Main Menu

Toriko

Started by blackronin, 2012-06-04, 15:39:40

Previous topic - Next topic

Isley

337

Hát azért simán nem ette meg. De elképesztő ereje lehet annak a szörnynek, aki ezek szerint az újjászülető Acacia, ha ennyi belőle ennyire képes. Midora vs Joa izgalmas lesz. Jirou-ékra kíváncsi vagyok. Jó fejezetek ezek!

chilip

planet buster szint már megvan, full course után mi lesz? kimennek az űrbe és bolygókkal dobálóznak? :D nagyon máshogy nem lehet ragozni már ezt :D

blackronin

Quote from: chilip on 2015-09-10, 15:24:17
planet buster szint már megvan, full course után mi lesz? kimennek az űrbe és bolygókkal dobálóznak? :D nagyon máshogy nem lehet ragozni már ezt :D
Ez Shima-tól függ, meg attól hogy milyen hosszúra tervezi a sorozatot.

338
Kemény fejezet volt, Joa rejtélye ezzel teljesen feltárult.
Ő egy Food Spirit, aki "parazitaként" megszállta Fronhze testét...
Szegény nő, annyira félt Acacia-tól, hogy inkább visszautasította a feltámadást.

Jirou durva volt, reméljük hogy jól elintézi Acacia "pattanását".  :P

Midora pedig remekelt, örülök hogy nem dőlt be Joa manipulációjának.
A NEO pedig ezt jól benézte!  :D

Isley

338

Remek fejezet. Tényleg érik itt egy csillagközi arc is. Az Ínyenc Energia keletkezése is rendben volt. De most a legfontosabb Midora volt, és jó volt látni, hogy Joa nem tudta manipulálni.

blackronin

Megjegyzés Joie-val kapcsolatosan:
A mostani fejezet után (a toriko wikia-án) azt írják az oldalán, hogy amikor "feléledt" akkor "átalakította" Froese testét és férfi lett belőle.
Ez úgy hülyeség, ahogy van.
A Food Spirit csak megszállja a testet, azon felül nem képes megváltoztatni azt, ő csak egy "parazitaként" irányítja (a manga jelenlegi ismereteink szerint).
Valamint Joie csak Froese képességeit használja (értsd. lehet hogy egy senki volt mielőtt Acacia kiválasztotta volna), ezért nem tudja uralni az Appetite Demon-t se, mert az eredetileg Froese-jé volt.
Csak a férfi hang miatt kár ezt feltételezni, Joa egy férfi Food Spirit volt, ezért tekint magára így.
Toriko és Komatsu is megtartotta az eredeti hangját (a női testben) miután megették a PAIR-t (a mangában senki nem jegyezte meg/reagált olyasmit, hogy megváltozott a hangjuk).

A másik, hogy a mostani fejezetben Shima ügyesen eltakarta Froese testét, amikor kimászott a sírból.
Megemlíthetném azt is, hogy Froese alapból egy visszafogott mellmérettel rendelkezik (a mangában, az anime ezen a téren egy "kicsit" felturbózta őt).
Joa a feltámadása után olyan ruhát viselt mindig, ami eltakarja a női vonásait (egyrészt, hogy elfedje a titkát, valamint a személyisége miatt).

Az egészből nem azt akarom kihozni, hogy "szörnyű" lenne, ha Joa férfi testben lenne, de a történet szempontjából lényeges, hogy a Food Spirit nem képes megváltoztatni a birtokolt testet a kénye kedve szerint.

Kaka magyarázata alapján (ami arról szól hogy amíg a fizikai test megmarad, addig a Food Spirit bármikor visszatérhet bele) Froese még fontos tényező lehet az Acacia elleni harcban. Ha Toriko-ék egyszer kiűzik Joa-t Froese testéből, akkor visszatérhet mint szövetséges.
Csak Acacia miatt utasította vissza a feltámadást Froese, lehet hogy most már hajlandó lenne harcban szállni vele Toriko-ék oldalán.

blackronin

339
TORIC

Midora vs Joa:  :whoah: :whoah: :whoah: :whoah:
Duplaoldal Acacia-ról:   :eek: :eek: :eek: :zomg: :zomg: :zomg:
Jiro megjegyzése:  :he:
A vége:   :wtf:

Remek hét ez minden szempontból!  :smile:

Isley

339

TORIC

Az egyértelmű, hogy TORIC, de talán a legizgalmasabb fejezet is amióta itt vagyunk az Ínyenc Világban. Alig tudom felfogni, hogy hogy képes Mitsutoshi ekkora fejezeteket csinálni hétről-hétre.

A Midora vs Joa nagyon ott volt. Midora szövegei rohadt jók voltak. Főleg, amit a démonnak mondott. Mi Midorának egy főhadiszállás, amikor az egész bolygót el tudná pusztítani. Joa elgörbített konyhája, valamint a főzés, a Föld elkészítése idejének lerövidítésének a módja nagyon tetszett. Plusz csak úgy mellékesen Midora átkerült Joával együtt a Második Területre, ahol éppen Toriko és Starjun is tartózkodik. Mondjuk az várható volt, hogy még így sem esélye Zausnak, aki visszatért, megszerezni a Joa által ellopott konyhaeszközt.
Jirouról pedig kiderült, hogy eddig azért volt rohadt kemény, mert a pecsétet még nem oldotta fel. Nem számítottam rá, hogy Jirou erejét még ezután is lehet növelni.
Acaciaról a kép brutális volt. A Nitrok is elszámították magukat egy csöppet. Amit Chichi mondott, hogy több milliárd éves az Acaciában lévő démon, az elképesztő. Ezután nem csoda, hogy ennyire megijedt tőle még maga Froehse is.
Don Slime a végén pedig... meglepett, de adja magát végül is.

Elképesztő fejezet volt. Szimplán remek ez az arc!

blackronin

Quote from: Isley on 2015-09-16, 11:46:32
339

TORIC

Az egyértelmű, hogy TORIC, de talán a legizgalmasabb fejezet is amióta itt vagyunk az Ínyenc Világban. Alig tudom felfogni, hogy hogy képes Mitsutoshi ekkora fejezeteket csinálni hétről-hétre.

A Midora vs Joa nagyon ott volt. Midora szövegei rohadt jók voltak. Főleg, amit a démonnak mondott. Mi Midorának egy főhadiszállás, amikor az egész bolygót el tudná pusztítani. Joa elgörbített konyhája, valamint a főzés, a Föld elkészítése idejének lerövidítésének a módja nagyon tetszett. Plusz csak úgy mellékesen Midora átkerült Joával együtt a Második Területre, ahol éppen Toriko és Starjun is tartózkodik. Mondjuk az várható volt, hogy még így sem esélye Zausnak, aki visszatért, megszerezni a Joa által ellopott konyhaeszközt.
Jirouról pedig kiderült, hogy eddig azért volt rohadt kemény, mert a pecsétet még nem oldotta fel. Nem számítottam rá, hogy Jirou erejét még ezután is lehet növelni.
Acaciaról a kép brutális volt. A Nitrok is elszámították magukat egy csöppet. Amit Chichi mondott, hogy több milliárd éves az Acaciában lévő démon, az elképesztő. Ezután nem csoda, hogy ennyire megijedt tőle még maga Froehse is.
Don Slime a végén pedig... meglepett, de adja magát végül is.

Elképesztő fejezet volt. Szimplán remek ez az arc!
:tezsvir:

Mindent leírtál, amit én is akartam.
De annyit azért pontosítanék, hogy Jiro nem azért volt kemény, mert még nem oldotta fel a pecsétet, hanem PECSÉT NÉLKÜL ilyen erős (vagyis visszafogott erővel... mégis mi lesz ha teljesen elengedi magát?).
Na, ez a durva tény.
Don Slime-ról pedig egyáltalán nem gondoltam semmit, így eléggé meglepett a vele kapcsolatos dolog.

Isley

Quote from: blackronin on 2015-09-16, 11:58:19

De annyit azért pontosítanék, hogy Jiro nem azért volt kemény, mert még nem oldotta fel a pecsétet, hanem PECSÉT NÉLKÜL ilyen erős (vagyis visszafogott erővel... mégis mi lesz ha teljesen elengedi magát?).

Így értettem én is. Azért volt csak egyszerűen rohadt kemény mert még nem oldotta fel a pecsétet. Ezután már olyan erős lesz, hogy nyelvújítást kell végezni, s új szót kitalálni rá, mert valószínűleg leírhatatlan lesz. : D Annyi, hogy most meg te írod el, mert most van úgymond "pecséttel" (lepecsételve az ereje), és lesz "pecsét nélkül", ha feloldotta. De ugyanazt mondjuk. Még a végén hasonló erővel fog bírni mint Midora...

blackronin

Quote from: Isley on 2015-09-16, 12:13:51
Annyi, hogy most meg te írod el, mert most van úgymond "pecséttel" (lepecsételve az ereje), és lesz "pecsét nélkül", ha feloldotta.
Hoppá, ezt valóban én írtam el most.  ^^"
A lényeg az, hogy ugyanarra gondoltunk.

blackronin

340
Király fejezet volt, de egy hatalmas gond vele:
Túl gyorsan pörögnek az események.
Olyan mintha Shima tényleg be akarná fejezni a mangát 1-2 éven belül és emiatt a Gourmet World-öt rövidebbre veszi.

Reménykedjünk hogy erről szó sincs, de azért lassítani kellene egy kicsit!

chilip

én szeretném ha áttekernénk gourmet worldön, talán utána lehetne normálisabb power leveles más szereplőkkel ugyanebben a világban. Számomra ott volt egy kicsit csalódás amikor pont eltalálta az erőviszonyokat a szememben a nagy tornával a gourmet world előtt (mikor buranchi vagy ki feltűnt) és egy tolvonással véget vetett az egésznek. Azt a tornát végig kellett volna csinálni és még1 hosszabb arc az emberi világban, kalandozós adventure. utána jöhetett volna ez a DBZ power level bullshit a belső démonokkal :P

Isley

340

Sehova sem kell lassítani. Ha két év múlva akarja befejezni, abban az esetben akkor fogja. Kész. Inkább legyen ilyen minőségi száz fejezet, minthogy elkezdjen valamit csak azért, mert a rajongók még tovább akarják olvasni.

Ez is remek fejezet volt. Úgy érzem, mintha minden héten 2-3 fejezetet kapnánk. Annyi minden titok és érdekesség. Jirou "Blue Nitro-chan"-ozása hatalmas volt. : D A Nitrok pedig egy fejezet alatt váltak főellenségből a világ védelmezőivé. De majd alakul ez a kép még. Kíváncsi leszek most Bambinára, hogy mit kezd a Neo pöcökkel.

Isley

341

Toriko jól összefoglalta: Terry, a mestereitek félelmetesek! Rohadt jó képsorok voltak ezek. SKy Deer agancsának erdejében nem semmi világ van. Bambina hozta, amit vártam tőle, de "A" dupla képe vitte a pálmát, valamint a kép, amelyen Mother Snake lekukucskált a pöcökre. Meg szellemes volt Mitsutoshi narrációja is, ahogy írta, hogy a pöckök nem nevezhetők valami szerencsésnek... : D

Következő fejezetben pedig végre Toriko és Komatsu! Csak így tovább!

blackronin

341
Hangulatos fejezet volt, remek art-tal.
A tempó még mindig egy kicsit túl gyors nekem, de bízok Shima-ban.
A végét pedig nem egészen értettem, de a köv. heti fejezetből majd kiderül, hogy Toriko mire gondolt.

blackronin

342
Ha tényleg megmeri azt lépni Shima, hogy kihagyja az egész Blue Grill-es főzőversenyt, a "Another" megfőzését és a többit, akkor  :lame:.
Sőt EPIC FAIL.

A kettőség is zavar.
Toriko-s rész egész jó (bár hogy Toriko olyan veszélyes volt 2 évvel ezelőtt, hogy Midora aggódott miatta az egy kicsit fura... most már érthető, mert megette az Air-t és a Pair-t), normális tempójú, de a vége egy totális kapkodás volt.
Miért az maradt élve, akit látunk? Mi történt a versenyen? Mi lett Don Slime-mal? Miként mentették meg Love-ot?
Miért utólag kell bemutatni az egészet megint?

Nem voltam elégedett a fejezettel a héten.

chilip

olyan érzésem van mintha elkaszálták volna a Toriko-t azt adtak 10-15 chaptert hogy fejezze be o_O (vagy a mangaka nem akarja folytatni) azt megy a kapkodás. wtf offscreen another ahol komatsu mint másik főszereplő végre mutathatott volna valamit.... hol van már mikor a kolostorba tanultak, eleje közepe és vége is volt a dolgoknak és még jó is volt minden ponton...

és soha nem bocsátom meg shimának ahogy elbánt joejoe-val LOL :D a cool kariból csinált egy mutáns foddert :D

Isley

342

Blackronin, te mindig szeretsz sietős lenni az ítéletalkotással, de inkább várjuk meg a jövő hetet. Annyira érthetetlen lenne így, hogy biztos rászán néhány hetet Mitsutoshi, hogy elmagyarázza mi történt. Szerintem valahogy a Torikos rész után nem illett volna, ha visszamegyünk a hatos területre, és ott szépen sütögetünk. Toriko ott van Guinness-szel szemben, és ebben a dicsőségteljes momentumához jól passzolt, hogy Komatsu is ekkor jöjjön a nagy hírrel, minthogy kiessünk ebből a hangulatból, és főzőcskézzünk. Mitsutoshi úgyis elmagyaráz mindent.
Amit te mondasz chilip, ez is egy értelmezés, de nem cseng össze az eladások és a osztályozások eredményeivel. Azok jók, tehát miért kaszálnák el a sorozatot, ahelyett, hogy megköszönik Mitsutoshinak, hogy hétről-hétre engedi látnunk határtalan fantáziája gyümölcsét.
Toriko ereje engem is meglepett. De szépen kapcsolta össze Mitsutoshi a múlt heti orrdugót a héten Midora flashback jelenetével, hogy Starjun ezt most megértse, plusz, hogy mi fogalmat alkossunk arról, hogy mit érez Toriko, és hogy mekkorát fejlődött. Az pl. rohadt menő, hogy már ő tőle félnek a már keményebb vadak is. Ilyennek kell lennie egy igazi főszereplőnek.

blackronin

Quote from: Isley on 2015-10-07, 17:52:37
342
1. Lehet, hogy gyorsan ítélkezek, de sajnos néhányszor bejött már a rossz előérzetem, pl. 0. Biotop-os harcok átugrása
2. Hiába magyaráz el pár dolgot Shima, mert én is bízom benne hogy lesz azért valami flashback, de az utolsó duplaoldalon annyi dolog történt, hogy az már zavaró.
Pl. Don Slime átalakulása, mindenki idősödött, Another-t megfőzték, 3-an a 10 csillagos séfek közül láthatóan átállt Komatsu-ékhoz, Love kikerült a befolyás alól, a verseny befejeződött, stb.
Olyan volt ez kb. mintha az OP-ben 6-7 dolgot mutatott volna EGYSZERRE Oda a fejezet végén.
Jóból is megárt a sok!
3. Nekem pont a sok plot twist és történet magyarázat után esett volna jól valami nyugisabb téma, lásd. szakácsverseny.
A múlt hét után annyira nem akartam látni a folytatást a Toriko-s résznél, simán elviseltem volna ha később tudom meg, hogy mire gondolt Toriko.

Egyet kell értenem chilip-el az alábbiban is
Quote from: chilip on 2015-10-07, 14:18:40
wtf offscreen another ahol komatsu mint másik főszereplő végre mutathatott volna valamit.... hol van már mikor a kolostorba tanultak, eleje közepe és vége is volt a dolgoknak

Ha esetleg látjuk is az Another megtalálását és elkészítését, már nem fog ütni annyira, mert Shima által tudjuk, hogy mi lett a vége.
Shima remekül használta eddig a feszített tempójú történetvezetést, vagyis egymás után jöttek a durva dolgok és a nagy igazságok, de nem lehet ezt a fajta stílust a végtelenségig folytatni.
Kell néha a szünet, hogy összeszedjük magunkat és megemésszük a történéséket.
Erre lett volna jó a főzőverseny (arról már nem is beszélve, hogy a Toriko sorozatot nemcsak a harcokért, hanem a remek kajás részek miatt is szeretem), ami végre újra előtérbe hozta volna a kaja iránti rajongást.

edit: de elég a panaszkodásból.
Leírtam, hogy mi zavart és ennyi.
Majd meglátjuk, hogy mi lesz jövő héten.

Isley

Továbbra is úgy gondolom, hogy felesleges panaszkodni, mert jövő héten elválik minden.

Elmondom, hogy én itt mit remélek, és jelenleg erre minden esély megvan. Az megvan, hogy az Ichiryuu Midora harcot is hasonlóképp oldotta meg Mitsutoshi annak idején? Mégis nem mondtuk rá, hogy nem ütött.
Szóval szerintem most szépen jöhetne egy jó 12-20 fejezetig tartó flashback történet, amiben mindent megtudunk. Most szépen lelassít a Toriko, és teljesen egyértelmű lesz ezek után, hogy miért is volt ez az ANOTHER arc. A Toriko nem olyan manga már, amelyet olyan egyszerű lelassítani, és a világot is szépen és részletesen bemutatni, mert zajlik gőzerővel a Blue Nitrok nagy terve. Ezzel együtt rendkívül fontos lenne, hogy a mangaka kiaknázza az Area 6-ban rejlő lehetőségeket, mely az eddig általa megteremtett legérdekesebb és legizgalmasabb helyszín.
Persze, lehet, hogy nem lesz igazam. De panaszkodni ráérünk akkor is. Most pedig reménykedjünk inkább, hogy Mitsutoshi megmutatja ezt a világot is. S akkor egyértelmű lesz, hogy zseniálisan előre tervezte az egészet ANOTHER arcot, képes volt megteremteni a feltételeket arra, hogy egy sodró tempójú, a manga főszálával, a tervvel is előrehaladó arcot kapjunk, melyben a hatos terület teljesen megismerhetővé válik, s lesz ideje a szakácsoknak, Komatsunak is tündökölni. Az még a legidiótább személyeknek is nyilvánvaló, hogy az utolsó oldal sikít és ordít a flashbackért, a kérdés csak az, hogy Mitsutoshi milyen hosszúságúra tervezi azt. Én remélem, hogy elég hosszúra és részletesre. Az utolsó oldalon annyi mindent láthatunk, annyi elmagyaráznivaló van, hogy nekem inkább reménytelinek tűnik: elég hosszú flashback lehet ebből.

blackronin

Quote from: Isley on 2015-10-08, 17:22:18
Továbbra is úgy gondolom, hogy felesleges panaszkodni, mert jövő héten elválik minden.

Elmondom, hogy én itt mit remélek, és jelenleg erre minden esély megvan. Az megvan, hogy az Ichiryuu Midora harcot is hasonlóképp oldotta meg Mitsutoshi annak idején? Mégis nem mondtuk rá, hogy nem ütött.
Szóval szerintem most szépen jöhetne egy jó 12-20 fejezetig tartó flashback történet, amiben mindent megtudunk. Most szépen lelassít a Toriko, és teljesen egyértelmű lesz ezek után, hogy miért is volt ez az ANOTHER arc. A Toriko nem olyan manga már, amelyet olyan egyszerű lelassítani, és a világot is szépen és részletesen bemutatni, mert zajlik gőzerővel a Blue Nitrok nagy terve. Ezzel együtt rendkívül fontos lenne, hogy a mangaka kiaknázza az Area 6-ban rejlő lehetőségeket, mely az eddig általa megteremtett legérdekesebb és legizgalmasabb helyszín.
Persze, lehet, hogy nem lesz igazam. De panaszkodni ráérünk akkor is. Most pedig reménykedjünk inkább, hogy Mitsutoshi megmutatja ezt a világot is. S akkor egyértelmű lesz, hogy zseniálisan előre tervezte az egészet ANOTHER arcot, képes volt megteremteni a feltételeket arra, hogy egy sodró tempójú, a manga főszálával, a tervvel is előrehaladó arcot kapjunk, melyben a hatos terület teljesen megismerhetővé válik, s lesz ideje a szakácsoknak, Komatsunak is tündökölni. Az még a legidiótább személyeknek is nyilvánvaló, hogy az utolsó oldal sikít és ordít a flashbackért, a kérdés csak az, hogy Mitsutoshi milyen hosszúságúra tervezi azt. Én remélem, hogy elég hosszúra és részletesre. Az utolsó oldalon annyi mindent láthatunk, annyi elmagyaráznivaló van, hogy nekem inkább reménytelinek tűnik: elég hosszú flashback lehet ebből.
Tényleg reménykedem benne, hogy minden megvalósul amit felvetettél, s az aggodalmaim csak felesleges mondatok maradnak csak.
Várjuk a jövő hetet!  :smile:

blackronin

343
Jó hír: flashback-ben láthatjuk az ANOTHER megszerzését és elkészítését.

Rossz hír: cooking verseny bemutatásának esélye NULLA.
Miért nem láthatjuk mondjuk pl. Nono-t főzni?
Ennyire nagy kérés lenne?

Az art remek volt, de voltak gondok a fejezettel.
[spoiler]1. Acacia és Slime találkozása, bármennyire is királyul volt megcsinálva, röhejesen hamar történt meg.
Megint kérdem: miért sietsz, Shima? MIÉRT?

2. Moon megjelenése, a verseny lefújása, a Food Spirit-ek rohama...
Mind szép és jó, de megint kapkodásnak tűnt az egész.

3. Ichiryu visszatérését akarja Slime? Nem rossz az ötlet, de jóval később számítottam rá.
Megint nagyon elhamarkodottnak érzem az egész dolog felvetését.[/spoiler]

A tempó túl gyors, ezt már emlegetem egy ideje, s kezd egyre zavaróbb lenni számomra.
Félreértések elkerülése végett:
A fejezet rendben lett volna MÁSKOR. Ha Shima bemutatta volna a főzőversenyt a NEO-s rész előtt.
Akkor jobban ütött volna.
Így már kevésbé.

Meglátjuk, hogy mit hoz a jövő hét, de kötve hiszem hogy hosszú flashback-nek nézünk elébe.

Isley

343

Szerintem ez a fejezet megnyugtató volt. Megnyugtató, és pontosan az történt, amit leírtam. Ennyit a vészmadárkodás szükségtelenségéről. Ez már maga egy flashback fejezet volt. Nem Toriko felé indultunk meg, hanem elkezdte Mitsutoshi elmagyarázni, hogy mi történt. Mellékesen megint kaptunk egy hiánypótló magyarázatot: hogyan működnek a safe zone-ok?
Amiket felvetsz érdekesek, de ha kicsit átgondolod, magad is megtudod válaszolni ezeket a kérdéseket. Hol lenne itt idő főzőversenyre? Lehet, hogy jól esik neked, hogy kapkodásról hadoválsz, de gondold már át egyszer! Láthattuk, hogy Acacia mit váltott ki a pöckeivel. Azt is láttuk, amikor ennek hatására Whale King és Another együtt átkelt a Back Worlbe. Szerinted logikus lenne, ha ez az egész ott mindenfajta következmények nélkül maradna? Vagy azt gondolod, hogy a főzőverseny szépen folytatódik, Whale King pedig szépen vár, s nem okoz olyan felfordulást, hogy Don Slime-éknak muszáj legyen közbelépniük? Ebben a mangában minden mindennel összefügg. Én értem és tapasztalom, hogy a legtöbb manga nem ilyen, s kényelmesen ráérnek azokban arra, hogy minden menjen a maga módján, mintha semmi nem hatna semmire a világban. Csak mert olyan lenne, ha mindent úgy mutathatna be, hogy semmi sem zavarja meg az eseményeket. A Toriko világa nem ilyen. (És egyik világ sem igazából.) Az összetett. Én speciel örülök neki, hogy Mitsutoshi nemcsak, hogy komplex világot épített, hanem az események is mindig tükrözik ezt. Ha figyelsz az ok-okozati kapcsolatokra, akkor nem lepődsz annyira meg. Emiatt elmaradt a főzőverseny, igen. De folytatódik a történet, a flashback ANOTHER elkészítésével, amire vártunk. Én ezt írtam múlt héten is. Legyen jó pár fejezet arra, hogy megértsük azt a sok mindent, amit láthattunk a 342. fejezet utolsó oldalán.
Neked minden röhejes és kapkodásra utal, de ha figyelnél, akkor látnád, hogy nem lehet másképp most. Mitsutoshitól így is óriási teljesítmény, hogy a flashbackekkel, anélkül, hogy megtörné a sorozat ritmikáját, bemutat mindent. De nem csinálhatja azt, hogy az egyes események nem hatnak egymásra. Vagy, hogy a pöckök csak száz fejezettel váltanak ki hatást például Whale Kingből, csak hogy a verseny folytatódhasson. Mitsutoshi viszont a flashbackekkel megmutatja, amit csak tud. Így is csak azért kaphatunk hosszabb flashbacket, azért lehet Another elkészítése olyan, amilyen, mert a Back Worldre a téridő más szabályszerűsége vonatkozik.

blackronin

Quote from: Isley on 2015-10-15, 16:36:29
343

Ok, akkor reagálok:
1. Megnyugtató volt a fejezet valóban, hiszen flashback-et kapunk.
Az már nem megnyugtató, hogy egész főzőverseny kimaradt.

2. Isley, kérlek, hogy máskor olvasd el alaposabban, hogy mit írtam (úgy látszik, hogy nem figyeltél eléggé):
A főzőversenyt simán be lehetett volna szúrni Acacia felébredése előtt (335-ös fejezet után, aminek a végén láthattuk Acacia-t először szörnyalakban).
Utána jöhetett volna a már látott események sorozata.
Rengeteg mindenről írtál, aminek nagyrészével tisztában vagyok és teljesen egyetértek (ok-okozat, stb.), így nem egészen értem, hogy miért nekem szántad ezeket a mondatokat...  ^^"

3. Én csak EGY dolgot említettem röhejesnek, s ezt tartom is:
Don Slime RÖGTÖN nekimegy Acacia-nak.
Minek sietni ennyire? Nem ért volna rá az egész a flashback után?

4. A kapkodásról:
Példákat írok, azokból jól látható, hogy mi számít nálam kapkodásnak:
- A szellemeket simán átrakhatta volna Shima a következő fejezetre.
Mivel hogy úgy is elindulnak Komatsu-ék az ANOTHER után, bőven elég lett volna akkor mutatni a Food Spirit-ek megjelenését.
Erre betolta a mostani végére.
- Slime megemlíti, hogy Ichiryu-t akarja feléleszteni.
Nem ért volna rá ezt elmondani, mondjuk a Spirit World-ben?
Nagyon szükséges volt ezt is most belerakni?

Az ilyen húzások számítanak kapkodásnak nálam.
Remélem, hogy így már világos hogy mire gondoltam.

A safe zone-os magyarázattal semmi gondom nem volt.

Isley

A 343. fejezet az égvilágon már semmit sem tehetett azért, hogy a főzőverseny be legyen mutatva. Szóval, én értem, hogy most mit írsz, de ezt már most nem lehetett megcsinálni. Ahogy mondod, azt a 335 körül lehetett volna. De az előző posztodban megállapítod a fejezet kapcsán, hogy már biztos nem lesz főzőverseny. Az már eddig is biztos volt. Azért írtam le neked, hogy mi mivel függött össze, mert abból a posztodból nem tűnt ki, hogy ezeket átgondoltad volna. Ezért szántam neked. Az előző posztod és a mostani második pontod köszönőviszonyban nincs egymással. Én pedig ezért arra kérlek, hogy máskor ne csúsztass, mert mindketten tudjuk mit írtál. Nem kell magadat újraértelmezni.

blackronin

Quote from: Isley on 2015-10-15, 20:28:37
Én pedig ezért arra kérlek, hogy máskor ne csúsztass, mert mindketten tudjuk mit írtál. Nem kell magadat újraértelmezni.
Bocsi, de én nem csúsztattam, nem értelmeztem újra semmit.
Minek magyarázod félre azt, amit írtam?  :confused:

Ugyanazt írtam le, mint az első hozzászólásomban, csak kifejtettem neked, mert úgy tűnt hogy félreértettél valamit.

Ennyi, nem akarom túlragozni a dolgot.

edit:
Vissza a fejezetre.
Valaki megemlítette az AP-n, hogy az egyik Gourmer Demon mintha Tommyrod-é lett volna.
Hasonló az igaz, de tudjuk, hogy Tommyrod jelenleg Sunny hasában fekszik.  :P

blackronin

344
Elolvastam a fejezetet, de egyelőre nem alkotok véleményt.

Minden azon múlik, hogy Shima miként kezeli a flashback-et.
Megfelelően be lesz-e mutatva minden, jó lesz-e ütemezve, stb.

A vége viszont nagyon érdekes volt, szóval azt meg kell említenem.

Isley

344

Jó fejezet volt. Szépen kezdenek összeérni már a dolgok. Chako révén még az arc legelején tudomást szereztünk az ország projektjéről. Most kezd kiderülni, hogy mi is ez pontosan. Itt van mindenki: Komatsu, Chako, Don Slime, a 10 kagylósok és a szakácsaink. Plusz a fejezet végén elértünk oda, amikor a food spiritek reagáltak Whale King visszatérésére.
Én elégedett vagyok, mert látható, hogy nagyon szépen megágyazta ANOTHER elkészítésének történetét. Elég flashback fejezet van kilátásban, ahogy mondtam.

blackronin

Quote from: Isley on 2015-10-22, 14:30:34
Hogy érted azt, hogy miképp kezeli a flashbacket?
Így értettem

Quote from: blackronin on 2015-10-22, 14:14:05
Megfelelően be lesz-e mutatva minden, jó lesz-e ütemezve, stb.

Vagyis Shima gyorsan le akarja tudni az egészet vagy rendesen kibontja.
A hozzáállásától függ, hogy összeségében elégedett leszek-e majd a végeredménnyel, amikor visszatérünk a jelenbe.
Ha igen, akkor jól ütemezte, ha hiányérzetem lesz, akkor rosszul.

Isley

345

Ez a fejezet legalább EPIC! : D A safe zone magyarázata nem öncélú volt múlt héten. Zseniálisan összekötötte Mitsutoshi a safe zone-k magyarázatát a Back Channel-lel és azzal, hogy ANOTHER hogyan volt képes felülmúlni a fénysebességet. Az is érdekes megoldás, hogy miképp védelmezi Whale King Moon ANOTHER-t. Komatsu nagyon vagány volt ebben a fejezetben, és tetszett, hogy látszólag végre összeért az Area 6 két történetszála. Ez az arc mindenesetre egyebek mellett a sok magyarázattal és az összefüggéseivel emelkedik ki.