Main Menu

Toriko

Started by blackronin, 2012-06-04, 15:39:40

Previous topic - Next topic

chilip

sztem meg nem szegény, elvégre food honort elsajátította ( egyedül a végső próbára nem ment toriko-val )

blackronin

213:
Jó fejezet volt, élveztem.
Már ideje volt látni Ichiryu helyettesét is ennyi idő után.

Isley

Quote from: chilip on 2012-11-30, 13:42:41
sztem meg nem szegény, elvégre food honort elsajátította ( egyedül a végső próbára nem ment toriko-val )

Vagy ehetne egy kis Meteor Garlicot. : D

[spoiler][/spoiler]

Igazából csak az ötödik oldalon az arckifejezése, plusz az az abszolút reményvesztett kijelentése mondatta velem ezt. Világos, hogy menni fog neki, de hihetetlen, hogy mennyire nincs meg még továbbra sem a megfelelő önbizalma. Mondjuk Zebra meg is ölné, ha meglenne... : D

Isley

214

http://www.mangareader.net/toriko/214

Kiváló fejezet volt! Setsuno, Zaus, Ton és Mami papírforma szerint jól szerepel. Wabutora is menő, plusz jók ezek a poénok, amiket vele kapcsolatban megjegyez a riporter. : D

A fejezetet főleg a vége teszi érdekessé, amikor is...

[spoiler]...a végén feltűnik a séf világranglistán harmadik, "Bizarre Cooking" Tengu Buranchi. Elég ránézni az Összfogásos Menüjére. Kemény karakter lesz, az biztos![/spoiler]

blackronin

Először is, Isley:
Köszi, hogy belinkelted!  :smile:

A fejezet:
Csak jókat tudok írni róla, rögtön be is linkelem azt, amit te írtál:  :D

QuoteKiváló fejezet volt! Setsuno, Zaus, Ton és Mami papírforma szerint jól szerepel. Wabutora is menő, plusz jók ezek a poénok, amiket vele kapcsolatban megjegyez a riporter. : D
120 %-ban egyetértek.

A világ harmadik legjobb séfje, vagyis Tengu Burachi telitalálat mind design, mind személyiség szempontjából!
Tényleg valahogy így képzeltem el a séfek világában Zebra-t...  :P
A FCM-je elég durva, én is fantasztikus dolgokat várok tőle, főleg annak fényében, hogy csak egyszer szerepelt a versenyen eddig, s azt pedig lazán megnyerte.
Nem akárki az biztos.

A Cooking Fest arc számomra eddig hibátlan, más mint az eddigiek és kellően sokat várok is tőle.

Isley

A következő fejezet raw-ban már van.

http://www.mangabird.com/toriko-215

Plusz a fordítás.

http://mangahelpers.com/t/kewl0210/releases/36501

Nem olvastam végig, de az már előre nagyon tetszik, hogy...

[spoiler]... lesz benne Buranchi-Zebra jelenet.[/spoiler]

blackronin

Kijött a rendes fejezet is:
http://mangafox.me/manga/toriko/c215/1.html

Nagyon ütős fejezet volt!
Burachi nálam bekerült a top 10-be rögtön.
Remek design, jó személyiség, erős is és a dumája Zebra-val... OPIC szintet érte el.

És az utolsó oldalak... Komatsu-Burachi kombo? Felőlem jöhet!  :jee:
Komolyan nem hittem volna, hogy ez lesz a vége.
Kellemes meglepetés ért.

Isley

215

Egyetértek teljesen! Nagyon jó belépő volt Buranchitól.

Olyasmi gyors lehet, mint Setsuno. Volt vagy 10 másodperc neki a teljes úszás. Komatsuval a jelenet a végén pedig vicces volt. Már megint jött az aláírás kérésével... : D Az tetszett, hogy Buranchi -ahogy mondták -. elég bárdolatlan, de szakácsként a képességei kiválóak, s ezt Komatsuban is észrevette. Jó kis csapat lehetnek ők ketten. Bár azt nem igazán értem, hogyan... A biciklizésben sem hiszem, hogy Komatsu gyorsabb tudna lenni, mint amilyen eddig volt.

blackronin

216 raw pics:
http://mangahead.com/Manga-Raw-Scan/Toriko/Toriko-216-Raw-Scan

Valamint a spoiler
[spoiler]Komatsu és Burachi szépen lenyűgöz mindenkit.

A harmadik menet felállásai

Komatsu(小松) Rank 88 vs Zaus(ザウス ) Rank 1
Setsuno(節乃) Rank 2 vs Darin(ダリン) Rank 25
Buranchi(ブランチ) Rank 3 vs Livebearer(ライブベアラー) Rank 17
Kopuriko(コプリ子) Rank 24 vs Damala Sky 13(ダマラ スカイ13) Rank 4
Reishun(零春) Rank 18 vs Chiru(千流) Rank 15
Moh(モー) Rank 20(?) vs Yuda(ユダ) Rank 5

Közben a Bishokukai is mozgolódni kezdett...
[/spoiler]

Isley

blackronin

Köszi, Isley!  :smile:

Egyébként fantasztikus volt, a hét legjobbja talán (az OP-vel van egyszinten).
Buranchi nagy kedvenc, minden jelenete felér egy EPIC jelzővel.

Egy dologba azért belekötök (de ez igazából nem is annyira rossz):
Fura volt látni, hogy a verseny 2-ik és 3-ik fordulóját 1 oldal alatt elintézte Shima...
Pedig én minden versenyszámot ki akartam volna élvezni!  :bruhuhu:
Meg megcsodálni az elkészített kaják látványát is...
Innen látszik, ha egy manga remek: minden dolgot meg akarsz ismerni alaposan.

A tempó is egy kicsit túl gyorsra lett véve a fejezet második felében (sok nagy séf kiesett, akit biztosnak vettem volna).

De ha ezeket az anime-ben kibontják, canon-filler formájában, akkor nem lesz egy szavam se.
Csak nehogy kihagyják!

Megjegyzés:
A fejezet fordítása viszont nagyon gyenge.
A felállásokat bemutató oldal tele van hibával, pl. Yuda bekerült a Raw szerint, de a fordítók kihagyták.
Remélem, hogy egy másik csapat jobb munkát végez majd.  ^^"

Isley

Hasonlóan furcsa volt számomra is, hogy ilyen gyorsan le lett tudva a verseny. Úgy gondolom én is, hogy majd a bővített tartalmat majd animében kapjuk meg.

Yuda tényleg érdekes. Ha viszont ő bejutott, akkor a 13. helyen rangsorolt, háromszemű Horis esett ki. Ami azért meglepő. Plusz az is, hogy Wabutora ellenfeleként a "13." szerepel, az pedig elvileg ő. Nem tiszta...

Buranchi elképesztő mindenesetre. Kicsit nagy a fölénye. : D

Más: Komatsu Zaus-szal kezd a 32. között. Azért erre sem számítottam. Épp a világbajnoki címvédővel? Durva...

blackronin

217:
Ez is kijön majd a héten.
Addig egy EPIC kép a fejezetből

[spoiler]
http://imgbox.com/abjxdQG8
[/spoiler]

Kezdenek beindulni a dolgok...  :smile:

Isley

Quote from: blackronin on 2012-12-27, 16:21:46
217:
Ez is kijön majd a héten.
Addig egy EPIC kép a fejezetből

[spoiler]
http://imgbox.com/abjxdQG8
[/spoiler]

Kösz a képet!

[spoiler]Stayjun... Tudtam, hogy hamarosan bekapcsolódik. Már várom az első igazi csatát Toriko és közte.[/spoiler]

Jó fejezet lesz ez!

blackronin

A spoiler alapján a következő fejezetben már elkezdődhetnek a harcok.
Tudom, hogy fontos a küzdelem a Bishokukai ellen, de még szívesen elnéztem volna a Cooking Fest-et.

Más:
Burachi miért rak a nyakába elemeket?  :confused:
Mi ő, egy robot talán?
Mert nem igazán tetszik az ötlet.

Isley

217

http://www.mangareader.net/toriko/217

A Bishokukai tehát megérkezett. Egyértelmű, hiszen továbbra is gyűjtik a legjobb szakácsokat, szóval egy ilyen fesztivál számukra a legtökéletesebb hely. Kíváncsi vagyok mennyien jöttek.

Nagy harcokra számítok a Négy Mennyei Király és a Bishokukai, főleg Toriko és Stayjun között, de innentől már nehéz elképzelni, hogy a párharcok lemenjenek a bajnokságban. Nehéz lesz megoldani.

Buranchi: már az előző fejezetben is bent voltak neki azok az elemek. Olyan, mintha doppingolna. Bár a berakása utáni arckifejezése alapján még drog is lehet.

Ume beszélgetése jó volt Komatsuval. Ha tényleg olyan jól főz mint ahogy Komatsu állítja és megmarad a főszereplők között, jó lenne Coco vagy Sunny mellé combo-társnak. : D

blackronin

Quote from: Isley on 2012-12-29, 11:05:01
A Bishokukai tehát megérkezett. Egyértelmű, hiszen továbbra is gyűjtik a legjobb szakácsokat, szóval egy ilyen fesztivál számukra a legtökéletesebb hely. Kíváncsi vagyok mennyien jöttek.

Nagy harcokra számítok a Négy Mennyei Király és a Bishokukai, főleg Toriko és Stayjun között, de innentől már nehéz elképzelni, hogy a párharcok lemenjenek a bajnokságban. Nehéz lesz megoldani.
Engem még az izgat, hogy mégis mekkora eséllyel tud szembeszállni a Bishokukai a szakácsokkal + a Négy Mennyi Királlyal.
Ugyanis a top szakácsok biztosan kiváló harcosok és nagyon erősek is (lásd pl. Setsuno, Burachi), így nem lesz egyszerű dolguk.
Az én tippem: új GT robo-k (amikhez nem biztos, hogy kell már irányító, hanem önműködő) vagy idomított Nitro-kat és más szörnyeket (pl. Gólem) vetnek be.
Azzal ki tudnák egyenlíteni az esélyeket.

Jaj, de messze van még a január közepe...  :frown:

Yuuki

Sziasztok!

Én most értem be a mangát és az iránta való lelkesedésem továbbra is töretlen. Kiválóan megalkotott történet, hibák nélkül. Nagyon tetszik, hogy a Toriko mindig meg tud újulni. Új színterek egymás után, amik sok izgalmat hoznak és a lehető legjobb koncepcióval tovább színesítik ezt a csodálatos történetet.

Az arc-ok tekintetében, számomra a Bubble Fruit és a Cooking Festival voltak a legnagyobb kedvenceim. Tetszik a történet egészén végigvonuló optimista hangulat, ami tökéletesen egyensúlyban van a manga érzelmi skáláját sok helyütt szétfeszítő drámai eseményekkel. Jó volt látni a főszereplők megerősödését, s az edzés viszontagságai alatti töretlen barátságukat. Az ellenfél táborából hirtelen feltűnő Chiyo nagy meglepetést okozott nekem, azonban ijesztő külseje ellenére egy jól felépített karakter. Nagyon érdekes volt olvasni az ő és Chin mester között lévő kapcsolatról.

A karakter kidolgozások tekintetében is tökéletes ez a manga. A főszereplők mind kedvelhetőek és rendelkeznek élettörténettel. Úgy maradnak titokzatosak, hogy alaposan ki vannak dolgozva. Úgy gondolom, hogy a négy mennyei király ebből a szempontból is fog még okozni meglepetéseket. A karakterek közül számomra nagyon megnyerő húzás Komatsu szerepének és fontosságának növekedése. A Four Beast Arc egyik egyértelmű hőse – természetesen a négy mennyei király mellett –  ő és a Cooking Festival-ban is leginkább ő van középpontba helyezve. Ezt a manga egyik nagy előnyének tartom, mert másutt az ilyen karakterek, véleményem szerint indokolatlanul hamar lemaradnak és haszontalanná válnak.

A kedvenc karaktereim tekintetében nagy változás nem következett be:

1.Toriko
2. Sunny
3. Komatsu
4. Coco
5. Zebra
6. Knocking Master Jirou

Meglepően jónak tartom  a manga rajzolását. Szépen megszerkesztett képek, jól kidolgozott háttér és sok magyarázó szöveg segíti a történet megértését. A grafika semmiben sem tér el az animében látottaktól. Az arcok tökéletesen megegyeznek.

Tudom, hogy sok érdekes fordulat fog még bekövetkezni a Torikóban és már izgatottan várom a további fejezeteket, valamint a Cooking Festival alakulását. Remélem az izgalmas harcok mellett, a mangaka meg tudja majd oldani, hogy ezen szempontból is haladjon előre a történet.

,,People bring the small flames of their wishes together... since they don't want to extinguish the small flame... they'll bring that small flame to a bigger fire. A big flame named Griffith. But you know... I didn't bring a flame with me. I think I just stopped by to warm myself by the bonfire."/Guts/

Isley

Először is, jó látni, hogy beérted a mangát, Yuuki.

A leírtakból csak arra tudok következtetni, hogy egyre jobban tetszik a történet, lévén, hogy a legújabb arcokat írtad most már kedvencnek. Szerintem a döntés nehéz, mert a Toriko világának minden eddig bemutatott szegmense érdekes volt, így mindegyik lehet valamiért kedvenc.

A Komatsuról leírtakkal csak egyetérteni tudok. Valóban megfigyelhető, hogy a shounen mangákban létrehozott rengeteg karakter közül idővel a legtöbbnek a szerepe teljesen jelentéktelenné válik, ami felveti a kérdést, hogy miért lettek egyáltalán létrehozva? Mitsutoshi egyik nagy érdeme valóban az, hogy szinte mindegyik karakterének van jelentősége a történet szempontjából, így nem kerülnek "kukába" idővel.

A Toriko folyamatosan megújulása két alapvető dologgal magyarázható.

Egyik a világépítés. Ezt már itt kitárgyaltuk. A legújabb shounen mangák számára alapkövetelmény (legalábbis egy rendkívül hasznos eszköz a mangaka számára), hogy egy jól felépített és kidolgozott világot hozzon létre.

Másik a következetes építkezés. A főszereplők "elejtési szintje" nyilván sokkal magasabb, mint volt a manga kezdetekor, de még mindig óriási fejlődés és erősödés előtt állnak. Ilyen fegyelmezett építkezés simán elérhet a Toriko 6-700 fejezetet is, anélkül, hogy unalmassá válna.

De lehetne még sorolni. Lehet Toriko maga elég indok. : D

A legújabb eseményekről mi a véleményed? :)

Yuuki

Szerintem is mindegyik arc-ot lehetne kedvencek mondani valamiért. Ez tényleg csak ízlés kérdése. A történet tökéletes, jól felépített és nagyon magával ragadó.

Azzal amit a manga megújulásáról és a világ építésről írtál egyetértek. Ez tényleg alapvető dolog és itt olyan szinten tökéletesen felépített és kidolgozott világot hozott létre a mangaka, amit csak dicsérni lehet. Az emberi világ is tele van különlegességekkel, s már nagyon várom az ínyenc világot. Az bizonyára még lenyűgözőbb lesz. Valamint erre az eclips-re is kíváncsi vagyok. Te mit gondolsz, mi fog ebből kisülni?

A karakterek erősödése is nagyon jól megoldott. Mindegyik arc tartogat valamit ebből a szempontból is. Példáu, a Century Soup elkészítése, az autofágia is jól el van magyarázva, az edzés a templomban és még sorolhatnám. Valóban úgy válnak erősebbé a karakterek, hogy a történet végig megtartja a lendületét és ráadásul ezek sosem légből kapott dolgok.

Hihetetlenül tetszik a jelenlegi arc. Az események meg nem is alakulhatnának izgalmasabban. Kíváncsi vagyok Komatsu megmérettetésére és remélem, hogy megoldható lesz, hogy folytatódjon. Azonban a Bishokukai-al való harcot is nagyon várom már. Kíváncsi vagyok, hogy az ilyen mértékben megerősödött mennyei királyok hogy fogják tudni felvenni a harcot velük. Továbbá a Bishokukai tagjai közül, számomra nagyon érdekes Midora. Már nagyon várom, hogy láthassam valamikor harcolni.

,,People bring the small flames of their wishes together... since they don't want to extinguish the small flame... they'll bring that small flame to a bigger fire. A big flame named Griffith. But you know... I didn't bring a flame with me. I think I just stopped by to warm myself by the bonfire."/Guts/

Isley

Annyit biztosan tudunk, hogy az Ínyenc Napfogyatkozás legutóbb 500 éve volt, és a következő hamarosan be fog következni. Amikor ez megtörténik, újra aktívvá válik GOD, és megjelenik az Ínyenc Világban.

Arra számítok tehát, hogy ez mindenképpen csak a mostani arc után következhet be, a Bishokukai valószínűleg erre az eseményre készülve szeretné elrabolni a séfeket. Más kérdés, hogy Toriko ezt ne fogja hagyni. : D

Mivel ez központi jelentőségű a Toriko világában, így el tudom azt is képzelni, hogy még addig többet is várnunk kell. Mindenesetre, hamarosan itt az idő.

A legfontosabb jelen állás szerint az, hogy a fesztivál valamiképp befejeződhessen, mert látni akarom a harcokat. Komatsu vs Zaus, vagy a Livebearer vs Tengu Buranchi hatalmas lenne.

Yuuki

A séfek elrablása valóban aggasztó dolog. Főleg, hogy már Komatsu is elég előkelő helyezést ért el. Valamint az egyik fejezet végén látható volt, hogy annak a könyvnek, amit az ínyenc piramisból hozott el Komatsu, a keresésére indultak. Szerintem a továbbiakban még ez is fontos szerepet fog játszani.

A napfogyatkozásig még szerintem is várnunk kell, azonban most ígéretes harcok elé nézünk.

Gondolod, hogy tényleg igaz amit Toriko mondott Komatsunak? Itt most arra gondolok, hogy van olyan tehetséges, mint Setsuno - san. Eddig számos alkalommal bizonyította már tehetségét, aminek ékes bizonyítéka, hogy Zebra is szeretne vele combo-t alkotni.

Remélem, hogy a négy mennyei király ebben az arc-ban is meg fogja tudni mutatni a képességeit. Mondjuk egy Toriko - Stayjun harc már borítékolt. Tudom, hogy Toriko nagyon sokat erősödött mostanában, de nem tudom, hogy mennyi esélye lenne ellene. Jó lesz már látni Stayjun igazi erejét is.

Isley

Komatsu szerintem már most simán le tud győzni bárkit. Zaus és Setsuno az esélyes a számok szerint, de Tengu Buranchi is csak egyszer indult korábban, és nyert. Annyi azonban mindenképpen hátrány Komatsunak, hogy az úszásban az utolsóként kullogva ért célba, így a hozzávalók, amiket most birtokol, nem épp a legritkábbak. De nyilván nem ez fog dönteni.

A héten végre kijön az új fejezet, amiből valószínűleg meg tudjuk, hogy folytatódik-e a bajnokság. Én arra tippelek, hogy Torikoék lefoglalják majd a Bishokukait és folytatódik a torna, bár nagy valószínűség szerint nem zavartalanul.

Nagy kérdés az, hogy a Bishokukai erre az összecsapásra mekkora különítményt mobilizált. Érkeznek-e az erősebb tagok közül is, vagy csak GT-robok Stayjun? Annyi borítékolható, hogy a korábban látott gigantikus robotokat most bevetik. Kérdéses az is, hogy Nitrok jönnek-e?

Remélem, Mansam is szerephez jut most már hamarosan. Elvégre ezt már a Négy Szörny arcban is ígérte. Uumen állítása szerint erősebb a Négy Mennyei Királynál és az Ínyenc Világba is be tud lépni, bár nem tagja a Nulladik Biotópnak.

blackronin

Isley, Yuuki:
Mindent leírtatok amit én is akartam, szóval most nem nagyon tudok hozzászólni...  ^^"
Holnap jönnek a spoiler-ek, amiket nagyon várok, de a fejezet gondolom csak csütörtökön érkezik.
Már éppen ideje volt, hogy vége legyen a "Toriko-manga mentes" időszaknak.  :D

Yuuki

Tengu Buranchi erejére nagyon kíváncsi vagyok. Ígéretesnek tűnik, szerintem fog még érdekes pillanatokat okozni nekünk. Az igaz, hogy Komatsu utolsó lett, azonban a hozzávalók elkezdtek ragyogni, amikor közel ért hozzájuk. Szerintem ez azt jelenti, hogy a hozzávalók őt választották, ami a verseny további alakulásának szempontjából még fontos lehet.

Lehetséges, hogy megzavarják a fesztivált, s szerintem még az is előfordulhat, hogy Komatsu-t elrabolják és az arc további részében, az ő megtalálása és kiszabadítása is égető kérdés lesz.

A gigantikus GT Robo-kat, szerintem is be fogják vetni, azonban véleményem szerint Nitrokat még nem. Ha jól emlékszem, volt egy anime rész, amikor a kutatásfejlesztő beszélt egyik felettesével, akinek kifejtette, hogy nem érdemes Nitrokat bevetni még.

Mansam szereplését már én is várom, valóban ígérte s remélem, hogy be is fog következni. Kíváncsi vagyok, hogy milyen képességekkel rendelkezik

Isley

Igaz, a Nitrok bevetése kissé durva lenne. Egyébként én azt annyira nem értem, hogy a Nitrokat miképp tudja kontrollálni a szervezet. Elvégre elég erős, fürge eszű és nagyon civilizált őslények. Jó lenne, ha nem válnának szimpla Bishokukai-katonákká. Még Acacia is elismerően beszélt róluk.

Komatsu elrablása érdekes felvetés. Soha nem gondoltam erre, azonban nem kizárható. Mindenesetre azt leginkább úgy tudom elképzelni, hogy felkapja Stayjun Komatsut és viszi is. Máskülönben elkerülhetetlenül harc bontakozik ki közte és Toriko között.

Néhány fejezet Stayjunnal és Komatsuval nem lenne rossz. Stayjun a Bishokukaiból messze kimagaslóan az a személy, aki a leginkább megbecsüli a séfeket. Komatsut a Food Luck miatt különösképp.

Ettől függetlenül szerintem Stayjun először megküzd Torikoval. Ha győz, viheti magával a poggyászt (Komatsu) is. : D Továbbmenve, egy esetleges Stayjun győzelem azt jelentené, hogy Torikonak szükséges lenne a "Komatsu megmentése arc" előtt egy újabb szintugrás erőben.

Bishop

Kicsit bepofátlankodok ebbe a beszélgetésbe, sokan emlegetitek Stayjunt de én inkább az új Tommyrodot várom, rematch nem ártana mert Toriko Teppei nélkül nem győzhetett volna, és most még erősebb lehet. Stayjun még sok lenne szerintem Torikonak, ő inkább azon a szinten van ahol 0. Isotoposok vannak. Kíváncsi vagyok most a Bishokokai tagjaira, mert elég kemény bandának kell lenni ha GW-ben képesek felvenni a harcot a 0. "osztaggal" és még Torikoékkal meg szerintem pár szakácsot se kell félteni. Zaus, Buranchi, Livebearer, Setsuno stb.

Isley

Érthető, amit mondasz. Szerintem Tommyrodot mindannyian várjuk. Stayjun azért a slágertéma, mert ...nos, láthattad te is az előző fejezet végén. Szóval Tommyrod, de Grinpatch is jöhet felőlem, de nehezen tudom elképzelni az előző fejezet végén látottakból, hogy vagy nem rabolja el Stayjun Komatsut, vagy nem küzd meg Torikoval.

Tommyrod szerinted még ellenfél lenne Torikonak? A Bubble Fruit arc alatt Toriko lényegesen megerősödött.

Bishop

Tommyrod is erősebb lett azóta, szóval sosem lehet tudni. Stayjun tipikusan az a titokzatos tag akiből mindig csak egy kis adagot kapunk, ha jön sem fog többet mutatni mint egy kis ízelítőt az igazi erejéből. Grinpatch is jó lenne, Torikonak meg kell küzdeni Tommyroddal és Grinpatchal, hogy tudjon bizonyítani. A Four beast semmi GW-be, említve is volt, hogy azért jött a GW-be mert ott nem valami erős és ezért menekült ide. Szóval aki GW-ben megállja a helyét az többet tud mint Toriko, most vannak kb olyan low GW tier-ben. A Four beastet is csak közösen tudták megölni, egyénileg még nem tudják produkálni a technikát. Szóval legjobb esetben is Grinpatch szintjén vannak szerintem ha látjuk is Stayjunt max Mansam ellen tudnám elképzelni.

Isley

Tommyrodról azt valóban tudjuk, hogy visszanövesztette a karját és a sejtjei is fejlődtek. Toriko viszont nyilvánvalóan többet fejlődött. Egyrészt a Century Soup óta eltelt időszakban, aztán a templomban is, majd a Four Beast arc alatt is. Utóbbinak egyértelmű bizonyíték a Nail Gun, amely sokkal erősebb, áthatóbb és gyorsabb mint a Nail Punch volt. A templom óta pedig sokkal kevesebb kalória szükséges használatához.

Azt viszont nem tudjuk, hogy Tommyrod, Grinpatch és Stayjun közül ki a legerősebb, bár valóban feltételezhetjük, hogy Stayjun.

Azonban a lényeg az az, hogy mindez nem változtat semmit a legkevésbé sem azon, ami az előző fejezetben történt. Stayjun megjelent Komatsu előtt és Toriko érzékelte őt.

Az is a Tommyrod vs Toriko harc ellen szól, hogy bár Tommyrod kifejezte szándékát azt illetően, hogy legközelebb Toriko ellen akar harcolni, de a rangban felette álló Niceny mondta neki, hogy azt felejtse el, mert az Ínyenc Világban van dolga.

http://www.mangareader.net/toriko/156/9

A Négy Szörnnyel kapcsolatban pedig tévedsz. Egyrészt az Ínyenc Világban 100 elejtési szint feletti lények találhatók, ezek eddig mind mérhetetlennek voltak titulálva, lévén a fürkész nem tudta mérni őket. A 100 felettiek között egy 350-es Négy Szörny egyáltalán nem számít gyengének, jóllehet nem is a legerősebb. Azonban a Négy Szörny visszaemlékezésében látjuk, hogy hajdanán egy ősi Harci Farkassal harcolt, aki viszont valóban a legerősebb az összes vadállat közül, és mivel nem halt meg, tekinthetjük őt minimum középkategóriásnak. Emiatt és az elejtési szintje miatt gyengék közül valónak semmiképp.