Main Menu

Clannad /Spoiler!/

Started by Solid Snake, 2007-10-05, 15:24:55

Previous topic - Next topic

minuszmiki

Nekem nem tűnt erőltetettnek, sőt, a Kanont ismerve már vártam valami hasonlót. (Bár a tüzes jelenetnél nekem is eszembe jutott, hogy erre azért lehet, hogy emlékeznék.)

LuckyDingo

Quote from: Manitu on 2007-12-23, 02:15:07
Csak nekem tűnt erőltetettnek ez a fordulat? Oké, animékben mindenkinek emlékezetkiesése van... vagy csak az én memóriám túl jó, de én nem szoktam elfelejteni régi ismerősöket. Kicsit túlzás, hogy hirtelen eszébe jut, hogy gyerekkorából ismeri a csajt. Különösen, hogy úgy tűnik annál a tűznél is ott volt, az meg kimondottan nem olyan dolog, amit csak úgy elfelejt az ember.
Hmm lehet hogyaz a tűz annyira sokkolta, hogy elfelejtette :S

Manitu

Akkoris vártam volna valami felvezetést, hogy amikor először meglátja Kotomit, akkor meglepődik, hogy jé, deja-vu, vagy néhány apró utalás, ami csak most vállt volna világossá. Ha benne nem is tudatosodik, hogy ismerte, a nézőt legalább felkészíthették volna. Így olyan deus ex machina érzésem van, hogy kellett valami fordulat, jobb nem jutott eszünkbe, hát legyenek Kotomi meg Tomoya gyerekkori barátok, elfelejtett közös múlttal.

Alkyra

Quote from: Manitu on 2007-12-23, 13:01:28
Akkoris vártam volna valami felvezetést, hogy amikor először meglátja Kotomit, akkor meglepődik, hogy jé, deja-vu, vagy néhány apró utalás, ami csak most vállt volna világossá. Ha benne nem is tudatosodik, hogy ismerte, a nézőt legalább felkészíthették volna. Így olyan deus ex machina érzésem van, hogy kellett valami fordulat, jobb nem jutott eszünkbe, hát legyenek Kotomi meg Tomoya gyerekkori barátok, elfelejtett közös múlttal.

én a kiskorombeli barátaim 90% ra nem emlékszem.XD Szerintem semmi meglepő nem volt benne.

LuckyDingo

Quote from: Manitu on 2007-12-23, 13:01:28
Szerintem Kotomi múltkori /akkor még értelmetlen/ szövege lett volna a felvezető. Az a Szarvasos-nyulas ^^" Énse emlékszek gyerekkori barátokra, azaz de.. vagy az arcukra, vagy a nevükre, de egyszerre a kettő kilőve és hát az arc sokat változik XD

Manitu

Quote from: LuckyDingo on 2007-12-23, 13:59:06
Szerintem Kotomi múltkori /akkor még értelmetlen/ szövege lett volna a felvezető. Az a Szarvasos-nyulas ^^"
Annak még most sincs értelme. Majd lesz. Remélem...
Duno, velem volt olyan, hogy tizenix év után összefutottam olyannal, akit óvodában láttam utoljára. Néztük egymást egy darabig, de rájöttem, honnan ismerős, és ő is megismert.

LuckyDingo

Quote from: Manitu on 2007-12-23, 15:39:03
Quote from: LuckyDingo on 2007-12-23, 13:59:06
Szerintem Kotomi múltkori /akkor még értelmetlen/ szövege lett volna a felvezető. Az a Szarvasos-nyulas ^^"
Annak még most sincs értelme. Majd lesz. Remélem...
Duno, velem volt olyan, hogy tizenix év után összefutottam olyannal, akit óvodában láttam utoljára. Néztük egymást egy darabig, de rájöttem, honnan ismerős, és ő is megismert.
off Akkor kivételes memóriával rendelkeztek :D Én hajlamos vagyok az általános sulis osztálytársakat is elfelejteni ^^" off vége

motifator

A Kanon után egy kicsit se volt meglepő az amnézia téma, meg amúgy animékben általában se ritka a "rég elfelejtett gyerekkori emlék" motívum(klisé?). Amúgy én se nagyon emlékeznék óvodástársaimra, de még általános alsóból is lennének bőlven olyanok, akikkel napokat tölthetnék el úgy, hogy nem ismerném meg őket.
CLANNADot meg tipikusan nem azért nézek, mert valami újdonságra vágyok, hanem merd egyrészről KyoAnifag vagyok :), másrészről meg szerettem annakidején az AIRt. Így nem zavarnak a CLANNADban a kliséhegyek, amíg az egész jól össze van rakva és úgy állok fel a részek mellől, hogy nézném már a következőt.
Sőt, lassan már semelyik animében nem zavarnak a sablonos elemek, csak legyen jó nézni és kész.
Nothing amazing happens here, and you get used to that: used to a world where everything is ordinary.
Every day we spend here is like a whole lifetime of dying slowly.

White SeeD

Jelenleg futó sorozatok közűl az egyik nagy kedvencem.
Kawaii szereplők, megszokott poénok, aranyos rajzolás, jó történet, és moe mindenfelé. Ennél nem is kell több egy 20 perces szünethez a normál életből :D
Eredeti windóz 7 aktiválások száma: 6

Public Hikikomori

A Clannad egy kifinomult fétisparádé. Ha ezt megbocsájtjuk neki, egész jó sorozat, engem ki tud kapcsolni kellőképpen.
AnimeComment, a kritikai blog:

animecomment.blog.hu

minuszmiki

Csak nézőpont kérdése a dolog, én például kifejezetten örülök neki, hogy eteti a fétiseimet. ;)

Public Hikikomori

Ja, de ez meg baromi ízlés dolga. Én inkább elviselem, bár nagy a kísértés, hogy még tetszen is. Ez zavarba ejtő  :bruhuhu:

animecomment.blog.hu

Darkstar

Quote from: minuszmiki on 2008-01-02, 23:24:25
Csak nézőpont kérdése a dolog, én például kifejezetten örülök neki, hogy eteti a fétiseimet. ;)
:tezsvir:
Quote from: Public Hikikomori on 2008-01-02, 23:30:05
Ja, de ez meg baromi ízlés dolga. Én inkább elviselem, bár nagy a kísértés, hogy még tetszen is. Ez zavarba ejtő  :bruhuhu:
Még fél-/egy év és újra beszélünk erről. :D

Ed.: Mire jó ez a majdnem 3 hetes szünet?
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Manitu

Quote from: Darkstar on 2008-01-03, 11:40:51
Ed.: Mire jó ez a majdnem 3 hetes szünet?
You mean a héten sem lesz? Oh noes!!!! :wtf :wtf :wtf A múlt pénteken is valami furcsa ürességérzetem volt miatta :redface:

Quote from: minuszmiki on 2008-01-02, 23:24:25
:tezsvir:

chilip

felcsigáznak minket és mikor kijön a következő, kiéhezett farkasokként vetjük rá magunkat :D

Public Hikikomori

Quote from: Darkstar on 2008-01-03, 11:40:51
Quote from: Public Hikikomori on 2008-01-02, 23:30:05
Még fél-/egy év és újra beszélünk erről. :D

Már régóta nézek animéket, nincs már tendencia. Legfeljebb tolerálok dolgokat  :comp:

animecomment.blog.hu

Manitu

Az lehet, de még nem régóta vagy aktív itt. Megrontunk :__devil:

Liquid Snake

Ezek a mostani részek elég érdekesek, kíváncsi vagyok h mi történt igazából Kotomi szüleivel. Különösen tetszett h ebben a 13.ik részben egy kicsit visszatért Fuko-chan :D Azt viszont még nézni is rossz volt ahogy szegény Kotomi kiborult :(
Más: Hmmm azon gondolkozom egy pár napja h perverz vagyok mert mindig mikor az volt az anime-ben h az öregtől megijedt Kotomi meg félt tőle arra gondoltam h nem tán azért mert [spoiler]Rape, Assrape stb XD[/spoiler]... Nemtom miért de mindgi ez jutott az eszembe... Beteg vagyok? :rolleyes:  :bruhuhu:

chilip

Quote from: Liquid Snake on 2008-01-03, 15:11:05
Más: Hmmm azon gondolkozom egy pár napja h perverz vagyok mert mindig mikor az volt az anime-ben h az öregtől megijedt Kotomi meg félt tőle arra gondoltam h nem tán azért mert [spoiler]Rape, Assrape stb XD[/spoiler]... Nemtom miért de mindgi ez jutott az eszembe... Beteg vagyok? :rolleyes:  :bruhuhu:

hát jah :D szedni kéne a bogyókat...

Public Hikikomori

Quote from: Manitu on 2008-01-03, 14:54:56
Az lehet, de még nem régóta vagy aktív itt. Megrontunk :__devil:

:hehe:

animecomment.blog.hu

Dreamcleaver

Elkövettem egy óriási hibát...elkezdtem nézni a sorozatot, még mielőtt végig lenne sub, és most elvonási tüneteim vannak.  :D Szal az lenne a kérdésem, hogy a Clannad-hoz képest milyen a Kanon? A Clannadban az fogott meg, hogy rengeteg aspektusból 10/10-re teljesít. Szépen kidolgozott és szerethető karakterek, szép grafika, megkapó drámai történet, olykor aranyos, olykor szomorú, kellemes zenei aláfestés. Minderre számítottam is, de arra, hogy sokszor olyan poénokat raknak be, amitől fetrengek a röhögéstől, na az teljesen ledöbbentett!!!  :rotfl: Úgyhogy, ha Kanon is van ilyen jó, akkor azonnal nekiállok.
Egyedül a Clannad végétől félek picit...nem kamázom, ha megszerettetnek velem egy csomó karaktert, hogy aztán a végén mindenki sírjon, valaki elmenjen, meghaljon, csalódjon etc...Bár az AIR-ből kiindulva gondolom ez elkerülhetetlen.

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

Gregory

Szvsz a Kanont is szeretni fogod  :smile:

Draconire

Ha a Clannad tetszik, akkor a Kanon is fog. Minden tekintetben hozza a 10/10 színvonalat. Igaz abban nem ilyen elborult humor van, de ettől függetlenül nagyon nagyokat tud ütni így is.
Egyébként meg ha a Kanon végéből indulnál ki, akkor nem várnád azt, hogy valami nagyon drámai befejezése legyen. Remélem ezzel meghoztam a kedved. :P
[spoiler=imho]Kanon>Clannad>Air[/spoiler]

minuszmiki

Quote from: Gmer on 2008-01-05, 16:39:50
[spoiler=imho]Kanon>Clannad>Air[/spoiler]
Egyelőre  :tezsvir:, de a Clannadnak van még ideje bizonyítani.

Dreamcleaver

Oké megnézem, kösz mindkettőtöknek. Asszem most végre megint használom végre a tudjátok mit, mert az SS-Eclipse verzió torrentet elég hallott ügy.

Jah, amúgy csak nekem van néha a Clannad nézése közben Haruhi-s érzésem? Valószínűleg Tomoya-kun miatt.  :D

Jah és Kotome-chan kawaii desu!  :redface:

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

Manitu

Quote from: Dreamcleaver on 2008-01-05, 16:51:20
Jah, amúgy csak nekem van néha a Clannad nézése közben Haruhi-s érzésem? Valószínűleg Tomoya-kun miatt.  :D
Egy szó: KyoAni ;)

Public Hikikomori

A titok a Kanon-nál és a Clannad-nál is ugyanaz: Ilyen lányok márpedig a valóságban nincsenek, és nem is fogod őket megmenteni. Ez van. Az illúzióra viszont rá lehet kapni, és ebben a készítők nagyon jók. A két sorozat ebben teljesen egyforma.

animecomment.blog.hu

motifator

Quote from: Public Hikikomori on 2008-01-05, 20:57:43Ilyen lányok márpedig a valóságban nincsenek, és nem is fogod őket megmenteni. Ez van.
Ne már, tényleg? Ez most komoly? :wtf
De most komolyan, ebben ezen a két sorozaton kívül az animék 99%-a egyforma. Vagy most mit akartál mondani ezzel a hozzászólással? Azt, hogy nem valóság, csak illúzió, de rá lehet kattanni? Huh, ezt azért jó tudni :wtf
Nothing amazing happens here, and you get used to that: used to a world where everything is ordinary.
Every day we spend here is like a whole lifetime of dying slowly.

Alkyra

Quote from: Public Hikikomori on 2008-01-05, 20:57:43
A titok a Kanon-nál és a Clannad-nál is ugyanaz: Ilyen lányok márpedig a valóságban nincsenek, és nem is fogod őket megmenteni. Ez van. Az illúzióra viszont rá lehet kapni, és ebben a készítők nagyon jók. A két sorozat ebben teljesen egyforma.

illúzió, az bizony. viszont mond meg őszintén, szívesen találkoznál legalább egy ilyennel az életben, nem?(én egyértelműen Kyou/Fuko(fuko a legnagyobb fun kariXD)/Tomoyo)
én szívesen belesüppedek ebbe a készített valóságba...^^ (de azért tudjátok, hogy hol a határ...nem úgy mint egy két 4chanos..:))

Public Hikikomori

Naná, hogy szívesen találkoznék. De hát van olyan, aki nem ezért nézi? :eek:

animecomment.blog.hu