D.Gray-man /spoilers!!!/

Started by chilip, 2007-05-12, 20:10:51

Previous topic - Next topic

Junchi

#210
Quote from: NLZ on 2009-07-19, 17:52:52
07 Ghostra is azt írják, hogy joshei, azt az is pont ugyanilyen.

OFF (részemről az utolsó)
Izéé, josei = felnőtt nők hétköznapi, vagy kevésbé hétköznapi élete felnőtt nőknek. A 07-Ghost meg egy tipikus shoujo cucc. Szal nem attól lesz valami shoujo/josei/whatever, mert olyan a rajzolása, hanem, mert olyan témát választ, ami közvetlenül azt a bizonyos réteget célozza be, akiknek szánják.

Tipikus josei cucc pölö a Pet Shop of Horrors, de a Hachikuro és a Nodame Cantabile is legalább olyan kiváló példái a "műfajnak", mint a fentebb említett Nana-Gokusen páros.

>NLZ

WTF? :D A 07-Ghost akkor josei, mikor a Pokemon seinen... ^^"

NLZ

http://anidb.net/perl-bin/animedb.pl?show=anime&aid=6239
http://www.onemanga.com/07_Ghost/
De hát az van ide írva. Bár mangafoxon meg azt írták rá nagy bátran, hogy shounen. :D
[reserved]

Maron

Confirmed spoilerek a Mangahelpersen, bár az angol fordítás még kicsit döcögős belőle. Viszont az biztos, hogy legközelebbi DGM fejezet a december Jump Square-ben lesz, úgy néz ki, havi manga lesz belőle.

LuckyDingo

Ha Decemberben lesz a következő az nem havi XD Érdekes, hogy csak a pendinges spoilerek vannak fordítva. A Confirmedet is lehetne már. Érdekel ez a Noahs dolog, bár ha jól emlékszem Kandával fejeztük anno be, szal ez az 50 oldal jó sok infot tartalmaz, vagy a Noah-s részek kieesznek majd 4 oldalt a végén, hogy megint legyen cliffhanger  XD

Ez a decemberi dolog meg remélem nem igaz.

Maron

De, az is confirmed.
Source: 2ch
Credit: (産業 ◆yQongahxCI) ID:B/FZVeMJO
Verification: Confirmed
台風来なかったな
続きはSQ12月号から連載だって

Google translate-tel valami olyasmit hoz ki, hogy decemberi Square-ben lesz a folytatás.

LuckyDingo

Hát de istenem.. Augusztus, utána meg December? Van ezeknek szívük? O.O

Maron

Ez tényleg az. De LJ-n úgy fordították, hogy a decemberi számban jön vissza, ami meg novemberben jelenik meg. -1 hónap akkor. xD

LuckyDingo

Nah most már képek is vannak.. Noah fest lesz meg a 14. et is lehet látni, valszeg visszaemlékezésben :D Durván elüt a többitől XD

LuckyDingo

Kint van a raw... hát ez így szöveg nélkül gáz... egy összecsapott valaminek tűnik.[spoiler]Egyszerre bemutatták az összes Noaht. Sőt.. még Earl kalapja alá is betekintést nyerhettünk.
Aztán jónagy Allenfényező harc. Az új excorsistok is villogtak, majd a semmiből megjelent Tiky és 1 legyintéssel elintézett mindenkit... majd még kettő Noah beugrott.. Valszeg Cyril, meg az új Skinn és húdeelvertek mindenkit. Majd pár oldal nyávogás, hogy az egyik cannonfodder ár használhatatlan, öljék meg, emésszék fel. Aztán megint a semmiből megjelennek a Noahk XDDD
És rálátást kaponk arra is, hogy mindenhol mindenkivel ez van...  És a végén.. óemgé.. Kanda vs buzi szemes gyerek :D
Jah apropó buzi: Az új ruhák.. Noah szinten csöppet gayparade-re sikerültek.. Road szakadt tünfdérke rucija viszont aranyos, de volt már jobb is XD[/spoiler]
Ha ezt a naagy visszatérő fejezetet pontozni kellene: 5/10 /és ez nem egy jó pont/

Maron

Már kinn a scan is.
Nem lenne ez amúgy egy rossz fejezet, csak mintha hiányozna 1-2 felvezető fejezet előle, így meg az egész ilyen "durr bele" lett. o.O
[spoiler]Végre látjuk mindegyik Noah-t, akik a Gróffal az új "Noah of Wrath" keresésére indulnak. Magyaráztak pár dolgot, pl. a Noah-k eredetéről, a Third Exorcistokról, és úgy néz ki, ennek az "Alma Karma"-nak köze lehet Kandához, legalábbis érdekesen reagált. Allen új támadása hasznos, a neve meg lol ("Death Bomb"). A végén  lévő fickó meg... csak engem emlékeztetett 1. Manára a flashbackekból 2. a Bolond  kalaposra? XD

És ja, a noah-k cucca igen... érdekes lett. xD;[/spoiler]

Következő fejezet november 4-én a Jump Squarben. Reméljük, azért kapunk majd némi felvezetőt, mert ez így tényleg lóg kicsit a levegőben.

LuckyDingo

Quote from: Maron on 2009-08-17, 22:25:11
[spoiler]A végén  lévő fickó meg... csak engem emlékeztetett 1. Manára a flashbackekból 2. a Bolond  kalaposra? XD
[/spoiler]

Elolvasva a fordított verziót... az utolsó oldalon kiakadtam :D
[spoiler]Ez lenne az Earl emberi alakja? :XDDD Kész XD[/spoiler]

Maron

Bakker tényleg. XD Bebambultam az utolsó oldalon. xD
[spoiler]Ha tényleg ez a Gróf emberi alakja, az a baba meg a vállán Road... akkor én is kérek abból, amit Hoshino szív. xD[/spoiler]

Zen

[spoiler]Érdekesen néz ki az aránytalan kalappal. :D[/spoiler]
Amúgy tökre bírom mangákban ezt a [spoiler]felváltva írtsuk ki a fél ellenséget, de azért sose fogy ki emberből egyik banda se[/spoiler] szokást. ::)
Satan isn't the answer when one's in pain. It's god and candy.
In short, sex is great for the species, and it made me who I am today... as in, alive.
&fmt=1

Alkyra

Csak Én érzem úgy, vagy tényleg megváltozott a rajzolása a mangának? Mintha valami teljesen más mangát lenne előttem jóformán. Persze megmaradt egy-két jellegzetes vonás, de példáúl Road piszkosul nem így nézett ki szerintem régen...Nem, abszolút máshogy rajzolta az arcokat és a szemeket is talán, de abban nem vagyok biztos...Majd holnap, ha rendesen működnek a szerverek akkor megnézek egy-két régi rajzott és végzek magamnak egy összehasonlítást.

Amúgy kifejezetten örülök, hogy végre folytatják. Annyira rég abbahagyták, hogy már lassan el is felejtettem.^^''

chilip

mintha teltebb lenne a feje

Titkos

#225
Hú, akkor sorban. :D (én nem rakom spoilerbe, ott a topic címe) Előrebocsátom, hogy szerintem király volt az új fejezet, csak tényleg annyi a baj vele, hogy a múltkor még a kínai bázison voltunk, és Kanda múltját tárgyaltuk, most meg már mindenki küldetésen van, szóval mintha a mangában is eltelt volna közben 2-3 hónap, nem csak a valós világunkban, amíg vártunk az új fejezetre. XD (magyarul ja, lóg picit a levegőben a sztori)

Noah-k új cucca engem nem azért zavart, mert gay parade (btw, Road-é meg mint egy szakadt prosti, szal 1-1 XD), hanem inkább az, hogy ez lenne a "munkaruhájuk"? Vagy ez minek kellett? Sokkal jobban bírtam régebben, hogy mindegyiküknek az egyéniségükhöz passzoló ruhájuk volt, szóval Road volt a gothloli, Tyki az elegáns szmokingos, Skin a kemény bőrdzsekis, Jasdebiék pedig megkapták a szőrmés gayparade ruhát, de hozzájuk még passzolt is. XD Most meg valamiért mindenkin ez volt. ^^"
Amúgy annak örülök, hogy kiderült, tényleg 14 Noah van, korábban úgy voltam vele, hogy ez biztos csak valami kódnév, mert hogy a mangaka úgyis lusta lesz még másik hetet kitalálni, de szerencsére nem. :D

Az "Alma Karma" dolog eddig kb. rohadtul nem tiszta, remélem nem vagyok ezzel egyedül. :D Az Earl emberi alakja meg rulez, gondolom nem véletlen, hogy kiköpött Mana Walker. XD

Zen: Haverom meg azt bírta, hogy a harcok alatt néha hülyére verik egymást, de sosem fárad el senki. XD Máshol már véreznek, minimum a fél ruhájuk leszakad, itt meg egy kis izzadás, és néha megjegyzik, hogy "már nehezen bírom", de azt sem kell komolyan venni. XD

Alkyra: Igen, sajnos más a rajzolás, és szerintem sem előnyére változott. :( Maguk a képek most gyönyörűek voltak, de az új karakterdizájn nekem sem jön be. OK, változik Hoshino stílusa, ez rendben van, pl. ha megnézed az első és mondjuk a 15. kötetet, már azok is eltérnek, de szvsz ott még csak javult. A legszebbek talán a Lvl 4-es részek, onnantól indult el egy másik irányba, és nem azt mondom, hogy most rondák a szereplők, de sajnos nem előnyükre változtak. Road meg Tyki szerintem még nem is gáz, de pl. hogy néznek ki Jasdebiék?

http://www.onemanga.com/D.Gray-Man/187/10/

Esküszöm csak azért ismertem fel őket, mert nincsen más Noah ikerpár a sztoriban. ^^" Ha a 12-es meg Lulubell, akkor nem tudom mikor lett fekete macskából fekete párduc... Amúgy szerintem a napszemüveges nem az új Skin, mert ez már akkor velük van, amikor az Earl arról beszél, hogy kíváncsi ki lesz az, és kiben fog felébredni. Sherylnek is más a rajzolása, pedig ő nem is olyan régen szerepelt először.

Mondjuk volt azért rajzolási hanyagság is, pl. poén, hogy a kissrác "Csillag-san"-nak vagy minek hívta Allent a pentegrammája miatt, csak éppen egyetlen képen sem látszik, hogy az van a szeme fölött, mivel Hoshino nem rajzolta oda. XD 6-10 év után elkezdett begyógyulni, de a srác még látja, vagy mi? XD

De amúgy maga a fejezet bejött, nagyon belecsaptunk a lecsóba, sajnos most novemberig kell várni a folytatásra, de elvileg onnantól rendesen havonta jön majd, Onamangán is azt írták:

"On some related news though, the series is still pretty much on hiatus as it will not be coming out again until early November when it moves over to the Jump SQ magazine and becomes a monthly series. That's right, D.Gray-man will no longer be weekly anymore and it will be about another 2.5 months before we see the next chapter but at least we got this 50 page special for now =D."

Edit: OK, megnéztem, látszik a csillag, de nem tudom akkor is látnám-e, ha nem tudnám, hogy ott kell lennie... Baromi halvány, kb. mintha Hoshino először megrajzolta volna, aztán később radírral esett volna neki, hogy "Franc, mégsem ide akartam."
"Look, Kodomo No Jikan fans, we know how you like to go on about how it's not Lolicon. Please justify the sheer amount of time the young girls are naked or topless without using the phrase "Fanservice". We can wait." 


LuckyDingo

Szerintem az a Jasdebi már nem az akiket megismerhettünk. Az megpusztult és azóta ezek már reinkarnálódtak :)

Road meg amúgy is szakadt prosti, szal semmi baj vele. De Tiky mióta Backstreet boy? O.o

A rajzolás meg nekem így jobban tetszik XD Kövezzetek meg, de összehasonlítottam a régivel és sokkal kiforrottabb ez a stílus.

Alkyra

Quote from: LuckyDingo on 2009-08-18, 19:29:15


A rajzolás meg nekem így jobban tetszik XD Kövezzetek meg, de összehasonlítottam a régivel és sokkal kiforrottabb ez a stílus.

Én inkább azt mondanám, hogy 'tisztább'. A formák, alakok, hátterek jól elkülönülnek viszont el is vesztett valamit a régi D.Grayman feeling-ből ezáltal szerintem.

Zen

Nem úgy néznek ki a scanek mintha zsírkrétával lenne rajzolva a manga. \o/
Satan isn't the answer when one's in pain. It's god and candy.
In short, sex is great for the species, and it made me who I am today... as in, alive.
&fmt=1

Prof. William

Tykinek mi a szerepe még azon kívül hogy néha maga alatt van? Ott kellett volna Roaddal megpusztulnia az ark-ban. Az szép epic death lett volna... De így csak húzzák a karakterüket. 
Az tökéletes vég lett volna neki.

Szegény gróf meg inkább hasonlít egy szétivott arcú csövesre6hippire mint a híres ezer éves grófra. :)

Lenne csak itt Cartman esélye se lenne. :)

Titkos

Ja, azt mondjuk én sem értem, hogy néha ki hal meg, és ki él a Noah-k közül. Jasdebi meg sem volt rendesen magyarázva, csak beestek a térkapun, aztán most jöttek vissza a semmiből, de az nem derült ki, hogy akkor most Krory kinyírta-e őket, vagy csak nagyon legyengültek. Road-nak elvileg tényleg meg kellett volna halnia, mert ugye Lavi a saját álomvilágán belül nyírta ki, tudjátok a Freddy Krueger effekt. :D Tyki-nek meg rég embernek kellene lennie, hiszen Allen "kivágta" belőle a Noah részt, ennek ellenére csáposszörny lett, majdnem kicsinált mindenkit, most meg "Backstreet Boy". XD Skin az egyetlen, akinek normális comfirmed halála volt, de azóta kiderült, hogy ez is édesmindegy, mert ha megölnek egyet, a helyébe lép egy másik Noah, egy másik emberben felébredve, szal érdekes lesz ezeket végleg megölni. XD A Grófban viszont pont, hogy nem csalódtam, amikor még csak úgy láttuk az emberi alakját, hogy árnyékban volt az arca, féltem, hogy most átvált fullkomoly módra, vagy ilyesmi, de szerencsére nem. :D Most komolyan, "szörny" formában is egy nyuszifüles, esernyős "pingvinember", hogy nézne már ki teljesen normálisan? XD

A rajzolás tény, hogy most szebb, de tényleg veszített a "D.Gray-man feelingből" egy picit, bár engem nem is ez zavar, hanem az új karakterdizájn.
http://www.onemanga.com/D.Gray-Man/98/10/
Ez még a Bárkás részekből van, szerintem itt is szép a rajzolás, és még a Noah-k is felismerhetőek. Szerintem egyetlen negatívum az volt, hogy a zsúfolt képeken baromi nehéz volt kivenni néha, hogy épp ki kire hogyan, és mivel támad, de ez sok mangánál van így, és ez a rész még a "ráncfelvarrás" ellenére sem javult sokat. (Legalábbis én néztem a sivatagos fightoknál, hogy "Most mi van, elkapja a démon Allent, az kinek a karja, ki fog kit stb?")
"Look, Kodomo No Jikan fans, we know how you like to go on about how it's not Lolicon. Please justify the sheer amount of time the young girls are naked or topless without using the phrase "Fanservice". We can wait." 


LuckyDingo

Kint az új raw.. és ez mindennél zavarosabb és elkeserítőbb... O.o

Titkos

Remek, akkor innen már valszeg nem kell sokat várnunk a fordított változatra sem. :) Amúgy az előző chapter is egy hatalmas "WTF-ség" volt a raw alapján, aztán a fordított fejezetben kb. minden tisztázódott. ;)
"Look, Kodomo No Jikan fans, we know how you like to go on about how it's not Lolicon. Please justify the sheer amount of time the young girls are naked or topless without using the phrase "Fanservice". We can wait." 


LuckyDingo

#233
Quote from: Titkos on 2009-10-31, 23:32:17
Remek, akkor innen már valszeg nem kell sokat várnunk a fordított változatra sem. :) Amúgy az előző chapter is egy hatalmas "WTF-ség" volt a raw alapján, aztán a fordított fejezetben kb. minden tisztázódott. ;)
Ez annak a 10xese lesz... főleg a végén az Allenes dolgot nem értem..

edit: Kijött fordítva is... eddig úgy érzem, hogy jelentősen visszaesett a színvonal.. :S Elég durván vesztésre áll amúgy az Order..

Zen

Nem vagyok benne biztos h tetszik az új rajzstílus..
Mondjuk legalább a scanek nem úgy néznek ki mintha zsírkrétával rajzolták volna.
Satan isn't the answer when one's in pain. It's god and candy.
In short, sex is great for the species, and it made me who I am today... as in, alive.
&fmt=1

Titkos

#235
Nem tudom, szerintem ez 10/10-es volt. :D

1. Végre megtudtuk, hogy mi a fene van. Szóval ha jól értettem, anno már próbáltak valami olyasmit, hogy Akumák sejtjeit keverik emberekével, és így próbáltak "mesterséges harcosokat" létrehozni. Ezek legtöbbje belehalt a kísérletbe, csak Kanda és Alma élték túl. Almával kinyíratták az akkori vezetőséget, aztán gondolom ráküldték Kandát, arra célzott az öreg, hogy "halálig harcoltattuk őket". Van egy tippem arról, hogy Alma volt az a "bizonyos személy", akit Kanda még a legelső kötetben említett, akit feltétlen meg akart találni. Mondjuk ez azt jelentené, hogy mégis tudott arról, hogy életben maradt, pedig az öreg azzal vádolta őket most, hogy miért nem mondták el Kandának, amikor anno arra kényszerítették őket, hogy harcoljanak az egyik haláláig. Meg az a szöveg, hogy ha ameddig Alma regenerálódik, Kanda sérül vagy mi... Szóval maradtak még azért kérdések rendesen, de már így is többet tudunk, mint eddig bármikor. :D

2. Earl in action. :D Na ezt szeretem ezekben, keményen el tudják kapni a jófiúk tökeit, nem játszogatnak. :D Egy egész bázis elfoglalása két chapter alatt, ráadásul egy csomó főfejes ott van. (Mondjuk a generalok még nem, meg arra leszek kíváncsi, hogy van a generalok fölött álló "legfelsőbb tanács", ők vajon erőben is még táposabbak, vagy csak rangban?) Ezen meg röhögtem. XD

3. Érdekes, hogy Hoshino mintha most Johnny-n akarna valami karakterfejlődést bemutatni, legalábbis most is, és múltkor is egész sok oldal szólt az ő lelki bajairól.

4. Eddig úgy tűnik, hogy minden "just as planned" az Earl javára, tudott már a second exorcist kísérletekről is anno, a third exorcistokat csalinak használta, és Allen hiába tört be a végén hősként, úgy tűnt, hogy arra is pontosan számított az Earl. (Bár fura, hogy ráküldte Tykiéket, és aztán nem velük együtt jött meg, hanem mint aki lenyomott volna időközben 3 Noah-t, pedig annyira azért nem tápos. XD)

A rajzolást meg kezdem megszokni, szerintem most semmi gond nem volt vele, pusztán a régi jobban tetszett, de nem mintha ez ronda lenne, sőt. :)

Edit: Ja, közben szóltak nekem, hogy akit én Sherylnek néztem, az Tyki, szóval Allen pont őt üldözve jött át a kapun. Ez esetben viszont főleg minden Just as planned az Earl javára. :D
"Look, Kodomo No Jikan fans, we know how you like to go on about how it's not Lolicon. Please justify the sheer amount of time the young girls are naked or topless without using the phrase "Fanservice". We can wait." 


LuckyDingo

Egész informatív fejezet lett az új. Az art érdekesebb lesz minden újabb fejezettel. [spoiler]Amikor 14-es vette át a hatalmat, sztem most nagyon gagyi arca volt Allennek... de legalább tudjuk a célját.[/spoiler]

Junchi

Ch189

Lol, azon visítottam egyet, mikor Tyki és Allen pároslábbal küldték padlóra a grófot... xD

Amúgy "elmegy" chapter volt; szerintem nagyon nem kellett volna ide ennyi idióta poén, szal lehet én nem látom tisztán az eseményeket, de itt most elég komoly dolgok mennek és ígyis van idejük, hogy leálljanak poénkodni a Noah-kkal... WAT? Nah, mindegy, legalább megtudtuk, hogy a [spoiler]gróf tudta, hogy Allen = 14th, valamint a fejezet vége is érdekes volt, szal... most megint várhatunk egy hónapot... ^^"[/spoiler]

Titkos

#238
Jó volt ez, én röhögtem a poénokon. :D (Soha többet olyat, mint a "lvl 4-es betámadja az Ordert", ahol csak vér meg szenvedés volt vagy 30 fejezeten át.)
[spoiler]Szal ha jól értem, most akkor nem csak Mana volt a 14-es tesója, de az Earl is? Akkor ők most hárman testvérek? (Bár van egy olyan érzésem, hogy Mana az akkori host testvére volt, az Earl pedig ténylegesen a 14-esnek, végülis Manáról nem tudjuk, hogy ezer éves lett volna.) A 14-es most már egyre könnyebben veszi át Allen fölött az irányítást. ^^" Amúgy jó fordulat ez, még nem nagyon volt olyan manga, ahol pont a főhős áll be a gonoszokhoz. :D (Azon meg főleg röhögnék, ha igazam lenne, hogy az Order igazából az ellenség, és a Noah-kal karöltve nyomnák le a főbb vezetőket az Exorcistok. XD Jó, valszeg úgysem ez lesz, vagy legalábbis nem ilyen szinten, de megnézném. :D) Kanda múltát pedig elvileg végre megtudjuk következő hónapban, ha jól értem most "bekerültek egy flashbackbe". Elég durva dolgok történhettek Kandáékkal, ha az Earl ennek révén próbálja Allent átállítani az ő oldalukra...

Edit: Hé, várjunk csak! Akkor már értem, miért nézett ki úgy az Earl két fejezettel korábban, mint Mana Walker! :D OK, kezd összeállni a kép. XD[/spoiler]
"Look, Kodomo No Jikan fans, we know how you like to go on about how it's not Lolicon. Please justify the sheer amount of time the young girls are naked or topless without using the phrase "Fanservice". We can wait." 


LuckyDingo

Szerintem jók voltak a poénok. Arra van idejük, amire a Gróf és Noahék akarják, mivel teljesen irányítják a kialakult helyzetet. A Gróftaposás, a Road-szalagtalanítás és a többi poén szerintem nem volt túlzás.

Ha Allen látja, hogy mik történtek az Orderben, akkor nem muszáj átállnia a Noahkhoz.. max egyedül marad. De az Order kegyetlensége még nem érv amellett, hogy amit a Grófék csinálnak, az jó.