Infinity engine játékok (Baldur's Gate, Icewind Dale, Planescape Torment)

Started by Lt. Simoan Blarke, 2008-04-21, 14:11:12

Previous topic - Next topic

Melyik a kedvenc Infinity engine-nel készült játékod?

Baldur's Gate 1
0 (0%)
Baldur's Gate 2 (+ Throne of Baal)
10 (33.3%)
Icewind Dale 1 (+ Heart of Winter, Trials of the Luremaster)
3 (10%)
Icewind Dale 2
1 (3.3%)
Planescape Torment
6 (20%)
Nekem nem különül el a BG-saga részekre, mindkettő rész a kedvencem
1 (3.3%)
Ezekből több is a kedvencem.
9 (30%)

Total Members Voted: 30

Zen

Jó, mivel úgyis Lt. Simoan Woofie Copacabana Blarke találta ki, az ő kedvéért kitoljuk a határidőt 8ra. :P
Satan isn't the answer when one's in pain. It's god and candy.
In short, sex is great for the species, and it made me who I am today... as in, alive.
&fmt=1

Fazék

na! kicsit el vagyunk csúszva. mindenki elkészítette előre a karakterét? hamachi-n csináltam network-öt
USTEAM-IWD2
anime
tessék csatlakozni

Lt. Simoan Blarke

In Raid_0 the zero stands for how many files you are going to get back if something goes wrong.

"It's easy to kill someone. Just forget the taste of sugar." - Monster

Zen

In short, sex is great for the species, and it made me who I am today... as in, alive.
&fmt=1

Lt. Simoan Blarke

In Raid_0 the zero stands for how many files you are going to get back if something goes wrong.

Zen

Quote from: Lt. Simoan Blarke on 2008-04-22, 21:53:58
Quote from: Zen on 2008-04-22, 21:47:27
Ventri nem egyszerűbb? :D
Nem a mikrofonodat kéne megoldani? :D
Ventrin senkinem volt gondja a mic-emmel.(A géphangot leszámítva) :P
&fmt=1

Fazék

mai tanulság: torrent nélkül gyorsabb az IWD2 multi.

szóval sorry DC, Draconire :D
köv alkalommal ici-picit gyorsabb lesz már a játék :haha:
remélem nem ment el végleg a kedvetek a játéktól :redface:

Lt. Simoan Blarke

Meg már csak fél órányi fetch this, bring that szarság van hátra, utána már csak tömény (h)arcoskodás, szóval aki hostol esetleg el is tolhatná addig a game-et, amíg a hent kezdődik. Én kb mindig ráérek, szóval el tudom vállalni, hogy hostolgatok majd rendszeresen, de Fazék torrentmentes hostolása se akadt egyáltalán. (Itt volt egy pici, mert ment a torrent és a skype, de ég és föld ahhoz képest ami volt :D )

Zen

&fmt=1

Dreamcleaver

Nekem minden egyes csatánál, láda kinyitásnál megállt vagy 10 mpre, szal vicces volt, Az meg pláne, hogy valamiért a 8800GT-mel csúnya grafikai bugok vannak, amik sehogy sem tűnnek el. Földön heverő cuccok körül/alatt fekete négyzetek, floating msg-k és olyan fekete négyzeteket húznak, hogy a negyed képernyőt kitakarják stb. :/ Az meg, hogy nem beszélhetek npckkel külön öröm volt. XD

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

Fazék

Quote from: Dreamcleaver on 2008-04-23, 01:20:57
Nekem minden egyes csatánál, láda kinyitásnál megállt vagy 10 mpre, szal vicces volt, Az meg pláne, hogy valamiért a 8800GT-mel csúnya grafikai bugok vannak, amik sehogy sem tűnnek el. Földön heverő cuccok körül/alatt fekete négyzetek, floating msg-k és olyan fekete négyzeteket húznak, hogy a negyed képernyőt kitakarják stb. :/ Az meg, hogy nem beszélhetek npckkel külön öröm volt. XD
a lag 99%-osan eltűnt, szóval azzal már nem lesz gond. az említett grafikai hibák BG2-ben jelentkeztek nálam a notebook-on pl és kénytelen voltam kivenni a pipát a 'use 3d acceleration' mellől és innentől ugyan pár spell effekt gyengébben nézett ki, de legalább eltűnt az összes hiba. IWD2-nél is vmi hasonló opciót kéne keresned a grafikai beállításoknál, sztem megoldaná a gondot.
npc-kkel való beszélgetés sztem nem lett kikapcsolva, csak a vásárlás, de lehet hogy a társalgást is elvettem, mert így hogy mindenki össze-vissza nekiállt beszélni akárkivel, semmit sem lehetett csinálni :(
egy tárgyat nem tudtam áthelyezni az inventory-mban, hogy ne lépjen ki, mert vki beszélgetni akart egy npc-vel... szintlépésnek is 3x ugrottam neki...
de értelmes keretek között +így hogy gyorsabb lesz már a játék, talán elviselhető, ha mindenki kezdeményezhet beszélgetést. majd kipróbáljuk :)

szerk: következő alkalom mikor legyen? kinek mikor felel meg?
ma dől el, hogy a héten melyik nap nem lesz jó, amúgy a többire egyelőre nincs programom

Dreamcleaver

Értem, csakhát akkor szóljatok, hogy Bluffra meg Diplomacyra ne pazaroljam a skillpontot,mert úgyse használom.  :D Akkor lejjebb is veszem az intet és megy máshova a pont.

Also: voice chat is damn frustrating!  :D

Also 2: Sajna IWD2 configban nem találtam meg a 3D-s gyorsítás kikapcsolás opciót.

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

Fazék

Quote from: Dreamcleaver on 2008-04-23, 01:35:42Értem, csakhát akkor szóljatok, hogy Bluffra meg Diplomacyra ne pazaroljam a skillpontot,mert úgyse használom.  :D Akkor lejjebb is veszem az intet és megy máshova a pont.
jogos. de nekem úgy rémlett, hogy ki lett jelentve, hogy Blarke lesz a csapat leader, vagyis hogy ő pazarolja a skill pontjait diplomacy és társaira. de persze nem árt, ha van másnak is, mert van hogy nem őt szólítják meg az npc-k.

Quote from: Dreamcleaver on 2008-04-23, 01:35:42Also: voice chat is damn frustrating!  :D
:hopp:

Quote from: Dreamcleaver on 2008-04-23, 01:35:42Also 2: Sajna IWD2 configban nem találtam meg a 3D-s gyorsítás kikapcsolás opciót.
dxdiag-ban ha kikapcsolod a directdraw gyorsítást, vagy a direct3d gyorsítást, azt hogy reagálja le az IWD2?

Lt. Simoan Blarke

Quote from: Fazék on 2008-04-23, 01:40:46jogos. de nekem úgy rémlett, hogy ki lett jelentve, hogy Blarke lesz a csapat leader, vagyis hogy ő pazarolja a skill pontjait diplomacy és társaira. de persze nem árt, ha van másnak is, mert van hogy nem őt szólítják meg az npc-k.
Jah. Ez megváltozott úgy, hogy mivel Zen palát hozott, ő tolja a diplomacy-t, én csak kívülről fújom a dialogue tree-ket :D

DC: szerezz mikrofont és meg van oldva. :D 5 emberből csak 3 beszél = frustrating, meg tudom érteni :D

Egyébként IWD2-ben nincs olyan hogy 3d acceleration kikapcsolás külön. Próbáld meg 16 bitre tenni és bekapcsolni a BLT-ket, akkor nem a GPU, hanem a CPU fog kirajzolni pár dolgot.

Rounin

Quote from: Dreamcleaver on 2008-04-23, 01:35:42Also 2: Sajna IWD2 configban nem találtam meg a 3D-s gyorsítás kikapcsolás opciót.
dxdiag-ban ha kikapcsolod a directdraw gyorsítást, vagy a direct3d gyorsítást, azt hogy reagálja le az IWD2?

Lakótársnak volt ilyen baja, elég átrakni 16 bitesre a grafikát és jó lesz. (legalábbis neki most 16 bit, 1024*768, minden egyéb max-on van és jó)

Fazék

aki ma is játszana IWD2-vel, az lépjen fel hamachi-ra a megfelelő szobába és ha fönt vagyunk mind az öten, akkor akár ma is folytatni lehetne. addig BG2-ToB-t folytatom. :)

Zen

&fmt=1

Fazék

Quote from: Zen on 2008-04-23, 20:09:30
Jól látom h már 4en vagyunk? xD
gondolom Blarke amint hazaér szintén följelentkezik és akár mehet is :haha:

Lt. Simoan Blarke

Quote from: Fazék on 2008-04-23, 20:22:53gondolom Blarke amint hazaér szintén följelentkezik és akár mehet is :haha:
Blarke itthon volt, csak játszott és nem olvasott fórumot ;) Vagyok hamán.

Zen

&fmt=1

Fazék

Dreamcleaver ha vagy szólj ránk, mert már megy a játék!!
szerk: már véget is ért. majd legközelebb folytatjuk.
párbeszédeken túlvagyunk, tiszta eksönbe térhetsz vissza, szintlépéssel egybekötve :)

Lt. Simoan Blarke

A szintlépést meghagytuk végül neked, bár mondtam Fazéknak, hogy szerintem Two-Weapon Fightingot akarsz :D

Draconire

Sorry a hirtelen lépésért, számlát kellett hamisítanom.^^

Mondjuk egyébként se terveztem, hogy még soká maradok. Majd ezután ha lehet, kezdjük korábban, hétköznap 10 körül egészséges nekem az alvásra való készülődés elkezdése és sokat nem tudom kitolni. :)

Fazék

Quote from: Draconire on 2008-04-23, 23:04:25Majd ezután ha lehet, kezdjük korábban, hétköznap 10 körül egészséges nekem az alvásra való készülődés elkezdése és sokat nem tudom kitolni. :)
ezt támogatom.
részemről is jobb lenne egy 7 óra körüli kezdés (addigra általában megvacsorázom) és 10-kor befejezés, mert kora reggel rohadt munka és rosszul bírom a kevés alvást :redface:

Zen

&fmt=1

Fazék

akkor úgy néz ki marad a 8-tól 10-ig idősáv. ami nem sok és ezért jó lenne, ha mindenki pontosan megjelenne 8-ra indulásra készen.
melyik nap lenne nektek jó legközelebb?

Lt. Simoan Blarke

Kezdhetjük korábban, csak akkor legalábbis előző nap beszéljük meg. (Kedden 7-ig órám van, meg mostanában itt-ott zh-zgatni is be kell másznom, aztán teljesen rapszodikusan érhetek rá esetenként.) Az elmúlt napokban napi 2-3 órát voltam távol géptől átlagosan... más kérdés, hogy én 3-14 alszom, ami kicsit kevesebb ébrenléti átfedést jelent veletek :D

Fazék

ez a 8-tól 10-ig idősáv tényleg elég rövid, így lehetne heti 2-3x is játék.
Ahogy nézem ez Draconire, Blarke és Zen részéről nem gond.
Dreamcleaver? mit szólsz hozzá?
csak mert real-time nem tudok 2 karaktert normálisan irányítani, a pause meg kizökkenti a többieket, szóval jó lenne, ha nyilatkoznál  ^^"
(ha ez vigasztal, párszor már szükség volt a bluff skill-edre, szóval nem hiába vetted föl :D)

Lythis

ok, asszem ToB-ban sikeresen belefutottam egy bugba. Elvállaltam a küldetést a helmitáknál, hogy kipurgálom a beholder szektát a csatornából, letolom a képem, és kapom a questet, hogy szedjem össze a rift device darabkákat a lentebbi részekről. Gaal ugye ideadja a kulcsot, amivel ki lehet nyitni a kaput, ahonnan le lehet mászni az alsóbb szintekre. Eddig tiszta. Megkapom a kulcsot, ellenőrzöm, bennvan inventory-ban, de az ajtó nem nyílik. wtf? ellenőrzöm az item leírást, biztos ami biztos, hátha az a földre került. Nem, annak kell annak lennie. Ok, akkor visszakeres mentés (kemény 2 db van az autosave-vel együtt...), kilép, visszatölt, és még mindíg nem nyílik. Van valami ötlet? Vagy egyszerűbb, ha megmondom a helmitáknak, hogy templomnegyedestül mehetnek a retekbe.
Also: Haer'Dalis-nál nagyobb ágyútöltelék karim még nem volt... nagyon nem éri meg szenvedni a megszerzésével...

Fazék

Quote from: Lythis on 2008-04-24, 20:24:18
ok, asszem ToB-ban sikeresen belefutottam egy bugba. Elvállaltam a küldetést a helmitáknál, hogy kipurgálom a beholder szektát a csatornából, letolom a képem, és kapom a questet, hogy szedjem össze a rift device darabkákat a lentebbi részekről. Gaal ugye ideadja a kulcsot, amivel ki lehet nyitni a kaput, ahonnan le lehet mászni az alsóbb szintekre. Eddig tiszta. Megkapom a kulcsot, ellenőrzöm, bennvan inventory-ban, de az ajtó nem nyílik. wtf?
szóval a 4-es számmal jelölt helyen nem tudsz lemenni? (az 5-öst csak a beholder lair-ből feljövet nyitod ki)

szerk: hogy azok ellen a mocsok beholder-ek és gauth-ok ellen hogy szenvedtem a shield of balduran nélkül :haha:
aztán egyetlen egy vacak varázslattal kiírtottam az összeset a pályáról seperc alatt, vicces volt :D