Animációs filmek/sorozatok (minden, ami nem japán)

Started by Fazék, 2007-06-25, 21:23:22

Previous topic - Next topic

Cloud

Azt is megismerte a világ amikor egy ideig az IMDb Bottom 1. helyezett volt szerintem. :D

kikuchiyo

Quote from: Próféta on 2011-11-30, 02:01:37
Az ember tragédiája trailer (bocs ha már láttátok, nem teljesen friss)
Kicsit mintha interpretálná is a darabot, de ennek ellenére érdekesnek tűnik.

Amikor középiskolás voltam (=régen), a Duna TV leadta az akkorra már elkészült színeket, fel is vettem mindet videokazettára (mondtam, hogy régen). Nem is kicsit értelmezi őket, de nekem a legtöbb tetszett. A Falanszter-szín pl. egészen zseniális.

[spoiler]Ugye azok az utópisztikus társadalom-elméletek, amelyekre az a szín utal, Madách korában tényleg nem voltak többek utópisztikus elméleteknél. Az adaptáció ellenben megmutatja, hogy a valóságban hogy váltak be ezek az elméletek, és teszi mindezt egy jellegzetes, rengeteg utalást és áthallást tartalmazó képregény-szerű stílusban.

Hallom, a Londoni Szín készült el utoljára, és kicsit tartok is tőle, mert Jankovics állítólag aktuálpolitikai üzeneteket is tett bele.[/spoiler]
Failure is the default option

Ramiz

Quote from: Nakedape on 2011-11-30, 11:44:41
Quote from: Ramiz on 2011-11-30, 11:15:00
Quote from: Próféta on 2011-11-30, 02:01:37
Az ember tragédiája trailer (bocs ha már láttátok, nem teljesen friss)
Kicsit mintha interpretálná is a darabot, de ennek ellenére érdekesnek tűnik.

Jesszus istenem, ez valami beszarás jó! Így, a zenével, reggel, teljesen letaglózott, borzongok...

Végre megint van esélyünk egy olyan magyar animációs filmre, amit az egész világ megismerhet! (Kis szerencsével...)
az új vuk már smafu??? híre annak is lett  sztem :D

Gonos!!!
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Cobra

Hide and fear, Cobra Commander is here !

Cloud

Quote from: Cobra on 2011-12-07, 10:05:53
:lol:
Na erre kíváncsi leszek én is.

EZ csak egy reklám, nem lesz egész estés film.

Cobra

Zen

Satan isn't the answer when one's in pain. It's god and candy.
In short, sex is great for the species, and it made me who I am today... as in, alive.
&fmt=1

chilip

slowpoke.jpg (mán vót) de attól még jó :)

Cloud

http://www.wotw-goliath.com

"A Világok harca folytatása. 1899-ben támadnak a marslakók, pusztítanak és ölnek, mígnem az anyatermészet közbelép. Az emberiség a marsi technológiát felhasználva steampunk világot épít fel a romokon, és felkészül a következő támadásra, ami 15 évvel később, 1914-ben be is következik. Idén már elvileg a mozikba kerül, 3D-ben. A főbb szerepekben a Highlander gárdája hallható majd: Peter Wingfield, Adrian Paul, Elizabeth Gracen és Jim Byrnes, valamint Adam Baldwin  Az előzetesek alapján nem néz ki rosszul, talán a sztori is használható lesz. Előzetesek és behind the scenes a honlapon. "

Hm, na ez érdekelni fog. :whoah:

Próféta

It's
Jankovics: Az ember tragédiája (2011)
Mindenki kedvenc kötelező olvasmánya rajzban elevenedik meg, kevés mozgással,
de mégis sok képi fantáziával, vizuális geggel, ügyes ötlettel. Meg kicsit sok vándor-
motívummal (szegény Justitia istennő...). kikuchiyo mester a műsor után megjegyzé
st tett egy-két gyenge pontra (amelyről itt majd bizonyosan részletesebben is érte-
kezni szándékszik), de én a kevésbé kifinomult ízlésemmel képes voltam végig él-
vezni a filmet; alapvetően tetszett az egész.

A nagy kivétel a "jelenkor", a londoni szín - az valahogy teljesen szétcsúszottnak ér-
ződött. Jelenetek maradtak félbe, mondatok lettek elharapva... csak hogy se füle, se 
farka inzertekben gyönyörködhessünk, amelyek a kelleténél sokkal explicitebbek
voltak, időnként értelmetlenek is, de mindenesetre jórészt fölöslegesek.

Annyiban csatlakoznék még kikuchiyo panaszkórusához, hogy a digitális filmszaka-
dás miatt kimaradó pár percnek nem örültem. Annak se, hogy a film közepén szünet
volt, de a terem előtti méregdrága büfében semmi gong nem jelezte, amikor egyszer
csak ment tovább. Ha a jövőben valaha bármit, bármikor meg szeretnék nézni az
Uránia moziban (of Anilogue fame), erővel tartsatok vissza. Továbbá a gaz fórum-
motor mondjon le, miatta most K_T stílusában kell írnom.

motifator

Quote from: Próféta on 2012-03-01, 23:44:52
Továbbá a gaz fórum-
motor mondjon le, miatta most K_T stílusában kell írnom.
+1  :lol:
Nothing amazing happens here, and you get used to that: used to a world where everything is ordinary.
Every day we spend here is like a whole lifetime of dying slowly.

kikuchiyo

Quote from: Próféta on 2012-03-01, 23:44:52
kikuchiyo mester a műsor után megjegyzé
st tett egy-két gyenge pontra (amelyről itt majd bizonyosan részletesebben is érte-
kezni szándékszik), de én a kevésbé kifinomult ízlésemmel

Annyiban csatlakoznék még kikuchiyo panaszkórusához,

Te köte-
kedsz velem.

Néhány napos érlelés utáni vélemény:

Így egyben, egy filmként kevésbé tetszett, mint annak idején hetente egy epizódként.
A film után azt beszéltük, hogy már az eredeti dráma sem volt híján az ambíciónak: az egész világ-, filozófia- és politikatörténetet próbálta meg egy egységes dialektikus keret Prokrusztész-ágyába szorítani. Ez - magunk között - nem minden esetben sikerült Madáchnak zökkenőmentesen.

Jankovics rajzfilmje még erre akar rákontrázni azzal, hogy minden színt a korra jellemző vizuális utalások segítségével illusztrál, kommentál, ellenpontoz, tehát effektíve a fentiekhez még a teljes művészettörténetet is hozzá igyekszik tenni.

Ez több szempontból is nehézzé teszi a néző dolgát. Egyrészt ennyi és ilyen sűrűségű utalás feldolgozása három órán keresztül nem kis mentális igénybevételt jelent: ez a film nem holmi könnyű délutáni matiné.

Másrészt viszont a néhány percenként teljesen megváltozó vizuális stílus széttagolja a filmet, és mivel alig vannak fogódzók vagy közös elemek, amelyek összekötnék a színeket, vizuálisan a film nem egy egységes egész, hanem sok külön rajzfilm laza antológiája. Az összekötést a Próféta említette leitmotif-ok szolgáltatnák, de ezeket a Monty Python főcímében lecsapó láb finomságával alkalmazza Jankovics.

Ráadásul nem minden szín sikerült egyformán jól. Van, amelyiknél mind az alapvető stílus és az egyedi vizuális gegek is nagyon jók és sokat adnak a dráma szövegéhez, például az egyiptomi (az egész színt az egyiptomi falfestmények stílusában animálták, és egy nagyon hatásos megoldással mutatják meg, ahogy a rabszolgák egymás után válnak a piramis tégláivá, ezzel is kiemelve jelentéktelenségüket a fáraóhoz képest), vagy a falanszter (a Madách korában még valóban utópisztikusnak számító ideológiákat Jankovics zseniális újraértelmezéssel azok huszadik századi tapasztalatait figyelembe véve mutatja be, minimalista képregényszerű stílusban), de némelyik inkább zavaros és otromba, mint az említett londoni szín. Sokszor ezek a képi utalások erőltetettnek is tűntek (hogy mondják magyarul azt, hogy heavy-handed és lack of subtlety?)

A színeknek ez a különbözősége nyilván nem kis részben abból fakad, hogy eltérő időben, eltérő technológiával, eltérő stábbal csinálták őket. De ezek az eltérések semmiképpen sem tesznek jót a filmnek.

A zenék és hangok alkalmazása nem tetszett. Ugyan itt is megtehette volna Jankovics, hogy korhű zenéket választ az egyes jelenetekhez, de vagy úgy vélte, hogy ez már túlzás lett volna, vagy csak nem talált megfelelő karakterisztikus zenéket az egyes korszakokhoz. Így a zenét a már említett leitmotif-ok uralják, amelyeket az én fülemnek zavaró és otromba módon alkalmazott. Például amikor Ádám csalódik az épp aktuális ideológiában és kétségbe esik, akkor Mozart Requiemének egy részlete (mindig ugyanaz a részlete) hangzott fel. Vagy az egyik konstantinápolyi csatajelenetnél egy Sosztakovics-szimfónia csúcspontjából vágtak be részletet. Az ezzel a bajom, hogy ezek önmagukban is szerkezettel, ívvel rendelkező zeneművek, amelyek nem igazán tűrik azt, hogy önkényesen kiragadjanak részeket belőlük és hozzájuk abszolút nem illő más zenék után vágják be őket, az pedig egyenesen zavaróan hat, hogy ötpercenként felhangzik ugyanaz a rész belőlük.

Rossznak nem merném nevezni a filmet, de nem is tetszett igazán.

motifator

The Lorax

Hétfő este néztük meg, nekem nagyon kellemes csalódás volt. Csak azért néztük meg, mert semmi értelmeset nem adnak a héten (kivéve Arrietty, de azt abban a moziban nem vetítik)
Valami kis bugyuta, Dreamworks-szerű, riszálom úgyis úgyis zenés baromságra számítottam, ellenben kaptam egy tök jó sztorit, kreatív képi világot és remek vizuális gag-eket, pedig én nem vagyok az a rajzfilmen nevetős típus.
Persze a dícséret nem igazán a Disney-t illeti, hanem az eredeti írót, Dr. Seuss-t.
Én nem láttam a régi rajzfilmet, így nekem az egész teljesen új élmény volt, de sok helyről hallani, hogy az új feldolgozás azért elmarad az eredetitől. Nem tudom, hogy ez mennyire igaz, illetve mennyire csak a nosztalgia
érzése teszi az embereket elfogulttá, de ha nem láttad az eredetit, akkor ajánlom az új feldolgozást, aztán ha nagyon tetszett, a régit is be lehet szerezni.
Annyi a különbség, hogy az új feldolgozás nagyon modern rajzfilm. A sztorit és a dialógusokat is modernizálták, például eltűnt a versben beszélés, 1-2 sor kivételével. Illetve új dalok vannak, ami nem biztos, hogy előny.
Igen, nem is említettem, hogy ez egy zenés rajzfilm. Legalább 3-4 dal elhangzik a filmben, és bár a szöveg és a hozzá tartozó animáció nem rossz, a hangszerelés, és néha magák a dalok is elég bénák. Gagyi pop, a gagyibb fajtából.

Ez most komoly, hogy magyar megjelenés 2012 október 18?  :wtf:

P.S.: Ez most visszaolvasva eléggé össze-vissza írás lett, de ma reggel csak ennyi telik tőlem. Nem tudom, hogy mi ütött belém, de mindjárt elalszom...
Nothing amazing happens here, and you get used to that: used to a world where everything is ordinary.
Every day we spend here is like a whole lifetime of dying slowly.

Cloud

Cobra

Próféta

Acchan

Quote from: Próféta on 2012-04-22, 01:18:05
STARBARIANS - Episode 1
(by Harry Partridge)

:rotfl: :lul:

Más: ha már erre járok, pár szót én is szólnék a Tragédiáról. :)

QuoteAnnyiban csatlakoznék még kikuchiyo panaszkórusához, hogy a digitális filmszaka-
dás miatt kimaradó pár percnek nem örültem. Annak se, hogy a film közepén szünet
volt, de a terem előtti méregdrága büfében semmi gong nem jelezte, amikor egyszer
csak ment tovább. Ha a jövőben valaha bármit, bármikor meg szeretnék nézni az
Uránia moziban (of Anilogue fame), erővel tartsatok vissza.
Minden bizonnyal nem vigasztal, de Szegeden sem volt ez másképp. Tartom és emelem: a tesómmal és haverommal egyszerre vettünk jegyet, egyértelmű is volt, hogy együtt vagyunk, mégis a terem különböző szegletébe kaptuk a helyeket.  :Eztneked:

Nagyon tetszett nekem is, a srácoknak is - emlékeim szerint náluk csak az űr és a falloszos római szín verte ki a biztosítékot.  :D
Szóval lényegében annyi bajom van vele, hogy TÚL monumentális: egyszerre túl sokat akar, viszont nem bírja a fark... Na, tessék. Kösz, római szín.  :hehe:
Remek ötletnek tartom a korhű művészeti stílusok beemelését, viszont az aktuálpolitikát nem erőltettem volna. Anno feltettem egy költői kérdést egy Gyurcsány-karikatúrával kapcsolatban itt vagy a filmes topikban. Nos, jók ezek az easter egg-ek, persze, de mintha pont ezek feszítenék szét értelmetlenül a mű kereteit.

Viszont ha már ennyire sokat akar Jankovics, akkor jogos Kiku felvetése: miért hagyta ki a korhű zenéket?
Rontani biztosan nem rontottak volna az összképen. :)

A kedvenceim természetesen a falanszter és a prágai színek voltak. A rómainál örültem, hogy egy perccel sem tartott tovább, az űr olyan semmilyenre sikerült, viszont a többi OK. Az egyiptomi rendkívül ügyes, meg a maga módján látvány szempontjából szerintem mindegyik rendben van.
Őszintén szólva nem követtem az epizódokat, így én januárban láttam az egészet először. Rendkívül letaglózó darab, mindenképpen üde színfolt a magyar (rajz)filmipar palettáján.

Külön örültem a végének, ami pont ugyanúgy a hatalmába kerített, mint amikor a drámát olvastam.

kikuchiyo

Szentségtörés következik. Ki leszek átkozva, érzem.

Elkezdtem nézni az Avatar sorozatot. Jó, meg érdekes, valamennyire nézeti is magát meg minden, de valami nem az igazi.

Egyrészt ez:
QuoteAvatar: The Last Airbender was popular with both audiences and critics,[7] garnering 5.6 million viewers on its best-rated showing and receiving high ratings in the Nicktoons lineup, even outside its 6–11-year-old demographic.

Másrészt pedig zavar az ál-ázsiaisága (hiába minősítette pont emiatt pl. Partick Rothfuss a kedvenc animéjének a sorozatot).

Biztos csak én vagyok öreg hozzá - ha annyi évesen látom, mint mondjuk az Elsüllyedt világokat, biztos jobban élvezném.

Cloud

Na akkor lehet jobb lesz ha nem jössz be a topicjába. :D

Egyébként úgy néz ki hogy csak én vagyok úgy vele, hogy szerintem nem anime a sorozat, csak sima rajzfílm.

NLZ

Lehet hogy mire a végére érsz, már más lesz a véleményed. :)
[reserved]

Próféta

Your Mileage May Vary. Ha nem szeretsz bele ebbe a sorozatba, az a te dolgod :mittomen:
Mondjuk NLZ-nél a pont, nekem is eltartott fél-egy évadig, míg meggyőztem magam, hogy én ezt szeretem.

Quote from: kikuchiyo on 2012-05-01, 17:42:36
Quoteeven outside its 6–11-year-old demographic.
:)

A gyereksorozat mivoltának elsődleges következménye, hogy kevés a csöcs és a vér. Arra ott vannak az HBO sorozatok, én nem panaszkodom.

A másodlagos következmény az szokott lenni, hogy a történet, a jellemek, az ok-okozati viszonyok komplexitása messze elmarad attól, amit egy kifinomult néző igényelne. Ez a vád jogos, de szerintem ebben a tekintetben a készítők jó pár helyen átlépték a határokat (nem hogy 12+, inkább 16+). Gondolok itt különösen a második évad némelyik részére (pl. City of Walls and Secrets...) - szerintem a 6-11 éves "célközönség" max annyit ért az eseményekből, hogy vannak csúnyán néző bácsik.

Cloud

[spoiler]Plusz szerintem a Bloodbending-es részt sem érti egy kisgyerek. [/spoiler]

NLZ

Aang infantilissága zavart az elején, de az szerencsére hamar elmúlik.
Meg ugye a 2. évad vége se egy matiné.
[reserved]

Fazék

Quote from: Cloud on 2012-05-01, 22:21:49
[spoiler]Plusz szerintem a Bloodbending-es részt sem érti egy kisgyerek.[/spoiler]
spoiler alert

kada

Quote from: Fazék on 2012-05-01, 22:37:07
Quote from: Cloud on 2012-05-01, 22:21:49
[spoiler]Plusz szerintem a Bloodbending-es részt sem érti egy kisgyerek.[/spoiler]
spoiler alert
Melyik is ez a rész?  :rotfl:
(google: 48 // 308)
Szedem is le.
Egyébként van ennek saját topicja is rendszerint átnevezve nem? Ha jól rémlik nem csak az új sorozaté, csak hupikék-törpikék ellen volt specifikus a neve eredetileg.

Nakedape

teh secret of kells

http://www.imdb.com/title/tt0485601/

Szép hangulatú, nem túl pörgő szép egyedi rajzolású ír mese, with elf and church.
és legalább utánanéztem kellsnek, meg a könyvnek.. :angyali:
[spoiler][/spoiler]

az apát hangja: Brendan Gleeson
ja és az északiak nem túl pozitív karakterek
Nothing About Culture Makes Sense Except in the Light of Evolution

Cloud

Épp a minap találtam meg a trailerét, nagyon megfogott az egyedi stílusával.Ha lesz időm megnézem én is.

Kvikveg

Quote from: Nakedape on 2012-05-14, 14:28:13
teh secret of kells

http://www.imdb.com/title/tt0485601/

Szép hangulatú, nem túl pörgő szép egyedi rajzolású ír mese, with elf and church.
és legalább utánanéztem kellsnek, meg a könyvnek.. :angyali:
[spoiler][/spoiler]

az apát hangja: Brendan Gleeson
ja és az északiak nem túl pozitív karakterek
Ah tenyleg, van egy Book of Kells dokumentumfilmunk DVD-n, meg kene mar neznem egyszer nyugodt korulmenyek kozott...
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.