Offtopic - Archive #1 - 2003-09 - 2006-03

Started by Shock12, 2003-09-25, 01:10:44

Previous topic - Next topic

.Attila

Tyraelnek igaza van:
"Amíg van drog, lesz drogos." - Ez így szerintem nem teljesen igaz. Tényleg a kereslet irányából kell elindulni, nem a kínálatéból. Marketingbõl tanultam egy érdekes gondolatot:
A vevõ nem a terméket akarja megvenni, hanem egy problémára keres megoldást. Pl. nem mikrohullámú sütõt akar venni, hanem idõt szeretne spórolni kajamelegítésnél.
Alkalmazva itt a drogra: ha nem lenne drog a világon, attól még az adott emberek keresnének vmit, ami "megoldja" a problémájukat. Egyesek felfedeznék a hatalmas pénzt a dolog mögött, és feltalálnák a drogokat.
Ellenben ha megszûnne a probléma maga, nem lenne igény a drogokra, megszûnne a kínálat is. Tehát a problémát kell megszüntetni, normális eszközökkel megoldani, csak ugyebár ez a jelenlegi világban lehetetlen, legfeljebb csak mérsékelhetõ.

Tyrael

Quote from: BonciTyraelnek igaza van:
"Amíg van drog, lesz drogos." - Ez így szerintem nem teljesen igaz. Tényleg a kereslet irányából kell elindulni, nem a kínálatéból. Marketingbõl tanultam egy érdekes gondolatot:
A vevõ nem a terméket akarja megvenni, hanem egy problémára keres megoldást. Pl. nem mikrohullámú sütõt akar venni, hanem idõt szeretne spórolni kajamelegítésnél.
Alkalmazva itt a drogra: ha nem lenne drog a világon, attól még az adott emberek keresnének vmit, ami "megoldja" a problémájukat. Egyesek felfedeznék a hatalmas pénzt a dolog mögött, és feltalálnák a drogokat.
Ellenben ha megszûnne a probléma maga, nem lenne igény a drogokra, megszûnne a kínálat is. Tehát a problémát kell megszüntetni, normális eszközökkel megoldani, csak ugyebár ez a jelenlegi világban lehetetlen, legfeljebb csak mérsékelhetõ.
jah, tehat egy tokeletes vilagban, ahol mindenki boldog, nem lenne szukseg drogokra, ergo nem is lennenek.
Talan orvosi kutatasi celokbol foglalkoznanak vele, hiszen a morfium is igy keletkezett

Tyrael

HVp213

Quote from: Tyraela mondandod elejet nemertem,
ezt írtam: "Tudom, hogy nem arra gondoltál" (gondolom ezt nem érted)
Nem arra gondoltál, hogy közvetett bûn nézni, ahhogy tönkretesznek egy gyereket! Hanem arra amit írtál is!

2. Drog-drogos: Tyrael: Szerintem is csak elméleti fejtegetés, én csak azért írtam mert ezt hoztad fel példának, míg szerintem nem ugyanaz a 2 dolog!

Quote from: BonciTyraelnek igaza van:
"Amíg van drog, lesz drogos." - Ez így szerintem nem teljesen igaz. Tényleg a kereslet irányából kell elindulni, nem a kínálatéból.
1 Nem ez volt az alaptéma (de ez mellékes ez is jó :p)
2 forditva is irtam a képletet
3 drog mindig lesz (technokol higito stb...)
Quote from: BonciMarketingbõl tanultam egy érdekes gondolatot:
Én is tanultam ezt közgázon...
Quote from: BonciAlkalmazva itt a drogra: ha nem lenne drog a világon, attól még az adott emberek keresnének vmit, ami "megoldja" a problémájukat. Egyesek felfedeznék a hatalmas pénzt a dolog mögött, és feltalálnák a drogokat.
Igaz! De vannak olyanok akiknek nem volt szükségük problémamegoldásra s mégis drogosok lettek! Nem azért mert valami bajuk volt hanem mert jó volt "körberepülni" a szobát! (régen meg sztem most is használnak drogokat a sámánok! tény õk is problémamegoldásra használják de az azért más! A sámán nem azért lövi be magát mert családi problámái vannak hanem mert megoldást keres a falu problémájára! a mellékhatás az hogy ugyanúgy rászokik)
Quote from: BonciEllenben ha megszûnne a probléma maga, nem lenne igény a drogokra, megszûnne a kínálat is. Tehát a problémát kell megszüntetni, normális eszközökkel megoldani, csak ugyebár ez a jelenlegi világban lehetetlen, legfeljebb csak mérsékelhetõ.
Ahhogy most írtam nem mindig a probléma szüli a drogost
"Aki tud, és tudja hogy tud, az veszélyes, tőle óvakodjatok! Aki tud, de nem tudja, hogy tud. Az bölcs, tőle tanuljatok. Aki nem tud és tudja, hogy nem tud. Az okos, őt tanítsátok! Aki nem tud és úgy tudja, hogy tud. Ő a hülye őt hagyjátok!"

Moha

Quote from: BonciTehát a problémát kell megszüntetni, normális eszközökkel megoldani, csak ugyebár ez a jelenlegi világban lehetetlen, legfeljebb csak mérsékelhetõ.
Egyetértek. Gyakorlatilag szerintem minden probléma esetében magát az okot, a gyökeret kell "orvosolni", nem pedig az abból következõ dolgokat.
Az már más kérdés, hogy ez nem minden esetben lehetséges, ill. akik megtehetnék a változtatást, azoknak nem áll érdekükben...

HVp213

Úgy látom máshonnan nézzük a dolgot! Na most: Van egy gyerek pl. (nem mostani korba mondjuk) azt se tudja mi a drog ! Járkál az erdõbe megéhezik, nem talál mást esetleg mint gombát! (tételezzük fel, hogy ez egy halucináciot okozo gomba) Megeszi! Jókat álmodik tõle majd elmeséli a haverjainak, hogy mit talált, s onnantól kezdve megvan a "drogos"! Pedig egyiküknek se volt esetleg elötte problémája!

Ez manapság nem igazán így mûködik! Az ember valóban azért kezd el szereket szedni mert szeretne megfeledkezni a problémákról! Ezt meg kéne oldani, de egyenlõre nem lehet (nem tudják/ nem akarják), az elsõ példát pedig szerintem nem lehet megoldani!
"Aki tud, és tudja hogy tud, az veszélyes, tőle óvakodjatok! Aki tud, de nem tudja, hogy tud. Az bölcs, tőle tanuljatok. Aki nem tud és tudja, hogy nem tud. Az okos, őt tanítsátok! Aki nem tud és úgy tudja, hogy tud. Ő a hülye őt hagyjátok!"

.Attila

Quote from: HVp213Úgy látom máshonnan nézzük a dolgot! Na most: Van egy gyerek pl. (nem mostani korba mondjuk) azt se tudja mi a drog ! Járkál az erdõbe megéhezik, nem talál mást esetleg mint gombát! (tételezzük fel, hogy ez egy halucináciot okozo gomba) Megeszi! Jókat álmodik tõle majd elmeséli a haverjainak, hogy mit talált, s onnantól kezdve megvan a "drogos"! Pedig egyiküknek se volt esetleg elötte problémája!

Ez manapság nem igazán így mûködik! Az ember valóban azért kezd el szereket szedni mert szeretne megfeledkezni a problémákról! Ezt meg kéne oldani, de egyenlõre nem lehet (nem tudják/ nem akarják), az elsõ példát pedig szerintem nem lehet megoldani!
Speed tablettát nem találsz a bokorban ;)
Persze, vannak olyanok, akiket a kíváncsiság hajt, de ezek vannak kisebbségben, ezekre már nem biztos, hogy érdemes piacot teremteni.
Aki meg körbe akarja repülni a szobát, annak igenis van valamilyen problémája. Nem depressziós, hanem unatkozik, új élményre vágyik, és ezt találja kényelmes megoldásnak. Az ilyeneknek inkább ejtõernyõzniük kéne, az felér a droggal ilyen szempontból, de nem egészségtelen (mindaddig, amíg mûködik az ejtõernyõ :rolleyes: ). Az extrém sportok nagyrésze alkalmas lehet a drog helyett, ha ilyen okból használják, csak a sportok energia befektetést igényelnek, mennyivel könnyebb ugyebár beszedni egy tablettát, felszívni a port...

HVp213

Quote from: BonciSpeed tablettát nem találsz a bokorban ;)
Aham! Szal nálatok nincs... :D (peh :p)

Nem is a piacrol volt szó!!! Hanem amig van kábitó hatású szer a világon addig azt használni is fogják! (hogy ezt valaki késöbb árulni fogja esetleg rászoktat embereket akiknek esetleg problémájuk van arról nem szólt a fáma (az enyim biztos nem ))

.Attila

Quote from: HVp213Nem is a piacrol volt szó!!! Hanem amig van kábitó hatású szer a világon addig azt használni is fogják!
Persze, mert nem tudjuk megszüntetni azt a problémát, ami miatt a drogot szedik. De nem azért szedik a drogot, mert csupán létezik. Létezni meg mindig fog, mert a gyógyászatban kell. Próbáld meg kivonni a Lidokaint (lido-kain, ko-kain) a forgalomból.
Egyébként most a téma megközelítésérõl vitatkozunk szvsz ;)

HVp213

Quote from: BonciEgyébként most a téma megközelítésérõl vitatkozunk szvsz ;)
Pont ezt írtam énis 3 posttal feljebb :jee:  
De felõlem mehet még pár oldalon keresztül jól bírja a billenytûm is egyenlõre! (s leglább közelebb leszek a fanatikussághoz is :p)

Fazék

Hát ez igencsak mókás...

edit: ez viszont igencsak szimpatikus, jó kezdeményezés szerintem is

Kvikveg

Manu: koszi, ez nem akad. :merci:
Lehet, hogy HVp213 alairasa azert nem akad, mert ugyan szinesszagosszelesvasznu es emiatt nagy, de kevesebb kepbol all. De ez felteves.
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Raggie

Quote from: BlimpHát ez igencsak mókás...

edit: ez viszont igencsak szimpatikus, jó kezdeményezés szerintem is
1: ez télleg lehetséges?? Mármint, hogy egy nagy képtõl így lefaggyon a Windows?? Sztem csak belassul naggyon, vagy nem jeleníti meg.

2:ez sztem is jóó! És ráadásul nem is olyan rossz gépeket adnak! Két éve még élvonalbelinek számítottak! Ha valaki tényleg csak internetezésre akarja használni, akkor tökéletes, ha meg nem, akkor is olcsóbban felfejlesztheti! Minden szempontból szimpatikus, és szvsz mindegy, hogy mi motiválta, mert hasznos!
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

Raggie

Quote from: KvikvegManu: koszi, ez nem akad. :merci:
Lehet, hogy HVp213 alairasa azert nem akad, mert ugyan szinesszagosszelesvasznu es emiatt nagy, de kevesebb kepbol all. De ez felteves.
Azért nem akad, mert az a Goldeboy-vól van és ott a csajszi semmi pénzért sem állt volna meg a püffölésben! :D
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

HVp213

Quote from: Raggie GordonAzért nem akad, mert az a Goldeboy-vól van és ott a csajszi semmi pénzért sem állt volna meg a püffölésben! :D
:jee: EZ JÓ VOLT (nem csalódtam benned :lol: ) :tezsvir:

Fazék

Quote from: Raggie Gordon1: ez télleg lehetséges?? Mármint, hogy egy nagy képtõl így lefaggyon a Windows?? Sztem csak belassul naggyon, vagy nem jeleníti meg.
sajnos nem sikerül reprodukálnom a hibát, mert ami link-et képhez megadnak nem létezik sajnos, saját képpel, meg nem igazán akar elõjönni a hiba

se IE-ben se FF-ben nem tudom elõhozni a hibát
IE-ben az általam megadott 20x20-as fehér négyzetet mind megadott képet, tisztességesen széthúzza, de FF-ben csak hosszában, széltében nem. fura. de lényeg, hogy a hiba nem akar elõugrani a bokorból

Raggie

Quote from: Blimpsajnos nem sikerül reprodukálnom a hibát, mert ami link-et képhez megadnak nem létezik sajnos, saját képpel, meg nem igazán akar elõjönni a hiba

IE-ben az általam megadott 20x20-as fehér négyzetet mind megadott képet, tisztességesen széthúzza, de FF-ben csak hosszában, széltében nem. fura. de lényeg, hogy a hiba nem akar elõugrani a bokorból
Hát igen. Nekem is fucsa volt. De ettõl még lehet, hogy lehetséges. A Windowsnál sohase lehessen tudni! :)

Well, do ya, punk?"

Tyrael

Quote from: Blimpsajnos nem sikerül reprodukálnom a hibát, mert ami link-et képhez megadnak nem létezik sajnos, saját képpel, meg nem igazán akar elõjönni a hiba

nem azt mondtak hogy eleve 999999999 pixel szeles/hosszu beszurt keptol fagy ki?
en nem tesztelgetem most

Tyrael

Kvikveg

Quote from: Tyraelnem azt mondtak hogy eleve 999999999 pixel szeles/hosszu beszurt keptol fagy ki?
en nem tesztelgetem most

Tyrael
De. Szerintem 20x20astol nem fog kifagyni.
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Fazék

Quote from: Tyraelnem azt mondtak hogy eleve 999999999 pixel szeles/hosszu beszurt keptol fagy ki?
en nem tesztelgetem most

Tyrael
próbáljátok már nekem megmagyarázni légyszi hogy a tehén menet közben gyorsul... :rolleyes:

én azt adtam meg, hogy a 20x20-as tisztán fehér képet nyújtsa ki 999999x999999-esre jobb megoldás híján. ugyanis, amennyiben bármelyikõtök kipróbálta volna, egy sima egyszínû fehér négyzetet sem tud már egyikõtök gépe se 999999x999999 pixelesre átméretezni, mert azonnal szól, hogy kevés a memória mérete, ergo amíg nem lesz újból elérhetõ az általuk példaként felhozott kép, addig csak így tudok próbálkozni és annyit jegyeztem meg, hogy így nem jött elõ a hiba... :rolleyes:

Kvikveg

Quote from: Blimppróbáljátok már nekem megmagyarázni légyszi hogy a tehén menet közben gyorsul... :rolleyes:

én azt adtam meg, hogy a 20x20-as tisztán fehér képet nyújtsa ki 999999x999999-esre jobb megoldás híján. ugyanis, amennyiben bármelyikõtök kipróbálta volna, egy sima egyszínû fehér négyzetet sem tud már egyikõtök gépe se 999999x999999 pixelesre átméretezni, mert azonnal szól, hogy kevés a memória mérete, ergo amíg nem lesz újból elérhetõ az általuk példaként felhozott kép, addig csak így tudok próbálkozni és annyit jegyeztem meg, hogy így nem jött elõ a hiba... :rolleyes:
Ahamm. Ha jol ertettem, az IE-vel nagyittattad ki, bar en nem tudtam rola, hogy IE-vel ilyent elo lehetne adni. Ekkor nem hinnem, hogy barmi gondja lenne vele. Gondolom. Szerintem eleve olyan k.nagy kep kell neki. Nagyitgatas nelkul. A keves a memoria gondolom a kifagyas oka.
Ha talalsz ilyen k nagy kepet, szoljal! Ki akarom probalni!  :__devil:

Fazék

segítsetek már, hogy a fenébe kell mondjuk egy html kódsort beilleszteni, hogy ne hajtsa végre, köszi... túl fáradt vagyok és most nem tudok rájönni... :rolleyes:

edit: nem érdekel, inkább kicseréltem a kacsacsõröket { és } jelekre...

{html}
{head}
{title}Windows Dos{/title}
{/head}
{body}
{img src=whitr.JPG height="999999" width="999999"}{br}
{/body}
{/html}

szóval a minta alapján ezt ütöttem össze, mert a példában megadott http://www.domain.com/images/image.jpg cím nem igazán mûkszik...
a whitr.jpg egy 29x32-es fehér téglalap, de nem túl meglepõ módon ez úgy néz ki nem vált be.

Ramiz

Quote from: HVp213Amit láttam hentai-t annak a jórészémél a szereplõk nem töltötték be a 18-at(mondjuk amilyennek rajzolják õket...)! (de ez akkor is csak "mese", remélhetõleg nem kap kedvet ezek miatt a valóságra senki)
Höhöhöhöhö..... én már növesztem a csápjaim...... :__devil:
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Kvikveg

Quote from: RamizHöhöhöhöhö..... én már növesztem a csápjaim...... :__devil:
:lul: Polipka! :D

.Attila

価格 :  410円(税込)
Ez azt jelenti, hogy az adott termék ára 410 yen?

Nethiree

Quote from: HVp213Nem kellett volna lecserélned... (most már csak én lehetek célpont az 500K-s aláirásom miatt :p)
de a tied nem mozog - vagy a T- equila az új? nem figyeltem -.-

Manu: nekem is jobban tetszik ;) és már egyáltalán nem lassulok senkitõl - pedig p1-es notebokkal nyomulok. ;)

:zen:

HVp213

Quote from: Nethireede a tied nem mozog - vagy a T- equila az új? nem figyeltem -.-
Tessék figyelni ;) Vagy még mindig nem mozog? Mert akkor cserélj p2-sre :p

Nethiree

Quote from: HVp213Tessék figyelni ;) Vagy még mindig nem mozog? Mert akkor cserélj p2-sre :p
Mikor írtam, még T-equila volt :p
Nem cserélek, nekem jó így :p

HVp213

Ha ezt megbeszéltük, akkor visszatérek a T-equila-mhoz  :rolleyes:

Nethiree: ment egy PM (ha nem tud mi az akkor katt képernyõ jobb felsõ sarkába private message)

Moha

Quote from: Bonci価格 :  410円(税込)
Ez azt jelenti, hogy az adott termék ára 410 yen?
Pontosan.
価格 【かかく】 (n) price; value; cost;
税込; 税込み(P) 【ぜいこみ】 (n) tax included

Magyarán 410 yen az ára, adóval együtt. :)

.Attila

Quote from: MohaPontosan.
価格 【かかく】 (n) price; value; cost;
税込; 税込み(P) 【ぜいこみ】 (n) tax included

Magyarán 410 yen az ára, adóval együtt. :)
Akkor tájékoztatásképp a Mai Hime egy lemeze (eredeti) átszámolva kb. 750 Ft-ba kerül ;) (750 Ft..............................)