inkább, ahogy Hiro ilyen gyorsan felfejlődött olyan magas kardforgató szintre...tehetséges a gyerek!  :D [/spoiler]
"I wish I could, but I don't want to."

Randal

[spoiler]No, elég aranyos kis rész volt. Szépen köztelednek a srácok a végkifejlet felé, úgy ahogy kell. Csak még nem tudom, hogy ebbe a nagy egészbe Lindermann halála mennyire játszik szerepet. Mert ugye akármit csinálnak hőseink, szépen közelednek ahhoz a jövőhöz amit Hiro látott.
Viszont valahol említették, hogy Claire és Peter mi a francért megy autóval, miért nem repülnek? Mondjuk elég fura lett volna, meg fene tudja meddig bírja Peter:D
A legnyugtalanítóbb az, hogy mi franc szerepe lesz Sylarnak a 2. évadban. Mert ezek szerint nem ölik meg az első évad végén, de New York ettől még nyugodtan felrobbanhat.[/spoiler]

Solid Snake

noriko: Először is szívesen.  :smile:
Másodszor: Igazad van, így valóban értelmet nyer a dolog (való igaz, Peteren kívül valóban nem tud más személyt is belevonni a lefagyaszott idő állapotába).  :jee:

Sylar véleményem szerint pusztán Hiro gyávaságának köszönheti életét. Hiro tudta kötelességét, mégsem volt képes megfelelően cselekedni (ugye mondja is Ando-nak, hogy "Nem vehetem el egy ember életét, aki megbocsátásért könyörög. A Bushido kódex ellen cselekednék."). S mivel tudjuk, hogy Hiro képessége erősen függ érzelmi állapotától, így valószínűleg a cselekvés pillanatában bepánikolhatott egy kicsit, némi kételye lehetett tettének igazságosságával kapcsolatban, ezért az idő visszatért normális forgásába, Sylar pedig képes volt villámgyorsan reagálni és elkapni a kardot (ami ugyebár a valódi életben simán levágta volna az ujjait, na de végül is fiktív sorozatban vagyunk :P).

Randal: való igaz, a repülés (ráadásul láthatatlansági állapottal egybevéve) logikusabb lépés lett volna. Peter teherbíró képességével nem lett volna gond, Invisible Man-t is végighurcolta fél New York-on keresztül, amikor megszöktek. Kétlem, hogy a nyilvánvalóan könnyebb súlyú Claire bármiféle gondot okozott volna. :szemuveges:

Azonban ismét felfedeztem egy logikai bukfencet. Mégpedig: a láthatatlanság és a falon átmenés képessége egyértelműen továbbítható több emberre, ha a forrásszemély folyamatos érintkezési kapcsolatot tart fenn a másik személlyel (Peter-Claire, DL-Niki/Jessica). Azonban így ezek szerint csupán fizikai változást eredményező képességeknél működik a fizikai kapcsolatfenntartással egybekötött "képességmegosztás"? Ezért erősödhet noriko elmélete, miszerint Hiro kedvére teleportálgathat bárkit, hogyha MEGÉRINTI, azonban az idő megállításánál a fizikai kontaktus nem lenne elegendő, mivel az a képesség fizikai szempontból nem változtat semmit, csupán a környezetre hat.

Dreamcleaver

Ez egy elég "intenzív" rész volt. Olyan sok száll összefutott, hogy már egy picit soknak is tartottam.

Nekem azzal, hogy Ando egyedül elindult nem volt bajom. Már pár része ki van domborítva, hogy Ando átvette a kezdeményezési szerepet Hiro-tól. Ő az aki folyton bátorítja, noszogatja. Nem fél Sylartól, mert tudja, hogyha nem ölik meg, akkor ő amúgy is meghal. Lehet, hogy a jövőbeli Hiro ezért nem akarta elmondani Andonak, hogy milyen sors vár rá.

A kiscsajszit meg fölösleges megölniük. Beszervezik Suresh-sel együtt. Végül is ha velük van a "tracking system", akkor nem kell tőle tartaniuk. Ráadásul megkeresheti Sylart.

Egy dolog nem tetszett. Lindermann felajánl 20 millió dollárt Jessicának. Erre Jessica bevalja, hogy ő bizony megölné DL-t a pénzért. Erre mit tesz? Átadja az irányítást Nikkinek. Hol ebben a logika? Ez kb ugynaz, mintha DL-t választotta volna a pénz helyett, csak, ha kinyírta volna Lindermann-t, akkor DL még élne. Mellesleg rohadt nyálas dolog volt ez az ölelkezés is Lindermann előtt. Tényleg nem vették számításba, hogy esetleg van nála egy fegyver? lolz

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

chilip

#161
Quote from: Dreamcleaver on 2007-05-16, 01:51:53
A kiscsajszit meg fölösleges megölniük. Beszervezik Suresh-sel együtt. Végül is ha velük van a "tracking system", akkor nem kell tőle tartaniuk. Ráadásul megkeresheti Sylart.

Egy dolog nem tetszett. Lindermann felajánl 20 millió dollárt Jessicának. Erre Jessica bevalja, hogy ő bizony megölné DL-t a pénzért. Erre mit tesz? Átadja az irányítást Nikkinek. Hol ebben a logika? Ez kb ugynaz, mintha DL-t választotta volna a pénz helyett, csak, ha kinyírta volna Lindermann-t, akkor DL még élne. Mellesleg rohadt nyálas dolog volt ez az ölelkezés is Lindermann előtt. Tényleg nem vették számításba, hogy esetleg van nála egy fegyver? lolz

sztem be fogják szervezni ;)

Jessica meg nem hagyhatja figyelmen kívűl másik énjét egy ilyen fontos dologban (meg sztem titkon számított arra, hogy Lindermannél fegyver van és így úgy szabadul meg DL-től, hogy Nikki se szólhat egy szót se)

nomeg Sylar most már nem fog tudni átmenni a falon, kivéve ha ezt DL vmi csoda folytán túléli

Randal

Dreamcleaver:

Ha belegondolsz a jövőbeni Jessica egyfolytában azért kesergett mert elvesztette D.L.-t és a fiát. Ráadásul mondta is a bárban, hogy Nikinek volt igaza.
Most valamilyen szállal kavarás lesz, hogy ez ne történjen meg, de szerintem Jessica azért adta át Nikinek az irányítást, mert tudta, hogy ő megölné D.L.-t a pénzért és Micahért.
Az meg lehet, hogy valóban nem tudták, hogy Lindermannél fegyver van, elvégre Jessica ismeri és nem gondolták hogy simán lelövi D.L.-t. Ők még nem tudják milyen világ vár rájuk, de Lindermann meg már aszerint cselekedett.

A kiscsajt szerintem se fogják legyilkolni, itt több variáció lehetséges, kezdve Parkman magáhoztérésétől a kiscsaj megszólalásáig. Ugye mikor felismeri Parkmanban a megmentőjét. Másrészt Bennett se nagyon akarja megölni a kiscsajt, de még nem tud más megoldást.

Jah és mégvalami.
Ugye Hiro apja említi, hogy annakidején többen voltak, csak páran elvesztették a fejüket stb. stb. Ezek szerint lehetséges, hogy Hiro apja lenne az az ember aki kilépett tőlük. Hisz ugye a múltbeli visszatekintésekben látható volt a töbiekkel együtt, most meg már csak egyedül, utalás nélkül a kapcsoaltára Lindermannékkel. Na meg ő az egyetlen aki szembe megy a jövővel.

Bruce

Quote from: Randal on 2007-05-16, 11:20:42

Ha belegondolsz a jövőbeni Jessica egyfolytában azért kesergett mert elvesztette D.L.-t és a fiát. Ráadásul mondta is a bárban, hogy Nikinek volt igaza.
A jövőben nem Jessica volt, hanem Niki, Peter is mindig így hívja, sőt, említette is neki, hogy Jessica eltűnt. Lehet hogy jelen esetben szimlán Niki volt erősebb, és átvette az uralmat Jessica felett.

And my soul from out that shadow that lies floating on the floor
Shall be lifted - nevermore!

Randal

Eh, keverem a neveket:D
Nem biztos, hogy erősebb volt, sőt valószínű nem, inkább a rosszabbik énje engedte át az uralmat. Meg is jegyezte akkor:

-Igaza van, D. L. Kell a pénz. Nagyon. Még meg is ölnélek érte. De Niki nem.

Cobra

Tetszett a 12. rész legvégén Jessica beszolása  :jee:
Annyira nem vészes a magyar szinkron (így, hogy nem hallottam az eredeti hangot).
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Randal

Jessicáé valóban nem az. De Hiróé katasztrofális. Sajna nem tudják átadni a .... a ... (na b*ssza meg, elfelejtettem hogy mondják).... akcentust (megvan):(

ignus

Hát nemtom, azért a szinkron érdekes. :D

Amúgymeg hogy kicsit visszakanyarodjak korábbi témákhoz. Azon nemgondolkoztatok el hogy mitől is lesz Hiro erősebb azáltal hogy kardozni tanul? Több lesz az önbizalma?  :confused: Ha megállítja az időt akkor nem kell túl nagy tehetség valakinek elvágni a torkát/átszúrni a szívét. Szerintem. Peter meg repülhetett volna Claire-el, de lehet hogy azért nem mert bejön neki és fél a közelségétől ( nah ezt én sem gondoltam komolyan)
"...egyszer csak talajt érzett a lába alatt, sõt közvetlen az arca alatt, még a szája is tele lett vele..."

Solid Snake

Quote from: ignus on 2007-05-17, 09:46:57
Amúgymeg hogy kicsit visszakanyarodjak korábbi témákhoz. Azon nemgondolkoztatok el hogy mitől is lesz Hiro erősebb azáltal hogy kardozni tanul? Több lesz az önbizalma?  :confused: Ha megállítja az időt akkor nem kell túl nagy tehetség valakinek elvágni a torkát/átszúrni a szívét. Szerintem.

Véleményem szerint is csupán az önbizalom növelése érdekében történt meg a gyakorlás. Azzal, hogy az édesapja is pártolja a "save the world"-elméletet, Ando balga módon elindult öngyilkos küldetésre, ráadásul Hiro már egyszer elbukott azzal, hogy megölje Sylart az időlefagyasztás segítségével (mint korábban kifejtettem, gyávaságból), megnövekedett Hiro önbizalma, ami mint tudjuk, képessége használatának legfontosabb alapeleme.

Mellesleg az összes Hős közül Hiro a "legképregényesebb" jellem, a rengeteg bölcselkedésével és néhol komikus viselkedésével (mondjuk kiskorában is rengeteg történetet hallott Kensei-ről).

Egy másik fórumon pedig egy érdekes feltevés látott napvilágot, miszerint Hiro édesapjának képessége a halhatatlanság. A teória lényege, hogy Hiro apja valójában Takezo Kensei volt (amolyan Hegylakó-effektus, ha úgy tetszik  :smile:), bizonyítandó a morális, erkölcsös viselkedés, a kiváló kardozás, a fiatalkori énjének megjelenése a kard tükörképében, valamint az a tény, miszerint ő is a korábbi Hős-generáció oszlopos tagja volt. Mit gondoltok erről?

Quote from: ignus on 2007-05-17, 09:46:57
Peter meg repülhetett volna Claire-el, de lehet hogy azért nem mert bejön neki és fél a közelségétől ( nah ezt én sem gondoltam komolyan)

UNCLE PETE'S MEGARAEP  :uzi: :lazza: :rotfl:

ignus

HI!

Hát érdekes felvetés... Bár én nem olvastam a "képregényeket" (télleg hol lehet ezeket elérni?)

MEGARAPE? :D jah... én azt hittem amúgy hogy összejönnek... de aztán ez a bátyám lánya vagy dolog...
"...egyszer csak talajt érzett a lába alatt, sõt közvetlen az arca alatt, még a szája is tele lett vele..."

Solid Snake

#170
Quote from: ignus on 2007-05-17, 11:13:00
Hát érdekes felvetés... Bár én nem olvastam a "képregényeket" (télleg hol lehet ezeket elérni?)

Első 26 képregény (magyarul)

Az összes eddig megjelent 33 képregény (angolul)
(Printable Version-t lehet letölteni)

Quote from: ignus on 2007-05-17, 11:13:00
MEGARAPE? :D jah... én azt hittem amúgy hogy összejönnek... de aztán ez a bátyám lánya vagy dolog...

Ha már Peter nem is meri, de [spoiler]apuci megteszi.  :haha:[/spoiler]

Randal

Solid Snake:

Plusz még valami ami Hiro és apja találkozásakor történt, aminek szerintem elég nagy jelentősége lesz mind a Sylarrel vívott harcnál mind Ando jövőjének szempontjából:

-I understand, Father. To save what is more important... I must be strongh enough... to cut out my heart.

Plusz amit Lindermann mondott Nikiéknek, hogyha ő nem hozza őket össze akkor nem lenne Micah.


Solid Snake

Quote from: Randal on 2007-05-17, 12:19:19
Plusz még valami ami Hiro és apja találkozásakor történt, aminek szerintem elég nagy jelentősége lesz mind a Sylarrel vívott harcnál mind Ando jövőjének szempontjából:
-I understand, Father. To save what is more important... I must be strongh enough... to cut out my heart.

Ezt szimbolikusan értette Hiro, nem valószínű, hogy szó szerint kivájja majd a szívét. Azonban talán önfeláldozás lesz a vége. Majd jövő hét kedden minden kiderül.  :smile:

Quote from: Randal on 2007-05-17, 12:19:19
Plusz amit Lindermann mondott Nikiéknek, hogyha ő nem hozza őket össze akkor nem lenne Micah.

Micah szerepe már véget ért. Linderman célja a választás manipulálása volt, hogy ezáltal Nathan-t juttassa be a kongresszusba, ehhez kellett neki Micah. Ő ezt megtette, így már nem lesz komolyan szerepe szerintem.

Randal

Tudom, hogy szimbolikusan értette. De ez vonatkozik Andora hisz, ha azt vesszük Hironak jelenleg a barátja élete fontos, de fontosabb nála a világ megmentése.

Dreamcleaver

Quote from: Solid Snake on 2007-05-17, 10:53:00

Egy másik fórumon pedig egy érdekes feltevés látott napvilágot, miszerint Hiro édesapjának képessége a halhatatlanság. A teória lényege, hogy Hiro apja valójában Takezo Kensei volt (amolyan Hegylakó-effektus, ha úgy tetszik  :smile:), bizonyítandó a morális, erkölcsös viselkedés, a kiváló kardozás, a fiatalkori énjének megjelenése a kard tükörképében, valamint az a tény, miszerint ő is a korábbi Hős-generáció oszlopos tagja volt. Mit gondoltok erről?


Hát...err...retarded? Ha még igaz is lesz, sztem ez egy elég elcseszett ötlet, túl erőltetett.

A bizonyításokból meg a morális, erkölcsös viselkedés, kíváló kardozás, korábbi Hős-generáció tagság, ezek nem bizonyíthák, hogy ő egy több száz éves kensei avagy kardszent lenne. A fiatalkori tükörkép meg dunno, de láttam már érthetetlenebb dolgokat is a sorozatban.

Inkább arra lennék kíváncsi, hogy mit értett az alatt pontosan, hogy tud pár dolgot az ölésről. Vagyis, hogy pontosan mit csinált az előző hős-generáció, és hogyan "veszítették el az útjukat" egyesek, pl Lindermann és a Petrelli mama. És ebből kiindulva az is érdekelne, hogy vajon mi történhetett Petrelli papával? Lindermann azt mondta, hogy gyenge volt ahhoz, hogy véghezvigye a dolgokat. De ha belegondolunk, lehet, hogy Lindermann (+Petrelli mama?) már akkor sem voltak éppen "jófiúk", és Petrelli papa fellépett ellenük. Lehet ők ölték meg?

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

ignus

Nah meg petrelli mama képessége? Amúgymeg milyen tükörképről beszéltek a kardban? Ez a képregényben volt vagy hol?
"...egyszer csak talajt érzett a lába alatt, sõt közvetlen az arca alatt, még a szája is tele lett vele..."

Randal

Petrelli mama abban a részben amikor Claire találkozik vele és Nathannal, említi Nathannek, hogy ő tudta, hogy mi lesz. Most ezek szerint van valamennyi jövőbelátó képessége, vagy a festmények alapján tudta.
Nem biztos, hogy bármelyik Petrelli szülőnek volt képessége de megeshet. Lehetséges, hogy az apjának volt, mintha Lindermann ezt említette volna mikor mondta hogy apja gyenge volt.

Mégvalami. Mielőtt Hiroék bementek a kardjavítóhoz, és Hiro húzta ki a kardját, akkor ráfókuszáltak a mögötte lévő épületen egy szimbólumra. Esetleg valakinek valami ötlete? Vagy csak a véletlen?

ignus: a tükörkép a kardban a 22. részben volt, mikor Hiro apja kihúzta a kardot és belenézett.

Calintz

#177
Quote from: Dreamcleaver on 2007-05-17, 16:42:08
Quote from: Solid Snake on 2007-05-17, 10:53:00

Egy másik fórumon pedig egy érdekes feltevés látott napvilágot, miszerint Hiro édesapjának képessége a halhatatlanság. A teória lényege, hogy Hiro apja valójában Takezo Kensei volt (amolyan Hegylakó-effektus, ha úgy tetszik  :smile:), bizonyítandó a morális, erkölcsös viselkedés, a kiváló kardozás, a fiatalkori énjének megjelenése a kard tükörképében, valamint az a tény, miszerint ő is a korábbi Hős-generáció oszlopos tagja volt. Mit gondoltok erről?


Hát...err...retarded? Ha még igaz is lesz, sztem ez egy elég elcseszett ötlet, túl erőltetett.

A bizonyításokból meg a morális, erkölcsös viselkedés, kíváló kardozás, korábbi Hős-generáció tagság, ezek nem bizonyíthák, hogy ő egy több száz éves kensei avagy kardszent lenne. A fiatalkori tükörkép meg dunno, de láttam már érthetetlenebb dolgokat is a sorozatban.

Inkább arra lennék kíváncsi, hogy mit értett az alatt pontosan, hogy tud pár dolgot az ölésről. Vagyis, hogy pontosan mit csinált az előző hős-generáció, és hogyan "veszítették el az útjukat" egyesek, pl Lindermann és a Petrelli mama. És ebből kiindulva az is érdekelne, hogy vajon mi történhetett Petrelli papával? Lindermann azt mondta, hogy gyenge volt ahhoz, hogy véghezvigye a dolgokat. De ha belegondolunk, lehet, hogy Lindermann (+Petrelli mama?) már akkor sem voltak éppen "jófiúk", és Petrelli papa fellépett ellenük. Lehet ők ölték meg?


Ha halhatatlan ahogy mondod, akkor nem öregszik, ergo nincsen fiatal kori énje!!!
Erre én is kiváncsi vagyok, de állítolag már csak egy rész és lezárják a storyt, ez egyenlőre látható is...furcsa mennyit változott a "jővő", mostmár Sylar nem akar elnők lenni hanem bomba akar lenni...
Sajnálom Tedet, már "másodszor hal meg"...pedig őt nagyon bírtam...nem értem miért nem tette semmit...mikor megjelent elötte Sylar.
Petrelli mama szerintem nem látja a jővőt, egyenlőre ugy néz ki, hogy nincsenek ember ugyan azzal a képességgel...de nem akarok hülyeséget mondani, lehet a képregényben benne volt...
Lindermann simán lehetett rosszfiú azok után hogy lazán lelőtte volna Nikit/Jessicat... De  már nincsen többé (HÁLELUJAXD)
Peter elégé belazult, nem értem miből gondolja, hogy nem tudná megölni...minnél több ereje van Sylarnak annál könnyeben tudhatná elpusztítani...neki még mindig több van mint neki, és ha találkozik vele, akkor megvan megint az ővé is ha netán ujat szerezne, bár ahogy látszik nem lesz.
Én abban tudok csak reménykedni, hogy a következő évedban Lindermannékről lesz szó és kiderül a piszkos múlt. Arra is kiváncsi leszek, hogy Hiro apja miért akarta ezt...mármint ő is Lindermannel volt együtt eredetileg, most mégis arra kérte a fiat, hogy állítsa meg Lindermann tervét, a bombát...
Azt ugyan csak nem értem mi értelme lenne Mollyt megölni, egyszerűbb lenne elvinni vagy felhasználni Sylar megtalálására....
Kiváncsi vagyok mi lesz a következő részben, mert ebben most rengeteg dolog történt...
És örülök, hogy a sorozat nem lett egy tipikus sorozat, hogy mindenki egyesül és megmentik a világot.
Mint valami X-men garda.
I just don't belong to this World...lets create a new one.

Kadaj

Which Advent Children character are you? Find out here!

Solid Snake

Quote from: Calintz on 2007-05-18, 02:03:44
furcsa mennyit változott a "jővő", mostmár Sylar nem akar elnők lenni hanem bomba akar lenni...

Most is elnök akar lenni. A 21. részben meg is mondja a halott anyucinak, miutn a vérrel megfestette a bombát: "You were right, Mom. I could be anything if I want to. Even president."

Quote from: Calintz on 2007-05-18, 02:03:44
Petrelli mama szerintem nem látja a jővőt, egyenlőre ugy néz ki, hogy nincsenek ember ugyan azzal a képességgel...de nem akarok hülyeséget mondani, lehet a képregényben benne volt...

Ne aggódj, nem volt benne a képregényben. Egyelőre nem derült ki, hogy Petrelli mamának van-e egyáltalán képessége és ha van is, akkor mi lenne az.

Quote from: Calintz on 2007-05-18, 02:03:44
Én abban tudok csak reménykedni, hogy a következő évedban Lindermannékről lesz szó és kiderül a piszkos múlt.

Nem hiszem, hogy lesznek előzmények. Az első évadban lezárják a főszálat, a második évad egy teljesen más cselekménnyel fog rendelkezni, aminek semmi köze nem lesz a Céghez, valamint az első évadból néhány szereplő is visszatér majd.



Randal

WTF. honnan tudod, hogy mi lesz a 2. évadban? Csak nem leírták valahol?
Bassz ezek szerint megint egy féléven keresztül nézhetjük Sylar üldözést. És az se biztos, hogy felrobban a bomba. De hogy Sylar nem hal meg az már tuti. Ehh.