Main Menu

Chrome Shelled Regios

Started by chilip, 2009-02-21, 23:03:45

Previous topic - Next topic

chilip

Chrome Shelled Regios



*Based on a light novel series by Shuusuke Amagi, illustrated by Miyuu.

      A világ meg van fertőzve szörnyekkel, amik évek óta fenyegetik az emberiséget. A föld kicsit falloutos lett emiatt, az emberek mozgó városokba tömörültek. Kinn a levegő spec. ruha nélkül nem szívható be huzamosabb ideig mivel az is fertőzött. Van egy másik mellékhatása is ennek a fertőzésnek, mégpedig egy bizonyos energia felszabadulása az emberekben változó mennyiségben. A szörnyekre speciálisan képzett magas energiaszintű emberek (alkimisták) vadásznak különleges képességeik segítségével ezzel védve a városokat (régiókat - Regios) és az emberiséget.
      Egy szegényebb városba érkezik meg Lei-Fon Alseif (Leifon, Fon-fon :D ). Érkezésekor bár nem a katonai részre jelentkezett be direkt, 2 katonai diák elkezd harcolni érkezésekor és veszélybe sodorják mások életét is a harcal. Leifon másodpercek alatt elkeni a szájukat így átkényszerül a katonai részre (mivel a városba nem maradhat) és rögtön be is osztják a 17es osztagba (elitek kerülhetnek csak be) ami épp a feloszlás szélén áll emberhiány miatt. [spoiler]Ereje érthető mivel egy olyan városból jött ami a legerősebb alkimisták szülőhelye, és ott is az elitek közt tartották számon, de el kellett hagynia a várost.[/spoiler]
Az osztag: Elipton (mesterlövész - kb úgy viselkedik mint Kurz Veber Full Metal Panicból :D), Nina (osztagvezető), Harley Sutton (műszerész és fegyverkezelő/karbantartó), Feli Loss (a főnök húga és felderítő - jelenlegi avám :D )
Első rész elején és végén lévő csata Leifon múltjából részlet. Lesznek benne még angolul beszélő részek autósüldözésként, aminek semmi köze egyenlőre az egészhez (még mangába se találtam semmi ilyesmit). Egy biztos, az angol nyelv nem való a japánoknak, nagyon nevetséges ahogy "törik" a nyelvet :D . szerencsére nagyon rövidek ezek a kis szösszenetek. Az egész sztori meg világ light novel-ekből jött, annyira népszerű volt, hogy először manga majd anime készült belőle.

Animáció jó, de sajna lehetne jobb is. Világ nagyon bejön, szereplők jók. Külön kiemelném az ED-et ami nekem nagyon tetszik  ^^ . Legtöbb hibáját majd orvosolja a DVD-s megjelenés remélhetőleg. Zene jó is meg annyira nem is. Kicsit szokni kell, de nem vészes. Harc alatti zene lehetne más is, de annyi baj legyen.

Manga

Manga - Ninára koncentrálva kicsit későbbre helyezve a kezdést

torrentek közül a whatever-t ajánlom, asszem csak fogták az ayako féle subot és jobb videóra rakták rá.

ed.: pár novellás Spoiler

[spoiler=Laifon képessége]a másolás, képes az energia alapú cuccokat másolni, a sárga kötél/drót/whatever az annak a csákónak a képessége aki tanította a visszaemlékezésben (5. ep?). Igazából Laifon összes támadása másolt cucc. Más kérdés hogy a drótos csávó kivételével (aki még direkt tanította is neki a saját képességeit) a többiek nem nagyon szerették ezt.[/spoiler]


[spoiler=Laifon száműzésének oka]elszállt alóla a ló. mivel bevették az elitek közé, a nevelőotthon ahol felnőtt rendbejött pénzügyileg, de a többin is segíteni akart. eljárt alvilági harcokba pénzért. valaki ezt megtudta, és elkezdte zsarolni vele. később kihívta hogy majd jól megalázza a többiek elött. Laifont ez kurvára nem érdekelte :D 1 mozdulattal megnyomorította úgy hogy fegyvert kézbe többet nem tud venni. királynő ezt megtudta és összeverte Laifont sajátkezüleg. tudniillik a királynő a legerősebb ott, és csakis olyan szörnyekkel harcol akik tudnak beszélni, a kissebb falatokat hagyja az eliteknek. aztán száműzte.[/spoiler]

Cobra

Az engrishes részletek gondolom a múltban játszódnak és talán megtudjuk belőle hogy lett ilyen a világ. Tetszik a sorozat, kár, hogy igen katasztrófális a képminőség, de remélhetőleg lesz BD/DVD rip később.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

chilip

én is pont erre gondoltam, de ahhoz kicsit lassan halad az engrish, még mindig az autópályán vagy hol vannak...

Bishop

Hmm ez érdekelne, mennyire is rossz a képminőség?  ^^"

Soul

Az ayako egyenlőre csak xvidben tolja és itt találkoztam először a szemrák fogalmával.Szóval képzelj el olyan képet hogy ha sokáig nézed fájhat a szép tiszta képhez szokott szemed  :D.

Egyenlőre csak 2 részig láttam, de úgyérzem később is tetszeni fog nekem ez a sorozat.A wathever HD-ja meg szaggatna nállam, úgy hogy nagyon reménykedek dvd-s változatban.

NLZ

A Whatever verziók jók, Ayako feliratát rakják rá HD rawra. Aztán lehet már más feliratot használnak, az elején még így volt.

Az anime maga ideáig nem nagy szám, a grafika kicsit túl komplex, zene néha egész korrekt. Megnézem még a 6. részt, remélem megfog.

Soul, próbáld ki az MPC(Overlay Mixer)+CoreAVC(Skip Deblocking) kombót. Ez a létező legkevésbé erőforrásigénylő módszer a videólejátszásra. ffdshow lehet mellette, de kapcsold ki a filtereket (nekem legalábbis Picture prop és Levels mellett néha beszaggat, nélkülük sose). Majd egyszer írok erről egy leírást. :D
[reserved]

Soul

Köszi a tippet, de már feldolgoztam hogy a hd-k szaggatnak, csak lesz (valamikor) normális sd változat vagy dvd rip.
Először azt hittem télleg csak ilyen rossz minőségű rawok vannak és nem értem hogy az ayako miért csak ezt a rossz xvidest erőlteti.

Bishop

whatever HD 1-6ig folyamatban kiváncsi vagyok milyen lesz  :smile:

Soul


SaiyaGin

Utoljára a 4. részt láttam, azóta már tudni, hogy tkp. miről is szólnak az összevissza bevágott jelenetek? (Azt már látom, hogy az engrish-es jeleneteket ti se tudjátok hova tenni.)

LuckyDingo

Nah belekezdtem én is :D Vicc, hogy az első rész még nálam is szaggatott a beúszó szövegnél a végén XD Amúgy jó a Whatever.

Karakterek jónak tűnnek, Nina bejövős :D Story is elmegy bár egy részből nem sok mindent derítettem ki. Majd ha több időm, lesz bepótolom a maradék subolt részt.

Alkyra

Aki esetleg szeretné, hogy a novellát fordítsák kérem itt jelezze.^^

(én természetesen igennel válaszoltam.^^)

KeLa

#12
Quote from: SaiyaGin on 2009-02-22, 09:26:45
Utoljára a 4. részt láttam, azóta már tudni, hogy tkp. miről is szólnak az összevissza bevágott jelenetek? (Azt már látom, hogy az engrish-es jeleneteket ti se tudjátok hova tenni.)
Annyit sikerült kiderítenem h az a Legend of Regios című novellából van, ami egy előzménye a többinek, szal valóban a múltról szól...

Am maga a sorozat nem rossz, az meg nekem is gyorsan feltűnt h a fightok alatti zene nem valami változatos, vagy az ami az op alatt is szól vagy a tuc-tuc, na nem mintha rossz lenne, főleg az előbbi tetszik, de lehet egy idő után unalmassá válik. Layfon meg a tudta nélkül építi a kis háremét, Meicchi-vel kezdte, aztán Ninára mászott rá az 5. részben, végül a 7.-ben letapizta Narukit  :D

* Oh, és Layfon lába sztem előbb-utóbb tönkre fog menni Fellinek köszönhetően xD

chilip

raktam be első posthoz 2 novellás spoilert

Bishop

Első rész alapján 2 dolog fogalmazódott meg bennem. Egyik az hogy ezt biztos nézni fogom, a másik az hogy akarva akaratlanul is sok FMAs karakter van benne.
A végén nekem is szaggatott valamiért de annyi baj legyen. A graf jó bár dvdbe jobban illene a stílusához.

LuckyDingo

6 rész letudva :) még mindig tetszik :) Most már Felli is jófej lett :D Eleinte túl lelketlen volt.

Egyedüli ami nem tetszik.. ha már angolul beszélnek keressenek valakit, aki legalább tud jól angolul XDDD japán hangsúly+angol szöveg= mega fail :D

Nevl

ÖÖÖö eddig megnéztem 2 részt.... MI EZ A ZENE?!?!?! JJJÁÁÁÁJJJ  :Eztneked: :Eztneked: :Eztneked: :comp: :morci: Harcok alatt beindul ez felturbózott pokemon betétdal... katasztrófa... egyébként kicsit ugyan az a bajom vele, mint a ridebackel... nagyon B-kat feeling az egész... még remélem jobb lesz.
The stench of the air!
The smell of the gore!
The carnage greater than any war!

Fear the Pony!

Soul

Nekem az első részről a Starcraft jutott eszembe, zergek + mozgó humanoid bázis  :smile:.

chilip

7es rész jó volt, megvolt a heti engrish adag is :D

LuckyDingo

Quote from: chilip on 2009-02-23, 15:48:25
7es rész jó volt, megvolt a heti engrish adag is :D
Szerencsére nem volt sok XD
Ninának miért a hátába kellett akupunktúrázni? :XD bah.. De egyébként Felli lebukott? Eddig nem tudták, hogy ilyen power a képessége nem? :S

KeLa

Quote from: LuckyDingo on 2009-02-23, 16:33:22
De egyébként Felli lebukott? Eddig nem tudták, hogy ilyen power a képessége nem? :S
Ja, legalábbis csapaton belül biztos; Nina meg épphogy megemésztette h Layfon egy imba állat, erre jön Felli :D

chilip

Ninának az energiaáramlását stabilizálták, lehet a hátán vannak a főbb részei annak a rendszernek. Felli meg nem bukott le annyira, eddig is tudták mit tud, csak azt nem hogy ennyire erős a képessége.

abból a rugásból amit Fon-fonnak adott igazán lehetne gif-é alakítani :D

LuckyDingo

Quote from: chilip on 2009-02-23, 17:27:50
Ninának az energiaáramlását stabilizálták, lehet a hátán vannak a főbb részei annak a rendszernek. Felli meg nem bukott le annyira, eddig is tudták mit tud, csak azt nem hogy ennyire erős a képessége.

abból a rugásból amit Fon-fonnak adott igazán lehetne gif-é alakítani :D

1.Az elég lebukás, ha fény derül az igazi erődre, amit eddig titkoltál :D

2.Mért nem a szegycsontjánál van a rendszer  fő részee? :XDD

chilip

ayako LQ ep8 - nincs kedvem megvárni a HQ-t :D

Alkyra

Ver iz ma HQ ep 7 rilese?



chilip

jó rész volt, Felli megint nagyot alkotott a részben  :lol:

[spoiler][/spoiler]

KeLa

Ez a macska-maki csaj nagyon idegesítő és ahhoz képest h Layfonnak már a szele elfújta a francba, túl sokat pattog  :D

De legalább Felli-sempai elkente a száját... 2x is^^

Makos

Elkezdtem énis nézni .
Bár még csak az első részt láttam de eddig tetszik :szemuveges:

Bár a harcok alatt a zene tényleg érdekes :haha: