Main Menu

Toriko

Started by blackronin, 2012-06-04, 15:39:40

Previous topic - Next topic

blackronin

308
EPIC fejezet volt, ehhez nem is fér kétség.

Tetszett, hogy végre láthattuk, hogy a többiekkel is mi a helyzet, valamint a történet is sokat haladt előre.

Szép munka volt, Shima!  :jee:

Isley

308

Remek, hogy végre a többiek is újra szerephez jutottak. Joa, Blue Nitrok, Bishokukai, ember világ és Torikoék. Minden fronton haladtunk. Kíváncsi vagyok, hogy milyen lesz a harc így, hogy látszólag Bambina megunta a bújócskát és egy új játékkal rukkolt elő.

chilip

jó többet nem írok amíg el nem hagyjuk majomföldet mert csak flameelgetnék :D remélem azért "normálisabb" lesz a sztori ezekután :D

[spoiler]"és akkor a majomkirály úgy alszik hogy kiugrik a világűrbe, a milky wayen feküdve alussza álmát. a 4 királyfi végre képes volt játszópajtása lenni Bambina Jesus Monkey King-nek aki a legártatlanabb lény széles-e világon az üveghegyeken túl a fekete hegyen a bokszringben. és akkor jövé e széles föld összes majma, mind az 1 billió hogy a bokszmeccset nézzék. a sort a legnagyobb királyfi kezdte, de ekkor a majomkirálynak pipilnie kellett, a sugár olyan erős volt hogy kettévágta a planétát. így vesztett a legnagyobb fiú. akkor jött az eggyel fiatalabb. de a majomkirály szellentett egy királyit, és a herceget elsodorta a szél.... a fél kontinensel együtt. ekkor jött az alkimista herceg, legfiatalabb lőn a csillagszemű után, ki várt már sorára. a majomkirály prüszkölt egyet és egy csepp nyál, mindössze ennyi repült a herceg felé. megpróbálta a mérgező érintésével eltéríteni de egy csepp nyálban az univerzum hatalma összpontosult, ekkora király volt a majomkirály. veszített hát, maradt a csillagszemű legfiatalabb. ekkor megtörtént az amire senki sem számított.... bambinának szarnia kellett...."
...
...
...
Komatsu még mindig a szíve helyén egy salátával sztázisban fekszik és Namek felrobbanásáig Komatsu haláláig még 5 perc (még kb 50 chapter)

Quote10/10 LEGJOBB CHAPTER, VÉGRE MEGTAPASZTALHATTUK A MAJOMKIRÁLY EREJÉNEK MÉLYSÉGÉT
QuoteOPIC CHAPTER NINCSENEK RÁ SZAVAK
[/spoiler]

blackronin

Quote from: chilip on 2015-01-22, 16:29:04
10/10 LEGJOBB CHAPTER, VÉGRE MEGTAPASZTALHATTUK A MAJOMKIRÁLY EREJÉNEK MÉLYSÉGÉT

OPIC CHAPTER NINCSENEK RÁ SZAVAK
Nem értem, hogy miért kell spoiler alá rejtened a VALÓDI gondolataidat...  :P
Ha ennyire imádod a Toriko-t, akkor ne fogd vissza magad.  :D

309
Okés fejezet, de azért nem dobtam magam hanyatt tőle.
Jópofa volt, ahogy reagáltak a Királyok Bambina mozgására, de egy kicsit kevésnek éreztem.

Isley

309

Okés fejezet, ez most ennyi. Sok remek fejezet után elfér egy ilyen is. Ez most átvezető volt.

Látom, chilip, nálad megint elszakadt valami. : D

chilip

visszataszít ez a sztoriszál :/ ez az egész bambinás f@$zság, meg 3 napos training, meg hogy egy bokszring van egy hegy tetején... és akkor most a hegyre amin mittomén többezres gravitáció van (lol?) 5 milliárd majom csak úgy felsétál. a gyenge kis senkiházi majmok, akiket a party a kisujjával tudna halomra öldösni csak úgy felsétál a hegyre míg a partynak külön edzenie kellett rá. és komatsu ugye.... szív nélkül salátákkal napok óta, és torikóék még be tudtak szúrni egy traininget :P a bambinás szálig semmi bajom nem volt a mangával de ez az egész nagyzolás már lassan ovis szintre megy le, mintha a mangaka ovodás gyereke adna ötleteket a papinak

NLZ

Quote from: chilip on 2015-01-23, 22:36:37
visszataszít ez a sztoriszál :/ ez az egész bambinás f@$zság, meg 3 napos training, meg hogy egy bokszring van egy hegy tetején... és akkor most a hegyre amin mittomén többezres gravitáció van (lol?) 5 milliárd majom csak úgy felsétál. a gyenge kis senkiházi majmok, akiket a party a kisujjával tudna halomra öldösni csak úgy felsétál a hegyre míg a partynak külön edzenie kellett rá. és komatsu ugye.... szív nélkül salátákkal napok óta, és torikóék még be tudtak szúrni egy traininget :P a bambinás szálig semmi bajom nem volt a mangával de ez az egész nagyzolás már lassan ovis szintre megy le, mintha a mangaka ovodás gyereke adna ötleteket a papinak
Pedig a Toriko mindig is ilyen nagyzolós volt. Nagy kaják, nagy izmok, nagy pofonok, már csak a monstrer truck hiányzik. :)  Nem értem, miért most akadtál ki, régen is ilyen volt, csak eddig nem tűnt fel neked. Lehet a folyamatos power creep is most érte el a küszöbödet, noha ez a folyamat a műfaj velejárója, ez tartja szinten a manga érdekességét.
[reserved]

blackronin

Quote from: NLZ on 2015-01-24, 00:04:22
Pedig a Toriko mindig is ilyen nagyzolós volt. Nagy kaják, nagy izmok, nagy pofonok, már csak a monstrer truck hiányzik. :)  Nem értem, miért most akadtál ki, régen is ilyen volt, csak eddig nem tűnt fel neked. Lehet a folyamatos power creep is most érte el a küszöbödet, noha ez a folyamat a műfaj velejárója, ez tartja szinten a manga érdekességét.
:tezsvir:

A Toriko azt nyújtja, mint eddig is.  :smile:
Ez kicsit olyan volt, mintha a Jojo-nál panaszkodnál amiatt, hogy miért van annyi pofázás és idióta beállás.  ^^"

chilip

nem a nagyzolással van bajom, hanem a megvalósításával. :/ mind1, várom a következő arc-ot de nagyon, kiváncsi vagyok mi lesz majd ott

blackronin

Quote from: chilip on 2015-01-24, 10:12:35
nem a nagyzolással van bajom, hanem a megvalósításával. :/ mind1, várom a következő arc-ot de nagyon, kiváncsi vagyok mi lesz majd ott
Ok, az eredeti hozzászólásodból az jött le nekem, hogy magával a Toriko stílusával van bajod.
Egyébként nem rossz ellenfél Bambina, de engem a többi legendás szörny jobban érdekel, különösen Derous és a Battle Wolf.
Ezért örülök annak, hogy ezt a kritikus edzést (a sejtek összehangolása) most zavarták le, mert akkor később a harcra lehet teljesen koncentrálni.
És a sok magyarázatra azért volt szükség, hogy éreztesse a mangaka:
Toriko-ék erősek, de a sejtek összehangolása nélkül nem lesz esélyük a folytatásra.
Kb. olyan volt ez a training, mint anno a Food Immersion.
Követelmény ahhoz, hogy képesek legyenek szembeszállni a legerősebb szörnyekkel is.

chilip

hát a food immersion kicsit SOKKAL JOBBAN be lett vezetve, ott volt eleje meg vége, itt meg zsonglőrködtek 1 chapterig és csókolom.

ja és
.... mintha a mangaka ovodás gyereke adna ötleteket a papinak

:P

Isley

Bambina az egyik király, akinek ereje vetekszik a legendás Battle Wolf-éval. Ahogy Mitsutoshi bemutatja, hogy miket tud, szerintem nagyon adja magát. Én nem tartom túlzásnak a következők miatt. Toriko és a többi Mennyei Király ugyanis idővel még ezeknél a királyoknál is szükségszerűen sokkal erősebbé válik, mégpedig azért, mert a mostani sejtszintű összehangolás rendkívüli módon megdobhatja az erejüket, amihez még csak nem is hasonlíthatóak a korábbi edzések. Igen, ezt az edzést elég hamar lezavarta Mitsutoshi, látszólag azért, mert Komatsu miatt egyébként sincs sok időnk. Azonban az is teljesen biztos, hogy Torikoéknak még sok idő kell, hogy a mostani edzés során megismertek teljes potenciálját ki tudják hozni. Akár már nem is kellene másmilyen edzés, csak ezt kellene gyakorolni.

Én a következők miatt nem tartom gagyinak vagy bármi másnak ezt az arcot, sőt inkább rendkívül erősnek, mert:

(1) Bambina az első Király, akinek az erejét részletesen bemutatja Mitsutoshi. Láthatjuk a szokásait, a mindennapjait, nemcsak úgy van és kész.

(2) A sejszintű összehangolás megjelenik - mondjuk más módon - Orson Scott Card Teremtő Alvin sorozatában is. Nekem elejétől kezdve adja magát a párhuzam, jóllehet egyértelmű, hogy nem koppintásról van szó. Ott is elejétől kezdve képes Alvin Teremtőként működni, a sejteket manipulálni, gyógyítani, azonban ereje teljes potenciálja nem hamar jön ki: évek, évtizedek.

Ellentétben az összes többi általam olvasott shounen sorozattal, a Toriko edzései, a főszereplők erősebbé válásának módszere, a legátgondoltabb és legkreatívabb. Mitsutoshi rendkívüli erőt és türelmet áldoz munkájára. Én ezt tisztelem.

Chilip: Ettől még neked lehet visszataszító, gagyi, jogod van hozzá, hogy az legyen a véleményed, ami; még csak meggyőzni sem akarlak, hanem a tiéd olvasása miatt kedvem lett leírni a saját meglátásaimat. Azt viszont nem értem, hogy miért érzed úgy, mintha óvodás adna neki tanácsokat. Ez már inkább piszkálódás csak. A sejtszintű összehangolás egy baromi jó gondolat volt.

chilip

amerikai pankráció, hurrá  ::)

Quote from: Isley on 2015-01-24, 12:30:46
Chilip: Ettől még neked lehet visszataszító, gagyi, jogod van hozzá, hogy az legyen a véleményed, ami; még csak meggyőzni sem akarlak, hanem a tiéd olvasása miatt kedvem lett leírni a saját meglátásaimat. Azt viszont nem értem, hogy miért érzed úgy, mintha óvodás adna neki tanácsokat. Ez már inkább piszkálódás csak. A sejtszintű összehangolás egy baromi jó gondolat volt.

jah, az egyetlen dolog amibe nem is kötöttem bele :D

blackronin

310
Hangulatos fejezet volt, de ennyi.
Majd meglátjuk, hogy mi lesz ha bekeményít Bambina.

Isley

310

Már vérzik és a csontja is tört. Zebra kemény volt, ahogy lefogta. Sunny sem szórakozott. Jól kezdődik!

LuckyDingo

Semmi baja nincs a majomnak, valszeg simán kiröhögi őket még ezután is :D

blackronin

311:
Király fejezet volt, nagyon élveztem.
Bambina igazi formája elég bizarr, valamint Kaka reakciója is a végén aggodalomra ad okot.
Várom a következő hetet!  :smile:

chilip

WTF is that :D kövi chapterben már teletubbies is lesz?  :lol: micsoda hévvel marta el toriko a golyóit :D

NLZ

Micsoda zacsipacsi.
[reserved]

Isley

311

Remek fejezet. Király a harc eddig. Toriko új képessége, ez az Enbu akarat, egyre jobban hasonlít Card Teremtő Alvinjáéhoz, a korábban elpuszított szerveket sejtszinten próbálja összekapcsolni. Ez már inkább teremtés, mint regeneráció. Ha már most itt járunk, én nagyon kíváncsi vagyok, hogy milyen erős lesz a végén Toriko. Könnyen lehet, hogy minden korábbi manga karaktert felülmúl majd a hatalma.

blackronin

312
Okés a fejezet, de a sok szöveg és helyzetelemzés mellett inkább a harcé legyen a főszerep!
Nem kell minden egyes támadást/állapotot ennyi szöveggel magyarázni.
Shima nem csinálja rosszul általában, de valamiért most egy kicsit belassultunk emiatt.

Kaka nem tudom mit akar Komatsu-val, de kíváncsian várom a fejleményeket.

Isley

312

Lassabb iramú, de jó fejezet volt. Tetszett egyrészt, hogy Bambina, ha komolyan gondolja akár egy pillanatig is, az ilyen megrázó az egész emberiség számára. Mindenki az ember világban is úgy tesz, mintha az utolsó ebédjét fogyasztja. Valamint az a támadása kb. szétvágott mindent, még az űrben is. Nem baj a lassabb iram most, mert a következő nagyon kemény lesz a harccal. Komatsu meglepett, hogy csak úgy felült. Megérezte Pair szagát vagy mi?

blackronin

313
http://www.mangapanda.com/toriko/313/2

Ez a fejezet nagyon bejött!
A hangulata rendben volt és a magyarázat is szükséges volt minden tekintetben.
Kaka álarca lehullt, Bambina legyőzésének kulcsa pedig egy tánc.
Beteg, de annál szórakoztatóbb ötlet a mangaka-tól.  :D
Szép munka, Shima.  :smile:

Isley

313

Coco jól eltervezte az egészet előre. Kata és tánc. Igazából az egész összeáll így most. Azt is megmagyarázza, hogy Coco, hogy volt képes megmenteni Zebra és a saját életét akkor. Tényleg beteg ötlet, de vicces is. A maga nemében ezt is jól összehozta Mitsutoshi, bár örülnék neki, ha hasonló nem lenne a későbbiekben. : D

blackronin

314
Örülök, hogy Toriko-ék azért nem csak az idióta tánc segítségével "győzik le" Bambina-t, hanem egy tényleges új támadást is bevetettek ellene... amiről majd kiderül, hogy elég lesz-e a Pair megszerzéséhez.
Kaka pedig kezd egyre ellenszenvesebbé válni, aminek örülök.
Jó látni, hogy Shima képes "barátból" is remek ellenséget csinálni.  :smile:

LuckyDingo

Ha tánccal verték volna meg annak jobban örültem volna, mint az "egye fene üssük, ahogy tudjuk" megoldásnak (egyébként kétlem, hogy működik, elég gáz lenne, ha ezzel kiütik a majmot). Dö akko hun van a Komacu?

Isley

314

Engem is az érdekel, hogy hová lett most Komatsu? Amúgy Kakáról nem új keletű dolog, hogy kék nitro. Én eddig is furcsálltam, hogyha ő kék, miért nem ellenség? Bár azok között is lehetett volna kivétel... A technika pedig szerintem sem lesz elég Bambina ellen.

blackronin

315
Akciódús fejezet volt, de a jövő hét érdekel igazán.
Komatsu és Bambina párja egy helyen!?  :confused:
Ja és persze ott van még Kaka is...

NLZ

[spoiler=img][/spoiler]

Kész, végem. :D  Ennél már nincs tobább, olyan meleg ez a manga, hogyha ráköpnék a hasára, sisteregne. :D
De tényleg, hogy látná ezt egy kivülálló? Néhány kigyúrt fickó fogdossa egy majom golyóik, az meg próbál védekezni. :D
[reserved]

LuckyDingo

A lényeg, hogy leestek a majom tökei, megvan, amiért jöttek. De amúgy tényleg tök komolyan akarja venni magát a manga, de ezen nem lehet nem röhögni.